Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nová verze karetní hry Magic: The Gathering přináší pár drobných změn

I když letošní ročník nabízí minimum změn, stále zůstává tím nejlepším počítačovým zpracováním populární karetní hry.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

RumFighter

Na základce jsme to žrali...

:-) Na PC jsem vyzkoušel loňskej nebo přeloňskej model, ale moc dlouho mě to nebavilo. Lepší mi přišel nějakej už hodně starej kousek, kde se, jestli dobře pamatuju, chodilo s panáčkem, vyhledávaly se souboje a hrálo se o karty... A člověk se vyblbnul se stavěním decku.

0/0
18.7.2012 17:02

dahakere

hmm

Nechápu to malé hodnocení uživatelů. Já jakožto člověk, který karty hrával asi před 5 lety naposled a to jen pro zábavu, tak jsem si to velmi rád zahrál a zavzpomínal. Hra je technicky vydařená a chtít nějaké větší změny je jako chtít po NHL v příštím ročníku raketové brusle. Vím že hra asi HC hráčům moc nedá, ale pro ty to podle mě ani určené není. (Na co hrát na pc něco co hrají v realu pořád). Dal jsem tu 100% už jen proto, že tu bylo hodnocení od čtenářů 33% pff to jako proč ? Já se bavil dost a těch 75% si to zaslouží určitě.

0/0
18.7.2012 1:23

HudsonStan

Re: hmm

Dal jsem 0% už jen proto, že tu někdo dává jen tak nezaslouženě 100%.

+1/−1
18.7.2012 6:47

elvandar

Re: hmm

Souhlasím s příspěvkem. Je možné, že někdo o Magicu ani neslyšel, hru nemá, ale hned si řekne to srazím, protože to bude totální nudná hovadina. Bohužel většina trollů má tendenci protěžovat své žánry. Já osobně mám všechny verze MtG:DotP2013 a to jak v PC verzi tak pro PS3 a jsem přesvědčen že za svoji osobu hodnotit mohu. Takže proč ne hraji to, je to zábava, magic umím a do vlaku je to naprostá pecka. S klidným svědomím můžu dát vysoké hodnocení. Na druhou stranu mám přirozený despekt ke sportovním hrám a rally. Přesto je ve mně dostatek slušnosti, abych takové hry nehodnotil vůbec, než si honil ego nízkým skóre za jejich recenzemi.

Upřímně by mě zajímalo, zda ti kdo ji srazili doporučí jinou karetní hru s tak propracovanými a složitými pravidly (prosím s pokrem na mě nechoďte).

V recenzi to zmíněno není, ale ruku na srdce, kde za tak málo peněz máte tolik muziky. Ceny na Steamu i PSN jsou velmi přijatelné.

EL.

+1/−1
18.7.2012 7:25

nasson

Re: hmm

Tak 33 % je opravdu málo, zaslouží si víc. Já jsem měl možnost si zkusit jen ten první díl. A prostě možnosti udělat si vlastní balík byly tak omezené (navíc nabízené balíky mi moc nevyhovovaly), že to hru předurčuje pro nízké hodnocení. Zkrácení chvíle ano, vzhledově to bylo pěkné, ale MtG je snad hlavně o uvažování, jak sestavit balík. A to v tom prvním díle vůbec nebylo (a očekávám dle recenze, že tady to taky nebude) - nebo mi něco uniklo?

Je spousta dalších her s propracovanými a složitými pravidly (některé se mi i líbí více než MtG), ale většina co znám (tedy přesněji všechny) v podstatě vychází z MtG. Nejodlišnější, co jsem hrál, byl Doomtrooper.

0/0
18.7.2012 8:23

elvandar

Re: hmm

Doom Trooper byl bezva sám jsem nad ním strávil hodně času, ale za jeho smrt mohli sami tvůrci a je to škoda. Tak nádherný svět, který přinesl. Skvělé arty (Parente, Bonner). Ale co si budeme nalhávat ultra-rare z první edice nedosahoval po kotníky commonu např. z Golgothy. To se MtG nestává karty se zase vrací a díky rotaci a novým (nebo renesančním) abilitám se hrají letité kousky. Znova říkám mrzí mě to, protože pro mě byl Imperiál a jeho osobnosti ve své době modlou a mortifikátoři se na pozadí PC se objevují ještě stále...

Ale k DotP jistě balík konstruovat nejde, ale to je v recenzi popsáno jaký by potom byl důvod kupovat boostery skoro po 100 (prosím nenapadat vím že mimo hračkářství v klubech je cena jiná). Také neříkám, že má dostat 100%, ale ruku na srdce naučí se malý kluk pravidla z papírku v intropacku? Myslím, že dost blbě, ale tohle mu dá super základy a důvod hodit si partičku se spolužákem o přestávce.

EL.

0/0
18.7.2012 10:48

IARK - Duhový Králíček

Re: hmm

R^ DT byla bezva hra - miloval jsem osobnosti imperialu (ted si nevzpomenu jak se jmenoval ten kapitan a major) a osobnosti cerne legie - dokonce jsem mel rad i pote edici s tema kmenama a novym prostorem pro hrani, mel jsem i kombinaci, kde na bojisti zemi jsem vsechny nakazil virem a pak je kartou donutil vir prenest na druhe bojiste ;-D a nektery kouzla kor na ziskavani zetonu byly taky pekny. Bohuzel to u nas umrelo, kdyby to bylo mozne hrat po netu jako mtgo, rozhodne bych do toho taky narval par penez. Je fakt, ze kombinaci v mtgo bylo daleko vic, ale o to zase nektere hry nebyly tak zabavne, protoze jsi mel treba proti cobe conter balicek na ten tvuj. V mtgo jsem jel cerny kontrol pomoci "stromecku", ktere berou za liznuti karty zivot a potvorove balicky si neskrtaly pomalu zadny.

0/0
18.7.2012 11:29

IARK - Duhový Králíček

Re: hmm

jinak do toho komba patrilo jeste howling mine, kde protihrac se radoval, ze mu pridavam kartu a kombo dokoncila tezzeretova kostka, kde zahodil celou ruku a dolizal si novych cca 7 karet - 2 stromecky 14 lifu za kolo dolu ;-D

0/0
18.7.2012 11:30

_vlkos_

Re: hmm

Nejak nechapu zminku o boosterech za 100Kc ve spojeni s PC verzi DotP - k pocitacove verzi zadne boostery neni potreba kupovat. Karto pro upravu baliku se odemykaji hranim a postupem v kampani.

Myslim si tedy ze za cca 300Kc (9 euro) je to velmi dobry pomer cena/hodnota, zvlaste kdyz je mozne si vyzvednout booster s UR kartou ve vykupni cene kolem 80-200Kc (podle verze hry). .

0/0
18.7.2012 15:46

KO23L

Re: hmm

Hloupost, kdyby to bylo řešeno, že si každý bude moc stavět své balíky, tak by to stejně dopadlo, že by se hrály 3 buildy a ostatní by nikdo nehrál. Myslím, že pro hru v této "elektronické" podobě je mnohem víc vyhovující když nám vývojáři naservírují určitý počet vyvážených balíků, které mají menší možnosti úprav. Nehrozí tak, že nějaký balík bude ukrutně "overpowered"a že si proti němu hráč který hru tolik nezná neškrtne. Je to lepší pro celkový balanc hry, takhle jsou alespoň online klání zábavná. A máme možnost upravit víc než polovinu decku .... pokud vememe v úvahu, že karet pro obměnu je dostupných 30, hrací balík je lepší držet vždy na 60 kartách aby chodilo co člověk očekává, z těch 60ti je 20-24 karet zemí, z čehož vyplývá, že můžeme vyměnit 30 z 36-40 karet, to mi nepřijde jako zrovna malá možnost úpravy. Každopádně za 247 korun, nebo kolik přesně MtG:DotPW každoročně stojí je to opravdu "za málo peněz hodně muziky".

0/0
19.7.2012 6:35

_vlkos_

Bonusovy booster ke hre

Jeste je dobre poznamenat ze ke hre je zdarma pridan 6ti-karetni balicek realnych karet, ktere je mozne vyzvednout v jednom ze spolupracujicich obchodu po predani kodu, ktery si ze hry vytisknete. Tento booster obsahuje jednu ultra-rare kartu urcenou podle verze (PC, XBOX, PS3).

Vice na : http://www.wizards.com/Magic/Magazine/Article.aspx?x=mtg/daily/arcana/994

0/0
15.7.2012 12:00

Lupulin

Re: Bonusovy booster ke hre

když sem s tímto kódem došel do obchodu který měl tyhle boostery dávat řekli mě že zrovna nemají...takhle sem tam šel asi ještě třikrát a pak sem napsal do wizardů že jejich partněři jsou pěkné držgrešle...došel mě email s omluvou a oznámením že byl obchod informován o povinnosti booster vydat...tak sem tam vyrazil znovu....a světe div se...dostal sem PRD - takže good luck!!

0/0
18.7.2012 9:05

_vlkos_

Re: Bonusovy booster ke hre

No ja svuj booster dostal bez problemu v jednom nejmenovanem brnenskem obchode..

0/0
18.7.2012 15:36

the_mole

Re: Bonusovy booster ke hre

Můžeš mi prosím na mail turnaje(at)blackfire.cz napsat, kde si se takto marně snažil domoci boosteru? 90% speciálek by měla mít proma od června, ostatním snad došly minulý týden s novou edicí. Problém je, že někteří "organizátoři" z menších měst už zvládli promo materiály rozdat mezi své hráče nebo je prostě náházeli na e-bay. Loňská (proma Titánů) a předloňská (Nissa a Liliana Vess) promo akce se v našich zeměpisných šířkách nijak neprojevila a mám pocit, že zástupci některých klubů si automaticky mysleli, že zas pro proma nikdo nepřijde.

0/0
19.7.2012 18:32

KO23L

Re: Bonusovy booster ke hre

Je dobré také zmínit, že hra srtojí 247kč a v boosteru dostane každý Vampire Nocturnus (DotPW Promo) ... u PS3 verze ... který sám má cenu 179kč + dalších 5 náhodných karet. Takže pro lidi kteří občas zahrajou i Magic s fyzickými kartamy je vcelku pěkná návratnost :)

0/0
19.7.2012 6:45

_vlkos_

Magic 2013

Hra ma v nazvu 2013 protoze se jedna o "reklamu" na edici MtG 2013, ktera prave prichazi do prodeje (edice jsou pojmenovany "o rok dopredu", mozna prave proto ze v roce 2013 bude mozne realne karty teto edice pouzit na vetsine turnaju - format Standard - po cely rok, v roce 2012 a 2014 budou tyto karty pouzitelne jen cast roku nez "odrotuji")

0/0
15.7.2012 11:53





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.