Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Dragon Age: Inquisition odčinil hříchy předchozího dílu. Hraje se skvěle

Z osudové bitvy si nepamatujete nic než útržky. Jediné, co tak trochu tušíte, je spojení s monumentálním portálem na obzoru, kterým na zemi proudí zástupy démonů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L86a26d38i74s57l61a19v 20S89o90k19o32l 1730172145252

Na pc nehratelné.. Ovládání absolutně mimo. Nelze ovládat kameru pohybem myši, hrdinu jen klávesami...RvRvRv

0/−1
26.2.2015 17:59

K55a87r38e51l 81V46a56n38ě13k 2894987226725

Bez češtiny jaksi nemám chuť to hrát, jenom doufám, že to někdo časem přeloží.

+2/−3
30.11.2014 17:04

J11i28ř28í 91L27a67n87g58w80e68i57l 3130904498969

Přesně. Každý neumí anglicky ;-) to je realita.

0/−1
30.12.2014 10:47

V61l11a63d33i24m55í90r 81T97e12n40k41r37á10t 6338743245615

tak nevím, na čem autor hrál, ale na PC dávám 80% a to z několika důvodů

1) svět je neskutečně sterilní, NPC nikam nejdou, nic nedělají, prostředí se nemění v rámci lokace, prostě když někde má pršet tak leje, i kdyby jste tam stáli třeba týden a to mě osobně docela vadí

2)  "zkonzolované" ovládání...proboha proč??? nemůžu prostě kliknou na ranec a vybrat ho? vážně musím udělat ty zbytečný dva kroky navíc?

kde je auto attack? (jak píše martin)

izometrická kamera je k prdu a neovladatelná, strategická výhoda 0

ovládání myší v boji spíš za trest, stejně jako targeting samotný...největší sranda je, že jsem to zkoušel i na gamepadu a je to ještě větší očistec Rv

hra má sice parádní příběh, krásné lokace, perfektní postavy i výpravu, ale k čemu to když vás obtěžuje samotné ovládání, jen jako úlitba gamepadu, na kterém se to nakonec hraje stejně 10x hůř

+4/0
25.11.2014 19:56

M80a85r11t20i20n 11B16e84n96e62š 3702697624339

Proč všechny recenze na netu dávají téhle hře 90+ procent? přitom na metacritic od uživatelů člověk nečte nic jiného než hate (který nesouvisí s denuvo DRM). Ovládání na PC hraničí s nehratelností. Proč proboha odstranili autoattack? Proč se nedá myší otočit úhel kamery, jak jsme zvyklí? Proč se nedá lootovat a interaktovat s okolím kliknutím myši, jak jsme zvyklí? A především, proč takhle fundamentální problémy všichni recenzenti přehlíží? :O ...

+1/0
25.11.2014 17:56

M64a87r79t10i97n 58N25á20p10r64a93v77n70í76k 1152604785371

Bioware už není co bývalo, přál bych si aby to bylo dokonale RPG, ale vzhledem k tomu, že nikde nečtu ani zmínku o systému, levelovani, vývoji postav, obtížnosti  -  klíčových faktorech RPG, tak jsem dost skeptik. Vyjmenovaný klady v hodnocení považuji za hodně úsměvný. Tyhle hry už prostě nejsou pro starý;-)

0/−3
14.11.2014 14:31

L26u74k89á26š 31J46a48n82e47č22e45k 4797802913

Radim precist nejake dalsi recenze (seznam zde - http://www.reddit.com/r/dragonage/comments/2ly4xu/dragon_age_inquisition_review_thread/ ) nebo se podivat na nepreberne mnozstvi videi z hrani (http://www.twitch.tv/bioware/profile/past_broadcasts nebo na YouTube).

Ale v rychlosti shrnu:

System - nevim co tim myslis, boje? Budto takticky pohled shora (ala DAO/NWN), "akcni RPG" z pohledu 3. osoby, nebo kombinace obojiho.

Levelovani - klasicke, zkusenosti za kazdou ptakovinu, co level to bod do jedne z abilit. Ability jsou v nekolika ruznych talentovych stromech, kazdy jich ma plus minus 13, lze kombinovat.

Vyvoj postav - pokud jde o ability, viz vyse. Pokud jde o charakter, podle toho, jak moc budou souhlasit s tim co delas. Kdyz je moc nas*res, tak odejdou.

Obtiznost - podle zvolene (casual, normal, hard, nightmare). Z toho co je videt ve videich to na Hard a Nightmare je dost narocny.

+1/0
14.11.2014 18:01

V26á43c77l66a40v 69M51a59š73a10t 2841123609936

"Hru hodnotilo 85 čtenářů" - To už vyšla, nebo hodnotí pouze podle recenze nebo gameplay videí ?

Jinak na hru se těším ... prvek moci a dobývání by mohl být hodně zajímavý, stejně jako základna s upgradama ...

+5/0
11.11.2014 23:47

P90a15v30e12l 84V98a91n56č72á84k 3604635354185

To je klasický stádoidní jev ... aby nevybočili, mečí ve stejném rytmu a klikají stejně, jako recenze. Také se na hru těším a naštěstí už se naklikanými zcestnými hodnoceními neřídím:-)

0/0
13.11.2014 18:29

L42u93k72á60š 81J56a64n35e95č34e67k 4627922483

Hodnoti na zaklade toho neskutecneho mnozstvi gameplay materialu, co Bioware predstaivlo na Twitchi, a taky podle mnoha recenzi, kde hra snad nedostala neme nez 80% a zujala i mnoho "YouTube kritiku", jako je TotalBiscuit a dalsi.

+1/0
14.11.2014 17:50

J18o59s55e79f 86J74u81h62á20s83z 1859892858

Tak po několika letech přišel opět čas oprášit vzpomínky na svět Dragon Age, ze kterého si nyní pamatuji už jen střípky v podobě Alistaira nebo Morrigan. Naštěstí po nahlédnutí na stránky o Dragon si vzpomenu i na další věcí - Grey Wardens, Leliana nebo dění kolem Ostagaru.

Rád na tyto věci vzpomínám, byl to silný herní zážitek a už se těším na nový díl. R^

+5/0
11.11.2014 17:45

T94o41m91á66š 47K23o77z73l22í46k 4582931281108

Mne by hlavně zajímalo ... a to jsem se z recenze nedozvěděl, jestli trojka stále trpí neduhy dvojky. Třebas zbytečným zjednodušením rozhovorům, kdy je předem ikonkou označeno jaký typ reakce od postavy chceme. Nebo neustálým spawnováním nepřátel jakoby odnikud z ničeho, do prostoru.

+2/0
11.11.2014 16:22

J27a53r48o54s30l72a94v 31Š14i32m66o25n 2264571859236

Rozhovory jsou stále "kruhové" ( :) ), ale už jsem si nějak z tech všech Mass Effectů zvykl.

Nepřátelé se nespawnují. Kolik jich je na bojišti, tolik jich musíte zabít. Maximálně je někdo schovává za rohem/stromem/skálou.

+1/0
11.11.2014 18:00

K84a85m98i92l 54D50o20l44e81z66e61l 6552506224422

vcera jsem koupil ultimate edici, takze uvidime :)

0/0
11.11.2014 16:10

T11o23m61á44š 13J25a65r84e71š 4412554850

Ahoj, mám dotaz zda se to dá hrát jen s 1 postavou nebo je pokaždé nutné mít partu složenou ze 4 postav ?

0/0
11.11.2014 14:31

M71i92c51h90a73l 50Ž55e31l42i46n42s85k42ý 9670498611740

To se dalo vždycky, ale jedna postava nemá šanci

0/0
11.11.2014 15:50

M31i84c86h31a65l 15T68o74m45á52n22e70k 9337639896

mela minimalne v jednom pripade, pokracovani postavy z 1ky v datadisku a hlavne pokud to byla roguna tak si to solovala vse sama, protoze mela tolik agi ze kdyz ji nekdo trefil tak byl tuhy, s warrem uz mi to tka neslo , dalsi sem nezkousel

0/0
11.11.2014 20:45

L38u84k34á72š 50J20a74n82e57č69e51k 4377722163

V Awakening byl Warden nechutne "overpowered", cili to nejde brat jako mernou jednotku

0/0
14.11.2014 18:02

L23u70k78á33š 97J39a72n16e34č96e70k 4667132513

Da, ale dostanes nakopano do rite, pokud nebudes hrat na casual obtiznost

0/0
14.11.2014 18:02

Z84a50n61e66t11a 88M73a70n43a84k70o45v46a 9592232802541

Chcem sa opytat... ak som nehrala predchadzajucu hru (hrala som len prvy diel), bude mi v deji nieco chybat, alebo su deje jednotlivych dielov na sebe nezavisle?

0/0
11.11.2014 13:21

J39a84r27o74s10l84a97v 27Š50i28m59o61n 2354431769136

Pokud jste nehrála dvojku, jenom pro vás bude několik postav nových. Příběhy jsou, ač někdy propletené mezi sebou, tak naprosto nezávislé.

Co se stalo ve druhém dílu se dozvíte i z Dragon's Keep, kde si stejně budete "vytvářet" příběh předchozích dílů tak, jak potřebujete. :)

+1/0
11.11.2014 13:55

L50u85k85á12š 47J84a87n65e60č14e77k 4437342673

Doporucuju podivat se na videa na YouTube jak nekdo hraje, protoze pribehove se ve dvojce stane nekolik podstatnych veci a predstavi se tam nekolik podstatnych postav.

Rozhodnuti jdou, jak psal Jaroslav Simon, naklikat a importovat na dragonagekeep.com

+1/0
14.11.2014 18:04

K39a31r62e60l 34C17h89a70r39v20á75t 3486357870

60 éček za standardní edici? Hošíci z EA nejsou z laciného kraje. Počkám si (třeba i pár let), až bude stát tak 20.

+5/−2
11.11.2014 12:35

P88a71v25e44l 51V84a83n33č79á14k 3504885984415

A nekupujte si barevnou televizi, černobílá stačí a někde ji vyštracháte zdarma ... za pár let ty barevné, co vyrobili letos, budou taky levnější:-) ... chápete, jak absurdní příspěvek jste vložil?

+2/−3
13.11.2014 18:32

K72a61r98e20l 61C88h24a81r27v11á74t 3466817860

Myslím, že vůbec ne absurdní. Jen některé hry pro mě mají takovou hodnotu, abych je koupil za plnou cenu hned vydání. Poslední takovou hrou byl Zaklínač 1, protože mám moc rád knihy od Sapkowského. Další hru, kterou koupím brzy po vydání, pokud bude mít dobré hodnocení budou Pillars of Eternity.

To, že si u některých her trochu počkám, nijak nesnižuje pozdější herní zážitek. Pokud je člověk s nákupem her o něco pozadu, má také  stále co hrát a ušetří hodně peněz.

+4/0
13.11.2014 19:31

A57n24t57o54n83í64n 51H54o45l95í23k 8867203744490

Poukazat na stale se zvysujici startujici ceny her neni vubec absurdni. DA ma sice perfektni herni dobu, ale co je moc, to je moc. Plus Steam se svou politikou 1 dolar = 1 euro. Proste se pocka / koupi jinde. To je jiste kazdeho vec.

Trend to je ale nemily.

+2/−1
18.11.2014 15:49
Foto

B82ě19l65a 88P31o76l17á61š36k88o60v63á 2541374134669

Klidně zaplatím, ale za lokalizovnou verzi. Nedokážu si představit, že by Francouz, nebo Němec byl ochoten dát peníze za hru, která by nebyla přeložená. A to si myslím, že oproti nám s Angličtinou takové problémy nemají (jako já). Naši prodejci, jsou líní a houby obchodníci. Nakoupit ve velkém levně, a šup s tím na pulty. Pak jen brečí, jak špatně se hry prodávají. Za ty peníze chci nějakou přidanou hodnotu a ne manuálek, ještě mizerně přeložený.

0/0
17.12.2014 11:47

L59u21k22á48š 57J67a33n17e57č88e28k 4557442593

doporucuji kamenny obchod, tam jsou ceny jako za normalni novou hru (okolo 1200)

0/0
14.11.2014 18:05

P41a82v71e82l 59M14e98d30e29k 1120372841315

Po vynechani dvojky uz se zase tesim a ozivaji vzpominky na jednicku. Par mesicu si ale pockam az vychytaji bugy a cena sleze trochu niz a mozna vyleze nejake DLC mezitim.

+2/0
11.11.2014 11:21

K13a97r56e50l 76C72h92a67r35v43á72t 3356247670

U jedničky vyšla po čase na steamu ultimate edice, která zahrnovala datadisk a všechna DLC. Rád u her čekám na takové vydání, pokud se nejedná o hru, na kterou jsem hodně natěšenej. :-). Nejsem totiž zvědavej na DLC, kde si člověk za několik euro koupí mečík a brnění.

0/0
11.11.2014 12:26

M64i65c36h93a82l 95Ž12e50l53i18n43s72k62ý 9920868381620

Až na to, že Dragon age 3 na Steamu nebude a hoši z EA jsou dost opatrný, co se slev na Origin týká

+1/0
11.11.2014 15:52

L43u58k47á14š 15J29a14n95e52č46e12k 4907152983

Na DLC je krasne to, ze nikdo nikoho nenuti je kupovat. Obzvlast takova ta priblba s vybavou. A koupit si dalsi pribeh neni az tak hrozna investice

0/0
14.11.2014 18:08

M88a91r77t64i56n 93P87o68c29h65m75a13n 6738539742

Vyzkousim ... aspon je cim vyplnit cekani na Zaklinace. :-)

0/0
11.11.2014 11:09

J32a49n 58V90e69s19e42l36ý 7395128319777

Tak zdá se že trojku si zas zahraju, opravitelný chyby neberu jako mínus (pokud je tedy opraví).Nervozita poklesla :-P

+1/0
11.11.2014 9:51

K56a77r90e81l 45C56h65a96r69v71á86t 3876487690

Pokud se sem tam ve hře objeví chyby, dá se to tolerovat. Z některých her má ale člověk po vydání pocit, že nejsou zralé ani na betatestování.

0/0
11.11.2014 12:29

D64o92m89i20n26i60k 83C39e75r42n38y 5465393764499

Ono je možné, že se některé chyby ještě stihnou opravit před vydáním a jen se stáhnou při instalaci z originu

0/0
13.11.2014 22:12

L42u86k93á46š 60J60a39n27e44č97e56k 4947612923

Mnoho zminenych technickych chyb ma resit Day 0 patch, ktery mnoha zahranicnim recenzentum BioWare potvrdilo

+1/0
14.11.2014 18:07

P85a91v91e93l 10K47a54f48k89a 8414653841655

Mno, počkám do Vánoc, jestli se jim podaří odstranit největší bugy (a obecně se uvidí jak k tomu bude Bioware přistupovat) a pak se uvidí...

0/0
11.11.2014 9:12

M67i73c30h60a27l 89D64v41o34ř56á20k 9985369777970

Asi tak, Bioware umí jak hry tak spálit. Po Vánocích jestli budou reakce stále pozitivní, koupím.

0/0
11.11.2014 9:28







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.