Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Hearthstone je nejlepší sběratelská karetní hra současnosti

Ve skutečném světě vládne sběratelským karetním hrám Magic: The Gathering. Virtuální aktuálně ovládl zpočátku nenápadný, ale ve výsledku velmi návykový Hearthstone, jenž čerpá z fantasy univerza Warcraft. Hra je přitom k dispozici zdarma.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J31a29n 97K66o37v40á47č 6484765541283

Neviem, mna odradilo to,  ked po resete ,aj na najnizsich rankocjh stretol z 4ch hier 3x  ludi s "full" legendary packom, a to potom cloveka nebavi ani hrat.

0/0
22.3.2014 13:12

M35i46c97h46a79l 24T21o24m60á34n74e46k 9487759406

proc? ja hraju posledni dobou hlavne areny a tka nejak se mi s ema legendarkama co uz sem nasbiral nedari nic moc uhrat at uz v casualu nebo ranked, za to kdyz si dam shamana a jedu base jednotky tak hned ta sance se vyssi a hodne casto padaji i ti s legendarkama, sice se nedostanu dal nez na 14 rank ale staci mi to abych nabral g na dalsi arenu :)

0/0
22.3.2014 14:29

V17l40a10d31i78m18í97r 41V18y94s37o60k76ý 8612182271665

klasická hra bez dokupování? hraje se proti pc nebo lidem? díky

+2/0
21.3.2014 11:03

J93a70k56u58b 18D29o83č95k24a78l 3781602565828

Jenže ty hry jsou pro naprosto odlišné skupiny hráčů, MTG je prostě nesrovnatelně složitější a zdlouhavější, Hearthstone bez potíží ovládne tu většinu hráčů, která chce instantní zábavu na půl hodiny každý večer.

Dovolím si odkaz na svou recenzi: http://mujsoubor.cz/magazin/hearthstone-nova-superstar-mezi-online-hrami-a-ccg

+1/0
21.3.2014 11:10

M59i90c96h32a17l 48T54o75m20á37n15e88k 9507519626

muzes proti lidem i proti pc, ale odmeny za ukoly krom toho kdy je odmena 100g jdou delat jen ve hre proti hracum

me se ta hra jinak libi, nejvic me bavi arena a vicemene ji pouzivam misto nakupovani balicku na ziskavani karet

+1/0
21.3.2014 12:35

V44l61a52d16i17m52í76r 28K80r98i21s25t35e63n 7386282795618

tak je tam pro nováčky hra proti počítači, ale je to spíš jen na rozkoukání. 

Za vítězství dostáváš10g pak máš daily questy za které dostaneš víc peněz. Za ně si můžeš koupit za 100g jeden pack nebo za 150g vstup do areny, kde máš jistý taky jeden pack a pokud máš dobré skore i něco navíc karty peníze deck navíc atd.(hraješ dokud nemáš tři prohry s deckem který si z náhodného výběru karet vytvoříš) To samé ovšem můžeš koupit za reálné peníze.

Nevýhodou výhodou v betě bylo to, že každý měsíc se resetuje rank a postupně můžeš lézt nahoru v  žebříčku, za což nebyly do té doby žádné odměny. Hra na můj vkus je dost random, i když skladba decku, reakce na trendy ve hře toto eliminují v delším horizontu dost. Ale pokud dostaneš blbé karty do ruky tak ať se postavíš na hlavu nemáš moc šancí, prohraješ i když jsi prostě nechyboval.

Pak dalším problémem je že se mi zdála byla tendence hru zrychlovat rush decky jsou levné a dosti účinné. 

Obecně karet v decku je 30. po té  co je všechny vybereš, každé kolo ti ubývají životy čím dál více a nakonec umřeš na fatigue. Hra nemá žádné instanty nebo counterspelly(částečně to nahrazují secrety - tajná karta která je automaticky aktivována když jsou splněny nějaké podmínky) (nejsem příliš kovaný v terminologii, prostě když je na tahu protihráč nemůžete, aktivně se rozhodovat a bránit)

Dalším problémem pro nováčka je ten, že čím déle je hra v oběhu tím se obecně zlepšuje kvalita karet co má dlouhodobý hráč k dispozici (více legendary karet) a s tím , že se resetují ty ranky, začátkem měsíce prostě budete převálcováni. A i pak potkáte někoho s 4 legendary s rankem kde by býti neměl, buď proto, že neumí hrát, nebo že je classa je momentálně fackovací panák, spíše kombinací obojího. Hra je to zajímavá ale přestala mne nějak bavit  a už asi 2 měsíce nehraji, asi není pro mne, asi nerfy mága mi dost hnuly žlučí ;)

0/0
21.3.2014 22:39

A22l77e69x79a39n11d78r 21K27o60s29t53k28a 5779426429796

Jde to hrát zcela zadarmo. Ale rare karty se dostávají z balíčků, které jsou buď za hraní (několik málo) nebo za tvrdou měnu.

0/0
22.3.2014 8:59

T26o36m54á48š 39K81o71z25l33í94k 4322291221808

Vzhledem k tomu, že autor nahoře v nadpisu prohlašuje že Heart Stone je nejlepší TCG součastnosti, mi v recenzi chybí srovnání s dalšími většími "digitálními" projekty. Píši záměrně pouze s "digitálními", protože na poli papírových karet jsou určitě i lepší věci (nepočítaje MtG, to je fenomén). Česká Coraabie také nevypadá zle a co potom třebas Solforge které vyvýjí spolu s Stoneblade Entertainment (tvůrci reálné/papírové deckbuildingovky Ascension a bývalí Pro Tour Championi v MtG) přímo Richar Garfield - tvůrce Magic the Gathering. Srovnání těchto projektů by nebylo od věci :).

0/0
21.3.2014 10:48

J18a34n 37Š38l73é92g64l 8322510368953

Ve virtuálním světě taky vládne MTG. Tam se to jenom jmenuje MTG Online ;-).

+4/0
21.3.2014 10:32
Foto

J34i26ř98í 36K79o42u82b91a 2826216914354

Není to špatné, ale jako karetní hra u mě jasně vede Scrolls, takové karetní šachy: https://scrolls.com/

0/0
21.3.2014 9:37

T22o81m94á97š 63K16o15z56l90í15k 4782211281898

Scrolls už není čistá karetka, proto jsem také ve svém postu uváděl zejména Coraabii a Solforge, ale už ne třebas Card Hunter kterej je imho také suprovej :).

0/0
21.3.2014 10:50
Foto

J49i67ř49í 25K92o83u27b52a 2156656714874

No jo, na Card Hunter jsem úplně zapomněl. :-) Souhlasím, je to opravdu už něco jiného.

0/0
21.3.2014 13:59

T52o62m49á36š 38K69o25z98l25í55k 4772931101268

To už ale není čistá karetka, proto jsem také ve svém postu uváděl pouze Coraabii a už ne třebas Card Huntera, přesto že je to imho také  velmi povedená hříčka :)

0/0
21.3.2014 10:53

T46o79m14á28š 46K86o18z89l91í24k 4522671271178

omlouvám se za double post ... nějak se mi ten první nezobrazil :(

0/0
21.3.2014 10:53

V17l69a76d38i35m75í63r 51V17y64s76o19k94ý 8292742931895

omluva, mělo být tady, blbne jim to

klasická hra bez dokupování? hraje se proti pc nebo lidem? díky :-)

0/0
21.3.2014 13:25
Foto

J54i24ř76í 47K46o48u86b29a 2836796614694

Lze si dokupovat různé výhody (třeba hezčí herní postava), nicméně už ne další karty. Ty lze nakoupit jenom za herní peníze, které se dají získat pouze hraním. Tedy peníze neovlivňují hru jako takovou. Hra má hned několik herních režimů: trialy pro začátečníky, klasické rychlé hry proti počítači (různé obtížnosti) nebo jinému hráči, různé druhy turnajů,... Když se hraje proti jinému hráči, systém nasazuje soupeře podle pořadí v žebříčku hráčů a tak se nestává, že by jsi narazil na mistra světa nebo naopak na saláta. :-)

0/0
21.3.2014 13:56
Foto

P34a83v69e51l 18B90l54á78h49a 1676336628938

Já nikdy karetní hry nehrál, ale HS se mně už půl roku drží zuby nehty... navíc za 3 vítězství si můžete (taky) pořídit mounta do WoW ;)

http://eu.battle.net/wow/en/blog/13115217/hearthstone-is-live-time-to-ride-into-action-on-your-hearthsteed-13-03-2014

+5/0
21.3.2014 8:18

J72a49n 50K36a91r87e24l 97N34o96v52a50k 5696704308896

tak zacatek vety mluvi za vse.. lidi spoustu veci nikdy nezkusili, ale jak je to blizzard tak jo.. pak vznikaji takove ty momenty kdy zacnou rikat "wow prvni mmo" a podobne :) nic proti vam.. jen proste popisuju jak to mnohdy byva a vas prispevek me to pripomel :) jinak to je docela dobra prace co predvedli.. ale mam raci slozitejsi hry..

0/0
21.3.2014 10:48
Foto

P18a50v95e11l 80B81l79á17h67a 1866376298258

no právě, mně ta složitost vždy odradila - měl jsem z toho v hlavě trohu moc guláš, tenhle "svět" znám, takže mi ty vlastnosti karet přijdou... známé a jednodušší...

Vzhledem k ceně si myslím, že ani Blizz neplánuje být tou jedinou pravou karetní hrou - prostě chtěli něco přidat a odzkoušet... sympatický je mi právě ten fakt, že není potřeba cokoliv dokupovat.

0/0
21.3.2014 12:51

R49a85d89i23m 52S72l98á45d92e91k 3901472713109

co je to všechno proti MTG

0/0
21.3.2014 8:00
Foto

J85a26n 11L47i30n33h88a40r27t 3371613221905

Magic jsou šachy karetního světa, Hearthstone spíš piškvorky. Obojí je super, ale zas tak moc si IMHO nekonkurují. :-)

+4/0
21.3.2014 8:15

M68a43r67e15k 60Š94e82b83e20s61t37a 2263961313537

MTG sou v online podobě šíleně těžkopádné a prostě ta hra byla dělána do reálného světa...zatímco u HS je odzačátku plánována jako online hra a proto prostě je nejlepší online karetní hra součastnosti a MTG je nejlepší realná karetní hra minulosti, přítomnosti a budoucnosti....

+1/0
22.3.2014 20:43

T25o58m14á63š 19H81r93a89b66e48c 2168944361199

mínus, protože chybí dvě povolání je hloupost. nechme tu hru pomalu a vklidu rozrůstat, užívejme si a objevujme současnou nabídku a těšme se na nové přídavky. hra je teprve v začátcích, nemusíme chtít hned vše. naopak bych vyzdvihl bugy, které se v nemalé míře objevují i po vydání (reddit je jich plný). a trochu bych ještě vyčetl, že se k tomu hůře vrací. když začala nová sezóna, tak se mi už moc znovu nechtělo do pokořování ranků. jinak super.

+3/0
21.3.2014 7:55

O68n62d60r40a 81H39y11n34e86k 3398523888255

Jakožto milovník Warcraft Universa (tzn. W3, WoW (teda po Wotlk, pak už to je na prd) jsem si samozřejmě HS nenechal ujít a stáhl hned první den po tom, co to vyšlo.

A musím říct, že jsem byl velmi mile překvapen.

Jediné, co mě trošku mrzí, že Blizzard nenabízí možnost pozvat kamaráda do této hry.

Email ve stylu: Tento hráč vás vyzval na zápas v kartách ve hře Hearthstone.. bla bla bla...

Ale jinak... skvělá možnost, jak si na dvacet minut dát "voraz" po dlouhém dni v práci nebo ve škole.

+1/0
21.3.2014 7:37

P74a63v73e31l 33Š12n44a25j67d33r 7974130198749

,, Hearthstone je nejlepší sběratelská karetní hra současnosti,, ale pro děti :) Pro ty odrostlejší je mnohem lepší i když kapku složitější Coraabia.http://beta.coraabia.com/

0/0
21.3.2014 7:21

T52o11m65á54š 98K55o74p50e98c75k85ý 8245901510893

Odrostlejší nemají čas ani chuť investovat spoustu času do virtuální karetní hry. To necháme puberťákům, kteří sedí 8 hodin denně u PC a nečeká na ně plná knihovna her na steamu, pokud mají chuť na nějaký dlouhodobější zážitek ;-)

+6/−1
21.3.2014 7:54
Foto

P71e73t21r 30A65n28d35r92l26e 6828923909922

"Odrostlejší nemají čas" - toto jsou jen řeči. Jen někteří investujou svůj volný čas do jiné zábavy. PC hry rozhodně nejsou jen pro puberťáky. Znám spoustu lidí s rodinami, kteří si pár večerů v týdnu rádi sednou k PC hře místo koukání na přiblblé seriály v TV.

+1/−2
21.3.2014 8:24

T11o38m62á36š 72K64o58p33e30c84k52ý 8425501330643

Já netvrdím, že lidé s rodinama nehrají hry, ale budou preferovat něco časově méně náročného jako právě heartstone. Když mám víc času, zahraju si pořádné rpg a nebudu investovat desítky hodin do nějaké komplexní karetní hry, k tomu má prostor člověk který hraním her tráví 50 hodin týdně.

+1/0
21.3.2014 10:50
Foto

J96a45n 18L20i91n34h95a58r86t 3821533551265

Pro odrostlejší je Magic the Gathering. ;-) Nic lepšího dosud na poli CCG vymyšleno nebylo a prorokuju, že v dohledné době ani nebude.

0/0
21.3.2014 8:14

J18a48k70u16b 63B80r49o70u22l58í51k 5359921662503

MTG v prvé řadě není CCG (collectible card game) ale TCG (trading card game). Magic trpí na jednu věc: neskutečné náklady na profi hraní. Jsou balíčky s cenou karet kolem 10 000,- a to nejsou ty nejlepší. Navíc neustále vychází nové edice, které prostě aktivního hráče nutí kupovat. On balíček suprový před pěti lety je dnes skoro bezcený protože ty nové věci jsou kvalitou někde úplně jinde. Mě osobně víc zajímají hry s miniaturami, kde ať se mění edice jak chce, tak miniatury nezastarávají (ale stává se, že jsou použitelné ob edici).

0/0
21.3.2014 8:25
Foto

J88a67n 86L24i93n70h94a80r73t 3821983671145

CCG a TCG jsou synonyma.

Jo, hraní Magicu leze do peněz. Ale to spousta koníčků. :-)

0/0
21.3.2014 8:34

D79a75n53i29e18l 41B24e81d23r46n77í69č83e92k 4842859661834

U mnoho koníčků tu cenu pochopim (často to prostě levněji nejde). U MTG tu cenu nejde omluvit snad ničím.... Podobně jako miniatury do warhammeru, kde je cena podobný výsměch

0/0
21.3.2014 15:54

A97l67e55š 69H28o94l38i61n54s22k67ý 1968322642227

Věřím, že po vydání nové sady je možné balíček postavit za rozumný peníz (relativní pojem), cena karet stoupne až následně.

Je možné odprodat staré, které už v daném formátu není možné užít.

Zase tak horké to nebude, ale jsem jen hobby hráč MtG.

A v digitální podobě to snad je opravdu na jiné cenové úrovni.

0/0
21.3.2014 17:14

J45a89k46u15b 32B27r61o51u68l74í31k 5189531202773

Coraabii jsem hrál a v principu je to prachsprostá přebíjená (s pár mechanikami navíc). Po dvou dnech hraní založeno a zahozeno. Pro mě je HS 3x taková porce zábavy co Coraabia. Dynamičtější, rychlejší a intuitivnější.

+2/0
21.3.2014 8:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.