Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE Sims 4: Život ve zlaté kleci s málo možnostmi

Série Sims patří mezi ty nejúspěšnější v historii. Jen málokdo jiný se může pochlubit prodeji přes sto milionů herních placek. Simulátor života se nyní hlásí o slovo čtvrtým dílem, který přichází v době next-gen titulů. Jak panďuláci obstáli tentokrát?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K38a77r26e36l 34V89a30n11ě48k 2224377396725

Zkusil jsem to zahrát a po pár minutách delete a raději jsem zůstal u Sims 3 s mraky datadisků. To už i Sims 1 a 2 jsou hratelnější a obsahově bohatší ;-D.

0/0
7.10.2014 12:50

H36y45n35e13k 24T51r35o82j88a83n 1541211893579

tahle kdysi skvělá série už je bohužel za zenitem a snaha EA rejžovat z toho další a další prachy to všechno dělá ještě mnohem bolestivější a horší.

0/0
3.10.2014 18:29

M39i14r11o54s11l34a37v 54S24t85a73s97t77n74y 7584233286581

Já měl za to, že tahle hra je čistě pro holky, ale tak asi ne no ;-D

A jako vychvalování překladu v recenzi docela pobavilo, protože v tom jediném screenshotu s textem je tahle super věta: "Čím lepší v tom budete, tím méně známí budete". Trošku Yoda překlad, ne? ;-D

+1/0
30.9.2014 14:51
Foto

L61u43k94á90š 26N30a88v61a98r43a 2148878951359

Ačkoliv je pravda, že recenze by mohla být obsáhlejší a podrobnější, má ve všem úplnou pravdu.

To už EA opravdu přepískla. The Sims 4 v základní verzi je v mnoha ohledech ještě horší, než The Sims 3. Například je tu naprosté minimum vybavení, svět již není otevřený a hlavně úplně dali pryč funkci CAS, díky které jste si mohli jakýkoliv předmět či oblečení přebarvit dle svého přání.

A co výměnou za tohle všechno dostaneme? O špetku (opravdu malou) lepší grafiku a lepší simulaci nálad? S tím jděte do háje. Pokud máte The Sims 3, nevyhazujte zbytečně peníze za tento nedodělaný krám. A pokud chcete The Sims hrát, stejně si kupte raději trojiku s datadisky (vyjde vás navíc mnohem levněji).

Ano, jsem milovníkem série The Sims, ale čtyřka je opravdu katastrofa ve všech směrech a je udělaná jen a pouze pro získání většího balíku peněz.

+8/0
27.9.2014 23:30

M84i76l91a71n 75V85o90s13t68r21ý 6939106294354

R^

+1/0
28.9.2014 15:37

H66o80n71z97a 35R24o16č88e13k 3375799733982

Taky by už z toho mohli udělat normální hru. Hratelnost je pořád stejně pitomá, grafika se ubírá směrem omalovánek - nic moc na dnešní možnosti. To že ta hra je bez dlc k ničemu už mě ani nepřekvapuje.. PS: TS3 mělo alespoň otevřenej svět a člověk se tam vyblbnul při hledání pokladů ...

+5/0
26.9.2014 14:53

R86u48d63o56l45f 20K25l83u58s26a95l 8787334669451

Největší problém teď tedy je, že město je plné generických genrovaných NPC, kteří se mi ani neozvou a při pozvání už neexistují ;) Nevím jestli je to vlastnost nebo bug, ale každopádně je to dost WTF, no .-D

 

Generování NPC jsem tedy vypnul a počkám, až to město nějak rozumně "vymře", do sousedního slotu postavím nějakého souseda a holt to zatím budu dělat takhle. Nebo samozřejmě časem počkám na nějakej update, je jasné, že je to samo od sebe zabugované dost, např. mi pořád visí rozhovory a občas i učení schopností (mají nad hlavou ten sloupec třeba i když spí), ale to jsou drobnosti, jádro pod tím funguje (tzn. správně se učí, správně si povídají a interpretují ty hodnoty, jen se to blbě zobrazuje -- tedy jen občas, občas stačí jen odejít do školy a zpět (nebo na jin pozemek a zpět) a je to vyřešené, občas ne) :-)

 

Pak je tam problém s ovládáním -- takové to ovládání 0--4 na rychlosti ze začátku vůbec nefunguej, je potřeba 2× zmáčknout ESC (otevřít menu/zavřít menu) a pak už všechno funguje :-) Tohle je prý i v ofiko patchi, kterej to takhle rozbil ;) ;)

+2/0
26.9.2014 11:08

R23u15d38o26l86f 84K73l13u17s28a20l 8137624199901

Zkusil jsem to i s náhodnými simíky a přijde mi, že jak to město vymřelo, tak to nějak zaplnilo generovanými NPC (což o to, já mu řekl, aby to dělal, ale nečekal jsem, že budou generováni pokaždé...) :-)

 

Takže teď mám město, kde žijou jen ty mé dvě a spousta neexistujících NPC.

 

Tuto funkci jsem tedy vypnul (snad je to tím) a pokud bych někdy chtěl "rozmnožit" tuhle moji rodinku, budu si muset vyrobit nějakého souseda :-) No, zajímavé...

 

A to by ani tak nevadilo (trošku režim TS2), ale problém je v tom, že to město na takovéhle hrátky je dost malé; systém savů je trošku jiný, než v TS3, je menší město, ale můžu savovat jak chci a tak ;)

0/0
26.9.2014 11:08

R10u68d16o74l96f 12K49l84u36s28a56l 8377414659641

No, mám poslední patch a ... asi pár bugů je tam :-)

Nebo jestli je to bug nevím -- ale každopádně:

 

Stejně jako ve trojkách se dá nastavit, aby ostatní simíci, které zrovna nehraju (sousedi a tak) stárli, či nikoliv. Stejně jako v TS3 je tam naprosto nelogická ta věc, že to nedodržuje délku tvého života, takže ti, co byli dětmi, už jsou důchodci a moje je pořád stejně mladá. :-)

 

Ale to čert vem -- s tím jsem se smířil v TS3 už; nicméně je zde jiná vlastnost. Otec té dívky je asi už mrtev (kdo ví), nicméně pořád ho mám v adresáři a můžu mu volat, smskovat a tak. Ale když ho dám pozvat, přijde nějaký naprosto jiný (náhodný) simík.

 

OK, to by nevadilo -- tedy až tolik. Porlbém je, že pokud tento simík odejde a já si ho znovu pozvu, přijde zase jiný. Prostě každého tam vidím pouze jednou :-D

0/0
26.9.2014 11:08

V19l32a86d36i24m13í50r 40T19e52n50k37r48á72t 6868933285145

další tiskárna na peníze v podání ea...zastavte už někdo tu bláznivost s DLC!!!

jak je možné, že lidé ochotně platí 1500 za hru, jen aby si následně stáhli za 800 dlc, která obsahují něco, co mohlo a mělo být přímo v původní hře?!

+10/0
26.9.2014 10:54

V35o58j60t65a 27P37a28t36k30o64s 8220788668623

Sims je v tomhle ještě horší, tam ty DLC stojí skoro stejně jako samotná hra...jenže lidi to stejně kupují.

0/0
26.9.2014 10:56

V98l54a18d29i12m93í13r 25T13e65n65k89r70á83t 6918563945625

pravda...za 3 nový ledničky a venkovní textury sněhu 500...tak určitě ;-D

ale podle mě jsou to právě sims co s tím začli a teď se to veze

+2/0
26.9.2014 12:43

V91i28k18t78o37r 93T29o45m94a15s60k10o 9133705795633

Ja uz z principu hry postavene na DLC vobec nekupujem, pretoze odmietam podporovat tento pristup. Nad EA som uz davno zlomil hul, ale mrzi ma, ze podobnym stylom sa ubiera napriklad aj Ubisoft s HOMAM. Z povodne krasnej hry s mnozstvom miest je dnes priblbla strategia, kde uz aj kvoli Dungeonu (podla mna jedno z najzakladnejsich miest) clovek musi cakat na nejaky DLC.

0/0
27.9.2014 14:00

T42o30m67á60š 45K66n48a18i30f41l 6393960727160

A ono je to tvoje věc? Když jsou lidi ochotni...

0/0
29.9.2014 9:08

M56a62r12t22i34n 57J42i95r59o14u13s98e38k 7466355425818

No jo, ve dvojce i v trojce jsem měl nad krbem i nad sporákem vždycky požární hlásič. Profíci to stihnou vždycky. :-)

+2/0
26.9.2014 10:37

J73i42r74i 30B10o38r86o82v63y 7337876427423

Mně se taky noví simící vůbec nelíbili. Proto jsem jim dal pouze 60 % - http://www.zk4.cz/4T

+1/0
26.9.2014 10:07

M88a68r45e90k 43Z80a45h70r50a21d12i95l 6624289525251

Jak už tady bylo naznačeno, já hrál Sims vždycky kvůli stavění domů, prakticky nic ostatního mě na nich nebavilo. Takže jsem hrál vždycky jen za jednoho týpka, kterýmu jsem pracovní kariéru dostal co nejdřív co nejvýše, abych měl prachy na stavbu a vybavení baráku. A když byla z baráku parádní vila, pak už jsem řešil jen různý achievementy. Nejvíc mě u toho týpka vždycky štvala potřeba sociálního kontaktu, ale telefon a počítač s internetem to vždycky nějak vyřešil. :-P

+5/0
26.9.2014 8:54

D34a19v20i57d 35R81y43c70h92e32t15s68k25ý 9736531390960

Já jenom chytal ryby, kontakt mě taky srrr

+2/0
26.9.2014 9:20

N67i76n66a 56P72a92n66o60ž72k13o87v46á 9467155975508

A co teprve v The Sims 1, kde jste musel zvednout telefon a někoho pozvat k sobě domů a teprve potom jste mohl získávat přátelé. A to takový politik jich potřeboval na vrcholu kariéry tuším 18! Ještě, že pak první datadisk House Party přinesl možnost vykecávat po telefonu :) Na druhou stranu to alespoň byla nějaká výzva.

+2/0
26.9.2014 9:25

K31a44r29e96l 50Z54i87c98h 8307926684436

parties v Sims 1, to byla hardcore noční můra! - než to vypuklo, přes mou veškerou snahu už měl můj Simák hodnoty řekněme nad půlkou, ke konci byl na pokraji fyzickýho vyřízení, hodnoty v červenym a musel si vzít tak 2 dny volno na obnovu:)) (jakejkoli výjezd mimo barák dopadal úplně stejně:) v SIms 2 to ubejvání hodnot bylo už o dost uživatelsky přátelštější..

+1/0
26.9.2014 9:48

J73a86k92u58b 80M38a19š41e67k 6972366760857

koukam ze inovace tohoto tytulu je 0. jen hezci grafika jinak nic noveho.

+2/−1
26.9.2014 8:45

L42a58d38i11s76l58a61v 39J28a51r85o61š 6404749930837

Herní postavičky jsou blbé jako Pat a Mat po lobotomii. Zkrátka jako průměrný američan.

+2/−5
26.9.2014 8:15

M98i94c10h89a77l 23K36o96n89o95p25á69s77e52k 3796885416966

Ten Pat a Mat po lobotomii tam sedí, ten Američan ne.. Navíc to nejsou Amíci, ten hlas zní jako Italština... A zároveň jsou ve hře od 1.dílu Gottovi jakožto nejbohatší rodina podle mne se o Američany nejedná ani náhodou

0/0
27.9.2014 23:32

N29i60n29a 65P55a16n74o83ž92k58o83v26á 9237395815648

Ta recenze mi přijde taková neúplná. Co třeba vytváření postavičky? Co building mód? Polovinu zábavnosti série The Sims stojí také na navrhování šílených a luxusních domů a v recenze ani čárka. To je demo recenze? :-P

+7/−1
26.9.2014 7:53

J80o65s77e48f 84J65u10h76á71s57z 1169742768

Tak tohle jsou zrovna věci, které úplně nesnáším... baráky stavět mě nikdy nelákalo, raději jsem koupil hotový - hezčí a hrát si s posazením nosu atd mě taky spíš zdržovalo. Oproti tomu jsem pak strávil hodiny chytáním brouků, sbíráním meteoritů nebo rybařením :-)

+1/0
26.9.2014 10:23

N86i76n90a 77P40a78n93o92ž30k81o72v91á 9877275215378

Se stavěním to mám podobné, ačkoliv v jedničce mě stavění moc bavilo :) Ve trojce bylo hlavní rybáření, chytání brouků a hledání kamenů, ale třeba přítel hraje Simík hlavně kvůli stavění :)

+1/0
26.9.2014 13:08

J21i52r44i 80K46o55s59t37k22a 2408732546532

nektere z datadisku TS3 maji dodnes bugy, ktere srazi hratelnost skoro na nulu, jejich fora jsou plne zoufalych lidi, ale co. "proste vydame ctverku, oni si to stejne zase koupi..."

+4/0
26.9.2014 6:57

L81u61c56i90e 66M79u28s12i61l41o73v14á 7251958981767

Proboha copak v realu maji vsichni stejne? Kdyz budou kit vsechna povolani stejne tak jaky mezi nimi bude rozdil? a hraci chteji i chude simiky..

0/0
26.9.2014 5:54

P71e22t17r 92K11o94v69á39ř 2839986569964

to sice nemaji, ale plat je v realu ovlivneny spoustou ruznych faktoru, jako je casova/financni narocnost práce, konkurence na strane nabídky i poptávky, pozadovanym vzdelanim, mnozstvim odpovednosti, atd...

V Simech by tak "práce" mela byt doplnena o: zvyrazneni narocnosti jednotlivých praci (například ten lepe placeny ajtak bude nejenom v praci dele, ale třeba se mu muze stat, ze mu v devět vecer budou volat a on se bude muset dostat k pocitaci a "pracovat") a krome toho nejakou simulaci toho, ze ne vždy jsou k dispozici volna mista (zvlast na vyssich prickach zebříčků) - nebo snad jsou v realu lide, kteří se stali rediteli tajných služeb jenom proto, ze splnili fyzicke, inteligencni a socialni předpoklady (a to druhy den po te, co je splnili)?

0/0
26.9.2014 8:51

L96u83c19i96e 30M11u42s64i61l64o75v73á 7751568741967

tak 4 jeste nemam takze nemohu posoudit, ale ve trojce to je bezne. kdyz mam treba doktora imrvere ma pohotovost a kolikrat musi v noc vstat a jet do nemocnice.  Ano, chce to doladit, ale na to EA bohuzel kasle. nastesti tu mame mody, nejznamejsi asi Twallan (ted mluvim o trojce)  a hraci si tak ledacos vylepsi sami. Jen jsem reagovala na tu blbost, ze nemevberou stejne. To je proste podle mne ok, to ostatni by tma ovsem byt melo take.

0/0
26.9.2014 22:23

Z83b52y34n24ě85k 81P67o58p21o97v61s24k81ý 9386888147473

" Ten alespoň odněkud vytáhl hasicí přístroj, i

když se s ním nejdříve pokoušel zlikvidovat požár kuchyně

a až pak plápolající choť." Třeba chtěl otestovat, jestli není čarodějnice... :-D

+1/0
26.9.2014 5:23

Z54b96y46n45ě73k 36P53o82p91o82v70s27k46ý 9636268947233

" Ten alespoň odněkud vytáhl hasicí přístroj, i

když se s ním nejdříve pokoušel zlikvidovat požár kuchyně

a až pak plápolající cho." Třeba chtěl otestovat, jestli není čarodějnice... :-D

0/0
26.9.2014 5:23







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.