Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Guild Wars 2 je další pokus o krále on-line her. Našlápnuto má dobře

Od vydání prvního dílu on-line Guild Wars uběhlo 7 let, druhý vyjde letos. Test betaverze naznačil, že hra klade důraz na akci a jde spíše cestou drobných vylepšení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

malchidiel

Dalsi pobaveny clovek

Presne ako pisu predosli diskuteri, tento pan recenzent zjavne nevie absolutne nic o hre a zrejme ani moc o MMORPG. Jeden z najvacsich bludov aky som videl na bonuswebe. Body opakovat nebudem,lebo to hlavne uz bolo spomenute v predoslych prispevkoch.

PS: Neviem ci som tu vetu pochopil nespravne ja ale podla mna tam nemalo byt Free to Play(F2P) ale Pay to Win(P2W), kedze to je problem hier, ktore implementovali model shopov s realnymi peniazmi.

0/0
9.5.2012 15:02

Pedro de Randahl

Re: Dalsi pobaveny clovek

hlavně když se gemy dají koupit v ingame store za peníze používané vehře tím pádem nikdo není nucen platit za doplňky ani pokud je opravdu chce získat. Toho je tolik až bych to raději viděl napsané znova od někoho profesionálnějšího:d

0/0
9.5.2012 15:11

Ferdinand Kokoška

Guild Wars 2 je klasická on-line hra na hrdiny

pro velký počet hráčů (tzv. MMORPG), která se už na pohled netají tím, že v tomto žánru díru do světa nechystá.

Zcela opačně, chystá se udělat VELKOU díru v tomto žánru. Rv

0/0
9.5.2012 12:58

Pedro de Randahl

Tak tohle mě pobavilo:D

Jestli existuje někdo,kdo se po přečtení tohohle článku spokojí s informacemi o hře a nebude zkoumat dál u informovaných zdrojů,tak si ve hře bude připadat jako Alenka v říši divů. Nicméně to není naškodu překvapení je také super věc:)

0/0
8.5.2012 22:52

BorderKeeper

Zvláštní dojem ze hry

Dobrý den,

váš článek mě celkem zarazil a to do té míry, že jsem se dokonce i zaregistroval.

První věc která mě zaráží, je váš postoj k Free2Play hrám. Free2Play je revoluční tah, který, pokud správně vyšperkovaný a vedený, přebíjí vše ostatní. A nejenom, že pomáhá lidem bez financí a neškodí ostatním, ale i zisky ukazují, že je úspějšnější než "Subscription based" hry.

Za další část kde poukazujete na bojový systém ve hře jste zmínil, že hardcore hráčí pláčou. "End game" není dokončen. Hra ani dokonce nevyšla a je pouze v betě. Pokud přirovnáme GW2 systém k MOBA hrám, které jsou velice orientované na Competetive scénu, tak snad nemůžete tvrdit, že je bojový systém jednoduchý, zmínime-li navíc ještě to, že většina kouzel je potřeba být namířena a ne pouze kliknuta. Prosím přehodnoťte svá stanoviska, jelikož nejsou objektivní a hází špatné světlo na něco co by mohlo být evoluce moderních MMORPG. Děkuji, Jan Lédr

0/0
8.5.2012 22:35

Daniel Viktorin

K dojmům...

Zdravím čtenáře Bonuswebu! :-) Dovolte mi dodatečně vysvětlit, jak byly některé části dojmů myšleny…

- „Capture the Flag“ je samozřejmě chyba. Jedná se o mód „Conquest“, jak je zde správně uvedeno. Děkuji za upozornění - opraveno.

- Věta o kopírování mechanik byla myšlena maximálně pozitivně. Líbilo se mi, že je člověk rychle vtáhnut do hry a nemusí nic dlouho koumat a zvykat si na něco zcela odlišného. Deja-vu tam bylo hodně a proto to (pro někoho možná tvrdé) slovo „kopíruje“, ale v tom nejlepším smyslu. V recenzi rozvedeme hlouběji.

Revoluce v žánru to nebude, ale konkurentům GW2 dozajista zatopí. Král on-line her to být může, i když na to půjde jinak - to uvidíme po delším hraní. GW2 (jak píšeme) „má našlápnuto dobře“. ;-)

0/0
8.5.2012 22:13

PrincArthas

Autor neví která bije...

Autor článku evidentně hru vůbec nehrál a ani si o ní nic pořádně nezjistil.

1) Hra rozhodně nekopíruje WoW, vždyť v GW 2 ani nejsou skuteční healeři a tanci.

2) V PvP boj o vlajku vůbec není

3) Vůbec nic se nepíše o dynamice světa

4) A další věci...Příště si o hře něco zjistěte, než začnete psát článek a nešiřte bludy.

+3/0
8.5.2012 19:55

IARK - Králíček Chlupíček

Re: Autor neví která bije...

1) Proc zrusili monka?

0/0
9.5.2012 8:14

Pedro de Randahl

Re: Autor neví která bije...

Protože se každý healuje sám a dodge systém není vyjádřený v procentech,ale sám si uskakuješ podle toho co protivník použije. Výhodou je,že člověk není závislý na kvalitě někoho jiného,kdo by ho měl healovat.. Nevýhoda možná to,že kdo chce hrát čistě healera má docela malý prostor,ale jde to i tak...

0/0
9.5.2012 10:11

IARK - Králíček Chlupíček

Re: Autor neví která bije...

To neni odpoved - me by zajimalo proc se oproti jednicce rozhodli zrusit monka, proc zrusili postavu, ktera podporovala partu - nekoho bavi podporovat partu - to nebude uz ani zadny ritualista ci paragon :-/

0/0
9.5.2012 11:50

Pedro de Randahl

Re: Autor neví která bije...

Tak v tom připadě je odpověd,že podporovat partu může každý charakter.. akorád si na to musíš naházet skilly a vzít správnou zbraň. A neni to podpora jen tak naoko. Naprosto plnohodnotná pomoc ostatním.

0/0
9.5.2012 14:34

Looria

Re: Autor neví která bije...

Podělaný dukáty, nemůžu udělat svoje vlákno, tak napíšu sem, když už jsem se kvůli tomu regnul.Opravdu autor nemá absolutně páru o tom vo co v GW2 jde.

1) Hned první věta, totální nesmysl:Kopíruje zajeté mechaniky známé z World of Warcraft, potažmo StarWars: The Old Republic.SWTOR se od začátku označovalo za WoW clone. Kde naopak GW2 se snaží (úspěšně) být odlišný téměř v každém aspektu. Nenarazil jsem na jedinou mechaniku z WoW.

2)Na druhou stranu hra obsahuje "gem shop" (jde o nakupování za reálné peníze) - Těžce nepřesné a zavádějící.

3) Ztráta zdraví a Downed state definice a vysvětlení (a přirovnání k CoD???) Úplně mimo. Nemá to vůbec nic společného.

4) Co takhle WvWvW? Ví autor vůbec že to je docela zásadní část GW2?....Tohle mě fakt nadzvedlo ze židle. Sorry rozebral bych víc věcí, neboť celá tato recenze je jeden velký blábol, ale není dost znaků a odstavců. Doufám že na hráče jako je autor tohoto článku v GW2 nenarazim.

0/0
9.5.2012 10:53

Pedro de Randahl

Re: Autor neví která bije...

samozřejmě,že toho jde rozepsat mnohem víc. Tady je podle mě základní kámen úrazu,že si autor zahrál betu tak dvě hodinky a pak si to ještě spletl z jinou hrou. S toho podání to opravdu vypadá,že nepůjde o revoluci,jenomže tam tak 60% chybí a to ještě posuzuje s bety kde bylo k vidění asi jen 30% celé hry.

0/0
9.5.2012 14:44

Delfikon

Re: Autor neví která bije...

Naprosty souhlas, kdyz jsem ten clane kdocetl, tak jsem mel toho autora chut uskrtit.

0/0
9.5.2012 19:23

blonkov

WTF

pro reakci na tenhle blaf jsem tu registracku musel udelat. Vi autor clanku vubec neco o GW2 popripade jeho predchudci? me to pripada ze ne a to co pise je na zastreleni!

Nenechavejte psat clanky neznalky!

+4/0
8.5.2012 17:49

BuffaloBill

Re: WTF

Naprostý souhlas... už první věty naznačují, že autor hrál pravděpodobně úplně jinou hru:

Guild Wars 2 je klasická on-line hra na hrdiny, která se už na pohled netají tím, že v tomto

žánru díru do světa nechystá(která hra neplánuje po letech tvorby uspět? btw autor po úvodu začne popisivat krásnou grafiku a kvalitní herní systém...).Kopíruje zajeté mechaniky známé z World of Warcraft(Guild wars se pyšní naprosto rozdílným pojetím od ostatních MMO her...). Přidali také řadu inovativních (ačkoli drobných) prvků(autor vůbec nepopisuje např změnu prostředí např po splnění série questů).K dispozici jsou lidé,

Norni nebo Charrové(koukám že ostatní rasy už jsou nepodstatné...).Někteří tleskáme, hardcore hráči možná spláčou( v GW máš takové množství spellů a možností je kombinovat , že se hardcore hráči musí válet slastí po zemi ).

Tohle je vážně hukot... zajímalo by mě kde bonuweb ty autory bere

+1/0
8.5.2012 20:52

Pedro de Randahl

Re: WTF

Ještě navíc,když se arena.net naopak netají tím,že chce udělat revoluci ve světě MMO. Možná si to promíchal s betou na Teru online:D

0/0
9.5.2012 10:13

Angis

Jen bych řekl, že pokud to bude bez poplatků...

tak proč ne. Trošku mi začíná chybět taková pohodová kličkaka na hodinku po práci. A platit zase wow si kvuli toho nebudu.. jsem celkem nenáročný a bez poplatků dokážu hře odpustit opravdu hodně.

0/0
8.5.2012 15:58

MaaGor

Re: Jen bych řekl, že pokud to bude bez poplatků...

zkuste Lineage2, nicmene F2P se vsemi plusy i minusy

+1/0
8.5.2012 21:13

Angis

jsou zábavné a nejde jen o otravné "přines,doběhni,zlikvidu

je čistě na vás, na jakou činnost máte zrovna chuť (jestli zabíjet nebo něco sbírat). Zdroj: http://bonusweb.idnes.cz/guild-wars-2-preview-04y-/Preview.aspx?c=A120507_144643_bw-pc-preview_vdp R^;-D

0/0
8.5.2012 15:53

DiabloTheLordOfTerror

Za taková pecka to nebude

Betu jsem hrál, chvilku mě to bavilo, ale full hrát nebudu. Z mého pohledu tu budou letos mnohem zajímavější hry :-)

Ale nic proti. Chápu, že některé lidi tyhle MMóčka baví, i když já jsem nikdy moc nepochopil proč :-)

GW2 mi přijde nudné a "časožerné" jako WoW nebo Lineage. O podobě kvalitní online hry mám rozdílný pohled.

Prosím, neurážejte, nenadávejte. Je to jen můj názor. Hrát to nebudu.

0/0
8.5.2012 11:00

vojcek_p

Re: Za taková pecka to nebude

Mno nic proti, ale to je jako vlézt na diskusi pod článek o FIFA 2012 a napsat tam, že tě sportovní hry nebaví a proto to nebude žádná pecka:-)

+1/0
8.5.2012 12:11

DiabloTheLordOfTerror

Re: Za taková pecka to nebude

To není pravda. Já mám velmi rád RPG. Přesněji mám velmi rád akční RPG. Už prosebně vzhlížím k 15.5.  =)

0/0
8.5.2012 12:25

vojcek_p

Re: Za taková pecka to nebude

To sice chápu, ale akční RPG nemá s MMORPG až tak moc společného a vyčítat jim "časožernost" je proti jejim základním principům :) žádné MMORPG ti nedá vše během týdne, většinou to chce měsíce abys prohlédl většinu herního obsahu.

+2/0
8.5.2012 12:29

DiabloTheLordOfTerror

Re: Za taková pecka to nebude

Já vim, já to znám. Ale přijde mi to jako nuda.

0/0
8.5.2012 18:35

MaaGor

Re: Za taková pecka to nebude

vidite znam lidi, co diablo3 povazuji za nudu, a radsi nabiji kulomet :)))

vse je jen vec nazoru

osobne ted hraju Lineage2,ale ne uplne mi to sedi, WoW jsem hraval leta, ale to co je ted uz neni WoW

0/0
8.5.2012 21:16

DiabloTheLordOfTerror

Re: Za taková pecka to nebude

Diablo 3 je v mého pohledu jediná hra, kterou má smysl hrát.

0/0
9.5.2012 10:04

Pedro de Randahl

Re: Za taková pecka to nebude

To ten tvůj pohled teda nedokoukne moc daleko.. Ovšem není to špatná hra jen bys měl najít článek o D3,kde to někoho zajímá..

0/0
9.5.2012 14:38

DiabloTheLordOfTerror

Re: Za taková pecka to nebude

Je to nejlepší hra všech dob :-)

0/0
9.5.2012 16:42

Pedro de Randahl

Re: Za taková pecka to nebude

D3? haha:D joke?

0/0
9.5.2012 20:47

DiabloTheLordOfTerror

Re: Za taková pecka to nebude

Ne, ty joudo. D3 je a bude nejlepší hrou všech dob a je to jediná hra, kterou budu hrát ještě za 10 let. Pokud to nechápeš, tak je mi tě líto a neni ti pomoci, tupče. D3 není hra, D3 je životní styl a jediná hra na světě, ktetou má smysl hrát. Mám koupenou digitální verzi a 15.5. začínám spolu s miliony dalších lidí po celém světě grindovat a nikdo nás ani za 10 let nezastaví !!!!!!!

0/0
9.5.2012 21:22

DiabloTheLordOfTerror

Re: Za taková pecka to nebude

Diablo >>>>>>>>>>>>>>>>>> ALL

0/0
9.5.2012 21:22

Pedro de Randahl

Re: Za taková pecka to nebude

fakt seš vtipnější a vtipnější :D diablo už je jen taková nostalgie nikdy se s toho nestane nic na delší dobu... dneska už hry nabízejí lepší možnosti než klikání myši do otupělosti..

0/0
9.5.2012 22:11

Geby89

Re: Za taková pecka to nebude

D3 není hra, D3 je životní styl? Kámo, ty si marnej ;-D

0/0
10.5.2012 8:22

Neregistrovany

No

Připojím se k řadě stížností na ubohost článku, který rozhodně nepopisuje GW2.

Sám o té hře totiž něco málo vím, neboť jsem se i sám účastnil beta víkendu. A je dle mého docela škoda, neb GW2 by si určitě nějaký pěkný článek zasloužili.

0/0
8.5.2012 10:33

Marty20

prvni a doufam posledni clanek autora

Danieli Viktorine,tvuj prvni clanek, vid? GW2 neni nejocekvanejsi hrou roku 2012 proto,ze neco kopiruje..A NETAJI SE TIM,ZE DIRU DO SVETA UDELA, ne naopak.

Radeji nez psat takovehle bludy, nepravdy muzes rovnou po prvnim clanku povesit klavesnici na hrebik. Tohle je neomluvitelny fail.

+4/0
8.5.2012 9:15

Zaily

Re: prvni a doufam posledni clanek autora

souhlas, měli by si to nechávat schválit od někoho kdo tomu rozumí tyhle články (nemyslím teď nás v dizkusi :D

0/0
8.5.2012 9:55

Zaily

autor asi hrál jinou hru než já

Za prvé, GW2 nekopíruje z Wow ani SWTOR, když se pořádně podíváte na souboje, mechaniky skillů, způsob postupu hrou přes úkoly (zde spíš eventy) a hlavně PvP (kde mimochodem žádné Capture the Flag není, to opravdu musela být nějaká jiná hra autore)- mód Conquest (coz je o udržení 3 bodů na mapě+ sekundární mechanika ala boss monstra jako v dotě či trebuchet s možností zasáhnout kamkoliv na mapě...) a WvW bitvy 3 serverů proti sobě o pevnosti a zásobovací kempy na největší PvP mapě jaká kdy byla vytvořena..

no nemá cenu to vše popisovat, já jsem fanoušek hry a tak je to z mého pohledu zase víc optimistické, ale chtěl jsem poukázat na to, že autor buď záměrně popisuje hru jinak než jaká doopravdy je, nebo ji hrál pod vlivem nějaké látky, že tam viděl něco jiného :)

0/0
8.5.2012 8:20

Zaily

Re: autor asi hrál jinou hru než já

ještě bych dodal, že expit postavu se dá i v tom WvW pvp a navíc competitive PvP 5v5(conquest mode) hrají všichni automaticky na max lvl(hra vaši postavu povýší a přehodí ji na pvp itemy) se stejnou výbavou (tedy výbavy je tam víc druhů, ale přístup máte ke všemu, stačí si jen vybrat dle vašeho herního stylu), po skončení pvp a návratu do PvE opět pokračujete s tím co jste měli před vstupem (krom návratu z WvW, tam váš postup zůstává zachovaný)

0/0
8.5.2012 8:28

sputum

Nepochopím

Nejde mi do hlavy jedna věc. Autor se  vůbec nazajímá o svět MMO her nebo dezinformuje lidi záměrně, ať už z toho důvodu, že je fandou jiné hry nebo prostě nemá rád GW 2?

Jaké zajeté mechaniky z WoW hra kopíruje? Stačí porovnat pár stěžijíních věcí:

WoW - trinity system, role hráčů jsou rozděleny na DPS, healer a tank.

GW2 - tyto role v GW2 neexistují, všichni mají ressurect, všichni MALÝ heal, boj je zaměřen na schopnost hráče vyhnout se poranění

+1/0
8.5.2012 4:43

sputum

Re: Nepochopím

a takhle by šlo napsat o všem, deleveling do nižších zón, v případě PvP všichni na max úrovni při vstupu do zóny, end game content nemá s wow raidama nic společného, atd.

Prosím všechny hráče, co umí trochu anglicky, at skouknou kanál uživatele Dontain, ve kterém v několika videích vysvětluje základní věci, i ekonomiku, u které je předem dáné, že nejde o případ "nepříjemné f2p hry". Proč tam toto autor píše člověk fakt nepochopí, snad jen schválně. Hodně lidí věří, že to bude po dlouhé dově hra, která se bude lišit od ostatních MMo posledním doby hlavně tím, že přináší vlastní myšlenky a postupy, narozdíl od WoW klonů jako jsou SWTOR, Rift apod. Každému se líbí něco jiného, nikdo nemůže řict, že je něco obecně lepší či horší. Ale začínat recenzy na betaweekend se slovy, že GW vlastně nepřináší nic nového, že vlastně je to WoW. To fakt žasnu. Peace:-(

0/0
8.5.2012 4:53

Sovreign

Waaaat?

Který retard to proboha psal? Předpokládám, že ten stejný co dal TOR 95%. Kopíruje zajeté mechaniky z WoW a TOR (což je to samé jako WoW)? A můžu vědět, které to jsou? Smysluplné rozmístění questů, místo nesmyslných quest hubů? Dynamic eventy? World vs World PVP? Swapování zbraní, ke kterým se vážou různé ability, během boje? Různé činnosti vedoucí k splnění questu? Netapování creepů vedoucí k tomu, že hráči v jedné lokaci si pomáhají, místo aby si creepy kradli?

Zmínka o F2P je nesmyslná, většina F2P her má pro neplatiče herní omezení, GW2 má content přístupný zcela všem a platí se jen za věci zpohodlňující hraní jako instantní přístup k auction hausu.

Způsob vyprávění příběhu je pořád podstatně dál, než je u MMORPG standard, jistě, není to na úrovni TOR, ale to byla taky jediná věc v TORu, která za něco stála.

A Smrti? V GW 2 se dá umřít podstatně snáz, než ve WoW/TOR, proto mechanika oživování místo okamžitého běhaní k mrtvole. Dnes už se redaktorem může stát asi kdokoli.

+6/0
8.5.2012 2:10

blizz011

Re: Waaaat?

zajímalo by mě odkud čerpají informace, něco je popsané docela hezky a najednou člověk čte a má pocit, že se mluví o jiné hře (jak se to povedlo třeba GamePage). World vs World PvP aspoň mohl zmínit, přecejen to bude pro dost lidí největším tahákem. Dynamické eventy sice ANet nepředvedl jako první, ale jako první je má zavedené téměř do dokonalosti, dynamická obtížnost podle počtu účastnících se hráčů je super.

Trošku mě mrzí zaujatost bonuswebu proti Guildwars, snad jsem nečetl jediný komplet pozitivně laděný článek (oproti tomu kolik jich vyšlo na téměř všemi proklínaný SW:TOR), už jen to, že hra je vždy srovnávána jen s WoW a SW:TORem o něčem vypovídá. Chápu, že jiné hry nejsou v povědomí běžného člověka, ale to neznamená že si o nich nemůžou něco zjistit, stejně tento kout není pro kohokoli. Dále by možná bylo při kritizování nedodělaných věcí dobré upozornit, že šlo o betu.

Ale buďme rádi že 9 dní po skončení bety máme aspoň něco, už jsem přestával doufat, že tu něco vyjde.

0/0
8.5.2012 2:36

Rudý přízrak fights for freedom

tak bez mesicnich poplatku to vypada zajimave

ja bych teda i mesicne platil, ale soucasne MMO mi prijdou hrozne drahy, kdyby clovek mohl dat stovku mesicne, tak jsem spokojenej, jenze to je co vim vzdycky minimalne 5ti nasobek.

0/0
8.5.2012 1:02

slanecek

Re: tak bez mesicnich poplatku to vypada zajimave

Asi neumíš počítat.

0/0
8.5.2012 2:27

jimbo1

Re: tak bez mesicnich poplatku to vypada zajimave

mmo te vyjdou tak na 350 mesicne coz je nic +- pul hodka prace v zapadnim svete ono se pri nastavovani cen moc nekouka na rozvojove zeme jako je ceska republika

0/0
8.5.2012 4:22

Platon23

Re: tak bez mesicnich poplatku to vypada zajimave

Kde si vzal 500,- by mě docela zajímalo, mě to vychází na 250,-, ano umim počítat, předplatil jsem si dlouhodobě dopředu, vyjde to pak levnějc.

0/0
8.5.2012 6:07

GhosTT

Re: tak bez mesicnich poplatku to vypada zajimave

Tak on nikde netvrdi, ze hraje jen jednu hru...

0/0
8.5.2012 11:19

Platon23

Re: tak bez mesicnich poplatku to vypada zajimave

Pravda, takhle si předplácet WoW i SWTOR a jsem na pěti stovkách.R^

0/0
8.5.2012 15:42

slanecek

Re: tak bez mesicnich poplatku to vypada zajimave

To má tolik času, že hraje dvě MMORPG a ještě plká na BW? Asi student nebo nezaměstnaný nefachačenko Rv

0/0
8.5.2012 20:29





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.