Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE Sims 4: Život ve zlaté kleci s málo možnostmi

Série Sims patří mezi ty nejúspěšnější v historii. Jen málokdo jiný se může pochlubit prodeji přes sto milionů herních placek. Simulátor života se nyní hlásí o slovo čtvrtým dílem, který přichází v době next-gen titulů. Jak panďuláci obstáli tentokrát?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K73a33r29e36l 61V52a88n69ě46k 2744427746455

Zkusil jsem to zahrát a po pár minutách delete a raději jsem zůstal u Sims 3 s mraky datadisků. To už i Sims 1 a 2 jsou hratelnější a obsahově bohatší ;-D.

0/0
7.10.2014 12:50

H68y78n98e23k 27T70r75o53j78a30n 1271871873789

tahle kdysi skvělá série už je bohužel za zenitem a snaha EA rejžovat z toho další a další prachy to všechno dělá ještě mnohem bolestivější a horší.

0/0
3.10.2014 18:29

M42i43r76o70s13l78a46v 84S38t38a10s28t65n49y 7464803766231

Já měl za to, že tahle hra je čistě pro holky, ale tak asi ne no ;-D

A jako vychvalování překladu v recenzi docela pobavilo, protože v tom jediném screenshotu s textem je tahle super věta: "Čím lepší v tom budete, tím méně známí budete". Trošku Yoda překlad, ne? ;-D

+1/0
30.9.2014 14:51
Foto

L97u96k57á76š 75N27a82v29a40r94a 2938138121489

Ačkoliv je pravda, že recenze by mohla být obsáhlejší a podrobnější, má ve všem úplnou pravdu.

To už EA opravdu přepískla. The Sims 4 v základní verzi je v mnoha ohledech ještě horší, než The Sims 3. Například je tu naprosté minimum vybavení, svět již není otevřený a hlavně úplně dali pryč funkci CAS, díky které jste si mohli jakýkoliv předmět či oblečení přebarvit dle svého přání.

A co výměnou za tohle všechno dostaneme? O špetku (opravdu malou) lepší grafiku a lepší simulaci nálad? S tím jděte do háje. Pokud máte The Sims 3, nevyhazujte zbytečně peníze za tento nedodělaný krám. A pokud chcete The Sims hrát, stejně si kupte raději trojiku s datadisky (vyjde vás navíc mnohem levněji).

Ano, jsem milovníkem série The Sims, ale čtyřka je opravdu katastrofa ve všech směrech a je udělaná jen a pouze pro získání většího balíku peněz.

+8/0
27.9.2014 23:30

M72i72l55a35n 68V13o39s94t97r83ý 6509696234984

R^

+1/0
28.9.2014 15:37

H14o36n16z96a 53R14o88č90e31k 3655679583872

Taky by už z toho mohli udělat normální hru. Hratelnost je pořád stejně pitomá, grafika se ubírá směrem omalovánek - nic moc na dnešní možnosti. To že ta hra je bez dlc k ničemu už mě ani nepřekvapuje.. PS: TS3 mělo alespoň otevřenej svět a člověk se tam vyblbnul při hledání pokladů ...

+5/0
26.9.2014 14:53

R83u48d51o89l35f 35K61l55u92s92a20l 8227724829121

Největší problém teď tedy je, že město je plné generických genrovaných NPC, kteří se mi ani neozvou a při pozvání už neexistují ;) Nevím jestli je to vlastnost nebo bug, ale každopádně je to dost WTF, no .-D

 

Generování NPC jsem tedy vypnul a počkám, až to město nějak rozumně "vymře", do sousedního slotu postavím nějakého souseda a holt to zatím budu dělat takhle. Nebo samozřejmě časem počkám na nějakej update, je jasné, že je to samo od sebe zabugované dost, např. mi pořád visí rozhovory a občas i učení schopností (mají nad hlavou ten sloupec třeba i když spí), ale to jsou drobnosti, jádro pod tím funguje (tzn. správně se učí, správně si povídají a interpretují ty hodnoty, jen se to blbě zobrazuje -- tedy jen občas, občas stačí jen odejít do školy a zpět (nebo na jin pozemek a zpět) a je to vyřešené, občas ne) :-)

 

Pak je tam problém s ovládáním -- takové to ovládání 0--4 na rychlosti ze začátku vůbec nefunguej, je potřeba 2× zmáčknout ESC (otevřít menu/zavřít menu) a pak už všechno funguje :-) Tohle je prý i v ofiko patchi, kterej to takhle rozbil ;) ;)

+2/0
26.9.2014 11:08

R98u72d36o15l14f 82K24l13u87s96a58l 8977584819501

Zkusil jsem to i s náhodnými simíky a přijde mi, že jak to město vymřelo, tak to nějak zaplnilo generovanými NPC (což o to, já mu řekl, aby to dělal, ale nečekal jsem, že budou generováni pokaždé...) :-)

 

Takže teď mám město, kde žijou jen ty mé dvě a spousta neexistujících NPC.

 

Tuto funkci jsem tedy vypnul (snad je to tím) a pokud bych někdy chtěl "rozmnožit" tuhle moji rodinku, budu si muset vyrobit nějakého souseda :-) No, zajímavé...

 

A to by ani tak nevadilo (trošku režim TS2), ale problém je v tom, že to město na takovéhle hrátky je dost malé; systém savů je trošku jiný, než v TS3, je menší město, ale můžu savovat jak chci a tak ;)

0/0
26.9.2014 11:08

R89u67d20o25l55f 56K56l93u25s43a61l 8537214439941

No, mám poslední patch a ... asi pár bugů je tam :-)

Nebo jestli je to bug nevím -- ale každopádně:

 

Stejně jako ve trojkách se dá nastavit, aby ostatní simíci, které zrovna nehraju (sousedi a tak) stárli, či nikoliv. Stejně jako v TS3 je tam naprosto nelogická ta věc, že to nedodržuje délku tvého života, takže ti, co byli dětmi, už jsou důchodci a moje je pořád stejně mladá. :-)

 

Ale to čert vem -- s tím jsem se smířil v TS3 už; nicméně je zde jiná vlastnost. Otec té dívky je asi už mrtev (kdo ví), nicméně pořád ho mám v adresáři a můžu mu volat, smskovat a tak. Ale když ho dám pozvat, přijde nějaký naprosto jiný (náhodný) simík.

 

OK, to by nevadilo -- tedy až tolik. Porlbém je, že pokud tento simík odejde a já si ho znovu pozvu, přijde zase jiný. Prostě každého tam vidím pouze jednou :-D

0/0
26.9.2014 11:08

V84l79a30d86i90m58í38r 61T54e15n68k44r63á92t 6758373125735

další tiskárna na peníze v podání ea...zastavte už někdo tu bláznivost s DLC!!!

jak je možné, že lidé ochotně platí 1500 za hru, jen aby si následně stáhli za 800 dlc, která obsahují něco, co mohlo a mělo být přímo v původní hře?!

+10/0
26.9.2014 10:54

V51o12j52t11a 57P37a54t51k77o21s 8700528388133

Sims je v tomhle ještě horší, tam ty DLC stojí skoro stejně jako samotná hra...jenže lidi to stejně kupují.

0/0
26.9.2014 10:56

V68l91a21d78i77m70í89r 90T60e16n64k20r85á21t 6928113495165

pravda...za 3 nový ledničky a venkovní textury sněhu 500...tak určitě ;-D

ale podle mě jsou to právě sims co s tím začli a teď se to veze

+2/0
26.9.2014 12:43

V58i79k68t40o52r 82T32o91m41a49s80k27o 9893125755643

Ja uz z principu hry postavene na DLC vobec nekupujem, pretoze odmietam podporovat tento pristup. Nad EA som uz davno zlomil hul, ale mrzi ma, ze podobnym stylom sa ubiera napriklad aj Ubisoft s HOMAM. Z povodne krasnej hry s mnozstvom miest je dnes priblbla strategia, kde uz aj kvoli Dungeonu (podla mna jedno z najzakladnejsich miest) clovek musi cakat na nejaky DLC.

0/0
27.9.2014 14:00

T74o70m80á95š 59K40n83a59i50f46l 6463470507420

A ono je to tvoje věc? Když jsou lidi ochotni...

0/0
29.9.2014 9:08

M76a71r64t92i58n 44J38i48r37o56u84s39e49k 7206435255628

No jo, ve dvojce i v trojce jsem měl nad krbem i nad sporákem vždycky požární hlásič. Profíci to stihnou vždycky. :-)

+2/0
26.9.2014 10:37

J43i31r46i 31B29o52r56o27v95y 7187886167463

Mně se taky noví simící vůbec nelíbili. Proto jsem jim dal pouze 60 % - http://www.zk4.cz/4T

+1/0
26.9.2014 10:07

M84a51r97e89k 13Z55a35h18r27a30d46i31l 6524499735111

Jak už tady bylo naznačeno, já hrál Sims vždycky kvůli stavění domů, prakticky nic ostatního mě na nich nebavilo. Takže jsem hrál vždycky jen za jednoho týpka, kterýmu jsem pracovní kariéru dostal co nejdřív co nejvýše, abych měl prachy na stavbu a vybavení baráku. A když byla z baráku parádní vila, pak už jsem řešil jen různý achievementy. Nejvíc mě u toho týpka vždycky štvala potřeba sociálního kontaktu, ale telefon a počítač s internetem to vždycky nějak vyřešil. :-P

+5/0
26.9.2014 8:54

D43a49v17i30d 83R13y29c95h36e56t28s18k75ý 9616351480420

Já jenom chytal ryby, kontakt mě taky srrr

+2/0
26.9.2014 9:20

N71i43n40a 59P17a86n89o53ž26k10o98v98á 9757135815258

A co teprve v The Sims 1, kde jste musel zvednout telefon a někoho pozvat k sobě domů a teprve potom jste mohl získávat přátelé. A to takový politik jich potřeboval na vrcholu kariéry tuším 18! Ještě, že pak první datadisk House Party přinesl možnost vykecávat po telefonu :) Na druhou stranu to alespoň byla nějaká výzva.

+2/0
26.9.2014 9:25

K62a68r80e85l 62Z80i31c12h 8627566364276

parties v Sims 1, to byla hardcore noční můra! - než to vypuklo, přes mou veškerou snahu už měl můj Simák hodnoty řekněme nad půlkou, ke konci byl na pokraji fyzickýho vyřízení, hodnoty v červenym a musel si vzít tak 2 dny volno na obnovu:)) (jakejkoli výjezd mimo barák dopadal úplně stejně:) v SIms 2 to ubejvání hodnot bylo už o dost uživatelsky přátelštější..

+1/0
26.9.2014 9:48

J42a64k93u97b 88M61a77š39e70k 6822416290397

koukam ze inovace tohoto tytulu je 0. jen hezci grafika jinak nic noveho.

+2/−1
26.9.2014 8:45

L39a85d28i96s36l79a25v 35J59a98r66o66š 6564389890217

Herní postavičky jsou blbé jako Pat a Mat po lobotomii. Zkrátka jako průměrný američan.

+2/−5
26.9.2014 8:15

M38i95c59h60a72l 20K61o15n11o20p24á35s51e54k 3786365616556

Ten Pat a Mat po lobotomii tam sedí, ten Američan ne.. Navíc to nejsou Amíci, ten hlas zní jako Italština... A zároveň jsou ve hře od 1.dílu Gottovi jakožto nejbohatší rodina podle mne se o Američany nejedná ani náhodou

0/0
27.9.2014 23:32

N32i94n12a 14P35a75n21o90ž82k65o37v40á 9427335865278

Ta recenze mi přijde taková neúplná. Co třeba vytváření postavičky? Co building mód? Polovinu zábavnosti série The Sims stojí také na navrhování šílených a luxusních domů a v recenze ani čárka. To je demo recenze? :-P

+7/−1
26.9.2014 7:53

J42o86s81e68f 65J29u34h23á95s26z 1659892828

Tak tohle jsou zrovna věci, které úplně nesnáším... baráky stavět mě nikdy nelákalo, raději jsem koupil hotový - hezčí a hrát si s posazením nosu atd mě taky spíš zdržovalo. Oproti tomu jsem pak strávil hodiny chytáním brouků, sbíráním meteoritů nebo rybařením :-)

+1/0
26.9.2014 10:23

N14i29n39a 15P10a15n93o19ž33k69o83v49á 9807375945768

Se stavěním to mám podobné, ačkoliv v jedničce mě stavění moc bavilo :) Ve trojce bylo hlavní rybáření, chytání brouků a hledání kamenů, ale třeba přítel hraje Simík hlavně kvůli stavění :)

+1/0
26.9.2014 13:08

J69i77r90i 47K33o22s91t54k91a 2898132696882

nektere z datadisku TS3 maji dodnes bugy, ktere srazi hratelnost skoro na nulu, jejich fora jsou plne zoufalych lidi, ale co. "proste vydame ctverku, oni si to stejne zase koupi..."

+4/0
26.9.2014 6:57

L18u19c20i31e 18M77u45s96i35l41o27v92á 7181188261967

Proboha copak v realu maji vsichni stejne? Kdyz budou kit vsechna povolani stejne tak jaky mezi nimi bude rozdil? a hraci chteji i chude simiky..

0/0
26.9.2014 5:54

P83e90t38r 45K35o47v74á51ř 2589916379844

to sice nemaji, ale plat je v realu ovlivneny spoustou ruznych faktoru, jako je casova/financni narocnost práce, konkurence na strane nabídky i poptávky, pozadovanym vzdelanim, mnozstvim odpovednosti, atd...

V Simech by tak "práce" mela byt doplnena o: zvyrazneni narocnosti jednotlivých praci (například ten lepe placeny ajtak bude nejenom v praci dele, ale třeba se mu muze stat, ze mu v devět vecer budou volat a on se bude muset dostat k pocitaci a "pracovat") a krome toho nejakou simulaci toho, ze ne vždy jsou k dispozici volna mista (zvlast na vyssich prickach zebříčků) - nebo snad jsou v realu lide, kteří se stali rediteli tajných služeb jenom proto, ze splnili fyzicke, inteligencni a socialni předpoklady (a to druhy den po te, co je splnili)?

0/0
26.9.2014 8:51

L12u34c29i25e 60M73u27s72i59l59o79v44á 7451728541257

tak 4 jeste nemam takze nemohu posoudit, ale ve trojce to je bezne. kdyz mam treba doktora imrvere ma pohotovost a kolikrat musi v noc vstat a jet do nemocnice.  Ano, chce to doladit, ale na to EA bohuzel kasle. nastesti tu mame mody, nejznamejsi asi Twallan (ted mluvim o trojce)  a hraci si tak ledacos vylepsi sami. Jen jsem reagovala na tu blbost, ze nemevberou stejne. To je proste podle mne ok, to ostatni by tma ovsem byt melo take.

0/0
26.9.2014 22:23

Z13b74y56n72ě15k 21P40o52p82o70v44s78k58ý 9846178217233

" Ten alespoň odněkud vytáhl hasicí přístroj, i

když se s ním nejdříve pokoušel zlikvidovat požár kuchyně

a až pak plápolající choť." Třeba chtěl otestovat, jestli není čarodějnice... :-D

+1/0
26.9.2014 5:23

Z31b25y67n87ě92k 65P33o11p21o41v78s65k89ý 9116118967433

" Ten alespoň odněkud vytáhl hasicí přístroj, i

když se s ním nejdříve pokoušel zlikvidovat požár kuchyně

a až pak plápolající cho." Třeba chtěl otestovat, jestli není čarodějnice... :-D

0/0
26.9.2014 5:23







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.