Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Dishonored lze hrát mnoha způsoby, potenciál ovšem promarnil

Od titulu Dishonored se čekal po všech stránkách fantastický zážitek. Ten hra sice nedodala, zejména kvůli průměrnému příběhu, ale pořád se v aktuální herní produkci vyjímá. Možností, jak ji hrát, je totiž nepřeberně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

hasler

Mám rozehráno

celkem mě to i baví...Prozřetelně jsem si dal obtížnost těžkou...a stejně je hra strašně lehká.. (Je tam ještě jedna snad nejtěžší,ale nechce se mi vracet). Nikoho nezabíjim, kdybych zabíjel, tak je to ještě x krát větší pohoda..

Mělo to bejt jako v Commandos, jak je spuštěnej alarm nebo tě někdo zahlídne vyřítěj se desítky nepřátel...

+1/0
30.10.2012 22:22

misho8723

Hmmm, škoda že to nie je CoD

Tak takejto hre dáte 8/10 ale komerčným hrám bez "duše" dávate aj vyššie hej? Ako nechápte ma zle, 8 bodov je skvelé skóre, ale len v tom prípade ak by ste tu na webe používali celú stupnicu hodnotenia, lebo skoro všetky veľké hry tu dostávajú od 8 bodov a vyššie hodnotenia, a teraz príde jedna výborná, originálna hra s výborným svetom, atmosférou, s obrovskými možnosťami hrateľnosti, a vy len kvôli tomu, že nevyužila celý potenciál, tak dáte menšie hodnotenie ako tým veľkým prehypovaným hrám? .. vidím, že ľudia Vám tu žerú túto recenziu,ehmm, že "konečne kritická recenzia na túto hru".. gratulujem, pozornosť ste týmto získali.. každý má názor na svoj názor, len škoda, že média uprednostňujú hry s veľkým rozpočtom, a preto je táto hra takým veľkým a príjemným osviežením v dobe CoD klonov a interaktívnych filmoch... fakt, v budúcnosti si budeme nadovšetko priať takúto hru, keďže herná scéna sa prepadne úplne na dno.. kedysi najviac progresívna časť zábavného priemyslu, fakt len kedysi

0/0
18.10.2012 19:23

Andrej B

Re: Hmmm, škoda že to nie je CoD

A Dishonored podle vas neni hra s velikym rozpoctem?

0/0
19.10.2012 0:57

drmancok

vypada to v pohode

upiratim

+1/−1
16.10.2012 21:56

mystery_of_morning_wood

Re: vypada to v pohode

Rv

+1/−1
17.10.2012 9:51

MartinRascal

:-(

Hra mě neoslovila už od začátku. Pujčil jsem si jí od kamaráda a druhej den jsem mu jí vracel. Nic moc ale je to jen muj názor jelikož nejsem na tenhle žánr her moc

0/−3
16.10.2012 17:38

Raven213

disho shock alebo bio honored

tak som presiel verziu pre ps3. obcas zamrzi seknutie grafiky ale inak bezproblemova hra na ktorej mi vadila iba hlupost ktoru vymyslelo sony a to zbieranie tych blbych sony medaily ktore davaju do vsetkych hier. (mam rad ked su odmeny a medajle priamo v hernom menu a nie v systeme) hre by nezaskodila vadsia farebnost. obsahuje prvky bioshocku a trocha aj zo splintercellu. ak chcete hru na sposob filmu tak si zahrajte jednu z finalnych fantasii ak mate radi stealth hry a nemate chut cakat na dalsi diel tenchu, je hra dishonored v sucastnosti to najlepsie. hratelnost velmi prijemna a narozdiel od serie thief hra nieje na hraca zbytocne kruta. pribeh je ako kratucka poviedka z rodokapsu ale vyrazne neabsentuje. hlavne nema cenu hrat na nizku obtiaznost lebo v hre zacnete opakovat rutinne riesenia a zacnete sa nudit. odporucam najtahsiu obtiaznost.

no a pre trpezlivych pockajte na novy bioshock a uvidime co bude lepsie..

0/0
16.10.2012 17:14

srato

Re: disho shock alebo bio honored

jako že achievementy vymyslelo Sony? Žádné z posledních dílů Final Fantasy bych asi s čistým svědomím nikomu nedoporučil. Myslím že je obdivuhodné když s Vaším "rozhledem" v oblasti her jste ochoten prezentovat se radami ostatním ;-D

0/0
17.10.2012 20:17

Obcan Svobodny

Základ je si dát obtížnost na "těžká"

pak už je hra docela těžká :-) a nejde jen bezhlavě kosit. Důležité je hrát taky postranní mise, hledat runy a zkoušen nové cesty....  Já jí tedy nemám dohranou, ale jsem nadšen protože těch možností je tam spousta a baví mě testovat strategie.

+1/0
16.10.2012 15:43

Obcan Svobodny

Re: Základ je si dát obtížnost na

Například na v psinci je klec se psem a na ní napsáno pes je nemocný a nebezpečný neotvírat, takže ho pustíte a zavřete se v kleci a on zabije protivníky.... ;-D A spoustu dalších a dalších vychytávek, po dlouhé době opravdu inteligentní hra.

+2/0
16.10.2012 15:45

L57a73d44i22s10l18a10v 92A22n11t61o60š 6799496306539

Prošel jsem hru 2x a to, co píšete, by mne a ani ve snu nenapadlo. Budu jí muset projít po třetí. ;-)

0/0
20.6.2013 6:22

jarous76

Port

Celkem jsem se tesil a chtel koupit. Po zhlednuti videa se to (dle stupnice cloveka pode mnou) presunulo do kategorie skoda_casu/mista - radsi jsem jeste prolezl dalsi fora, ale utvrdil se v jednom: dalsi klasickej konzolovej zmrsenec s tragickou grafikou a fyzikou a kratickou herni dobou. Opruz s nepodporovanim XP je uz jen tresnicka na dortu.

Nu co - poslu penize nekomu jinymu.

+1/0
16.10.2012 15:22

Obcan Svobodny

Re: Port

Pošli, ale připravíš se o skvělou hru. Už dlouho jsem něco tak dobrého nehrál.

+2/0
16.10.2012 15:47

jimbo1

Re: Port

Port je to hodne dobry. XP se jeste pouziva? Ja myslel ze microsoft uz to nepodporuje nebo ma prestat v nejblizsi dobe.

+1/−1
16.10.2012 16:09

jarous76

Re: Port

XP je jeste podporovany.

Co se tyce her a podpory XP - chapal bych to u her, ktere jsou striktne na DX10+. To co se deje v posledni dobe je pekny svinstvo .. nevim jestli jim za to plati Mrkvosoft nebo jak je to, ale nic jinyho mi nenapada. Hry nepodporuji XP prestoze jsou DX9 compatible - nejde to nainstolovat, spustit a podobne. Minimalnim zasahem do neceho zjistis, ze hra normalne funguje - tzn. bylo to tam cilene dodano na konci.

Z posledni doby je to napriklad D3, XCOM a ted tohle. U D3 to chapu - tam to jen pozadovalo SP3 (coz je jedina oficialne podporovana verze od MS, takze by se nemeli o co oprit v pripade problemu na konkretnim PC - nicmene i tam to samozrejme slape i na SP2 bez problemu). XCOM i Dishonored po zasahu do OS/knihoven hry taky samorejme na XP bezi.

+1/−1
16.10.2012 16:15

Stuntman Mike

Re: Port

já do ničeho nezasahoval a frčí i na XP normálně ;-D

+1/0
17.10.2012 9:08

jarous76

Re: Port

Ja to nehral takze nevim - jen vychazim z toho, co jsem cetl na netu (a dal neresil).

Spis mne to stve u XCOMu, ale tam jsou na steamforech cely thready jak to na XP spustit, takze az na to budu mit cas a naladu, tak XCOM kupuju.

0/0
17.10.2012 10:20

jeremiasz

Re: Port

ja uz byl tak unaven kontrolovanim toho, jak je na tom muj pocitac, co jeste pojede, co uz ne, jak nastavit grafiku, aby to bylo pekny, ale zaroven se to hejbalo, menit hw atd atp... funkcni reseni? XBOX :-)

0/0
19.10.2012 14:35

jarous76

Re: Port

konzoli budu kupovat mladymu (a pak zabavovat :-P) - v lednu mu bude 6, takze tipuju tak za 2 roky - do ty doby se mi nic kupovat nechce ... takze ja resim.

0/0
19.10.2012 16:27

danhar1

Re: Port

nevím ale na xp to jede :-)

0/0
21.10.2012 10:47

L91a69d77i42s56l56a70v 33A19n90t43o80š 6329926656929

Na Win XP to maká bez problému a souhlasím s Obcanem Svobodnym. Super hra.

0/0
20.6.2013 6:24

TC2001

Díky za recenzi

Na mé škále koupit-torrent-škoda_místa/času je to tedy torrent.

+1/−1
16.10.2012 13:48

li mu bai

Re: Díky za recenzi

ještě že si to máš čím omluvit, že?

+8/−1
16.10.2012 14:16

TC2001

Re: Díky za recenzi

Proč bych si co omlouval? Mám možnost si to vzít beztrestně zadarmo, tak to udělám. Kdybych měl možnost se beztrestně a s jistotou stát hegemonem celé planety, tak to taky udělám. Důvod, proč si hry kupuji, je krabička a návod, pouze u her co mě chytnou za srdce a vím, že je budu mít ještě dlouho / budu na ně vzpomínat (série MGS, Fallout, DMC, Chrono Trigger, Silent Hunter...etc.) Kdyby mi zadarmo poslali ukradený originál s krabičkou, tak bych nic jiného ani nedělal.

0/0
16.10.2012 14:28

jimbo1

Re: Díky za recenzi

Klasicky cech teda zlodej.

+2/−3
16.10.2012 16:10

kunikras

Re: Díky za recenzi

To je ale blábol. Jsem taky Čech a nekradu.

+2/0
16.10.2012 17:17

TC2001

Re: Díky za recenzi

Kdo bere málo, tak je zloděj, kdo hodně, tak je dobyvatel, že? Lžete sám sobě, pokud člověk nedělá to, co je pro něj nejlepší, tak si ani nezaslouží žít.

0/0
16.10.2012 18:16

IARK - Duhový Králíček

Re: Díky za recenzi

Takze stejne jako nasi snedi spoluobcane se stejnou moralkou jako ty si zaslouzite cist - protoze kradete? Zajimava uvaha.

+1/0
18.10.2012 12:52

dahakere

Re: Díky za recenzi

Plno keců, ale stejně tady pirátí každej kdo tu psal :D (filmy, hudbu, jakejkoliv program) Kdo říká, že ne tak si lže sám sobě :)

0/0
20.10.2012 11:21

Mirabell

Re: Díky za recenzi

A není to teda škoda času, takovou hru hrát?

0/0
16.10.2012 14:23

TC2001

Re: Díky za recenzi

Je, ale jsem zvědavý.

+1/0
16.10.2012 14:29

Fnarseva

Neni to spatna hra,

ale ten pribeh by mohl byt lepsi.

A taky by to mohlo byt delsi - za jeden den jsem to mela udelany s 'Clean Hands' na vetsine levelu...

Krasny svet, ale od Bethseda jsem cekala vice sandboxovych moznosti...

0/0
16.10.2012 13:17

Frater Omega

Re: Neni to spatna hra,

Ta hra nema s Bethesdou nic spolecneho. Na hre delali v Arkane.

+1/0
16.10.2012 14:14

FnarseEva

Re: Neni to spatna hra,

No jo no, bethseda delala 'jen' distribuci.

Ale kdyz tam to sve jmeno dali (ne vsech promo materialech), tak jsem cekala ze se aspon castecne podilely i na dev praci.

Bohuzel samozrejme, o kolik by hra byla lepsi jesli by se tam Bethseda prece jen dostali...;-€

0/0
16.10.2012 15:52

Jolly59

Re: Neni to spatna hra,

Ty máš ráda Bethesdu? To jsi asi jediná... Vždyť jsou jen recyklátoři, co můžou, to "očůrají". Spíš můžeme bejt rádi, že je jenom distributor;-)

+1/0
16.10.2012 20:57

FnarlEva

Re: Neni to spatna hra,

Hmm jedina nejsem, kolik kopii se prodalo Skyrimu a trikrat tolik zpiratovalo.

Recyklatori to mozna jsou, ale... if it ain't broke don't fix it!

Fallout3 nebyl o nic horsi i kdyz vypadal jako postapokalipticky Oblivion (ktery vypadal jako velmi sexy Morrowind).

Pribehy vzdy zvladnou paradne (a Dishonored by se to VAZNE hodilo), stejne side questy, immersion, samozrejme delka hry. Nerikam ze by meli tu hru uplne udelat, to by ztratila hodne originality, ale tech par veci co mi v Dishonored chybi, jsou prave ty na co je Bethesda dobra...

Uz neodpovidam nemam dukatyyyyyyy :-P ;-D a vubec... Fus Ro Dah! :-)

+1/0
16.10.2012 23:29

M92a57r72t61i62n 68Č68e13r45n18ý 2487178159769

takovou holku bych chtěl :-)R^

0/0
8.11.2012 19:21

krutor_ukrutny

Pri cteni recenze sem si vzpomel na stary dobry Manhunt.

To bejvalo maso

0/0
16.10.2012 10:48

Soplanek

Odfláknutá hra, nadržované hodnocení

Já bych tomu dal maximálně 6-7/10, hru kterou dohraji za půl dne u mě lepší hodnocení nedostane (na normální obtížnost a to jsem se s tím piplal a nezabíjel jsem, jen omračoval, kdybych zabíjel tak to dohraji o dost dřív). Jen nechápu jak někdo může dát tomu hodnocení 8/10 a výš. Úplně stejný případ byla i Mafia 2, všude velký voči a pěkné hodnocení (8/10, někde i 9/10) a o měsíc později se objevil konečně objektivní hodnocení (už nevím kde) a dostalo to 7/10 (prázdné město, chybějící minihry, krátký příběh).

Dishonored má odfláknutý příběh, jsou jen 2 konce, bud budete zabíjet a budete mít vysoký chaos a konec bude špatný, anebo budete jen omračovat či se jim vyhýbat a budete mít nízký chaos a konec bude dobrý.

0/0
16.10.2012 10:13

koizumigadaisuki

Re: Odfláknutá hra, nadržované hodnocení

Ja vam nevim, ja skoro vsechny kosil a stejne byl na konci happy-end....

0/0
16.10.2012 10:36

W_U

Re: Odfláknutá hra, nadržované hodnocení

No.... chtěl jsem do toho jít, těším se na to.... ale mám stejnej názor na Mafii II, na tu jsem se těšil jak malej Jarda a tak šíleně zklamanej jsem už dlouho nebyl.... Takže teď nevím jestli do toho mám jít, jestli to nebudou vyhozený prachy... :o/

0/0
16.10.2012 12:11

espiritu

Re: Odfláknutá hra, nadržované hodnocení

Objektivní hodnocení mafie II za 7/10? Já jsem u té hry málem brečel....Ale to asi dělá očekávání a vzpomínky na předchůdce...takže mé naprosté zdrcení nekvalitou té hry bylo neobjektivní.

0/0
16.10.2012 23:34

Kalam

Nejlepší recenze

Tohle je nejoběktivnější recenze skrz české luje a háje... bravo. Osobně jsem čekal mnohem mnohem víc a dostal jsem bezduchou hru toť můj názor.

+2/0
16.10.2012 9:21

Tomas_2002

Deus Ex

Přijde mi to, jako kdybych četl recenzi na Deus Ex. Tam se taky vyvíjely atributy postavy, člověk si mohl vybrat jak hru projde, prostředí bylo excelentní.....jen Deus Ex měl perfektní i ten příběh. Tak snad nebudu zklamán....

0/0
16.10.2012 8:17

koizumigadaisuki

Re: Deus Ex

Na prvni Deus Ex jsem si pri hrani Dishonored nekolikrat vzpomnel. Pribeh mi neprisel spatny, i kdyz predvidatelny...spis hodne kratky :-(

0/0
16.10.2012 8:54

Anti-Mage

Konečně i kritická recenze!

Už jsem se pomalu bál, že budu donekonečna potkávat jen přehnaně pozitivní a opojné recenze s absolutním hodnocením pro tuhle hru :) Jsem rád, že někdo jiný taky viděl jasné chyby a nevyužitý potenciál. S klidným svědomím můžu říct, že hraní jsem si maximálně užil, samotná hratelnost a možnosti jsou skutečně výborné, ale jako celek to mohlo být o hodně lepší. Nikdy jsem během příběhu neměl vyloženě dechberoucí pocit, ať už z prostředí, příběhu či postav. Hraje se to výborně, ale byly to pro mě takové dílčí epizodky zabíjení, na jejichž pozadí ale nebylo žádné silné pojítko. Přesto si hru milerád zahraji znovu a i po stovkách zabitých strážných bude pocit plížení ve stínu zvláštně opojný a uspokojující, ale Dishonored si znovu zahraji právě jen kvůli tomu zabíjení a ne kvůli celkovému prožitku a příběhovým postupem. Škoda, ale i tak vysoce kladným hodnocením souhlasím :)

+2/0
16.10.2012 2:53

Gamehoror

Z té krátké videoukázky mi přijde že animace

postav je dost slabota a s fizikou si asi taky příliš starostí nedělali.

Pořizovat to zatim nehodlám a raději shlédnu nějaký další videa kde toho bude vidět víc.

Ale zatím se mi to nezdá že bych to musel odehrát.

Možná časem aý se budu nudit což je u mne mimořádka.

0/0
16.10.2012 1:30

commodus

Re: Z té krátké videoukázky mi přijde že animace

Z tvého krátkého příspěvku mi přijde, že máš problémy s češtinou :-)

+5/0
16.10.2012 7:01

Mirabell

Re: Z té krátké videoukázky mi přijde že animace

A to se nějak týká Dishonored? :-D

+2/0
16.10.2012 8:57

Gamehoror

Re: Z té krátké videoukázky mi přijde že animace

Ne jen s češtinou, takové prkotiny jsem dávno zapoměl. horší je to se zrakem, do dvou let už si na netu ani nic nepřečtu, na PC nezahraju a budu se učit chodit o slepecký holi.

Asi bych měl začít učit nějakýho psa kudy mne vodit do samoobsluhy.

0/0
16.10.2012 10:14





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.