Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE Sims 4: Život ve zlaté kleci s málo možnostmi

Série Sims patří mezi ty nejúspěšnější v historii. Jen málokdo jiný se může pochlubit prodeji přes sto milionů herních placek. Simulátor života se nyní hlásí o slovo čtvrtým dílem, který přichází v době next-gen titulů. Jak panďuláci obstáli tentokrát?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K53a27r34e70l 18V29a47n38ě81k 2614657826605

Zkusil jsem to zahrát a po pár minutách delete a raději jsem zůstal u Sims 3 s mraky datadisků. To už i Sims 1 a 2 jsou hratelnější a obsahově bohatší ;-D.

0/0
7.10.2014 12:50

H79y40n24e76k 31T32r71o68j60a87n 1981411323209

tahle kdysi skvělá série už je bohužel za zenitem a snaha EA rejžovat z toho další a další prachy to všechno dělá ještě mnohem bolestivější a horší.

0/0
3.10.2014 18:29

M37i27r60o44s90l92a53v 95S88t48a39s83t85n13y 7734543426541

Já měl za to, že tahle hra je čistě pro holky, ale tak asi ne no ;-D

A jako vychvalování překladu v recenzi docela pobavilo, protože v tom jediném screenshotu s textem je tahle super věta: "Čím lepší v tom budete, tím méně známí budete". Trošku Yoda překlad, ne? ;-D

+1/0
30.9.2014 14:51
Foto

L59u68k89á96š 65N23a29v12a78r32a 2258988731359

Ačkoliv je pravda, že recenze by mohla být obsáhlejší a podrobnější, má ve všem úplnou pravdu.

To už EA opravdu přepískla. The Sims 4 v základní verzi je v mnoha ohledech ještě horší, než The Sims 3. Například je tu naprosté minimum vybavení, svět již není otevřený a hlavně úplně dali pryč funkci CAS, díky které jste si mohli jakýkoliv předmět či oblečení přebarvit dle svého přání.

A co výměnou za tohle všechno dostaneme? O špetku (opravdu malou) lepší grafiku a lepší simulaci nálad? S tím jděte do háje. Pokud máte The Sims 3, nevyhazujte zbytečně peníze za tento nedodělaný krám. A pokud chcete The Sims hrát, stejně si kupte raději trojiku s datadisky (vyjde vás navíc mnohem levněji).

Ano, jsem milovníkem série The Sims, ale čtyřka je opravdu katastrofa ve všech směrech a je udělaná jen a pouze pro získání většího balíku peněz.

+8/0
27.9.2014 23:30

M27i36l92a42n 91V22o35s97t74r75ý 6659686434764

R^

+1/0
28.9.2014 15:37

H71o12n77z62a 31R85o22č30e41k 3155119603702

Taky by už z toho mohli udělat normální hru. Hratelnost je pořád stejně pitomá, grafika se ubírá směrem omalovánek - nic moc na dnešní možnosti. To že ta hra je bez dlc k ničemu už mě ani nepřekvapuje.. PS: TS3 mělo alespoň otevřenej svět a člověk se tam vyblbnul při hledání pokladů ...

+5/0
26.9.2014 14:53

R64u75d26o12l56f 56K27l58u86s37a96l 8877724209821

Největší problém teď tedy je, že město je plné generických genrovaných NPC, kteří se mi ani neozvou a při pozvání už neexistují ;) Nevím jestli je to vlastnost nebo bug, ale každopádně je to dost WTF, no .-D

 

Generování NPC jsem tedy vypnul a počkám, až to město nějak rozumně "vymře", do sousedního slotu postavím nějakého souseda a holt to zatím budu dělat takhle. Nebo samozřejmě časem počkám na nějakej update, je jasné, že je to samo od sebe zabugované dost, např. mi pořád visí rozhovory a občas i učení schopností (mají nad hlavou ten sloupec třeba i když spí), ale to jsou drobnosti, jádro pod tím funguje (tzn. správně se učí, správně si povídají a interpretují ty hodnoty, jen se to blbě zobrazuje -- tedy jen občas, občas stačí jen odejít do školy a zpět (nebo na jin pozemek a zpět) a je to vyřešené, občas ne) :-)

 

Pak je tam problém s ovládáním -- takové to ovládání 0--4 na rychlosti ze začátku vůbec nefunguej, je potřeba 2× zmáčknout ESC (otevřít menu/zavřít menu) a pak už všechno funguje :-) Tohle je prý i v ofiko patchi, kterej to takhle rozbil ;) ;)

+2/0
26.9.2014 11:08

R95u86d28o12l91f 42K89l58u89s20a97l 8227644619591

Zkusil jsem to i s náhodnými simíky a přijde mi, že jak to město vymřelo, tak to nějak zaplnilo generovanými NPC (což o to, já mu řekl, aby to dělal, ale nečekal jsem, že budou generováni pokaždé...) :-)

 

Takže teď mám město, kde žijou jen ty mé dvě a spousta neexistujících NPC.

 

Tuto funkci jsem tedy vypnul (snad je to tím) a pokud bych někdy chtěl "rozmnožit" tuhle moji rodinku, budu si muset vyrobit nějakého souseda :-) No, zajímavé...

 

A to by ani tak nevadilo (trošku režim TS2), ale problém je v tom, že to město na takovéhle hrátky je dost malé; systém savů je trošku jiný, než v TS3, je menší město, ale můžu savovat jak chci a tak ;)

0/0
26.9.2014 11:08

R76u40d45o65l18f 49K87l48u68s80a69l 8657884169891

No, mám poslední patch a ... asi pár bugů je tam :-)

Nebo jestli je to bug nevím -- ale každopádně:

 

Stejně jako ve trojkách se dá nastavit, aby ostatní simíci, které zrovna nehraju (sousedi a tak) stárli, či nikoliv. Stejně jako v TS3 je tam naprosto nelogická ta věc, že to nedodržuje délku tvého života, takže ti, co byli dětmi, už jsou důchodci a moje je pořád stejně mladá. :-)

 

Ale to čert vem -- s tím jsem se smířil v TS3 už; nicméně je zde jiná vlastnost. Otec té dívky je asi už mrtev (kdo ví), nicméně pořád ho mám v adresáři a můžu mu volat, smskovat a tak. Ale když ho dám pozvat, přijde nějaký naprosto jiný (náhodný) simík.

 

OK, to by nevadilo -- tedy až tolik. Porlbém je, že pokud tento simík odejde a já si ho znovu pozvu, přijde zase jiný. Prostě každého tam vidím pouze jednou :-D

0/0
26.9.2014 11:08

V43l28a93d78i39m82í24r 89T62e58n10k24r65á35t 6268203605495

další tiskárna na peníze v podání ea...zastavte už někdo tu bláznivost s DLC!!!

jak je možné, že lidé ochotně platí 1500 za hru, jen aby si následně stáhli za 800 dlc, která obsahují něco, co mohlo a mělo být přímo v původní hře?!

+10/0
26.9.2014 10:54

V47o49j58t29a 91P49a26t16k80o38s 8670728488213

Sims je v tomhle ještě horší, tam ty DLC stojí skoro stejně jako samotná hra...jenže lidi to stejně kupují.

0/0
26.9.2014 10:56

V28l17a95d17i58m15í60r 45T20e14n29k54r56á98t 6498973195615

pravda...za 3 nový ledničky a venkovní textury sněhu 500...tak určitě ;-D

ale podle mě jsou to právě sims co s tím začli a teď se to veze

+2/0
26.9.2014 12:43

V77i26k72t98o19r 15T59o30m39a27s63k16o 9923545105933

Ja uz z principu hry postavene na DLC vobec nekupujem, pretoze odmietam podporovat tento pristup. Nad EA som uz davno zlomil hul, ale mrzi ma, ze podobnym stylom sa ubiera napriklad aj Ubisoft s HOMAM. Z povodne krasnej hry s mnozstvom miest je dnes priblbla strategia, kde uz aj kvoli Dungeonu (podla mna jedno z najzakladnejsich miest) clovek musi cakat na nejaky DLC.

0/0
27.9.2014 14:00

T62o30m25á21š 90K16n92a47i98f59l 6193400717100

A ono je to tvoje věc? Když jsou lidi ochotni...

0/0
29.9.2014 9:08

M43a80r28t62i22n 28J81i11r53o89u23s13e15k 7656825885888

No jo, ve dvojce i v trojce jsem měl nad krbem i nad sporákem vždycky požární hlásič. Profíci to stihnou vždycky. :-)

+2/0
26.9.2014 10:37

J17i62r49i 16B11o97r58o51v47y 7537726657383

Mně se taky noví simící vůbec nelíbili. Proto jsem jim dal pouze 60 % - http://www.zk4.cz/4T

+1/0
26.9.2014 10:07

M86a96r17e21k 45Z62a61h13r41a95d88i95l 6464359315831

Jak už tady bylo naznačeno, já hrál Sims vždycky kvůli stavění domů, prakticky nic ostatního mě na nich nebavilo. Takže jsem hrál vždycky jen za jednoho týpka, kterýmu jsem pracovní kariéru dostal co nejdřív co nejvýše, abych měl prachy na stavbu a vybavení baráku. A když byla z baráku parádní vila, pak už jsem řešil jen různý achievementy. Nejvíc mě u toho týpka vždycky štvala potřeba sociálního kontaktu, ale telefon a počítač s internetem to vždycky nějak vyřešil. :-P

+5/0
26.9.2014 8:54

D52a52v41i97d 60R59y87c34h55e70t24s88k74ý 9256201700640

Já jenom chytal ryby, kontakt mě taky srrr

+2/0
26.9.2014 9:20

N90i38n20a 71P19a76n85o52ž63k85o78v95á 9627685105978

A co teprve v The Sims 1, kde jste musel zvednout telefon a někoho pozvat k sobě domů a teprve potom jste mohl získávat přátelé. A to takový politik jich potřeboval na vrcholu kariéry tuším 18! Ještě, že pak první datadisk House Party přinesl možnost vykecávat po telefonu :) Na druhou stranu to alespoň byla nějaká výzva.

+2/0
26.9.2014 9:25

K91a59r29e26l 94Z24i96c31h 8907106744966

parties v Sims 1, to byla hardcore noční můra! - než to vypuklo, přes mou veškerou snahu už měl můj Simák hodnoty řekněme nad půlkou, ke konci byl na pokraji fyzickýho vyřízení, hodnoty v červenym a musel si vzít tak 2 dny volno na obnovu:)) (jakejkoli výjezd mimo barák dopadal úplně stejně:) v SIms 2 to ubejvání hodnot bylo už o dost uživatelsky přátelštější..

+1/0
26.9.2014 9:48

J69a73k30u34b 78M28a59š81e66k 6962736550787

koukam ze inovace tohoto tytulu je 0. jen hezci grafika jinak nic noveho.

+2/−1
26.9.2014 8:45

L38a60d61i94s74l36a53v 28J74a76r92o28š 6694889920687

Herní postavičky jsou blbé jako Pat a Mat po lobotomii. Zkrátka jako průměrný američan.

+2/−5
26.9.2014 8:15

M45i50c83h96a67l 91K81o28n80o32p16á89s71e46k 3396635546886

Ten Pat a Mat po lobotomii tam sedí, ten Američan ne.. Navíc to nejsou Amíci, ten hlas zní jako Italština... A zároveň jsou ve hře od 1.dílu Gottovi jakožto nejbohatší rodina podle mne se o Američany nejedná ani náhodou

0/0
27.9.2014 23:32

N50i94n32a 53P97a80n15o18ž75k15o83v82á 9947305915898

Ta recenze mi přijde taková neúplná. Co třeba vytváření postavičky? Co building mód? Polovinu zábavnosti série The Sims stojí také na navrhování šílených a luxusních domů a v recenze ani čárka. To je demo recenze? :-P

+7/−1
26.9.2014 7:53

J84o78s91e33f 71J47u87h24á64s20z 1819632778

Tak tohle jsou zrovna věci, které úplně nesnáším... baráky stavět mě nikdy nelákalo, raději jsem koupil hotový - hezčí a hrát si s posazením nosu atd mě taky spíš zdržovalo. Oproti tomu jsem pak strávil hodiny chytáním brouků, sbíráním meteoritů nebo rybařením :-)

+1/0
26.9.2014 10:23

N79i54n49a 30P87a83n84o91ž40k65o11v12á 9467985905438

Se stavěním to mám podobné, ačkoliv v jedničce mě stavění moc bavilo :) Ve trojce bylo hlavní rybáření, chytání brouků a hledání kamenů, ale třeba přítel hraje Simík hlavně kvůli stavění :)

+1/0
26.9.2014 13:08

J12i39r82i 27K33o58s25t97k43a 2178852266512

nektere z datadisku TS3 maji dodnes bugy, ktere srazi hratelnost skoro na nulu, jejich fora jsou plne zoufalych lidi, ale co. "proste vydame ctverku, oni si to stejne zase koupi..."

+4/0
26.9.2014 6:57

L97u57c60i26e 34M89u22s53i26l92o27v54á 7891938451897

Proboha copak v realu maji vsichni stejne? Kdyz budou kit vsechna povolani stejne tak jaky mezi nimi bude rozdil? a hraci chteji i chude simiky..

0/0
26.9.2014 5:54

P92e87t30r 64K65o49v22á47ř 2559906629134

to sice nemaji, ale plat je v realu ovlivneny spoustou ruznych faktoru, jako je casova/financni narocnost práce, konkurence na strane nabídky i poptávky, pozadovanym vzdelanim, mnozstvim odpovednosti, atd...

V Simech by tak "práce" mela byt doplnena o: zvyrazneni narocnosti jednotlivých praci (například ten lepe placeny ajtak bude nejenom v praci dele, ale třeba se mu muze stat, ze mu v devět vecer budou volat a on se bude muset dostat k pocitaci a "pracovat") a krome toho nejakou simulaci toho, ze ne vždy jsou k dispozici volna mista (zvlast na vyssich prickach zebříčků) - nebo snad jsou v realu lide, kteří se stali rediteli tajných služeb jenom proto, ze splnili fyzicke, inteligencni a socialni předpoklady (a to druhy den po te, co je splnili)?

0/0
26.9.2014 8:51

L50u71c37i67e 60M12u28s22i83l19o28v53á 7101488661497

tak 4 jeste nemam takze nemohu posoudit, ale ve trojce to je bezne. kdyz mam treba doktora imrvere ma pohotovost a kolikrat musi v noc vstat a jet do nemocnice.  Ano, chce to doladit, ale na to EA bohuzel kasle. nastesti tu mame mody, nejznamejsi asi Twallan (ted mluvim o trojce)  a hraci si tak ledacos vylepsi sami. Jen jsem reagovala na tu blbost, ze nemevberou stejne. To je proste podle mne ok, to ostatni by tma ovsem byt melo take.

0/0
26.9.2014 22:23

Z89b38y13n92ě59k 58P31o69p40o35v87s94k17ý 9876878657393

" Ten alespoň odněkud vytáhl hasicí přístroj, i

když se s ním nejdříve pokoušel zlikvidovat požár kuchyně

a až pak plápolající choť." Třeba chtěl otestovat, jestli není čarodějnice... :-D

+1/0
26.9.2014 5:23

Z20b35y14n19ě18k 36P46o92p95o33v53s97k90ý 9616718897623

" Ten alespoň odněkud vytáhl hasicí přístroj, i

když se s ním nejdříve pokoušel zlikvidovat požár kuchyně

a až pak plápolající cho." Třeba chtěl otestovat, jestli není čarodějnice... :-D

0/0
26.9.2014 5:23







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.