Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Hearthstone je nejlepší sběratelská karetní hra současnosti

Ve skutečném světě vládne sběratelským karetním hrám Magic: The Gathering. Virtuální aktuálně ovládl zpočátku nenápadný, ale ve výsledku velmi návykový Hearthstone, jenž čerpá z fantasy univerza Warcraft. Hra je přitom k dispozici zdarma.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J65a96n 38K93o75v16á17č 6514155721233

Neviem, mna odradilo to,  ked po resete ,aj na najnizsich rankocjh stretol z 4ch hier 3x  ludi s "full" legendary packom, a to potom cloveka nebavi ani hrat.

0/0
22.3.2014 13:12

M94i57c90h57a68l 65T68o78m75á91n70e91k 9187489576

proc? ja hraju posledni dobou hlavne areny a tka nejak se mi s ema legendarkama co uz sem nasbiral nedari nic moc uhrat at uz v casualu nebo ranked, za to kdyz si dam shamana a jedu base jednotky tak hned ta sance se vyssi a hodne casto padaji i ti s legendarkama, sice se nedostanu dal nez na 14 rank ale staci mi to abych nabral g na dalsi arenu :)

0/0
22.3.2014 14:29

V41l85a12d27i63m17í93r 44V23y44s16o84k62ý 8562592741755

klasická hra bez dokupování? hraje se proti pc nebo lidem? díky

+2/0
21.3.2014 11:03

J66a24k18u96b 36D52o21č18k63a85l 3311462335828

Jenže ty hry jsou pro naprosto odlišné skupiny hráčů, MTG je prostě nesrovnatelně složitější a zdlouhavější, Hearthstone bez potíží ovládne tu většinu hráčů, která chce instantní zábavu na půl hodiny každý večer.

Dovolím si odkaz na svou recenzi: http://mujsoubor.cz/magazin/hearthstone-nova-superstar-mezi-online-hrami-a-ccg

+1/0
21.3.2014 11:10

M97i68c92h72a86l 21T22o50m22á11n23e77k 9237619806

muzes proti lidem i proti pc, ale odmeny za ukoly krom toho kdy je odmena 100g jdou delat jen ve hre proti hracum

me se ta hra jinak libi, nejvic me bavi arena a vicemene ji pouzivam misto nakupovani balicku na ziskavani karet

+1/0
21.3.2014 12:35

V16l32a26d26i93m35í93r 40K60r15i42s89t19e98n 7306722965888

tak je tam pro nováčky hra proti počítači, ale je to spíš jen na rozkoukání. 

Za vítězství dostáváš10g pak máš daily questy za které dostaneš víc peněz. Za ně si můžeš koupit za 100g jeden pack nebo za 150g vstup do areny, kde máš jistý taky jeden pack a pokud máš dobré skore i něco navíc karty peníze deck navíc atd.(hraješ dokud nemáš tři prohry s deckem který si z náhodného výběru karet vytvoříš) To samé ovšem můžeš koupit za reálné peníze.

Nevýhodou výhodou v betě bylo to, že každý měsíc se resetuje rank a postupně můžeš lézt nahoru v  žebříčku, za což nebyly do té doby žádné odměny. Hra na můj vkus je dost random, i když skladba decku, reakce na trendy ve hře toto eliminují v delším horizontu dost. Ale pokud dostaneš blbé karty do ruky tak ať se postavíš na hlavu nemáš moc šancí, prohraješ i když jsi prostě nechyboval.

Pak dalším problémem je že se mi zdála byla tendence hru zrychlovat rush decky jsou levné a dosti účinné. 

Obecně karet v decku je 30. po té  co je všechny vybereš, každé kolo ti ubývají životy čím dál více a nakonec umřeš na fatigue. Hra nemá žádné instanty nebo counterspelly(částečně to nahrazují secrety - tajná karta která je automaticky aktivována když jsou splněny nějaké podmínky) (nejsem příliš kovaný v terminologii, prostě když je na tahu protihráč nemůžete, aktivně se rozhodovat a bránit)

Dalším problémem pro nováčka je ten, že čím déle je hra v oběhu tím se obecně zlepšuje kvalita karet co má dlouhodobý hráč k dispozici (více legendary karet) a s tím , že se resetují ty ranky, začátkem měsíce prostě budete převálcováni. A i pak potkáte někoho s 4 legendary s rankem kde by býti neměl, buď proto, že neumí hrát, nebo že je classa je momentálně fackovací panák, spíše kombinací obojího. Hra je to zajímavá ale přestala mne nějak bavit  a už asi 2 měsíce nehraji, asi není pro mne, asi nerfy mága mi dost hnuly žlučí ;)

0/0
21.3.2014 22:39

A38l59e37x57a63n14d29r 38K57o14s37t42k67a 5539306139506

Jde to hrát zcela zadarmo. Ale rare karty se dostávají z balíčků, které jsou buď za hraní (několik málo) nebo za tvrdou měnu.

0/0
22.3.2014 8:59

T28o42m59á75š 20K77o67z68l75í16k 4712191241608

Vzhledem k tomu, že autor nahoře v nadpisu prohlašuje že Heart Stone je nejlepší TCG součastnosti, mi v recenzi chybí srovnání s dalšími většími "digitálními" projekty. Píši záměrně pouze s "digitálními", protože na poli papírových karet jsou určitě i lepší věci (nepočítaje MtG, to je fenomén). Česká Coraabie také nevypadá zle a co potom třebas Solforge které vyvýjí spolu s Stoneblade Entertainment (tvůrci reálné/papírové deckbuildingovky Ascension a bývalí Pro Tour Championi v MtG) přímo Richar Garfield - tvůrce Magic the Gathering. Srovnání těchto projektů by nebylo od věci :).

0/0
21.3.2014 10:48

J58a48n 76Š21l33é34g30l 8812420808543

Ve virtuálním světě taky vládne MTG. Tam se to jenom jmenuje MTG Online ;-).

+4/0
21.3.2014 10:32
Foto

J18i86ř37í 34K18o41u51b17a 2216626624914

Není to špatné, ale jako karetní hra u mě jasně vede Scrolls, takové karetní šachy: https://scrolls.com/

0/0
21.3.2014 9:37

T82o68m13á78š 52K37o76z85l18í29k 4402261661948

Scrolls už není čistá karetka, proto jsem také ve svém postu uváděl zejména Coraabii a Solforge, ale už ne třebas Card Hunter kterej je imho také suprovej :).

0/0
21.3.2014 10:50
Foto

J96i89ř36í 45K25o16u40b59a 2576346224644

No jo, na Card Hunter jsem úplně zapomněl. :-) Souhlasím, je to opravdu už něco jiného.

0/0
21.3.2014 13:59

T22o66m81á62š 35K75o95z55l92í52k 4302541761538

To už ale není čistá karetka, proto jsem také ve svém postu uváděl pouze Coraabii a už ne třebas Card Huntera, přesto že je to imho také  velmi povedená hříčka :)

0/0
21.3.2014 10:53

T65o93m46á87š 55K20o66z23l43í60k 4792751461568

omlouvám se za double post ... nějak se mi ten první nezobrazil :(

0/0
21.3.2014 10:53

V61l33a21d78i66m87í24r 19V14y55s93o64k30ý 8202112541695

omluva, mělo být tady, blbne jim to

klasická hra bez dokupování? hraje se proti pc nebo lidem? díky :-)

0/0
21.3.2014 13:25
Foto

J80i67ř70í 50K45o22u68b77a 2126966984324

Lze si dokupovat různé výhody (třeba hezčí herní postava), nicméně už ne další karty. Ty lze nakoupit jenom za herní peníze, které se dají získat pouze hraním. Tedy peníze neovlivňují hru jako takovou. Hra má hned několik herních režimů: trialy pro začátečníky, klasické rychlé hry proti počítači (různé obtížnosti) nebo jinému hráči, různé druhy turnajů,... Když se hraje proti jinému hráči, systém nasazuje soupeře podle pořadí v žebříčku hráčů a tak se nestává, že by jsi narazil na mistra světa nebo naopak na saláta. :-)

0/0
21.3.2014 13:56
Foto

P30a81v59e38l 48B93l69á41h51a 1876876388558

Já nikdy karetní hry nehrál, ale HS se mně už půl roku drží zuby nehty... navíc za 3 vítězství si můžete (taky) pořídit mounta do WoW ;)

http://eu.battle.net/wow/en/blog/13115217/hearthstone-is-live-time-to-ride-into-action-on-your-hearthsteed-13-03-2014

+5/0
21.3.2014 8:18

J88a90n 93K90a88r55e21l 88N90o98v17a75k 5166254208516

tak zacatek vety mluvi za vse.. lidi spoustu veci nikdy nezkusili, ale jak je to blizzard tak jo.. pak vznikaji takove ty momenty kdy zacnou rikat "wow prvni mmo" a podobne :) nic proti vam.. jen proste popisuju jak to mnohdy byva a vas prispevek me to pripomel :) jinak to je docela dobra prace co predvedli.. ale mam raci slozitejsi hry..

0/0
21.3.2014 10:48
Foto

P10a63v89e25l 86B82l72á43h35a 1816256418238

no právě, mně ta složitost vždy odradila - měl jsem z toho v hlavě trohu moc guláš, tenhle "svět" znám, takže mi ty vlastnosti karet přijdou... známé a jednodušší...

Vzhledem k ceně si myslím, že ani Blizz neplánuje být tou jedinou pravou karetní hrou - prostě chtěli něco přidat a odzkoušet... sympatický je mi právě ten fakt, že není potřeba cokoliv dokupovat.

0/0
21.3.2014 12:51

R27a91d79i41m 93S56l31á73d85e22k 3501862433399

co je to všechno proti MTG

0/0
21.3.2014 8:00
Foto

J82a52n 62L42i78n58h88a50r33t 3961233681155

Magic jsou šachy karetního světa, Hearthstone spíš piškvorky. Obojí je super, ale zas tak moc si IMHO nekonkurují. :-)

+4/0
21.3.2014 8:15

M27a60r65e17k 39Š79e74b72e16s37t43a 2213681873767

MTG sou v online podobě šíleně těžkopádné a prostě ta hra byla dělána do reálného světa...zatímco u HS je odzačátku plánována jako online hra a proto prostě je nejlepší online karetní hra součastnosti a MTG je nejlepší realná karetní hra minulosti, přítomnosti a budoucnosti....

+1/0
22.3.2014 20:43

T24o51m49á38š 52H53r89a89b72e48c 2468814341769

mínus, protože chybí dvě povolání je hloupost. nechme tu hru pomalu a vklidu rozrůstat, užívejme si a objevujme současnou nabídku a těšme se na nové přídavky. hra je teprve v začátcích, nemusíme chtít hned vše. naopak bych vyzdvihl bugy, které se v nemalé míře objevují i po vydání (reddit je jich plný). a trochu bych ještě vyčetl, že se k tomu hůře vrací. když začala nová sezóna, tak se mi už moc znovu nechtělo do pokořování ranků. jinak super.

+3/0
21.3.2014 7:55

O67n81d28r34a 50H14y23n30e15k 3208163688655

Jakožto milovník Warcraft Universa (tzn. W3, WoW (teda po Wotlk, pak už to je na prd) jsem si samozřejmě HS nenechal ujít a stáhl hned první den po tom, co to vyšlo.

A musím říct, že jsem byl velmi mile překvapen.

Jediné, co mě trošku mrzí, že Blizzard nenabízí možnost pozvat kamaráda do této hry.

Email ve stylu: Tento hráč vás vyzval na zápas v kartách ve hře Hearthstone.. bla bla bla...

Ale jinak... skvělá možnost, jak si na dvacet minut dát "voraz" po dlouhém dni v práci nebo ve škole.

+1/0
21.3.2014 7:37

P75a25v28e30l 20Š69n21a36j81d57r 7834260618369

,, Hearthstone je nejlepší sběratelská karetní hra současnosti,, ale pro děti :) Pro ty odrostlejší je mnohem lepší i když kapku složitější Coraabia.http://beta.coraabia.com/

0/0
21.3.2014 7:21

T70o91m67á92š 97K50o95p48e54c24k85ý 8275831630923

Odrostlejší nemají čas ani chuť investovat spoustu času do virtuální karetní hry. To necháme puberťákům, kteří sedí 8 hodin denně u PC a nečeká na ně plná knihovna her na steamu, pokud mají chuť na nějaký dlouhodobější zážitek ;-)

+6/−1
21.3.2014 7:54
Foto

P45e38t31r 83A87n24d73r53l28e 6358213229492

"Odrostlejší nemají čas" - toto jsou jen řeči. Jen někteří investujou svůj volný čas do jiné zábavy. PC hry rozhodně nejsou jen pro puberťáky. Znám spoustu lidí s rodinami, kteří si pár večerů v týdnu rádi sednou k PC hře místo koukání na přiblblé seriály v TV.

+1/−2
21.3.2014 8:24

T84o33m43á18š 88K76o52p37e47c27k18ý 8275691370693

Já netvrdím, že lidé s rodinama nehrají hry, ale budou preferovat něco časově méně náročného jako právě heartstone. Když mám víc času, zahraju si pořádné rpg a nebudu investovat desítky hodin do nějaké komplexní karetní hry, k tomu má prostor člověk který hraním her tráví 50 hodin týdně.

+1/0
21.3.2014 10:50
Foto

J13a43n 91L85i57n43h46a29r62t 3411723221955

Pro odrostlejší je Magic the Gathering. ;-) Nic lepšího dosud na poli CCG vymyšleno nebylo a prorokuju, že v dohledné době ani nebude.

0/0
21.3.2014 8:14

J48a67k85u37b 55B62r31o79u76l38í17k 5209641972203

MTG v prvé řadě není CCG (collectible card game) ale TCG (trading card game). Magic trpí na jednu věc: neskutečné náklady na profi hraní. Jsou balíčky s cenou karet kolem 10 000,- a to nejsou ty nejlepší. Navíc neustále vychází nové edice, které prostě aktivního hráče nutí kupovat. On balíček suprový před pěti lety je dnes skoro bezcený protože ty nové věci jsou kvalitou někde úplně jinde. Mě osobně víc zajímají hry s miniaturami, kde ať se mění edice jak chce, tak miniatury nezastarávají (ale stává se, že jsou použitelné ob edici).

0/0
21.3.2014 8:25
Foto

J22a65n 27L86i13n50h83a42r34t 3641163481135

CCG a TCG jsou synonyma.

Jo, hraní Magicu leze do peněz. Ale to spousta koníčků. :-)

0/0
21.3.2014 8:34

D80a76n25i64e55l 89B97e59d32r89n23í73č48e32k 4652629781464

U mnoho koníčků tu cenu pochopim (často to prostě levněji nejde). U MTG tu cenu nejde omluvit snad ničím.... Podobně jako miniatury do warhammeru, kde je cena podobný výsměch

0/0
21.3.2014 15:54

A77l48e18š 50H75o54l35i91n96s64k34ý 1608722492247

Věřím, že po vydání nové sady je možné balíček postavit za rozumný peníz (relativní pojem), cena karet stoupne až následně.

Je možné odprodat staré, které už v daném formátu není možné užít.

Zase tak horké to nebude, ale jsem jen hobby hráč MtG.

A v digitální podobě to snad je opravdu na jiné cenové úrovni.

0/0
21.3.2014 17:14

J27a98k10u23b 51B64r74o98u60l89í74k 5149221642273

Coraabii jsem hrál a v principu je to prachsprostá přebíjená (s pár mechanikami navíc). Po dvou dnech hraní založeno a zahozeno. Pro mě je HS 3x taková porce zábavy co Coraabia. Dynamičtější, rychlejší a intuitivnější.

+2/0
21.3.2014 8:18





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.