Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE Assassin's Creed 3: Americký zabiják vraždí lidi i zvířata

Problémy technického rázu a místy patetické dialogy, to jsou v podstatě jediné nedostatky třetího dílu akční historické exkurze Assassin's Creed. I přesto je hra zárukou vynikajícího zážitku a zatím nejžhavějším kandidátem na "zabijáka vánoční nudy".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H90a67c25k71i97s 24B74e68l40l 5443747105411

Ubisoft ukazuje že dokáže vytvořit hru na urovni AC1.Graficky ani hratelně se na tom moc nezměnilo a to se mi líbí.Proto je jasný favorit her za rok 2012 AC 3.Ale ještě výjde Far cry 3,opět od ubisoftu takže možná změním názor :-)

+5/0
15.11.2012 14:52

J50o59s36e92f 81N55o58v49a51k 5978292526508

Taky vás označení "asasín" tahá za uši? Opravdu je to český termín a nebo jen počeštěný asassin?

0/−5
15.11.2012 8:19

R52a62d71e79k 23C13i79m90r 5578731632960

to je opravdu česky :) nebo se ještě říká "hašašíni", ale to už vám asi uši utrhne úplně

+6/0
16.11.2012 5:44

J84a69r22o58s71l76a48v 87B93r21ü19m47m98e60r 7214113526

Na konci 18. stol opravdu měli Indiáni větší možnosti a práva než později, bylo jich více a byly relativně respektovanou silou, která dost pomáhala různým stranám ve válkách mezi bílými. Černoši byly z valné části otroci, ale pokud nějakým způsobem byli svobodní, tak mohli žít také celkem v klidu, primitivní rasismus se vyvinul až později.

+6/−1
8.11.2012 13:32

M80a83r87e85k 16Š67i57m35o45n 2944517878358

Ano, je to tak, právě jsem dočetl román Poslední mohykán, ten je ze stejné doby. Indiáni odjakživa válčili mezi sebou a bílé osadníky zprvu tolerovali a obchodovali s nimi, na začátku 17. století se ve francouzských državách usazovali jen obchodníci s kožešinami a nezabírali skoro žádnou půdu, potraviny skoro všechny dováželi. Do indiánských válek se běloši zapojili v roce 1610, kdy Francouzi pomohli Huronům proti Irokézům. Indiánské kmeny se v této době často nekoordinovaně stavěli na různé strany válčících evropských mocností, tedy zejména Holanďanů, Španělů a především Angličanů a Francouzů. Irokézové Francouzům porážku nikdy nezapomněli, v této oblasti byli velkým a silným kmenem a výrazně přispěli k tomu, že Nová Francie (velká oblast od Kanady kolem Mississippi až k New Orleans) byla mírovou smlouvou předána v roce 1763 do rukou Angličanů.

0/0
28.11.2012 16:58

T44o76m36á93š 82K14o90z38l63í18k 4542151461798

Divím se že je zdejší recenze tak pochvalná, četl jsem recenzi na konkurtenčním webu a popisovala několik vlastností, které bych třeba já také bral jako nepříliš vydařené, zde se o ničem takovém nemluví. Například o přílišné lineárnosti přiběhových misí, kdy hráč nemá žádnou volnost v tom jak úkol splní, musí běžet pouze jednou vyznačenou trasou, jinak ho hra potrestá desynchoronizací. Pak také, že hra vsází až přiliš moc na wow efekt a snaží se být co nejvíc cool (spomalené akční kamery atp.), je zaměřená až přiliš moc na akci ve stylu hollywoodských "trháků". S tím souvisí, že je všude až příliš vojáku takže nepřipadá v potaz kradmý pohyb a je všude málo lidí tak, že se nedá pořádně splývat s davem, což hráče nutí stále masakrovat kvanta vojáků i jen kvůli tomu aby si strhl plakát aby snížil hledanost. Z bojů se zas staly pouhé quick time eventy aby mohla postavička předvádět co nejvíc cool bojové pohyby (animace).

+1/0
6.11.2012 10:08

T84o32m91á29š 90K70o53z58l22í51k 4952421871388

Assassína jsem měl vždy rád, vlastním všechny předchozí díly, s koupí 3jky zatím stále váhám, hlavně kvůli výše zmíněným neduhům. Nemám totiž rád jak se teď snaží všude cpát až příliš přehnanou akční složku okoženěnou o ty trapné zpomalovací akční kamery a quick time eventy na každém kroku, z akční části hry je pak jen něco jako interaktivní video namísto skutečného hraní. Jen aby se hry dostaly na pomyslnou úroveň Hollywoodských braků. Asi se chtějí víc zavděčit dětem které tyhle přehnané wow efekty snad nalákají, nechápu.

0/0
6.11.2012 10:15

J69a84n 70H80l39a67h75ů24l94e20k 2353766342263

Ahoj, chápu tvoje rozpolcení, ale AC3 jsem si koupil, hrál a můžu zhodnotit. Skutečně se moc prostoru pro alternativní dokončení úkolu nenachází, ale cestu si můžeš vždy nějak zkrátit (při plnění úkolů), kolikrát to byla jediná cesta jak případné honičky stihnout, co se týče soubojového systému, já osobně jsem změnou potěšený, protože dřívější nesmrtelnost byla docela smutná a nový soubojový systém je krok kupředu. Co se týče poznámky a konfliktech, ano tohle zklamalo i mě, opravdu se jim nedá moc vyhnout, stealth akce ale možná je, i když obnáší víc času a likvidování docela dost vysokého množství nepřátel, oproti dřívějším dílům. Mohl bych pokračovat a pokračovat, ale ať to shrnu:

0/0
20.11.2012 10:24

J86a11n 83H94l77a14h49ů79l40e57k 2703126132513

Lineárnost je u podobně rozsáhlé hry nezbytná, to bych jim nevyčítal, že se změnil soubojový systém bych pochválil, přebytek filmových scén nabourává plynulost hry. Nedostatky v dabingu jsou tristní, stejně tak optimalizace pro PS3 (chtěl jsem si to zahrát u TV), protože kolikrát najednou vypadne zvuk (možná chyba hry, já doufám jen že PS3 nestíhalo). Celkový dojem, hru hraji docela dlouho 20-30h a stále mě baví a není stereotypní.

0/0
20.11.2012 10:25

J57a44n 33H38a55b77á86s67k75o 4654767751933

Dabing? jsem jediny kdo si je vedom rozdilu mezi dabingem a prekladem? protoze hra je prelozena pokud ja vim. nadabovany je jen prvni dil

+2/0
5.11.2012 13:23
Foto

A24l50e61x60a25n55d57e47r 86S73i71m26k11o 8363852895928

rovnako ako v assassin creed 1 a 2. uz v recenzii spomenute mrznutie alebo ako napisali, padnutie a daleko ku checkpointu nemate. to ale cloveka pekne nastve, hra ma byt plynula a funkcna a nie aby ste len dufali ze teraz to nepadne. pekne prostredie nevyvazi ze hra pada a robi problemi. ako to ze just cause 2 ide bez problemov? ako to ze skyrim ide bez problemov? bud je to otazka enginu alebo len flakacstvo programatorov. assassinov 3 rozhodne nekupim.

0/0
2.11.2012 18:41

J76a89n 87H45l65a33h17ů31l34e75k 2803636722383

Hrál jsi tu hru? Dle tvojeho postu to tak nevypadá. Na PS3 to jede hladce, kromě občasných haprů v dabingu.

0/0
20.11.2012 10:28

M27i89c46h73a23l 63T80o76m87á61n89e95k 9287769796

zadam vysvetleni ohledne toho s cestinou.

to si trosku protireci, zminit ze cz dabing je nanic, protoze jsou eng konverzace narocne a doporucujete to hrat v eng, kde tomu podle vas porozumi hrac se zakladni anglictinou.  tak bud tomu jde rozumet a dabing je nekvalitni protoze ho odflakli, a nebo tomu rozumet nejde a proto je to nekvalitni dabing, ale v eng tomu nebude rozumet hrac se zakladnimi eng znalostmi.

+1/0
2.11.2012 14:03

M17i90c22h94a58e64l 49M89l14y30n73á71ř72, 79i89D33N39E64S48.94c44z 8472631578712

Zhustene jsem se snazil vyjadrit toto: puvodni dabing obsahuje radu ruznych slangovych, pripadne dobovych vyrazu. pokud mluvite anglicky na bezne konverzacni urovni tak i presto budete vicemene bez problemu rozumet "zakladni myslence" dialogu. Vzhledem k tomu, ze prekladatele casto delaji preklady "naslepo", tzn maji k dispozici pouze texty a nevidi uz zasazeni do dane sceny, pak bez znalosti konkretnich souvislosti casto prelozi nejake "neobvykle" slovo nebo vetu v jinem vyznamu nez ma ve skutecnosti mit. tim padem pak na titulku muze byt v porovnani s puvodnim dabingem nesmysl. takze z hlediska "slepeho" prekladatele ten preklad musel byt nebetycny ocistec, protoze ta anglictina je pro tento pripad velmi narocna. pokud ji ovsem slysite primo ve hre v ramci dane sceny, pak lze rozumet docela dobre, prestoze asi zdaleka ne uplne doslovne.

+4/−1
2.11.2012 15:03

M12i40c25h73a81l 83T56o29m69á44n78e62k 9857919306

dekuji, to uz mi dava smysl

0/0
2.11.2012 15:19

M35a77r50t24i58n 23P90o71c66h87m27a33n 6488869552

Je to jako ve filmu, tam taky cesky dabing vetsinou kazi dojem z filmu, az na par svetlych vyjimek (Zhave vystrely, Cerveny trpaslik apod.). Cesky dabing ve hre se mi libil, a to opravdu libil snad, jen v Zaklinaci 1. Jinak doporucuji anglicky a k tomu zapnout titulky (pripadne ceske titulky).

0/0
4.11.2012 8:46

M76a35r73t10i24n 27P85o42c41h28m42a55n 6988979152

Tesim se. Minuly dil me trosicku zklamal, tenhle bude asi zase super. V clanku me zaujaly/pobavily dve veci. Prvni je "vanocni nuda" - to asi nejak neznam a rad bych to nekdy poznal ;-D Druha se tyka tech zvirat - v kazde treti hre dnesni doby pokraji hrdina nekolik desitek lidi nejruznejsimi zpusoby, ale jakmile se nekde ublizi zajickovi, tak uz z toho bude problem a budou se branit prava zvirat. 8-o

+5/0
2.11.2012 11:20
Foto

A76l20e94x13a25n81d60e70r 36S45i34m89k11o 8243672925848

to je ako z erotikou v hrach. v serialoch co bezia v tv uz okolo 14:00 sa casto po sebe sapu ze uz by som to nazval softpornom. ak sa ukaze v hrach kus zenskeho stehna uz je to od 18.. ak uz je ale hra od 18 rokov preco uz tam nedaju erotiku ved 18rocny si skoci aj po pornozurnal do stanku..

+2/0
2.11.2012 18:47

L61u81k27á55š 23B98a46r53e10š 4133496988414

Mám to tedy chápat tak, že AC IV se už neplánuje (ani na PC)?? Vždyť se mluvilo o tom, že se autoři chtějí v dalším dílu vrátit do středověku?!

0/0
2.11.2012 9:19

R36a58d39o48m54í70r 33Č50u80ř78í65k 3399696841

tech AC uz je zbytecne moc za chvili to bude jak COD

0/−1
2.11.2012 9:35

L42u65k25á15š 94B92a52r54e83š 4393216908584

Toto je věc názoru, lze předpokládat, že k AC III tak 1 - 2 datadisky budou, ale i tak se o čtvrtém dílu mluvilo a nikdo ho nevylučoval, spíš naopak, tak co se změnilo? :-/

+1/0
2.11.2012 9:41

M23a85r68e67s 60O34n82d45r30e49j 7127822419448

ve stejné generaci konzolí, tím jsem pochopil, že když za rok vyjde PS4, už se budou dělat hry primárně na čtyřku, což bude další generace konzolí. Nemyslim si tak, že autor tvrdí, že už nebude AC, ale že předpokládá, že hra už nebude dělaná primárně pro PS3.

0/0
14.11.2012 23:49





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.