Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Polda 6 je jako Kameňák českého herního průmyslu

Po téměř deseti letech se nečekaně vrátil kultovní hrdina Pankrác a chlubí se návratem ke kořenům. A opět skvělým dabingem v podání Luďka Soboty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M79i54r22o38s90l98a47v 51S89t88a30s33t81n71y 7434573726711

"Je možné kritizovat jednoduchý humor, prvoplánové narážky či nesmyslné kombinace předmětů, ale právě tohle byly prvky, které formovaly hratelnost prvních dílů a dopomohly k jejich úspěchu. A většina hráčů, pro které je Polda 6 určený, tak od něj přesně takovéto chování a hratelnost očekává."

To, že tyhle aspekty vedly v roce 1998 k úspěchu mi přijde jako absurdní argument pro jejich obhajobu. To je podle mě stejné, jako dát druhým Babovřeskám 70%, protože byly natočeny na stejných principech jako jednička, která byla úspěšná.

+1/0
15.12.2014 11:28

P40e61t71r 26L49i12n83h77a50r32t 2648524944703

A proč by tyhle aspekty nemohly fungovat v roce 2014? Zhruba ve stejnou dobu jako Polda 6 vychází Randal's Monday. Ve své podstatě je to něco podobného jako Polda - ujeté kombinace předmětů, specifický (geekovský) humor, stylizovaná grafika. A i reakce ostatních hráčů jsou různorodé - někomu tenhle styl sedí, někomu ne (a to věřím, že kdyby autoři nezmršili gamedesign a více využili nápadů, které měli, tak by to dopadlo ještě líp). Polda 6 si rozhodně nehraje na žádnou vážnou nebo seriózní adventuru, je to návrat k tomu, co tuhle sérii udělalo. Žádné větší ambice to nemá. A je na hráčích, aby si dopředu rozhodli, jestli se jim tento styl může líbit nebo ne. Kdo si chce zahrát humornou adventuru, pro něj Polda 6 určitě nebude zklamáním.

+1/0
15.12.2014 12:58

M57i38r48o36s51l57a22v 19S82t26a66s70t63n17y 7564503566851

Nezlobte se, ale to je další úplně na hlavu postavené tvrzení:

"Kdo si chce zahrát humornou adventuru, pro něj Polda 6 určitě nebude zklamáním."

Jak něco takového můžete napsat? Já mám humorné adventury rád, např. série Monkey Island, Sam & Max, Simon the Sorcerer, Gobliiins... Polda 6 pro mě nebude zklamáním jenom ze dvou důvodů: 1.) Vůbec nic od něj nečekám 2.) V žádném případě ho nebudu hrát.

Nepochybuju, že série Polda své publikum má, ale automaticky předpokládát, že se po šestce vrhnou všichni, co mají rádi humor v adventurách mi přijde mimo.

+1/−2
15.12.2014 13:27

P26e73t90r 28L63i45n12h31a93r16t 2738144184903

Proto je také již dříve napsané, že se jedná o humor typický pro první díly série a také je připsáno, že se jedná o jednoduchý humor s prvoplánovými narážkami. Ta první poznámka je určena hráčům, co hráli první díly, ta druhá nováčkům, co s Poldou zatím nemají zkušenosti. A je to proto, aby si hráči mohli ještě před koupí hry ujasnit, zda se jim hra bude líbit nebo ne. Každému sedí jiný humor, někdo má radši inteligentní humor, někdo radši sprostý, někdo černý... Co člověk, to jiný názor. A vypadá to, že to splnilo svůj účel - Vám tento humor evidentně sedět nebude, hra tedy není určena pro Vás.

+1/0
15.12.2014 13:38

L64o69r85d59a19n 59K24a94š96t11a86n 9111824988327

Je mi z toho gumáka špatně, od zkrachování Future Games jdou český adventury do s*aček :-(

+2/0
13.12.2014 2:03

A24n98t89o43n51í41n 30Ž16o71h84a 2295430518156

P6 hraju, neni to špatný, ale žádnej zázrak no. Bohužel, adventur (těch dobrých) je jako šafránu a tak mi asi nezbyde než si zas po čase rozehrát Posla smrti nebo Memento Mori....

0/0
13.12.2014 11:27
Foto

H24o51n63z63a 25S15r51p 9384303552848

Zkuste memento mori 2, nedavno to vyslo v cj

0/0
13.12.2014 12:59

M53i80r34o95s43l82a63v 86S25t68a35s12t44n56y 7524463236371

Posel Smrti je jedna z těch adventur, ke kterým se rád vracím. Loni jsem se odhodlal zkusit i dvojku a posléze trojku a i přes jistou příběhovou překombinovanost a už zdaleka ne tak dobrý dabing se kupodivu jednalo o docela důstojné pokračování/zakončení. Ne, že by to bylo bez chyb a bez klišé, ale sám jsem byl poměrně překvapený, jak mě to postupem času chytlo.

0/0
15.12.2014 12:30

P37e25t75r 84L62i49n44h53a16r66t 2978844634143

Souhlasím s tím, přestože pokračování Posla už nejsou od stejného týmu, tak jsou to rozhodně důstojní nástupci. Z českých adventur bych jednoznačně doporučil k zahrání podle mého názoru u nás hodně nedoceněných obou dílů Memento Mori.

0/0
15.12.2014 12:46

F58e49r41d46i59n28a45n23d 52S27l36a52v27í45k 1105672442639

bože ktere .... dal do tagu Barac Obama...

0/0
12.12.2014 20:56

A19n12t53o10n20i56n 10H77r69a41d42i58l 1498290381262

Bravo. Stejné hodnocení  jako alien isolation. Už vím, proč na tyto stránky chodím jednou za měsíc.R^

+1/−11
12.12.2014 18:30

P76e80t55r 21B65o40x96a93n 1461103520434

Jako ze velkorozpoctova grafiko-orgicka hra musi mit zakonite lepsi hodnoceni nez nejaka ceska adventura? Osobne bych si radeji zahral Poldu...

+12/0
12.12.2014 21:41

T16e85r19e77z80a 94J24a78n31o82v69s60k91á 6563622520804

Alien si zasloužil mnohem vyšší ohodnocení, očekávání splnil skvěle a recenzent mu dal mínus za to, že v survival hororu nemohl (zpočátku) jediného vetřelce zastřelit pistolkou, kterou dostal až v určité části hry... Takže tady nejde o to, že by měl mít lepší hodnocení jenom kvůli grafice apod...

0/0
14.12.2014 13:30
Foto

O89n37d12ř17e39j 39Z89a57c73h 3823950753182

Nezlobte se, porovnávat hodnocení survival hororu a budgetové adventury je nesmyslné a hloupé.

+2/0
14.12.2014 15:42
Foto

O51n43d38ř97e82j 47Z86a60c16h 3343120353882

Netušil jsem, že pro někoho může být Polda 6 žánrový konkurent Aliena. Jinak poprosím, tohle je diskuze k Poldovi 6.

+1/0
14.12.2014 15:35





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.