Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

TERA je nádherná on-line hra s bojovým systémem z akčních titulů

Další z řady on-line her chce hráče nalákat především velmi pohlednou grafikou. S herní náplní je to sice už trochu horší, ale i přesto dokáže na nějakou dobu slušně zabavit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Pedro de Randahl

je to strašnej sh*t

ale jestli to někoho baví,tak mu to přeju,hold každej má jinej styl mě zas uchvátilo GW2

0/0
1.8.2012 19:50

A.A.

Mínusy

Jako mínus bych jednoznačně dal "asijský" grafický styl. Tohle dost lidí odradí a to je prostě fakt.

0/0
1.6.2012 3:04

skywolf

Re: Mínusy

A pro mnoho lidi je to plus a to je taky fakt .)

Hra ma nejaky styl, ten styl naplnuje velmi precizni a dobre profesionalne udelanou grafikou...a pokud se nekomu ten styl libi nebo nelibi, je to jeho vec.

0/0
1.6.2012 18:26

Giga Pudding

Re: Mínusy

už to radši nekuř :)

0/0
2.6.2012 16:45

deacon.frost

Ovládání

Mno, tento systém ovládání se mi nelíbí pro MMORPG(být to izometrické á-la Fallout a point & click, tak to beru :-)). Nicméně ani ovládání SW:TOR mi nepřišlo nějaké super.

... jsem asi moc starý, abych se učil "nové" věci :o)

0/0
31.5.2012 13:57

Malýřezanýlimonáda

By mě zajímalo...

By mě zajímalo, kterou MMORPG na léto zvolim. Hodlám si po dělším čase dát něco na odreagování, ale pořád nevim. Co se týče MMO jsem odchovanej na Lineage (CZ free servery, spíš low-mid rate), zkoušel jsem v úplných začátcích Aion, ale bylo málo lidí. WoW mi přijde nesympatický,nehezký a divný, stejně jako mi moc neříká Guild Wars a ostatní ani moc neznám. Rád bych něco poklidnějšího, jen na hodinu až pár hodin denně, hodně se mi líbil systém obchodování a craftění v L2 a upřímně, to mě na tom bavilo nejvíc ;). Jen nevim, jestli zkusit tuhle osvědčenou klasiku, nebo něco (faj)novějšího...Kdyby měl někdo tipy, rád si počtu...

0/0
31.5.2012 11:44

p4j4

Re: By mě zajímalo...

ja prosla cz free servery l2 a pak i offikem, kde jsem skoncila na 82 lvl

o Tere jse uvazovala, ale nevim podle recenze to asi za l2 pokulhava..nebo se mylim?

muze mne prosim nekdo odkojeny l2 shrnout nejpodstatnejsi rozdily.. jsem v cizine bez poradneho pripojeni, tak si to ted nezahraju

podle recenze je crafteni na nic, questy jsou jednotvarne ... ale jak to vypada s levlovanim, obchody mezi hraci, krome super grafiky to vypada i na dobre RB akce, jak moc je propracovany system klanu, klan skilly, clan hally atd _

0/0
31.5.2012 23:33

Matajus

Re: By mě zajímalo...

Recenzi delal clovek co postavu dostal na lvl 13, takze vse co je zde uvedeno je snuzka kecu vytahanych z rukavu. Reknu ti to takhle, non target combat system, dodge system (skilly a ne jen % na dodge nebo parry atd), skvela vizualizace, mraky BAMu kterymi se zabavis i sam, vyborne animace, spatny crafting system, ekonomika hry taky docela pokulhava, engame prozatim pouze 5man dungeony ale i s hardcore obtiznosti, world pvp (PK), battlegroundy se pripravuji, pricemz pvp neni konstruovano na 1v1 ale na partu, politicky system, questy jsou jednotvarne asi tak jako vsude, co jineho by ste chteli vymyslet? Story line questy jsou pomerne hezke a nekde mezi 40 - 50 lvl je to opravdu fajn i s par povedenymi videi.

 Takze kdyz to vemu kolem a kolem, rozhodne doporucuji si to minimalne vyzkouset a jako hrac L2, by to mela byt defakto povinost, jelikoz je to jak nekteri radi oznacuji "neoficialni L3".

+1/0
1.6.2012 9:20

p4j4

Re: By mě zajímalo...

ok diky,

vrcaim se po prazdninach, tak to asi bude o trosku lepsi...kazdopadne alespon zkusim

0/0
1.6.2012 14:21

A.A.

Re: By mě zajímalo...

Wurm Online ;-)

0/0
1.6.2012 3:05

Gamehoror

Kdo by u on line her taky hledal smysluplný příběh ?

Od toho snad jsou singlovky.

Příběh si tam tvoříte svůj vlastní u online her tím do jakých guild se přidáte a co podnikáte.

Jaké si budujete jméno a charakter vůdči spoluhráčům.

Vypadá to slušně, tak auž se to tu rozšíří tak to jistě zkusim :-)

0/0
31.5.2012 7:13

rime

*-*

ze by novy Lineage? vypada to dost podobne a L2 byla super gamesa.

0/0
30.5.2012 22:14

skywolf

Re: *-*

Delali to nekteri lide z L2 teamu, dokonce byl soudni spor mezi nimi a NCSoftem kvuli vynaseni designu.

Ale ovladani z toho dela uplne jiny druh hry.

0/0
30.5.2012 23:11

iMorf

Re: *-*

no spíš de o to že lidi kteří pracovali na l2 od interlude a

potom přešli na terru v podstatě zařídil největší odliv hraču z l2 za celou

dobu

navíc hra je skoro dokonalá pro podvádění pomocí dodatečných

programů

0/0
31.5.2012 8:00

vojcek_p

Re: *-*

Toho se taky bojím. Stačí se podívat na retail Lineage 2 kde top klany jsou plně automatizované skriptama a člověk v pvp s nima nemá šanci. A tady to přitom bude proti naskriptovaným hráčům ještě mnohem mnohem horší.

0/0
31.5.2012 8:44

rime

Re: *-*

no a jak se to ovlada? ja sem to nepochopil, v cem je rozdil oproti L2?

0/0
31.5.2012 8:32

skywolf

Re: *-*

V normalnich hrach oznacis cil a pote klikas na skilly (nebo pouzivas klavesove zkratky), ktere automaticky zautoci na vybrany cil. Sance na zasah, resist, block, dodge atd je pocitana na pozadi logikou hry, takze ty sledujes jen cooldowny a vzajemnou polohu.

TERA se chova jako mix akcni hry a FPS. Zamereni cile tam az na par vyjimek u par specialnich abilit neni. Miris jako v FPS a skilly aktivujes pomoci zkratek, a pokud chces aby tvoje skilly zasahly cil, tak tve zbrane nebo kouzla musi fyzicky zasahnout prostor, kde se nachazi nepritel. Pokud na tebe utoci nepritel, tak bud dostanes damage, a nebo ten utok blokujes vcas aktivovanym blokovanim (lancer/berserker) nebo z ohrozene oblasti uskocis, teleportujes se nebo uteces. Je to na tvych dovednostech, ne na abstraktnich statech tve postavy.

Diky tomu je ta hra zavisla vic na dovednostech nez na vybaveni a dobry zkuseny hrac dokaze porazit i hodne tuhe potvory navrzene pro partu i solo, treba bez jedineho skrabance.

0/0
31.5.2012 10:32

JerryE

Tera

Tahle hra je fakt úžasná. Po dlouhý době mam u nějakýho MMO pocit, že to že hrou postupuji je moje zásluha a ne jen že si někde stoupnu a mačkam 1, 2, 3, 1, 3 u 2 skončil cooldown tak 2. Chápu že místním příznivcům WoW se tohle líbit nebude, takže hodnocení vysoký neočekávám. Autorovi článku doporučuji si hru zahrát i nad levelem 20. Objeví zajímavý věci. Jinak všem zajemcům doporučuju zatnout zuby během levelu 11-15, pač to z tý hry Korea přímo čiší a vraždění trpaslíků a pohádkových víl vás může dost odradit, ale poté hra nabízí konečně pořádne lokace a super figthy (hlavně BAM) Až hře dokončí battlegroundy. Chjo, proč jen neudělai TOR s takovouhle hratelností... to by byla hra roku. :-)

0/0
30.5.2012 19:20

jimbo1

Re: Tera

Vypada to nadherne a i presto to bezi tak 10x lip nez swtor dneska ve velice bylo tak 100 lidi u burzy ani se to neseklo ve starwarsech by to snad ani neslo maji ten engine hroznej a mozna i proto tam se tolik lidi uz nesejde :)

0/0
30.5.2012 23:10

JerryE

Re: Tera

souhalsim, Tera TOR válcuje ve všem krom příběhu, ten se mi tam líbil, ale prošel sem si to a už nemam chuť to pouštět... (a to říkám jako zarytej fanda Biowaru :-) ) V Teře mě baví každej souboj.. tea krom tý fáze na levelu 11-15 to sem málem nevydžel a tu hru smazal... jaké to cyhby bych se to dopustil. :-).

0/0
30.5.2012 23:48

iopwdjpowjedopwed

Vzdal jsem to po prvni hodine.

Docela hodne jsem se na to tesil.

Ale priserny zpusob ovladani tomu vrazil hrebik do rakve. Mozna jsem uz stary, ale odmitam se ucit na kazdou hru novy zpusob ovladani.

:-/

0/0
30.5.2012 19:10

jimbo1

Re: Vzdal jsem to po prvni hodine.

On to prave novy zpusob ovladani neni az na to mireni v kazde mmo je nejefektivnejsi ovladani klavesnici mysi kilikaji pouze lamky

0/0
30.5.2012 23:05

skywolf

Re: Vzdal jsem to po prvni hodine.

Na ovladani neni nic priserneho, odpovida akcni hre. Pochopitelne se bude lisit od klikacich MMO...je to uplne jiny typ hry.

0/0
30.5.2012 23:14

skywolf

BAM

Clanek nevenoval zadnou pozornost te nejzajimavejsi casti hry, bojum s bossy a BAMy ve stylu Monster Hunter.

Nevim jestli jsem se nekdy v online MMO bavil tak jako se bavim jako Lancer pri tankovani obrovskeho monstra, kde musim kazdy block manualne vcas aktivovat a zaroven hledat dostatek prilezitosti pro protiutoky abych neztratil agro (ktere vydrzi jen par vterin, ve hre neni zadne postupne budovani threatu).

Zvlast kdyz je monstrum rozzurene tak pak skoncim v divoke vymene uderu a bloku kde mam minimum casu na reakce. Parkrat jsem uz tankoval bosse poslepu, kdyz me natlacil do kouta a nacpal se na me, jen podle zvuku a rytmu dopadajicich uderu. Nadherny pocit po boji :)

Hra odmenuje dovednost, kterou kvalita vybavy nedokaze kompenzovat.

+3/0
30.5.2012 13:11

Matajus

Re: BAM

Presne tak, hraji taky za Lancera, lvl 60 a musim rict ze tankovani bossu je proste uzasny. Samozrejme je to porad jen mackani ruznych tlacitek, ale aspon davaji konecne smysl, navic jde bossum i uhybat, pricemz staci malinka nepozornost a dostanu instant kill, nebo ostatni preaggruji.

 Prijde mi ze autor clanku dosel do sotva na lvl 25 a z toho napsal tyto podobne blaboli, stejne tak nechapu jak muze napsat, ze lokace jsou uzasne jen na zacatku a pak je to prumer. Cela hra defakto zacina kolem 35 lvlu kdy hra je opravdu tezka na solovani a s kazdou dalsi urovni je prostredi uplne jine ale porad stejne uzasne.

 Nikde sem taky nevidel zminku o animacich jak postav tak i mobu, protoze animace BAMu jsou asi nejlepsi jaky sem kdy videl..

0/0
30.5.2012 14:36

Matajus

Re: BAM

<rage>No to se mi snad jen zda, po shlednuti prilozenych screenu koukam ze autor udelal lvl 13 (lvl 20 screeny jsou z preloadu), to je jako hodnotit beznou SP hru nebo film pouze z traileru. Proboha jak nekdo takovej muze udelat recenzi na hru, jeste k tomu na MMO? Je vazne videt ze uroven Bonuswebu jde do p....e s cimz samozrejme souvisi i uroven recenzentu, ktera je hlubko pod cvicenymi opicemi.

 Clovek se tesi na recenzi a on ji nejakej chudak takhle odflakne, bezte se vazne vycpat. </rage>

+3/0
30.5.2012 14:51

ifox

Co takhle napsat přímo do článku HW nároky?

+2/0
30.5.2012 12:06

vojcek_p

.

"Jenomže jakmile se z toho stává tak trochu akce, není to už tak o vybavení a schopnostech postavy , ale o zručnosti hráče."

A to je špatně?

0/0
30.5.2012 11:31

Matajus

Re: .

Myslim ze presne tato vypichnuta veta vystihuje schopnosti a inteligenci autora clanku

0/0
30.5.2012 14:32

Eledra

Re: .

pravdou je ze obcas to opravdu je "zahul", take je problem pro raid a pvp, nebo solo BAM net odezva, kdyz neni dobra tak je to tezke az katastrofa (KTERA) tady snad to nebude tak hrozne, ale uz to proste neni lehke jako ostatni "lockon" MMO

;-)

0/0
30.5.2012 17:55

Glock Mark XXI

myslím, že ten ženský avatar má moc malé dudy

a je oblečen někam do polárních krajů. Žádné soft porno MMORPG zatím není na trhu a je to velká škoda.

0/0
30.5.2012 9:44

Malýřezanýlimonáda

Re: myslím, že ten ženský avatar má moc malé dudy

Pokud vím, tak korejská verze není tak cenzurovaná jako v článku zmiňovaná verze ;) ...

0/0
30.5.2012 15:35

skywolf

Re: myslím, že ten ženský avatar má moc malé dudy

Ale zadne soft porno se tam teda nekona :)

Od toho se chysta jina MMO...Queens Blade nebo tak nejak

0/0
30.5.2012 23:15

iMorf

malý postřech

Autor trošku vynechal to že stačí vetši ping a už si pvp nezahrajete a z uskakovani máte jen nepoužitelnou frašku

a o velkých pvp 300 vs 300 si diky pravě tomu vychválenému U3 engine mužete jen nechat zdát :)

+1/0
30.5.2012 7:05

Eledra

Re: malý postřech

proste TERA a KTERA trpi na to same co L2, s tim ze u TERA to hold je jeste znatelnejsi, duvodem je bojovy system. me docela zklamal craft, naklady crafteni jsou takove ze to proste neni pouzitelne ani po 20lvl, max az budes mit postavu na 40-50lvl tak neco udelat pro sve alty. padla, jdu dom spaaat. :)

:-/

0/0
30.5.2012 7:14

BranMakMorn

Re: malý postřech

ukaz mi uspesnou hru kde craft k necemu je?u vetsiny her je to vzdy takovy doplnek, protoze kdyby byla moznost ziskat narezove itemyjen z craftu tak by nikdo nedelal nic jine a hl by se nemusel zanicim pachtit a endgame by hned ztratil 50% duvodu proc ho hrat :P

0/0
30.5.2012 9:23

Seraffe

Re: malý postřech

EVE online ...

+1/0
30.5.2012 10:08

roderix

Re: malý postřech

Lineage 2 ...

+1/0
30.5.2012 10:48

Eledra

Re: malý postřech

no, pred zmenou systemu dropu treba lotro, i po zmene je porad spousta veci ktere jsou stale prodejne, jinak jak je psano predemnou L2 bez craft ani ranu, EvE to same, a v "mmo davnoveku" UO treba. kdyz se spocte craft cehokoliv v TERA tak se to proste neda, max flasky a ostatni z alchemy.

0/0
30.5.2012 11:14

Meddy009

Re: malý postřech

Lotro

0/0
30.5.2012 12:24

Malevil-

Re: malý postřech

Ultima Online, Darkfall a EvE - pŕedevším proto, že jsou to full loot hry.

0/0
30.5.2012 21:42

Lolinator

Vyzera to odporne

Len sa pozrem na obrazky a momente som zhnuseny. Fuj. Hnus!

Tam zase detske postavicky so zajacimi uskamy, to co fajcia ty sikmoky magory? Hefnera?

+3/0
30.5.2012 6:50

tickmaster

Grind

a ne Tera. Je sice fakt že korejská je ještě větší grind, ale Tera EU je největší grind hra která byla v EU oficiálně spuštěna.

+1/0
30.5.2012 6:40

BranMakMorn

Re: Grind

coze? asi si nehral aion co?

+1/0
30.5.2012 9:19

Eledra

Re: Grind

hh asi nehral, pravdou je ze temer vse KMMO jsou na nase pomery super-grind, ale on to korejec proste V takze neni co resit, max to pro ostatni trochu zjednodusej.

0/0
30.5.2012 11:17

milan79

Re: Grind

;-D Aion jj tam se dostat na full lvl chvilku trvalo... ;-D;-D I když u altů mi ty lvl zase tolik času nezabírali jen u první postavy se to táhlo... :-/

0/0
30.5.2012 15:21

skywolf

Re: Grind

Tera je asi takovy grind jako SWTOR. Tzn. jediny "grind" nastava po dosazeni max levelu a snaze vymaxovat si vybaveni.

0/0
30.5.2012 12:58

Matajus

Re: Grind

Souhlasim. Da se rict ze kazde mmo je pouze a jen grind, teda ty kde zalezi na gearu coz v Tere zalezi hodne, nicmene je ta hra stale na zacatku co se tyce pvp (KTERA nepocitam pac tam se pvp nikdy ani nehralo) takze momentalne nejde delat nic jineho nez farmit repku, dungeony a nebo jezdit po lokacich a genkovat farmery.

0/0
30.5.2012 14:40





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.