Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Hra, která spustila kickstarterovou horečku, mnohé zklame

Slibovali nám adventuru ze staré školy a dostali jsme casual hříčku pro celou rodinu. Ale nesmírně stylovou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P75e52t81r 56L59i18n26h82a68r82t 2138524804593

Osobně se mi vůbec nelíbí označovat tuhle hru za "casual". Pod slovem casual si představuji hru pro příležitostné hráče, kde nehraje velkou roli příběh, reálnost nebo grafika, ale jde spíš o zábavu pro odreagování na pár minut denně. A s tímto nemá Broken Age skutečně nic společného.

Jak je řečeno v nadpisu - je možné, že Broken Age některé lidi zklame. Jiní s ní ale budou spokojeni, protože Tim Schaffer vytvořil skutečně zajímavé dílo s hodně poutavým a propracovaným příběhem, který je přístupný i "nehardcore" adventuristům.

0/0
24.2.2014 15:54

H85e66r16b76e35r91t 71V98á76c58l78a36v31s67k57ý 4599925301762

Oficiální význam slova s pojetím hry koresponduje: http://en.wikipedia.org/wiki/Casual_game

0/0
24.2.2014 16:42

P59e87t25r 43L11i79n52h75a35r28t 2138204814793

Znám význam slova "casual", ale k této hře mi to prostě nesedí. Jako casual adventury si představuju díla typu hidden object. Oproti takovýmto hrám je Broken Age na úplně jiné (i kvalitativní) úrovni.

0/0
24.2.2014 18:32
Foto

H40o27n25z89a 31S71r93p 9984763752338

Co si ty představuješ pod pojmem "casual" je jedna věc, co to opravdu je, je věc druhá :-) Podle mě zas casual znamená, že neklade na hráče žádný nároky. Pravda bude někde uprostřed, každopádně se snad shodnem, že to má blíž k Casual hrám, než HC adventuře. (A nechápu, proč jsou hidden object hry spojovaný s adventurama, mě to spíš připomíná nedělní přílohu k blesku typu najdi 10 rozdílů)

0/0
25.2.2014 7:50

J77a33n 85C57h34v18á88t82a75l 7303717707323

Btw. proč posuzujete první část jako celek? Jestli jsem dobře pochopil tak zbytek ještě bude dodán později a bude prostě za již zaplacené peníze. Pokud je to jinak opravte mě a pak s vámi budu souhlasit, že to je trochu málo.

0/0
24.2.2014 10:05
Foto

H15o95n81z26a 45S79r72p 9484953552898

Ne, rozumíte tomu úplně přesně a proto u recenze nenajdete hodnocení. Kdy vyjde druhý díl se ještě neví. O hře píšeme, protože je hodně očekávaná a lze si jí již koupit.

0/0
24.2.2014 10:38

J49a41n 68C71h57v82á60t20a48l 7203327567663

Ok, dík za vysvětlení. :)

0/0
24.2.2014 12:57

V27á10c19l24a36v 16H59o68s55c91h 8836348882761

neni lepsiho zpusobu, jak si nejake ty prachy ulejt pro sebe.

0/0
24.2.2014 9:59

M62i96c13h83a80l 76V94e17r92n49e26r 8357916697604

Financování na způsob Kickstarteru (má v současnosti i svou českou obdobu) se zatím pohybuje v takové šedé právní zóně. Aspoň tedy osobně nevím, jestli tam mají nějaké právní závazky vůči podporovatelům pro případ, že bude vývoj hry odložen nebo zrušen. Pak asi nezbývá nic jiného, než soudní spor o vrácení peněz. A i v případě, že hru nakonec vydají, tak podporovatelé nemají šanci si ověřit, jak vývojáři jejich peníze využili. V tomhle se mi líbí studio Warhorse, které je zatím vůči podporovatelům dost otevřené.

0/0
24.2.2014 15:47

M32a22r81e48k 25Z97a44h69r57a21d89i95l 6304939485841

No, hru (1.část) jsem zatim nehrál, jen viděl nějaké gameplay video, ale vůbec bych se nedivil, kdyby značnou část rozpočtu sežral právě orchestr společně s Elijah Woodem a Jackem Blackem. Těch peněz fakt nebylo málo...

0/0
24.2.2014 9:07

H46e67r15b96e23r45t 35V51á79c70l19a17v69s97k11ý 4239885181332

Nechápu, proč je nutné do takových her tlačit filmové hvězdy, když by šly finance využít mnohem účelněji. Stejně potrhle se zachoval WarHorse se svým Kingdom Come, když jako poslední stretch goal za 200 000 liber přidal namluvení postavy Seanem Beanem. Není divu, že na něj nedosáhli.

0/0
24.2.2014 13:46
Foto

H79o11n85z73a 78S28r36p 9544723892798

Tahle známá jména zase přitáhnou další fanoušky, jde o to najít rozumnej balanc. Šetřit na dabingu se ale uplně nevyplatí:. http://www.youtube.com/watch?v=ccVTCGpBcdU :-P

+1/0
24.2.2014 15:03

M73i23c53h63a78l 66V85e71r46n85e85r 8407686547874

Šílenej byl taky anglický dabing ruské hry Precursors:-) Navíc v anglické verzi byly namluvené jen cutscenes a zbytek nechali nepochopitelně úplně tichý - přitom v ruské verzi bylo namluvené všechno, a svět hry pak byl mnohem živější. Samotná hra byla docela dobré sci-fi s otevřeným světem a ve světě mohla mít větší úspěch.

0/0
24.2.2014 15:42

P36e98t59r 19L75i16n22h69a67r82t 2608934364783

Osobně si myslím, že zrovna Elijah Wood za to tak obrovské peníze nechtěl. Je velkým fandou adventur a na hře se chtěl hodně podílet.

0/0
24.2.2014 15:50





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.