Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Dragon Age: Inquisition odčinil hříchy předchozího dílu. Hraje se skvěle

Z osudové bitvy si nepamatujete nic než útržky. Jediné, co tak trochu tušíte, je spojení s monumentálním portálem na obzoru, kterým na zemi proudí zástupy démonů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L57a18d38i31s73l29a24v 11S74o14k54o32l 1550542575322

Na pc nehratelné.. Ovládání absolutně mimo. Nelze ovládat kameru pohybem myši, hrdinu jen klávesami...RvRvRv

0/−1
26.2.2015 17:59

K53a10r71e32l 93V84a71n67ě66k 2884737636175

Bez češtiny jaksi nemám chuť to hrát, jenom doufám, že to někdo časem přeloží.

+2/−3
30.11.2014 17:04

J50i82ř33í 16L13a72n57g89w32e89i32l 3530804488339

Přesně. Každý neumí anglicky ;-) to je realita.

0/−1
30.12.2014 10:47

V17l43a48d36i41m98í19r 66T67e79n28k72r46á69t 6638843555605

tak nevím, na čem autor hrál, ale na PC dávám 80% a to z několika důvodů

1) svět je neskutečně sterilní, NPC nikam nejdou, nic nedělají, prostředí se nemění v rámci lokace, prostě když někde má pršet tak leje, i kdyby jste tam stáli třeba týden a to mě osobně docela vadí

2)  "zkonzolované" ovládání...proboha proč??? nemůžu prostě kliknou na ranec a vybrat ho? vážně musím udělat ty zbytečný dva kroky navíc?

kde je auto attack? (jak píše martin)

izometrická kamera je k prdu a neovladatelná, strategická výhoda 0

ovládání myší v boji spíš za trest, stejně jako targeting samotný...největší sranda je, že jsem to zkoušel i na gamepadu a je to ještě větší očistec Rv

hra má sice parádní příběh, krásné lokace, perfektní postavy i výpravu, ale k čemu to když vás obtěžuje samotné ovládání, jen jako úlitba gamepadu, na kterém se to nakonec hraje stejně 10x hůř

+4/0
25.11.2014 19:56

M92a33r30t30i25n 52B81e10n42e31š 3202487774239

Proč všechny recenze na netu dávají téhle hře 90+ procent? přitom na metacritic od uživatelů člověk nečte nic jiného než hate (který nesouvisí s denuvo DRM). Ovládání na PC hraničí s nehratelností. Proč proboha odstranili autoattack? Proč se nedá myší otočit úhel kamery, jak jsme zvyklí? Proč se nedá lootovat a interaktovat s okolím kliknutím myši, jak jsme zvyklí? A především, proč takhle fundamentální problémy všichni recenzenti přehlíží? :O ...

+1/0
25.11.2014 17:56

M45a48r60t32i49n 46N32á17p41r26a64v36n84í10k 1212294675141

Bioware už není co bývalo, přál bych si aby to bylo dokonale RPG, ale vzhledem k tomu, že nikde nečtu ani zmínku o systému, levelovani, vývoji postav, obtížnosti  -  klíčových faktorech RPG, tak jsem dost skeptik. Vyjmenovaný klady v hodnocení považuji za hodně úsměvný. Tyhle hry už prostě nejsou pro starý;-)

0/−3
14.11.2014 14:31

L76u92k86á24š 12J85a28n95e54č41e66k 4867552293

Radim precist nejake dalsi recenze (seznam zde - http://www.reddit.com/r/dragonage/comments/2ly4xu/dragon_age_inquisition_review_thread/ ) nebo se podivat na nepreberne mnozstvi videi z hrani (http://www.twitch.tv/bioware/profile/past_broadcasts nebo na YouTube).

Ale v rychlosti shrnu:

System - nevim co tim myslis, boje? Budto takticky pohled shora (ala DAO/NWN), "akcni RPG" z pohledu 3. osoby, nebo kombinace obojiho.

Levelovani - klasicke, zkusenosti za kazdou ptakovinu, co level to bod do jedne z abilit. Ability jsou v nekolika ruznych talentovych stromech, kazdy jich ma plus minus 13, lze kombinovat.

Vyvoj postav - pokud jde o ability, viz vyse. Pokud jde o charakter, podle toho, jak moc budou souhlasit s tim co delas. Kdyz je moc nas*res, tak odejdou.

Obtiznost - podle zvolene (casual, normal, hard, nightmare). Z toho co je videt ve videich to na Hard a Nightmare je dost narocny.

+1/0
14.11.2014 18:01

V11á15c36l97a19v 41M45a19š37a84t 2911133659886

"Hru hodnotilo 85 čtenářů" - To už vyšla, nebo hodnotí pouze podle recenze nebo gameplay videí ?

Jinak na hru se těším ... prvek moci a dobývání by mohl být hodně zajímavý, stejně jako základna s upgradama ...

+5/0
11.11.2014 23:47

P67a81v87e22l 63V16a71n83č35á31k 3454735144535

To je klasický stádoidní jev ... aby nevybočili, mečí ve stejném rytmu a klikají stejně, jako recenze. Také se na hru těším a naštěstí už se naklikanými zcestnými hodnoceními neřídím:-)

0/0
13.11.2014 18:29

L91u90k50á53š 69J45a34n79e72č22e20k 4367682673

Hodnoti na zaklade toho neskutecneho mnozstvi gameplay materialu, co Bioware predstaivlo na Twitchi, a taky podle mnoha recenzi, kde hra snad nedostala neme nez 80% a zujala i mnoho "YouTube kritiku", jako je TotalBiscuit a dalsi.

+1/0
14.11.2014 17:50

J65o12s32e97f 30J38u37h71á52s54z 1339492568

Tak po několika letech přišel opět čas oprášit vzpomínky na svět Dragon Age, ze kterého si nyní pamatuji už jen střípky v podobě Alistaira nebo Morrigan. Naštěstí po nahlédnutí na stránky o Dragon si vzpomenu i na další věcí - Grey Wardens, Leliana nebo dění kolem Ostagaru.

Rád na tyto věci vzpomínám, byl to silný herní zážitek a už se těším na nový díl. R^

+5/0
11.11.2014 17:45

T27o78m15á61š 44K36o90z26l46í44k 4472431291638

Mne by hlavně zajímalo ... a to jsem se z recenze nedozvěděl, jestli trojka stále trpí neduhy dvojky. Třebas zbytečným zjednodušením rozhovorům, kdy je předem ikonkou označeno jaký typ reakce od postavy chceme. Nebo neustálým spawnováním nepřátel jakoby odnikud z ničeho, do prostoru.

+2/0
11.11.2014 16:22

J87a18r75o11s36l46a13v 28Š33i97m46o53n 2744251299486

Rozhovory jsou stále "kruhové" ( :) ), ale už jsem si nějak z tech všech Mass Effectů zvykl.

Nepřátelé se nespawnují. Kolik jich je na bojišti, tolik jich musíte zabít. Maximálně je někdo schovává za rohem/stromem/skálou.

+1/0
11.11.2014 18:00

K94a30m29i87l 17D10o67l60e74z98e76l 6502296664842

vcera jsem koupil ultimate edici, takze uvidime :)

0/0
11.11.2014 16:10

T64o10m74á49š 63J76a52r95e12š 4532974550

Ahoj, mám dotaz zda se to dá hrát jen s 1 postavou nebo je pokaždé nutné mít partu složenou ze 4 postav ?

0/0
11.11.2014 14:31

M16i24c90h60a74l 96Ž96e48l27i23n40s55k86ý 9490248351370

To se dalo vždycky, ale jedna postava nemá šanci

0/0
11.11.2014 15:50

M69i62c98h65a23l 81T52o10m75á65n71e52k 9337269446

mela minimalne v jednom pripade, pokracovani postavy z 1ky v datadisku a hlavne pokud to byla roguna tak si to solovala vse sama, protoze mela tolik agi ze kdyz ji nekdo trefil tak byl tuhy, s warrem uz mi to tka neslo , dalsi sem nezkousel

0/0
11.11.2014 20:45

L18u53k60á45š 83J48a11n53e31č27e67k 4507692283

V Awakening byl Warden nechutne "overpowered", cili to nejde brat jako mernou jednotku

0/0
14.11.2014 18:02

L61u23k61á26š 68J42a89n98e88č92e42k 4477592983

Da, ale dostanes nakopano do rite, pokud nebudes hrat na casual obtiznost

0/0
14.11.2014 18:02

Z41a35n95e92t96a 95M47a42n87a78k51o87v67a 9192772482541

Chcem sa opytat... ak som nehrala predchadzajucu hru (hrala som len prvy diel), bude mi v deji nieco chybat, alebo su deje jednotlivych dielov na sebe nezavisle?

0/0
11.11.2014 13:21

J41a82r80o23s51l20a35v 63Š83i53m19o64n 2674131469876

Pokud jste nehrála dvojku, jenom pro vás bude několik postav nových. Příběhy jsou, ač někdy propletené mezi sebou, tak naprosto nezávislé.

Co se stalo ve druhém dílu se dozvíte i z Dragon's Keep, kde si stejně budete "vytvářet" příběh předchozích dílů tak, jak potřebujete. :)

+1/0
11.11.2014 13:55

L11u21k94á31š 73J52a73n80e29č34e81k 4747802733

Doporucuju podivat se na videa na YouTube jak nekdo hraje, protoze pribehove se ve dvojce stane nekolik podstatnych veci a predstavi se tam nekolik podstatnych postav.

Rozhodnuti jdou, jak psal Jaroslav Simon, naklikat a importovat na dragonagekeep.com

+1/0
14.11.2014 18:04

K80a30r50e48l 10C64h77a85r88v25á69t 3386237510

60 éček za standardní edici? Hošíci z EA nejsou z laciného kraje. Počkám si (třeba i pár let), až bude stát tak 20.

+5/−2
11.11.2014 12:35

P37a77v30e75l 15V98a66n96č81á26k 3794875184105

A nekupujte si barevnou televizi, černobílá stačí a někde ji vyštracháte zdarma ... za pár let ty barevné, co vyrobili letos, budou taky levnější:-) ... chápete, jak absurdní příspěvek jste vložil?

+2/−3
13.11.2014 18:32

K93a26r37e60l 82C19h72a87r23v29á12t 3806197250

Myslím, že vůbec ne absurdní. Jen některé hry pro mě mají takovou hodnotu, abych je koupil za plnou cenu hned vydání. Poslední takovou hrou byl Zaklínač 1, protože mám moc rád knihy od Sapkowského. Další hru, kterou koupím brzy po vydání, pokud bude mít dobré hodnocení budou Pillars of Eternity.

To, že si u některých her trochu počkám, nijak nesnižuje pozdější herní zážitek. Pokud je člověk s nákupem her o něco pozadu, má také  stále co hrát a ušetří hodně peněz.

+4/0
13.11.2014 19:31

A32n79t61o44n39í31n 53H50o14l16í69k 8807173834480

Poukazat na stale se zvysujici startujici ceny her neni vubec absurdni. DA ma sice perfektni herni dobu, ale co je moc, to je moc. Plus Steam se svou politikou 1 dolar = 1 euro. Proste se pocka / koupi jinde. To je jiste kazdeho vec.

Trend to je ale nemily.

+2/−1
18.11.2014 15:49
Foto

B33ě67l21a 55P77o91l72á87š19k55o13v77á 2481634114729

Klidně zaplatím, ale za lokalizovnou verzi. Nedokážu si představit, že by Francouz, nebo Němec byl ochoten dát peníze za hru, která by nebyla přeložená. A to si myslím, že oproti nám s Angličtinou takové problémy nemají (jako já). Naši prodejci, jsou líní a houby obchodníci. Nakoupit ve velkém levně, a šup s tím na pulty. Pak jen brečí, jak špatně se hry prodávají. Za ty peníze chci nějakou přidanou hodnotu a ne manuálek, ještě mizerně přeložený.

0/0
17.12.2014 11:47

L33u89k50á74š 12J64a45n58e86č56e52k 4227312893

doporucuji kamenny obchod, tam jsou ceny jako za normalni novou hru (okolo 1200)

0/0
14.11.2014 18:05

P12a12v87e49l 88M61e89d34e41k 1330582911515

Po vynechani dvojky uz se zase tesim a ozivaji vzpominky na jednicku. Par mesicu si ale pockam az vychytaji bugy a cena sleze trochu niz a mozna vyleze nejake DLC mezitim.

+2/0
11.11.2014 11:21

K88a36r53e14l 86C12h42a45r90v65á19t 3466687310

U jedničky vyšla po čase na steamu ultimate edice, která zahrnovala datadisk a všechna DLC. Rád u her čekám na takové vydání, pokud se nejedná o hru, na kterou jsem hodně natěšenej. :-). Nejsem totiž zvědavej na DLC, kde si člověk za několik euro koupí mečík a brnění.

0/0
11.11.2014 12:26

M62i68c31h48a59l 65Ž28e52l10i88n97s73k49ý 9810988571270

Až na to, že Dragon age 3 na Steamu nebude a hoši z EA jsou dost opatrný, co se slev na Origin týká

+1/0
11.11.2014 15:52

L25u19k22á55š 31J42a51n65e19č87e54k 4217452783

Na DLC je krasne to, ze nikdo nikoho nenuti je kupovat. Obzvlast takova ta priblba s vybavou. A koupit si dalsi pribeh neni az tak hrozna investice

0/0
14.11.2014 18:08

M13a30r39t37i64n 20P83o97c35h33m46a35n 6638159222

Vyzkousim ... aspon je cim vyplnit cekani na Zaklinace. :-)

0/0
11.11.2014 11:09

J62a59n 46V42e48s92e36l55ý 7755408359787

Tak zdá se že trojku si zas zahraju, opravitelný chyby neberu jako mínus (pokud je tedy opraví).Nervozita poklesla :-P

+1/0
11.11.2014 9:51

K49a77r72e40l 64C20h94a52r20v54á43t 3476427260

Pokud se sem tam ve hře objeví chyby, dá se to tolerovat. Z některých her má ale člověk po vydání pocit, že nejsou zralé ani na betatestování.

0/0
11.11.2014 12:29

D83o87m19i95n78i45k 52C56e37r17n78y 5955843764749

Ono je možné, že se některé chyby ještě stihnou opravit před vydáním a jen se stáhnou při instalaci z originu

0/0
13.11.2014 22:12

L62u95k39á40š 10J57a56n59e15č70e52k 4207682513

Mnoho zminenych technickych chyb ma resit Day 0 patch, ktery mnoha zahranicnim recenzentum BioWare potvrdilo

+1/0
14.11.2014 18:07

P15a13v93e16l 76K51a66f66k44a 8564433391925

Mno, počkám do Vánoc, jestli se jim podaří odstranit největší bugy (a obecně se uvidí jak k tomu bude Bioware přistupovat) a pak se uvidí...

0/0
11.11.2014 9:12

M50i64c61h67a34l 28D77v56o58ř14á17k 9425679367370

Asi tak, Bioware umí jak hry tak spálit. Po Vánocích jestli budou reakce stále pozitivní, koupím.

0/0
11.11.2014 9:28





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.