Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Polda 6 je jako Kameňák českého herního průmyslu

Po téměř deseti letech se nečekaně vrátil kultovní hrdina Pankrác a chlubí se návratem ke kořenům. A opět skvělým dabingem v podání Luďka Soboty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M54i90r17o10s55l16a84v 13S23t44a11s87t70n20y 7304803346601

"Je možné kritizovat jednoduchý humor, prvoplánové narážky či nesmyslné kombinace předmětů, ale právě tohle byly prvky, které formovaly hratelnost prvních dílů a dopomohly k jejich úspěchu. A většina hráčů, pro které je Polda 6 určený, tak od něj přesně takovéto chování a hratelnost očekává."

To, že tyhle aspekty vedly v roce 1998 k úspěchu mi přijde jako absurdní argument pro jejich obhajobu. To je podle mě stejné, jako dát druhým Babovřeskám 70%, protože byly natočeny na stejných principech jako jednička, která byla úspěšná.

+1/0
15.12.2014 11:28

P98e13t97r 92L67i49n46h89a42r60t 2508164564483

A proč by tyhle aspekty nemohly fungovat v roce 2014? Zhruba ve stejnou dobu jako Polda 6 vychází Randal's Monday. Ve své podstatě je to něco podobného jako Polda - ujeté kombinace předmětů, specifický (geekovský) humor, stylizovaná grafika. A i reakce ostatních hráčů jsou různorodé - někomu tenhle styl sedí, někomu ne (a to věřím, že kdyby autoři nezmršili gamedesign a více využili nápadů, které měli, tak by to dopadlo ještě líp). Polda 6 si rozhodně nehraje na žádnou vážnou nebo seriózní adventuru, je to návrat k tomu, co tuhle sérii udělalo. Žádné větší ambice to nemá. A je na hráčích, aby si dopředu rozhodli, jestli se jim tento styl může líbit nebo ne. Kdo si chce zahrát humornou adventuru, pro něj Polda 6 určitě nebude zklamáním.

+1/0
15.12.2014 12:58

M42i51r77o52s59l96a13v 23S64t70a58s28t60n24y 7124793966261

Nezlobte se, ale to je další úplně na hlavu postavené tvrzení:

"Kdo si chce zahrát humornou adventuru, pro něj Polda 6 určitě nebude zklamáním."

Jak něco takového můžete napsat? Já mám humorné adventury rád, např. série Monkey Island, Sam & Max, Simon the Sorcerer, Gobliiins... Polda 6 pro mě nebude zklamáním jenom ze dvou důvodů: 1.) Vůbec nic od něj nečekám 2.) V žádném případě ho nebudu hrát.

Nepochybuju, že série Polda své publikum má, ale automaticky předpokládát, že se po šestce vrhnou všichni, co mají rádi humor v adventurách mi přijde mimo.

+1/−2
15.12.2014 13:27

P80e15t49r 84L59i61n33h67a63r64t 2728334614173

Proto je také již dříve napsané, že se jedná o humor typický pro první díly série a také je připsáno, že se jedná o jednoduchý humor s prvoplánovými narážkami. Ta první poznámka je určena hráčům, co hráli první díly, ta druhá nováčkům, co s Poldou zatím nemají zkušenosti. A je to proto, aby si hráči mohli ještě před koupí hry ujasnit, zda se jim hra bude líbit nebo ne. Každému sedí jiný humor, někdo má radši inteligentní humor, někdo radši sprostý, někdo černý... Co člověk, to jiný názor. A vypadá to, že to splnilo svůj účel - Vám tento humor evidentně sedět nebude, hra tedy není určena pro Vás.

+1/0
15.12.2014 13:38

L87o62r54d29a42n 77K30a36š57t84a48n 9361444488887

Je mi z toho gumáka špatně, od zkrachování Future Games jdou český adventury do s*aček :-(

+2/0
13.12.2014 2:03

A32n87t62o63n33í34n 51Ž98o57h90a 2265280918436

P6 hraju, neni to špatný, ale žádnej zázrak no. Bohužel, adventur (těch dobrých) je jako šafránu a tak mi asi nezbyde než si zas po čase rozehrát Posla smrti nebo Memento Mori....

0/0
13.12.2014 11:27
Foto

H47o50n40z18a 50S40r97p 9684813472288

Zkuste memento mori 2, nedavno to vyslo v cj

0/0
13.12.2014 12:59

M95i53r57o63s45l32a26v 83S77t41a76s20t69n38y 7824463636961

Posel Smrti je jedna z těch adventur, ke kterým se rád vracím. Loni jsem se odhodlal zkusit i dvojku a posléze trojku a i přes jistou příběhovou překombinovanost a už zdaleka ne tak dobrý dabing se kupodivu jednalo o docela důstojné pokračování/zakončení. Ne, že by to bylo bez chyb a bez klišé, ale sám jsem byl poměrně překvapený, jak mě to postupem času chytlo.

0/0
15.12.2014 12:30

P37e25t58r 37L92i19n44h18a28r92t 2188904624163

Souhlasím s tím, přestože pokračování Posla už nejsou od stejného týmu, tak jsou to rozhodně důstojní nástupci. Z českých adventur bych jednoznačně doporučil k zahrání podle mého názoru u nás hodně nedoceněných obou dílů Memento Mori.

0/0
15.12.2014 12:46

F24e44r37d79i93n44a21n67d 98S44l24a11v70í40k 1695792672929

bože ktere .... dal do tagu Barac Obama...

0/0
12.12.2014 20:56

A44n71t53o31n69i67n 60H47r29a37d14i33l 1758860771702

Bravo. Stejné hodnocení  jako alien isolation. Už vím, proč na tyto stránky chodím jednou za měsíc.R^

+1/−11
12.12.2014 18:30

P94e34t10r 13B52o28x85a69n 1261243230904

Jako ze velkorozpoctova grafiko-orgicka hra musi mit zakonite lepsi hodnoceni nez nejaka ceska adventura? Osobne bych si radeji zahral Poldu...

+12/0
12.12.2014 21:41

T48e14r47e48z35a 24J56a89n61o92v74s69k29á 6553242820634

Alien si zasloužil mnohem vyšší ohodnocení, očekávání splnil skvěle a recenzent mu dal mínus za to, že v survival hororu nemohl (zpočátku) jediného vetřelce zastřelit pistolkou, kterou dostal až v určité části hry... Takže tady nejde o to, že by měl mít lepší hodnocení jenom kvůli grafice apod...

0/0
14.12.2014 13:30
Foto

O74n67d36ř33e10j 44Z45a79c64h 3503250853832

Nezlobte se, porovnávat hodnocení survival hororu a budgetové adventury je nesmyslné a hloupé.

+2/0
14.12.2014 15:42
Foto

O14n54d53ř68e97j 25Z88a64c97h 3613390873182

Netušil jsem, že pro někoho může být Polda 6 žánrový konkurent Aliena. Jinak poprosím, tohle je diskuze k Poldovi 6.

+1/0
14.12.2014 15:35







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.