Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RETRO RECENZE: Half-Life 2 po deseti letech. Jak obstál v testu časem?

Pokud Half-Life 2 není hodnocený jako vůbec nejlepší hra všech dob, pak jistě patří alespoň mezi první tři. Tato výjimečná střílečka posbírala ohromující množství stoprocentních skóre a těch se novináři obvykle straní jako moru.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P86e52t28r 95Z41á11l36e79s84n87ý 3564514120821

Nevíte o nějakém dobře fungujícím modu, který do hry doplní regeneraci zdraví a nábojů? Ideálně také spolubojovníka.

0/0
19.11.2014 18:54

R70o64m94a90n 45Š39i38m65ů98n42e19k 4509728761

Pecka hosi, doporucuji se zamerit na fail blizzardu ve vydani datadisku k world of warcraftu. Tisice lidi co koupilo datadisk nemuze hrat, lognou se do hry pak zamrz a disconect a objevi se : http://imgur.com/aS5BWDd

a dokola a dokola. Blizzard mlci.

Na us dokonce vytvorili petici na strankach Bileho domu proti blizzardu.

0/0
14.11.2014 23:53

P73e77t11r 74J33a52r10o71š 2954181285187

dostanou par dni hrani zdarma a zase budou vrnet jak stenatka v kosiku

+1/0
15.11.2014 8:43

M14i90c87h88a67l 89T80o22m85á22n27e32k 9197639216

tezky fail to je, zklamanejsi sem dlouho nebyl, hra je to paradni ale tohle je na pres drzku

0/0
15.11.2014 13:32

J95a16n 87H67l75a11v92i69č44k25a 5788772339808

Pravda - dnešní hry už nerhaji, možná bohužel, ale... Myslím si, že už nikdy nezažiju to co u HL2. Strider, gravity gun, Ravenholm, buggina.. Chápu, že v dnešní době je to asi normálka. Ale tenkrát? Kolik úsměvů to vyvolalo?

Asi nikdy jsem nezažil takový smutek z dohrání hry. Leč to bylo několikrát, Poprvé je prostě jen jednou. Relativnost prožitku v té době je dle mého těžko nahraditelná opakovatelná.

+13/0
14.11.2014 22:44

J94a40n 52H89l72a43v29i47č89k38a 5278612839188

Nebo pamatujete si na ten člun, jeřáb? To byla naprostá pecka.. Těch vzpomínek i po těch letech dokáže člověk vytáhnout mnoho.

+2/0
14.11.2014 22:45

T83o95n88í88k 21K34u77t62t42m95a31n12n 6253338222

Říkám už léta, že akční hry by se měly dělit na ty, co byly před sérií Half-Life, a ty, co bylo po Half-Life 2.

+2/0
15.11.2014 12:51

K86a73t29e46ř96i16n44a 93D50r23a33h68o15k42o54u48p38i20l64o51v81á 9406701932363

Nechci prudit, ale technická - kam pak budou patřit tituly co vydali po startu série HL a před vydáním HL2? ;-D

+1/0
15.11.2014 22:58

A90n16d28r27e21j 20B10r32a25b87e22c 4932491957434

Nekam mezi :}

+3/0
16.11.2014 0:43

T14o51n92í32k 54K25u22t31t51m56a41n44n 6363398762

Kam asi? Do kategorie her "po Half-Life (1)". V řadě her v rozmezí 1999-2004 vidíte stejné postupy, které použil první HL. ;-)

0/0
16.11.2014 0:48

J97a32k51u85b 83P70e90e94t 7973298522191

Super clanek. Jen vice takovýchto retro recenzi :) Nekteri mladi lide co znam ani nevedi,ze nejakej half-life vůbec existoval :( Nekteri si mysli, ze Deus Ex: HR je prvním dilem serie a o Falloutech 1 a 2 jen slyseli, protože hrali trojku :)

Ona grafika není vse, není to podle me ani 50% dobře hry, graficka část dela hru zabavnou z mého pohledu, tak z 20 - 25%, ale dnesni herni prumysl se ke hram stavi jakoby graficke zpracovani bylo 95% hry a zbytek uz je jaksi vedlejsi... Dnesni hry vas vodej za rucicku jak petiletyho (az na tech par vyjimek) a jedna se spise o interaktivni filmy nez o hry... Třeba takovy Uncharted :D:D:D se hrou to ma pramalo spolecneho, v podstate staci drzet sipku dopředu a cas od casu dojdete do bodu, kdy si trochu zastrilite a pak můžete kráčet v pohode dal...zadna odbočka,zadny hádanky (a když,tak staci otevřít notýsek a je po hadance- takze vlastne zadyn hádanky :)), stejnej pocit mam z assasins creed,last of us,CoD,Remember me....a pak jsou tu hry jako walking dead,kde se uz opravdu nejedna vůbec o hru,jen si volite moznosti,takze to je cistej interaktivni film...

Jen vice RETRO RECENZI :)!R^!

+3/0
14.11.2014 20:34

M64i29l34o85š 94F36i46a35l73a 2760411147842

Pro mě je hra všech dob Half-life 1. Podle mě absolutní bomba jak nápadem, tak zpracováním i příběhem. Dvojka určitě dobrá ale jednička je "jednička".

+10/0
14.11.2014 19:41

J32a46k25u68b 70P54e66e30t 7313318182201

jo jo, dvojka se mi taky nelíbila tolik jako jednicka...ta se mi libila o hoooodne vic, jedna z veci,ktery se mi libili asi nejvic byla skvela práce s hudbou :)

+1/0
14.11.2014 20:54

J89i60ř83í 62K64o18d60ý62d30e24k 7120980476753

Spousta vzpomínek. Instalace z pěti CD, pak snad poprvé použitá aktivace přes internet - tenkrát jsem měl krabičku od Eurotelu s mobilním internetem CDMA (za dvanáct kil za měsíc), trvalo to nehorázně dlouho, ale čekání stálo za to. Navíc to byla jedna z prvních áčkových her, která už nestála patnáct stovek, ale "baťovskej" litřík. Ten potrhlej kněz s brokovnicí patří k mým nezapomenutelným herním zážitkům.

+5/0
14.11.2014 19:06

J24a11n 53Z80a71j84i25c 5225177397869

Jo skoda, ze epizoda 4 nikdy nevysla. Zahral bych si ji klidne i dnes...

+2/0
14.11.2014 14:45
Foto

M19i75c82h37a50l 93M74e66r64d72a 2150381259832

To by nejdřív musela taky vyjít episode 3:)

+9/0
14.11.2014 16:15

M26i56c51h30a23l 84W62e47i56d52i67n82g54e16r 2168655183874

Nezapomenutelná Alyx :-)

0/0
14.11.2014 14:07

A97d46a51m 11B30r75á21t 5488294715951

No... po přečtení článku vím že až sr najde chvilka musím si dát zase jednou kolečko HL2... a asi na steamu rovnou mrknu po HL1 to se přiznám jsem měl tenkráte jen pirátskou kopii :3 musím to napravit :))

0/0
14.11.2014 12:50

P81a49v44e87l 17D65r56o10t38á89r 7823454879614

Rozhodně si dej raději Black Mesa - je to předělávka HL1 do Source 2 enginu, takže to vypadá stejně (nebo dokonce někde i líp) než Half-Life 2.

Akorát teda ještě to není úplně dokončené, chybí celá pasáž "v jiné dimenzi" (původně asi 90 minut, v BM to bude kolem 4 hodin). Ale Black Mesa je fakt super předělávka.

+2/0
14.11.2014 19:31

M96i73c12h47a32l 97Ž81e27l98i31n58s74k37ý 9570148771210

HL2 je legenda ... mise v Ravenholmu nebo uvnitř citadely jsou dokonaly ... a pokud nekomu vadi zastarala grafika hry, tak pak doporucuju Cinematic mod od fakefactory ... posouvá to HL2 na grafickou uroven soucasnych her a je to dokonalost, obsahuje nové modely, efekty, zvuky, soundtrack atd ... mod ale vyzaduje 64-bit system (to ma dneska uz snad kazdy) a epizodu 1 i 2 :)

+9/0
14.11.2014 10:58

M64i86r36e18k 32K95o85v72a65c71i77k 5101321511467

Je jen málo her, ke kterým se pravidelně vracím - HL (celá série), Gothic 1 a 2 a Clive Barker's Undying. Všechno starý, ale dobrý ;-D

Mimochodem - máte někdo tip na nějakou dobrou zombie střílečku? Jsem ortodoxní singleplayer, takže prosím něco, co se jako singleplayer dá hrát... :-)

+1/0
14.11.2014 9:21

H23o21n47z39a 32F85o31r96m93a44n 3270459152899

Operace Flashpoint. Pořád má v sobě něco, co následující Army nepřekonaly.

+6/0
14.11.2014 9:48

M66i35c50h62a62l 35Ž40e20l49i42n86s75k39ý 9980128951540

Napada mě Dead Island, nebo starsi Land of the Dead: Road to Fiddlers Green

+2/0
14.11.2014 10:52
Foto

E42v58a 80V73i15n16k67l63e10r27o56v13á 8316105982913

Left 4 Dead 2 obsahuje singl mise, i když hráče doprovází tři boti. I když nejlepší je to hrát v co-opu s kamarádama, ale nebudu Vám to cpát :)

0/0
14.11.2014 11:22

M38i48r36e71k 20K64o25v95a59c58i21k 5981221451887

Nemám moc dobrou zkušenost v singlu s hrama, co jsou primárně pro co-op...

0/0
14.11.2014 12:29

P19e27t15e28r 43B19i44e34l76y 6695881566

Vsetky Dead Islandy :)  (mna to ale moc nevzalo)

0/0
14.11.2014 11:24

B29a72r55t49o25l40o71m17ě97j 12K14u26s 2935326181633

Koukněte na State of Decay.

0/0
14.11.2014 12:23

M49i89r71e14k 51K15o56v90a84c20i89k 5731331291927

Díky všem za tipy :-)

0/0
14.11.2014 12:27
Foto

H61o74n40z48a 35S70r11p 9914363652958

Stubbs: The zombie!

+3/0
14.11.2014 12:32

L73a77d54i96s29l40a15v 28V39o54n60d34r16á38č11e51k 5966199838802

Doporučuji tématicky HL2 mod Nightmare House 2 (je ovšem mít i EP1 a EP2). :-)

0/0
14.11.2014 15:38

M32i86c22h39a92l 73K38r56e87j19č51í 1456420491223

Undying je geniální. Jako podobný horor doporučuju Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth.

0/0
14.11.2014 23:22

M30i34r87e46k 22K28o35v10a61c56i56k 5101931741457

Call of Cthulhu samozřejmě mám, neb Lovecraftovo povídky mám hrozně rád... Ale bavilo mě to jen ze začátku, útěk z hotelu a plížení v Insmouthu bylo super, jak ale přišly zbraně, tak mě to už nějak nebavilo... Ale to i ten Undying trochu ke konci ztrácí dech :-)

0/0
15.11.2014 0:22

M93i62l35a24n 97T64r92i73b74u42č28e74k 5354657254140

Nezasadnejsi z cele recenze je posledni odstavec. Drivejsi hry nemely takovou grafiku, umelou inteligenci, tak muselyzaujmout jinak. A to dejem. Pokud porovnám HL s CoD, vyhraje ten HL. I kdyz graficky se nemuze rovnat CoD, tak ma proste neco nqvic.

+6/0
14.11.2014 8:41

M46i96l86a64n 18T57r95i63b55u43č50e98k 5214667734760

Nezasadnejsi z cele recenze je posledni odstavec. Drivejsi hry nemely takovou grafiku, umelou inteligenci, tak muselyzaujmout jinak. A to dejem. Pokud porovnám HL s CoD, vyhraje ten HL. I kdyz graficky se nemuze rovnat CoD, tak ma proste neco nqvic.

0/0
14.11.2014 8:41

H98o40n19z57a 69F95o54r59m93a20n 3880809282549

To není tak úplně pravda. Vycházelo a vychází velké množství her. A těch nejlepších je prostě jen pár. Kvalita se dá najít i dnes.

+5/0
14.11.2014 9:51

P60a67v42e81l 30D43r77o70t97á96r 7753694159504

Deus Ex 3 (Human Revolution) je rok 2009, děj má skvělej a hraje se o chlup líp než Half-Life 2 (i když samozřejmě je to lehce jiný styl hry - stealth FPS)

0/0
14.11.2014 19:33

J67a39k27u40b 90P28e63e68t 7913478142151

Deus Ex: HR je oproti prvnímu dilu zklamani. Sice ne takovy jako Deus Ex 2 invisible war, ale stejne. Uz to pochytalo neduhy dnesnich her,jako je automaticky uzdravovani (to by se dalo pochopit vzhledem k tomu ze je to v podstate kyborg),ale hlavne všechny vlepseni uz mate předem ukazane a jen si je odemykate praxisem... Obtiznost hry taky poklesla a systém kryti z toho dela celkem pohodovou prochazku... Navíc vylepseni,který vam da moznost prorazit zed se da pouzit jen velmi velmi omezene... a uplne vymizel systém skillu, zustaly jen augmentace...

Takze po zklamani z dvojky to bylo prijemny, ale v porovnani s prvním dilem je to nic moc...

S HL 1 nebo 2 se to srovnávat snad ani neda jelikož je to uplne jinej typ hry, spolecny maj snad jen to, ze je to z pohledu první osoby...

moznost resit situace vice zpusoby obe hry uchopily jinak - v HL 2 je to hlavne fyzika a v Deus Ex jsou to hlavne plizeni/akce nebo dialogy.

+1/0
15.11.2014 17:43

M86a39r94e22k 12Z46a68h45r53a68d80i66l 6164169435261

Rozhodně se taky přimlouvám za další Retro recenze. Je dobré osvětlit, co je (bylo) na herních klasikách tak přelomového a návykového...

+2/0
14.11.2014 8:35

M20i74r78o97s96l57a82v 34K14r48a23h87u36l29í75k 6247284614

HL2 jsem minul. Neměl jsem na to při vydání kompa a hrát to v nějakých mizerných detailech se mi nechtělo. Pak jsem na to nějak zapomněl. Když jsem kupoval CS: Source tak u toho byl jen DOD a HL2DM. No asi si to někde koupím a zahraju:)

HL1 byla asi nejlepší střílečka co jsem kdy hrál. To nepřeberné množství modifikací pro tu hru... to byla asi nejlepší herní doba.

+2/0
14.11.2014 8:26

M51a40r65e92k 20Š46e73b92e48s31t70a 2813861323477

Hrál sem ho už nesčetněkrát... naposledy někdy na jaře......a jako vždy to byla parádní jízda!!!

+14/0
14.11.2014 8:06

M96a61r85t14i86n 94P21o59c96h24m54a62n 6438409152

HL2 mne taky trosku minul, protoze me potkal v dobe kdy jsem se venoval spis zapoleni po LAN. Ale kdyby udelali novy HL3, tak by byl asi hrich ho nevyzkouset.

0/0
14.11.2014 7:56

T55o91n39í86k 39K29u97t58t33m47a41n14n 6463468602

Hřích by byl ho vyzkoušet, protože byste nevěděl příběhový pozadí. A série Half-Life byla vždycky příběhovou sérií.

0/0
14.11.2014 19:42

P21e98t91r 27S54v41o53b75o31d98a 7643365789967

Pamatuju jak jsem tehdy mel koupenou nejakou ati grafiku (tehdy asi nejakou x800) a u toho byl kupon na HL2 na steam (tehdy jsem ani poradne netusil co to je). Hru jsem mel stazenou dlouho dopredu pred vydanim a cekal na ten den, kdy se aktivuje. Tehdy jsem jeste nemel internet doma (stejne jako spousta lidi), takze jsem sedel ten vecer sam v praci a dal si do nej svoji ATI grafiku, bez ni by to samozrejme nejelo. Probehla aktivace a ja zacal hrat. Hral jsem celou noc a HL2 dohral asi pul hodiny pred prichodem kolegu. Moc krasna vzpominka na tuhle dobu. R^

+6/−1
14.11.2014 7:52

L97a85d76i78s93l67a37v 50V81o76n55d66r74á55č83e87k 5466869218642

Taky jsem ji dostal k Radeonu 9600XT, v okamžiku vydání jsme se prakticky odtrhnul od reálného světa. První průchod mi trval přes dvacet hodiny, protože jsem si pořád hrál s nějakými detaily. :-)

+1/0
14.11.2014 15:42
Foto

R19a17d26e82k 29H15a63n73k84a 8546857539763

Pro HL mam proste slabost. 1ku i 2ku povazuji za nejlepsi strilecky, co kdy vysly. Black Mesa (predelavka HL1) je taky vyborna.

+9/0
14.11.2014 6:23

B58a68r21t62o17l48o60m83ě41j 15K33u89s 2145596761293

Je Black Mesa už hotová, nebo pořád končí v Lambda Core?

0/0
14.11.2014 7:47

M63i33r19e51k 89K60o20v73a21c69i85k 5501531301757

Není ;-(

0/0
14.11.2014 9:22

P23a81v81e30l 68D40r21o86t28á10r 7123124689654

Pořád na tom dělají. Ale očividně mají v plánu výrazně upravit i už existující mapy, vyřešit problémy (mimo jiné nabídnout lepší jump mechanismus, aby nebyl nutný crouch-jump). Jistý grafik prochází všechny assety a vylepšuje úroveň detailů, předělává objekty tak, aby dávaly větší smysl apod.

viz blackmesasource.com

0/0
14.11.2014 19:35

M98a86r98e39k 83Š79e93b19e33s23t34a 2593691723557

Jo, Black Mesa je luxusní předělávka! Cit pro detail a skvělá hratelnost díky skvělému základu! Doporučuju těm kdo neznají!

+7/0
14.11.2014 8:42





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.