Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RETRO RECENZE: Half-Life 2 po deseti letech. Jak obstál v testu časem?

Pokud Half-Life 2 není hodnocený jako vůbec nejlepší hra všech dob, pak jistě patří alespoň mezi první tři. Tato výjimečná střílečka posbírala ohromující množství stoprocentních skóre a těch se novináři obvykle straní jako moru.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P18e26t44r 36Z57á34l26e85s64n73ý 3354394100701

Nevíte o nějakém dobře fungujícím modu, který do hry doplní regeneraci zdraví a nábojů? Ideálně také spolubojovníka.

0/0
19.11.2014 18:54

R34o83m39a14n 35Š33i61m49ů76n42e81k 4179908341

Pecka hosi, doporucuji se zamerit na fail blizzardu ve vydani datadisku k world of warcraftu. Tisice lidi co koupilo datadisk nemuze hrat, lognou se do hry pak zamrz a disconect a objevi se : http://imgur.com/aS5BWDd

a dokola a dokola. Blizzard mlci.

Na us dokonce vytvorili petici na strankach Bileho domu proti blizzardu.

0/0
14.11.2014 23:53

P54e25t28r 20J80a42r59o14š 2164551295757

dostanou par dni hrani zdarma a zase budou vrnet jak stenatka v kosiku

+1/0
15.11.2014 8:43

M11i70c86h64a33l 10T87o32m34á80n61e23k 9337649886

tezky fail to je, zklamanejsi sem dlouho nebyl, hra je to paradni ale tohle je na pres drzku

0/0
15.11.2014 13:32

J63a11n 25H25l76a90v66i81č57k27a 5158632979108

Pravda - dnešní hry už nerhaji, možná bohužel, ale... Myslím si, že už nikdy nezažiju to co u HL2. Strider, gravity gun, Ravenholm, buggina.. Chápu, že v dnešní době je to asi normálka. Ale tenkrát? Kolik úsměvů to vyvolalo?

Asi nikdy jsem nezažil takový smutek z dohrání hry. Leč to bylo několikrát, Poprvé je prostě jen jednou. Relativnost prožitku v té době je dle mého těžko nahraditelná opakovatelná.

+13/0
14.11.2014 22:44

J46a29n 15H14l46a10v36i68č24k29a 5578522119708

Nebo pamatujete si na ten člun, jeřáb? To byla naprostá pecka.. Těch vzpomínek i po těch letech dokáže člověk vytáhnout mnoho.

+2/0
14.11.2014 22:45

T52o98n12í42k 88K75u77t55t88m50a65n76n 6113338672

Říkám už léta, že akční hry by se měly dělit na ty, co byly před sérií Half-Life, a ty, co bylo po Half-Life 2.

+2/0
15.11.2014 12:51

K58a28t62e86ř94i65n65a 42D64r80a62h27o20k12o22u82p86i24l87o35v68á 9756491852963

Nechci prudit, ale technická - kam pak budou patřit tituly co vydali po startu série HL a před vydáním HL2? ;-D

+1/0
15.11.2014 22:58

A75n77d69r85e51j 59B14r70a12b81e63c 4752881827594

Nekam mezi :}

+3/0
16.11.2014 0:43

T78o67n70í25k 92K36u22t36t45m48a55n74n 6683158712

Kam asi? Do kategorie her "po Half-Life (1)". V řadě her v rozmezí 1999-2004 vidíte stejné postupy, které použil první HL. ;-)

0/0
16.11.2014 0:48

J30a79k97u19b 48P76e79e18t 7273128732821

Super clanek. Jen vice takovýchto retro recenzi :) Nekteri mladi lide co znam ani nevedi,ze nejakej half-life vůbec existoval :( Nekteri si mysli, ze Deus Ex: HR je prvním dilem serie a o Falloutech 1 a 2 jen slyseli, protože hrali trojku :)

Ona grafika není vse, není to podle me ani 50% dobře hry, graficka část dela hru zabavnou z mého pohledu, tak z 20 - 25%, ale dnesni herni prumysl se ke hram stavi jakoby graficke zpracovani bylo 95% hry a zbytek uz je jaksi vedlejsi... Dnesni hry vas vodej za rucicku jak petiletyho (az na tech par vyjimek) a jedna se spise o interaktivni filmy nez o hry... Třeba takovy Uncharted :D:D:D se hrou to ma pramalo spolecneho, v podstate staci drzet sipku dopředu a cas od casu dojdete do bodu, kdy si trochu zastrilite a pak můžete kráčet v pohode dal...zadna odbočka,zadny hádanky (a když,tak staci otevřít notýsek a je po hadance- takze vlastne zadyn hádanky :)), stejnej pocit mam z assasins creed,last of us,CoD,Remember me....a pak jsou tu hry jako walking dead,kde se uz opravdu nejedna vůbec o hru,jen si volite moznosti,takze to je cistej interaktivni film...

Jen vice RETRO RECENZI :)!R^!

+3/0
14.11.2014 20:34

M19i25l88o34š 92F91i42a47l50a 2130401477412

Pro mě je hra všech dob Half-life 1. Podle mě absolutní bomba jak nápadem, tak zpracováním i příběhem. Dvojka určitě dobrá ale jednička je "jednička".

+10/0
14.11.2014 19:41

J73a18k14u74b 98P62e38e35t 7123258442801

jo jo, dvojka se mi taky nelíbila tolik jako jednicka...ta se mi libila o hoooodne vic, jedna z veci,ktery se mi libili asi nejvic byla skvela práce s hudbou :)

+1/0
14.11.2014 20:54

J14i15ř82í 63K77o45d31ý10d93e74k 7840420176183

Spousta vzpomínek. Instalace z pěti CD, pak snad poprvé použitá aktivace přes internet - tenkrát jsem měl krabičku od Eurotelu s mobilním internetem CDMA (za dvanáct kil za měsíc), trvalo to nehorázně dlouho, ale čekání stálo za to. Navíc to byla jedna z prvních áčkových her, která už nestála patnáct stovek, ale "baťovskej" litřík. Ten potrhlej kněz s brokovnicí patří k mým nezapomenutelným herním zážitkům.

+5/0
14.11.2014 19:06

J42a94n 96Z66a55j80i45c 5805227737649

Jo skoda, ze epizoda 4 nikdy nevysla. Zahral bych si ji klidne i dnes...

+2/0
14.11.2014 14:45
Foto

M72i45c97h68a10l 54M46e53r12d92a 2970671619182

To by nejdřív musela taky vyjít episode 3:)

+9/0
14.11.2014 16:15

M94i31c14h45a75l 50W58e93i63d80i25n60g47e51r 2978825453144

Nezapomenutelná Alyx :-)

0/0
14.11.2014 14:07

A37d26a34m 42B37r11á36t 5228764465841

No... po přečtení článku vím že až sr najde chvilka musím si dát zase jednou kolečko HL2... a asi na steamu rovnou mrknu po HL1 to se přiznám jsem měl tenkráte jen pirátskou kopii :3 musím to napravit :))

0/0
14.11.2014 12:50

P14a96v29e55l 18D61r26o63t65á60r 7363224739624

Rozhodně si dej raději Black Mesa - je to předělávka HL1 do Source 2 enginu, takže to vypadá stejně (nebo dokonce někde i líp) než Half-Life 2.

Akorát teda ještě to není úplně dokončené, chybí celá pasáž "v jiné dimenzi" (původně asi 90 minut, v BM to bude kolem 4 hodin). Ale Black Mesa je fakt super předělávka.

+2/0
14.11.2014 19:31

M62i63c72h38a22l 20Ž73e91l71i54n84s71k20ý 9270178261290

HL2 je legenda ... mise v Ravenholmu nebo uvnitř citadely jsou dokonaly ... a pokud nekomu vadi zastarala grafika hry, tak pak doporucuju Cinematic mod od fakefactory ... posouvá to HL2 na grafickou uroven soucasnych her a je to dokonalost, obsahuje nové modely, efekty, zvuky, soundtrack atd ... mod ale vyzaduje 64-bit system (to ma dneska uz snad kazdy) a epizodu 1 i 2 :)

+9/0
14.11.2014 10:58

M42i95r76e10k 25K63o34v35a77c45i29k 5801411971147

Je jen málo her, ke kterým se pravidelně vracím - HL (celá série), Gothic 1 a 2 a Clive Barker's Undying. Všechno starý, ale dobrý ;-D

Mimochodem - máte někdo tip na nějakou dobrou zombie střílečku? Jsem ortodoxní singleplayer, takže prosím něco, co se jako singleplayer dá hrát... :-)

+1/0
14.11.2014 9:21

H24o68n45z39a 80F37o15r36m66a95n 3790989232219

Operace Flashpoint. Pořád má v sobě něco, co následující Army nepřekonaly.

+6/0
14.11.2014 9:48

M83i26c47h11a36l 11Ž44e38l42i80n32s73k34ý 9970518371620

Napada mě Dead Island, nebo starsi Land of the Dead: Road to Fiddlers Green

+2/0
14.11.2014 10:52
Foto

E89v26a 78V44i52n31k36l27e15r30o22v59á 8616235362333

Left 4 Dead 2 obsahuje singl mise, i když hráče doprovází tři boti. I když nejlepší je to hrát v co-opu s kamarádama, ale nebudu Vám to cpát :)

0/0
14.11.2014 11:22

M89i48r12e47k 58K66o73v15a71c40i82k 5481631571697

Nemám moc dobrou zkušenost v singlu s hrama, co jsou primárně pro co-op...

0/0
14.11.2014 12:29

P83e45t68e62r 92B92i98e34l64y 6335741136

Vsetky Dead Islandy :)  (mna to ale moc nevzalo)

0/0
14.11.2014 11:24

B20a94r35t94o32l64o10m28ě35j 21K53u23s 2365686191603

Koukněte na State of Decay.

0/0
14.11.2014 12:23

M16i61r73e33k 22K31o87v94a37c48i33k 5221941221177

Díky všem za tipy :-)

0/0
14.11.2014 12:27
Foto

H25o92n66z55a 79S60r85p 9694223942488

Stubbs: The zombie!

+3/0
14.11.2014 12:32

L19a76d82i93s38l79a71v 21V38o36n84d50r89á25č81e28k 5786389978542

Doporučuji tématicky HL2 mod Nightmare House 2 (je ovšem mít i EP1 a EP2). :-)

0/0
14.11.2014 15:38

M48i73c34h83a11l 40K29r10e83j32č66í 1456530501193

Undying je geniální. Jako podobný horor doporučuju Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth.

0/0
14.11.2014 23:22

M58i68r52e96k 42K96o22v93a37c86i94k 5221161151357

Call of Cthulhu samozřejmě mám, neb Lovecraftovo povídky mám hrozně rád... Ale bavilo mě to jen ze začátku, útěk z hotelu a plížení v Insmouthu bylo super, jak ale přišly zbraně, tak mě to už nějak nebavilo... Ale to i ten Undying trochu ke konci ztrácí dech :-)

0/0
15.11.2014 0:22

M11i67l80a74n 48T35r53i26b58u84č39e61k 5614697834860

Nezasadnejsi z cele recenze je posledni odstavec. Drivejsi hry nemely takovou grafiku, umelou inteligenci, tak muselyzaujmout jinak. A to dejem. Pokud porovnám HL s CoD, vyhraje ten HL. I kdyz graficky se nemuze rovnat CoD, tak ma proste neco nqvic.

+6/0
14.11.2014 8:41

M18i92l12a87n 90T91r42i85b47u43č47e33k 5264297644800

Nezasadnejsi z cele recenze je posledni odstavec. Drivejsi hry nemely takovou grafiku, umelou inteligenci, tak muselyzaujmout jinak. A to dejem. Pokud porovnám HL s CoD, vyhraje ten HL. I kdyz graficky se nemuze rovnat CoD, tak ma proste neco nqvic.

0/0
14.11.2014 8:41

H74o39n16z18a 60F23o87r56m88a83n 3640889492949

To není tak úplně pravda. Vycházelo a vychází velké množství her. A těch nejlepších je prostě jen pár. Kvalita se dá najít i dnes.

+5/0
14.11.2014 9:51

P34a12v44e53l 19D73r72o66t12á83r 7473264939734

Deus Ex 3 (Human Revolution) je rok 2009, děj má skvělej a hraje se o chlup líp než Half-Life 2 (i když samozřejmě je to lehce jiný styl hry - stealth FPS)

0/0
14.11.2014 19:33

J94a46k18u97b 70P50e14e72t 7843298972681

Deus Ex: HR je oproti prvnímu dilu zklamani. Sice ne takovy jako Deus Ex 2 invisible war, ale stejne. Uz to pochytalo neduhy dnesnich her,jako je automaticky uzdravovani (to by se dalo pochopit vzhledem k tomu ze je to v podstate kyborg),ale hlavne všechny vlepseni uz mate předem ukazane a jen si je odemykate praxisem... Obtiznost hry taky poklesla a systém kryti z toho dela celkem pohodovou prochazku... Navíc vylepseni,který vam da moznost prorazit zed se da pouzit jen velmi velmi omezene... a uplne vymizel systém skillu, zustaly jen augmentace...

Takze po zklamani z dvojky to bylo prijemny, ale v porovnani s prvním dilem je to nic moc...

S HL 1 nebo 2 se to srovnávat snad ani neda jelikož je to uplne jinej typ hry, spolecny maj snad jen to, ze je to z pohledu první osoby...

moznost resit situace vice zpusoby obe hry uchopily jinak - v HL 2 je to hlavne fyzika a v Deus Ex jsou to hlavne plizeni/akce nebo dialogy.

+1/0
15.11.2014 17:43

M96a76r84e56k 48Z33a21h74r76a45d48i77l 6134709175781

Rozhodně se taky přimlouvám za další Retro recenze. Je dobré osvětlit, co je (bylo) na herních klasikách tak přelomového a návykového...

+2/0
14.11.2014 8:35

M91i97r20o89s72l83a83v 14K64r65a29h51u27l48í55k 6947294964

HL2 jsem minul. Neměl jsem na to při vydání kompa a hrát to v nějakých mizerných detailech se mi nechtělo. Pak jsem na to nějak zapomněl. Když jsem kupoval CS: Source tak u toho byl jen DOD a HL2DM. No asi si to někde koupím a zahraju:)

HL1 byla asi nejlepší střílečka co jsem kdy hrál. To nepřeberné množství modifikací pro tu hru... to byla asi nejlepší herní doba.

+2/0
14.11.2014 8:26

M98a95r30e62k 16Š44e54b85e93s12t48a 2963171963667

Hrál sem ho už nesčetněkrát... naposledy někdy na jaře......a jako vždy to byla parádní jízda!!!

+14/0
14.11.2014 8:06

M29a67r29t62i77n 26P79o37c38h60m28a35n 6228789552

HL2 mne taky trosku minul, protoze me potkal v dobe kdy jsem se venoval spis zapoleni po LAN. Ale kdyby udelali novy HL3, tak by byl asi hrich ho nevyzkouset.

0/0
14.11.2014 7:56

T81o42n43í57k 83K23u76t53t10m12a91n16n 6633258832

Hřích by byl ho vyzkoušet, protože byste nevěděl příběhový pozadí. A série Half-Life byla vždycky příběhovou sérií.

0/0
14.11.2014 19:42

P12e86t13r 71S89v20o94b75o93d84a 7303495479307

Pamatuju jak jsem tehdy mel koupenou nejakou ati grafiku (tehdy asi nejakou x800) a u toho byl kupon na HL2 na steam (tehdy jsem ani poradne netusil co to je). Hru jsem mel stazenou dlouho dopredu pred vydanim a cekal na ten den, kdy se aktivuje. Tehdy jsem jeste nemel internet doma (stejne jako spousta lidi), takze jsem sedel ten vecer sam v praci a dal si do nej svoji ATI grafiku, bez ni by to samozrejme nejelo. Probehla aktivace a ja zacal hrat. Hral jsem celou noc a HL2 dohral asi pul hodiny pred prichodem kolegu. Moc krasna vzpominka na tuhle dobu. R^

+6/−1
14.11.2014 7:52

L72a85d69i72s27l57a47v 94V25o90n12d13r82á27č74e74k 5546899278432

Taky jsem ji dostal k Radeonu 9600XT, v okamžiku vydání jsme se prakticky odtrhnul od reálného světa. První průchod mi trval přes dvacet hodiny, protože jsem si pořád hrál s nějakými detaily. :-)

+1/0
14.11.2014 15:42
Foto

R83a34d49e90k 38H17a60n68k56a 8876217949283

Pro HL mam proste slabost. 1ku i 2ku povazuji za nejlepsi strilecky, co kdy vysly. Black Mesa (predelavka HL1) je taky vyborna.

+9/0
14.11.2014 6:23

B15a14r85t10o13l59o42m66ě36j 22K58u81s 2715756201513

Je Black Mesa už hotová, nebo pořád končí v Lambda Core?

0/0
14.11.2014 7:47

M53i92r90e42k 86K61o25v97a58c76i97k 5511421181247

Není ;-(

0/0
14.11.2014 9:22

P87a52v70e26l 89D62r26o71t27á51r 7333424809564

Pořád na tom dělají. Ale očividně mají v plánu výrazně upravit i už existující mapy, vyřešit problémy (mimo jiné nabídnout lepší jump mechanismus, aby nebyl nutný crouch-jump). Jistý grafik prochází všechny assety a vylepšuje úroveň detailů, předělává objekty tak, aby dávaly větší smysl apod.

viz blackmesasource.com

0/0
14.11.2014 19:35

M10a95r30e98k 52Š57e38b43e96s75t71a 2943701223597

Jo, Black Mesa je luxusní předělávka! Cit pro detail a skvělá hratelnost díky skvělému základu! Doporučuju těm kdo neznají!

+7/0
14.11.2014 8:42







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.