Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Aliens: Colonial Marines nakrátko strhnou, poté znechutí

Střílečka na motivy Vetřelce těžkopádně balancuje na hraně mezi katastrofou a povedenou hrou. Ačkoliv vznikala přes šest let a vývojáři její vydání několikrát odložili, výsledná hra brzy zmizí zapomenutá v propadlišti dějin. A je to škoda, protože některé pasáže předestřely značný potenciál.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L44u38k21á25š 16K68a59ň77k26a 4282508445258

Tak jsem si hru koupil na xbox live marketplace. Za bodíky vyšla na 500 Kč. Coop je fajn i multak jde ale singl běs. Kdyby měl někdo chuť si zahrát můj gt:kankys81

0/0
19.6.2013 18:51

J60i85ř59í 81V91y69š68í48n 6669423895649

AVP1,2 i 3 sem si naramne uzil a za ty leta jsem se k tomu i rad vracel tak doufam ze ACM me nadchne stejne :-) jen doufam ze to utahne ten muj velebny kmet jinak budu muset pockat na premie z prace ;-D

0/0
13.2.2013 15:46

B79r13o43n80i39s79l77a95v 92J33a26k46l 8710885795265

Aneb jak jsem nedavno rikal ..... Gearbox vyrobil DNF .... a jak vidno AVP je podobny propadak.

0/−2
12.2.2013 17:41

M73i78c77h34a55l 59T71e55c28l 8455148488452

Pan Jakl je zrejme na drogach . Zde se bavime o jine hre nez pisete . A taky by bylo fer si o ACM nejdriv neco zjistit nez tu budete napadat Gearbox . Koneckoncu minula diskuze jasne dokazala ,ze o Gearboxu nic nevite natoz pak o politice jak se Duke potazmo Aliens vyrabelo . Aliens je prokleta znacka ,ktera od dob ohlaseni 2001 jeste na PS2 byla MNOHOKRAT rusena a nasledne predelavana . Podekujete Time Gate Studiu za dnesni podobu Aliens Colonial Marines .

+1/0
12.2.2013 19:00

D93a77n94i31e60l 35H65o26n96z85a 6488724480315

Gearbox vyrobil DNF? 8-o ;-D;-D;-D Rv Co takhle facku a ne jednu?

+1/0
13.2.2013 18:47

M37i68c23h19a13l 89Ž51e74l86i64n64s19k30ý 9400868611930

Předobjednávku jsem okamžitě zrušil, za tohle peníze nedám. Těch blbých animací jsem si všimnul i v trailerech, ale hru jsem hájil tím, že jde pořád o Work in progress :( ... Jsou to dva roky zpět, co jsem měl pracovat na nové AvP hře, pro kterou jsem napsal vlastní příběh. Kéž by se mi tenhle můj sen splnil a já měl možnost se podílet na vývoji hry s vetřelci a predátory

+2/−3
12.2.2013 16:58

G74a38b60r97i54e31l 24H20o62r24t10e76n 9921389603164

V Česku ji nikdo neudělá, to je vyloučeno. Dokud nebude existovat nějaký soft na kvalitní automatické generování pohybů živých bytostí a jejich mimiky (s uvěřitelnou variabilitou), jsou takové hry strašně drahé.

+1/0
12.2.2013 21:02

J37a44k86u14b 35U10r58b92á29n89e40k 6652519154346

Nějak mi není jasný rozdíl mezi "okatě" a "neokatě" nascriptovanou scénou. Už v době Half-Life jsem se smířil s tím, že se občas musím nechat hrou vodit za ručičku, aby scripty proběhly tak, jak developeři zamýšleli.

+1/0
12.2.2013 15:34

A38n44d91r72e44j 87B33r81a47b97e98c 4492741517964

Zrovna u Half-Lifu je videt veliky posun mezi prvnim a druhym dilem. V prvnim dile jsou ty skripty hodne zjevne, v druhem je to o dost lepsi.

+1/0
12.2.2013 15:54

J93a35n 14Z12b91y94t10o56v67s73k78ý 1663771637896

po shlednuti gameplay videa na YT, mi to pripada bez pohybu, vypada to jako kdyby jel robotem misto ovladal marinaka... zadnej pohyd, perspektiva divna...

+3/−1
12.2.2013 12:30

M58a68r56e89k 70M41i11c65k25a 3283145624489

proč ? proč ? proč ?  já se na to tak těšil :-(

+1/0
12.2.2013 11:15
Foto

M16i36c60h83a50l 31E95k15r60t 2485235386

No, já už včera vyzkoušel i ten multiplayer (PS3 verze). Neníto úplná tragédie, ale radši budu dál levelovat v Black Ops II.

V singlu jsem už na začátku hry pocítil hroznoufrustraci z několikanásobného úmrtí těsně před checkpointem, ale poté, cojsem zjistil, že se vetřelci pohybují po předem daných trasách, se z opakovánícheckpointu stává procházka růžovou zahradou. Jen nesmíte uvíznout „v davu“(3+) vetřelců. Někdy to úplně bije do očí. Spustíte skript v bodě A (postropě se rozeběhnou 3 vetřelci), ale nedojdete až do bodu B, a tak tam na vás čekajía můžete je sejmout hezky z dálky, protože programátor jim zřejmě zakázalopustit vymezený prostor. Humanoidní nepřátelé taky nepředstavují vážnějšípřekážku, pokud si zvyknete na těžkopádné zbraně.

Taky je zajímavé, že pokud umřete mezi checkpointy, nezresetují se vámstatistiky k předchozímu chceckpointu. Já sem třeba poskočil o 2 úrovněběhem několikanásobného opakování jednoho úseku zmíněného výše.

+1/0
12.2.2013 10:36

J37i86ř33í 97S65t30r54e27b56e49l 5394916845809

Copak, nefachčímezerník?:-)

+2/−1
12.2.2013 15:34
Foto

M65i91c68h88a82l 87E42k61r50t 2405235936

Text sem kopíroval z Wordu a nějak se to po uložení "srazilo":)

Zrovna sem se prokousal zhruba do půlky hry a žádné zlepšení. Kdybych to taky neměl na recenzi, tak už se k tomu ani nevracím.

0/0
13.2.2013 0:09
Foto

M25i55c67h84a96l 29E43k60r42t 2535765676

Tak Windows Phone taky spatna volba pro komentare:/

+3/0
13.2.2013 0:11

M59i96c58h44a90l 65N96a68c98h69t65m13a45n71n 8657342957750

Ach jo...takže zase zpátky k aliens vs predator 2....

+1/0
12.2.2013 10:13

J46a91n 83F70r15ý97d59l 1714518192575

avp 1 ! :-)

+2/0
12.2.2013 12:28

A34d47a21m 25Š11p38i85l38l96a69r 8839437542946

Sakra jak se na něčem může pracovat X let. Y krát to odližit a potom dostat neuvěřitelných 7!!!! hodin?

+4/0
12.2.2013 9:32

P54a89v63e49l 35V63a18n63č65á17k 3834825874915

Ach jo a já se tak těšil ... no nic, jdu zrušit předobjednávku, za tohle litr nedám.

+1/−1
12.2.2013 9:07

T87o20m74á32š 53K87o43z42l78í95k 4972151611588

Obzvlášť tento odstavec mě děsí:

"Některá vývojářská rozhodnutí lze pochopit jen těžko. Například vetřelčí krev je neškodná, střílet lze skrze spolubojovníky a ikonický senzor pohybu je v zásadě zbytečný."

Doufám, že to je třeba jen tím, že to recenzent hrál na easy :) a že na vyšší obtížnost bude kiselina mít patřičný účinek.

0/0
12.2.2013 8:05

A39n74d59r18e94j 31B26r54a48b69e80c 4132401287494

Ne, tim to opravdu neni a stejne je to i na nejtezsi obtiznost.

+8/0
12.2.2013 8:16

J92a77n 22P50a69n55e43k 5302326456750

Nevim jak kiselina, to slovo neznam, ale kyselina nedela nic na zadnou obtiznost.

+8/−2
12.2.2013 8:45

A65n59t55o34n52í23n 41H51o88l96í96k 8427703144500

Vidite, trefil jste to .. ono to vlastne neni az tak tezke pochopit co tim autor myslel ..

+4/−3
12.2.2013 11:50
Foto

M50i56c24h92a85l 28E85k64r90t 2135945546

Jedna z trofeji nicméně pocita s 5ti killama bez poškození kyselinou. Jen u jednoho druhu alienu.

0/0
13.2.2013 0:13





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.