Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Warlords of Draenor mohl být nejlepší, je však plný rozporů

Rozšíření Warlords of Draenor fantasy on-line hry na hrdiny World of Warcraft slibovalo návrat ke kořenům. Tvůrci se nebojí nových nápadů, nicméně start hry se příliš nepovedl. V první části recenze hodnotíme stávající obsah, v druhé přidáváme zkušenosti po několika týdnech a číselné hodnocení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M23a12r56t22i71n 46K41a34š48p54a35r 7556899670580

+ Rozhodně prostředí, novej svět vypadá pěkně. Garrison a další menší vychytávky jsou taky bezva.

- Co mě vyloženě nas**lo jsou 2 stance u Mistweavera, kdyby alespoň přepnutí mezi nimi nebylo na gcd.. to je peklo :-)

0/0
8.1.2015 16:45

J35i59ř96í 93Ř71e79h38o32ř 9288208436148

+ followeři a mise, opravdu mě to stále baví, ale faktem je že nechodím moc raidy a tak je to pro mě šance se obléknout a získat další věci

+ poklady po světě, příjemné osvěžení, dobře že se nemůže létat.

- opět zabitý starý obsah, kdy je konečně napadne všechny instance překopat na generování podle úrovně postavy

- zabitá geniální zahrádka z pandy, přičemž garrison se přímo nabízel pro ještě větší rozvinutí zahrádky

- profese nepřináší nic nového, alespoň moje alchymie je téměř k ničemu, flasky nejsou potřeba. Kytky se vrší a jsou bezcenné, ale i ostatních věcí jsou hromady. Navíc mám budovu na enchanty a tak mě ani nic nenutí kupovat věci v aukci.

- celkově budovy jsou dost nuda, ze všeho se mohlo vytřískat více. Navíc horde garrison je hnusný.

- ten raid finder, já bych přivítal kdyby to bylo přípravou na normal. Ale jak je zmíněno je to jednodušší než heroic dungeon. Jde to ještě dále. Je to tam nebezpečné asi tak jako tréningový panák.

+- celá záležitost kolem battle pets se zjednodušila, na poražení draenor masteru jsou třeba pouze 4 peti a pomocí nich lze dolevelovat a upgradovat 365 jiných petů na rare kvalitu 25 level. To vše pomocí 5 bitev denně.

0/0
7.1.2015 17:45

J29a31n 41V60o28n60d33r62á11č79e60k 4362278119978

S recenzí se poměrně ztotožňuji. Cata i Pandy jsem obojí ani nedohrál na max level (83 resp. 87. level) jaká to byla nuda. WoD jsem dohrál na 100 jedním dechem a nejvíc mě baví garrison. Prostě se lognu, pošlu maníky makat, vypnu a jdu dělat něco užitečného.

Vadí mi znehodocení všech profesí formou garrisonu a také mě štve kutání rudy a sbírání kytek. Obecně garrison zabere dost času, takže další postavy na 100 levelovat nebudu, nemá to smysl.

HC dungy mi zas tak lehké se špatnou výbavou nepřipadají, ale jestli autor hrál pouze za huntera, tak se ten trochu zkreslený názor dá pochopit :-)

Naopak souhlasím s triviální obtížností LFR. Chápu, že náhodně složená grupa těžko bude řešit taktiky, ale při této obtížnosti se vlatně ani taktika neřeší. S raidy jsem začal, šel jsem dvakrát a byla to neskutečná nuda. Normal by byl asi lepší, nicméně na to nemám čas.

PVP nehraju, nemůžu soudit.

Mám zaplacený ještě leden, který s chutí dohraju a pak se vrhnu na něco jiného. Jako zábava na tři čtyři měsíce se WoD povedlo. Za mě 88 % :-)

+2/0
7.1.2015 11:26

L24u32k19á29š 88J69a23n88e31č39e95k 4517272193

Hmm rika se ze imitace je formou obdivu. Cili WoW obdivuje SWTOR to tak vypada. Posilani posadky na crafting mise, bolster (posilování itemu) v PvP...

0/0
7.1.2015 8:45

T81o35m79á20š 28M79a11t84ě53j 9545948633502

Blizzard nikdy nebyl velký inovátor. Vždy vyzobávali co funguje, a vyleštili to.

0/0
7.1.2015 10:07

H56o37n45z74a 84R51o89č68e18k 3385889133172

Tenhle datadisk je pro mě osobně asi největší zklamání. Zlepšování PVP itemů v PVP situacích? Na co? Podle mě to docela markantně ještě víc znevýhodní hráče, který nemaj dostatečnej gear a musej se plácat v bg daleko dýl. Prostě další debalancování už tak nevyváženýho pvp. Místo osobního městečka, bych radši bral v podobnym stylu guild housy, kde by se alespoň shromáždilo víc lidí, takhle už tak lidi, který jsou u wow nonstop zalezlí doma, budou ještě navíc zalezlí i ve hře bez motivace vylízt a trochu něco dělat. Doufam že mi nepodělali moc shadow priesta - toho se děsim s každym datadiskem.

0/−1
7.1.2015 3:48

A77l13e32x77a91n80d22r 44K31o78s74t82k71a 8162448736744

PS: Garison už vcelku funguje, pro změnu blbnou dungeony a raid MC. prostě je celá parta vykopnuta.

+1/0
22.11.2014 6:46

M80i82c23h83a71l 98T62o30m66á62n23e11k 9147319576

co bych byl rad aby blizz zacal resit ve wow jsou alti, protoze zvlast u neceho narocneho na farmu jako je garrison apod, uz ted nemam silu levlit bud jedineho alta , jeslti jim vadi ze si kazdy udela vsehcny profese a chce aby se vic davali veci na ah, nebo resili na trade, tak at da vsem postavam stejne profese a konec, ale at sakra to slouci, 

ja bych nejradeji videl model garrison kde si postavim vsehcno a u kazde postavy mam aktivni budovy co mam profese nebo co si vyberu s tim ze herbs, dul, fish hut a pet cosi at je proste zakald pro vsehcny rovnou a hlavne tim ze to mam na mainovi , tak nemusim mit i na altech splnene podminky na lvl nebo budovy v lokacich 

+ doted nechapu a nepochopim jejich styl  smysleni ohledne lootu, viz followers mise, ktere nabizeji itemu na postavu, tohle by melo byt  aspon binds on account, protoze by me zajimalo kolik lidi v dobe kdy takovou misi dotane ma tak strasny gear ze ten item pro nej bude bonus, kdezto na altech uz by to mohlo vyuzit mnohem vic hracu

+2/0
20.11.2014 10:07

M41i36c98h87a50l 31T74o29m80á77n49e92k 9717989136

jeste dodatek, ktery uz neni takovy problem ale pri startu kde bylo vsude mrte lidi a samo ali a horda na stejnem miste delala q, tak vlastnost barracku , ze muzete mit bodyguarda je uplne zcestna, protoze on nejde vubec ovladat a v dobe kdy skoro kazda class ma i na zakladnich direct skillech slabe aoe, tak bg je prakticky nonstop tuhy, aoe ho sice jen tka nezabije ale on se pak pusti do enemy frakce a ti ho samo sejmou a to velmi rychle a ze se tomu neda zabrnait me stve, to ze se to mele stim se pocita ale nejak s rozumem by to chtelo

ale jinak hra bavi, hccka jsou trozku tezsi nez byla v mop ale urcite jsou vic easy nez byla v TBC ( nejtezi co kdy byla ) a cata v zacatcich, a beru to at uz pug nebo party run

0/0
20.11.2014 10:20

D67r75a83h46o39m35í82r 50S25t89r30o73u69h33a79l 4175328902334

Záměr je, pokud vím, takový, že každý hráč je naskilovaný jen v určité oblasti a musí spolupracovat s ostatními. Pokud chcete hrát hru, kde nepotřebujete interakci s ostatními lidmi, doporučuju Skyrim.

0/0
20.11.2014 11:59

M60i95c86h62a94l 35T87o21m24á79n13e32k 9787829366

jenze ta moznost ve wow celkem je, ohledne profesi, jen je to neutahnutelne na cas, takze bud to maji nastavit tak aby to neslo ata interakce skutecne byla povina nebo umoznit to farmeni rozumneji, takto akorat nahravaji boterum a podobne pakazi

0/0
20.11.2014 12:38

D36r40a60h87o41m36í67r 65S75t17r42o98u83h94a29l 4805618392754

Stejně nechápu o co Vám jde. Za čtyři roky, co jsem tu hru hrál, udělal jsem si čtyři 70/80/85/90-tky. Nikdy jsem nepociťoval problémy s nedostatkem surovin. Spíš jsem na jejich prodeji vydělával.

Mimochodem právě omezování možnosti dělat všechno je problém. Když můžete změnit profesi, tak se dá trhu snadno přizpůsobit. Proto tam ta možnost je.

Znám ale lidi, co si v alchymii udělali trinkety, pak se to odnaučili, naučili se jewelcraft, udělali si prsteny, pak se to odnaučili, naučili se enchant a všecko chantnuli, pak se to odnaučili a naučili se mining a herbalismus jen kvůli tomu, aby si zvedli staty. Takže asi tak...

0/0
20.11.2014 15:33

M73i25c56h61a13l 42T17o56m98á23n87e59k 9697849386

no to tka uplne nejde , uz nejakou dobu co pisete, ale nektere veci jsou boe ci boa a ne bop, takze neni na skodu si udelat u inscripce treba staffku pro castera ktrou postupne muzete mit na psotavach kde bude potreba a hlavne se tako proste co nejlip pripravit na progress a to nemluvim o tom ze na progress raidy, vas jen tka nepustili s farmicima profesema, ted uz to mozna je jedno ale proste na mainovi mam incri a alch a skutecne tezko se s tim pracuje kdyz se musim spolehat na zahradku v garrisonu, ktera je navic zcela nepochopitelne chudci na suroviny nez treba mine, proc, to nevim, 

jinak jsou to takove drobnosti, ktere bcyh tam proste rad ve hre videl, tot vse

0/0
20.11.2014 17:22

M95a22r51t56i82n 90K61a22s91t43o24v72s58k44y 3498644566690

znate lidi co vyuzivali bonusy ze vsech profek najednou ?  nebo jak to myslite ?

0/0
20.11.2014 18:11

D74r50a29h79o40m47í10r 81S66t81r36o78u94h90a51l 4115148672684

No nějteré jewely byly locknuté na postavu, ale ne na profesi, stejně jako enchant. Samozřejmě nemůžete mít bonus za mining, když ho nemáte, ale s předměty tohle dělat šlo. Pokud tedy byly top gear nebo se mu blížily, tak se to vyplatilo.

0/0
7.1.2015 10:34

J69a95n 61N11o65ž22i22č47k85a 1460805589923

nějak jste zapomněl dodat, že na servery probíhali DOS útoky. Ale ten start byl opravdu šílený. Obzvláště ve večerních hodinách.  A o hc nevím, ale máte asi poposunutou představu o obtížnosti :-)

+1/0
20.11.2014 7:22
Foto

O18n28d31ř84e56j 38Z39a24c76h 3863980193202

Netýkalo se to jen US?

0/0
20.11.2014 9:01

J86i74ř55í 12Ř62e81h48o98ř 9438578366638

první večer to bylo bez šance. Ale hned v noci jsem vstal a nahodil si tu pevnost, když byl server prázdný. Od té chvíle asi den lagovalo startovní území až k nehratelnosti. A byla šance asi 50 procent na to se do pevnosti portnout. Pešky nebo lítákem to nešlo. Ve špičce tento problém trvá dodnes. Akorát se ta špička stále zkracuje. Předpokládám že v pátek a sobotu večer bude garrison opět problém. A nedoporučuji nikomu se tam odlogovávat. Protože pak není možné se přihlásit do hry. I když pomůžou opakované pokusy a čistka cache. Nejvíc tak naštve stále pokus aktivace garrison heartstone, neúspěšný port a 20 minut cooldown na další pokus :-)

+1/0
20.11.2014 7:19

M82o97j81m53i91r 62S44o95j79k49a 6643754745232

"spicka se stale zkracuje" - nevim nevim.. Vcera jsem mel ten samy problem, cca kolem 6 vecer. Krome toho casto nefunguje dungeon finder (dostane se do paused stavu a me se nepovedlo to nejak rozchodit, krome moznosti opustit frontu a zaradit se znovu na konec, coz je pri prumerne dobe cekani 15min dost opruz). I Instance maji stale problem (a to i ty, ktere jsou soucasti main questline) - "transfer aborted: instance not found".

Celkove to na me zatim pusobi, jakoby blizzard opravdu velmi podcenil napor hracu / precenil svou technickou infrastrukturu.. Coz by ale po 10 letech provozu a 5 datadiscich uz snad mohl mit vychytane..

+1/0
20.11.2014 8:09
Foto

O14n58d57ř82e30j 16Z98a13c39h 3733480523882

Záleží na zaplněnosti serveru. Po upgrade jsem se zasekl dvakrát v pevnosti asi na pět minut, s instancemi už jsem problém neměl. Jediné, co u mě zlobí, je hearthstone do garrison, většinou nefunguje. Když tam ovšem doletím, žádný problém.

+1/0
20.11.2014 9:03

M53i94c19h19a46l 77T92o92m93á43n44e37k 9317339446

ono to je jak kdy, absolutne to nechapu, protoze ja sem si na datac vzal dovolenou a diky tomu zhlceni se snazim hrat pres noc ci brzo rano hlavne a ze by to bylo vzdy ok, i kdyz je server totalka mrtvy se rict neda, takze kdovi jak to tma maji provazane ale nic nemeni na tom ze to zas a zas podcenili, a tohle bylo zatim to nejhorsi jejich vydani hry/datadisku, coz mi hlava nebere ze se nepoucili treba z vydani d3

0/0
20.11.2014 9:59
Foto

O96n82d26ř96e28j 41Z74a48c94h 3143820873212

Zřejmě sami nevěřili, že se tolik lidí vrátí :-) (viz skokový nárůst předplatitelů)

+1/0
20.11.2014 10:07

M93i53c85h43a81l 25T66o13m86á55n31e40k 9477909796

tkav tom pripade co dela jejich pr a marketingove oddeleni to by me zajimalo, protoze od wotklu pokazde jsou prekvapeni kolik lidi jejich hru chce od zacatku hrat a maj s tim nejake problemy , pritom tohle byla tutovka, protoze v tom vsichni citi TBC, navic garrison + uz tezce propaguji WoW movie, tak cemu se divi 

kdyby ted vydali Heroes of the storm rovnou a pustili tam vsechny lidi naraz, tak by to bylo to same, a s Overwatch mozna taky, nechapu jak nemuzou vedet ze hraci maji jejich hry sakra v oblibe a kdyz je jeste takto navnadi, tak ....

+1/0
20.11.2014 10:27

M23a60r10t14i18n 79P70o63c34h53m48a15n 6658839252

Toz to ja i myslim, ze oni dobre vedi, kolik lidi o bude hrat. Akorat se jim nechce upgradovat servery za tezky penize, kdyz za pul roku to zase bude hrat jen polovina lidi a jim by ty nadbytecny kapacity byly na prd. To radeji nechaji hru bezet mesic zalagovanou, zaplaceno od predplatitelu stejne maji a hracska zakladna je takova, ze kdyz se jim na to nejaky procenty lidi vykasle kvuli lagum, tak je to ani nebude tolik bolet.

0/0
7.1.2015 8:51

T64o59m43á21š 76M37a39t57ě80j 9105918963152

Ono nemá moc ekonomický smysl stavět servery na zátěž, která je jen 2-3 dny po release, než se to rozmělní do normálního provozu, a tahle situace nastane jednou za rok... 

Staví se to prostě na normální provoz + nějaká rezerva.

0/0
7.1.2015 10:11

R12o12m46a28n 37V65o68c33e49t58k44a 9723881876128

Zach = ali??  uz je mozne vse :-)

0/0
20.11.2014 6:40

D28r26a65h33o90m19í28r 90S82t65r90o87u26h54a97l 4115718602434

No jo no... pro většinu hráčů prakticky jediný důvod, proč hrát za alíky, je PvP. Nemusíte čekat v poměru 1:3 či horším a jdete do instancí prakticky okamžitě.

0/0
20.11.2014 12:04

M96i64r29o97s55l31a21v 36K76r57a24h93u21l13í47k 6477624184

já osobně nechápu tu šílenou popularitu hordy.  Měl jsem tam svoji první postavičku ještě na free servru. Pak jsem zkoušel Ali a zůstal jsem tam pěkně dlouho.

Teď jsme si s kamošem z nudy založili i horďáky. Jediné co mě fakt fascinuje u Hordy je Thunder Bluff (mám rád ten indiánský styl + muziku:) ) + nové modely taurenů jsou fakt boží R^

+2/0
20.11.2014 12:42

M18i41c23h23a85l 90T30o36m93á18n89e51k 9927249736

horda je vic nerd, je temnejsi, ali je proste tkaova vic gay a detska no, hlavne humani a druid + nejhorsi class gnomove, je pravda ze pridanim goblinu to trosku vyrovnali :P

navic do pve meli nebo jestemozna maji horda rasy mensi vyhodu na racialky, kdezto ali zase spis do pvp

0/−1
20.11.2014 18:05

M42i66r90o90s49l17a18v 96K96r24u52p45a 7134821788840

nejvic gay je dle mne paladin belf ;-D

+2/0
22.11.2014 13:32

L41u83k24á79š 39J17a13n56e39č56e61k 4167472923

Protoze hrat "za ty zly" je pro nektery hrozne "kchuul". Stejny problem je skoro vsude, napriklad v SWTOR mezi Republikou a Imperiem

0/0
7.1.2015 8:43

V20i65k33t54o13r 94K50u49č47e64r72a 5379406446111

Super. Začátek byl katastrofa ale ted už jsem spokojeny.

+2/0
20.11.2014 6:35







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.