Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Warlords of Draenor mohl být nejlepší, je však plný rozporů

Rozšíření Warlords of Draenor fantasy on-line hry na hrdiny World of Warcraft slibovalo návrat ke kořenům. Tvůrci se nebojí nových nápadů, nicméně start hry se příliš nepovedl. V první části recenze hodnotíme stávající obsah, v druhé přidáváme zkušenosti po několika týdnech a číselné hodnocení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M68a11r91t94i47n 74K35a44š17p97a98r 7416829600750

+ Rozhodně prostředí, novej svět vypadá pěkně. Garrison a další menší vychytávky jsou taky bezva.

- Co mě vyloženě nas**lo jsou 2 stance u Mistweavera, kdyby alespoň přepnutí mezi nimi nebylo na gcd.. to je peklo :-)

0/0
8.1.2015 16:45

J92i77ř27í 43Ř34e74h36o88ř 9358828166218

+ followeři a mise, opravdu mě to stále baví, ale faktem je že nechodím moc raidy a tak je to pro mě šance se obléknout a získat další věci

+ poklady po světě, příjemné osvěžení, dobře že se nemůže létat.

- opět zabitý starý obsah, kdy je konečně napadne všechny instance překopat na generování podle úrovně postavy

- zabitá geniální zahrádka z pandy, přičemž garrison se přímo nabízel pro ještě větší rozvinutí zahrádky

- profese nepřináší nic nového, alespoň moje alchymie je téměř k ničemu, flasky nejsou potřeba. Kytky se vrší a jsou bezcenné, ale i ostatních věcí jsou hromady. Navíc mám budovu na enchanty a tak mě ani nic nenutí kupovat věci v aukci.

- celkově budovy jsou dost nuda, ze všeho se mohlo vytřískat více. Navíc horde garrison je hnusný.

- ten raid finder, já bych přivítal kdyby to bylo přípravou na normal. Ale jak je zmíněno je to jednodušší než heroic dungeon. Jde to ještě dále. Je to tam nebezpečné asi tak jako tréningový panák.

+- celá záležitost kolem battle pets se zjednodušila, na poražení draenor masteru jsou třeba pouze 4 peti a pomocí nich lze dolevelovat a upgradovat 365 jiných petů na rare kvalitu 25 level. To vše pomocí 5 bitev denně.

0/0
7.1.2015 17:45

J34a62n 38V84o40n42d80r33á94č29e69k 4422598529238

S recenzí se poměrně ztotožňuji. Cata i Pandy jsem obojí ani nedohrál na max level (83 resp. 87. level) jaká to byla nuda. WoD jsem dohrál na 100 jedním dechem a nejvíc mě baví garrison. Prostě se lognu, pošlu maníky makat, vypnu a jdu dělat něco užitečného.

Vadí mi znehodocení všech profesí formou garrisonu a také mě štve kutání rudy a sbírání kytek. Obecně garrison zabere dost času, takže další postavy na 100 levelovat nebudu, nemá to smysl.

HC dungy mi zas tak lehké se špatnou výbavou nepřipadají, ale jestli autor hrál pouze za huntera, tak se ten trochu zkreslený názor dá pochopit :-)

Naopak souhlasím s triviální obtížností LFR. Chápu, že náhodně složená grupa těžko bude řešit taktiky, ale při této obtížnosti se vlatně ani taktika neřeší. S raidy jsem začal, šel jsem dvakrát a byla to neskutečná nuda. Normal by byl asi lepší, nicméně na to nemám čas.

PVP nehraju, nemůžu soudit.

Mám zaplacený ještě leden, který s chutí dohraju a pak se vrhnu na něco jiného. Jako zábava na tři čtyři měsíce se WoD povedlo. Za mě 88 % :-)

+2/0
7.1.2015 11:26

L69u18k73á76š 98J42a51n21e80č41e52k 4187472153

Hmm rika se ze imitace je formou obdivu. Cili WoW obdivuje SWTOR to tak vypada. Posilani posadky na crafting mise, bolster (posilování itemu) v PvP...

0/0
7.1.2015 8:45

T72o16m64á15š 92M11a49t87ě37j 9665808403462

Blizzard nikdy nebyl velký inovátor. Vždy vyzobávali co funguje, a vyleštili to.

0/0
7.1.2015 10:07

H16o83n13z49a 44R91o33č24e17k 3935399973722

Tenhle datadisk je pro mě osobně asi největší zklamání. Zlepšování PVP itemů v PVP situacích? Na co? Podle mě to docela markantně ještě víc znevýhodní hráče, který nemaj dostatečnej gear a musej se plácat v bg daleko dýl. Prostě další debalancování už tak nevyváženýho pvp. Místo osobního městečka, bych radši bral v podobnym stylu guild housy, kde by se alespoň shromáždilo víc lidí, takhle už tak lidi, který jsou u wow nonstop zalezlí doma, budou ještě navíc zalezlí i ve hře bez motivace vylízt a trochu něco dělat. Doufam že mi nepodělali moc shadow priesta - toho se děsim s každym datadiskem.

0/−1
7.1.2015 3:48

A28l89e32x29a35n48d79r 82K17o91s13t61k28a 8152178846154

PS: Garison už vcelku funguje, pro změnu blbnou dungeony a raid MC. prostě je celá parta vykopnuta.

+1/0
22.11.2014 6:46

M33i42c16h18a36l 13T86o12m53á44n28e25k 9507859396

co bych byl rad aby blizz zacal resit ve wow jsou alti, protoze zvlast u neceho narocneho na farmu jako je garrison apod, uz ted nemam silu levlit bud jedineho alta , jeslti jim vadi ze si kazdy udela vsehcny profese a chce aby se vic davali veci na ah, nebo resili na trade, tak at da vsem postavam stejne profese a konec, ale at sakra to slouci, 

ja bych nejradeji videl model garrison kde si postavim vsehcno a u kazde postavy mam aktivni budovy co mam profese nebo co si vyberu s tim ze herbs, dul, fish hut a pet cosi at je proste zakald pro vsehcny rovnou a hlavne tim ze to mam na mainovi , tak nemusim mit i na altech splnene podminky na lvl nebo budovy v lokacich 

+ doted nechapu a nepochopim jejich styl  smysleni ohledne lootu, viz followers mise, ktere nabizeji itemu na postavu, tohle by melo byt  aspon binds on account, protoze by me zajimalo kolik lidi v dobe kdy takovou misi dotane ma tak strasny gear ze ten item pro nej bude bonus, kdezto na altech uz by to mohlo vyuzit mnohem vic hracu

+2/0
20.11.2014 10:07

M65i23c28h42a95l 33T14o61m35á39n30e78k 9787179376

jeste dodatek, ktery uz neni takovy problem ale pri startu kde bylo vsude mrte lidi a samo ali a horda na stejnem miste delala q, tak vlastnost barracku , ze muzete mit bodyguarda je uplne zcestna, protoze on nejde vubec ovladat a v dobe kdy skoro kazda class ma i na zakladnich direct skillech slabe aoe, tak bg je prakticky nonstop tuhy, aoe ho sice jen tka nezabije ale on se pak pusti do enemy frakce a ti ho samo sejmou a to velmi rychle a ze se tomu neda zabrnait me stve, to ze se to mele stim se pocita ale nejak s rozumem by to chtelo

ale jinak hra bavi, hccka jsou trozku tezsi nez byla v mop ale urcite jsou vic easy nez byla v TBC ( nejtezi co kdy byla ) a cata v zacatcich, a beru to at uz pug nebo party run

0/0
20.11.2014 10:20

D82r95a21h30o90m84í63r 54S12t49r45o89u68h35a61l 4505218672974

Záměr je, pokud vím, takový, že každý hráč je naskilovaný jen v určité oblasti a musí spolupracovat s ostatními. Pokud chcete hrát hru, kde nepotřebujete interakci s ostatními lidmi, doporučuju Skyrim.

0/0
20.11.2014 11:59

M98i92c74h85a16l 36T26o15m32á22n25e82k 9947269896

jenze ta moznost ve wow celkem je, ohledne profesi, jen je to neutahnutelne na cas, takze bud to maji nastavit tak aby to neslo ata interakce skutecne byla povina nebo umoznit to farmeni rozumneji, takto akorat nahravaji boterum a podobne pakazi

0/0
20.11.2014 12:38

D88r25a75h15o95m69í39r 61S76t31r37o35u14h67a59l 4525248512614

Stejně nechápu o co Vám jde. Za čtyři roky, co jsem tu hru hrál, udělal jsem si čtyři 70/80/85/90-tky. Nikdy jsem nepociťoval problémy s nedostatkem surovin. Spíš jsem na jejich prodeji vydělával.

Mimochodem právě omezování možnosti dělat všechno je problém. Když můžete změnit profesi, tak se dá trhu snadno přizpůsobit. Proto tam ta možnost je.

Znám ale lidi, co si v alchymii udělali trinkety, pak se to odnaučili, naučili se jewelcraft, udělali si prsteny, pak se to odnaučili, naučili se enchant a všecko chantnuli, pak se to odnaučili a naučili se mining a herbalismus jen kvůli tomu, aby si zvedli staty. Takže asi tak...

0/0
20.11.2014 15:33

M11i14c70h80a37l 34T74o94m73á38n36e44k 9487299386

no to tka uplne nejde , uz nejakou dobu co pisete, ale nektere veci jsou boe ci boa a ne bop, takze neni na skodu si udelat u inscripce treba staffku pro castera ktrou postupne muzete mit na psotavach kde bude potreba a hlavne se tako proste co nejlip pripravit na progress a to nemluvim o tom ze na progress raidy, vas jen tka nepustili s farmicima profesema, ted uz to mozna je jedno ale proste na mainovi mam incri a alch a skutecne tezko se s tim pracuje kdyz se musim spolehat na zahradku v garrisonu, ktera je navic zcela nepochopitelne chudci na suroviny nez treba mine, proc, to nevim, 

jinak jsou to takove drobnosti, ktere bcyh tam proste rad ve hre videl, tot vse

0/0
20.11.2014 17:22

M73a83r29t82i41n 93K40a42s31t71o63v73s24k10y 3618414866570

znate lidi co vyuzivali bonusy ze vsech profek najednou ?  nebo jak to myslite ?

0/0
20.11.2014 18:11

D29r31a26h60o88m41í65r 76S41t65r76o57u47h94a41l 4725358382804

No nějteré jewely byly locknuté na postavu, ale ne na profesi, stejně jako enchant. Samozřejmě nemůžete mít bonus za mining, když ho nemáte, ale s předměty tohle dělat šlo. Pokud tedy byly top gear nebo se mu blížily, tak se to vyplatilo.

0/0
7.1.2015 10:34

J59a77n 46N11o52ž39i92č78k14a 1530775229493

nějak jste zapomněl dodat, že na servery probíhali DOS útoky. Ale ten start byl opravdu šílený. Obzvláště ve večerních hodinách.  A o hc nevím, ale máte asi poposunutou představu o obtížnosti :-)

+1/0
20.11.2014 7:22
Foto

O93n77d71ř87e72j 95Z36a80c86h 3103300153142

Netýkalo se to jen US?

0/0
20.11.2014 9:01

J50i22ř85í 37Ř23e57h32o47ř 9178538756528

první večer to bylo bez šance. Ale hned v noci jsem vstal a nahodil si tu pevnost, když byl server prázdný. Od té chvíle asi den lagovalo startovní území až k nehratelnosti. A byla šance asi 50 procent na to se do pevnosti portnout. Pešky nebo lítákem to nešlo. Ve špičce tento problém trvá dodnes. Akorát se ta špička stále zkracuje. Předpokládám že v pátek a sobotu večer bude garrison opět problém. A nedoporučuji nikomu se tam odlogovávat. Protože pak není možné se přihlásit do hry. I když pomůžou opakované pokusy a čistka cache. Nejvíc tak naštve stále pokus aktivace garrison heartstone, neúspěšný port a 20 minut cooldown na další pokus :-)

+1/0
20.11.2014 7:19

M13o21j93m62i93r 87S67o68j50k75a 6603944205672

"spicka se stale zkracuje" - nevim nevim.. Vcera jsem mel ten samy problem, cca kolem 6 vecer. Krome toho casto nefunguje dungeon finder (dostane se do paused stavu a me se nepovedlo to nejak rozchodit, krome moznosti opustit frontu a zaradit se znovu na konec, coz je pri prumerne dobe cekani 15min dost opruz). I Instance maji stale problem (a to i ty, ktere jsou soucasti main questline) - "transfer aborted: instance not found".

Celkove to na me zatim pusobi, jakoby blizzard opravdu velmi podcenil napor hracu / precenil svou technickou infrastrukturu.. Coz by ale po 10 letech provozu a 5 datadiscich uz snad mohl mit vychytane..

+1/0
20.11.2014 8:09
Foto

O31n87d68ř73e49j 32Z53a29c90h 3843350383102

Záleží na zaplněnosti serveru. Po upgrade jsem se zasekl dvakrát v pevnosti asi na pět minut, s instancemi už jsem problém neměl. Jediné, co u mě zlobí, je hearthstone do garrison, většinou nefunguje. Když tam ovšem doletím, žádný problém.

+1/0
20.11.2014 9:03

M74i11c54h41a83l 82T29o13m55á60n30e91k 9887619826

ono to je jak kdy, absolutne to nechapu, protoze ja sem si na datac vzal dovolenou a diky tomu zhlceni se snazim hrat pres noc ci brzo rano hlavne a ze by to bylo vzdy ok, i kdyz je server totalka mrtvy se rict neda, takze kdovi jak to tma maji provazane ale nic nemeni na tom ze to zas a zas podcenili, a tohle bylo zatim to nejhorsi jejich vydani hry/datadisku, coz mi hlava nebere ze se nepoucili treba z vydani d3

0/0
20.11.2014 9:59
Foto

O25n80d47ř45e14j 69Z37a40c62h 3813240743772

Zřejmě sami nevěřili, že se tolik lidí vrátí :-) (viz skokový nárůst předplatitelů)

+1/0
20.11.2014 10:07

M12i65c62h78a20l 67T64o23m88á55n68e15k 9587839156

tkav tom pripade co dela jejich pr a marketingove oddeleni to by me zajimalo, protoze od wotklu pokazde jsou prekvapeni kolik lidi jejich hru chce od zacatku hrat a maj s tim nejake problemy , pritom tohle byla tutovka, protoze v tom vsichni citi TBC, navic garrison + uz tezce propaguji WoW movie, tak cemu se divi 

kdyby ted vydali Heroes of the storm rovnou a pustili tam vsechny lidi naraz, tak by to bylo to same, a s Overwatch mozna taky, nechapu jak nemuzou vedet ze hraci maji jejich hry sakra v oblibe a kdyz je jeste takto navnadi, tak ....

+1/0
20.11.2014 10:27

M16a30r37t45i62n 25P88o37c13h20m62a32n 6718449912

Toz to ja i myslim, ze oni dobre vedi, kolik lidi o bude hrat. Akorat se jim nechce upgradovat servery za tezky penize, kdyz za pul roku to zase bude hrat jen polovina lidi a jim by ty nadbytecny kapacity byly na prd. To radeji nechaji hru bezet mesic zalagovanou, zaplaceno od predplatitelu stejne maji a hracska zakladna je takova, ze kdyz se jim na to nejaky procenty lidi vykasle kvuli lagum, tak je to ani nebude tolik bolet.

0/0
7.1.2015 8:51

T72o24m64á89š 65M15a60t86ě40j 9775778193602

Ono nemá moc ekonomický smysl stavět servery na zátěž, která je jen 2-3 dny po release, než se to rozmělní do normálního provozu, a tahle situace nastane jednou za rok... 

Staví se to prostě na normální provoz + nějaká rezerva.

0/0
7.1.2015 10:11

R20o10m50a53n 48V12o59c70e61t51k15a 9663731116168

Zach = ali??  uz je mozne vse :-)

0/0
20.11.2014 6:40

D95r13a73h56o83m93í81r 73S80t16r94o54u20h37a93l 4185768852774

No jo no... pro většinu hráčů prakticky jediný důvod, proč hrát za alíky, je PvP. Nemusíte čekat v poměru 1:3 či horším a jdete do instancí prakticky okamžitě.

0/0
20.11.2014 12:04

M42i58r20o27s15l69a89v 54K75r20a89h43u80l20í78k 6227594704

já osobně nechápu tu šílenou popularitu hordy.  Měl jsem tam svoji první postavičku ještě na free servru. Pak jsem zkoušel Ali a zůstal jsem tam pěkně dlouho.

Teď jsme si s kamošem z nudy založili i horďáky. Jediné co mě fakt fascinuje u Hordy je Thunder Bluff (mám rád ten indiánský styl + muziku:) ) + nové modely taurenů jsou fakt boží R^

+2/0
20.11.2014 12:42

M81i63c50h81a15l 41T75o61m34á27n21e50k 9347989956

horda je vic nerd, je temnejsi, ali je proste tkaova vic gay a detska no, hlavne humani a druid + nejhorsi class gnomove, je pravda ze pridanim goblinu to trosku vyrovnali :P

navic do pve meli nebo jestemozna maji horda rasy mensi vyhodu na racialky, kdezto ali zase spis do pvp

0/−1
20.11.2014 18:05

M82i55r39o84s22l40a74v 73K25r68u23p19a 7344411148370

nejvic gay je dle mne paladin belf ;-D

+2/0
22.11.2014 13:32

L32u61k42á24š 61J60a30n18e85č27e18k 4867442253

Protoze hrat "za ty zly" je pro nektery hrozne "kchuul". Stejny problem je skoro vsude, napriklad v SWTOR mezi Republikou a Imperiem

0/0
7.1.2015 8:43

V90i97k59t67o17r 94K19u97č50e46r50a 5599226596521

Super. Začátek byl katastrofa ale ted už jsem spokojeny.

+2/0
20.11.2014 6:35







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.