Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Warlords of Draenor mohl být nejlepší, je však plný rozporů

Rozšíření Warlords of Draenor fantasy on-line hry na hrdiny World of Warcraft slibovalo návrat ke kořenům. Tvůrci se nebojí nových nápadů, nicméně start hry se příliš nepovedl. V první části recenze hodnotíme stávající obsah, v druhé přidáváme zkušenosti po několika týdnech a číselné hodnocení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M47a63r43t54i67n 74K91a24š19p67a29r 7976969480260

+ Rozhodně prostředí, novej svět vypadá pěkně. Garrison a další menší vychytávky jsou taky bezva.

- Co mě vyloženě nas**lo jsou 2 stance u Mistweavera, kdyby alespoň přepnutí mezi nimi nebylo na gcd.. to je peklo :-)

0/0
8.1.2015 16:45

J84i41ř41í 86Ř42e93h59o96ř 9928908566408

+ followeři a mise, opravdu mě to stále baví, ale faktem je že nechodím moc raidy a tak je to pro mě šance se obléknout a získat další věci

+ poklady po světě, příjemné osvěžení, dobře že se nemůže létat.

- opět zabitý starý obsah, kdy je konečně napadne všechny instance překopat na generování podle úrovně postavy

- zabitá geniální zahrádka z pandy, přičemž garrison se přímo nabízel pro ještě větší rozvinutí zahrádky

- profese nepřináší nic nového, alespoň moje alchymie je téměř k ničemu, flasky nejsou potřeba. Kytky se vrší a jsou bezcenné, ale i ostatních věcí jsou hromady. Navíc mám budovu na enchanty a tak mě ani nic nenutí kupovat věci v aukci.

- celkově budovy jsou dost nuda, ze všeho se mohlo vytřískat více. Navíc horde garrison je hnusný.

- ten raid finder, já bych přivítal kdyby to bylo přípravou na normal. Ale jak je zmíněno je to jednodušší než heroic dungeon. Jde to ještě dále. Je to tam nebezpečné asi tak jako tréningový panák.

+- celá záležitost kolem battle pets se zjednodušila, na poražení draenor masteru jsou třeba pouze 4 peti a pomocí nich lze dolevelovat a upgradovat 365 jiných petů na rare kvalitu 25 level. To vše pomocí 5 bitev denně.

0/0
7.1.2015 17:45

J82a36n 21V27o12n22d19r95á13č20e60k 4612338919418

S recenzí se poměrně ztotožňuji. Cata i Pandy jsem obojí ani nedohrál na max level (83 resp. 87. level) jaká to byla nuda. WoD jsem dohrál na 100 jedním dechem a nejvíc mě baví garrison. Prostě se lognu, pošlu maníky makat, vypnu a jdu dělat něco užitečného.

Vadí mi znehodocení všech profesí formou garrisonu a také mě štve kutání rudy a sbírání kytek. Obecně garrison zabere dost času, takže další postavy na 100 levelovat nebudu, nemá to smysl.

HC dungy mi zas tak lehké se špatnou výbavou nepřipadají, ale jestli autor hrál pouze za huntera, tak se ten trochu zkreslený názor dá pochopit :-)

Naopak souhlasím s triviální obtížností LFR. Chápu, že náhodně složená grupa těžko bude řešit taktiky, ale při této obtížnosti se vlatně ani taktika neřeší. S raidy jsem začal, šel jsem dvakrát a byla to neskutečná nuda. Normal by byl asi lepší, nicméně na to nemám čas.

PVP nehraju, nemůžu soudit.

Mám zaplacený ještě leden, který s chutí dohraju a pak se vrhnu na něco jiného. Jako zábava na tři čtyři měsíce se WoD povedlo. Za mě 88 % :-)

+2/0
7.1.2015 11:26

L24u32k43á60š 24J17a92n58e73č32e93k 4147122873

Hmm rika se ze imitace je formou obdivu. Cili WoW obdivuje SWTOR to tak vypada. Posilani posadky na crafting mise, bolster (posilování itemu) v PvP...

0/0
7.1.2015 8:45

T66o49m62á20š 44M19a86t96ě50j 9275848863522

Blizzard nikdy nebyl velký inovátor. Vždy vyzobávali co funguje, a vyleštili to.

0/0
7.1.2015 10:07

H79o78n62z49a 61R45o74č59e40k 3425329893762

Tenhle datadisk je pro mě osobně asi největší zklamání. Zlepšování PVP itemů v PVP situacích? Na co? Podle mě to docela markantně ještě víc znevýhodní hráče, který nemaj dostatečnej gear a musej se plácat v bg daleko dýl. Prostě další debalancování už tak nevyváženýho pvp. Místo osobního městečka, bych radši bral v podobnym stylu guild housy, kde by se alespoň shromáždilo víc lidí, takhle už tak lidi, který jsou u wow nonstop zalezlí doma, budou ještě navíc zalezlí i ve hře bez motivace vylízt a trochu něco dělat. Doufam že mi nepodělali moc shadow priesta - toho se děsim s každym datadiskem.

0/−1
7.1.2015 3:48

A46l93e18x18a17n18d46r 70K96o51s88t82k53a 8262808266744

PS: Garison už vcelku funguje, pro změnu blbnou dungeony a raid MC. prostě je celá parta vykopnuta.

+1/0
22.11.2014 6:46

M36i64c79h83a92l 53T40o63m49á51n91e89k 9327779216

co bych byl rad aby blizz zacal resit ve wow jsou alti, protoze zvlast u neceho narocneho na farmu jako je garrison apod, uz ted nemam silu levlit bud jedineho alta , jeslti jim vadi ze si kazdy udela vsehcny profese a chce aby se vic davali veci na ah, nebo resili na trade, tak at da vsem postavam stejne profese a konec, ale at sakra to slouci, 

ja bych nejradeji videl model garrison kde si postavim vsehcno a u kazde postavy mam aktivni budovy co mam profese nebo co si vyberu s tim ze herbs, dul, fish hut a pet cosi at je proste zakald pro vsehcny rovnou a hlavne tim ze to mam na mainovi , tak nemusim mit i na altech splnene podminky na lvl nebo budovy v lokacich 

+ doted nechapu a nepochopim jejich styl  smysleni ohledne lootu, viz followers mise, ktere nabizeji itemu na postavu, tohle by melo byt  aspon binds on account, protoze by me zajimalo kolik lidi v dobe kdy takovou misi dotane ma tak strasny gear ze ten item pro nej bude bonus, kdezto na altech uz by to mohlo vyuzit mnohem vic hracu

+2/0
20.11.2014 10:07

M29i20c60h56a19l 76T79o43m75á13n81e37k 9737669186

jeste dodatek, ktery uz neni takovy problem ale pri startu kde bylo vsude mrte lidi a samo ali a horda na stejnem miste delala q, tak vlastnost barracku , ze muzete mit bodyguarda je uplne zcestna, protoze on nejde vubec ovladat a v dobe kdy skoro kazda class ma i na zakladnich direct skillech slabe aoe, tak bg je prakticky nonstop tuhy, aoe ho sice jen tka nezabije ale on se pak pusti do enemy frakce a ti ho samo sejmou a to velmi rychle a ze se tomu neda zabrnait me stve, to ze se to mele stim se pocita ale nejak s rozumem by to chtelo

ale jinak hra bavi, hccka jsou trozku tezsi nez byla v mop ale urcite jsou vic easy nez byla v TBC ( nejtezi co kdy byla ) a cata v zacatcich, a beru to at uz pug nebo party run

0/0
20.11.2014 10:20

D29r92a42h64o15m67í19r 92S53t49r76o53u67h65a54l 4805748722774

Záměr je, pokud vím, takový, že každý hráč je naskilovaný jen v určité oblasti a musí spolupracovat s ostatními. Pokud chcete hrát hru, kde nepotřebujete interakci s ostatními lidmi, doporučuju Skyrim.

0/0
20.11.2014 11:59

M63i43c64h34a17l 97T55o30m14á80n20e26k 9667969416

jenze ta moznost ve wow celkem je, ohledne profesi, jen je to neutahnutelne na cas, takze bud to maji nastavit tak aby to neslo ata interakce skutecne byla povina nebo umoznit to farmeni rozumneji, takto akorat nahravaji boterum a podobne pakazi

0/0
20.11.2014 12:38

D32r97a56h66o71m52í19r 27S17t17r41o32u22h76a30l 4315178632954

Stejně nechápu o co Vám jde. Za čtyři roky, co jsem tu hru hrál, udělal jsem si čtyři 70/80/85/90-tky. Nikdy jsem nepociťoval problémy s nedostatkem surovin. Spíš jsem na jejich prodeji vydělával.

Mimochodem právě omezování možnosti dělat všechno je problém. Když můžete změnit profesi, tak se dá trhu snadno přizpůsobit. Proto tam ta možnost je.

Znám ale lidi, co si v alchymii udělali trinkety, pak se to odnaučili, naučili se jewelcraft, udělali si prsteny, pak se to odnaučili, naučili se enchant a všecko chantnuli, pak se to odnaučili a naučili se mining a herbalismus jen kvůli tomu, aby si zvedli staty. Takže asi tak...

0/0
20.11.2014 15:33

M12i73c63h68a34l 66T59o46m14á21n42e32k 9207569366

no to tka uplne nejde , uz nejakou dobu co pisete, ale nektere veci jsou boe ci boa a ne bop, takze neni na skodu si udelat u inscripce treba staffku pro castera ktrou postupne muzete mit na psotavach kde bude potreba a hlavne se tako proste co nejlip pripravit na progress a to nemluvim o tom ze na progress raidy, vas jen tka nepustili s farmicima profesema, ted uz to mozna je jedno ale proste na mainovi mam incri a alch a skutecne tezko se s tim pracuje kdyz se musim spolehat na zahradku v garrisonu, ktera je navic zcela nepochopitelne chudci na suroviny nez treba mine, proc, to nevim, 

jinak jsou to takove drobnosti, ktere bcyh tam proste rad ve hre videl, tot vse

0/0
20.11.2014 17:22

M43a55r33t18i10n 34K53a26s57t27o74v74s43k52y 3838584136610

znate lidi co vyuzivali bonusy ze vsech profek najednou ?  nebo jak to myslite ?

0/0
20.11.2014 18:11

D69r93a66h68o39m31í10r 22S15t15r15o73u83h31a75l 4855438742964

No nějteré jewely byly locknuté na postavu, ale ne na profesi, stejně jako enchant. Samozřejmě nemůžete mít bonus za mining, když ho nemáte, ale s předměty tohle dělat šlo. Pokud tedy byly top gear nebo se mu blížily, tak se to vyplatilo.

0/0
7.1.2015 10:34

J63a71n 57N57o15ž51i59č90k25a 1920295619383

nějak jste zapomněl dodat, že na servery probíhali DOS útoky. Ale ten start byl opravdu šílený. Obzvláště ve večerních hodinách.  A o hc nevím, ale máte asi poposunutou představu o obtížnosti :-)

+1/0
20.11.2014 7:22
Foto

O70n49d61ř68e73j 25Z12a17c86h 3283480203822

Netýkalo se to jen US?

0/0
20.11.2014 9:01

J42i52ř97í 57Ř18e19h60o14ř 9978978466198

první večer to bylo bez šance. Ale hned v noci jsem vstal a nahodil si tu pevnost, když byl server prázdný. Od té chvíle asi den lagovalo startovní území až k nehratelnosti. A byla šance asi 50 procent na to se do pevnosti portnout. Pešky nebo lítákem to nešlo. Ve špičce tento problém trvá dodnes. Akorát se ta špička stále zkracuje. Předpokládám že v pátek a sobotu večer bude garrison opět problém. A nedoporučuji nikomu se tam odlogovávat. Protože pak není možné se přihlásit do hry. I když pomůžou opakované pokusy a čistka cache. Nejvíc tak naštve stále pokus aktivace garrison heartstone, neúspěšný port a 20 minut cooldown na další pokus :-)

+1/0
20.11.2014 7:19

M62o87j71m18i95r 22S84o52j44k23a 6813244265692

"spicka se stale zkracuje" - nevim nevim.. Vcera jsem mel ten samy problem, cca kolem 6 vecer. Krome toho casto nefunguje dungeon finder (dostane se do paused stavu a me se nepovedlo to nejak rozchodit, krome moznosti opustit frontu a zaradit se znovu na konec, coz je pri prumerne dobe cekani 15min dost opruz). I Instance maji stale problem (a to i ty, ktere jsou soucasti main questline) - "transfer aborted: instance not found".

Celkove to na me zatim pusobi, jakoby blizzard opravdu velmi podcenil napor hracu / precenil svou technickou infrastrukturu.. Coz by ale po 10 letech provozu a 5 datadiscich uz snad mohl mit vychytane..

+1/0
20.11.2014 8:09
Foto

O58n94d90ř75e52j 19Z46a32c18h 3163910673832

Záleží na zaplněnosti serveru. Po upgrade jsem se zasekl dvakrát v pevnosti asi na pět minut, s instancemi už jsem problém neměl. Jediné, co u mě zlobí, je hearthstone do garrison, většinou nefunguje. Když tam ovšem doletím, žádný problém.

+1/0
20.11.2014 9:03

M20i10c34h71a50l 24T59o21m36á39n98e90k 9167629666

ono to je jak kdy, absolutne to nechapu, protoze ja sem si na datac vzal dovolenou a diky tomu zhlceni se snazim hrat pres noc ci brzo rano hlavne a ze by to bylo vzdy ok, i kdyz je server totalka mrtvy se rict neda, takze kdovi jak to tma maji provazane ale nic nemeni na tom ze to zas a zas podcenili, a tohle bylo zatim to nejhorsi jejich vydani hry/datadisku, coz mi hlava nebere ze se nepoucili treba z vydani d3

0/0
20.11.2014 9:59
Foto

O47n29d70ř83e40j 48Z59a65c23h 3313540363712

Zřejmě sami nevěřili, že se tolik lidí vrátí :-) (viz skokový nárůst předplatitelů)

+1/0
20.11.2014 10:07

M40i79c64h25a38l 37T73o52m20á50n40e98k 9667579316

tkav tom pripade co dela jejich pr a marketingove oddeleni to by me zajimalo, protoze od wotklu pokazde jsou prekvapeni kolik lidi jejich hru chce od zacatku hrat a maj s tim nejake problemy , pritom tohle byla tutovka, protoze v tom vsichni citi TBC, navic garrison + uz tezce propaguji WoW movie, tak cemu se divi 

kdyby ted vydali Heroes of the storm rovnou a pustili tam vsechny lidi naraz, tak by to bylo to same, a s Overwatch mozna taky, nechapu jak nemuzou vedet ze hraci maji jejich hry sakra v oblibe a kdyz je jeste takto navnadi, tak ....

+1/0
20.11.2014 10:27

M64a90r84t46i56n 78P83o88c45h18m36a44n 6608449212

Toz to ja i myslim, ze oni dobre vedi, kolik lidi o bude hrat. Akorat se jim nechce upgradovat servery za tezky penize, kdyz za pul roku to zase bude hrat jen polovina lidi a jim by ty nadbytecny kapacity byly na prd. To radeji nechaji hru bezet mesic zalagovanou, zaplaceno od predplatitelu stejne maji a hracska zakladna je takova, ze kdyz se jim na to nejaky procenty lidi vykasle kvuli lagum, tak je to ani nebude tolik bolet.

0/0
7.1.2015 8:51

T50o94m87á86š 80M56a74t83ě61j 9785878243372

Ono nemá moc ekonomický smysl stavět servery na zátěž, která je jen 2-3 dny po release, než se to rozmělní do normálního provozu, a tahle situace nastane jednou za rok... 

Staví se to prostě na normální provoz + nějaká rezerva.

0/0
7.1.2015 10:11

R77o39m83a72n 90V37o10c31e45t18k79a 9923551896298

Zach = ali??  uz je mozne vse :-)

0/0
20.11.2014 6:40

D16r11a91h23o17m98í10r 44S21t79r76o73u89h17a32l 4665688642564

No jo no... pro většinu hráčů prakticky jediný důvod, proč hrát za alíky, je PvP. Nemusíte čekat v poměru 1:3 či horším a jdete do instancí prakticky okamžitě.

0/0
20.11.2014 12:04

M20i16r33o62s53l32a44v 88K14r85a18h93u34l66í55k 6767604854

já osobně nechápu tu šílenou popularitu hordy.  Měl jsem tam svoji první postavičku ještě na free servru. Pak jsem zkoušel Ali a zůstal jsem tam pěkně dlouho.

Teď jsme si s kamošem z nudy založili i horďáky. Jediné co mě fakt fascinuje u Hordy je Thunder Bluff (mám rád ten indiánský styl + muziku:) ) + nové modely taurenů jsou fakt boží R^

+2/0
20.11.2014 12:42

M73i16c37h77a93l 72T92o23m63á19n24e23k 9507209376

horda je vic nerd, je temnejsi, ali je proste tkaova vic gay a detska no, hlavne humani a druid + nejhorsi class gnomove, je pravda ze pridanim goblinu to trosku vyrovnali :P

navic do pve meli nebo jestemozna maji horda rasy mensi vyhodu na racialky, kdezto ali zase spis do pvp

0/−1
20.11.2014 18:05

M98i78r22o81s47l47a90v 72K20r94u58p12a 7854511178440

nejvic gay je dle mne paladin belf ;-D

+2/0
22.11.2014 13:32

L40u71k80á93š 57J28a42n21e60č69e40k 4687342733

Protoze hrat "za ty zly" je pro nektery hrozne "kchuul". Stejny problem je skoro vsude, napriklad v SWTOR mezi Republikou a Imperiem

0/0
7.1.2015 8:43

V90i45k96t65o35r 86K42u93č23e48r82a 5439276816451

Super. Začátek byl katastrofa ale ted už jsem spokojeny.

+2/0
20.11.2014 6:35





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.