Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Tvůrci Grand Theft Auta snad ani neumějí šlápnout vedle

Grand Thef Auto V na nových konzolích je trefa mezi oči, která vám vytře zrak. Návrat Michaela, Franklina a Trevora se podvedl a pozorovat ho tentokrát můžete i z vlastního pohledu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P11e98t56r 24D29ě98d80e24č55e72k 8939301608640

Abych mohl psát o tom, že PS4 verze je lepší než XBOX ONE (rozumím tomu, že existují jen tyto dvě verze PC přijde až před únorem)  musím také ukázat, že tomu tak je. Jedině tak vypadá objektivní novinářská práce.

0/0
29.11.2014 18:59

J85o76z37e50f 87R41y38b33á38k 6117365354569

Je to tak trošku k smíchu, když někomu půjčí nějaký jrc PS4, on si z toho stříkne do textilu a musí vypisovat hovadiny jako jsou ty v šedivém rámečku.

0/0
26.11.2014 17:21

M79a69r43t53i88n 52K82r12e40b43s 4779359940910

Loni v říjnu mě GTA V donutilo si zakoupit výběhovou konzoli PS3. A po roce mě vylepšená GTA V s first person módem donutí si zakoupit PS4. ;-D Možná jsem magor, ale nemůžu si pomoct. ;-)

+12/0
25.11.2014 20:05

M72a75r90t85i20n 25S87v49o66b32o15d69a 7224868592209

Naprosto chápu a závidím. Ale rodina a práce je taky fajn. Budu se muset nějak rozhodnout :-D

0/0
25.11.2014 23:43

P25e84t95r 69Z79l86á29m26a23l 5599276209964

U mě také - nebýt GTA V, tak doma ani konzoli nemáme..

0/0
10.12.2014 11:30

M33a54r48t57i96n 60S96l42á19d63e58k 7652933591278

GTA V next gen je parádní. Osobně hraji na XBOX 1. Dle obrázků na netu musím objektivně uznat, že PS 4 verze má asi v některých místech např. více "zeleně" nebo je to dost možná tím, že nestačila ještě doskočit textura, ale to je jedno. Textury zejména při létání městem nebo rychlé jízdě sem tam doskakují, viditelnost by mohla být asi i lepší, pokles FPS nepociťuji. Pro jízdu v terénu a lovecké mise je více zeleně spíš otravující (na X360 se jezdilo terénem a lovilo výrazně snáze, bylo hezky vidět). Asi nejsem typ, co by se zastavil nebo zvolna projížděl terénem a kochal se krajinou, takže mě absence extra hustého porostu moc netrápí a v podstatě mi nijak nechybí. Stejně tak mě neláká blikání a vyhrávání přímo z ovladače, ale to je na každém, ať si vybere. Hra vypadá rozhodně lépe než na X360, na které jsem nahrál opravdu hodně času, ale popravdě mi to nepřijde jako taková rána, jak jsem čekal. Všechna propagační videa si vybrala nějak momenty, na kterých to bylo fakt hodně vidět, ale ve hře jako takové na ně tolik nenarazíte a bez přímého srovnání se starší verzí není rozdíl propastný. Největší rozdíl je pro mě asi v obyvatelstvu města, které je detailnější, různorodější a nejsou to tupé postavičky. Next gen verzi bych koupil samozřejmě znova a ani nezaváhal. Jasná je jedna věc, hratelnost to má parádní a je asi jedno na které to bude platformě, protože ten zážitek ze hry bude velmi podobný. U PC bych ale u toho sedět nechtěl, bezdrátový ovladač a gauč s velkou telkou má svoje pozitiva... :-)

+1/−1
25.11.2014 14:32

M65i48c85h59a96l 69S31t89r75a84k76a 7860790304163

Dulezita posledni veta. Kolikrat si v aute rikam... tam bych se v klidu vesel, pres ten chodnik :)

+1/0
25.11.2014 13:45

M32i94c71h35a16l 15Ž93e72l87i42n21s61k27ý 9340978371690

Recenze se četla dobře, ale nadpis mě opravdu rozesmál. Opravdu neumí šlápnout vedle? A co GTA IV ... to byl totální prů*er. A věřím tomu, že krok vedle přijde s PC verzí a šílenou optimalizací. Mile rád se omluvím, pokud to zvládnou, ale po zkušenostech s GTA IV jim prostě nevěřím.

+6/−2
25.11.2014 10:06
Foto

J33i70ř59í 28K98a98r54á57s47e93k 1503872742691

Na port pro PC su taky móóóóc zvědavej.

+3/0
25.11.2014 10:28

J31a57n 42P75e78k45a 5873363323

tak po letitém opatchování to jede pěkně :D

+3/−1
25.11.2014 10:30

L93u22k78á54š 12M95i43c57h63a32l 3587626803918

Nějak mi pořád není jasné, co bylo na GTA IV špatně. Dohrál sem asi 3x (konzole) a vždycky mě to moc bavilo, takže šlápnout vedle prostě neumí. Porty na PC je jiná kapitola, ale ty jsou dle mého z povinnosti, aby se neřeklo, protože peníze jako konzole prostě nevydělají.

+6/−2
25.11.2014 11:19

A34n21t16o16n15í49n 24H50o47l69í73k 8517633764790

Mne teda prislo GTA4 velke zklamani po San Andreas. Nudny hrdina, nudny pribeh, nudne mesto, odstraneni spousty moznosti. Dohral jsem jednou, zadne DLC jsem si nekoupil, nemam potrebu se k tomu nikdy vracet.

+1/−1
25.11.2014 13:02

M37i56c91h24a40l 72Ž76e59l44i67n48s48k90ý 9410228661340

Na GTA IV bylo špatně úplně všechno ... San Andreas byla pecka, těch možností co člověk mohl dělat a mohl upravovat ... to všechno úplně zmizelo, takže šlápnout vedle prostě umí. A největší mínus pro GTA sérii jsou konzole ... dokud to bylo jen pro PC nebyl problém a hra šlapala suprově, pak přišel první port z konzolí a člověku se chtělo brečet jak to odflákli

+2/−3
25.11.2014 17:36

J82a22n 96P52e51t37r 5965825169710

hra byla odjakživa na konzolích...

0/−2
25.11.2014 19:23

L49u62k81á91š 19M93i58c16h98a13l 3227176513428

Tak ten byl dobrej :D Proto má GTA IV všude hodnocení přes 96%. Když teda myslíš... :D

A o názoru, že konzole jsou zlo se ani vyjadřovat nebudu, protože to v dnešní době nemá cenu komentovat...

+1/0
25.11.2014 20:58

M95i74c43h38a88l 78Ž81e97l30i81n20s51k20ý 9540548441930

Nejsou zlo konzole jako takové, ale vývoj primárně pro konzole ... porovnej éru PC her, když si PC a konzole hráli na svém písečku s tím, co je teď

0/0
26.11.2014 10:22

J71a88n 45S78c76h38w94a98r85z 9193485124719

+ akceleracia mysi

+ motion blur

+ aim assist

+ testovane zasadne na 1 zostave a s controllerom

0/0
25.11.2014 14:30

M75a76r23t93i39n 44K84r64e85b40s 4389209720120

Jak to myslíte, co byl totální prů*er? Ten port na PC nebo hra samotná? Port stál za prd (později ho vylepšili a byl naprosto v pohodě), ale hra byla samozřejmě famózní. Než přišlo GTA V, tak to bylo nejlepší gétáčko.R^

+3/−1
25.11.2014 20:03

J20a21k72u76b 95P56e91e66t 7623178472331

Ja GTA IV (ps3) koupil a druhej den ihned prodal. Hruza a des... Dokud si nezahraju petku,tak u me stale vede SA.

0/0
25.11.2014 23:32

J85o97s59e21f 50J86u98h44á71s70z 1499482788

Přiznám se, že si peripetie po launchi GTA 4 na PC nepamatuji, ale já jsem měl problémy pouze s obdobou Steamu od Microsoftu (kde hra vyžadovala nějakou aktivaci a přitom to pro CZ nebylo funkční).

Hra samotná šlapala jako hodinky, postavy zajímavé, příběh plný zvratů, aktivity super. Já jsem byl nadmíru spokojen a dodnes jsem hrál hru 2x včetně EFLC. Uznávám, že SA bylo také zábavné, hlavně gangy a souboje o území, ale dneska už kvůli grafice nehratelné. Jediné GTA, které mě trápilo, bylo VC a u toho se ukázalo, že zamrzávání způsobovala beta čeština, kterou jsem měl nainstalovanou.

Jinak jsem s žádným GTA nikdy problém neměl. ;-)

0/0
27.11.2014 10:59

J76a30n 98P42e54k59a 5233903973

A PíCí verze bude kdy...? Šetřím na grafickou kartu :D

+3/0
25.11.2014 10:05
Foto

O66n88d22ř17e38j 90Z97a97c80h 3663110713802

27. ledna 2015

+2/0
25.11.2014 10:53

J76a26n 61P53e39k60a 5603603333

díky, jsem mrtě zvědav! :)

0/0
25.11.2014 11:48

J21a38n 14V34o16n53d87r84á86č48e90k 4412478459308

Já čekám na PC verzi, nicméně v rámci psychické přípravy jsem zhlédl několik videí a mně se naopak pohled z první osoby moc líbil. Pohled ze třetí osoby bude asi lepší kvůli většímu přehledu, nicméně nesouhlasím s tím, že by pohled první osoby byl nereálný. Já jsem si naopak říkal, že tohle je první hra, kdy má člověk pocit, že opravdu v té hře je.. kotrmelce po sražení autem, při pěstním souboji.. a tolik zdánlivě nepodstatných a dobře vypadajích animací (hraní si s telefonem, pití z kelímku..).

Možná to při vlastním hraní působí jinak, za mě ale prozatím nejreálněji působíci FPS, co jsem viděl.

+5/0
25.11.2014 9:17

M52i29l20a31n 63Š41t58a49s79t95n63ý 1962699721815

Souhlasím. Osobně v prvním pohledu je to zajímavé ožvení a střelba je tam výborná z prvního pohledu. minimánlě pro to, že možnosti zaměrovače jsou skvělé. Jediné co mě přijdě dešné na prvním pohledu co "odfláknuli" je pohled při řízení, jelikož zpětné zrdcátka i poční jsou k nepoužití jsou matné což je škoda.

+1/0
25.11.2014 9:32

J96a38n 53V36o37n60d55r15á78č69e93k 4552598579838

Za zrcátka asi může vyčerpání výpočtního výkonu, jinak si nedokážu absenci takové základní věci vysvětlit. Uvidíme u PC verze..

+2/0
25.11.2014 9:34

M95i89l77a69n 22Š90t25a40s18t13n11ý 1162499911575

Jakožto hráč gta na platformě xbox jsem si nevšiml toho co píše autor ve hře. Je pravda, že jsem neměl srovnání s ps4 ale i tak pro mě na xbox je to mnohem lepší hraní jelikož hraju třeba i 10 hodin na své super baterky něž kamarad co má ps4 a ten si zahraje klem 3 hodin a ono to je pak protivné když člověk chce hrát celý večer a musí 2x měnit baterky. kvůli těmto " vychytávkám"

Nicméně recenze je napsaná skvěle krásně se četla, ALE autoru bych chtěl vzkázat zkuste psát více objektivně něž že jediná volba je PS4 takový to má na mě dopad a přijde mě to dosti neprofesionální, když by se mělo jednat o "nezávazný článek" tot můj názor

+2/−2
25.11.2014 8:31

J13o17s88e32f 50J31u67h65á48s91z 1979912818

mě to tedy tendenční nepřišlo, zřejmě jde o to, jak to kdo jak vnímá...

+1/−1
25.11.2014 9:05

M69i18l36a79n 78Š85t49a13s49t84n76ý 1912289671405

ano 1000 lidí 1000 chutí :-)

+1/−1
25.11.2014 9:32
Foto

L45u22k30á46š 12N76a63v53a63r11a 2538758171669

Verze PS4 strčí XBox One do kapsy... To je objektivní novinařina jako víno. Nic proti recenzi samotné, ta je psaná dobře, ale celé je to psané spíše jako reklama na PS (už jen proto, že v místě datum vydání, kde se tradičně zobrazují data všech platforem, je jen PS4, i přesto, že verze pro XOne vychází ve stejný den). Ale někde si Bonusweb přivydělat musí, no ne?

Upřímně doufám, že později vyjde článek i o verzi pro PC, která strčí do kapsy jakékoliv jiné verze dohromady. ;-)

+15/−8
25.11.2014 0:42

L37u48k54á35š 76M48i20c20h28a45l 3417656773348

Krásně napsáno. Ono jako dávat flame už do recenze o něčem svědčí a fakt že "nedoskakují v ní tolik textury", to je známka punku a díky tomu to PS 4 X1 opravdu nandavá. Neřeknu kdyby nedoskakovaly vůbec, ale tohle je hodnocení jak stehno :D Navíc diskotéka s ovladačem je taky věc, o které každý sní :D K tomu reprák hraje v gamepadu, takže místo 8h vydrží baterka jenom 4h. Super práce. Hned jdu prodat Xbox One a pořídit si PS 4 kvůli těmto nejdůležitějším a zásadním prvkům :D

+5/−4
25.11.2014 6:22
Foto

O31n48d29ř11e45j 89Z72a29c33h 3673560693492

Nemáte pravdu, v recenzi v tabulce se vždy zobrazuje pouze jedna platforma, a to ta, na které byla hra recenzována (ostatně podívejte se sám http://bonusweb.idnes.cz/Recenze.aspx). Tahá se to z herní karty. Ten systém není v dnešní podobě úplně ideální, ale rozhodně nefunguje tím stylem, kterým naznačujete.

Kdo přesně by ty peníze měl dostat a kdo je platí? Zjevně máte informace, které nemám, klidně se pusťte do odhalování korupce / neoznačené reklamy. Začnu to hned řešit. Pokud tedy jen neplácáte.

+7/0
25.11.2014 10:39

J70a34k12u24b 41S85e11m94e19r69á34d 2907296841191

:-)R^

0/0
25.11.2014 13:27







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.