Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Tvůrci Grand Theft Auta snad ani neumějí šlápnout vedle

Grand Thef Auto V na nových konzolích je trefa mezi oči, která vám vytře zrak. Návrat Michaela, Franklina a Trevora se podvedl a pozorovat ho tentokrát můžete i z vlastního pohledu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P18e22t69r 62D75ě80d96e28č42e63k 8169581148500

Abych mohl psát o tom, že PS4 verze je lepší než XBOX ONE (rozumím tomu, že existují jen tyto dvě verze PC přijde až před únorem)  musím také ukázat, že tomu tak je. Jedině tak vypadá objektivní novinářská práce.

0/0
29.11.2014 18:59

J50o55z45e94f 72R62y77b64á67k 6667935374829

Je to tak trošku k smíchu, když někomu půjčí nějaký jrc PS4, on si z toho stříkne do textilu a musí vypisovat hovadiny jako jsou ty v šedivém rámečku.

0/0
26.11.2014 17:21

M40a30r74t76i88n 12K53r36e10b73s 4199439520630

Loni v říjnu mě GTA V donutilo si zakoupit výběhovou konzoli PS3. A po roce mě vylepšená GTA V s first person módem donutí si zakoupit PS4. ;-D Možná jsem magor, ale nemůžu si pomoct. ;-)

+12/0
25.11.2014 20:05

M11a78r84t65i53n 40S62v67o65b34o66d12a 7284298632749

Naprosto chápu a závidím. Ale rodina a práce je taky fajn. Budu se muset nějak rozhodnout :-D

0/0
25.11.2014 23:43

P31e20t64r 25Z29l79á83m74a35l 5499806369614

U mě také - nebýt GTA V, tak doma ani konzoli nemáme..

0/0
10.12.2014 11:30

M29a98r75t85i81n 11S49l96á29d72e64k 7502203851838

GTA V next gen je parádní. Osobně hraji na XBOX 1. Dle obrázků na netu musím objektivně uznat, že PS 4 verze má asi v některých místech např. více "zeleně" nebo je to dost možná tím, že nestačila ještě doskočit textura, ale to je jedno. Textury zejména při létání městem nebo rychlé jízdě sem tam doskakují, viditelnost by mohla být asi i lepší, pokles FPS nepociťuji. Pro jízdu v terénu a lovecké mise je více zeleně spíš otravující (na X360 se jezdilo terénem a lovilo výrazně snáze, bylo hezky vidět). Asi nejsem typ, co by se zastavil nebo zvolna projížděl terénem a kochal se krajinou, takže mě absence extra hustého porostu moc netrápí a v podstatě mi nijak nechybí. Stejně tak mě neláká blikání a vyhrávání přímo z ovladače, ale to je na každém, ať si vybere. Hra vypadá rozhodně lépe než na X360, na které jsem nahrál opravdu hodně času, ale popravdě mi to nepřijde jako taková rána, jak jsem čekal. Všechna propagační videa si vybrala nějak momenty, na kterých to bylo fakt hodně vidět, ale ve hře jako takové na ně tolik nenarazíte a bez přímého srovnání se starší verzí není rozdíl propastný. Největší rozdíl je pro mě asi v obyvatelstvu města, které je detailnější, různorodější a nejsou to tupé postavičky. Next gen verzi bych koupil samozřejmě znova a ani nezaváhal. Jasná je jedna věc, hratelnost to má parádní a je asi jedno na které to bude platformě, protože ten zážitek ze hry bude velmi podobný. U PC bych ale u toho sedět nechtěl, bezdrátový ovladač a gauč s velkou telkou má svoje pozitiva... :-)

+1/−1
25.11.2014 14:32

M34i72c35h76a96l 22S31t53r46a62k64a 7850690654373

Dulezita posledni veta. Kolikrat si v aute rikam... tam bych se v klidu vesel, pres ten chodnik :)

+1/0
25.11.2014 13:45

M27i83c96h14a82l 29Ž52e76l91i94n71s33k11ý 9460988741190

Recenze se četla dobře, ale nadpis mě opravdu rozesmál. Opravdu neumí šlápnout vedle? A co GTA IV ... to byl totální prů*er. A věřím tomu, že krok vedle přijde s PC verzí a šílenou optimalizací. Mile rád se omluvím, pokud to zvládnou, ale po zkušenostech s GTA IV jim prostě nevěřím.

+6/−2
25.11.2014 10:06
Foto

J67i65ř84í 73K24a54r75á79s91e91k 1193902292311

Na port pro PC su taky móóóóc zvědavej.

+3/0
25.11.2014 10:28

J89a44n 68P66e81k31a 5143593763

tak po letitém opatchování to jede pěkně :D

+3/−1
25.11.2014 10:30

L48u91k43á70š 32M19i25c26h52a98l 3837496273898

Nějak mi pořád není jasné, co bylo na GTA IV špatně. Dohrál sem asi 3x (konzole) a vždycky mě to moc bavilo, takže šlápnout vedle prostě neumí. Porty na PC je jiná kapitola, ale ty jsou dle mého z povinnosti, aby se neřeklo, protože peníze jako konzole prostě nevydělají.

+6/−2
25.11.2014 11:19

A65n49t65o11n42í95n 21H25o26l66í51k 8117353554180

Mne teda prislo GTA4 velke zklamani po San Andreas. Nudny hrdina, nudny pribeh, nudne mesto, odstraneni spousty moznosti. Dohral jsem jednou, zadne DLC jsem si nekoupil, nemam potrebu se k tomu nikdy vracet.

+1/−1
25.11.2014 13:02

M30i58c63h15a18l 34Ž32e21l14i57n82s75k91ý 9470308461630

Na GTA IV bylo špatně úplně všechno ... San Andreas byla pecka, těch možností co člověk mohl dělat a mohl upravovat ... to všechno úplně zmizelo, takže šlápnout vedle prostě umí. A největší mínus pro GTA sérii jsou konzole ... dokud to bylo jen pro PC nebyl problém a hra šlapala suprově, pak přišel první port z konzolí a člověku se chtělo brečet jak to odflákli

+2/−3
25.11.2014 17:36

J71a53n 12P26e25t30r 5715625659330

hra byla odjakživa na konzolích...

0/−2
25.11.2014 19:23

L74u76k29á30š 82M69i18c32h49a30l 3437196653438

Tak ten byl dobrej :D Proto má GTA IV všude hodnocení přes 96%. Když teda myslíš... :D

A o názoru, že konzole jsou zlo se ani vyjadřovat nebudu, protože to v dnešní době nemá cenu komentovat...

+1/0
25.11.2014 20:58

M38i61c53h58a30l 29Ž76e95l29i86n38s80k52ý 9900148381910

Nejsou zlo konzole jako takové, ale vývoj primárně pro konzole ... porovnej éru PC her, když si PC a konzole hráli na svém písečku s tím, co je teď

0/0
26.11.2014 10:22

J51a11n 56S44c84h36w10a16r82z 9253795264309

+ akceleracia mysi

+ motion blur

+ aim assist

+ testovane zasadne na 1 zostave a s controllerom

0/0
25.11.2014 14:30

M62a87r68t87i63n 75K22r42e46b55s 4789569410910

Jak to myslíte, co byl totální prů*er? Ten port na PC nebo hra samotná? Port stál za prd (později ho vylepšili a byl naprosto v pohodě), ale hra byla samozřejmě famózní. Než přišlo GTA V, tak to bylo nejlepší gétáčko.R^

+3/−1
25.11.2014 20:03

J11a26k27u28b 21P38e90e66t 7633858922751

Ja GTA IV (ps3) koupil a druhej den ihned prodal. Hruza a des... Dokud si nezahraju petku,tak u me stale vede SA.

0/0
25.11.2014 23:32

J27o58s23e46f 61J25u13h66á75s92z 1839122498

Přiznám se, že si peripetie po launchi GTA 4 na PC nepamatuji, ale já jsem měl problémy pouze s obdobou Steamu od Microsoftu (kde hra vyžadovala nějakou aktivaci a přitom to pro CZ nebylo funkční).

Hra samotná šlapala jako hodinky, postavy zajímavé, příběh plný zvratů, aktivity super. Já jsem byl nadmíru spokojen a dodnes jsem hrál hru 2x včetně EFLC. Uznávám, že SA bylo také zábavné, hlavně gangy a souboje o území, ale dneska už kvůli grafice nehratelné. Jediné GTA, které mě trápilo, bylo VC a u toho se ukázalo, že zamrzávání způsobovala beta čeština, kterou jsem měl nainstalovanou.

Jinak jsem s žádným GTA nikdy problém neměl. ;-)

0/0
27.11.2014 10:59

J61a78n 19P15e55k77a 5863533443

A PíCí verze bude kdy...? Šetřím na grafickou kartu :D

+3/0
25.11.2014 10:05
Foto

O97n88d64ř96e68j 87Z38a94c33h 3813930873582

27. ledna 2015

+2/0
25.11.2014 10:53

J63a28n 98P93e63k53a 5733253183

díky, jsem mrtě zvědav! :)

0/0
25.11.2014 11:48

J42a25n 77V59o58n81d61r18á18č16e31k 4822608349808

Já čekám na PC verzi, nicméně v rámci psychické přípravy jsem zhlédl několik videí a mně se naopak pohled z první osoby moc líbil. Pohled ze třetí osoby bude asi lepší kvůli většímu přehledu, nicméně nesouhlasím s tím, že by pohled první osoby byl nereálný. Já jsem si naopak říkal, že tohle je první hra, kdy má člověk pocit, že opravdu v té hře je.. kotrmelce po sražení autem, při pěstním souboji.. a tolik zdánlivě nepodstatných a dobře vypadajích animací (hraní si s telefonem, pití z kelímku..).

Možná to při vlastním hraní působí jinak, za mě ale prozatím nejreálněji působíci FPS, co jsem viděl.

+5/0
25.11.2014 9:17

M64i55l24a38n 80Š68t12a17s61t12n25ý 1892159601245

Souhlasím. Osobně v prvním pohledu je to zajímavé ožvení a střelba je tam výborná z prvního pohledu. minimánlě pro to, že možnosti zaměrovače jsou skvělé. Jediné co mě přijdě dešné na prvním pohledu co "odfláknuli" je pohled při řízení, jelikož zpětné zrdcátka i poční jsou k nepoužití jsou matné což je škoda.

+1/0
25.11.2014 9:32

J42a79n 28V89o56n49d28r18á38č55e43k 4252738879658

Za zrcátka asi může vyčerpání výpočtního výkonu, jinak si nedokážu absenci takové základní věci vysvětlit. Uvidíme u PC verze..

+2/0
25.11.2014 9:34

M75i13l93a28n 38Š17t38a44s44t48n39ý 1172259571435

Jakožto hráč gta na platformě xbox jsem si nevšiml toho co píše autor ve hře. Je pravda, že jsem neměl srovnání s ps4 ale i tak pro mě na xbox je to mnohem lepší hraní jelikož hraju třeba i 10 hodin na své super baterky něž kamarad co má ps4 a ten si zahraje klem 3 hodin a ono to je pak protivné když člověk chce hrát celý večer a musí 2x měnit baterky. kvůli těmto " vychytávkám"

Nicméně recenze je napsaná skvěle krásně se četla, ALE autoru bych chtěl vzkázat zkuste psát více objektivně něž že jediná volba je PS4 takový to má na mě dopad a přijde mě to dosti neprofesionální, když by se mělo jednat o "nezávazný článek" tot můj názor

+2/−2
25.11.2014 8:31

J91o55s56e92f 72J51u63h70á76s41z 1459462858

mě to tedy tendenční nepřišlo, zřejmě jde o to, jak to kdo jak vnímá...

+1/−1
25.11.2014 9:05

M82i46l53a38n 28Š95t35a21s94t86n31ý 1172139441825

ano 1000 lidí 1000 chutí :-)

+1/−1
25.11.2014 9:32
Foto

L50u26k41á13š 60N93a62v87a67r79a 2258238211429

Verze PS4 strčí XBox One do kapsy... To je objektivní novinařina jako víno. Nic proti recenzi samotné, ta je psaná dobře, ale celé je to psané spíše jako reklama na PS (už jen proto, že v místě datum vydání, kde se tradičně zobrazují data všech platforem, je jen PS4, i přesto, že verze pro XOne vychází ve stejný den). Ale někde si Bonusweb přivydělat musí, no ne?

Upřímně doufám, že později vyjde článek i o verzi pro PC, která strčí do kapsy jakékoliv jiné verze dohromady. ;-)

+15/−8
25.11.2014 0:42

L26u85k92á69š 52M61i96c94h11a87l 3287316313968

Krásně napsáno. Ono jako dávat flame už do recenze o něčem svědčí a fakt že "nedoskakují v ní tolik textury", to je známka punku a díky tomu to PS 4 X1 opravdu nandavá. Neřeknu kdyby nedoskakovaly vůbec, ale tohle je hodnocení jak stehno :D Navíc diskotéka s ovladačem je taky věc, o které každý sní :D K tomu reprák hraje v gamepadu, takže místo 8h vydrží baterka jenom 4h. Super práce. Hned jdu prodat Xbox One a pořídit si PS 4 kvůli těmto nejdůležitějším a zásadním prvkům :D

+5/−4
25.11.2014 6:22
Foto

O67n34d84ř68e17j 79Z29a59c10h 3413840903292

Nemáte pravdu, v recenzi v tabulce se vždy zobrazuje pouze jedna platforma, a to ta, na které byla hra recenzována (ostatně podívejte se sám http://bonusweb.idnes.cz/Recenze.aspx). Tahá se to z herní karty. Ten systém není v dnešní podobě úplně ideální, ale rozhodně nefunguje tím stylem, kterým naznačujete.

Kdo přesně by ty peníze měl dostat a kdo je platí? Zjevně máte informace, které nemám, klidně se pusťte do odhalování korupce / neoznačené reklamy. Začnu to hned řešit. Pokud tedy jen neplácáte.

+7/0
25.11.2014 10:39

J58a84k57u13b 82S23e78m77e11r38á46d 2607816851541

:-)R^

0/0
25.11.2014 13:27





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.