Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Těžká jako prase. Dark Souls 2 vás zadupe do země

Hra Dark Souls z roku 2011 proslula především velmi vysokou obtížností. A ani pokračování nikoho nešetří, umírat budete na každém kroku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J81i29r92k84a 91S56t70r53e64b21e41l 8389143562

Dočetl jsem se sem "

Například pokud hodíte do plamenů objekt nazvaný Human Effigy, obnoví se ukazatel zdraví a vrátí se vám lidská podoba. Jednou z penalizací za smrt je totiž to, že se ústřední postava postupně stává nemrtvou a také se zmenšuje ukazatel zdraví, a to až k hranici 50 procent.

Zdroj: http://bonusweb.idnes.cz/dark-souls-2-recenze-044-/Recenze.aspx?c=A140402_145923_bw-xbox360-recenze_oz

a stačilo mi to, hrál recenzent tu hru vůbec? Pak ta poznámka předtím o možnosti skladování předmětů u ohniště, to je co za blbost??

+1/0
3.4.2014 21:20

J71i68r58k67a 77S83t28r57e49b61e88l 8469633312

A taky nechápu, jak to myslíte s tím znevýhodněním kouzelnickýho povolání, to přece na kouzlení nepotřebuje nacházet hromadu holí, stačí mu jedna a mění si akorát kouzla. Naopak si myslím a četl jsem to i v jinejch recenzích, že mág je od začátku proti válečníkům hodně zvýhodněn.

0/0
3.4.2014 21:29

T12o31m40á35š 92K63o92z59l90í24k 4732371291358

Proč by poznámka "o možnosti skladování předmětů u ohniště" byla blbost? U ohniště můžete využít tzv. bottomless box (kterou se muselo v DS1 nejdřív koupit od specifického obchodníka) a do ní si odkládat veškeré haraburní co nepotřebujete nosit ssebou, abyste při procházení hrou mohli rychleji hledt v inventáři třebas konkrétní brnění/zbraň pro danou situaci ... a nemuseli listovat přes 20 instancí hollow soldier armor atp. :D

+1/0
4.4.2014 6:39

M31a36r81t81i57n 88P78o53c19h96m19a47n 6828629712

Dark souls byla nejnarocnejsi hra, jakou jsem hral. Nedostal jsem se ani z prvni mistnosti. Protoze to proste neslo na PC ovladat.

+3/0
3.4.2014 15:05

Z91b79y54n77ě86k 74Š10a38f65a43r37č63í50k 5357958935544

"Například pokud hodíte do plamenů objekt nazvaný Human Effigy, obnoví se ukazatel zdraví a vrátí se vám lidská podoba." 8-o Koukám, že autor tu hru ani nehrál, jinak by takovou blbost nemohl napsat.

+3/0
3.4.2014 14:05

H11y89n39e20k 80Š74l37a75h67ů22n48e81k 4629293876129

70 - 90 hodin gameplaye? J8 nejsem ani v polovině a už mám 70 hodin.

+1/0
3.4.2014 10:31

J28i61r24k83a 60S63t44r13e29b97e27l 8819823422

A jak víš, že seš v polovině? :-) Leda by ses koukal předem na gameplaye a to bych nedoporučoval

0/0
3.4.2014 21:30

H77y45n54e40k 64Š27l19a43h80ů98n78e50k 4219163876889

Na gameplaye nekoukám, ale jsem v kontaktu s lidmi, kteří to už dohráli. Ti tvrdí, že nejsem ani v polovině ;-)

+1/0
4.4.2014 11:22

A82l80e17x74a47n17d44r 79K69o49s35t94k17a 5609756209926

Nadbytek nožů a mečů nad magickou výbavou. Je to hnus, ael vcelku má jistou logiku. Běžný vesnický hoch, který touží po dobrodružství si do divočiny vezme taťkovu sekeru na dříví a mamky puklici (štít) a zabije ho první potvora, kterou potká. Kdežto schopný mág s pořádnou magickou holí a artefakty se tou kobkou probije, lichovi na konci (který si tam hraje na velkého šéfa) sebere jeho vlastní hůl, svitky, z lebky si udělá svícen a vrátí se do své věže dalších 5 let studovat magii.

+4/−1
3.4.2014 9:02

T84o78m70á46š 17K87o33z83l18í28k 4422841801238

Já bych to neviděl tak tragicky :). Každé odvětví toho má méně v jednom a více v druhém. U zbraní je sice větší variabilita zbraní jako takových, ale pomaleji se už shání komponenty na upgrade konkrétního typu zbraně (flame, magic, lightning atd.). U magie je zase méně katalystů, ale v průběhu hraní se učíte rozličná kouzla která pomocí toho katalystu můžete sesílat.

0/0
3.4.2014 18:07

J33a96n 41B19a43l11e74k 3669397371204

Překvapilo mě vychvalování mechanik Dark Souls 1. Hra sice byla těžká, to ano, ale mechaniky nebyly nijak převratné ani příliš složité a komplexní, jak píšete. Pouze bylo potřeba zvládat tyto jednoduché mechaniky, které tu jsou už po více než dekádu, velmi dobře, aby člověk mohl postoupit. A nezapomeňmě na zrůdnost v podobě PC portu. Pokud tentokrát vyjde solidní port, získá hra daleko oddanější a pracovitější komunitu.

+2/−1
3.4.2014 7:53

V27l30a18d28i46m73í28r 51K63r97i25s46t84e68n 7226712205288

já osobně hrál jen tu "zrůdnost" toho portu. Že to nebyla grafika eňoňuňo mne nevadila, naopak , muj notebook měl setsakra problém s ohněm wyrma na tom mostě. Možná ovládání, ale měl jsem gamepad, takže o tom nevím. Hra mi myslím nikdy nespadla, až na to FPS kdy mne to vyhodí z online hraní.

Určitě se to dalo vyrobit lépe, ale zážitek mi to myslím nesebralo.

+1/0
3.4.2014 11:30

T66o75m91á19š 22K40o18z95l37í38k 4162341791688

Myslím že tato série měla oddanou komunitu už u 1.ho dílu ;-) ... kterým nemyslím Dark Souls, ale Demons Souls. Komunita kolem této hry byla vždy skvělá. Zbytečně se snažíte o vyvolání flamu.

0/0
3.4.2014 18:02

H46y78n81e15k 75Š32l89a96h37ů56n24e75k 4399943236199

První díl této série je Demon's Souls? To těžko, tato série vychází už hodně dlouhou dobu.

0/0
4.4.2014 11:23

T18o70m75á62š 28K44o63z34l20í95k 4862371761898

Dobré ráno,

narazil jsem v článku na jednu nepřesnost, opravuji.

"Například pokud hodíte do plamenů objekt nazvaný Human Effigy, obnoví se ukazatel zdraví a vrátí se vám lidská podoba"

Toto není tak úplně pravda, úroveň zdraví a "lidskost" hráčovi postavy se navrací pouze konzumací předmětu Human Effigy. Jeho spálením u táboráku se na 1 hodinu zablokují invaze a summoningy v přilehlé lokaci.

Tahle chyba mne překvapuje, vzhledem k tomu, že recenze trvala tak dlouho bych čekal, že se hře někdo dostatečně věnoval :).

+5/0
3.4.2014 6:43

H23y57n72e45k 77Š47l89a39h65ů43n95e76k 4779643626969

Nezvýší se hozením human effigy do ohně obtížnost dané lokace? Ještě jsem to nezkoušel.

0/0
3.4.2014 11:24

V64o78j11t24ě28c96h 63R14ů15ž28e43k 1287792644352

Ne, od toho je Bonfire ascetic.

0/0
3.4.2014 13:13

O12n68d59ř65e11j 27K65o59p44e71c28k40ý 6190295327678

O co je tohle lepší než hned odsuzovat a označovat autora za blbce. Navíc jsem se tedy konečně dozvěděl ne jen to, že je to hloupost, ale taky jak to s tím je:-)R^

+1/0
3.4.2014 21:30





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.