Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Hra, která spustila kickstarterovou horečku, mnohé zklame

Slibovali nám adventuru ze staré školy a dostali jsme casual hříčku pro celou rodinu. Ale nesmírně stylovou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P55e69t92r 70L82i51n13h79a77r26t 2858984274663

Osobně se mi vůbec nelíbí označovat tuhle hru za "casual". Pod slovem casual si představuji hru pro příležitostné hráče, kde nehraje velkou roli příběh, reálnost nebo grafika, ale jde spíš o zábavu pro odreagování na pár minut denně. A s tímto nemá Broken Age skutečně nic společného.

Jak je řečeno v nadpisu - je možné, že Broken Age některé lidi zklame. Jiní s ní ale budou spokojeni, protože Tim Schaffer vytvořil skutečně zajímavé dílo s hodně poutavým a propracovaným příběhem, který je přístupný i "nehardcore" adventuristům.

0/0
24.2.2014 15:54

H13e74r79b56e24r55t 95V30á43c96l50a41v65s60k24ý 4229915821372

Oficiální význam slova s pojetím hry koresponduje: http://en.wikipedia.org/wiki/Casual_game

0/0
24.2.2014 16:42

P96e20t40r 90L25i41n79h46a77r31t 2788764324613

Znám význam slova "casual", ale k této hře mi to prostě nesedí. Jako casual adventury si představuju díla typu hidden object. Oproti takovýmto hrám je Broken Age na úplně jiné (i kvalitativní) úrovni.

0/0
24.2.2014 18:32
Foto

H92o94n89z23a 66S76r46p 9594493582738

Co si ty představuješ pod pojmem "casual" je jedna věc, co to opravdu je, je věc druhá :-) Podle mě zas casual znamená, že neklade na hráče žádný nároky. Pravda bude někde uprostřed, každopádně se snad shodnem, že to má blíž k Casual hrám, než HC adventuře. (A nechápu, proč jsou hidden object hry spojovaný s adventurama, mě to spíš připomíná nedělní přílohu k blesku typu najdi 10 rozdílů)

0/0
25.2.2014 7:50

J41a19n 46C28h63v13á92t26a89l 7693697727833

Btw. proč posuzujete první část jako celek? Jestli jsem dobře pochopil tak zbytek ještě bude dodán později a bude prostě za již zaplacené peníze. Pokud je to jinak opravte mě a pak s vámi budu souhlasit, že to je trochu málo.

0/0
24.2.2014 10:05
Foto

H64o25n43z18a 27S98r64p 9294283792718

Ne, rozumíte tomu úplně přesně a proto u recenze nenajdete hodnocení. Kdy vyjde druhý díl se ještě neví. O hře píšeme, protože je hodně očekávaná a lze si jí již koupit.

0/0
24.2.2014 10:38

J64a33n 97C34h15v89á46t69a81l 7273827317433

Ok, dík za vysvětlení. :)

0/0
24.2.2014 12:57

V27á24c27l84a60v 41H90o32s32c16h 8586518422371

neni lepsiho zpusobu, jak si nejake ty prachy ulejt pro sebe.

0/0
24.2.2014 9:59

M42i49c92h53a23l 38V74e62r39n15e67r 8217986337984

Financování na způsob Kickstarteru (má v současnosti i svou českou obdobu) se zatím pohybuje v takové šedé právní zóně. Aspoň tedy osobně nevím, jestli tam mají nějaké právní závazky vůči podporovatelům pro případ, že bude vývoj hry odložen nebo zrušen. Pak asi nezbývá nic jiného, než soudní spor o vrácení peněz. A i v případě, že hru nakonec vydají, tak podporovatelé nemají šanci si ověřit, jak vývojáři jejich peníze využili. V tomhle se mi líbí studio Warhorse, které je zatím vůči podporovatelům dost otevřené.

0/0
24.2.2014 15:47

M89a65r80e92k 10Z90a12h81r79a68d85i88l 6484419265491

No, hru (1.část) jsem zatim nehrál, jen viděl nějaké gameplay video, ale vůbec bych se nedivil, kdyby značnou část rozpočtu sežral právě orchestr společně s Elijah Woodem a Jackem Blackem. Těch peněz fakt nebylo málo...

0/0
24.2.2014 9:07

H82e71r62b13e30r87t 72V68á92c67l64a84v22s26k49ý 4429675321422

Nechápu, proč je nutné do takových her tlačit filmové hvězdy, když by šly finance využít mnohem účelněji. Stejně potrhle se zachoval WarHorse se svým Kingdom Come, když jako poslední stretch goal za 200 000 liber přidal namluvení postavy Seanem Beanem. Není divu, že na něj nedosáhli.

0/0
24.2.2014 13:46
Foto

H49o76n57z41a 46S40r67p 9234843362498

Tahle známá jména zase přitáhnou další fanoušky, jde o to najít rozumnej balanc. Šetřit na dabingu se ale uplně nevyplatí:. http://www.youtube.com/watch?v=ccVTCGpBcdU :-P

+1/0
24.2.2014 15:03

M35i30c22h64a84l 48V45e29r78n12e92r 8217986427354

Šílenej byl taky anglický dabing ruské hry Precursors:-) Navíc v anglické verzi byly namluvené jen cutscenes a zbytek nechali nepochopitelně úplně tichý - přitom v ruské verzi bylo namluvené všechno, a svět hry pak byl mnohem živější. Samotná hra byla docela dobré sci-fi s otevřeným světem a ve světě mohla mít větší úspěch.

0/0
24.2.2014 15:42

P27e68t63r 28L52i30n25h98a75r71t 2348394264723

Osobně si myslím, že zrovna Elijah Wood za to tak obrovské peníze nechtěl. Je velkým fandou adventur a na hře se chtěl hodně podílet.

0/0
24.2.2014 15:50







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.