Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE Assassin's Creed 3: Americký zabiják vraždí lidi i zvířata

Problémy technického rázu a místy patetické dialogy, to jsou v podstatě jediné nedostatky třetího dílu akční historické exkurze Assassin's Creed. I přesto je hra zárukou vynikajícího zážitku a zatím nejžhavějším kandidátem na "zabijáka vánoční nudy".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H39a38c96k46i95s 77B48e20l47l 5273507335121

Ubisoft ukazuje že dokáže vytvořit hru na urovni AC1.Graficky ani hratelně se na tom moc nezměnilo a to se mi líbí.Proto je jasný favorit her za rok 2012 AC 3.Ale ještě výjde Far cry 3,opět od ubisoftu takže možná změním názor :-)

+5/0
15.11.2012 14:52

J75o74s78e74f 26N73o71v10a43k 5448632796988

Taky vás označení "asasín" tahá za uši? Opravdu je to český termín a nebo jen počeštěný asassin?

0/−5
15.11.2012 8:19

R71a27d68e19k 13C29i51m39r 5968811302310

to je opravdu česky :) nebo se ještě říká "hašašíni", ale to už vám asi uši utrhne úplně

+6/0
16.11.2012 5:44

J24a31r64o91s89l84a64v 55B60r48ü51m88m69e22r 7784503976

Na konci 18. stol opravdu měli Indiáni větší možnosti a práva než později, bylo jich více a byly relativně respektovanou silou, která dost pomáhala různým stranám ve válkách mezi bílými. Černoši byly z valné části otroci, ale pokud nějakým způsobem byli svobodní, tak mohli žít také celkem v klidu, primitivní rasismus se vyvinul až později.

+6/−1
8.11.2012 13:32

M40a65r78e76k 86Š73i29m67o17n 2294687138798

Ano, je to tak, právě jsem dočetl román Poslední mohykán, ten je ze stejné doby. Indiáni odjakživa válčili mezi sebou a bílé osadníky zprvu tolerovali a obchodovali s nimi, na začátku 17. století se ve francouzských državách usazovali jen obchodníci s kožešinami a nezabírali skoro žádnou půdu, potraviny skoro všechny dováželi. Do indiánských válek se běloši zapojili v roce 1610, kdy Francouzi pomohli Huronům proti Irokézům. Indiánské kmeny se v této době často nekoordinovaně stavěli na různé strany válčících evropských mocností, tedy zejména Holanďanů, Španělů a především Angličanů a Francouzů. Irokézové Francouzům porážku nikdy nezapomněli, v této oblasti byli velkým a silným kmenem a výrazně přispěli k tomu, že Nová Francie (velká oblast od Kanady kolem Mississippi až k New Orleans) byla mírovou smlouvou předána v roce 1763 do rukou Angličanů.

0/0
28.11.2012 16:58

T61o52m24á81š 35K88o17z53l82í94k 4212891391598

Divím se že je zdejší recenze tak pochvalná, četl jsem recenzi na konkurtenčním webu a popisovala několik vlastností, které bych třeba já také bral jako nepříliš vydařené, zde se o ničem takovém nemluví. Například o přílišné lineárnosti přiběhových misí, kdy hráč nemá žádnou volnost v tom jak úkol splní, musí běžet pouze jednou vyznačenou trasou, jinak ho hra potrestá desynchoronizací. Pak také, že hra vsází až přiliš moc na wow efekt a snaží se být co nejvíc cool (spomalené akční kamery atp.), je zaměřená až přiliš moc na akci ve stylu hollywoodských "trháků". S tím souvisí, že je všude až příliš vojáku takže nepřipadá v potaz kradmý pohyb a je všude málo lidí tak, že se nedá pořádně splývat s davem, což hráče nutí stále masakrovat kvanta vojáků i jen kvůli tomu aby si strhl plakát aby snížil hledanost. Z bojů se zas staly pouhé quick time eventy aby mohla postavička předvádět co nejvíc cool bojové pohyby (animace).

+1/0
6.11.2012 10:08

T48o28m20á72š 62K72o62z20l17í10k 4632161121958

Assassína jsem měl vždy rád, vlastním všechny předchozí díly, s koupí 3jky zatím stále váhám, hlavně kvůli výše zmíněným neduhům. Nemám totiž rád jak se teď snaží všude cpát až příliš přehnanou akční složku okoženěnou o ty trapné zpomalovací akční kamery a quick time eventy na každém kroku, z akční části hry je pak jen něco jako interaktivní video namísto skutečného hraní. Jen aby se hry dostaly na pomyslnou úroveň Hollywoodských braků. Asi se chtějí víc zavděčit dětem které tyhle přehnané wow efekty snad nalákají, nechápu.

0/0
6.11.2012 10:15

J88a20n 32H21l41a77h22ů62l80e25k 2383826392183

Ahoj, chápu tvoje rozpolcení, ale AC3 jsem si koupil, hrál a můžu zhodnotit. Skutečně se moc prostoru pro alternativní dokončení úkolu nenachází, ale cestu si můžeš vždy nějak zkrátit (při plnění úkolů), kolikrát to byla jediná cesta jak případné honičky stihnout, co se týče soubojového systému, já osobně jsem změnou potěšený, protože dřívější nesmrtelnost byla docela smutná a nový soubojový systém je krok kupředu. Co se týče poznámky a konfliktech, ano tohle zklamalo i mě, opravdu se jim nedá moc vyhnout, stealth akce ale možná je, i když obnáší víc času a likvidování docela dost vysokého množství nepřátel, oproti dřívějším dílům. Mohl bych pokračovat a pokračovat, ale ať to shrnu:

0/0
20.11.2012 10:24

J10a16n 39H58l75a11h65ů94l53e18k 2613126262543

Lineárnost je u podobně rozsáhlé hry nezbytná, to bych jim nevyčítal, že se změnil soubojový systém bych pochválil, přebytek filmových scén nabourává plynulost hry. Nedostatky v dabingu jsou tristní, stejně tak optimalizace pro PS3 (chtěl jsem si to zahrát u TV), protože kolikrát najednou vypadne zvuk (možná chyba hry, já doufám jen že PS3 nestíhalo). Celkový dojem, hru hraji docela dlouho 20-30h a stále mě baví a není stereotypní.

0/0
20.11.2012 10:25

J50a27n 92H25a65b95á22s14k81o 4584187241303

Dabing? jsem jediny kdo si je vedom rozdilu mezi dabingem a prekladem? protoze hra je prelozena pokud ja vim. nadabovany je jen prvni dil

+2/0
5.11.2012 13:23
Foto

A65l88e12x71a56n42d14e44r 16S43i67m61k92o 8443852925768

rovnako ako v assassin creed 1 a 2. uz v recenzii spomenute mrznutie alebo ako napisali, padnutie a daleko ku checkpointu nemate. to ale cloveka pekne nastve, hra ma byt plynula a funkcna a nie aby ste len dufali ze teraz to nepadne. pekne prostredie nevyvazi ze hra pada a robi problemi. ako to ze just cause 2 ide bez problemov? ako to ze skyrim ide bez problemov? bud je to otazka enginu alebo len flakacstvo programatorov. assassinov 3 rozhodne nekupim.

0/0
2.11.2012 18:41

J70a23n 83H96l95a84h12ů33l10e79k 2983856842733

Hrál jsi tu hru? Dle tvojeho postu to tak nevypadá. Na PS3 to jede hladce, kromě občasných haprů v dabingu.

0/0
20.11.2012 10:28

M69i73c38h19a62l 49T73o54m67á57n92e56k 9827169326

zadam vysvetleni ohledne toho s cestinou.

to si trosku protireci, zminit ze cz dabing je nanic, protoze jsou eng konverzace narocne a doporucujete to hrat v eng, kde tomu podle vas porozumi hrac se zakladni anglictinou.  tak bud tomu jde rozumet a dabing je nekvalitni protoze ho odflakli, a nebo tomu rozumet nejde a proto je to nekvalitni dabing, ale v eng tomu nebude rozumet hrac se zakladnimi eng znalostmi.

+1/0
2.11.2012 14:03

M87i34c97h30a84e61l 33M21l96y64n18á12ř85, 71i67D44N70E76S34.15c22z 8292881288442

Zhustene jsem se snazil vyjadrit toto: puvodni dabing obsahuje radu ruznych slangovych, pripadne dobovych vyrazu. pokud mluvite anglicky na bezne konverzacni urovni tak i presto budete vicemene bez problemu rozumet "zakladni myslence" dialogu. Vzhledem k tomu, ze prekladatele casto delaji preklady "naslepo", tzn maji k dispozici pouze texty a nevidi uz zasazeni do dane sceny, pak bez znalosti konkretnich souvislosti casto prelozi nejake "neobvykle" slovo nebo vetu v jinem vyznamu nez ma ve skutecnosti mit. tim padem pak na titulku muze byt v porovnani s puvodnim dabingem nesmysl. takze z hlediska "slepeho" prekladatele ten preklad musel byt nebetycny ocistec, protoze ta anglictina je pro tento pripad velmi narocna. pokud ji ovsem slysite primo ve hre v ramci dane sceny, pak lze rozumet docela dobre, prestoze asi zdaleka ne uplne doslovne.

+4/−1
2.11.2012 15:03

M83i23c40h77a74l 17T59o13m13á24n28e75k 9737869186

dekuji, to uz mi dava smysl

0/0
2.11.2012 15:19

M60a70r52t47i93n 14P13o77c43h52m79a37n 6938879862

Je to jako ve filmu, tam taky cesky dabing vetsinou kazi dojem z filmu, az na par svetlych vyjimek (Zhave vystrely, Cerveny trpaslik apod.). Cesky dabing ve hre se mi libil, a to opravdu libil snad, jen v Zaklinaci 1. Jinak doporucuji anglicky a k tomu zapnout titulky (pripadne ceske titulky).

0/0
4.11.2012 8:46

M14a20r67t52i20n 53P72o17c92h50m89a36n 6218839582

Tesim se. Minuly dil me trosicku zklamal, tenhle bude asi zase super. V clanku me zaujaly/pobavily dve veci. Prvni je "vanocni nuda" - to asi nejak neznam a rad bych to nekdy poznal ;-D Druha se tyka tech zvirat - v kazde treti hre dnesni doby pokraji hrdina nekolik desitek lidi nejruznejsimi zpusoby, ale jakmile se nekde ublizi zajickovi, tak uz z toho bude problem a budou se branit prava zvirat. 8-o

+5/0
2.11.2012 11:20
Foto

A82l98e34x86a21n18d25e21r 84S91i14m85k45o 8883872135498

to je ako z erotikou v hrach. v serialoch co bezia v tv uz okolo 14:00 sa casto po sebe sapu ze uz by som to nazval softpornom. ak sa ukaze v hrach kus zenskeho stehna uz je to od 18.. ak uz je ale hra od 18 rokov preco uz tam nedaju erotiku ved 18rocny si skoci aj po pornozurnal do stanku..

+2/0
2.11.2012 18:47

L45u60k14á73š 13B66a93r67e70š 4443406628444

Mám to tedy chápat tak, že AC IV se už neplánuje (ani na PC)?? Vždyť se mluvilo o tom, že se autoři chtějí v dalším dílu vrátit do středověku?!

0/0
2.11.2012 9:19

R30a13d52o56m40í71r 21Č81u13ř93í98k 3339316621

tech AC uz je zbytecne moc za chvili to bude jak COD

0/−1
2.11.2012 9:35

L32u50k32á71š 42B45a25r32e53š 4893906228644

Toto je věc názoru, lze předpokládat, že k AC III tak 1 - 2 datadisky budou, ale i tak se o čtvrtém dílu mluvilo a nikdo ho nevylučoval, spíš naopak, tak co se změnilo? :-/

+1/0
2.11.2012 9:41

M92a33r75e86s 22O67n38d61r42e74j 7627852929138

ve stejné generaci konzolí, tím jsem pochopil, že když za rok vyjde PS4, už se budou dělat hry primárně na čtyřku, což bude další generace konzolí. Nemyslim si tak, že autor tvrdí, že už nebude AC, ale že předpokládá, že hra už nebude dělaná primárně pro PS3.

0/0
14.11.2012 23:49







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.