Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Polda 6 je jako Kameňák českého herního průmyslu

Po téměř deseti letech se nečekaně vrátil kultovní hrdina Pankrác a chlubí se návratem ke kořenům. A opět skvělým dabingem v podání Luďka Soboty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M46i13r37o45s78l91a88v 76S10t67a33s63t27n96y 7764543856711

"Je možné kritizovat jednoduchý humor, prvoplánové narážky či nesmyslné kombinace předmětů, ale právě tohle byly prvky, které formovaly hratelnost prvních dílů a dopomohly k jejich úspěchu. A většina hráčů, pro které je Polda 6 určený, tak od něj přesně takovéto chování a hratelnost očekává."

To, že tyhle aspekty vedly v roce 1998 k úspěchu mi přijde jako absurdní argument pro jejich obhajobu. To je podle mě stejné, jako dát druhým Babovřeskám 70%, protože byly natočeny na stejných principech jako jednička, která byla úspěšná.

+1/0
15.12.2014 11:28

P80e69t52r 27L48i94n22h63a72r95t 2668134534363

A proč by tyhle aspekty nemohly fungovat v roce 2014? Zhruba ve stejnou dobu jako Polda 6 vychází Randal's Monday. Ve své podstatě je to něco podobného jako Polda - ujeté kombinace předmětů, specifický (geekovský) humor, stylizovaná grafika. A i reakce ostatních hráčů jsou různorodé - někomu tenhle styl sedí, někomu ne (a to věřím, že kdyby autoři nezmršili gamedesign a více využili nápadů, které měli, tak by to dopadlo ještě líp). Polda 6 si rozhodně nehraje na žádnou vážnou nebo seriózní adventuru, je to návrat k tomu, co tuhle sérii udělalo. Žádné větší ambice to nemá. A je na hráčích, aby si dopředu rozhodli, jestli se jim tento styl může líbit nebo ne. Kdo si chce zahrát humornou adventuru, pro něj Polda 6 určitě nebude zklamáním.

+1/0
15.12.2014 12:58

M87i10r73o85s13l15a95v 61S49t82a16s47t67n63y 7884593136261

Nezlobte se, ale to je další úplně na hlavu postavené tvrzení:

"Kdo si chce zahrát humornou adventuru, pro něj Polda 6 určitě nebude zklamáním."

Jak něco takového můžete napsat? Já mám humorné adventury rád, např. série Monkey Island, Sam & Max, Simon the Sorcerer, Gobliiins... Polda 6 pro mě nebude zklamáním jenom ze dvou důvodů: 1.) Vůbec nic od něj nečekám 2.) V žádném případě ho nebudu hrát.

Nepochybuju, že série Polda své publikum má, ale automaticky předpokládát, že se po šestce vrhnou všichni, co mají rádi humor v adventurách mi přijde mimo.

+1/−2
15.12.2014 13:27

P29e94t93r 64L74i29n64h41a32r25t 2298924194963

Proto je také již dříve napsané, že se jedná o humor typický pro první díly série a také je připsáno, že se jedná o jednoduchý humor s prvoplánovými narážkami. Ta první poznámka je určena hráčům, co hráli první díly, ta druhá nováčkům, co s Poldou zatím nemají zkušenosti. A je to proto, aby si hráči mohli ještě před koupí hry ujasnit, zda se jim hra bude líbit nebo ne. Každému sedí jiný humor, někdo má radši inteligentní humor, někdo radši sprostý, někdo černý... Co člověk, to jiný názor. A vypadá to, že to splnilo svůj účel - Vám tento humor evidentně sedět nebude, hra tedy není určena pro Vás.

+1/0
15.12.2014 13:38

L23o95r75d26a33n 90K50a80š74t29a30n 9691214108377

Je mi z toho gumáka špatně, od zkrachování Future Games jdou český adventury do s*aček :-(

+2/0
13.12.2014 2:03

A58n73t23o91n50í82n 58Ž42o33h35a 2535300708816

P6 hraju, neni to špatný, ale žádnej zázrak no. Bohužel, adventur (těch dobrých) je jako šafránu a tak mi asi nezbyde než si zas po čase rozehrát Posla smrti nebo Memento Mori....

0/0
13.12.2014 11:27
Foto

H80o41n55z72a 18S33r71p 9864713352218

Zkuste memento mori 2, nedavno to vyslo v cj

0/0
13.12.2014 12:59

M74i48r29o73s43l15a18v 63S14t73a50s16t10n67y 7244643626521

Posel Smrti je jedna z těch adventur, ke kterým se rád vracím. Loni jsem se odhodlal zkusit i dvojku a posléze trojku a i přes jistou příběhovou překombinovanost a už zdaleka ne tak dobrý dabing se kupodivu jednalo o docela důstojné pokračování/zakončení. Ne, že by to bylo bez chyb a bez klišé, ale sám jsem byl poměrně překvapený, jak mě to postupem času chytlo.

0/0
15.12.2014 12:30

P89e78t70r 79L97i93n86h73a95r12t 2768644704113

Souhlasím s tím, přestože pokračování Posla už nejsou od stejného týmu, tak jsou to rozhodně důstojní nástupci. Z českých adventur bych jednoznačně doporučil k zahrání podle mého názoru u nás hodně nedoceněných obou dílů Memento Mori.

0/0
15.12.2014 12:46

F86e80r75d44i38n68a88n30d 45S65l66a17v39í35k 1555152922679

bože ktere .... dal do tagu Barac Obama...

0/0
12.12.2014 20:56

A18n44t80o56n49i94n 49H35r85a69d18i15l 1868480131482

Bravo. Stejné hodnocení  jako alien isolation. Už vím, proč na tyto stránky chodím jednou za měsíc.R^

+1/−11
12.12.2014 18:30

P29e29t90r 78B36o93x62a69n 1431143220904

Jako ze velkorozpoctova grafiko-orgicka hra musi mit zakonite lepsi hodnoceni nez nejaka ceska adventura? Osobne bych si radeji zahral Poldu...

+12/0
12.12.2014 21:41

T63e61r27e90z19a 18J56a36n29o40v40s80k94á 6123812280214

Alien si zasloužil mnohem vyšší ohodnocení, očekávání splnil skvěle a recenzent mu dal mínus za to, že v survival hororu nemohl (zpočátku) jediného vetřelce zastřelit pistolkou, kterou dostal až v určité části hry... Takže tady nejde o to, že by měl mít lepší hodnocení jenom kvůli grafice apod...

0/0
14.12.2014 13:30
Foto

O39n78d27ř14e89j 16Z35a23c24h 3413230803212

Nezlobte se, porovnávat hodnocení survival hororu a budgetové adventury je nesmyslné a hloupé.

+2/0
14.12.2014 15:42
Foto

O22n45d81ř57e70j 34Z51a27c95h 3773910763282

Netušil jsem, že pro někoho může být Polda 6 žánrový konkurent Aliena. Jinak poprosím, tohle je diskuze k Poldovi 6.

+1/0
14.12.2014 15:35







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.