Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Aliens: Colonial Marines nakrátko strhnou, poté znechutí

Střílečka na motivy Vetřelce těžkopádně balancuje na hraně mezi katastrofou a povedenou hrou. Ačkoliv vznikala přes šest let a vývojáři její vydání několikrát odložili, výsledná hra brzy zmizí zapomenutá v propadlišti dějin. A je to škoda, protože některé pasáže předestřely značný potenciál.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L74u66k86á95š 50K27a41ň34k39a 4552488505308

Tak jsem si hru koupil na xbox live marketplace. Za bodíky vyšla na 500 Kč. Coop je fajn i multak jde ale singl běs. Kdyby měl někdo chuť si zahrát můj gt:kankys81

0/0
19.6.2013 18:51

J62i60ř23í 67V18y40š29í43n 6719603715759

AVP1,2 i 3 sem si naramne uzil a za ty leta jsem se k tomu i rad vracel tak doufam ze ACM me nadchne stejne :-) jen doufam ze to utahne ten muj velebny kmet jinak budu muset pockat na premie z prace ;-D

0/0
13.2.2013 15:46

B56r46o50n92i75s37l85a21v 77J29a25k33l 8350505975505

Aneb jak jsem nedavno rikal ..... Gearbox vyrobil DNF .... a jak vidno AVP je podobny propadak.

0/−2
12.2.2013 17:41

M45i15c20h15a81l 70T14e27c78l 8725658748902

Pan Jakl je zrejme na drogach . Zde se bavime o jine hre nez pisete . A taky by bylo fer si o ACM nejdriv neco zjistit nez tu budete napadat Gearbox . Koneckoncu minula diskuze jasne dokazala ,ze o Gearboxu nic nevite natoz pak o politice jak se Duke potazmo Aliens vyrabelo . Aliens je prokleta znacka ,ktera od dob ohlaseni 2001 jeste na PS2 byla MNOHOKRAT rusena a nasledne predelavana . Podekujete Time Gate Studiu za dnesni podobu Aliens Colonial Marines .

+1/0
12.2.2013 19:00

D25a63n87i66e79l 27H90o89n36z87a 6208434390255

Gearbox vyrobil DNF? 8-o ;-D;-D;-D Rv Co takhle facku a ne jednu?

+1/0
13.2.2013 18:47

M80i88c19h49a38l 66Ž62e67l79i45n18s86k88ý 9650338121840

Předobjednávku jsem okamžitě zrušil, za tohle peníze nedám. Těch blbých animací jsem si všimnul i v trailerech, ale hru jsem hájil tím, že jde pořád o Work in progress :( ... Jsou to dva roky zpět, co jsem měl pracovat na nové AvP hře, pro kterou jsem napsal vlastní příběh. Kéž by se mi tenhle můj sen splnil a já měl možnost se podílet na vývoji hry s vetřelci a predátory

+2/−3
12.2.2013 16:58

G11a96b10r44i89e10l 52H45o41r57t22e77n 9511529343464

V Česku ji nikdo neudělá, to je vyloučeno. Dokud nebude existovat nějaký soft na kvalitní automatické generování pohybů živých bytostí a jejich mimiky (s uvěřitelnou variabilitou), jsou takové hry strašně drahé.

+1/0
12.2.2013 21:02

J62a26k37u23b 49U63r89b88á27n62e52k 6762799734556

Nějak mi není jasný rozdíl mezi "okatě" a "neokatě" nascriptovanou scénou. Už v době Half-Life jsem se smířil s tím, že se občas musím nechat hrou vodit za ručičku, aby scripty proběhly tak, jak developeři zamýšleli.

+1/0
12.2.2013 15:34

A58n77d75r41e90j 86B89r44a36b91e21c 4252271987774

Zrovna u Half-Lifu je videt veliky posun mezi prvnim a druhym dilem. V prvnim dile jsou ty skripty hodne zjevne, v druhem je to o dost lepsi.

+1/0
12.2.2013 15:54

J89a27n 54Z43b22y85t58o55v36s33k31ý 1673521127196

po shlednuti gameplay videa na YT, mi to pripada bez pohybu, vypada to jako kdyby jel robotem misto ovladal marinaka... zadnej pohyd, perspektiva divna...

+3/−1
12.2.2013 12:30

M18a19r49e46k 96M59i51c73k43a 3283185824259

proč ? proč ? proč ?  já se na to tak těšil :-(

+1/0
12.2.2013 11:15
Foto

M36i89c17h63a65l 95E93k10r73t 2695655456

No, já už včera vyzkoušel i ten multiplayer (PS3 verze). Neníto úplná tragédie, ale radši budu dál levelovat v Black Ops II.

V singlu jsem už na začátku hry pocítil hroznoufrustraci z několikanásobného úmrtí těsně před checkpointem, ale poté, cojsem zjistil, že se vetřelci pohybují po předem daných trasách, se z opakovánícheckpointu stává procházka růžovou zahradou. Jen nesmíte uvíznout „v davu“(3+) vetřelců. Někdy to úplně bije do očí. Spustíte skript v bodě A (postropě se rozeběhnou 3 vetřelci), ale nedojdete až do bodu B, a tak tam na vás čekajía můžete je sejmout hezky z dálky, protože programátor jim zřejmě zakázalopustit vymezený prostor. Humanoidní nepřátelé taky nepředstavují vážnějšípřekážku, pokud si zvyknete na těžkopádné zbraně.

Taky je zajímavé, že pokud umřete mezi checkpointy, nezresetují se vámstatistiky k předchozímu chceckpointu. Já sem třeba poskočil o 2 úrovněběhem několikanásobného opakování jednoho úseku zmíněného výše.

+1/0
12.2.2013 10:36

J18i41ř77í 80S48t23r55e25b27e19l 5944876375909

Copak, nefachčímezerník?:-)

+2/−1
12.2.2013 15:34
Foto

M24i33c30h59a43l 47E25k92r20t 2275905526

Text sem kopíroval z Wordu a nějak se to po uložení "srazilo":)

Zrovna sem se prokousal zhruba do půlky hry a žádné zlepšení. Kdybych to taky neměl na recenzi, tak už se k tomu ani nevracím.

0/0
13.2.2013 0:09
Foto

M86i13c88h63a92l 91E40k50r19t 2325605596

Tak Windows Phone taky spatna volba pro komentare:/

+3/0
13.2.2013 0:11

M19i97c57h48a77l 20N95a95c45h74t52m17a95n84n 8167722537770

Ach jo...takže zase zpátky k aliens vs predator 2....

+1/0
12.2.2013 10:13

J90a68n 58F87r62ý45d27l 1694698272765

avp 1 ! :-)

+2/0
12.2.2013 12:28

A40d93a77m 58Š76p51i47l61l19a30r 8669487102836

Sakra jak se na něčem může pracovat X let. Y krát to odližit a potom dostat neuvěřitelných 7!!!! hodin?

+4/0
12.2.2013 9:32

P37a25v35e27l 74V31a69n33č41á91k 3654805604305

Ach jo a já se tak těšil ... no nic, jdu zrušit předobjednávku, za tohle litr nedám.

+1/−1
12.2.2013 9:07

T15o10m25á11š 75K38o95z73l68í78k 4792581881968

Obzvlášť tento odstavec mě děsí:

"Některá vývojářská rozhodnutí lze pochopit jen těžko. Například vetřelčí krev je neškodná, střílet lze skrze spolubojovníky a ikonický senzor pohybu je v zásadě zbytečný."

Doufám, že to je třeba jen tím, že to recenzent hrál na easy :) a že na vyšší obtížnost bude kiselina mít patřičný účinek.

0/0
12.2.2013 8:05

A31n18d67r37e65j 32B80r84a95b63e68c 4112741637654

Ne, tim to opravdu neni a stejne je to i na nejtezsi obtiznost.

+8/0
12.2.2013 8:16

J80a83n 18P71a66n12e29k 5322456406420

Nevim jak kiselina, to slovo neznam, ale kyselina nedela nic na zadnou obtiznost.

+8/−2
12.2.2013 8:45

A55n71t91o54n41í77n 67H11o31l65í38k 8107103754220

Vidite, trefil jste to .. ono to vlastne neni az tak tezke pochopit co tim autor myslel ..

+4/−3
12.2.2013 11:50
Foto

M43i43c22h81a53l 92E65k41r22t 2175865146

Jedna z trofeji nicméně pocita s 5ti killama bez poškození kyselinou. Jen u jednoho druhu alienu.

0/0
13.2.2013 0:13







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.