Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Horor Alien: Isolation srážejí zbytečné a hloupé chyby

Vetřelci vytvoření extravagantním umělcem H. R. Gigerem zůstávají i 35 let po svém debutu v prvním filmu stále jednou z nejděsivějších zrůd, které kdy lidský mozek vymyslel. Herní tituly z tohoto světa už se ovšem řadu let potýkají s velkými problémy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J55a74k46u45b 98S73t25a71n92ě10k 3436586483

Tahle recenze je totální fail,

Naprosto absurdní skripty:

Ve hře je asi 5 scriptovaných momentů z deseti hodinového hraní, v porovnání třeba s CoD naprosto zanedbatelné číslo.

Nesmrtelný Vetřelec:

Začnu tím, že redaktor evidentně nedohrál hru do konce jinak by nežvanil o tom že ho jeden vetřelec sleduje po celé stanici. Ale mám tu malou analogii ze života. 

"O vitalitě černé zvěře toho bylo již mnoho napsáno, byla popsána řada zranění způsobených dospělou černou zvěří a často byly uloveny i kusy, o kterých by člověk na první pohled prohlásil, že taková zranění nemohla přežít. Osobně jsem viděl zastřeleného kňoura, kterému chyběla polovina spodní čelisti, a ač byl lehce pohublejší, zranění se mu zcela vyhojilo a on přežil. Ve večerních hodinách dne 11. dubna 2014 (20:55) ulovil jeden můj kolega mladého divočáka - lončáka, který měl, zřejmě od sekačky či jiného zemědělského stroje, zcela amputovanou celou pravou zadní nohu (myslivecky celý pravý zadní běh), což se mu stalo zřejmě ještě jako malému selátku. Rána byla zcela zhojena a divočák – kňourek, měl zcela standardní váhu a podle všeho tedy, i přes toto obrovské zranění, nikterak nestrádal. Po vyvržení vážil přesně 60 kilogramů. Když si uvědomíme, že malinkaté selátko divočáka přežije i tak obrovské zranění spojené s velkou ztrátou krve (myslivecky barvy), a v podstatě bez jakékoliv pomoci, je to opravdu až neuvěřitelné. Zajímavostí také je, že mladý začínající myslivec střelil tohoto lončáka přesně na komoru a i s průstřelem srdce tento divočák z nástřelu (z místa, kde byl střelou z lovecké kulovnice zasažen) odběhl do hustého lesa vzdáleného zhruba 50 metrů, a musel tedy být z bezpečnostních důvodů dohledán až druhý den ráno."

Pardon ale myslivec s kulovnicí vs. prase (ve většině případů bez strachu o vlastní život) 

V porovnání s vystrašenou 26 letou holkou s pistolí, přesnou tak na 30 metrů vs. skoro 4 metrové monstrum s rychlostí geparda a reflexy kobry evolucí vyšlechtěné za jediným účelem a to zabíjení.

+5/0
21.10.2014 17:02

J27a26k87u66b 23P11e70e39t 7183708302201

narosty souhlas s recenzi

+2/−8
19.10.2014 16:11

J82a90k29u44b 92P45e53e51t 7563748962721

zkusil jsem a smazal jsem...atmosféra dobra,grafika/optimalizace super...

Ale alieni by měli byt akcni...jako horor radsi penumbru ci amnesii. Navíc alien podle me vypada fakt divne a strach z  nej fakt nejde...atmosku a pocit strachu spis dela extreme stisnene protredi... ale i prez to vsecko je to druha nej alien hra...první je stále AvP.

0/−8
19.10.2014 16:11

E57l67i55á38š 15B87í70c48a 1495462595184

chlapče asi si neviděl starýho aliena co

0/0
7.12.2014 20:38

M20i52l85a41n 31Ž39á83d53n35í61k 9181542803776

navíc toto tvrzení :  A teď to přijde - když kteréhokoli z útočníků umlátíte, revolver z něj sice vypadne, ale vy ho NEMŮŽETE sebrat

Nejsem si jist zda autor recenze hru vůbec hrál:-/

k té nesmrtelnosti.... hra vznikla na základě smlouvy z vlastníky autorských práv  za předpokladu nějakých pravidel a já se domnívám že to je v pořádku, další věc kterou autor článku jaksi opomenul, pravděpodobně ani nevěděl.

Než začnu nějakou hru recenzovat, měl bych si o ní něco zjistit!!!!

Jedná se o hororovou hru a ne nějakou bezduchou střílečku, to si musí uvědomit každý kdo chce hru hrát, pokud někdo chce mít save na každém kroku ať zvolí raději SuperMaria, mě by nevadilo to kdyby možností hru uložit bylo o něco méně, umocňuje to napětí  zda se podaří splnit další kus mise.

Nechci tvrdit že hra je bezchybná, již jsem se také setkal s bugy kdy jsem měl chuť se  na to v.....

Ale kritizovat v hororové hře prvky které zdobí hry akční mi přijde trochu mimo mísu

+5/−1
18.10.2014 19:26

V56á56c91l12a73v 30Š52k39o97d67a 2721657504

K první části vašeho příspěvku, ten revolver skutečně nemůžete sebrat a získáte ho až později na místě kde je pro vás připravený...

0/0
18.10.2014 19:32

M46i32l80a72n 32Ž81á18d90n16í14k 9311212713306

Asi máte recht, pravda je že jednoho jsem skolil a revolver po něm sebral poté co alien se postaral o zbytek, je to už pár dní zpět  co jsem hrál tuto část a omlouvám se v tomto bodu autorovi recenze

0/0
18.10.2014 19:51

M70i20l49a23n 73Ž59á57d41n78í45k 9741262173776

15 let starý a dodnes nepřekonaný titul Aliens versus Predator!!!

Myslím že autor článku by neměl prezentovat své názory, navíc dle mého stupidní

+2/0
18.10.2014 18:59

F22i84l22i74p 80T92ř61e72b62a 6393350458886

Ale první AvP prostě JE doposud nejlepší hrou s vetřelčí tématikou...

+2/−1
19.10.2014 15:24

D70a52v34i79d 39B52a58r41t89o83š 9924239182196

Trapná recenze. Hra je výborná, bohužel recenzent jí evidentně neumí hrát.

+7/−3
18.10.2014 17:09

M67a85r15t56i25n 13L95ž16i93č38a50ř 9285197572184

Miluji ságu vetřelce, koukal jsem na kompletní gameplay a závěr - nuda a ten konec?!

+1/−5
18.10.2014 13:46

K80o24n76r83a88d 14S16l97a15d32e66k 3747878379902

Hra má své chyby, rozumím tomu, že někomu tohle nesedne, ale ta recenze je v těch hlavních bodech kritiky dost podpásová, oceněju právě odvahu autorů takto hru pojmout a jsem rád, že to i dobře funguje.

+7/0
17.10.2014 20:33

T98o66m71a35s 75K67r16e23j31z49e82k 7767240837618

Mam to stesti a pral bych kazdemu to vyzkouset, zahrat si hru na Oculus Riftu. Se sluchatky je zazitek nezapomenutelny. Byt primo ve hre, schovany ve skrini a a za doprovodu horovove orchestralni hudby, sledovat skrze skviry mohutneho vetrelce, jak cmucha par desitek centimetru od vas, to je unikatni zkusenost, kterou mne osobne nenahradi zadna dosavadni hra. Uz jen pro tu atmosferu davam z 10/10.

+4/0
17.10.2014 15:21

V30í94t 50Č59e74c17h19l34o13v12s68k79ý 8812889490256

Ta hodnocení jsou do nebe volající. 60%, vážně? Pamatuji si na totální braky zde recenzované a dostávaly více % než Isolation. Spousty aspektů hry jsou nepochopené lidmi, kteří stealth akce tohoto typu zkrátka nezvládají a klady označují jako zápory. Hra není bezchybná, sám jsem byl svědkem několika bugů a párkrát jsem i vztekle vypínal, ale to co hráči servíruje při opatrném hraní je parádní zážitek. Od této chvíle budu ta hodnocení brát radši s rezervou...;-€

+15/0
17.10.2014 15:02

J67a24r93o70s78l92a43v 88Š11i67m91o37n 2114211899316

Hodnocení psané lidskou bytostí je vždy potřeba brát s rezervou, protože je subjektivní.

Proto když si chci udělat obrázek, jdu na metacritic. Přečtu si dvacet, třicet názorů, kladných i záporných a většinou si vytvořím názor, který se mi pak samotným hraním potvrdí.

+3/−1
17.10.2014 15:23

M46i84r36e25k 25Z22á30v81o74d63n68ý 7652957840268

Docela by mě zajímalo, jak vy autor článku vyřešil situaci, že zabije vetřelce a dál? Bude zbytek hry chodit v prázných chodbách a doufat, že se neukouše nudou?

+9/−2
17.10.2014 12:44

V72á16c80l67a82v 52Š15k68o86d16a 2481917824

Tak teoreticky vzato bylo ve filmu(Aliens) naznačeno že zabití vajíčka, facehugera nebo chestbustera vždy vzbudí zájem ostatních alienů a vzhledem k tomu že jich na Sevastopolu bylo několik mohlo to být pro vývojáře jistým východiskem... Takže by případné zabití Aliena který po vás jde mohlo povolat dalšího který se pohybuje poblíž v jiné části stanice nebo případně i více alienů najednou, což by ze zabití aliena mohlo udělat poněkud kontraproduktivní záležitost... ;-D

+7/−1
17.10.2014 17:33

A78n17t22o23n79í32n 93Ž55o72h34a 2125470428286

To je věc designu, řešení by tu určitě bylo a ne jen jedno... Rozhodně si myslim, že zvolili jedno z těch horších řešení.

+4/−3
18.10.2014 14:49
Foto

L17u19k36á46š 14P84o93t85u55ž42n38í46k 8263774975302

No... jako opravdu velký fanda ALIENS Universa musim zprvu podotknout, že recenzent dost přestřelil... Hra skvěle navazuje na prvního ALIENa a dělá výborné přemostění k druhému dílu ALIENS. Jsou zde výborné odkazy, autoři si vyhráli s detaily, které skutečně ocení jen člověk, který o tématu něco ví. Skvělý soundtrack, výborné ozvučení a líbivá grafika. Světla stíny... Osobně musím říct, že u téhle hry jsem zvolil okamžitě obtížnost Hard, protože hrát ji na Easy mi přišlo jako výsměch. Jediné co musím od recenzenta přijmout byl pocit frustrace. Opravdu - od jednocho save pointu, ke druhému - kdy už jsem se vážně modlil, aby si vetřelec šel očuchávat někam nějakou jinou skříň, než tu ve kterém jsem byl schovaný, kdy mě vytahovat z ventilace, kdy jsem prostě věděl, že o mně nemůže vědět a přesto po prvním kroku mě bez slitování zlikvidoval... jsem myslel že počítač vyhodim z okna :D ... ale popravdě, právě různorodost řešení, to že vás vetřelec pokaždné na stejném místě nezabije stejným způsobem, ale že si vás oťukává a prostě někde vyšťárá... o to v téhle hře přeci jde. Že je vetřelec nesmrtelný? Jak tu už někdo podotkl... no... vážně zabít jednoho vetřelce hned na začátku a pak dvanáct hodin kroužit po stanici sám by byly trochu nuda. Jinak !!SPOILER !! ... proboha, kde recenzent přišel na to, že vetřelec je ve hře jenom jeden?8-o Jinak příběhová stránka je na vysoké úrovni a je přesně taková jakou jsem si jí vždy od vetřelce přál... a musím dát autorům opravdu velký palec nahoru !

+6/0
17.10.2014 11:20

V75á33c39l50a73v 62Š50k87o43d11a 2391527484

Jop, to že Vetřelců je na lodi několik a je tam vlastně i celé hnízdo mohli vývojáři využít k tomu že vetřelce by mohlo jít zabít, přesto že by to byla jen dočasná záležitost než by na vás narazil jiný, který se potuluje po lodi a mělo by to být extrémně obtížné...

+4/−2
17.10.2014 17:39

J13a43k35u63b 45P94e41e49t 7123638962951

Ja mam Alieny rad uz od utleho detstvi,hral jsem všechny Alien hry (krom této - zatím), ale podle toho co jsem videl u kamose a z výdejek s touto recenzí musím naprosto souhlasit. Nemusim to ani hrát abych věděl,že AvP - kampan za marinaka dosud nebyla prekonana....Jen to se save pointama (ze jsou od sebe daleko) je jedine dobře, pamatuju si jak zmrvili prave AvP tim patchem co pridal moznost kdykoliv hru ulozit...to hned člověka ochudilo o minimalne 50% emocionálního zazitku ze hry a zadupalo faktor strachu do země...Muj zebřiček Alien her podle toho jak me bavily/libily:

1. AvP

2. Alien Isolation

3. Alien trilogy

4. Alien 3 (gameboy)

5. AvP2

6. Aliens (automatovka)

7. Alien vs Predator (remake-ps3)

8. Colonial marines

Takze Isolation je podle me zatím druha nejlepší,ale jak rikam, na puvodni AvP to proste nemá (kampan marinaka, ostatní me extra nechytly)

+2/0
17.10.2014 9:33

M33a74r83t75i62n 53P95o35c96h11m72a96n 6678659662

Trosku mi to pripomnelo recenze Mirky Spacilove...

+2/0
17.10.2014 7:51

M30a92r45t73i41n 55P81o21c17h74m11a30n 6458589282

Ale vazneji: Kdyz je hodnoceni v recenzi o cca 20% nizsi nez hodnoceni ctenaru (a to byva ve vetsine ostatnich pripadu nizsi nez samotne hodnoceni autorem). V diskuzi je v tuto chvili cca 40 prispevku, ktere s recenzi nesouhlasi a maji radu doporuceni (opet porovnani u jinych her to byva par prispevku a par trollu), navic argumenty pouzite v recenzi si vzhledem k zanru nema autor jak obhajit, tak pak je pravdepodobne neco s tou recenzi asi spatne. Tou obhajobou spatne recenze si spise prilevate olej pod ohen. Nebylo by jednodussi napsat, ze se autor spatne vyspal po nekolikahodinove kalbe nebo kokainovym mejdanu a recenze se mu nepovedla a udelat jeste jeden pohled, tentokrat nekoho, kdo ma k teto tematice a typu hry vztah? Myslim, ze byste se ctenarum zavdecili vice, nez se dohadovat o tom, co to je vlastne "recenze" a obhajovat tuhle a autora za kazdou cenu.

+6/0
17.10.2014 7:59
Foto

J21a35k42u26b 98R78a74i34d88a 5158136559464

Jako mínus vnímám, že ve hře není Predátor. Takže ji hodnotím za 35 %.

+1/−7
17.10.2014 7:39
Foto

J46a66k96u77b 73R48a13i37d32a 5508246229664

:D

0/−3
17.10.2014 13:48

J18a73n 42H18a47b16á84s74k39o 4794687861913

Prijde mi jako nesmysl at jako zapor, ze je nesmrtelny. V yom pripade by nemohl byy jen jeden. Vzdyt by hra skoncila v pulce protoze jsem ho tolikrat zranil, ze umrel na nasledky a pak uz se nemam ceho bat.

+5/0
16.10.2014 21:34

M94a13r40t69i84n 19P50o74c50h76m32a56n 6968549902

Celkove ta recenze stoji za prd. Je v ni vic logickych lapsu, nez v te hre ;-)

+2/0
17.10.2014 7:41

A88n84t28o14n41í69n 10Ž91o80h67a 2965700708116

Nesmysl je to, že je ta hra navržená tak, že to bije do očí.....

+1/−2
17.10.2014 9:53

A65n96t19o85n77í44n 72Ž66o47h41a 2725460258416

Zaprvé se přiznám, že hru jsem ještě nehrál a teprve to zvažují (jelikož recenze jsou rozpolcené a nevim, zda mi to za to stojí). Někteří tu vyčítáte mínus "nesmrtelný Alien", že prý je to blbost u této hry a že to tak má být. Mnozí nezapomenete přihodit srovnání s Amnesii nebo Outlastem. Beru. Ale zároveň si uvědomte, že ve hře se Vám (narozdíl od těch dvou zmíněných) dostanou různé zbraně/nástroje. Pakliže se ve hře objeví situace, kdy máte třeba plamenomet a Vám se podaří Aliena zasáhnout, měl by skutečně zemřít/být citelně zraněn. Pochopil jsem to tak, ani jedno z toho se neděje. Pak je to ovšem skutečně mínus, dle mého názoru.

+3/−3
16.10.2014 18:37

O50n84d20ř91e25j 94D89u20j75k36a 4276906130329

On je hlavně neprůstřelný, v recenzi to není doslovně řečeno ale střely od něj doslova odskakují za doprovodu jisker 8-o

+2/−1
16.10.2014 19:01

A72n72t23o47n49í19n 53Ž66o46h77a 2615800348506

No, jestli je to teda pravda, tak v tom případě si myslím, že je to mínus na místě. Nejde totiž o to, že nejde zabít, ale že způsob, jakým to tam zapracovali bije do očí.

0/0
16.10.2014 20:45

M52i55c66h25a37l 59Ž17e69l74i80n74s80k89ý 9880698911940

Nevím jako verzi teda máte, ale já když jsem zkusil do něj šít brokovnicí, tak měl na sobě zranění a kyselina pálila zem všude kolem něj

+1/0
16.10.2014 23:32
Foto

L74u22k10á92š 34P93o32t37u71ž73n14í17k 8573204905542

Ohledně zranění vetřelce plamenometem... kdo řekl, že by měl umřít? To, že se tak stalo v AvP - neznamená, že to tak je ... pokud vím, tak v celé sáze o vetřelcích plamenometem umřel jen jeden - chestburster v ALIENS ... čili nedochůdče... dospělec neumřel ani jeden... a mám takový pocit, že v ALIENovi dostal od Dallase zásah a nic ...

+2/0
17.10.2014 11:51
Foto

L47u64k19á20š 88P40o94t61u96ž91n47í66k 8593294825742

Tak ne, beru zpět - zásah nedostal

+2/0
17.10.2014 11:56

P50e12t49e80r 40S26p58i32š39á53k 9621553985220

Tak mám odohraných pár hodín. Grafika a atmosféra super, ale to je asi tak všetko. Odinštalované a už sa k tomu nevrátim. Zle navrhnuté "save pointy" + dosť nelogické chovanie votrelca, kedy miesto toho že skontroluje oblasť a odíde tak tam bude chodiť dookola celý čas (asi má predtuchu že som tam :-)). Kto očakáva od tejto hry aspoň trocha "akcie" bude sklamaný.

+2/−10
16.10.2014 15:41

V89á30c43l35a79v 58Š12k64o78d60a 2121117854

Pokud ho něco někam přiláká, tak ho holt musíte odlákat někam jinam abyste ho odtamtud dostal, takových nástrojů je ve hře spousta, pokud se s tím nedokážete vypořádat je spíš chyba ve vás než ve hře... Každopádně během hry alien dost zásadně mění strategii, takže pokud jednou dělá co popisujete, příště už může dělat něco zcela jiného aby vás dostal...

+8/−1
16.10.2014 19:48

M43a12r27t33i34n 49P34o71c85h32m88a78n 6398409312

To, co od te hry neocekavam, je prave ta "akcia".

+3/0
17.10.2014 7:42

T32o64m63á91š 93H13a33l39f91a54r 3921102900758

Souhlasím s jediným negativním bodem recenze : Skriptovaná sektání. V dnešní době není pro vývojáře až takový problém naprogramovat nějakou toulavou AI a nechat vetřelce i ostatní přeživši se volně potulovat po stanici namísto předem nastavených pasáží - jako ona uvedená ženská u hackovaných dvěří.

Jinak mi recenze jako ostatním komentujícím přijde vcelku směšná. Recenze bez názorných příkladů by asi nebyla pořádná recenze, ale některé pasáže jsou vyloženě spoilery.

Nesmrtelný alien je problém jen do té míry, že ho výstřely ani nedonutí se stáhnout do bezpečí jako plamenomet, což by klidně mohly. Jak jinak mají autoři vytvořit v hráči pocit strachu?

A na závěr : žádné checkpointy a řídce rozmístěné ukládací stanice ? Stejný systém v Dark Souls 2 byl na tomhle webu označen jako Obtížný ale spravedlivý... chtělo by to nějakou konsistenci.

+16/−2
16.10.2014 15:24

J16a93k44u43b 69P90e85e16t 7643268882801

jsem zvedavej, urcite to zkusim a doufam,ze atmosféra bude aspoň tak husta jako u AvP při hre za marinaka :) pokud  ne,tak mazu.

+2/0
16.10.2014 15:04

M16i82c82h47a29l 32Ž71e73l93i56n36s71k82ý 9550798771270

S touto recenzí absolutně nesouhlasím ... je to nejlepší hra s Alienem co jsem kdy hrál. Pokud bych měl A:I něco vytknout, tak je to plamenomet, který hru až moc usnadňuje i na Hard obtížnost a grafický nedodělek, kdy moje (Amandy) tělo jako jediné ve hře nevrhá stín.

Grafika - té se nedá nic vytknout

Optimalizace - Nejlepší za hodně dlouho dobu

UI - Alien by mohl být víc chytřejší na Hard obtížnost, ale i tak umí hodně potrápit (mise v nemocnici je snad nejlepší)

Zvuk - soundtrack z prvního Aliena dokonalost podtrhává

Moje reakce na recenzi

Žádné checkpointy a daleko rozmístěné stanice pro ukládání ... tady bych se rád recenzentovi doslova vysmál za jeho zhýčkanost systémem dnešních her

Nesmrtelný vetřelec ... všichni to věděli už od samého začátku, že nejde zabít a to je podle mě naopak velké plus pro hru. Kde by byl strach z aliena když bych mu na potkání ustřelil palici brokovnicí? Navíc na stanici ve vesmíru, že ano :)

!!POZOR SPOILER!!

Alien, který je mi pořád za zadkem ... i když všichni dlouho tvrdí, že je jen jeden tak není a nikde se nepíše, že pokaždé narazíte na toho samého na jiné části stanice

+16/−2
16.10.2014 13:04

J22a63n 22K70o60n26e84c30n86y 1701909239576

"Alien: Isolation. Naštěstí to není zdaleka takový průšvih jako byli Aliens: Colonial Marines" ... ale dáme tomu nižší score... DAT LOGIC!

+26/−1
16.10.2014 12:36
Foto

O81n66d39ř49e44j 42Z81a53c40h 3603180893262

Jak jsem psal níže, obě hry nehodnotil jeden člověk, ale dva recenzenti - a jak Andrej, tak Zelda mají vystudovanou žurnalistiku a hrám se věnují léta. Jejich názor beru, i když s ním nemusím souhlasit. Nemůžu jim zasahovat do hodnocení, které je vždy subjektivní. Jasně, 0 - 100 procent není ideální, snadno pak vznikají tyhle rozpory. Naopak díky všem, co ukázali, že umí argumentovat, aniž by sklouzávali ke lžím či zesměšňování, že autor čekal CoD 123 a podobně.

+5/−3
16.10.2014 15:40

M84i74c35h24a26l 69V96e43r43n66e37r 8937896977624

V tom případě byste mohli k recenzi přidat alespoň boxík s názorem nějakého jiného redaktora (jak to někdy děláte), nejlépe někoho, kdo zná film Vetřelec, a nebude se tedy divit, že vetřelce nejde rozstřílet na cucky revolverem;-) Já vím, že se jedná o fiktivní monstrum a pohled každého člověka na každou hru je jedinečný, ale musíte uznat, že pokud se recenzent diví nesmrtelnosti vetřelce, slabému účinku zbraní nebo řídkosti savepointů, což všechno autoři hry uváděli už před vydáním, pak je něco špatně s recenzí, ne se hrou.

Bylo by lepší vyjádřit se k unikátní AI vetřelce - například v jiných recenzích jsem se dozvěděl, že se vetřelec učí, třeba postupně zjistí, že plamenomet má omezenou náplň, takže nejprve utíká, ale později už si počká mimo dosah, až ji vyplýtváte. Takové postřehy bych čekal od zkušeného redaktora a hráče.

+3/−1
16.10.2014 16:35

O60n58d41ř57e26j 22D88u95j32k47a 4226966340869

???

Na jaký film se to s Pavlem Pospíšilem díváte?

Vetřelec to rozhodně není. 8-o

0/−1
16.10.2014 16:40

P60a55v32e53l 75P51o59s15p69í10š93i79l 3231244393445

uz to nehul. Nebo se aspon podel.

0/0
16.10.2014 17:48
Foto

O58n46d79ř31e94j 98Z12a90c77h 3363870513862

Boxík dáváme, když si někdo další z redakce recenzovanou hru koupí, což se u Alien Isolation nestalo. Každopádně jsem otevřený všem názorům, takže pokud si chce někdo střihnout druhou stranu mince, pošlete na ondrej.zach@idnes.cz.

+1/0
16.10.2014 20:54

L45u19k81á87š 43M82i28c48h47a57l 3897576463778

Docela by mne zajímalo, co má vystudování žurnalistiky společného s tím, jak se píše recenze. Je spousta lidí, co tohle nestudovali a dokážou vyplodit zajímavější a hlavně pravdivější recenze. Jako hodnocení 60% je fakt výsměch téhle hře, která je super a zaslouží si minimálně 80%. Jasný, hodnocení je subjektivní, ale mělo by být hlavně objektivní. Takže pokud někdo Vetřelce nemusí, nemůže ho ani recenzovat. Já například nehraju RPG a tak je ani nehodnotím, protože tomu prostě nerozumím. Ale pardón, dotyčný je vlastně studovaný, takže rozumí všemu...

+2/−4
16.10.2014 21:34
Foto

O96n59d61ř72e11j 42Z75a38c87h 3573630543262

"hodnocení je subjektivní, ale mělo by být hlavně objektivní" - to je protimluv. K té erudovanosti - tím jsem chtěl říct, že recenzím od Andreje a Zeldy věřím, protože mají něco nahráno, byť ne s každou musím nutně souhlasit. Víc v tom nehledejte. A že by zrovna Zelda neměl rád Vetřelce, to si nemyslím :)

+1/0
16.10.2014 21:42

M87i98c71h12a51l 63Ž84e96l35i79n55s26k20ý 9970328401460

Ne že bych chtěl někoho urážet nebo tak něco, ale řekl bych, že většina z nás tu má už saka něco nahráno, takže to není nejlepší argument pro obhajobu této recenze. Krom BW a IGN nikdo tuhle hru tak neshodil. Dokonce i na Steamu má hra VELMI KLADNÉ hodnocení, což se tam moc často nevidí. Neříkám, že se to nutně musí každému líbit, ale plivat na tu hru kvůli takovým věcem no nevim nevim. I takový průser jako bylo poslední AvP dostalo 70% (a ano vím, že to psal někdo jiný i že jde o jiný žánr)

0/0
17.10.2014 11:01
Foto

L61u34k87á79š 76P36o78t84u69ž51n16í31k 8333334885662

To, že "má rád" Vetřelce ... ještě neznamená, že rozumí tomu, co píše... protože, je v recenzi pár lapsů.. kdy to skoro vypadá, že hru ani nehrál... nebo nepochopil.

+3/0
17.10.2014 11:55





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.