Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Horor Alien: Isolation srážejí zbytečné a hloupé chyby

Vetřelci vytvoření extravagantním umělcem H. R. Gigerem zůstávají i 35 let po svém debutu v prvním filmu stále jednou z nejděsivějších zrůd, které kdy lidský mozek vymyslel. Herní tituly z tohoto světa už se ovšem řadu let potýkají s velkými problémy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J23a66k31u39b 91S17t20a59n55ě44k 3206876723

Tahle recenze je totální fail,

Naprosto absurdní skripty:

Ve hře je asi 5 scriptovaných momentů z deseti hodinového hraní, v porovnání třeba s CoD naprosto zanedbatelné číslo.

Nesmrtelný Vetřelec:

Začnu tím, že redaktor evidentně nedohrál hru do konce jinak by nežvanil o tom že ho jeden vetřelec sleduje po celé stanici. Ale mám tu malou analogii ze života. 

"O vitalitě černé zvěře toho bylo již mnoho napsáno, byla popsána řada zranění způsobených dospělou černou zvěří a často byly uloveny i kusy, o kterých by člověk na první pohled prohlásil, že taková zranění nemohla přežít. Osobně jsem viděl zastřeleného kňoura, kterému chyběla polovina spodní čelisti, a ač byl lehce pohublejší, zranění se mu zcela vyhojilo a on přežil. Ve večerních hodinách dne 11. dubna 2014 (20:55) ulovil jeden můj kolega mladého divočáka - lončáka, který měl, zřejmě od sekačky či jiného zemědělského stroje, zcela amputovanou celou pravou zadní nohu (myslivecky celý pravý zadní běh), což se mu stalo zřejmě ještě jako malému selátku. Rána byla zcela zhojena a divočák – kňourek, měl zcela standardní váhu a podle všeho tedy, i přes toto obrovské zranění, nikterak nestrádal. Po vyvržení vážil přesně 60 kilogramů. Když si uvědomíme, že malinkaté selátko divočáka přežije i tak obrovské zranění spojené s velkou ztrátou krve (myslivecky barvy), a v podstatě bez jakékoliv pomoci, je to opravdu až neuvěřitelné. Zajímavostí také je, že mladý začínající myslivec střelil tohoto lončáka přesně na komoru a i s průstřelem srdce tento divočák z nástřelu (z místa, kde byl střelou z lovecké kulovnice zasažen) odběhl do hustého lesa vzdáleného zhruba 50 metrů, a musel tedy být z bezpečnostních důvodů dohledán až druhý den ráno."

Pardon ale myslivec s kulovnicí vs. prase (ve většině případů bez strachu o vlastní život) 

V porovnání s vystrašenou 26 letou holkou s pistolí, přesnou tak na 30 metrů vs. skoro 4 metrové monstrum s rychlostí geparda a reflexy kobry evolucí vyšlechtěné za jediným účelem a to zabíjení.

+5/0
21.10.2014 17:02

J94a52k47u20b 61P65e16e17t 7893788892911

narosty souhlas s recenzi

+2/−8
19.10.2014 16:11

J43a37k84u18b 55P46e21e35t 7673378732581

zkusil jsem a smazal jsem...atmosféra dobra,grafika/optimalizace super...

Ale alieni by měli byt akcni...jako horor radsi penumbru ci amnesii. Navíc alien podle me vypada fakt divne a strach z  nej fakt nejde...atmosku a pocit strachu spis dela extreme stisnene protredi... ale i prez to vsecko je to druha nej alien hra...první je stále AvP.

0/−8
19.10.2014 16:11

E69l61i19á72š 33B34í91c80a 1165602435504

chlapče asi si neviděl starýho aliena co

0/0
7.12.2014 20:38

M95i23l93a98n 58Ž50á71d78n91í81k 9551542533476

navíc toto tvrzení :  A teď to přijde - když kteréhokoli z útočníků umlátíte, revolver z něj sice vypadne, ale vy ho NEMŮŽETE sebrat

Nejsem si jist zda autor recenze hru vůbec hrál:-/

k té nesmrtelnosti.... hra vznikla na základě smlouvy z vlastníky autorských práv  za předpokladu nějakých pravidel a já se domnívám že to je v pořádku, další věc kterou autor článku jaksi opomenul, pravděpodobně ani nevěděl.

Než začnu nějakou hru recenzovat, měl bych si o ní něco zjistit!!!!

Jedná se o hororovou hru a ne nějakou bezduchou střílečku, to si musí uvědomit každý kdo chce hru hrát, pokud někdo chce mít save na každém kroku ať zvolí raději SuperMaria, mě by nevadilo to kdyby možností hru uložit bylo o něco méně, umocňuje to napětí  zda se podaří splnit další kus mise.

Nechci tvrdit že hra je bezchybná, již jsem se také setkal s bugy kdy jsem měl chuť se  na to v.....

Ale kritizovat v hororové hře prvky které zdobí hry akční mi přijde trochu mimo mísu

+5/−1
18.10.2014 19:26

V54á41c97l79a60v 25Š61k12o15d29a 2931807324

K první části vašeho příspěvku, ten revolver skutečně nemůžete sebrat a získáte ho až později na místě kde je pro vás připravený...

0/0
18.10.2014 19:32

M50i26l42a73n 75Ž75á44d32n22í29k 9541602763396

Asi máte recht, pravda je že jednoho jsem skolil a revolver po něm sebral poté co alien se postaral o zbytek, je to už pár dní zpět  co jsem hrál tuto část a omlouvám se v tomto bodu autorovi recenze

0/0
18.10.2014 19:51

M18i79l64a94n 77Ž34á74d51n18í37k 9681602933446

15 let starý a dodnes nepřekonaný titul Aliens versus Predator!!!

Myslím že autor článku by neměl prezentovat své názory, navíc dle mého stupidní

+2/0
18.10.2014 18:59

F52i74l49i67p 60T69ř20e63b39a 6793490358596

Ale první AvP prostě JE doposud nejlepší hrou s vetřelčí tématikou...

+2/−1
19.10.2014 15:24

D65a31v89i81d 47B86a48r84t66o82š 9174749362706

Trapná recenze. Hra je výborná, bohužel recenzent jí evidentně neumí hrát.

+7/−3
18.10.2014 17:09

M73a85r34t92i20n 79L66ž97i46č76a45ř 9335177772234

Miluji ságu vetřelce, koukal jsem na kompletní gameplay a závěr - nuda a ten konec?!

+1/−5
18.10.2014 13:46

K45o22n29r38a66d 24S81l97a72d38e80k 3547188919192

Hra má své chyby, rozumím tomu, že někomu tohle nesedne, ale ta recenze je v těch hlavních bodech kritiky dost podpásová, oceněju právě odvahu autorů takto hru pojmout a jsem rád, že to i dobře funguje.

+7/0
17.10.2014 20:33
Foto

T27o76m78a32s 32K24r54e23j65z28e83k 7397600267948

Mam to stesti a pral bych kazdemu to vyzkouset, zahrat si hru na Oculus Riftu. Se sluchatky je zazitek nezapomenutelny. Byt primo ve hre, schovany ve skrini a a za doprovodu horovove orchestralni hudby, sledovat skrze skviry mohutneho vetrelce, jak cmucha par desitek centimetru od vas, to je unikatni zkusenost, kterou mne osobne nenahradi zadna dosavadni hra. Uz jen pro tu atmosferu davam z 10/10.

+4/0
17.10.2014 15:21

V22í93t 38Č15e98c84h69l96o89v46s66k18ý 8202569970606

Ta hodnocení jsou do nebe volající. 60%, vážně? Pamatuji si na totální braky zde recenzované a dostávaly více % než Isolation. Spousty aspektů hry jsou nepochopené lidmi, kteří stealth akce tohoto typu zkrátka nezvládají a klady označují jako zápory. Hra není bezchybná, sám jsem byl svědkem několika bugů a párkrát jsem i vztekle vypínal, ale to co hráči servíruje při opatrném hraní je parádní zážitek. Od této chvíle budu ta hodnocení brát radši s rezervou...;-€

+15/0
17.10.2014 15:02

J37a41r32o94s46l59a77v 96Š68i36m29o20n 2204881449586

Hodnocení psané lidskou bytostí je vždy potřeba brát s rezervou, protože je subjektivní.

Proto když si chci udělat obrázek, jdu na metacritic. Přečtu si dvacet, třicet názorů, kladných i záporných a většinou si vytvořím názor, který se mi pak samotným hraním potvrdí.

+3/−1
17.10.2014 15:23

M75i58r83e66k 87Z89á17v78o65d59n82ý 7192377840498

Docela by mě zajímalo, jak vy autor článku vyřešil situaci, že zabije vetřelce a dál? Bude zbytek hry chodit v prázných chodbách a doufat, že se neukouše nudou?

+9/−2
17.10.2014 12:44

V23á80c57l86a48v 24Š59k86o12d47a 2391547714

Tak teoreticky vzato bylo ve filmu(Aliens) naznačeno že zabití vajíčka, facehugera nebo chestbustera vždy vzbudí zájem ostatních alienů a vzhledem k tomu že jich na Sevastopolu bylo několik mohlo to být pro vývojáře jistým východiskem... Takže by případné zabití Aliena který po vás jde mohlo povolat dalšího který se pohybuje poblíž v jiné části stanice nebo případně i více alienů najednou, což by ze zabití aliena mohlo udělat poněkud kontraproduktivní záležitost... ;-D

+7/−1
17.10.2014 17:33

A52n46t12o53n85í87n 21Ž51o29h78a 2495270518866

To je věc designu, řešení by tu určitě bylo a ne jen jedno... Rozhodně si myslim, že zvolili jedno z těch horších řešení.

+4/−3
18.10.2014 14:49
Foto

L45u70k10á93š 39P79o46t21u40ž53n38í60k 8493484725442

No... jako opravdu velký fanda ALIENS Universa musim zprvu podotknout, že recenzent dost přestřelil... Hra skvěle navazuje na prvního ALIENa a dělá výborné přemostění k druhému dílu ALIENS. Jsou zde výborné odkazy, autoři si vyhráli s detaily, které skutečně ocení jen člověk, který o tématu něco ví. Skvělý soundtrack, výborné ozvučení a líbivá grafika. Světla stíny... Osobně musím říct, že u téhle hry jsem zvolil okamžitě obtížnost Hard, protože hrát ji na Easy mi přišlo jako výsměch. Jediné co musím od recenzenta přijmout byl pocit frustrace. Opravdu - od jednocho save pointu, ke druhému - kdy už jsem se vážně modlil, aby si vetřelec šel očuchávat někam nějakou jinou skříň, než tu ve kterém jsem byl schovaný, kdy mě vytahovat z ventilace, kdy jsem prostě věděl, že o mně nemůže vědět a přesto po prvním kroku mě bez slitování zlikvidoval... jsem myslel že počítač vyhodim z okna :D ... ale popravdě, právě různorodost řešení, to že vás vetřelec pokaždné na stejném místě nezabije stejným způsobem, ale že si vás oťukává a prostě někde vyšťárá... o to v téhle hře přeci jde. Že je vetřelec nesmrtelný? Jak tu už někdo podotkl... no... vážně zabít jednoho vetřelce hned na začátku a pak dvanáct hodin kroužit po stanici sám by byly trochu nuda. Jinak !!SPOILER !! ... proboha, kde recenzent přišel na to, že vetřelec je ve hře jenom jeden?8-o Jinak příběhová stránka je na vysoké úrovni a je přesně taková jakou jsem si jí vždy od vetřelce přál... a musím dát autorům opravdu velký palec nahoru !

+6/0
17.10.2014 11:20

V16á41c30l40a51v 10Š95k16o89d55a 2941517374

Jop, to že Vetřelců je na lodi několik a je tam vlastně i celé hnízdo mohli vývojáři využít k tomu že vetřelce by mohlo jít zabít, přesto že by to byla jen dočasná záležitost než by na vás narazil jiný, který se potuluje po lodi a mělo by to být extrémně obtížné...

+4/−2
17.10.2014 17:39

J20a83k94u37b 70P74e60e27t 7603148532111

Ja mam Alieny rad uz od utleho detstvi,hral jsem všechny Alien hry (krom této - zatím), ale podle toho co jsem videl u kamose a z výdejek s touto recenzí musím naprosto souhlasit. Nemusim to ani hrát abych věděl,že AvP - kampan za marinaka dosud nebyla prekonana....Jen to se save pointama (ze jsou od sebe daleko) je jedine dobře, pamatuju si jak zmrvili prave AvP tim patchem co pridal moznost kdykoliv hru ulozit...to hned člověka ochudilo o minimalne 50% emocionálního zazitku ze hry a zadupalo faktor strachu do země...Muj zebřiček Alien her podle toho jak me bavily/libily:

1. AvP

2. Alien Isolation

3. Alien trilogy

4. Alien 3 (gameboy)

5. AvP2

6. Aliens (automatovka)

7. Alien vs Predator (remake-ps3)

8. Colonial marines

Takze Isolation je podle me zatím druha nejlepší,ale jak rikam, na puvodni AvP to proste nemá (kampan marinaka, ostatní me extra nechytly)

+2/0
17.10.2014 9:33

M58a65r82t84i93n 81P70o82c67h18m72a22n 6368959322

Trosku mi to pripomnelo recenze Mirky Spacilove...

+2/0
17.10.2014 7:51

M37a58r84t72i14n 89P10o12c37h63m42a57n 6278499112

Ale vazneji: Kdyz je hodnoceni v recenzi o cca 20% nizsi nez hodnoceni ctenaru (a to byva ve vetsine ostatnich pripadu nizsi nez samotne hodnoceni autorem). V diskuzi je v tuto chvili cca 40 prispevku, ktere s recenzi nesouhlasi a maji radu doporuceni (opet porovnani u jinych her to byva par prispevku a par trollu), navic argumenty pouzite v recenzi si vzhledem k zanru nema autor jak obhajit, tak pak je pravdepodobne neco s tou recenzi asi spatne. Tou obhajobou spatne recenze si spise prilevate olej pod ohen. Nebylo by jednodussi napsat, ze se autor spatne vyspal po nekolikahodinove kalbe nebo kokainovym mejdanu a recenze se mu nepovedla a udelat jeste jeden pohled, tentokrat nekoho, kdo ma k teto tematice a typu hry vztah? Myslim, ze byste se ctenarum zavdecili vice, nez se dohadovat o tom, co to je vlastne "recenze" a obhajovat tuhle a autora za kazdou cenu.

+6/0
17.10.2014 7:59
Foto

J77a30k46u44b 24R39a31i55d72a 5938896969364

Jako mínus vnímám, že ve hře není Predátor. Takže ji hodnotím za 35 %.

+1/−7
17.10.2014 7:39
Foto

J61a27k22u51b 76R92a88i43d92a 5958806879324

:D

0/−3
17.10.2014 13:48

J69a59n 57H44a95b96á78s76k17o 4704837711623

Prijde mi jako nesmysl at jako zapor, ze je nesmrtelny. V yom pripade by nemohl byy jen jeden. Vzdyt by hra skoncila v pulce protoze jsem ho tolikrat zranil, ze umrel na nasledky a pak uz se nemam ceho bat.

+5/0
16.10.2014 21:34

M73a19r19t83i94n 82P53o65c87h97m42a85n 6848329592

Celkove ta recenze stoji za prd. Je v ni vic logickych lapsu, nez v te hre ;-)

+2/0
17.10.2014 7:41

A13n51t68o28n32í71n 61Ž37o66h38a 2115930268476

Nesmysl je to, že je ta hra navržená tak, že to bije do očí.....

+1/−2
17.10.2014 9:53

A38n57t61o93n42í96n 90Ž63o25h87a 2195140608166

Zaprvé se přiznám, že hru jsem ještě nehrál a teprve to zvažují (jelikož recenze jsou rozpolcené a nevim, zda mi to za to stojí). Někteří tu vyčítáte mínus "nesmrtelný Alien", že prý je to blbost u této hry a že to tak má být. Mnozí nezapomenete přihodit srovnání s Amnesii nebo Outlastem. Beru. Ale zároveň si uvědomte, že ve hře se Vám (narozdíl od těch dvou zmíněných) dostanou různé zbraně/nástroje. Pakliže se ve hře objeví situace, kdy máte třeba plamenomet a Vám se podaří Aliena zasáhnout, měl by skutečně zemřít/být citelně zraněn. Pochopil jsem to tak, ani jedno z toho se neděje. Pak je to ovšem skutečně mínus, dle mého názoru.

+3/−3
16.10.2014 18:37

O85n48d35ř21e12j 95D33u51j82k84a 4386766880859

On je hlavně neprůstřelný, v recenzi to není doslovně řečeno ale střely od něj doslova odskakují za doprovodu jisker 8-o

+2/−1
16.10.2014 19:01

A59n79t52o23n34í42n 25Ž46o15h29a 2555310648856

No, jestli je to teda pravda, tak v tom případě si myslím, že je to mínus na místě. Nejde totiž o to, že nejde zabít, ale že způsob, jakým to tam zapracovali bije do očí.

0/0
16.10.2014 20:45

M13i40c70h69a77l 29Ž39e74l73i84n15s17k43ý 9770508751550

Nevím jako verzi teda máte, ale já když jsem zkusil do něj šít brokovnicí, tak měl na sobě zranění a kyselina pálila zem všude kolem něj

+1/0
16.10.2014 23:32
Foto

L16u84k87á67š 90P45o36t28u31ž39n95í61k 8753414585812

Ohledně zranění vetřelce plamenometem... kdo řekl, že by měl umřít? To, že se tak stalo v AvP - neznamená, že to tak je ... pokud vím, tak v celé sáze o vetřelcích plamenometem umřel jen jeden - chestburster v ALIENS ... čili nedochůdče... dospělec neumřel ani jeden... a mám takový pocit, že v ALIENovi dostal od Dallase zásah a nic ...

+2/0
17.10.2014 11:51
Foto

L98u18k66á48š 33P57o43t64u93ž92n49í82k 8633724475262

Tak ne, beru zpět - zásah nedostal

+2/0
17.10.2014 11:56

P74e53t80e45r 58S78p68i61š29á93k 9321223545860

Tak mám odohraných pár hodín. Grafika a atmosféra super, ale to je asi tak všetko. Odinštalované a už sa k tomu nevrátim. Zle navrhnuté "save pointy" + dosť nelogické chovanie votrelca, kedy miesto toho že skontroluje oblasť a odíde tak tam bude chodiť dookola celý čas (asi má predtuchu že som tam :-)). Kto očakáva od tejto hry aspoň trocha "akcie" bude sklamaný.

+2/−10
16.10.2014 15:41

V16á92c69l79a25v 56Š21k78o92d40a 2531387854

Pokud ho něco někam přiláká, tak ho holt musíte odlákat někam jinam abyste ho odtamtud dostal, takových nástrojů je ve hře spousta, pokud se s tím nedokážete vypořádat je spíš chyba ve vás než ve hře... Každopádně během hry alien dost zásadně mění strategii, takže pokud jednou dělá co popisujete, příště už může dělat něco zcela jiného aby vás dostal...

+8/−1
16.10.2014 19:48

M91a37r68t78i96n 81P62o95c80h47m19a98n 6448459282

To, co od te hry neocekavam, je prave ta "akcia".

+3/0
17.10.2014 7:42

T32o58m13á62š 29H44a23l80f30a43r 3771252130308

Souhlasím s jediným negativním bodem recenze : Skriptovaná sektání. V dnešní době není pro vývojáře až takový problém naprogramovat nějakou toulavou AI a nechat vetřelce i ostatní přeživši se volně potulovat po stanici namísto předem nastavených pasáží - jako ona uvedená ženská u hackovaných dvěří.

Jinak mi recenze jako ostatním komentujícím přijde vcelku směšná. Recenze bez názorných příkladů by asi nebyla pořádná recenze, ale některé pasáže jsou vyloženě spoilery.

Nesmrtelný alien je problém jen do té míry, že ho výstřely ani nedonutí se stáhnout do bezpečí jako plamenomet, což by klidně mohly. Jak jinak mají autoři vytvořit v hráči pocit strachu?

A na závěr : žádné checkpointy a řídce rozmístěné ukládací stanice ? Stejný systém v Dark Souls 2 byl na tomhle webu označen jako Obtížný ale spravedlivý... chtělo by to nějakou konsistenci.

+16/−2
16.10.2014 15:24

J66a74k51u88b 97P52e15e17t 7253388812101

jsem zvedavej, urcite to zkusim a doufam,ze atmosféra bude aspoň tak husta jako u AvP při hre za marinaka :) pokud  ne,tak mazu.

+2/0
16.10.2014 15:04

M57i29c11h41a21l 46Ž59e39l25i95n58s15k29ý 9860568901490

S touto recenzí absolutně nesouhlasím ... je to nejlepší hra s Alienem co jsem kdy hrál. Pokud bych měl A:I něco vytknout, tak je to plamenomet, který hru až moc usnadňuje i na Hard obtížnost a grafický nedodělek, kdy moje (Amandy) tělo jako jediné ve hře nevrhá stín.

Grafika - té se nedá nic vytknout

Optimalizace - Nejlepší za hodně dlouho dobu

UI - Alien by mohl být víc chytřejší na Hard obtížnost, ale i tak umí hodně potrápit (mise v nemocnici je snad nejlepší)

Zvuk - soundtrack z prvního Aliena dokonalost podtrhává

Moje reakce na recenzi

Žádné checkpointy a daleko rozmístěné stanice pro ukládání ... tady bych se rád recenzentovi doslova vysmál za jeho zhýčkanost systémem dnešních her

Nesmrtelný vetřelec ... všichni to věděli už od samého začátku, že nejde zabít a to je podle mě naopak velké plus pro hru. Kde by byl strach z aliena když bych mu na potkání ustřelil palici brokovnicí? Navíc na stanici ve vesmíru, že ano :)

!!POZOR SPOILER!!

Alien, který je mi pořád za zadkem ... i když všichni dlouho tvrdí, že je jen jeden tak není a nikde se nepíše, že pokaždé narazíte na toho samého na jiné části stanice

+16/−2
16.10.2014 13:04

J55a47n 77K10o76n46e34c38n77y 1111669139296

"Alien: Isolation. Naštěstí to není zdaleka takový průšvih jako byli Aliens: Colonial Marines" ... ale dáme tomu nižší score... DAT LOGIC!

+26/−1
16.10.2014 12:36
Foto

O38n46d87ř76e54j 24Z37a25c35h 3623860303292

Jak jsem psal níže, obě hry nehodnotil jeden člověk, ale dva recenzenti - a jak Andrej, tak Zelda mají vystudovanou žurnalistiku a hrám se věnují léta. Jejich názor beru, i když s ním nemusím souhlasit. Nemůžu jim zasahovat do hodnocení, které je vždy subjektivní. Jasně, 0 - 100 procent není ideální, snadno pak vznikají tyhle rozpory. Naopak díky všem, co ukázali, že umí argumentovat, aniž by sklouzávali ke lžím či zesměšňování, že autor čekal CoD 123 a podobně.

+5/−3
16.10.2014 15:40

M18i54c50h56a86l 16V54e77r98n41e32r 8947376427534

V tom případě byste mohli k recenzi přidat alespoň boxík s názorem nějakého jiného redaktora (jak to někdy děláte), nejlépe někoho, kdo zná film Vetřelec, a nebude se tedy divit, že vetřelce nejde rozstřílet na cucky revolverem;-) Já vím, že se jedná o fiktivní monstrum a pohled každého člověka na každou hru je jedinečný, ale musíte uznat, že pokud se recenzent diví nesmrtelnosti vetřelce, slabému účinku zbraní nebo řídkosti savepointů, což všechno autoři hry uváděli už před vydáním, pak je něco špatně s recenzí, ne se hrou.

Bylo by lepší vyjádřit se k unikátní AI vetřelce - například v jiných recenzích jsem se dozvěděl, že se vetřelec učí, třeba postupně zjistí, že plamenomet má omezenou náplň, takže nejprve utíká, ale později už si počká mimo dosah, až ji vyplýtváte. Takové postřehy bych čekal od zkušeného redaktora a hráče.

+3/−1
16.10.2014 16:35

O50n70d89ř21e61j 25D29u22j80k90a 4186556340469

???

Na jaký film se to s Pavlem Pospíšilem díváte?

Vetřelec to rozhodně není. 8-o

0/−1
16.10.2014 16:40

P36a18v40e22l 10P90o19s11p62í74š13i26l 3971194373425

uz to nehul. Nebo se aspon podel.

0/0
16.10.2014 17:48
Foto

O36n97d37ř30e69j 57Z63a54c97h 3333800223962

Boxík dáváme, když si někdo další z redakce recenzovanou hru koupí, což se u Alien Isolation nestalo. Každopádně jsem otevřený všem názorům, takže pokud si chce někdo střihnout druhou stranu mince, pošlete na ondrej.zach@idnes.cz.

+1/0
16.10.2014 20:54

L16u25k26á43š 26M83i22c19h24a46l 3337966253348

Docela by mne zajímalo, co má vystudování žurnalistiky společného s tím, jak se píše recenze. Je spousta lidí, co tohle nestudovali a dokážou vyplodit zajímavější a hlavně pravdivější recenze. Jako hodnocení 60% je fakt výsměch téhle hře, která je super a zaslouží si minimálně 80%. Jasný, hodnocení je subjektivní, ale mělo by být hlavně objektivní. Takže pokud někdo Vetřelce nemusí, nemůže ho ani recenzovat. Já například nehraju RPG a tak je ani nehodnotím, protože tomu prostě nerozumím. Ale pardón, dotyčný je vlastně studovaný, takže rozumí všemu...

+2/−4
16.10.2014 21:34
Foto

O62n12d30ř13e28j 31Z71a89c55h 3803300293382

"hodnocení je subjektivní, ale mělo by být hlavně objektivní" - to je protimluv. K té erudovanosti - tím jsem chtěl říct, že recenzím od Andreje a Zeldy věřím, protože mají něco nahráno, byť ne s každou musím nutně souhlasit. Víc v tom nehledejte. A že by zrovna Zelda neměl rád Vetřelce, to si nemyslím :)

+1/0
16.10.2014 21:42

M98i12c78h73a92l 80Ž79e92l26i49n70s98k84ý 9560308381900

Ne že bych chtěl někoho urážet nebo tak něco, ale řekl bych, že většina z nás tu má už saka něco nahráno, takže to není nejlepší argument pro obhajobu této recenze. Krom BW a IGN nikdo tuhle hru tak neshodil. Dokonce i na Steamu má hra VELMI KLADNÉ hodnocení, což se tam moc často nevidí. Neříkám, že se to nutně musí každému líbit, ale plivat na tu hru kvůli takovým věcem no nevim nevim. I takový průser jako bylo poslední AvP dostalo 70% (a ano vím, že to psal někdo jiný i že jde o jiný žánr)

0/0
17.10.2014 11:01
Foto

L21u13k36á40š 78P41o87t19u43ž87n98í90k 8903634405942

To, že "má rád" Vetřelce ... ještě neznamená, že rozumí tomu, co píše... protože, je v recenzi pár lapsů.. kdy to skoro vypadá, že hru ani nehrál... nebo nepochopil.

+3/0
17.10.2014 11:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.