Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE Sims 4: Život ve zlaté kleci s málo možnostmi

Série Sims patří mezi ty nejúspěšnější v historii. Jen málokdo jiný se může pochlubit prodeji přes sto milionů herních placek. Simulátor života se nyní hlásí o slovo čtvrtým dílem, který přichází v době next-gen titulů. Jak panďuláci obstáli tentokrát?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K54a54r90e96l 20V67a64n53ě73k 2854477456215

Zkusil jsem to zahrát a po pár minutách delete a raději jsem zůstal u Sims 3 s mraky datadisků. To už i Sims 1 a 2 jsou hratelnější a obsahově bohatší ;-D.

0/0
7.10.2014 12:50

H25y54n87e28k 47T30r12o19j89a97n 1611301313219

tahle kdysi skvělá série už je bohužel za zenitem a snaha EA rejžovat z toho další a další prachy to všechno dělá ještě mnohem bolestivější a horší.

0/0
3.10.2014 18:29

M15i45r96o60s28l92a45v 16S82t14a67s72t27n36y 7214383626931

Já měl za to, že tahle hra je čistě pro holky, ale tak asi ne no ;-D

A jako vychvalování překladu v recenzi docela pobavilo, protože v tom jediném screenshotu s textem je tahle super věta: "Čím lepší v tom budete, tím méně známí budete". Trošku Yoda překlad, ne? ;-D

+1/0
30.9.2014 14:51
Foto

L50u41k43á18š 53N33a37v68a98r39a 2638558381759

Ačkoliv je pravda, že recenze by mohla být obsáhlejší a podrobnější, má ve všem úplnou pravdu.

To už EA opravdu přepískla. The Sims 4 v základní verzi je v mnoha ohledech ještě horší, než The Sims 3. Například je tu naprosté minimum vybavení, svět již není otevřený a hlavně úplně dali pryč funkci CAS, díky které jste si mohli jakýkoliv předmět či oblečení přebarvit dle svého přání.

A co výměnou za tohle všechno dostaneme? O špetku (opravdu malou) lepší grafiku a lepší simulaci nálad? S tím jděte do háje. Pokud máte The Sims 3, nevyhazujte zbytečně peníze za tento nedodělaný krám. A pokud chcete The Sims hrát, stejně si kupte raději trojiku s datadisky (vyjde vás navíc mnohem levněji).

Ano, jsem milovníkem série The Sims, ale čtyřka je opravdu katastrofa ve všech směrech a je udělaná jen a pouze pro získání většího balíku peněz.

+8/0
27.9.2014 23:30

M88i56l59a17n 76V35o29s52t74r18ý 6709826594744

R^

+1/0
28.9.2014 15:37

H12o74n96z61a 45R67o79č88e76k 3955909723322

Taky by už z toho mohli udělat normální hru. Hratelnost je pořád stejně pitomá, grafika se ubírá směrem omalovánek - nic moc na dnešní možnosti. To že ta hra je bez dlc k ničemu už mě ani nepřekvapuje.. PS: TS3 mělo alespoň otevřenej svět a člověk se tam vyblbnul při hledání pokladů ...

+5/0
26.9.2014 14:53

R59u92d16o52l37f 75K91l82u70s76a13l 8617374749971

Největší problém teď tedy je, že město je plné generických genrovaných NPC, kteří se mi ani neozvou a při pozvání už neexistují ;) Nevím jestli je to vlastnost nebo bug, ale každopádně je to dost WTF, no .-D

 

Generování NPC jsem tedy vypnul a počkám, až to město nějak rozumně "vymře", do sousedního slotu postavím nějakého souseda a holt to zatím budu dělat takhle. Nebo samozřejmě časem počkám na nějakej update, je jasné, že je to samo od sebe zabugované dost, např. mi pořád visí rozhovory a občas i učení schopností (mají nad hlavou ten sloupec třeba i když spí), ale to jsou drobnosti, jádro pod tím funguje (tzn. správně se učí, správně si povídají a interpretují ty hodnoty, jen se to blbě zobrazuje -- tedy jen občas, občas stačí jen odejít do školy a zpět (nebo na jin pozemek a zpět) a je to vyřešené, občas ne) :-)

 

Pak je tam problém s ovládáním -- takové to ovládání 0--4 na rychlosti ze začátku vůbec nefunguej, je potřeba 2× zmáčknout ESC (otevřít menu/zavřít menu) a pak už všechno funguje :-) Tohle je prý i v ofiko patchi, kterej to takhle rozbil ;) ;)

+2/0
26.9.2014 11:08

R66u35d47o70l73f 62K65l33u41s12a20l 8707944989781

Zkusil jsem to i s náhodnými simíky a přijde mi, že jak to město vymřelo, tak to nějak zaplnilo generovanými NPC (což o to, já mu řekl, aby to dělal, ale nečekal jsem, že budou generováni pokaždé...) :-)

 

Takže teď mám město, kde žijou jen ty mé dvě a spousta neexistujících NPC.

 

Tuto funkci jsem tedy vypnul (snad je to tím) a pokud bych někdy chtěl "rozmnožit" tuhle moji rodinku, budu si muset vyrobit nějakého souseda :-) No, zajímavé...

 

A to by ani tak nevadilo (trošku režim TS2), ale problém je v tom, že to město na takovéhle hrátky je dost malé; systém savů je trošku jiný, než v TS3, je menší město, ale můžu savovat jak chci a tak ;)

0/0
26.9.2014 11:08

R63u26d13o12l68f 58K67l65u43s17a67l 8907404979921

No, mám poslední patch a ... asi pár bugů je tam :-)

Nebo jestli je to bug nevím -- ale každopádně:

 

Stejně jako ve trojkách se dá nastavit, aby ostatní simíci, které zrovna nehraju (sousedi a tak) stárli, či nikoliv. Stejně jako v TS3 je tam naprosto nelogická ta věc, že to nedodržuje délku tvého života, takže ti, co byli dětmi, už jsou důchodci a moje je pořád stejně mladá. :-)

 

Ale to čert vem -- s tím jsem se smířil v TS3 už; nicméně je zde jiná vlastnost. Otec té dívky je asi už mrtev (kdo ví), nicméně pořád ho mám v adresáři a můžu mu volat, smskovat a tak. Ale když ho dám pozvat, přijde nějaký naprosto jiný (náhodný) simík.

 

OK, to by nevadilo -- tedy až tolik. Porlbém je, že pokud tento simík odejde a já si ho znovu pozvu, přijde zase jiný. Prostě každého tam vidím pouze jednou :-D

0/0
26.9.2014 11:08

V10l17a91d81i32m51í57r 30T98e68n93k68r74á49t 6268143955835

další tiskárna na peníze v podání ea...zastavte už někdo tu bláznivost s DLC!!!

jak je možné, že lidé ochotně platí 1500 za hru, jen aby si následně stáhli za 800 dlc, která obsahují něco, co mohlo a mělo být přímo v původní hře?!

+10/0
26.9.2014 10:54

V91o22j86t57a 34P16a48t97k69o13s 8630158708343

Sims je v tomhle ještě horší, tam ty DLC stojí skoro stejně jako samotná hra...jenže lidi to stejně kupují.

0/0
26.9.2014 10:56

V35l48a11d12i78m23í75r 37T15e95n13k43r73á88t 6928253265125

pravda...za 3 nový ledničky a venkovní textury sněhu 500...tak určitě ;-D

ale podle mě jsou to právě sims co s tím začli a teď se to veze

+2/0
26.9.2014 12:43

V70i16k48t85o15r 51T81o84m42a34s80k54o 9653935975693

Ja uz z principu hry postavene na DLC vobec nekupujem, pretoze odmietam podporovat tento pristup. Nad EA som uz davno zlomil hul, ale mrzi ma, ze podobnym stylom sa ubiera napriklad aj Ubisoft s HOMAM. Z povodne krasnej hry s mnozstvom miest je dnes priblbla strategia, kde uz aj kvoli Dungeonu (podla mna jedno z najzakladnejsich miest) clovek musi cakat na nejaky DLC.

0/0
27.9.2014 14:00

T43o35m47á24š 34K82n18a63i16f90l 6543900427580

A ono je to tvoje věc? Když jsou lidi ochotni...

0/0
29.9.2014 9:08

M14a53r86t60i44n 63J84i48r42o59u29s93e79k 7516555605398

No jo, ve dvojce i v trojce jsem měl nad krbem i nad sporákem vždycky požární hlásič. Profíci to stihnou vždycky. :-)

+2/0
26.9.2014 10:37

J19i45r14i 55B66o76r12o77v87y 7977846787243

Mně se taky noví simící vůbec nelíbili. Proto jsem jim dal pouze 60 % - http://www.zk4.cz/4T

+1/0
26.9.2014 10:07

M95a90r51e83k 29Z37a67h14r58a43d83i93l 6924879935401

Jak už tady bylo naznačeno, já hrál Sims vždycky kvůli stavění domů, prakticky nic ostatního mě na nich nebavilo. Takže jsem hrál vždycky jen za jednoho týpka, kterýmu jsem pracovní kariéru dostal co nejdřív co nejvýše, abych měl prachy na stavbu a vybavení baráku. A když byla z baráku parádní vila, pak už jsem řešil jen různý achievementy. Nejvíc mě u toho týpka vždycky štvala potřeba sociálního kontaktu, ale telefon a počítač s internetem to vždycky nějak vyřešil. :-P

+5/0
26.9.2014 8:54

D65a17v55i60d 45R55y38c13h47e76t83s82k56ý 9646101690280

Já jenom chytal ryby, kontakt mě taky srrr

+2/0
26.9.2014 9:20

N62i38n51a 95P31a28n92o34ž59k11o29v60á 9737885185478

A co teprve v The Sims 1, kde jste musel zvednout telefon a někoho pozvat k sobě domů a teprve potom jste mohl získávat přátelé. A to takový politik jich potřeboval na vrcholu kariéry tuším 18! Ještě, že pak první datadisk House Party přinesl možnost vykecávat po telefonu :) Na druhou stranu to alespoň byla nějaká výzva.

+2/0
26.9.2014 9:25

K85a41r76e33l 62Z59i44c23h 8807816594826

parties v Sims 1, to byla hardcore noční můra! - než to vypuklo, přes mou veškerou snahu už měl můj Simák hodnoty řekněme nad půlkou, ke konci byl na pokraji fyzickýho vyřízení, hodnoty v červenym a musel si vzít tak 2 dny volno na obnovu:)) (jakejkoli výjezd mimo barák dopadal úplně stejně:) v SIms 2 to ubejvání hodnot bylo už o dost uživatelsky přátelštější..

+1/0
26.9.2014 9:48

J44a88k61u36b 85M53a18š51e73k 6862756450697

koukam ze inovace tohoto tytulu je 0. jen hezci grafika jinak nic noveho.

+2/−1
26.9.2014 8:45

L32a32d46i64s12l92a37v 25J49a67r20o13š 6574339440367

Herní postavičky jsou blbé jako Pat a Mat po lobotomii. Zkrátka jako průměrný američan.

+2/−5
26.9.2014 8:15

M97i63c52h58a79l 96K86o70n36o73p90á14s38e17k 3726175856416

Ten Pat a Mat po lobotomii tam sedí, ten Američan ne.. Navíc to nejsou Amíci, ten hlas zní jako Italština... A zároveň jsou ve hře od 1.dílu Gottovi jakožto nejbohatší rodina podle mne se o Američany nejedná ani náhodou

0/0
27.9.2014 23:32

N54i60n86a 19P31a71n59o89ž93k30o51v32á 9377295735258

Ta recenze mi přijde taková neúplná. Co třeba vytváření postavičky? Co building mód? Polovinu zábavnosti série The Sims stojí také na navrhování šílených a luxusních domů a v recenze ani čárka. To je demo recenze? :-P

+7/−1
26.9.2014 7:53

J74o33s32e85f 89J35u44h74á38s37z 1129332868

Tak tohle jsou zrovna věci, které úplně nesnáším... baráky stavět mě nikdy nelákalo, raději jsem koupil hotový - hezčí a hrát si s posazením nosu atd mě taky spíš zdržovalo. Oproti tomu jsem pak strávil hodiny chytáním brouků, sbíráním meteoritů nebo rybařením :-)

+1/0
26.9.2014 10:23

N41i94n12a 26P25a78n82o48ž88k42o80v97á 9897125655288

Se stavěním to mám podobné, ačkoliv v jedničce mě stavění moc bavilo :) Ve trojce bylo hlavní rybáření, chytání brouků a hledání kamenů, ale třeba přítel hraje Simík hlavně kvůli stavění :)

+1/0
26.9.2014 13:08

J13i46r70i 40K22o42s48t83k10a 2508292256212

nektere z datadisku TS3 maji dodnes bugy, ktere srazi hratelnost skoro na nulu, jejich fora jsou plne zoufalych lidi, ale co. "proste vydame ctverku, oni si to stejne zase koupi..."

+4/0
26.9.2014 6:57

L79u92c69i36e 13M62u35s49i16l21o50v89á 7761858891517

Proboha copak v realu maji vsichni stejne? Kdyz budou kit vsechna povolani stejne tak jaky mezi nimi bude rozdil? a hraci chteji i chude simiky..

0/0
26.9.2014 5:54

P86e10t32r 78K56o35v90á40ř 2919736989554

to sice nemaji, ale plat je v realu ovlivneny spoustou ruznych faktoru, jako je casova/financni narocnost práce, konkurence na strane nabídky i poptávky, pozadovanym vzdelanim, mnozstvim odpovednosti, atd...

V Simech by tak "práce" mela byt doplnena o: zvyrazneni narocnosti jednotlivých praci (například ten lepe placeny ajtak bude nejenom v praci dele, ale třeba se mu muze stat, ze mu v devět vecer budou volat a on se bude muset dostat k pocitaci a "pracovat") a krome toho nejakou simulaci toho, ze ne vždy jsou k dispozici volna mista (zvlast na vyssich prickach zebříčků) - nebo snad jsou v realu lide, kteří se stali rediteli tajných služeb jenom proto, ze splnili fyzicke, inteligencni a socialni předpoklady (a to druhy den po te, co je splnili)?

0/0
26.9.2014 8:51

L27u26c73i59e 67M36u18s48i21l70o85v49á 7401788961347

tak 4 jeste nemam takze nemohu posoudit, ale ve trojce to je bezne. kdyz mam treba doktora imrvere ma pohotovost a kolikrat musi v noc vstat a jet do nemocnice.  Ano, chce to doladit, ale na to EA bohuzel kasle. nastesti tu mame mody, nejznamejsi asi Twallan (ted mluvim o trojce)  a hraci si tak ledacos vylepsi sami. Jen jsem reagovala na tu blbost, ze nemevberou stejne. To je proste podle mne ok, to ostatni by tma ovsem byt melo take.

0/0
26.9.2014 22:23

Z29b50y45n56ě58k 42P22o50p95o46v64s54k11ý 9386438397623

" Ten alespoň odněkud vytáhl hasicí přístroj, i

když se s ním nejdříve pokoušel zlikvidovat požár kuchyně

a až pak plápolající choť." Třeba chtěl otestovat, jestli není čarodějnice... :-D

+1/0
26.9.2014 5:23

Z78b31y88n47ě90k 32P49o76p50o39v25s23k81ý 9476768377663

" Ten alespoň odněkud vytáhl hasicí přístroj, i

když se s ním nejdříve pokoušel zlikvidovat požár kuchyně

a až pak plápolající cho." Třeba chtěl otestovat, jestli není čarodějnice... :-D

0/0
26.9.2014 5:23





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.