Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Elite: Dangerous je momentálně bezkonkurenční vesmírná akce

Krutý realismus. Tak někdy může působit akce Elite: Dangerous, která spíše než oddechový titul připomíná vesmírný simulátor. Křivka učení je krutá, ale odměnou je nesmírně propracovaná hra.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L32a37d74i34s62l64a32v 16S34o33k98o53l 1930202485962

jo aha onlineovka, zastavuju stahovani..

+2/−1
4.1.2015 14:03

A34n68t26o45n98í69n 34H36o10l22í30k 8677853544440

Tak jsem do toho teda sel. A teda, zklamani jak prase. Mozna to casem bude lepsi, ale zatim fakt nedoporocuju.

Oproti frontierovi je to ve vsem krok zpatky. Ano, vesmir ma spravne velikosti. Ale fyzika pohybu lodi je kompletne arkadova, s takovymi triky jako ze rychlost rotace lodi zavisi na rychlosti pohybu lodi. Maximalni rychlost lodi je radove nekolik stovek metru za vterinu, a lod na maximalni rychlost akceleruje za par vterin.

Hra si taky hraje na prvni Elite v tom, ze rotovat doleva a doprava kolem svisle osy jde jen velmi pomalu (v Elite to neslo vubec). Jako nic proti retro, ale tohle mi prijde jako cista sikana.

Grafika ujde, ale napriklad neni mozne se na svoji lod podivat z venku. To proste nejde.

Hra samotna je prijemne prisna, ale misty to 'nevodeni za rucicku' je trochu prilis umele. Lod napriklad nema zamerovac, a nevite uplne presne, kam letite. Takze porad musite korigovat. Jiste, treba frontier se svym, autopilotem nakonec byl celkem nudny, pac clovek jen zapl kompresi casu a cekal .. ale tady si zas clovek rika jestli teda ridi kosmickou lod nebo necky.

Podobne mise jsou casto opravdu pro zarputile hrace. Pokud na nejake stanici nabizeji mizi na sehnani nejakeho zbozi, budte si jisti, ze tohle zbozi proste nejde sehnat nekolik hodin cesty kolem. Rozhodne tyhle mise neberte, pokud uz dopredu nevite, kde konkretni vec koupit.

Kdyz to porovnam s X serii, treba s X3, ma to jeden plus - realne velike mapy. Vsechno ostatni je stejne, nebo horsi.

Ale pohyb lode ma podobne arkadove omezeni, s tim ze ovladani samotne je podstatne horsi, mysi to opravdu moc hrat nejde. Grafika je vicemene stejna. Moznosti hrani jsou horsi, v X3 muzete stavet, vlastnit vic lodi, lodi samotnych je samozrejme radove vic. A muzete se na svoji milovanou raketu aspon podivat !!!

Kolem a kolem, za plnou cenu, proste nedoporucuji. Mozna pozdeji, jestli pridaji pristavani na planetach, vic lodi, trochu to vyzehli ..

0/−3
30.12.2014 23:15

M29a80r26e31k 17P83o18l14á13š47e25k 6873599288350

"rotovat doleva a doprava kolem svisle osy jde jen velmi pomalu" ano to je pravda, ale stačí se přetočit a zvednou čumák a otočení do požadovaného směru je velmi rychlé.

"Maximalni rychlost lodi je radove nekolik stovek metru za vterinu, a lod na maximalni rychlost akceleruje za par vterin." a tohle je nějaký problém, kdyby vývojáři rychlost všem lodím zvýšili 1000x (pouze na tachometru) už by to bylo v pořádku?

"Lod napriklad nema zamerovac, a nevite uplne presne, kam letite." nevím jaký zaměřovač máš na mysli, ale pohyb lodi vidíš dle kolem pohybujícího se prachu a každá zbraň má zaměřovač.

"Pokud na nejake stanici nabizeji mizi na sehnani nejakeho zbozi, budte si jisti, ze tohle zbozi proste nejde sehnat nekolik hodin cesty kolem." tohle není nutně pravda, stačí letět do systému, kde by se logicky mohla daná komodita nacházet. Když potřebují třeba ryby, tak letím do Agricultural systému, když požadují nějakou rudu, tak letím do těžařského systému apod.

Pokud jako klíčové považuješ dívat se na svou lodičku, tak tato hra pro tebe není vhodná. Možné tohle bude až a pokud do hry bude implementována možnost vystoupit z lodi, případně nějaký druh externí kamery (dron s kamerou, který by měl nějakou důležitější fci, než pouze očumovat loď) :)

+3/−1
31.12.2014 10:31

J20a49r61o13s47l44a19v 95J74a33k66u50b96o61v 8522125485487

Flight assist OFF...

+2/0
3.1.2015 18:49

P78e64t34r 23M93i26k89e50š 4590221426614

Vypadá to parádně ale hrozně mě odrazuje ta cena. V přepočtu nějakejch 1400 je fakt dost. :-(

0/0
30.12.2014 8:43
Foto

L54u45b75o80m86í19r 28D33u50f95e83k 8705293554831

že bych zas začal hrát hry, stará dobrá Elite a pak Froniter, to byli moje nej hry.

+2/0
22.12.2014 19:37

L26u67k16á50š 94N23o49s21e49k 9690857357

Tak moment páni recenzenti. Co to má být za mínus, že hra není určena širokému publiku? To není sakra mínus, to je ++++ na druhou. ;-);-) A není určena mladším hráčům? To je mínus? OMG... Leda to nevydělá takové prachy, ale hra bude pravděpodobně nejkvalitnější dílo roku kdy vyjde... protože kolem budou "výkaly" jako CoD, BF, AC, MMORPG z Koree ... Baťovky :-)

+15/−2
22.12.2014 18:55

J67a85n 57H93e59l83l42e70r 9228145316

Onlinovka, ktera nevydelava, asi moc dlouho nevydrzi ... narozdil od tech batovek

+2/0
28.12.2014 17:23

P37a68v50e52l 73K70a16f33k91a 8154913661405

jj, toho se bojím též- vývojáři dostanou hodně peněz na začátku, když si to lidí koupí, ale pak nevím nevím kolik peněz jim popluje za prodej nějakých skinů a datadisků- aby jim na nějaký další vývoj zbylo...

+1/0
29.12.2014 9:40

D95a64n41i26e33l 91P65a64v47l89í21k 2454236228140

Ani absence češtiny se nedá považovat za mínus. Čeština je tak bezvýznamný jazyk, že pokud se náhodou v nějaké hře objeví, tak je to bonus, a ne sazřejmost.

+1/0
5.1.2015 17:07

H62o84n68z39a 30P29a95n22s11k45ý 3823922240510

Když už jsem chtěl dávat 3x + a 3x mínus, tak do těch mínusek jsem kromě té "obecné prázdnoty" neměl moc co dát.

Jinak se omlouvám za pozdní odpověď, systém mě nepustil - pravidlo s 1000 íčkama.

Že není určena mladším bylo míněno tak, že i pokud vezmete prcka 10-15 se zájmem o vesmír atd., tak je vysoká šance, že ho to prostě nechytne, i když je jinak do vesmíru blázen.. protože zkrátka ještě nebude natolik vyspělý, aby pochopil tvrdé herní principy a přizpůsobil se jim (jeden příklad za všechny - smrt bez financí na pojištění = restart veškerého progressu)

0/0
6.2.2015 19:26

V70á66c78l50a14v 80S18v65o49b48o68d37a 3571719300600

škoda, že je to čistě o lodích a ne i o lidech. nějaký příběh a mise ve městech nebo na planetách, z pohledu člověka nebo jak to říct :-), by mě líp přesvědčili ke koupi. budu muset dál čekat na Star Citizena... snad se dočkám :-)

+1/−1
22.12.2014 14:35

M41i38c57h92a28l 39V29e32r36n20e75r 8677296257874

Zajímavě vypadá taky No Man's Sky, kde bude kombinovaný pohyb po planetách a ve vesmíru. Nevím, jestli jsem to pochopil přesně, ale asi se tam bude dát i přímo z vesmíru proletět atmosférou a přistát na planetě, že se to tedy nebude řešit nějakou animací nebo jinou berličkou. Také bude vesmír náhodně generovaný a styl planet a jejich flóry a fauny vypadá skvěle :-)

+1/0
22.12.2014 18:14

P19e72t49r 94S28l53o65v71á17k 9325535287299

len to nema napln a pochybujem ze nejaku mat bude, robia to 4 ludia a doteraz vzdy len ukazali let a prechadzku po planete.. velky hype ale podla mnana konci bude velke sklamanie

0/0
22.12.2014 18:23

M90i60c91h47a49l 79V84e51r64n66e58r 8517366587274

Teď jsem viděl nějaká dlouhá gameplay videa z poslední doby, kde bylo vidět ze hry docela dost. Je pravda, že jsem nenašel nic moc k příběhové stránce, ale dovolím si být optimista, protože takových her je pořád jako šafránu. Naposled snad před pár lety ruský výtvor Precursors, který nebyl špatný, ale srážely ho různé drobnosti.

0/0
22.12.2014 22:29

P77e69t42r 97Z30á32l80e27s84n32ý 3344414860711

Jaký má hra obchodní model?

0/0
22.12.2014 13:04

J84a84n 95K85a10r13e44l 59N83o29v78a44k 5136674178816

b2p

+2/0
22.12.2014 21:42

P46e76t27r 17P54l39a61č20e30k 8983673787735

Doufam, ze me prilisna komplexnost neodradi. Tak jako u EVE. Hru bych strasne rad hral, ale jeji slozitost me dvakrat od hrani zhatila.

0/0
22.12.2014 12:26

M62i27l54a52n 63B91u81r72i55á49n58e24k 6423201589787

EVE jsem taky zkoušel, ale po půl dni jsem z toho byl jelen...moje škoda :( Aspoň si tedy SW choutky vybíjím v SWTOR :)

0/0
22.12.2014 13:05

L50u87k77á59š 76J49a87v64ů69r64e40k 6558439742790

Tak hlavně EVE je naprosto odlišná hra. Ne nadarmo se jí říká tabulkový simulátor. - to včetně soubojů..

Díky bohu za Star Citizen a Elite. Už se těším jak malej. R^

+2/0
24.12.2014 2:10
Foto

A14l75e79š 19K66l61o88n 7590131251109

http://www.fffilm.name/2014/12/o-dvou-pohrbech-ktere-dobre-dopadly.html (jen ta první část článku)

+3/0
22.12.2014 11:06

P73e30t76r 57U40r96a51m 1612500573797

Nejak nechapu jak to muze bez akcelerace casu fungovat. Ve frontierovi trval let den a vydrzel jsem to hrat pres 20 hernich let. Jak muzu byt online zrovna kdyz me nekdo cestou z hyperprostoru prepadne? Jak to muzu hrat treba jen o vikendu a neztravit spoustu hodin jen letem?

+1/−1
22.12.2014 9:45
Foto

D10a23v84i77d 66J87u93ř37i51č27k21a 7746782195658

vcelku snadno, zrychlení času se změnilo za akceleraci motoru. Takže tam kde se ve frontierovi zrychlil čas tak tady se přída rychlost motorů. A pokud někdo není ve hře tak tam není a není možné ho zabít ani přepadnout.

+3/0
22.12.2014 11:57

J39a48n 22K88a97r28e55l 61N48o23v43a91k 5166104588916

frameshift pohon.. leta se v bubline.. vice viz google a nasa ;)

0/0
22.12.2014 12:48

L23i38b55o95r 78N94a81v82r32á71t19i87l 3586563184

Silně mi to připomíná Frontier: Elite II z roku 1993, kde jsem to hrál na Amize. Grafika apod. se absolutně nedá srovnávat, ale tenkrát byla hra také revoluční tím, že se v podstatě vesmír neustále nově generoval a také si zakládal na realističnosti fyziky vesmíru.

Jak napsal Pavel Poncar - taktéž se obávám, že po chvíli "okouzlení" hra spadne spíše do mnohahodinového "nudného létání" jako ve Frontierovi. A obzvlášť pasáž, že příběh se teprve vlastně tvoří, mne také moc nenadchla. Uvidíme... Jsem zvědav na další reakce ;-)

+5/0
22.12.2014 2:55
Foto

M12i78c30h40a21l 22M38e68r80d81a 2670321389522

Možná vám to připomíná tuhle hru, protože je to její sequel:D

+5/0
22.12.2014 3:53

D53a11n30i50e67l 29B60e49d62r68n59í53č39e15k 4752569461734

Nenašel jsem zmínku o tom, jestli je to absolutní arkáda, kde je vesmírný let podobný létání v atmosféře a při vypnutí motorů loď zpomaluje. Nebo je zde v rámci mezí reálný způsob pohybu lodí ve vesmíru?

+1/−2
22.12.2014 0:58

A88n66t35o89n36í78n 27H79o10l98í86k 8257963374580

Je to arkada. Nastavuji rychlost, ne akceleraci.

0/−1
22.12.2014 11:30

O54n78d27ř17e66j 17Č87a87p50k39a 6661701603684

Takhle to funguje jen se zapnutou asistencí (počítač zastavuje rotaci a zrychluje směrem, kam mířím). S vypnutou asistencí je to jak v Orbiteru (a loď pak produkuje míň tepla, takže se to třeba při pašování hodí).

+4/0
22.12.2014 12:24

J97a62n 14K35a30r58e48l 84N28o20v93a71k 5506494598506

ano.. vypnete assista a mate to HC, az na jednu vec.. lod nema nekonecnou akceleraci.. v bete to museli omezit protoze se s tim dalo "exploitovat" v pvp... takze hratelnost vyhrala.. zrychlujete, ale jen do .. ted nevim hodnotu..mylim ze je promenliva.. dle vahy atd..

+2/0
22.12.2014 12:50

J74a53n 62R26o80z60k96o38š 3380168811781

primárně se to hraje jako arkáda, je tam ale možnost vypnout flight assist a pak se loď chová jako v realu.

+1/0
22.12.2014 11:49

J49a96n 21C55h28v41á10t34a20l 7703167107153

Bylo by divné kdyby to nešlo, když i ve Freelanceru se v boji využíval Kill engine, po kterém se člověk pohyboval jak letící kámen. :D

0/0
22.12.2014 12:07

J92a97n 95K71a45r47e48l 89N88o90v27a97k 5516274128176

to se ted pouziva take.. ;)

0/0
22.12.2014 12:51

A95n91t51o66n16í81n 70H96o59l93í30k 8287493504420

Rychlost je proste omezena, a to velmi, takze ne, nechova.

0/0
23.12.2014 16:43

P90a19v80e54l 13P39o41n43c46a40r 1963584172297

(pred)pohled z druhy strany zanru:

http://www.ign.com/articles/2014/12/19/elite-dangerous-review

"Elite is an impressive game, but I suspect I can't remain perched between boredom and wonder forever. There are times when it feels too much like a classic grind, where I'm performing repetitive tasks so that I can make illusory progress toward ships and equipment that will let me do even more of the same repetitive tasks of a larger scale."

+3/−5
22.12.2014 0:51





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.