Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Hra, která spustila kickstarterovou horečku, mnohé zklame

Slibovali nám adventuru ze staré školy a dostali jsme casual hříčku pro celou rodinu. Ale nesmírně stylovou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P85e41t81r 39L91i95n41h13a75r54t 2448664324273

Osobně se mi vůbec nelíbí označovat tuhle hru za "casual". Pod slovem casual si představuji hru pro příležitostné hráče, kde nehraje velkou roli příběh, reálnost nebo grafika, ale jde spíš o zábavu pro odreagování na pár minut denně. A s tímto nemá Broken Age skutečně nic společného.

Jak je řečeno v nadpisu - je možné, že Broken Age některé lidi zklame. Jiní s ní ale budou spokojeni, protože Tim Schaffer vytvořil skutečně zajímavé dílo s hodně poutavým a propracovaným příběhem, který je přístupný i "nehardcore" adventuristům.

0/0
24.2.2014 15:54

H30e94r72b74e96r38t 38V97á22c57l93a65v30s52k66ý 4449535561532

Oficiální význam slova s pojetím hry koresponduje: http://en.wikipedia.org/wiki/Casual_game

0/0
24.2.2014 16:42

P78e22t25r 13L14i80n76h73a31r56t 2748704744763

Znám význam slova "casual", ale k této hře mi to prostě nesedí. Jako casual adventury si představuju díla typu hidden object. Oproti takovýmto hrám je Broken Age na úplně jiné (i kvalitativní) úrovni.

0/0
24.2.2014 18:32
Foto

H80o70n41z47a 52S68r76p 9244573432688

Co si ty představuješ pod pojmem "casual" je jedna věc, co to opravdu je, je věc druhá :-) Podle mě zas casual znamená, že neklade na hráče žádný nároky. Pravda bude někde uprostřed, každopádně se snad shodnem, že to má blíž k Casual hrám, než HC adventuře. (A nechápu, proč jsou hidden object hry spojovaný s adventurama, mě to spíš připomíná nedělní přílohu k blesku typu najdi 10 rozdílů)

0/0
25.2.2014 7:50

J81a97n 39C21h60v19á20t89a20l 7773487177783

Btw. proč posuzujete první část jako celek? Jestli jsem dobře pochopil tak zbytek ještě bude dodán později a bude prostě za již zaplacené peníze. Pokud je to jinak opravte mě a pak s vámi budu souhlasit, že to je trochu málo.

0/0
24.2.2014 10:05
Foto

H69o70n26z61a 64S75r65p 9814333902528

Ne, rozumíte tomu úplně přesně a proto u recenze nenajdete hodnocení. Kdy vyjde druhý díl se ještě neví. O hře píšeme, protože je hodně očekávaná a lze si jí již koupit.

0/0
24.2.2014 10:38

J70a95n 13C16h14v84á11t96a67l 7683457977773

Ok, dík za vysvětlení. :)

0/0
24.2.2014 12:57

V43á20c95l65a60v 83H66o13s31c33h 8676818972601

neni lepsiho zpusobu, jak si nejake ty prachy ulejt pro sebe.

0/0
24.2.2014 9:59

M62i91c66h13a98l 74V48e67r89n22e16r 8837156927464

Financování na způsob Kickstarteru (má v současnosti i svou českou obdobu) se zatím pohybuje v takové šedé právní zóně. Aspoň tedy osobně nevím, jestli tam mají nějaké právní závazky vůči podporovatelům pro případ, že bude vývoj hry odložen nebo zrušen. Pak asi nezbývá nic jiného, než soudní spor o vrácení peněz. A i v případě, že hru nakonec vydají, tak podporovatelé nemají šanci si ověřit, jak vývojáři jejich peníze využili. V tomhle se mi líbí studio Warhorse, které je zatím vůči podporovatelům dost otevřené.

0/0
24.2.2014 15:47

M20a20r10e35k 27Z82a30h65r69a26d71i16l 6854669735791

No, hru (1.část) jsem zatim nehrál, jen viděl nějaké gameplay video, ale vůbec bych se nedivil, kdyby značnou část rozpočtu sežral právě orchestr společně s Elijah Woodem a Jackem Blackem. Těch peněz fakt nebylo málo...

0/0
24.2.2014 9:07

H48e31r86b50e44r74t 12V41á98c13l93a51v15s52k53ý 4109605201842

Nechápu, proč je nutné do takových her tlačit filmové hvězdy, když by šly finance využít mnohem účelněji. Stejně potrhle se zachoval WarHorse se svým Kingdom Come, když jako poslední stretch goal za 200 000 liber přidal namluvení postavy Seanem Beanem. Není divu, že na něj nedosáhli.

0/0
24.2.2014 13:46
Foto

H22o56n81z71a 42S78r70p 9114433812128

Tahle známá jména zase přitáhnou další fanoušky, jde o to najít rozumnej balanc. Šetřit na dabingu se ale uplně nevyplatí:. http://www.youtube.com/watch?v=ccVTCGpBcdU :-P

+1/0
24.2.2014 15:03

M42i81c32h48a36l 45V83e15r94n75e44r 8977926277794

Šílenej byl taky anglický dabing ruské hry Precursors:-) Navíc v anglické verzi byly namluvené jen cutscenes a zbytek nechali nepochopitelně úplně tichý - přitom v ruské verzi bylo namluvené všechno, a svět hry pak byl mnohem živější. Samotná hra byla docela dobré sci-fi s otevřeným světem a ve světě mohla mít větší úspěch.

0/0
24.2.2014 15:42

P35e23t63r 73L28i15n35h56a88r66t 2908494244173

Osobně si myslím, že zrovna Elijah Wood za to tak obrovské peníze nechtěl. Je velkým fandou adventur a na hře se chtěl hodně podílet.

0/0
24.2.2014 15:50







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.