Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nová Star Trek hra naváže na film

Kdo se domníval, že se nové Star Trek hry už nedočkáme, mýlil se. Star Trek stále žije a jeho nové herní zpracování vypadá lépe než kdy dřív.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

SH code

jasně, akce... nesmysl...

...osobně nechápu jak může někdo jakoukoliv akční hru považovat/vyhlašovat za Star Trek hru jen proto že má star trek kulisy a příběh, to je stejná volovina jako vyhlásit o motorovým oleji že je to kofola protože má stejou barvu. já osobně vím jen o dvou skutečných star trek hrách, jedna byla "Star Trek: The Game" jěště na amigu a druhá byl Bridge Commander.

0/0
1.6.2012 3:21

Jozxyqk

Star Trek online

;-)

0/0
31.5.2012 15:20

slanecek

Odhození Enterprise od černé díry na konci filmu

Tady je o tom článek, uplně dole

http://www.trekkies.cz/view.php?nazevclanku=veda-star-treku-neni-opet-nejpresnejsi-cast-iii&cisloclanku=2009050023

0/0
29.5.2012 15:13

Habansz

Nerdi

Jeste se tu hadejte jak ma u Sci-fi smysleneho pribehu spravne fungovat technologie a fyzika ;-DR^ To je jako na ČSFD, kde mluvej o tom, ze by ta a ta lod, nemohla byt tak obri, protoze by ji znicila sila vlastni vahy a byla by pritahovana k planetam atp.... PROC? je to SCIFI !!!! A v hodne hodne hodne vzdaleny budoucnosti.Jak vite ze by to v ty dobe, s jejich vymozenostma a nevim cim vsim

neslo? Oni muzou obevit novy rasy, tvory, galaxie, planety, technologie, kultiry, ale tohle

proste nejde? :D V 50 letech si taky predstavovali, ze clovek bude zit

na mesici, proc by si tvurci nemohli predstavit tak tezkou lod?Proste Spok vyhodi kirka z lodi a lode stavej na zemi a mame tu kolaps vesmiru a pohrdani fyzikalnima zakonama :D

0/0
29.5.2012 10:40

slanecek

Re: Nerdi

You mad?

0/0
29.5.2012 14:55

Ajetak

Re: Nerdi

Na druhou stranu je odpověd "protože scifi" pro scifi žánr shazující, protože scifi není chaos ale je postaveno na vlastních zákonitostech (vycházejících z vědeckých poznatků + vlastní úpravy) a má být koznistentní. Já dal novému Star Treku na CSFD 5* (s těmi chybami to není tak hrozné a třeba věci, co píšete mi nevadí) ale neuškodilo by mu být trochu "vědečtější".

0/0
31.5.2012 13:00

Habansz

Re: Nerdi

Taky ma ode me 5*, take mi to nevadilo. Jen rikam, ze je scifi zanr jako takovy a pak jsou scifi filmy. Snad to popisu dobre, ale sicifi zanr samotny ma nejakou definici, ale neni to rovnice, kterou se musi ridit vsechny filmy natocene v tomto zanru

0/0
31.5.2012 13:05

Scraeder

zniceni USS Kelvin

ale nedava vysvetleni, proc je najednou Pike vyrazne starsi nez Kirk, proc se Kirk chova jak dement, proc se stavi vesmirne lode na zemi misto na orbite a proc vesmir celkove postrada logiku.

0/0
27.5.2012 19:44

Paeris Kiran

Re: zniceni USS Kelvin

No není to tak katastrofické... a Christopher Pike byl rozhodně podstatně starší než James T. Kirk.

budete li sledovat pozorně originální sérii tak Christopher Pike byl kapitánem Enterprise před Kirkem. A James T.Kirk byl nejmlaší kapitán Hvězdné flotily v Historii... ovšem druhá věc... V The Next Generation je jasně řečeno že Riker chtěl zlomit Kirkův rekord. (vzhledem k Rikerově věku... no to je v této linii už nerealizovatelné).

Christopher Pike skutečně byl výrazně starší...

Mno v původní časové linii byl Kirk "good boy" a modelový kadet flotily... tady je to sirotek bez domova na kterého si Pike vzpoměl hlavně proto že dlužil něco jeho otci.

Cestování časem má obecně s logikou značné problémy... Ve star treku jsou navíc efekty jiné podle toho jaká metoda cesty časem se realizuje.

0/0
27.5.2012 19:56

Lord Havelock Vetinari

Re: zniceni USS Kelvin

Christopher Pike by mohl být přibližně o deset let starší, než Kirk. Události v The Cage byly, pokud se nepletu, jedenáct let před The Menagerie, a Pike tam vypadá asi stejně starý jak Kirk v TOS. Tedy nějakých 35 až 40 let.

0/0
27.5.2012 20:11

Paeris Kiran

Re: zniceni USS Kelvin

Tak řekněme že Chris Pike nevypadá moc mladě ale tohle by ještě prošlo.

0/0
27.5.2012 20:16

Scraeder

Re: zniceni USS Kelvin

Film se odehrava zhruba ve stejne dobe jako dil The Cage, Pike je tu vice nez o 10 let starsi. To by neproslo. Kdy se tu chova Kirk jako dement ? Treba chvilku pred tim, nez ho Spock vyhodi z lode. Coz je jeden z nesmyslu. Proc by ho mel sakra vyhazovat z lodi, ohrozit jeho zivot a nezavrit ho do cely, jako se to vzdycky delalo ? Protoze se to scenaristum hodilo. Pak dalsi obrovska chyba. On pristane na planete (obrovskou nahodou zrovna vedle Spocka), z ktere byl Vulkan krasne videt. Ale od Vulkanu k tehle planete cestovala Enterprise pomerne dlouho warpem, tak jaktoze je to tak blizoucko ? A jak ta eskapada na tehle planete konci ? Transportuji se zpet aniz netusi presnou polohu lodi, ktera warpem musela urazit nadsvetelnou rychlosti peknou vzdalenost. Proste chyba na chybe a zadnym cestovanim v case se to omluvit neda.

+1/0
27.5.2012 20:55

Lord Havelock Vetinari

Re: zniceni USS Kelvin

Ano, přesně to je jedna z těch hlavních věcí, co mi na novém ST filmu vadí.

0/0
27.5.2012 21:26

Camulator

Re: zniceni USS Kelvin

A jak jinak se měl zachovat? Zlej emzák zrovna zničil celou planetu a u toho jentak bokem pár lodí flotily jakoby nic, teď se chystá to samý provést na jeho rodné Zemi, zastupující kapitán raději zvolí dlouhou cestu za zbytkem flotily, kde by se ještě tak rok hádali, co vlastně udělají, ano, na Star Trek to je trochu bezhlavé vrhnout se přímo proti takové technologii, ale v sázce je Země a mezi ní a zánikem jenom Enterprise? Což byste raději letěl pryč a nezkusil aspoň něco? Že ho za to Spock vyhodil a nezavřel. Sice se to pořádně projevilo až později, ale musíme pochopit, že ten ušák zrovna ztratil mámu a s ní celou rodnou planetu i s obyvateli. V takové chvíli by ani největší tvrďák, a on je nakonec ještě z poloviny člověk, nezachoval chladnou hlavu, kdyby se mu na lodi vzbouřil nějakej blb, kterej mu už od začátku pije krev.

V tom ostatním ale máte pravdu, to už je docela divný.

0/0
27.5.2012 21:40

Ajetak

Re: zniceni USS Kelvin

No nevím odkud má, že neznali polohu Enterprise, takže zbývá jen let Enterprise od Vulkánu vs. let modulu k té nedaleké planetě, ale to bych musel film vidět znovu. Jinak setkání se starším Spockem bylo bráno jako osudové. Mě tam spíš vadí chyby ve fyzice.

0/0
27.5.2012 23:27

cassul

Re: zniceni USS Kelvin

No, tedy já nevím, školy nemám, ale řešit ve Star Treku "chyby ve fyzice"? Není to poněkud neefektivní?

0/0
28.5.2012 13:56

Ajetak

Re: zniceni USS Kelvin

Možná jo, ale může to být i celkem zajímavé, viz

http://www.trekkies.cz/view.php?nazevclanku=veda-star-treku-neni-opet-nejpresnejsi-cast-i&cisloclanku=2009050021

0/0
28.5.2012 18:57

Camulator

Re: zniceni USS Kelvin

No co já jsem o tom něco hledal, tak design lodí, jejich stavbu a výzbroj zničení USS Kelvinu značně ovlivnilo, zaprvé flotila nevěděla přesně co to bylo, nikdy předtím se s takovou technologií nesetkali, ani při střetu s jinými civilizacemi, proto bezprostředně po zničení Kelvinu došlo k radikálním změnám, tak se vysvětlují rozdílné vzhledy, stavby lodí jinde atd.

Proč se Kirk chová jako dement? Dával jste při tom filmu pozor, několikrát je mu to připomínáno: "Takže ti umřel táta a ty si kvůli tomu zničíš život?" - Pike, "Často jste říkal, že jste do Hvězdné flotily vstoupil kvůli němu (otci)." Starý Spock Kirkovi v jeskyni.

A Pike je vysvětlen níže.

+1/0
27.5.2012 20:14

slanecek

Re: zniceni USS Kelvin

Nejtipnější je ta scéna ke konci, kdy "odlehčí" Enterprise tím, že vyhodí nějaké krámy do vesmíru a potom se "odrazí" výbuchem nějakých motorů, čímž uniknou černé díře. Směšné :)

+1/0
27.5.2012 20:47

Paeris Kiran

Re: zniceni USS Kelvin

"Ty krámy" jsou warpová jádra. Z praktického hlediska je to toto http://en.wikipedia.org/wiki/Alcubierre_drive

Technologie slouží k vytváření energetického pole kolem lodi které vytvoří jakousi prostorovou bublinu která se pak může pohybovat více méně libovolnou rychlostí (čistě hypoteticky warp 10 znamená zhroucení bubliny do sebe... efekt je ovšem více méně k ničemu z hlediska zdolávání prostoru)

Výbuch warpového jádra má značně chaotický efekt na prostor a gravitaci odsťiňuje poměrně v klidu... navíc to byla jen mikrosingularita.

+1/0
27.5.2012 22:59

slanecek

Re: zniceni USS Kelvin

Tam šlo o to, aby je ten výbuch poposunul pryč od té díry. Celý ten vtip je v tomhle How It Should have Ended? videu. Doporučuji, pokud jsi neviděl :)

http://www.youtube.com/watch?v=WbJ-y6BWfUc

0/0
27.5.2012 23:15

Paeris Kiran

Re: zniceni USS Kelvin

Někdo očividně neumí rozlišovat pojmy jako "weight" - váha, a "mass" což je hmotnost.

Hmostnost dané lodi je konstanta a ta se skutečně sníží vyházením věcí ven... váha je v podstatě jenom "síla" kterou působí efekt na hmotný objekt. (vzhledem k naprosto neuniverzální definici je na zemi hmotnost i váha stejná) Krom toho i vyházení věcí z lodě zmenší nutnou energii k úniku z gravitačního pole. (a to má černá díra vcelku solidní, i ve vesmíru)

A zpět k tomu... ten "výbuch" ač se to nezdá Enterprise v několika ohledech posunul- výbuch warpového jádra vytváří prostorovou anomálii (z hlediska toho jak probíhali jiné warpové výbuchy více méně opak černé díry- roztahuje prostor)

Jak to vizuálně vypadá je jen umělecká licence... (ono ostatně stejně jako třeba modrý hyperprostor ve stargate... není moc důvod aby měl nějakou barvu... ale zase není ani důvod aby jí neměl)

0/0
27.5.2012 23:30

Paeris Kiran

Re: zniceni USS Kelvin

Jinak warpový motor je principiálně shodný s mass effect motory ze stejnojmenné hry, stejný FTL motor má třeba Destiny ve Stargate.

Jsou dost citlivé na gravitaci.

Ekvivalentem hyperprostoru ve Star Treku jsou "quantum slipstream" motory borgů a (po tom co měla flotila čas navrhnout pořádně lodě od nuly) Federace po tom co se Voyager vrátil z Delta kvadrantu. Motory principielně zprovoznili už na Voyageru, problém byl že ta loď nebyla na let skrz subprostor/hyperprostor (na předponě v podstatě nezáleží) stavěná.

0/0
27.5.2012 23:35

slanecek

Re: zniceni USS Kelvin

Je nějaký film nebo seriál po té, co se Voyager vrátul z Delta kvadrantu? Na ty motory bych se mrkl. ST: První kontakt jsem viděl.

0/0
28.5.2012 0:24

Paeris Kiran

Re: zniceni USS Kelvin

No myslím že Star Trek: Nemesis je po konci války s Dominionem i po návratu Voyageru ale tam ještě nejsou.

0/0
28.5.2012 8:45

Camulator

Re: zniceni USS Kelvin

Star Trek online :D Mám náhodou tu čest používat quantum slipstream na své lodi a vážně je pak cestování rychlejší.

0/0
28.5.2012 9:57

slanecek

Re: zniceni USS Kelvin

A je fakt, že se hmotnost musela snížit, protože na ně působila gravitace černé díry, takže nějakou hmotnost mít museli.

0/0
28.5.2012 0:25

Paeris Kiran

Re: zniceni USS Kelvin

Hmotnost má všechna hmota. (je daná sumou veškeré hmoty).

0/0
28.5.2012 8:46

slanecek

Re: zniceni USS Kelvin

Ano, ale třeba ve vesmíru je ten stav beztíže... hm, nechme toho. Je blbost hádat se o chybách ve fyzice ve Star Treku :D

0/0
28.5.2012 14:43

Habansz

Re: zniceni USS Kelvin

proc by nemohli tu lod stavet na zemi? ;-D Nikdo nerikal, ze Star Trek se bude drzet 40 let porad toho sameho nametu

0/0
29.5.2012 10:33

slanecek

Re: zniceni USS Kelvin

Protože v původním seriálu to stavěli na orbitě. Proč to změnili?

0/0
29.5.2012 14:56

Habansz

Re: zniceni USS Kelvin

Protoze tohle neni puvodni serial

0/0
29.5.2012 17:38

Pidalin

Re: zniceni USS Kelvin

Nehledě na to že lodě třídy Constitution s planety odstartovat neuměj, zajímalo by mě jak to tam nahoru dostali. ;-D

0/0
30.5.2012 12:58

lokut99

Proč neudělají raději

další (třetí) díl Star Trek Elite Force.

+1/0
27.5.2012 14:19

Paeris Kiran

Re: Proč neudělají raději

Nebo Bridge Commander II, nebo Starfleet command IV...

(pravda bridge commander byl lepší s Kobayashi maru modem který upravoval phaserová pole lodi, přidal pulzní phasery... s tím si vyhráli dokonale... ikdyž Sovereigny tam byly fakt overpower)

0/0
27.5.2012 19:57

Vometák

Tvůrci mají šanci.

po fiasku s názvem ME3 (a to jsem byl velký fanoušek série) mají tvůrci ST velku šanci uspět.

+1/0
27.5.2012 10:43

Walldstein

Naváže na film???

"NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!" citace: Darth Vader

Tak to je v háji...:-( Jdu si zahrát ST Armada II nebo Elite Force na uklidněnou ;-D

0/0
27.5.2012 6:39

Riker007

Re: Naváže na film???

Původními filmy a seriály se po remaku už nikdo zabývat nebude... Proč taky. Já jsem na to zvědavý jako na hru. Kvalitu předlohy klidně opominu, když to bude druhý HL2 :D ale silně o tom pochybuju a mám spíš obavy, že to bude jako jiné hry k filmům - univerzální kaše bez chuti v nablýskaném balení.

0/0
27.5.2012 8:30

Tomas (Tok)

Re: Naváže na film???

Uni kaše je právě výsledkem filmů podle her, které vznikly díky značce a penězům, které se z ní dají vytřískat. Star Trek je přeci jen přerostlá značka a je pravděpodobnější, že tvůrce (nebo více tvůrců) bude mít k ST určitý vztah a bude ze hry chtít udělat něco víc než třískač peněz. Doufejme.

0/0
27.5.2012 10:40

K1ller

Re: Naváže na film???

Ja take doufam, ze se poucili nejen z ostatnich her podle filmu, ale treba i z fiaska ME3 a zapracuji na tom. A jak uz se tu psalo, budu k tomu pristupovat jako k samostatne hre, byt mne zrovna posledni ST zase tak nevadil. Cokoliv je lepsi nez ta prisernost Nemesis...

0/0
30.5.2012 12:28

Pidalin

nejlepší je kapitán Picard

Já jako velkej fanoušek StarTreku možná tu hru podle novýho filmu ani nechci. StarTrek nikdy nebyl akční rubačka, tam šlo o logiku, o poselství....  Může ta hra bejt dobrá sci-fi střílečka ale za StarTrek bych to moc nepovažoval.

+4/0
27.5.2012 1:12

apoc9

Re: nejlepší je kapitán Picard

R^

http://youtu.be/Q2zVw7dsGKM

Docela dobře vysvětleno proč poslední film vůbec nezapadá do světa Star Treku.

0/0
27.5.2012 1:45

Ajetak

Re: nejlepší je kapitán Picard

To tam pak ale nejspíš nezapadá ani DS9 a kdo by trochu chtěl mohl by přidat další. Na některých argumentech sice něco je ale hodně jich bylo na způsob "kdo chce psa bít.." + komiks předcházející filmu vysvětluje pro štouraly pár věcí, které se do filmu nevešly.

0/0
27.5.2012 3:26

Walldstein

Re: nejlepší je kapitán Picard

Tak jako jasně, ale faktem zůstává že vesmír se změnil ve chvíli kdy zničili USS Kelvin, ikdyž mě přijde jako kravina aby zničení Kelvina, kterej už tak moc nezapadal do základního universa, resp. do období ještě před TOS, mělo vliv na celej design všech dalších lodí Federace...to si myslim, že je největší kámen úrazu.

0/0
27.5.2012 6:42

Ajetak

Re: nejlepší je kapitán Picard

To mi jako zas takový problém nepřijde, viz "motýlý efekt".

0/0
27.5.2012 11:42

Paeris Kiran

Re: nejlepší je kapitán Picard

tak design lodí je spíš umělecká licence dána detaily.

Každopádně původně Enterprise z TOS se celkem té ve filmu podobala (ta přestavěná ve filmech... v the motion picture je explicitně zmíňeno že je přestavěná... jen člověka fakt otravuje dost rapidně měnila uniformy)

0/0
27.5.2012 20:00

Walldstein

Re: nejlepší je kapitán Picard

Ale tak zase uniformy bych tak neřešil, to mi připadá jako regulérní vývoj.

0/0
28.5.2012 21:29

Ajetak

Re: nejlepší je kapitán Picard

Pokud jde o poselství, tak je, dle mého, nejlepší TOS. Na akční hry moc nejsem ale s hodnocením počkám až hra bude hotová.

0/0
27.5.2012 3:08

slanecek

Re: nejlepší je kapitán Picard

Kdyby v 60. letech dělali lepší efekty, tak by TOS nebyla filozofická, ale akční :)

+1/0
27.5.2012 14:10

Scraeder

Re: nejlepší je kapitán Picard

blbost, prvni film mel super efekty, ale byl hodne filosoficky. Bylo to Roddenberryuv styl.

0/0
27.5.2012 19:55





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.