Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Těžká jako prase. Dark Souls 2 vás zadupe do země

Hra Dark Souls z roku 2011 proslula především velmi vysokou obtížností. A ani pokračování nikoho nešetří, umírat budete na každém kroku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J83i52r46k70a 77S54t15r95e90b39e59l 8469203632

Dočetl jsem se sem "

Například pokud hodíte do plamenů objekt nazvaný Human Effigy, obnoví se ukazatel zdraví a vrátí se vám lidská podoba. Jednou z penalizací za smrt je totiž to, že se ústřední postava postupně stává nemrtvou a také se zmenšuje ukazatel zdraví, a to až k hranici 50 procent.

Zdroj: http://bonusweb.idnes.cz/dark-souls-2-recenze-044-/Recenze.aspx?c=A140402_145923_bw-xbox360-recenze_oz

a stačilo mi to, hrál recenzent tu hru vůbec? Pak ta poznámka předtím o možnosti skladování předmětů u ohniště, to je co za blbost??

+1/0
3.4.2014 21:20

J79i68r59k12a 73S56t65r11e93b89e85l 8369293852

A taky nechápu, jak to myslíte s tím znevýhodněním kouzelnickýho povolání, to přece na kouzlení nepotřebuje nacházet hromadu holí, stačí mu jedna a mění si akorát kouzla. Naopak si myslím a četl jsem to i v jinejch recenzích, že mág je od začátku proti válečníkům hodně zvýhodněn.

0/0
3.4.2014 21:29

T54o76m62á28š 55K66o66z79l72í21k 4732621801988

Proč by poznámka "o možnosti skladování předmětů u ohniště" byla blbost? U ohniště můžete využít tzv. bottomless box (kterou se muselo v DS1 nejdřív koupit od specifického obchodníka) a do ní si odkládat veškeré haraburní co nepotřebujete nosit ssebou, abyste při procházení hrou mohli rychleji hledt v inventáři třebas konkrétní brnění/zbraň pro danou situaci ... a nemuseli listovat přes 20 instancí hollow soldier armor atp. :D

+1/0
4.4.2014 6:39

M49a11r83t75i59n 31P63o62c75h50m53a28n 6158339502

Dark souls byla nejnarocnejsi hra, jakou jsem hral. Nedostal jsem se ani z prvni mistnosti. Protoze to proste neslo na PC ovladat.

+3/0
3.4.2014 15:05

Z72b24y22n53ě21k 15Š14a12f40a60r65č85í27k 5497148445164

"Například pokud hodíte do plamenů objekt nazvaný Human Effigy, obnoví se ukazatel zdraví a vrátí se vám lidská podoba." 8-o Koukám, že autor tu hru ani nehrál, jinak by takovou blbost nemohl napsat.

+3/0
3.4.2014 14:05

H76y91n88e30k 37Š15l36a78h83ů70n11e13k 4959913136909

70 - 90 hodin gameplaye? J8 nejsem ani v polovině a už mám 70 hodin.

+1/0
3.4.2014 10:31

J38i29r92k67a 39S39t35r35e87b39e64l 8539273602

A jak víš, že seš v polovině? :-) Leda by ses koukal předem na gameplaye a to bych nedoporučoval

0/0
3.4.2014 21:30

H32y24n84e66k 11Š64l28a15h66ů46n29e63k 4899773976749

Na gameplaye nekoukám, ale jsem v kontaktu s lidmi, kteří to už dohráli. Ti tvrdí, že nejsem ani v polovině ;-)

+1/0
4.4.2014 11:22

A60l75e94x84a23n53d22r 41K25o47s72t95k61a 5969756119536

Nadbytek nožů a mečů nad magickou výbavou. Je to hnus, ael vcelku má jistou logiku. Běžný vesnický hoch, který touží po dobrodružství si do divočiny vezme taťkovu sekeru na dříví a mamky puklici (štít) a zabije ho první potvora, kterou potká. Kdežto schopný mág s pořádnou magickou holí a artefakty se tou kobkou probije, lichovi na konci (který si tam hraje na velkého šéfa) sebere jeho vlastní hůl, svitky, z lebky si udělá svícen a vrátí se do své věže dalších 5 let studovat magii.

+4/−1
3.4.2014 9:02

T46o59m78á40š 80K75o53z61l90í13k 4202341681878

Já bych to neviděl tak tragicky :). Každé odvětví toho má méně v jednom a více v druhém. U zbraní je sice větší variabilita zbraní jako takových, ale pomaleji se už shání komponenty na upgrade konkrétního typu zbraně (flame, magic, lightning atd.). U magie je zase méně katalystů, ale v průběhu hraní se učíte rozličná kouzla která pomocí toho katalystu můžete sesílat.

0/0
3.4.2014 18:07

J37a63n 79B14a91l13e60k 3279887211504

Překvapilo mě vychvalování mechanik Dark Souls 1. Hra sice byla těžká, to ano, ale mechaniky nebyly nijak převratné ani příliš složité a komplexní, jak píšete. Pouze bylo potřeba zvládat tyto jednoduché mechaniky, které tu jsou už po více než dekádu, velmi dobře, aby člověk mohl postoupit. A nezapomeňmě na zrůdnost v podobě PC portu. Pokud tentokrát vyjde solidní port, získá hra daleko oddanější a pracovitější komunitu.

+2/−1
3.4.2014 7:53

V13l13a96d11i76m73í23r 96K71r59i18s57t51e57n 7166232405148

já osobně hrál jen tu "zrůdnost" toho portu. Že to nebyla grafika eňoňuňo mne nevadila, naopak , muj notebook měl setsakra problém s ohněm wyrma na tom mostě. Možná ovládání, ale měl jsem gamepad, takže o tom nevím. Hra mi myslím nikdy nespadla, až na to FPS kdy mne to vyhodí z online hraní.

Určitě se to dalo vyrobit lépe, ale zážitek mi to myslím nesebralo.

+1/0
3.4.2014 11:30

T50o70m68á34š 19K76o42z73l85í88k 4822751721908

Myslím že tato série měla oddanou komunitu už u 1.ho dílu ;-) ... kterým nemyslím Dark Souls, ale Demons Souls. Komunita kolem této hry byla vždy skvělá. Zbytečně se snažíte o vyvolání flamu.

0/0
3.4.2014 18:02

H50y77n68e13k 74Š47l82a94h75ů58n80e40k 4839973776879

První díl této série je Demon's Souls? To těžko, tato série vychází už hodně dlouhou dobu.

0/0
4.4.2014 11:23

T42o15m93á95š 29K71o14z20l68í83k 4952261331868

Dobré ráno,

narazil jsem v článku na jednu nepřesnost, opravuji.

"Například pokud hodíte do plamenů objekt nazvaný Human Effigy, obnoví se ukazatel zdraví a vrátí se vám lidská podoba"

Toto není tak úplně pravda, úroveň zdraví a "lidskost" hráčovi postavy se navrací pouze konzumací předmětu Human Effigy. Jeho spálením u táboráku se na 1 hodinu zablokují invaze a summoningy v přilehlé lokaci.

Tahle chyba mne překvapuje, vzhledem k tomu, že recenze trvala tak dlouho bych čekal, že se hře někdo dostatečně věnoval :).

+5/0
3.4.2014 6:43

H57y38n41e67k 18Š74l55a81h91ů11n65e89k 4159533486739

Nezvýší se hozením human effigy do ohně obtížnost dané lokace? Ještě jsem to nezkoušel.

0/0
3.4.2014 11:24

V20o50j39t40ě94c74h 56R91ů90ž22e90k 1177632284482

Ne, od toho je Bonfire ascetic.

0/0
3.4.2014 13:13

O87n49d54ř54e76j 22K39o20p33e10c20k36ý 6380385277578

O co je tohle lepší než hned odsuzovat a označovat autora za blbce. Navíc jsem se tedy konečně dozvěděl ne jen to, že je to hloupost, ale taky jak to s tím je:-)R^

+1/0
3.4.2014 21:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.