Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE Assassin's Creed 3: Americký zabiják vraždí lidi i zvířata

Problémy technického rázu a místy patetické dialogy, to jsou v podstatě jediné nedostatky třetího dílu akční historické exkurze Assassin's Creed. I přesto je hra zárukou vynikajícího zážitku a zatím nejžhavějším kandidátem na "zabijáka vánoční nudy".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H88a72c84k41i46s 52B89e13l20l 5563437385711

Ubisoft ukazuje že dokáže vytvořit hru na urovni AC1.Graficky ani hratelně se na tom moc nezměnilo a to se mi líbí.Proto je jasný favorit her za rok 2012 AC 3.Ale ještě výjde Far cry 3,opět od ubisoftu takže možná změním názor :-)

+5/0
15.11.2012 14:52

J81o31s67e15f 79N37o62v47a49k 5548912266738

Taky vás označení "asasín" tahá za uši? Opravdu je to český termín a nebo jen počeštěný asassin?

0/−5
15.11.2012 8:19

R42a53d90e43k 26C30i62m44r 5228341432110

to je opravdu česky :) nebo se ještě říká "hašašíni", ale to už vám asi uši utrhne úplně

+6/0
16.11.2012 5:44

J24a34r88o23s68l51a87v 12B96r72ü39m70m34e81r 7194533976

Na konci 18. stol opravdu měli Indiáni větší možnosti a práva než později, bylo jich více a byly relativně respektovanou silou, která dost pomáhala různým stranám ve válkách mezi bílými. Černoši byly z valné části otroci, ale pokud nějakým způsobem byli svobodní, tak mohli žít také celkem v klidu, primitivní rasismus se vyvinul až později.

+6/−1
8.11.2012 13:32

M35a35r45e86k 54Š35i26m70o65n 2654107218518

Ano, je to tak, právě jsem dočetl román Poslední mohykán, ten je ze stejné doby. Indiáni odjakživa válčili mezi sebou a bílé osadníky zprvu tolerovali a obchodovali s nimi, na začátku 17. století se ve francouzských državách usazovali jen obchodníci s kožešinami a nezabírali skoro žádnou půdu, potraviny skoro všechny dováželi. Do indiánských válek se běloši zapojili v roce 1610, kdy Francouzi pomohli Huronům proti Irokézům. Indiánské kmeny se v této době často nekoordinovaně stavěli na různé strany válčících evropských mocností, tedy zejména Holanďanů, Španělů a především Angličanů a Francouzů. Irokézové Francouzům porážku nikdy nezapomněli, v této oblasti byli velkým a silným kmenem a výrazně přispěli k tomu, že Nová Francie (velká oblast od Kanady kolem Mississippi až k New Orleans) byla mírovou smlouvou předána v roce 1763 do rukou Angličanů.

0/0
28.11.2012 16:58

T28o85m54á80š 46K35o48z22l60í41k 4322741841408

Divím se že je zdejší recenze tak pochvalná, četl jsem recenzi na konkurtenčním webu a popisovala několik vlastností, které bych třeba já také bral jako nepříliš vydařené, zde se o ničem takovém nemluví. Například o přílišné lineárnosti přiběhových misí, kdy hráč nemá žádnou volnost v tom jak úkol splní, musí běžet pouze jednou vyznačenou trasou, jinak ho hra potrestá desynchoronizací. Pak také, že hra vsází až přiliš moc na wow efekt a snaží se být co nejvíc cool (spomalené akční kamery atp.), je zaměřená až přiliš moc na akci ve stylu hollywoodských "trháků". S tím souvisí, že je všude až příliš vojáku takže nepřipadá v potaz kradmý pohyb a je všude málo lidí tak, že se nedá pořádně splývat s davem, což hráče nutí stále masakrovat kvanta vojáků i jen kvůli tomu aby si strhl plakát aby snížil hledanost. Z bojů se zas staly pouhé quick time eventy aby mohla postavička předvádět co nejvíc cool bojové pohyby (animace).

+1/0
6.11.2012 10:08

T56o27m14á55š 94K79o35z67l35í17k 4742771461448

Assassína jsem měl vždy rád, vlastním všechny předchozí díly, s koupí 3jky zatím stále váhám, hlavně kvůli výše zmíněným neduhům. Nemám totiž rád jak se teď snaží všude cpát až příliš přehnanou akční složku okoženěnou o ty trapné zpomalovací akční kamery a quick time eventy na každém kroku, z akční části hry je pak jen něco jako interaktivní video namísto skutečného hraní. Jen aby se hry dostaly na pomyslnou úroveň Hollywoodských braků. Asi se chtějí víc zavděčit dětem které tyhle přehnané wow efekty snad nalákají, nechápu.

0/0
6.11.2012 10:15

J86a51n 79H31l45a95h60ů86l51e48k 2373376162713

Ahoj, chápu tvoje rozpolcení, ale AC3 jsem si koupil, hrál a můžu zhodnotit. Skutečně se moc prostoru pro alternativní dokončení úkolu nenachází, ale cestu si můžeš vždy nějak zkrátit (při plnění úkolů), kolikrát to byla jediná cesta jak případné honičky stihnout, co se týče soubojového systému, já osobně jsem změnou potěšený, protože dřívější nesmrtelnost byla docela smutná a nový soubojový systém je krok kupředu. Co se týče poznámky a konfliktech, ano tohle zklamalo i mě, opravdu se jim nedá moc vyhnout, stealth akce ale možná je, i když obnáší víc času a likvidování docela dost vysokého množství nepřátel, oproti dřívějším dílům. Mohl bych pokračovat a pokračovat, ale ať to shrnu:

0/0
20.11.2012 10:24

J85a22n 83H55l31a60h40ů39l19e47k 2953656552483

Lineárnost je u podobně rozsáhlé hry nezbytná, to bych jim nevyčítal, že se změnil soubojový systém bych pochválil, přebytek filmových scén nabourává plynulost hry. Nedostatky v dabingu jsou tristní, stejně tak optimalizace pro PS3 (chtěl jsem si to zahrát u TV), protože kolikrát najednou vypadne zvuk (možná chyba hry, já doufám jen že PS3 nestíhalo). Celkový dojem, hru hraji docela dlouho 20-30h a stále mě baví a není stereotypní.

0/0
20.11.2012 10:25

J59a85n 55H39a59b69á75s25k53o 4794937631933

Dabing? jsem jediny kdo si je vedom rozdilu mezi dabingem a prekladem? protoze hra je prelozena pokud ja vim. nadabovany je jen prvni dil

+2/0
5.11.2012 13:23
Foto

A59l66e26x13a56n52d97e60r 62S30i62m93k90o 8233362215508

rovnako ako v assassin creed 1 a 2. uz v recenzii spomenute mrznutie alebo ako napisali, padnutie a daleko ku checkpointu nemate. to ale cloveka pekne nastve, hra ma byt plynula a funkcna a nie aby ste len dufali ze teraz to nepadne. pekne prostredie nevyvazi ze hra pada a robi problemi. ako to ze just cause 2 ide bez problemov? ako to ze skyrim ide bez problemov? bud je to otazka enginu alebo len flakacstvo programatorov. assassinov 3 rozhodne nekupim.

0/0
2.11.2012 18:41

J22a97n 10H94l41a13h88ů50l81e76k 2223266462683

Hrál jsi tu hru? Dle tvojeho postu to tak nevypadá. Na PS3 to jede hladce, kromě občasných haprů v dabingu.

0/0
20.11.2012 10:28

M11i50c65h76a45l 58T80o79m61á97n94e61k 9347919186

zadam vysvetleni ohledne toho s cestinou.

to si trosku protireci, zminit ze cz dabing je nanic, protoze jsou eng konverzace narocne a doporucujete to hrat v eng, kde tomu podle vas porozumi hrac se zakladni anglictinou.  tak bud tomu jde rozumet a dabing je nekvalitni protoze ho odflakli, a nebo tomu rozumet nejde a proto je to nekvalitni dabing, ale v eng tomu nebude rozumet hrac se zakladnimi eng znalostmi.

+1/0
2.11.2012 14:03

M96i75c83h12a27e68l 53M51l95y59n70á83ř10, 67i11D26N83E50S14.25c34z 8892721698432

Zhustene jsem se snazil vyjadrit toto: puvodni dabing obsahuje radu ruznych slangovych, pripadne dobovych vyrazu. pokud mluvite anglicky na bezne konverzacni urovni tak i presto budete vicemene bez problemu rozumet "zakladni myslence" dialogu. Vzhledem k tomu, ze prekladatele casto delaji preklady "naslepo", tzn maji k dispozici pouze texty a nevidi uz zasazeni do dane sceny, pak bez znalosti konkretnich souvislosti casto prelozi nejake "neobvykle" slovo nebo vetu v jinem vyznamu nez ma ve skutecnosti mit. tim padem pak na titulku muze byt v porovnani s puvodnim dabingem nesmysl. takze z hlediska "slepeho" prekladatele ten preklad musel byt nebetycny ocistec, protoze ta anglictina je pro tento pripad velmi narocna. pokud ji ovsem slysite primo ve hre v ramci dane sceny, pak lze rozumet docela dobre, prestoze asi zdaleka ne uplne doslovne.

+4/−1
2.11.2012 15:03

M62i27c30h43a43l 17T36o25m88á68n24e49k 9617669826

dekuji, to uz mi dava smysl

0/0
2.11.2012 15:19

M80a22r35t49i98n 19P94o61c40h92m45a50n 6508149802

Je to jako ve filmu, tam taky cesky dabing vetsinou kazi dojem z filmu, az na par svetlych vyjimek (Zhave vystrely, Cerveny trpaslik apod.). Cesky dabing ve hre se mi libil, a to opravdu libil snad, jen v Zaklinaci 1. Jinak doporucuji anglicky a k tomu zapnout titulky (pripadne ceske titulky).

0/0
4.11.2012 8:46

M50a93r38t57i35n 48P88o78c39h37m50a91n 6408859362

Tesim se. Minuly dil me trosicku zklamal, tenhle bude asi zase super. V clanku me zaujaly/pobavily dve veci. Prvni je "vanocni nuda" - to asi nejak neznam a rad bych to nekdy poznal ;-D Druha se tyka tech zvirat - v kazde treti hre dnesni doby pokraji hrdina nekolik desitek lidi nejruznejsimi zpusoby, ale jakmile se nekde ublizi zajickovi, tak uz z toho bude problem a budou se branit prava zvirat. 8-o

+5/0
2.11.2012 11:20
Foto

A25l35e63x63a67n17d90e56r 18S64i62m17k34o 8803122245908

to je ako z erotikou v hrach. v serialoch co bezia v tv uz okolo 14:00 sa casto po sebe sapu ze uz by som to nazval softpornom. ak sa ukaze v hrach kus zenskeho stehna uz je to od 18.. ak uz je ale hra od 18 rokov preco uz tam nedaju erotiku ved 18rocny si skoci aj po pornozurnal do stanku..

+2/0
2.11.2012 18:47

L73u48k63á43š 97B67a37r34e55š 4723466708694

Mám to tedy chápat tak, že AC IV se už neplánuje (ani na PC)?? Vždyť se mluvilo o tom, že se autoři chtějí v dalším dílu vrátit do středověku?!

0/0
2.11.2012 9:19

R80a54d68o98m17í19r 35Č24u49ř27í82k 3869476101

tech AC uz je zbytecne moc za chvili to bude jak COD

0/−1
2.11.2012 9:35

L27u83k35á70š 14B55a47r77e49š 4213876608914

Toto je věc názoru, lze předpokládat, že k AC III tak 1 - 2 datadisky budou, ale i tak se o čtvrtém dílu mluvilo a nikdo ho nevylučoval, spíš naopak, tak co se změnilo? :-/

+1/0
2.11.2012 9:41

M65a94r39e81s 45O82n70d93r91e35j 7787222129168

ve stejné generaci konzolí, tím jsem pochopil, že když za rok vyjde PS4, už se budou dělat hry primárně na čtyřku, což bude další generace konzolí. Nemyslim si tak, že autor tvrdí, že už nebude AC, ale že předpokládá, že hra už nebude dělaná primárně pro PS3.

0/0
14.11.2012 23:49







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.