Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Dragon Age: Inquisition odčinil hříchy předchozího dílu. Hraje se skvěle

Z osudové bitvy si nepamatujete nic než útržky. Jediné, co tak trochu tušíte, je spojení s monumentálním portálem na obzoru, kterým na zemi proudí zástupy démonů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L50a98d60i72s16l82a58v 11S83o68k18o64l 1890592235682

Na pc nehratelné.. Ovládání absolutně mimo. Nelze ovládat kameru pohybem myši, hrdinu jen klávesami...RvRvRv

26.2.2015 17:59

K64a88r38e32l 19V34a71n96ě94k 2224357736775

Bez češtiny jaksi nemám chuť to hrát, jenom doufám, že to někdo časem přeloží.

30.11.2014 17:04

J33i42ř87í 62L59a18n73g89w81e85i69l 3580494208199

Přesně. Každý neumí anglicky ;-) to je realita.

30.12.2014 10:47

V25l51a81d13i40m26í47r 19T20e12n19k16r91á72t 6708703305825

tak nevím, na čem autor hrál, ale na PC dávám 80% a to z několika důvodů

1) svět je neskutečně sterilní, NPC nikam nejdou, nic nedělají, prostředí se nemění v rámci lokace, prostě když někde má pršet tak leje, i kdyby jste tam stáli třeba týden a to mě osobně docela vadí

2)  "zkonzolované" ovládání...proboha proč??? nemůžu prostě kliknou na ranec a vybrat ho? vážně musím udělat ty zbytečný dva kroky navíc?

kde je auto attack? (jak píše martin)

izometrická kamera je k prdu a neovladatelná, strategická výhoda 0

ovládání myší v boji spíš za trest, stejně jako targeting samotný...největší sranda je, že jsem to zkoušel i na gamepadu a je to ještě větší očistec Rv

hra má sice parádní příběh, krásné lokace, perfektní postavy i výpravu, ale k čemu to když vás obtěžuje samotné ovládání, jen jako úlitba gamepadu, na kterém se to nakonec hraje stejně 10x hůř

25.11.2014 19:56

M22a33r30t91i62n 81B10e50n96e73š 3172527624609

Proč všechny recenze na netu dávají téhle hře 90+ procent? přitom na metacritic od uživatelů člověk nečte nic jiného než hate (který nesouvisí s denuvo DRM). Ovládání na PC hraničí s nehratelností. Proč proboha odstranili autoattack? Proč se nedá myší otočit úhel kamery, jak jsme zvyklí? Proč se nedá lootovat a interaktovat s okolím kliknutím myši, jak jsme zvyklí? A především, proč takhle fundamentální problémy všichni recenzenti přehlíží? :O ...

25.11.2014 17:56

M84a60r86t78i69n 52N69á47p17r94a77v52n57í97k 1662974185241

Bioware už není co bývalo, přál bych si aby to bylo dokonale RPG, ale vzhledem k tomu, že nikde nečtu ani zmínku o systému, levelovani, vývoji postav, obtížnosti  -  klíčových faktorech RPG, tak jsem dost skeptik. Vyjmenovaný klady v hodnocení považuji za hodně úsměvný. Tyhle hry už prostě nejsou pro starý;-)

14.11.2014 14:31

L38u65k97á85š 93J59a28n31e40č75e50k 4447122583

Radim precist nejake dalsi recenze (seznam zde - http://www.reddit.com/r/dragonage/comments/2ly4xu/dragon_age_inquisition_review_thread/ ) nebo se podivat na nepreberne mnozstvi videi z hrani (http://www.twitch.tv/bioware/profile/past_broadcasts nebo na YouTube).

Ale v rychlosti shrnu:

System - nevim co tim myslis, boje? Budto takticky pohled shora (ala DAO/NWN), "akcni RPG" z pohledu 3. osoby, nebo kombinace obojiho.

Levelovani - klasicke, zkusenosti za kazdou ptakovinu, co level to bod do jedne z abilit. Ability jsou v nekolika ruznych talentovych stromech, kazdy jich ma plus minus 13, lze kombinovat.

Vyvoj postav - pokud jde o ability, viz vyse. Pokud jde o charakter, podle toho, jak moc budou souhlasit s tim co delas. Kdyz je moc nas*res, tak odejdou.

Obtiznost - podle zvolene (casual, normal, hard, nightmare). Z toho co je videt ve videich to na Hard a Nightmare je dost narocny.

14.11.2014 18:01

V55á16c21l82a90v 59M39a52š84a23t 2961843399516

"Hru hodnotilo 85 čtenářů" - To už vyšla, nebo hodnotí pouze podle recenze nebo gameplay videí ?

Jinak na hru se těším ... prvek moci a dobývání by mohl být hodně zajímavý, stejně jako základna s upgradama ...

11.11.2014 23:47

P51a39v75e97l 37V62a31n29č62á11k 3844195344485

To je klasický stádoidní jev ... aby nevybočili, mečí ve stejném rytmu a klikají stejně, jako recenze. Také se na hru těším a naštěstí už se naklikanými zcestnými hodnoceními neřídím:-)

13.11.2014 18:29

L12u44k32á90š 83J13a34n47e79č93e50k 4807982913

Hodnoti na zaklade toho neskutecneho mnozstvi gameplay materialu, co Bioware predstaivlo na Twitchi, a taky podle mnoha recenzi, kde hra snad nedostala neme nez 80% a zujala i mnoho "YouTube kritiku", jako je TotalBiscuit a dalsi.

14.11.2014 17:50

J66o72s12e85f 49J87u92h26á15s91z 1859912638

Tak po několika letech přišel opět čas oprášit vzpomínky na svět Dragon Age, ze kterého si nyní pamatuji už jen střípky v podobě Alistaira nebo Morrigan. Naštěstí po nahlédnutí na stránky o Dragon si vzpomenu i na další věcí - Grey Wardens, Leliana nebo dění kolem Ostagaru.

Rád na tyto věci vzpomínám, byl to silný herní zážitek a už se těším na nový díl. R^

11.11.2014 17:45

T24o52m87á23š 72K21o90z90l88í11k 4402401321498

Mne by hlavně zajímalo ... a to jsem se z recenze nedozvěděl, jestli trojka stále trpí neduhy dvojky. Třebas zbytečným zjednodušením rozhovorům, kdy je předem ikonkou označeno jaký typ reakce od postavy chceme. Nebo neustálým spawnováním nepřátel jakoby odnikud z ničeho, do prostoru.

11.11.2014 16:22

J43a45r33o41s84l28a54v 81Š64i20m11o15n 2124351199566

Rozhovory jsou stále "kruhové" ( :) ), ale už jsem si nějak z tech všech Mass Effectů zvykl.

Nepřátelé se nespawnují. Kolik jich je na bojišti, tolik jich musíte zabít. Maximálně je někdo schovává za rohem/stromem/skálou.

11.11.2014 18:00

K74a13m27i69l 28D81o82l51e94z38e88l 6742836114542

vcera jsem koupil ultimate edici, takze uvidime :)

11.11.2014 16:10

T19o65m53á81š 68J68a53r17e44š 4682694330

Ahoj, mám dotaz zda se to dá hrát jen s 1 postavou nebo je pokaždé nutné mít partu složenou ze 4 postav ?

11.11.2014 14:31

M15i88c65h78a53l 55Ž65e29l32i72n26s50k58ý 9420328261920

To se dalo vždycky, ale jedna postava nemá šanci

11.11.2014 15:50

M88i35c98h59a92l 69T65o74m26á15n58e20k 9357599226

mela minimalne v jednom pripade, pokracovani postavy z 1ky v datadisku a hlavne pokud to byla roguna tak si to solovala vse sama, protoze mela tolik agi ze kdyz ji nekdo trefil tak byl tuhy, s warrem uz mi to tka neslo , dalsi sem nezkousel

11.11.2014 20:45

L59u48k32á32š 10J18a14n57e98č53e45k 4317182513

V Awakening byl Warden nechutne "overpowered", cili to nejde brat jako mernou jednotku

14.11.2014 18:02

L28u94k73á21š 51J76a43n76e72č55e94k 4947232783

Da, ale dostanes nakopano do rite, pokud nebudes hrat na casual obtiznost

14.11.2014 18:02

Z39a59n70e21t47a 66M37a98n93a98k92o91v80a 9312512602491

Chcem sa opytat... ak som nehrala predchadzajucu hru (hrala som len prvy diel), bude mi v deji nieco chybat, alebo su deje jednotlivych dielov na sebe nezavisle?

11.11.2014 13:21

J33a44r65o73s85l62a45v 23Š17i44m25o71n 2594751149226

Pokud jste nehrála dvojku, jenom pro vás bude několik postav nových. Příběhy jsou, ač někdy propletené mezi sebou, tak naprosto nezávislé.

Co se stalo ve druhém dílu se dozvíte i z Dragon's Keep, kde si stejně budete "vytvářet" příběh předchozích dílů tak, jak potřebujete. :)

11.11.2014 13:55

L90u77k69á92š 74J19a69n84e89č95e79k 4227582843

Doporucuju podivat se na videa na YouTube jak nekdo hraje, protoze pribehove se ve dvojce stane nekolik podstatnych veci a predstavi se tam nekolik podstatnych postav.

Rozhodnuti jdou, jak psal Jaroslav Simon, naklikat a importovat na dragonagekeep.com

14.11.2014 18:04

K62a54r31e94l 55C71h78a22r64v73á17t 3756347580

60 éček za standardní edici? Hošíci z EA nejsou z laciného kraje. Počkám si (třeba i pár let), až bude stát tak 20.

11.11.2014 12:35

P92a82v31e49l 26V86a67n39č72á89k 3554585344945

A nekupujte si barevnou televizi, černobílá stačí a někde ji vyštracháte zdarma ... za pár let ty barevné, co vyrobili letos, budou taky levnější:-) ... chápete, jak absurdní příspěvek jste vložil?

13.11.2014 18:32

K87a94r65e64l 11C58h59a62r26v38á80t 3576507220

Myslím, že vůbec ne absurdní. Jen některé hry pro mě mají takovou hodnotu, abych je koupil za plnou cenu hned vydání. Poslední takovou hrou byl Zaklínač 1, protože mám moc rád knihy od Sapkowského. Další hru, kterou koupím brzy po vydání, pokud bude mít dobré hodnocení budou Pillars of Eternity.

To, že si u některých her trochu počkám, nijak nesnižuje pozdější herní zážitek. Pokud je člověk s nákupem her o něco pozadu, má také  stále co hrát a ušetří hodně peněz.

13.11.2014 19:31

A65n14t28o66n43í45n 36H96o23l58í71k 8417963934250

Poukazat na stale se zvysujici startujici ceny her neni vubec absurdni. DA ma sice perfektni herni dobu, ale co je moc, to je moc. Plus Steam se svou politikou 1 dolar = 1 euro. Proste se pocka / koupi jinde. To je jiste kazdeho vec.

Trend to je ale nemily.

18.11.2014 15:49
Foto

B57ě14l98a 23P53o26l75á78š50k20o33v98á 2431294154219

Klidně zaplatím, ale za lokalizovnou verzi. Nedokážu si představit, že by Francouz, nebo Němec byl ochoten dát peníze za hru, která by nebyla přeložená. A to si myslím, že oproti nám s Angličtinou takové problémy nemají (jako já). Naši prodejci, jsou líní a houby obchodníci. Nakoupit ve velkém levně, a šup s tím na pulty. Pak jen brečí, jak špatně se hry prodávají. Za ty peníze chci nějakou přidanou hodnotu a ne manuálek, ještě mizerně přeložený.

17.12.2014 11:47

L45u38k27á27š 16J85a36n90e90č59e61k 4977522163

doporucuji kamenny obchod, tam jsou ceny jako za normalni novou hru (okolo 1200)

14.11.2014 18:05

P61a68v11e79l 75M58e37d67e49k 1370492261325

Po vynechani dvojky uz se zase tesim a ozivaji vzpominky na jednicku. Par mesicu si ale pockam az vychytaji bugy a cena sleze trochu niz a mozna vyleze nejake DLC mezitim.

11.11.2014 11:21

K21a36r62e92l 52C60h94a67r76v96á50t 3286727320

U jedničky vyšla po čase na steamu ultimate edice, která zahrnovala datadisk a všechna DLC. Rád u her čekám na takové vydání, pokud se nejedná o hru, na kterou jsem hodně natěšenej. :-). Nejsem totiž zvědavej na DLC, kde si člověk za několik euro koupí mečík a brnění.

11.11.2014 12:26

M68i47c35h44a59l 62Ž77e31l93i90n13s39k57ý 9840158141810

Až na to, že Dragon age 3 na Steamu nebude a hoši z EA jsou dost opatrný, co se slev na Origin týká

11.11.2014 15:52

L23u69k28á28š 27J54a81n41e49č30e35k 4867862463

Na DLC je krasne to, ze nikdo nikoho nenuti je kupovat. Obzvlast takova ta priblba s vybavou. A koupit si dalsi pribeh neni az tak hrozna investice

14.11.2014 18:08

M69a85r57t93i28n 87P45o47c50h26m58a86n 6698989112

Vyzkousim ... aspon je cim vyplnit cekani na Zaklinace. :-)

11.11.2014 11:09

J21a94n 83V54e83s43e26l55ý 7495308799627

Tak zdá se že trojku si zas zahraju, opravitelný chyby neberu jako mínus (pokud je tedy opraví).Nervozita poklesla :-P

11.11.2014 9:51

K27a23r57e94l 17C13h66a55r86v98á56t 3206637350

Pokud se sem tam ve hře objeví chyby, dá se to tolerovat. Z některých her má ale člověk po vydání pocit, že nejsou zralé ani na betatestování.

11.11.2014 12:29

D33o80m76i10n94i94k 71C49e28r24n91y 5135913974359

Ono je možné, že se některé chyby ještě stihnou opravit před vydáním a jen se stáhnou při instalaci z originu

13.11.2014 22:12

L68u11k53á97š 18J82a29n36e68č62e79k 4657422543

Mnoho zminenych technickych chyb ma resit Day 0 patch, ktery mnoha zahranicnim recenzentum BioWare potvrdilo

14.11.2014 18:07

P33a94v36e43l 30K18a92f74k72a 8294833671555

Mno, počkám do Vánoc, jestli se jim podaří odstranit největší bugy (a obecně se uvidí jak k tomu bude Bioware přistupovat) a pak se uvidí...

11.11.2014 9:12

M73i38c80h24a10l 73D56v60o39ř55á66k 9655269497600

Asi tak, Bioware umí jak hry tak spálit. Po Vánocích jestli budou reakce stále pozitivní, koupím.

11.11.2014 9:28







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.