Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RETRO RECENZE: Half-Life 2 po deseti letech. Jak obstál v testu časem?

Pokud Half-Life 2 není hodnocený jako vůbec nejlepší hra všech dob, pak jistě patří alespoň mezi první tři. Tato výjimečná střílečka posbírala ohromující množství stoprocentních skóre a těch se novináři obvykle straní jako moru.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P42e33t53r 76Z18á67l62e72s24n72ý 3554654660691

Nevíte o nějakém dobře fungujícím modu, který do hry doplní regeneraci zdraví a nábojů? Ideálně také spolubojovníka.

0/0
19.11.2014 18:54

R67o98m66a18n 28Š31i57m82ů11n46e54k 4969828621

Pecka hosi, doporucuji se zamerit na fail blizzardu ve vydani datadisku k world of warcraftu. Tisice lidi co koupilo datadisk nemuze hrat, lognou se do hry pak zamrz a disconect a objevi se : http://imgur.com/aS5BWDd

a dokola a dokola. Blizzard mlci.

Na us dokonce vytvorili petici na strankach Bileho domu proti blizzardu.

0/0
14.11.2014 23:53

P48e24t21r 64J19a52r83o45š 2934481785267

dostanou par dni hrani zdarma a zase budou vrnet jak stenatka v kosiku

+1/0
15.11.2014 8:43

M69i34c40h69a49l 57T27o56m45á60n35e73k 9887199476

tezky fail to je, zklamanejsi sem dlouho nebyl, hra je to paradni ale tohle je na pres drzku

0/0
15.11.2014 13:32

J40a85n 98H78l34a14v23i57č12k18a 5458232829338

Pravda - dnešní hry už nerhaji, možná bohužel, ale... Myslím si, že už nikdy nezažiju to co u HL2. Strider, gravity gun, Ravenholm, buggina.. Chápu, že v dnešní době je to asi normálka. Ale tenkrát? Kolik úsměvů to vyvolalo?

Asi nikdy jsem nezažil takový smutek z dohrání hry. Leč to bylo několikrát, Poprvé je prostě jen jednou. Relativnost prožitku v té době je dle mého těžko nahraditelná opakovatelná.

+13/0
14.11.2014 22:44

J73a59n 87H91l58a95v27i23č61k88a 5378502469118

Nebo pamatujete si na ten člun, jeřáb? To byla naprostá pecka.. Těch vzpomínek i po těch letech dokáže člověk vytáhnout mnoho.

+2/0
14.11.2014 22:45

T23o49n31í54k 71K21u96t46t24m24a73n12n 6213328322

Říkám už léta, že akční hry by se měly dělit na ty, co byly před sérií Half-Life, a ty, co bylo po Half-Life 2.

+2/0
15.11.2014 12:51

K33a35t74e92ř81i84n72a 43D25r92a91h33o78k96o70u38p86i12l10o18v79á 9626721122843

Nechci prudit, ale technická - kam pak budou patřit tituly co vydali po startu série HL a před vydáním HL2? ;-D

+1/0
15.11.2014 22:58

A86n59d45r23e88j 47B73r94a88b35e24c 4432671617384

Nekam mezi :}

+3/0
16.11.2014 0:43

T96o44n53í81k 37K69u35t72t31m83a51n11n 6353708832

Kam asi? Do kategorie her "po Half-Life (1)". V řadě her v rozmezí 1999-2004 vidíte stejné postupy, které použil první HL. ;-)

0/0
16.11.2014 0:48

J21a73k18u51b 86P45e31e36t 7383128342371

Super clanek. Jen vice takovýchto retro recenzi :) Nekteri mladi lide co znam ani nevedi,ze nejakej half-life vůbec existoval :( Nekteri si mysli, ze Deus Ex: HR je prvním dilem serie a o Falloutech 1 a 2 jen slyseli, protože hrali trojku :)

Ona grafika není vse, není to podle me ani 50% dobře hry, graficka část dela hru zabavnou z mého pohledu, tak z 20 - 25%, ale dnesni herni prumysl se ke hram stavi jakoby graficke zpracovani bylo 95% hry a zbytek uz je jaksi vedlejsi... Dnesni hry vas vodej za rucicku jak petiletyho (az na tech par vyjimek) a jedna se spise o interaktivni filmy nez o hry... Třeba takovy Uncharted :D:D:D se hrou to ma pramalo spolecneho, v podstate staci drzet sipku dopředu a cas od casu dojdete do bodu, kdy si trochu zastrilite a pak můžete kráčet v pohode dal...zadna odbočka,zadny hádanky (a když,tak staci otevřít notýsek a je po hadance- takze vlastne zadyn hádanky :)), stejnej pocit mam z assasins creed,last of us,CoD,Remember me....a pak jsou tu hry jako walking dead,kde se uz opravdu nejedna vůbec o hru,jen si volite moznosti,takze to je cistej interaktivni film...

Jen vice RETRO RECENZI :)!R^!

+3/0
14.11.2014 20:34

M21i79l34o56š 18F64i13a87l27a 2470251117972

Pro mě je hra všech dob Half-life 1. Podle mě absolutní bomba jak nápadem, tak zpracováním i příběhem. Dvojka určitě dobrá ale jednička je "jednička".

+10/0
14.11.2014 19:41

J80a28k98u66b 34P61e15e94t 7583418162661

jo jo, dvojka se mi taky nelíbila tolik jako jednicka...ta se mi libila o hoooodne vic, jedna z veci,ktery se mi libili asi nejvic byla skvela práce s hudbou :)

+1/0
14.11.2014 20:54

J41i96ř70í 16K51o57d98ý34d23e91k 7950360436453

Spousta vzpomínek. Instalace z pěti CD, pak snad poprvé použitá aktivace přes internet - tenkrát jsem měl krabičku od Eurotelu s mobilním internetem CDMA (za dvanáct kil za měsíc), trvalo to nehorázně dlouho, ale čekání stálo za to. Navíc to byla jedna z prvních áčkových her, která už nestála patnáct stovek, ale "baťovskej" litřík. Ten potrhlej kněz s brokovnicí patří k mým nezapomenutelným herním zážitkům.

+5/0
14.11.2014 19:06

J32a82n 65Z72a58j16i52c 5155267327689

Jo skoda, ze epizoda 4 nikdy nevysla. Zahral bych si ji klidne i dnes...

+2/0
14.11.2014 14:45
Foto

M13i49c29h42a85l 79M73e66r25d20a 2920961459692

To by nejdřív musela taky vyjít episode 3:)

+9/0
14.11.2014 16:15

M47i89c87h16a83l 90W65e31i12d78i48n31g10e34r 2628605243744

Nezapomenutelná Alyx :-)

0/0
14.11.2014 14:07

A12d12a11m 37B66r48á43t 5288384215321

No... po přečtení článku vím že až sr najde chvilka musím si dát zase jednou kolečko HL2... a asi na steamu rovnou mrknu po HL1 to se přiznám jsem měl tenkráte jen pirátskou kopii :3 musím to napravit :))

0/0
14.11.2014 12:50

P51a35v46e94l 34D67r28o46t31á35r 7663474119694

Rozhodně si dej raději Black Mesa - je to předělávka HL1 do Source 2 enginu, takže to vypadá stejně (nebo dokonce někde i líp) než Half-Life 2.

Akorát teda ještě to není úplně dokončené, chybí celá pasáž "v jiné dimenzi" (původně asi 90 minut, v BM to bude kolem 4 hodin). Ale Black Mesa je fakt super předělávka.

+2/0
14.11.2014 19:31

M79i20c85h54a20l 15Ž10e44l90i93n44s41k80ý 9500538871550

HL2 je legenda ... mise v Ravenholmu nebo uvnitř citadely jsou dokonaly ... a pokud nekomu vadi zastarala grafika hry, tak pak doporucuju Cinematic mod od fakefactory ... posouvá to HL2 na grafickou uroven soucasnych her a je to dokonalost, obsahuje nové modely, efekty, zvuky, soundtrack atd ... mod ale vyzaduje 64-bit system (to ma dneska uz snad kazdy) a epizodu 1 i 2 :)

+9/0
14.11.2014 10:58

M79i42r78e76k 42K52o95v41a16c26i39k 5881181641117

Je jen málo her, ke kterým se pravidelně vracím - HL (celá série), Gothic 1 a 2 a Clive Barker's Undying. Všechno starý, ale dobrý ;-D

Mimochodem - máte někdo tip na nějakou dobrou zombie střílečku? Jsem ortodoxní singleplayer, takže prosím něco, co se jako singleplayer dá hrát... :-)

+1/0
14.11.2014 9:21

H40o56n55z62a 87F17o32r20m87a60n 3400119632539

Operace Flashpoint. Pořád má v sobě něco, co následující Army nepřekonaly.

+6/0
14.11.2014 9:48

M27i73c58h74a55l 33Ž67e33l37i37n24s53k48ý 9930758211360

Napada mě Dead Island, nebo starsi Land of the Dead: Road to Fiddlers Green

+2/0
14.11.2014 10:52
Foto

E36v92a 13V84i35n87k65l79e32r68o54v27á 8466405882523

Left 4 Dead 2 obsahuje singl mise, i když hráče doprovází tři boti. I když nejlepší je to hrát v co-opu s kamarádama, ale nebudu Vám to cpát :)

0/0
14.11.2014 11:22

M24i41r66e63k 42K83o95v76a13c29i41k 5181481221567

Nemám moc dobrou zkušenost v singlu s hrama, co jsou primárně pro co-op...

0/0
14.11.2014 12:29

P97e61t33e47r 97B78i28e38l18y 6775521856

Vsetky Dead Islandy :)  (mna to ale moc nevzalo)

0/0
14.11.2014 11:24

B78a50r86t95o47l70o39m17ě37j 21K78u51s 2405256981643

Koukněte na State of Decay.

0/0
14.11.2014 12:23

M92i78r26e67k 75K69o92v93a97c41i20k 5341841321877

Díky všem za tipy :-)

0/0
14.11.2014 12:27
Foto

H21o55n15z55a 89S16r80p 9704783412848

Stubbs: The zombie!

+3/0
14.11.2014 12:32

L44a29d19i92s31l97a23v 34V59o91n20d76r26á85č55e87k 5636379458532

Doporučuji tématicky HL2 mod Nightmare House 2 (je ovšem mít i EP1 a EP2). :-)

0/0
14.11.2014 15:38

M39i28c98h12a52l 53K34r34e56j45č44í 1966720171953

Undying je geniální. Jako podobný horor doporučuju Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth.

0/0
14.11.2014 23:22

M16i40r12e59k 18K38o45v75a13c54i21k 5301401451287

Call of Cthulhu samozřejmě mám, neb Lovecraftovo povídky mám hrozně rád... Ale bavilo mě to jen ze začátku, útěk z hotelu a plížení v Insmouthu bylo super, jak ale přišly zbraně, tak mě to už nějak nebavilo... Ale to i ten Undying trochu ke konci ztrácí dech :-)

0/0
15.11.2014 0:22

M54i71l65a92n 27T84r32i49b38u97č73e36k 5464957534190

Nezasadnejsi z cele recenze je posledni odstavec. Drivejsi hry nemely takovou grafiku, umelou inteligenci, tak muselyzaujmout jinak. A to dejem. Pokud porovnám HL s CoD, vyhraje ten HL. I kdyz graficky se nemuze rovnat CoD, tak ma proste neco nqvic.

+6/0
14.11.2014 8:41

M92i79l36a65n 96T74r31i48b97u63č25e54k 5894317234870

Nezasadnejsi z cele recenze je posledni odstavec. Drivejsi hry nemely takovou grafiku, umelou inteligenci, tak muselyzaujmout jinak. A to dejem. Pokud porovnám HL s CoD, vyhraje ten HL. I kdyz graficky se nemuze rovnat CoD, tak ma proste neco nqvic.

0/0
14.11.2014 8:41

H16o12n73z77a 14F55o31r72m65a11n 3140849802909

To není tak úplně pravda. Vycházelo a vychází velké množství her. A těch nejlepších je prostě jen pár. Kvalita se dá najít i dnes.

+5/0
14.11.2014 9:51

P49a32v92e60l 40D93r73o47t52á32r 7323674389114

Deus Ex 3 (Human Revolution) je rok 2009, děj má skvělej a hraje se o chlup líp než Half-Life 2 (i když samozřejmě je to lehce jiný styl hry - stealth FPS)

0/0
14.11.2014 19:33

J40a41k28u25b 19P67e34e72t 7273488622701

Deus Ex: HR je oproti prvnímu dilu zklamani. Sice ne takovy jako Deus Ex 2 invisible war, ale stejne. Uz to pochytalo neduhy dnesnich her,jako je automaticky uzdravovani (to by se dalo pochopit vzhledem k tomu ze je to v podstate kyborg),ale hlavne všechny vlepseni uz mate předem ukazane a jen si je odemykate praxisem... Obtiznost hry taky poklesla a systém kryti z toho dela celkem pohodovou prochazku... Navíc vylepseni,který vam da moznost prorazit zed se da pouzit jen velmi velmi omezene... a uplne vymizel systém skillu, zustaly jen augmentace...

Takze po zklamani z dvojky to bylo prijemny, ale v porovnani s prvním dilem je to nic moc...

S HL 1 nebo 2 se to srovnávat snad ani neda jelikož je to uplne jinej typ hry, spolecny maj snad jen to, ze je to z pohledu první osoby...

moznost resit situace vice zpusoby obe hry uchopily jinak - v HL 2 je to hlavne fyzika a v Deus Ex jsou to hlavne plizeni/akce nebo dialogy.

+1/0
15.11.2014 17:43

M16a70r64e92k 89Z50a56h57r41a31d92i59l 6364489495621

Rozhodně se taky přimlouvám za další Retro recenze. Je dobré osvětlit, co je (bylo) na herních klasikách tak přelomového a návykového...

+2/0
14.11.2014 8:35

M78i50r20o74s54l90a40v 46K84r93a27h55u28l32í82k 6407884334

HL2 jsem minul. Neměl jsem na to při vydání kompa a hrát to v nějakých mizerných detailech se mi nechtělo. Pak jsem na to nějak zapomněl. Když jsem kupoval CS: Source tak u toho byl jen DOD a HL2DM. No asi si to někde koupím a zahraju:)

HL1 byla asi nejlepší střílečka co jsem kdy hrál. To nepřeberné množství modifikací pro tu hru... to byla asi nejlepší herní doba.

+2/0
14.11.2014 8:26

M33a19r54e62k 80Š74e19b96e78s46t81a 2903751693147

Hrál sem ho už nesčetněkrát... naposledy někdy na jaře......a jako vždy to byla parádní jízda!!!

+14/0
14.11.2014 8:06

M54a31r17t73i18n 79P74o33c78h98m72a94n 6388359582

HL2 mne taky trosku minul, protoze me potkal v dobe kdy jsem se venoval spis zapoleni po LAN. Ale kdyby udelali novy HL3, tak by byl asi hrich ho nevyzkouset.

0/0
14.11.2014 7:56

T90o14n35í13k 39K94u10t97t74m10a77n74n 6533588552

Hřích by byl ho vyzkoušet, protože byste nevěděl příběhový pozadí. A série Half-Life byla vždycky příběhovou sérií.

0/0
14.11.2014 19:42

P18e34t22r 10S95v25o18b31o19d57a 7983395549897

Pamatuju jak jsem tehdy mel koupenou nejakou ati grafiku (tehdy asi nejakou x800) a u toho byl kupon na HL2 na steam (tehdy jsem ani poradne netusil co to je). Hru jsem mel stazenou dlouho dopredu pred vydanim a cekal na ten den, kdy se aktivuje. Tehdy jsem jeste nemel internet doma (stejne jako spousta lidi), takze jsem sedel ten vecer sam v praci a dal si do nej svoji ATI grafiku, bez ni by to samozrejme nejelo. Probehla aktivace a ja zacal hrat. Hral jsem celou noc a HL2 dohral asi pul hodiny pred prichodem kolegu. Moc krasna vzpominka na tuhle dobu. R^

+6/−1
14.11.2014 7:52

L85a46d83i47s87l42a55v 86V46o73n14d56r56á16č95e42k 5366269768692

Taky jsem ji dostal k Radeonu 9600XT, v okamžiku vydání jsme se prakticky odtrhnul od reálného světa. První průchod mi trval přes dvacet hodiny, protože jsem si pořád hrál s nějakými detaily. :-)

+1/0
14.11.2014 15:42
Foto

R74a59d93e41k 20H49a68n94k76a 8146987499193

Pro HL mam proste slabost. 1ku i 2ku povazuji za nejlepsi strilecky, co kdy vysly. Black Mesa (predelavka HL1) je taky vyborna.

+9/0
14.11.2014 6:23

B21a37r25t39o86l20o12m67ě71j 59K18u53s 2495186221883

Je Black Mesa už hotová, nebo pořád končí v Lambda Core?

0/0
14.11.2014 7:47

M81i41r31e68k 79K40o91v15a73c97i28k 5471781821467

Není ;-(

0/0
14.11.2014 9:22

P33a93v45e28l 89D65r55o25t24á19r 7973244519494

Pořád na tom dělají. Ale očividně mají v plánu výrazně upravit i už existující mapy, vyřešit problémy (mimo jiné nabídnout lepší jump mechanismus, aby nebyl nutný crouch-jump). Jistý grafik prochází všechny assety a vylepšuje úroveň detailů, předělává objekty tak, aby dávaly větší smysl apod.

viz blackmesasource.com

0/0
14.11.2014 19:35

M91a11r37e79k 22Š45e81b40e69s78t28a 2323511413687

Jo, Black Mesa je luxusní předělávka! Cit pro detail a skvělá hratelnost díky skvělému základu! Doporučuju těm kdo neznají!

+7/0
14.11.2014 8:42







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.