Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Horor Alien: Isolation srážejí zbytečné a hloupé chyby

Vetřelci vytvoření extravagantním umělcem H. R. Gigerem zůstávají i 35 let po svém debutu v prvním filmu stále jednou z nejděsivějších zrůd, které kdy lidský mozek vymyslel. Herní tituly z tohoto světa už se ovšem řadu let potýkají s velkými problémy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J77a17k69u47b 86S30t46a64n50ě51k 3806246683

Tahle recenze je totální fail,

Naprosto absurdní skripty:

Ve hře je asi 5 scriptovaných momentů z deseti hodinového hraní, v porovnání třeba s CoD naprosto zanedbatelné číslo.

Nesmrtelný Vetřelec:

Začnu tím, že redaktor evidentně nedohrál hru do konce jinak by nežvanil o tom že ho jeden vetřelec sleduje po celé stanici. Ale mám tu malou analogii ze života. 

"O vitalitě černé zvěře toho bylo již mnoho napsáno, byla popsána řada zranění způsobených dospělou černou zvěří a často byly uloveny i kusy, o kterých by člověk na první pohled prohlásil, že taková zranění nemohla přežít. Osobně jsem viděl zastřeleného kňoura, kterému chyběla polovina spodní čelisti, a ač byl lehce pohublejší, zranění se mu zcela vyhojilo a on přežil. Ve večerních hodinách dne 11. dubna 2014 (20:55) ulovil jeden můj kolega mladého divočáka - lončáka, který měl, zřejmě od sekačky či jiného zemědělského stroje, zcela amputovanou celou pravou zadní nohu (myslivecky celý pravý zadní běh), což se mu stalo zřejmě ještě jako malému selátku. Rána byla zcela zhojena a divočák – kňourek, měl zcela standardní váhu a podle všeho tedy, i přes toto obrovské zranění, nikterak nestrádal. Po vyvržení vážil přesně 60 kilogramů. Když si uvědomíme, že malinkaté selátko divočáka přežije i tak obrovské zranění spojené s velkou ztrátou krve (myslivecky barvy), a v podstatě bez jakékoliv pomoci, je to opravdu až neuvěřitelné. Zajímavostí také je, že mladý začínající myslivec střelil tohoto lončáka přesně na komoru a i s průstřelem srdce tento divočák z nástřelu (z místa, kde byl střelou z lovecké kulovnice zasažen) odběhl do hustého lesa vzdáleného zhruba 50 metrů, a musel tedy být z bezpečnostních důvodů dohledán až druhý den ráno."

Pardon ale myslivec s kulovnicí vs. prase (ve většině případů bez strachu o vlastní život) 

V porovnání s vystrašenou 26 letou holkou s pistolí, přesnou tak na 30 metrů vs. skoro 4 metrové monstrum s rychlostí geparda a reflexy kobry evolucí vyšlechtěné za jediným účelem a to zabíjení.

+5/0
21.10.2014 17:02

J33a46k51u29b 10P91e32e53t 7463548602791

narosty souhlas s recenzi

+2/−8
19.10.2014 16:11

J46a29k53u82b 62P52e15e89t 7973528212571

zkusil jsem a smazal jsem...atmosféra dobra,grafika/optimalizace super...

Ale alieni by měli byt akcni...jako horor radsi penumbru ci amnesii. Navíc alien podle me vypada fakt divne a strach z  nej fakt nejde...atmosku a pocit strachu spis dela extreme stisnene protredi... ale i prez to vsecko je to druha nej alien hra...první je stále AvP.

0/−8
19.10.2014 16:11

E16l69i88á68š 30B67í45c42a 1325152175834

chlapče asi si neviděl starýho aliena co

0/0
7.12.2014 20:38

M12i35l79a71n 70Ž89á32d55n88í10k 9671752633116

navíc toto tvrzení :  A teď to přijde - když kteréhokoli z útočníků umlátíte, revolver z něj sice vypadne, ale vy ho NEMŮŽETE sebrat

Nejsem si jist zda autor recenze hru vůbec hrál:-/

k té nesmrtelnosti.... hra vznikla na základě smlouvy z vlastníky autorských práv  za předpokladu nějakých pravidel a já se domnívám že to je v pořádku, další věc kterou autor článku jaksi opomenul, pravděpodobně ani nevěděl.

Než začnu nějakou hru recenzovat, měl bych si o ní něco zjistit!!!!

Jedná se o hororovou hru a ne nějakou bezduchou střílečku, to si musí uvědomit každý kdo chce hru hrát, pokud někdo chce mít save na každém kroku ať zvolí raději SuperMaria, mě by nevadilo to kdyby možností hru uložit bylo o něco méně, umocňuje to napětí  zda se podaří splnit další kus mise.

Nechci tvrdit že hra je bezchybná, již jsem se také setkal s bugy kdy jsem měl chuť se  na to v.....

Ale kritizovat v hororové hře prvky které zdobí hry akční mi přijde trochu mimo mísu

+5/−1
18.10.2014 19:26

V97á46c89l26a26v 22Š88k45o58d20a 2331127854

K první části vašeho příspěvku, ten revolver skutečně nemůžete sebrat a získáte ho až později na místě kde je pro vás připravený...

0/0
18.10.2014 19:32

M10i22l37a74n 39Ž44á51d57n82í79k 9431982743956

Asi máte recht, pravda je že jednoho jsem skolil a revolver po něm sebral poté co alien se postaral o zbytek, je to už pár dní zpět  co jsem hrál tuto část a omlouvám se v tomto bodu autorovi recenze

0/0
18.10.2014 19:51

M31i56l48a93n 35Ž66á31d30n54í25k 9161912273486

15 let starý a dodnes nepřekonaný titul Aliens versus Predator!!!

Myslím že autor článku by neměl prezentovat své názory, navíc dle mého stupidní

+2/0
18.10.2014 18:59

F52i25l55i68p 84T89ř20e27b24a 6703320348166

Ale první AvP prostě JE doposud nejlepší hrou s vetřelčí tématikou...

+2/−1
19.10.2014 15:24

D28a27v12i90d 50B29a90r42t95o64š 9834669802646

Trapná recenze. Hra je výborná, bohužel recenzent jí evidentně neumí hrát.

+7/−3
18.10.2014 17:09

M54a95r31t81i21n 95L97ž42i36č21a58ř 9195647782164

Miluji ságu vetřelce, koukal jsem na kompletní gameplay a závěr - nuda a ten konec?!

+1/−5
18.10.2014 13:46

K85o26n69r29a47d 13S27l63a74d86e11k 3847518879402

Hra má své chyby, rozumím tomu, že někomu tohle nesedne, ale ta recenze je v těch hlavních bodech kritiky dost podpásová, oceněju právě odvahu autorů takto hru pojmout a jsem rád, že to i dobře funguje.

+7/0
17.10.2014 20:33
Foto

T88o87m29a45s 23K95r41e58j36z36e72k 7917160537818

Mam to stesti a pral bych kazdemu to vyzkouset, zahrat si hru na Oculus Riftu. Se sluchatky je zazitek nezapomenutelny. Byt primo ve hre, schovany ve skrini a a za doprovodu horovove orchestralni hudby, sledovat skrze skviry mohutneho vetrelce, jak cmucha par desitek centimetru od vas, to je unikatni zkusenost, kterou mne osobne nenahradi zadna dosavadni hra. Uz jen pro tu atmosferu davam z 10/10.

+4/0
17.10.2014 15:21

V84í50t 83Č55e79c94h63l28o76v46s89k31ý 8432809360536

Ta hodnocení jsou do nebe volající. 60%, vážně? Pamatuji si na totální braky zde recenzované a dostávaly více % než Isolation. Spousty aspektů hry jsou nepochopené lidmi, kteří stealth akce tohoto typu zkrátka nezvládají a klady označují jako zápory. Hra není bezchybná, sám jsem byl svědkem několika bugů a párkrát jsem i vztekle vypínal, ale to co hráči servíruje při opatrném hraní je parádní zážitek. Od této chvíle budu ta hodnocení brát radši s rezervou...;-€

+15/0
17.10.2014 15:02

J19a11r46o32s38l72a51v 81Š74i37m88o43n 2554541969736

Hodnocení psané lidskou bytostí je vždy potřeba brát s rezervou, protože je subjektivní.

Proto když si chci udělat obrázek, jdu na metacritic. Přečtu si dvacet, třicet názorů, kladných i záporných a většinou si vytvořím názor, který se mi pak samotným hraním potvrdí.

+3/−1
17.10.2014 15:23

M80i88r46e27k 38Z71á92v75o70d20n82ý 7542907610608

Docela by mě zajímalo, jak vy autor článku vyřešil situaci, že zabije vetřelce a dál? Bude zbytek hry chodit v prázných chodbách a doufat, že se neukouše nudou?

+9/−2
17.10.2014 12:44

V31á81c26l71a55v 82Š25k18o43d67a 2181287894

Tak teoreticky vzato bylo ve filmu(Aliens) naznačeno že zabití vajíčka, facehugera nebo chestbustera vždy vzbudí zájem ostatních alienů a vzhledem k tomu že jich na Sevastopolu bylo několik mohlo to být pro vývojáře jistým východiskem... Takže by případné zabití Aliena který po vás jde mohlo povolat dalšího který se pohybuje poblíž v jiné části stanice nebo případně i více alienů najednou, což by ze zabití aliena mohlo udělat poněkud kontraproduktivní záležitost... ;-D

+7/−1
17.10.2014 17:33

A60n18t72o79n72í19n 42Ž96o62h96a 2805250348746

To je věc designu, řešení by tu určitě bylo a ne jen jedno... Rozhodně si myslim, že zvolili jedno z těch horších řešení.

+4/−3
18.10.2014 14:49
Foto

L21u55k28á59š 30P23o15t16u26ž83n98í23k 8583724545772

No... jako opravdu velký fanda ALIENS Universa musim zprvu podotknout, že recenzent dost přestřelil... Hra skvěle navazuje na prvního ALIENa a dělá výborné přemostění k druhému dílu ALIENS. Jsou zde výborné odkazy, autoři si vyhráli s detaily, které skutečně ocení jen člověk, který o tématu něco ví. Skvělý soundtrack, výborné ozvučení a líbivá grafika. Světla stíny... Osobně musím říct, že u téhle hry jsem zvolil okamžitě obtížnost Hard, protože hrát ji na Easy mi přišlo jako výsměch. Jediné co musím od recenzenta přijmout byl pocit frustrace. Opravdu - od jednocho save pointu, ke druhému - kdy už jsem se vážně modlil, aby si vetřelec šel očuchávat někam nějakou jinou skříň, než tu ve kterém jsem byl schovaný, kdy mě vytahovat z ventilace, kdy jsem prostě věděl, že o mně nemůže vědět a přesto po prvním kroku mě bez slitování zlikvidoval... jsem myslel že počítač vyhodim z okna :D ... ale popravdě, právě různorodost řešení, to že vás vetřelec pokaždné na stejném místě nezabije stejným způsobem, ale že si vás oťukává a prostě někde vyšťárá... o to v téhle hře přeci jde. Že je vetřelec nesmrtelný? Jak tu už někdo podotkl... no... vážně zabít jednoho vetřelce hned na začátku a pak dvanáct hodin kroužit po stanici sám by byly trochu nuda. Jinak !!SPOILER !! ... proboha, kde recenzent přišel na to, že vetřelec je ve hře jenom jeden?8-o Jinak příběhová stránka je na vysoké úrovni a je přesně taková jakou jsem si jí vždy od vetřelce přál... a musím dát autorům opravdu velký palec nahoru !

+6/0
17.10.2014 11:20

V18á20c80l41a67v 96Š40k19o45d58a 2631977344

Jop, to že Vetřelců je na lodi několik a je tam vlastně i celé hnízdo mohli vývojáři využít k tomu že vetřelce by mohlo jít zabít, přesto že by to byla jen dočasná záležitost než by na vás narazil jiný, který se potuluje po lodi a mělo by to být extrémně obtížné...

+4/−2
17.10.2014 17:39

J11a10k46u79b 71P68e88e82t 7473948222821

Ja mam Alieny rad uz od utleho detstvi,hral jsem všechny Alien hry (krom této - zatím), ale podle toho co jsem videl u kamose a z výdejek s touto recenzí musím naprosto souhlasit. Nemusim to ani hrát abych věděl,že AvP - kampan za marinaka dosud nebyla prekonana....Jen to se save pointama (ze jsou od sebe daleko) je jedine dobře, pamatuju si jak zmrvili prave AvP tim patchem co pridal moznost kdykoliv hru ulozit...to hned člověka ochudilo o minimalne 50% emocionálního zazitku ze hry a zadupalo faktor strachu do země...Muj zebřiček Alien her podle toho jak me bavily/libily:

1. AvP

2. Alien Isolation

3. Alien trilogy

4. Alien 3 (gameboy)

5. AvP2

6. Aliens (automatovka)

7. Alien vs Predator (remake-ps3)

8. Colonial marines

Takze Isolation je podle me zatím druha nejlepší,ale jak rikam, na puvodni AvP to proste nemá (kampan marinaka, ostatní me extra nechytly)

+2/0
17.10.2014 9:33

M44a33r73t66i24n 45P86o29c53h85m98a83n 6668779802

Trosku mi to pripomnelo recenze Mirky Spacilove...

+2/0
17.10.2014 7:51

M45a82r11t65i25n 80P15o26c46h28m50a88n 6828719402

Ale vazneji: Kdyz je hodnoceni v recenzi o cca 20% nizsi nez hodnoceni ctenaru (a to byva ve vetsine ostatnich pripadu nizsi nez samotne hodnoceni autorem). V diskuzi je v tuto chvili cca 40 prispevku, ktere s recenzi nesouhlasi a maji radu doporuceni (opet porovnani u jinych her to byva par prispevku a par trollu), navic argumenty pouzite v recenzi si vzhledem k zanru nema autor jak obhajit, tak pak je pravdepodobne neco s tou recenzi asi spatne. Tou obhajobou spatne recenze si spise prilevate olej pod ohen. Nebylo by jednodussi napsat, ze se autor spatne vyspal po nekolikahodinove kalbe nebo kokainovym mejdanu a recenze se mu nepovedla a udelat jeste jeden pohled, tentokrat nekoho, kdo ma k teto tematice a typu hry vztah? Myslim, ze byste se ctenarum zavdecili vice, nez se dohadovat o tom, co to je vlastne "recenze" a obhajovat tuhle a autora za kazdou cenu.

+6/0
17.10.2014 7:59
Foto

J23a97k97u96b 43R33a72i94d98a 5708446539474

Jako mínus vnímám, že ve hře není Predátor. Takže ji hodnotím za 35 %.

+1/−7
17.10.2014 7:39
Foto

J11a26k79u12b 90R33a16i80d80a 5798406769284

:D

0/−3
17.10.2014 13:48

J86a54n 25H34a62b25á87s40k87o 4114867321543

Prijde mi jako nesmysl at jako zapor, ze je nesmrtelny. V yom pripade by nemohl byy jen jeden. Vzdyt by hra skoncila v pulce protoze jsem ho tolikrat zranil, ze umrel na nasledky a pak uz se nemam ceho bat.

+5/0
16.10.2014 21:34

M17a49r83t40i31n 70P43o14c98h66m26a59n 6648769892

Celkove ta recenze stoji za prd. Je v ni vic logickych lapsu, nez v te hre ;-)

+2/0
17.10.2014 7:41

A59n43t67o30n77í56n 77Ž57o70h45a 2545550228596

Nesmysl je to, že je ta hra navržená tak, že to bije do očí.....

+1/−2
17.10.2014 9:53

A98n39t56o57n82í83n 31Ž49o58h18a 2955720288296

Zaprvé se přiznám, že hru jsem ještě nehrál a teprve to zvažují (jelikož recenze jsou rozpolcené a nevim, zda mi to za to stojí). Někteří tu vyčítáte mínus "nesmrtelný Alien", že prý je to blbost u této hry a že to tak má být. Mnozí nezapomenete přihodit srovnání s Amnesii nebo Outlastem. Beru. Ale zároveň si uvědomte, že ve hře se Vám (narozdíl od těch dvou zmíněných) dostanou různé zbraně/nástroje. Pakliže se ve hře objeví situace, kdy máte třeba plamenomet a Vám se podaří Aliena zasáhnout, měl by skutečně zemřít/být citelně zraněn. Pochopil jsem to tak, ani jedno z toho se neděje. Pak je to ovšem skutečně mínus, dle mého názoru.

+3/−3
16.10.2014 18:37

O37n65d69ř84e34j 38D96u30j80k18a 4756756590789

On je hlavně neprůstřelný, v recenzi to není doslovně řečeno ale střely od něj doslova odskakují za doprovodu jisker 8-o

+2/−1
16.10.2014 19:01

A47n84t75o58n83í15n 69Ž19o68h75a 2805540498106

No, jestli je to teda pravda, tak v tom případě si myslím, že je to mínus na místě. Nejde totiž o to, že nejde zabít, ale že způsob, jakým to tam zapracovali bije do očí.

0/0
16.10.2014 20:45

M34i70c57h59a36l 50Ž91e10l59i30n26s24k39ý 9280308791810

Nevím jako verzi teda máte, ale já když jsem zkusil do něj šít brokovnicí, tak měl na sobě zranění a kyselina pálila zem všude kolem něj

+1/0
16.10.2014 23:32
Foto

L33u15k83á64š 81P58o22t66u57ž20n68í88k 8883404835372

Ohledně zranění vetřelce plamenometem... kdo řekl, že by měl umřít? To, že se tak stalo v AvP - neznamená, že to tak je ... pokud vím, tak v celé sáze o vetřelcích plamenometem umřel jen jeden - chestburster v ALIENS ... čili nedochůdče... dospělec neumřel ani jeden... a mám takový pocit, že v ALIENovi dostal od Dallase zásah a nic ...

+2/0
17.10.2014 11:51
Foto

L71u58k33á57š 49P35o67t77u86ž64n58í43k 8543864495392

Tak ne, beru zpět - zásah nedostal

+2/0
17.10.2014 11:56

P86e52t74e70r 84S27p75i57š89á12k 9261803125210

Tak mám odohraných pár hodín. Grafika a atmosféra super, ale to je asi tak všetko. Odinštalované a už sa k tomu nevrátim. Zle navrhnuté "save pointy" + dosť nelogické chovanie votrelca, kedy miesto toho že skontroluje oblasť a odíde tak tam bude chodiť dookola celý čas (asi má predtuchu že som tam :-)). Kto očakáva od tejto hry aspoň trocha "akcie" bude sklamaný.

+2/−10
16.10.2014 15:41

V29á45c87l51a79v 94Š72k40o56d65a 2361957984

Pokud ho něco někam přiláká, tak ho holt musíte odlákat někam jinam abyste ho odtamtud dostal, takových nástrojů je ve hře spousta, pokud se s tím nedokážete vypořádat je spíš chyba ve vás než ve hře... Každopádně během hry alien dost zásadně mění strategii, takže pokud jednou dělá co popisujete, příště už může dělat něco zcela jiného aby vás dostal...

+8/−1
16.10.2014 19:48

M33a24r67t79i18n 79P81o45c23h68m98a19n 6958109422

To, co od te hry neocekavam, je prave ta "akcia".

+3/0
17.10.2014 7:42

T55o33m53á64š 65H66a28l70f90a73r 3901752980408

Souhlasím s jediným negativním bodem recenze : Skriptovaná sektání. V dnešní době není pro vývojáře až takový problém naprogramovat nějakou toulavou AI a nechat vetřelce i ostatní přeživši se volně potulovat po stanici namísto předem nastavených pasáží - jako ona uvedená ženská u hackovaných dvěří.

Jinak mi recenze jako ostatním komentujícím přijde vcelku směšná. Recenze bez názorných příkladů by asi nebyla pořádná recenze, ale některé pasáže jsou vyloženě spoilery.

Nesmrtelný alien je problém jen do té míry, že ho výstřely ani nedonutí se stáhnout do bezpečí jako plamenomet, což by klidně mohly. Jak jinak mají autoři vytvořit v hráči pocit strachu?

A na závěr : žádné checkpointy a řídce rozmístěné ukládací stanice ? Stejný systém v Dark Souls 2 byl na tomhle webu označen jako Obtížný ale spravedlivý... chtělo by to nějakou konsistenci.

+16/−2
16.10.2014 15:24

J86a48k74u84b 93P60e89e19t 7923458982661

jsem zvedavej, urcite to zkusim a doufam,ze atmosféra bude aspoň tak husta jako u AvP při hre za marinaka :) pokud  ne,tak mazu.

+2/0
16.10.2014 15:04

M97i59c46h77a55l 78Ž61e26l16i12n10s69k38ý 9800628321920

S touto recenzí absolutně nesouhlasím ... je to nejlepší hra s Alienem co jsem kdy hrál. Pokud bych měl A:I něco vytknout, tak je to plamenomet, který hru až moc usnadňuje i na Hard obtížnost a grafický nedodělek, kdy moje (Amandy) tělo jako jediné ve hře nevrhá stín.

Grafika - té se nedá nic vytknout

Optimalizace - Nejlepší za hodně dlouho dobu

UI - Alien by mohl být víc chytřejší na Hard obtížnost, ale i tak umí hodně potrápit (mise v nemocnici je snad nejlepší)

Zvuk - soundtrack z prvního Aliena dokonalost podtrhává

Moje reakce na recenzi

Žádné checkpointy a daleko rozmístěné stanice pro ukládání ... tady bych se rád recenzentovi doslova vysmál za jeho zhýčkanost systémem dnešních her

Nesmrtelný vetřelec ... všichni to věděli už od samého začátku, že nejde zabít a to je podle mě naopak velké plus pro hru. Kde by byl strach z aliena když bych mu na potkání ustřelil palici brokovnicí? Navíc na stanici ve vesmíru, že ano :)

!!POZOR SPOILER!!

Alien, který je mi pořád za zadkem ... i když všichni dlouho tvrdí, že je jen jeden tak není a nikde se nepíše, že pokaždé narazíte na toho samého na jiné části stanice

+16/−2
16.10.2014 13:04

J87a41n 80K50o58n74e93c23n25y 1451209339626

"Alien: Isolation. Naštěstí to není zdaleka takový průšvih jako byli Aliens: Colonial Marines" ... ale dáme tomu nižší score... DAT LOGIC!

+26/−1
16.10.2014 12:36
Foto

O86n53d97ř67e17j 80Z91a45c94h 3393590913372

Jak jsem psal níže, obě hry nehodnotil jeden člověk, ale dva recenzenti - a jak Andrej, tak Zelda mají vystudovanou žurnalistiku a hrám se věnují léta. Jejich názor beru, i když s ním nemusím souhlasit. Nemůžu jim zasahovat do hodnocení, které je vždy subjektivní. Jasně, 0 - 100 procent není ideální, snadno pak vznikají tyhle rozpory. Naopak díky všem, co ukázali, že umí argumentovat, aniž by sklouzávali ke lžím či zesměšňování, že autor čekal CoD 123 a podobně.

+5/−3
16.10.2014 15:40

M85i77c45h14a41l 37V96e30r60n64e57r 8177336657334

V tom případě byste mohli k recenzi přidat alespoň boxík s názorem nějakého jiného redaktora (jak to někdy děláte), nejlépe někoho, kdo zná film Vetřelec, a nebude se tedy divit, že vetřelce nejde rozstřílet na cucky revolverem;-) Já vím, že se jedná o fiktivní monstrum a pohled každého člověka na každou hru je jedinečný, ale musíte uznat, že pokud se recenzent diví nesmrtelnosti vetřelce, slabému účinku zbraní nebo řídkosti savepointů, což všechno autoři hry uváděli už před vydáním, pak je něco špatně s recenzí, ne se hrou.

Bylo by lepší vyjádřit se k unikátní AI vetřelce - například v jiných recenzích jsem se dozvěděl, že se vetřelec učí, třeba postupně zjistí, že plamenomet má omezenou náplň, takže nejprve utíká, ale později už si počká mimo dosah, až ji vyplýtváte. Takové postřehy bych čekal od zkušeného redaktora a hráče.

+3/−1
16.10.2014 16:35

O62n19d68ř38e63j 28D58u12j12k31a 4986696860969

???

Na jaký film se to s Pavlem Pospíšilem díváte?

Vetřelec to rozhodně není. 8-o

0/−1
16.10.2014 16:40

P58a81v87e23l 72P96o57s18p82í18š22i12l 3111324943895

uz to nehul. Nebo se aspon podel.

0/0
16.10.2014 17:48
Foto

O44n50d57ř38e35j 36Z11a94c72h 3783820743242

Boxík dáváme, když si někdo další z redakce recenzovanou hru koupí, což se u Alien Isolation nestalo. Každopádně jsem otevřený všem názorům, takže pokud si chce někdo střihnout druhou stranu mince, pošlete na ondrej.zach@idnes.cz.

+1/0
16.10.2014 20:54

L70u50k98á71š 78M75i44c44h35a17l 3247786113558

Docela by mne zajímalo, co má vystudování žurnalistiky společného s tím, jak se píše recenze. Je spousta lidí, co tohle nestudovali a dokážou vyplodit zajímavější a hlavně pravdivější recenze. Jako hodnocení 60% je fakt výsměch téhle hře, která je super a zaslouží si minimálně 80%. Jasný, hodnocení je subjektivní, ale mělo by být hlavně objektivní. Takže pokud někdo Vetřelce nemusí, nemůže ho ani recenzovat. Já například nehraju RPG a tak je ani nehodnotím, protože tomu prostě nerozumím. Ale pardón, dotyčný je vlastně studovaný, takže rozumí všemu...

+2/−4
16.10.2014 21:34
Foto

O94n62d22ř67e79j 50Z41a60c70h 3573850243432

"hodnocení je subjektivní, ale mělo by být hlavně objektivní" - to je protimluv. K té erudovanosti - tím jsem chtěl říct, že recenzím od Andreje a Zeldy věřím, protože mají něco nahráno, byť ne s každou musím nutně souhlasit. Víc v tom nehledejte. A že by zrovna Zelda neměl rád Vetřelce, to si nemyslím :)

+1/0
16.10.2014 21:42

M88i31c43h13a22l 66Ž22e39l31i56n59s55k18ý 9430428581340

Ne že bych chtěl někoho urážet nebo tak něco, ale řekl bych, že většina z nás tu má už saka něco nahráno, takže to není nejlepší argument pro obhajobu této recenze. Krom BW a IGN nikdo tuhle hru tak neshodil. Dokonce i na Steamu má hra VELMI KLADNÉ hodnocení, což se tam moc často nevidí. Neříkám, že se to nutně musí každému líbit, ale plivat na tu hru kvůli takovým věcem no nevim nevim. I takový průser jako bylo poslední AvP dostalo 70% (a ano vím, že to psal někdo jiný i že jde o jiný žánr)

0/0
17.10.2014 11:01
Foto

L80u74k42á76š 25P70o17t43u63ž39n88í38k 8243924605102

To, že "má rád" Vetřelce ... ještě neznamená, že rozumí tomu, co píše... protože, je v recenzi pár lapsů.. kdy to skoro vypadá, že hru ani nehrál... nebo nepochopil.

+3/0
17.10.2014 11:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.