Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Staromódní akce Aliens: Colonial Marines probouzí vetřelce. Dojmy

Příznivci filmového Vetřelce se mohou těšit na další hru. Aliens: Colonial Marines je v mnoha ohledech staromódní akce, jejíž síla vynikne při hře více hráčů. První dojmy jsou pozitivní, i když některé hororové momenty zatím působí nepřesvědčivě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J39a15k69u13b 64U31r57b21á73n41e90k 6492129814926

Mám docela obavy, že pokud si tvůrci musejí vypomáhat filmy, příběh nebude stát za moc. Dodnes s láskou vzpomínám na 10 let starý AvP 2, ve kterém byly všechny tři kampaně propojené a při opakovaném hraní si člověk pokaždé všímal nových detailů příběhu. 

Jinak "útroby obřího hovnivála" je opravdový jazykový skvost.

+1/0
6.1.2013 19:17

M48i66c40h55a91l 96Ž24e52l76i27n24s16k79ý 9460518931590

AvP 2 byla a pořád je moje nejoblíbenější hra s vetřelci ... poslední AvP mělo velký potenciál s hezkou grafikou, ale lenost rebellionu tu hru totálně potopila :(

+1/0
6.1.2013 23:12

M21i27c90h12a23l 23Ž13e50l55i78n13s56k20ý 9680928681280

Já zase nechápu to, proč hledají Ellen, když jí společnost na konci trojky doslova viděla zemřít z královnou trčící z hrudníku.

0/0
6.1.2013 13:14

B12r40o12n27i61s80l24a61v 91J84a50k24l 8770745315475

"Staromódní akce Aliens: Colonial Marines probouzí vetřelce." ...... OK ....... no, ale pak jsem si pustil video a je tam "zdroj: Gearbox" ..... takze netreba dale cist recenzi a muzu S HRDYM SVEDOMIM RICT, ZE TO BUDE TOTALNI KRAVINA!!!

Gearbox je totiz firma, co vytvorila (v tomto smyslu zahubila) veskerou soudnost v hernim prumyslu hrou Duke Nukem Forever, ktera nebyla ani tak spatna, jako neuveritelne priserne hrozna, ze se tomu vazne na prvni pohled nedalo ani uverit. A taky to byla jakoze "staromodni akce" v novem kabate ..... krom totalni demence a popirani vseho, co mela puvodni hra, byla i neuveritelne oskliva a treba grafika jednoznacne horsi nez puvodni 15 let stara hra, coz je opravdu k placi (a to ne proto, ze by puvodni duke mel spatnou grafiku, to vubec ne). Gearbox je pro me synonymem zla, jak v aute, tak v PC. Jedine co georbox zachranilo od me svate valky proti nim je to, ze jsem to nejdriv zkusil, nez jsem to koupil (a to jsem si to vazne hodlal koupit) .......

Takze staromodni alien bude totalne zpizdrena neakce v podobe nekonecneho zdravi a naboju, nesmyslnych dialogu, priserne grafiky a dvou zbrani .... neco jsem vynechal? Je pekne napsat si sam fundovanou recenzi aniz bych hru kdy videl:o) Uz jsem skoro jak vetsina recenzentu na idnes:o)

0/−15
6.1.2013 5:21

J41a38r84o89m89í34r 52Ž37e15l46í28s21k95o 9665571304475

Netvrdím, že dnešní herní svět je zvrácený a 90% je odpad i s dobrým hodnocením recenzentů, ale odsoudit hru bez hraní a navíc napsat že Gearbox má prsty jen ve špatných hrách je totálně mimo mísu. Borderlands, Brothers In Arms, Counter Strike, jedna špatná hra vedle druhé :-D POBAVILS MĚ :-D

+6/0
6.1.2013 9:29

A60n44d21r91e41j 58B46r76a49b31e38c 4612361777144

Na tu spojitost s Counter-Strikem jste prisel jak? :) Puvodne to byl mod dvou nezavislych vyvojaru, kteri pak presli pod Valve. Minimalne jeden z nich dnes pracuje jinde, znacka nicmene patri prave Valve.

+1/−2
6.1.2013 9:52

J80a19r78o40m18í77r 37Ž76e86l73í22s24k62o 9125651354365

Žeby web gearboxu? 2003

Counter-Strike: Condition Zero and Halo: PC Released. Half life taky, ale jedna věc je Valve, druhá Gearbox, že se to míchá jedna věc, ale že je to dnes pod GB druhá. Tak je to myšleno ;-)

0/0
8.1.2013 8:26

A29n76d26r40e20j 55B98r78a47b23e50c 4132241747784

Gearbox odkoupil Duke Nukem Forever jako projekt, ktery byl treba z 80 % hotovy a i na dokonceni pracovala vetsina puvodnich vyvojaru. DNF nepohrbil Gearbox nybrz byvaly sef projektu George Broussard. Lepe receno jeho snaha nacpat do hry kazdou vychytavku, ktera se objevila jinde. Puvodnimi autory projektu bylo 3D Realms, pozdeji hru dodelavali lide z Triptych Games.

Vsadil bych boty, ze Gearbox jednoduse ziskal licenci na znacku vymenou za nejakou financni odmenu a slib, ze DNF dodela. Tak to zkratka "v nejakem stavu" vydali, aby si uvolnili ruce. Verim, ze Duke se jeste vrati a pristi dil by mohl byt povedeny.

A vety typu: "Neni to dobre. Jsem rad, ze jsem to ukradl," snad ani netreba komentovat.

+4/−1
6.1.2013 9:51

D67a23n40i86e86l 27H22o68n32z66a 6338274290445

Souhlasím. Gearbox především (šéf GBX začínal v 3D Realms) zachránil 3D Realms od toho, aby z nich Take 2 vysoudilo duši. Odkoupil značku, protože vyvíjí nový díl s Dukem, vzal pod svá křídla původní vývojáře, aby z nich vymačkal to, co oni dokázali za ty roky do hry dát.

0/0
6.1.2013 23:06

M83i73c83h94a11l 42T58e61c73l 8695628798612

Pane Jakl vy ten svet vidite opravdu jednoduse . Podekujte 3D realms ,kteri na te hre pracovali 13 let . Gearbox na dokonceni mel asi rok mozna kapanek dyl ,ale to nic nemneni ,ze to zlo v te hre vytvoril 3d realms .

0/0
6.1.2013 12:20

D72a72n98i43e56l 48H71o77n47z19a 6178174920725

Hlavně Gearbox sám o sobě nic nedokončoval. Dal původním vývojářům nové prostředky a kanceláře, aby to, co mezitím rok programovali doma na koleni bez jakéohkoliv vedení jako parta jednotlivců, mohli nějak dotáhnout, aby se to dalo hrát a v nějakém stavu to vyšlo. Hrozilo totiž totální pohbření značky DN.

0/0
6.1.2013 23:08

O86n38d79ř44e63j 49M66a17t22ě42j29k16a 2491702332

Duke Forever nebyl tak hroznej, jenom skalní fanoušci Duka čekali dokonalou hru. Ale musim bohužel konstatovat že kravina byla už Duke 3D. Mě to nikdy nebavilo, se stejnym enginem je mnohel lepší Blood z roku 97.  :-P

+1/−1
6.1.2013 18:51

M17i64c51h15a45l 93T60e27c84l 8865448128152

me se libili ty moznosti co ta hra mela . Na svou dobu uzasne ,ale jako hra me to taky moc nebralo . Presto uznavam ,ze z dnesniho hlediska to byl herni skvost . Na porno kino asi nikdy nezapomenu ;-D

+1/0
6.1.2013 22:04

B57r91o35n51i68s10l82a34v 98J27a16k24l 8300645595665

"Duke Forever nebyl tak hroznej" .... sak rikam, ze nebyl tak hrozny ..... protoze je jeste mnohem, mnohem horsi!!! Duke s autohealem a max dvema zbranema??? To jako ma byt vtip? Konec sveta bych si predstavoval ruzne, ale tak hroznou predstavu jako Duke Nukem Forever, jsem nikdy nemel .... u me svet neskoncil 21.12., ale mnohem driv, pri vydani DNF .... teda aspon ten herni svet. Uz nikdy si zadnou hru nekoupim pred tim, aniz bych ji sam hral ..... prvni dny recenzi byly privetive ... nastesti vyslo demo, ktere davalo tusit tragedii a finalni hra to jeste 100x zvelicila ..... proste konec. Omlouvat gearbox se neda ..... autoheal a dve zbrane pridali oni, aby to jelo i na konzolach a nemuzeli hrabnout ani prstikem do kodu. Nepreskocitelne dialogy, nemoznost volneho pohybu, glowing predmetu, to tam taky dobastlili oni .... co by jinak tu dobu delali, kdyz to asi jeste 3x oddalili ..... grafika tam saje jak cyp, puvodni duke s hires texturama a plasma 3D packem a modelama je o 10 let dal ... ale grafika neni ani omylem co tu hru zabilo .... byla to ta konzolova demence dnesnich her, kdy je uroven a obtiznost nastavena pro jedlickuv ustav.

Gearbox to vydal, tak je to hold bordel na jeho hlavu, i kdyby nic vic neudelal. V herni komunite se ztrapnil, lidem prachy vratit nechtel, takze ti co si od nej tohle koupili, tak to byla posledni hra od gearboxu .... a pokud nejakeho noveho, sebelepsiho duka vyda gearbox, tak si ho stejne nikdo nekoupi ..... pokud bude dobry, tak si ho ti skalni priznivci, proste stahnou zadarmo jako satisfakci za DNF .... a nikdo se jim nebude divit ......

0/−2
7.1.2013 2:23

O24n49d98ř11e53j 39M53a64t12ě56j78k35a 2201932562

Jak řikam, je to jenom přehnanejma nárokama co jsi od tý hry čekal. Já nejsem fanda Duka a proto jsem od toho nečekal nejlepší hru na světě. Ale znam to co popisuješ, když vyšel FarCry 2 tak jsem řval stejně.

0/0
7.1.2013 8:31

M28i46c60h59a30l 16T76e47c48l 8865988178472

Pane Jakl autoheal je PC vynalez na konzole to neschazujete . Prvni hra co to mela bylo CoD2 a to bylo jako prvni na PC . Autoheal si tam dodal 3d realms . Proc asi myslite ,ze jim trval vyvoj 13 let . Mozna proto ,ze meli potrebu tam dat ty vymozenosti z moderniho herniho sveta . A nechte si ty fantasmagorie ,ktere si tu vylozene cucate z prstu . Nad vama jste mel jasne napsano ,ze ac Gearbox tak to stejne delali zamestnaci z 3d realms . Kazete moralku a sam jste zlodej . Srovnejte si to v hlave nez nekam v lezete at nejste za hlupaka .

0/0
7.1.2013 13:28

D45a89n25i38e11l 60H70o47n45z11a 6608274470695

To neustálý zdůrazňování coop módu je teď nějaká placená povinnost pro novináře? Dokolečka se řeší multiplayer a coop. Přitom A:CM je od začátku dle vyjádření SEGA a vývojářů z Gearboxu především singleplayer záležitostí. A přesto zas čtu tu naprosto d*****í větu "...ale bude naprosto nejvíc kulervoucí si to celý zahrát ve čtyřech".

+2/−1
6.1.2013 3:46

D49a21n31i57e24l 15H70o86n76z68a 6158394590465

V kontrastu s tím mě baví, jak BW předtím strhal singleplayer AVP

+1/−2
6.1.2013 3:48
Foto

L59u23k54á31š 16P29o21t41u49ž34n58í32k 8193824455982

Achjo. Kdy budou konečně recenzenti taky vědět o čem píšou... Pokud se maj A:CM odehrávat po ději Vetřelce 3 ... tak nechápu jak se může hra odehrávat v lokalitách znamých ze Vzkříšení ... který se odehrává 200 let po smrti Ripleyový a Hickse... Krom toho na vesmírný lodi někde u Saturnu, zatímco Sulaco je momentálně na oběžnici LV-426 u Calpamos (což mě recenzent - jako ALIEN-Fandu -zase naopak mile překvapil :) )

+7/−2
6.1.2013 2:36

A41n81d46r37e36j 26B39r83a12b75e57c 4222551327714

Vetrelce nemam tak nastudovaneho, ale vznikly ty lokality teprve o tech dve ste let pozdeji? Jejich absence v drivejsich filmech jeste neznamena, ze drive neexistovaly (viz planeta Zeme - taky tu byla pred vasim narozenim, ale nevedel jste o tom:). Ale jak rikam, mozna je jejich vznik skutecne podmineny nejakymi udalostmi.

0/0
6.1.2013 9:56





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.