Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Elite: Dangerous je momentálně bezkonkurenční vesmírná akce

Krutý realismus. Tak někdy může působit akce Elite: Dangerous, která spíše než oddechový titul připomíná vesmírný simulátor. Křivka učení je krutá, ale odměnou je nesmírně propracovaná hra.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L97a84d41i35s55l62a50v 52S63o97k73o85l 1690552695612

jo aha onlineovka, zastavuju stahovani..

+2/−1
4.1.2015 14:03

A76n13t54o66n80í73n 28H47o61l38í36k 8707693304220

Tak jsem do toho teda sel. A teda, zklamani jak prase. Mozna to casem bude lepsi, ale zatim fakt nedoporocuju.

Oproti frontierovi je to ve vsem krok zpatky. Ano, vesmir ma spravne velikosti. Ale fyzika pohybu lodi je kompletne arkadova, s takovymi triky jako ze rychlost rotace lodi zavisi na rychlosti pohybu lodi. Maximalni rychlost lodi je radove nekolik stovek metru za vterinu, a lod na maximalni rychlost akceleruje za par vterin.

Hra si taky hraje na prvni Elite v tom, ze rotovat doleva a doprava kolem svisle osy jde jen velmi pomalu (v Elite to neslo vubec). Jako nic proti retro, ale tohle mi prijde jako cista sikana.

Grafika ujde, ale napriklad neni mozne se na svoji lod podivat z venku. To proste nejde.

Hra samotna je prijemne prisna, ale misty to 'nevodeni za rucicku' je trochu prilis umele. Lod napriklad nema zamerovac, a nevite uplne presne, kam letite. Takze porad musite korigovat. Jiste, treba frontier se svym, autopilotem nakonec byl celkem nudny, pac clovek jen zapl kompresi casu a cekal .. ale tady si zas clovek rika jestli teda ridi kosmickou lod nebo necky.

Podobne mise jsou casto opravdu pro zarputile hrace. Pokud na nejake stanici nabizeji mizi na sehnani nejakeho zbozi, budte si jisti, ze tohle zbozi proste nejde sehnat nekolik hodin cesty kolem. Rozhodne tyhle mise neberte, pokud uz dopredu nevite, kde konkretni vec koupit.

Kdyz to porovnam s X serii, treba s X3, ma to jeden plus - realne velike mapy. Vsechno ostatni je stejne, nebo horsi.

Ale pohyb lode ma podobne arkadove omezeni, s tim ze ovladani samotne je podstatne horsi, mysi to opravdu moc hrat nejde. Grafika je vicemene stejna. Moznosti hrani jsou horsi, v X3 muzete stavet, vlastnit vic lodi, lodi samotnych je samozrejme radove vic. A muzete se na svoji milovanou raketu aspon podivat !!!

Kolem a kolem, za plnou cenu, proste nedoporucuji. Mozna pozdeji, jestli pridaji pristavani na planetach, vic lodi, trochu to vyzehli ..

0/−3
30.12.2014 23:15

M26a77r86e35k 61P13o33l83á88š78e33k 6723949838620

"rotovat doleva a doprava kolem svisle osy jde jen velmi pomalu" ano to je pravda, ale stačí se přetočit a zvednou čumák a otočení do požadovaného směru je velmi rychlé.

"Maximalni rychlost lodi je radove nekolik stovek metru za vterinu, a lod na maximalni rychlost akceleruje za par vterin." a tohle je nějaký problém, kdyby vývojáři rychlost všem lodím zvýšili 1000x (pouze na tachometru) už by to bylo v pořádku?

"Lod napriklad nema zamerovac, a nevite uplne presne, kam letite." nevím jaký zaměřovač máš na mysli, ale pohyb lodi vidíš dle kolem pohybujícího se prachu a každá zbraň má zaměřovač.

"Pokud na nejake stanici nabizeji mizi na sehnani nejakeho zbozi, budte si jisti, ze tohle zbozi proste nejde sehnat nekolik hodin cesty kolem." tohle není nutně pravda, stačí letět do systému, kde by se logicky mohla daná komodita nacházet. Když potřebují třeba ryby, tak letím do Agricultural systému, když požadují nějakou rudu, tak letím do těžařského systému apod.

Pokud jako klíčové považuješ dívat se na svou lodičku, tak tato hra pro tebe není vhodná. Možné tohle bude až a pokud do hry bude implementována možnost vystoupit z lodi, případně nějaký druh externí kamery (dron s kamerou, který by měl nějakou důležitější fci, než pouze očumovat loď) :)

+3/−1
31.12.2014 10:31

J30a23r95o65s56l33a41v 86J38a79k46u78b95o29v 8912805315517

Flight assist OFF...

+2/0
3.1.2015 18:49

P81e95t97r 44M92i66k38e92š 4240741436174

Vypadá to parádně ale hrozně mě odrazuje ta cena. V přepočtu nějakejch 1400 je fakt dost. :-(

0/0
30.12.2014 8:43
Foto

L77u43b83o41m24í40r 14D22u95f79e38k 8485173874811

že bych zas začal hrát hry, stará dobrá Elite a pak Froniter, to byli moje nej hry.

+2/0
22.12.2014 19:37

L16u14k90á18š 57N81o90s97e84k 9280367567

Tak moment páni recenzenti. Co to má být za mínus, že hra není určena širokému publiku? To není sakra mínus, to je ++++ na druhou. ;-);-) A není určena mladším hráčům? To je mínus? OMG... Leda to nevydělá takové prachy, ale hra bude pravděpodobně nejkvalitnější dílo roku kdy vyjde... protože kolem budou "výkaly" jako CoD, BF, AC, MMORPG z Koree ... Baťovky :-)

+15/−2
22.12.2014 18:55

J67a72n 42H57e97l78l59e46r 9618475816

Onlinovka, ktera nevydelava, asi moc dlouho nevydrzi ... narozdil od tech batovek

+2/0
28.12.2014 17:23

P87a87v68e35l 70K52a57f90k55a 8214593331115

jj, toho se bojím též- vývojáři dostanou hodně peněz na začátku, když si to lidí koupí, ale pak nevím nevím kolik peněz jim popluje za prodej nějakých skinů a datadisků- aby jim na nějaký další vývoj zbylo...

+1/0
29.12.2014 9:40

D15a27n61i25e79l 57P65a15v66l71í40k 2784476818580

Ani absence češtiny se nedá považovat za mínus. Čeština je tak bezvýznamný jazyk, že pokud se náhodou v nějaké hře objeví, tak je to bonus, a ne sazřejmost.

+1/0
5.1.2015 17:07

H87o69n35z44a 33P25a13n49s31k20ý 3473502930710

Když už jsem chtěl dávat 3x + a 3x mínus, tak do těch mínusek jsem kromě té "obecné prázdnoty" neměl moc co dát.

Jinak se omlouvám za pozdní odpověď, systém mě nepustil - pravidlo s 1000 íčkama.

Že není určena mladším bylo míněno tak, že i pokud vezmete prcka 10-15 se zájmem o vesmír atd., tak je vysoká šance, že ho to prostě nechytne, i když je jinak do vesmíru blázen.. protože zkrátka ještě nebude natolik vyspělý, aby pochopil tvrdé herní principy a přizpůsobil se jim (jeden příklad za všechny - smrt bez financí na pojištění = restart veškerého progressu)

0/0
6.2.2015 19:26

V24á95c43l70a37v 40S45v63o79b87o95d41a 3241269560880

škoda, že je to čistě o lodích a ne i o lidech. nějaký příběh a mise ve městech nebo na planetách, z pohledu člověka nebo jak to říct :-), by mě líp přesvědčili ke koupi. budu muset dál čekat na Star Citizena... snad se dočkám :-)

+1/−1
22.12.2014 14:35

M86i87c93h69a30l 29V75e35r18n97e65r 8947506767384

Zajímavě vypadá taky No Man's Sky, kde bude kombinovaný pohyb po planetách a ve vesmíru. Nevím, jestli jsem to pochopil přesně, ale asi se tam bude dát i přímo z vesmíru proletět atmosférou a přistát na planetě, že se to tedy nebude řešit nějakou animací nebo jinou berličkou. Také bude vesmír náhodně generovaný a styl planet a jejich flóry a fauny vypadá skvěle :-)

+1/0
22.12.2014 18:14

P63e92t89r 69S38l68o51v17á45k 9945175817399

len to nema napln a pochybujem ze nejaku mat bude, robia to 4 ludia a doteraz vzdy len ukazali let a prechadzku po planete.. velky hype ale podla mnana konci bude velke sklamanie

0/0
22.12.2014 18:23

M12i19c98h55a59l 44V32e53r80n72e52r 8487706347724

Teď jsem viděl nějaká dlouhá gameplay videa z poslední doby, kde bylo vidět ze hry docela dost. Je pravda, že jsem nenašel nic moc k příběhové stránce, ale dovolím si být optimista, protože takových her je pořád jako šafránu. Naposled snad před pár lety ruský výtvor Precursors, který nebyl špatný, ale srážely ho různé drobnosti.

0/0
22.12.2014 22:29

P70e44t94r 85Z50á34l13e51s54n86ý 3864474780511

Jaký má hra obchodní model?

0/0
22.12.2014 13:04

J97a61n 48K89a72r26e19l 51N16o60v28a33k 5576894508516

b2p

+2/0
22.12.2014 21:42

P98e13t95r 79P72l50a19č65e57k 8363603647215

Doufam, ze me prilisna komplexnost neodradi. Tak jako u EVE. Hru bych strasne rad hral, ale jeji slozitost me dvakrat od hrani zhatila.

0/0
22.12.2014 12:26

M67i22l64a79n 54B28u34r61i74á53n25e31k 6643821769617

EVE jsem taky zkoušel, ale po půl dni jsem z toho byl jelen...moje škoda :( Aspoň si tedy SW choutky vybíjím v SWTOR :)

0/0
22.12.2014 13:05

L92u43k61á10š 54J83a90v66ů16r11e88k 6948909632210

Tak hlavně EVE je naprosto odlišná hra. Ne nadarmo se jí říká tabulkový simulátor. - to včetně soubojů..

Díky bohu za Star Citizen a Elite. Už se těším jak malej. R^

+2/0
24.12.2014 2:10
Foto

A61l96e82š 92K94l47o77n 7390651871759

http://www.fffilm.name/2014/12/o-dvou-pohrbech-ktere-dobre-dopadly.html (jen ta první část článku)

+3/0
22.12.2014 11:06

P55e87t73r 25U88r72a56m 1722230733607

Nejak nechapu jak to muze bez akcelerace casu fungovat. Ve frontierovi trval let den a vydrzel jsem to hrat pres 20 hernich let. Jak muzu byt online zrovna kdyz me nekdo cestou z hyperprostoru prepadne? Jak to muzu hrat treba jen o vikendu a neztravit spoustu hodin jen letem?

+1/−1
22.12.2014 9:45
Foto

D19a37v76i54d 57J78u65ř32i42č97k62a 7906272485708

vcelku snadno, zrychlení času se změnilo za akceleraci motoru. Takže tam kde se ve frontierovi zrychlil čas tak tady se přída rychlost motorů. A pokud někdo není ve hře tak tam není a není možné ho zabít ani přepadnout.

+3/0
22.12.2014 11:57

J86a39n 83K63a76r73e34l 98N95o27v51a27k 5376424328766

frameshift pohon.. leta se v bubline.. vice viz google a nasa ;)

0/0
22.12.2014 12:48

L88i60b51o69r 16N48a47v67r21á16t33i89l 3226633694

Silně mi to připomíná Frontier: Elite II z roku 1993, kde jsem to hrál na Amize. Grafika apod. se absolutně nedá srovnávat, ale tenkrát byla hra také revoluční tím, že se v podstatě vesmír neustále nově generoval a také si zakládal na realističnosti fyziky vesmíru.

Jak napsal Pavel Poncar - taktéž se obávám, že po chvíli "okouzlení" hra spadne spíše do mnohahodinového "nudného létání" jako ve Frontierovi. A obzvlášť pasáž, že příběh se teprve vlastně tvoří, mne také moc nenadchla. Uvidíme... Jsem zvědav na další reakce ;-)

+5/0
22.12.2014 2:55
Foto

M35i53c11h43a71l 19M45e10r36d20a 2410591139402

Možná vám to připomíná tuhle hru, protože je to její sequel:D

+5/0
22.12.2014 3:53

D51a32n10i64e18l 12B49e57d41r32n49í70č71e56k 4532839211444

Nenašel jsem zmínku o tom, jestli je to absolutní arkáda, kde je vesmírný let podobný létání v atmosféře a při vypnutí motorů loď zpomaluje. Nebo je zde v rámci mezí reálný způsob pohybu lodí ve vesmíru?

+1/−2
22.12.2014 0:58

A35n90t96o25n92í69n 22H40o88l33í41k 8377563444160

Je to arkada. Nastavuji rychlost, ne akceleraci.

0/−1
22.12.2014 11:30

O26n87d15ř67e80j 19Č24a21p92k30a 6611711983614

Takhle to funguje jen se zapnutou asistencí (počítač zastavuje rotaci a zrychluje směrem, kam mířím). S vypnutou asistencí je to jak v Orbiteru (a loď pak produkuje míň tepla, takže se to třeba při pašování hodí).

+4/0
22.12.2014 12:24

J91a25n 24K74a15r67e15l 25N57o62v87a33k 5286774188296

ano.. vypnete assista a mate to HC, az na jednu vec.. lod nema nekonecnou akceleraci.. v bete to museli omezit protoze se s tim dalo "exploitovat" v pvp... takze hratelnost vyhrala.. zrychlujete, ale jen do .. ted nevim hodnotu..mylim ze je promenliva.. dle vahy atd..

+2/0
22.12.2014 12:50

J84a86n 43R54o82z51k84o12š 3120308231961

primárně se to hraje jako arkáda, je tam ale možnost vypnout flight assist a pak se loď chová jako v realu.

+1/0
22.12.2014 11:49

J75a62n 30C70h59v48á72t19a65l 7323877387893

Bylo by divné kdyby to nešlo, když i ve Freelanceru se v boji využíval Kill engine, po kterém se člověk pohyboval jak letící kámen. :D

0/0
22.12.2014 12:07

J67a35n 27K43a61r40e16l 91N17o43v28a27k 5256204168236

to se ted pouziva take.. ;)

0/0
22.12.2014 12:51

A22n54t90o69n39í61n 37H90o37l84í54k 8687513964960

Rychlost je proste omezena, a to velmi, takze ne, nechova.

0/0
23.12.2014 16:43

P58a52v86e57l 34P50o49n70c24a31r 1883424442137

(pred)pohled z druhy strany zanru:

http://www.ign.com/articles/2014/12/19/elite-dangerous-review

"Elite is an impressive game, but I suspect I can't remain perched between boredom and wonder forever. There are times when it feels too much like a classic grind, where I'm performing repetitive tasks so that I can make illusory progress toward ships and equipment that will let me do even more of the same repetitive tasks of a larger scale."

+3/−5
22.12.2014 0:51







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.