Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Elite: Dangerous je momentálně bezkonkurenční vesmírná akce

Krutý realismus. Tak někdy může působit akce Elite: Dangerous, která spíše než oddechový titul připomíná vesmírný simulátor. Křivka učení je krutá, ale odměnou je nesmírně propracovaná hra.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L69a15d41i43s96l65a91v 49S74o45k28o85l 1150772765472

jo aha onlineovka, zastavuju stahovani..

+2/−1
4.1.2015 14:03

A43n39t38o30n53í70n 91H12o30l34í33k 8377883984490

Tak jsem do toho teda sel. A teda, zklamani jak prase. Mozna to casem bude lepsi, ale zatim fakt nedoporocuju.

Oproti frontierovi je to ve vsem krok zpatky. Ano, vesmir ma spravne velikosti. Ale fyzika pohybu lodi je kompletne arkadova, s takovymi triky jako ze rychlost rotace lodi zavisi na rychlosti pohybu lodi. Maximalni rychlost lodi je radove nekolik stovek metru za vterinu, a lod na maximalni rychlost akceleruje za par vterin.

Hra si taky hraje na prvni Elite v tom, ze rotovat doleva a doprava kolem svisle osy jde jen velmi pomalu (v Elite to neslo vubec). Jako nic proti retro, ale tohle mi prijde jako cista sikana.

Grafika ujde, ale napriklad neni mozne se na svoji lod podivat z venku. To proste nejde.

Hra samotna je prijemne prisna, ale misty to 'nevodeni za rucicku' je trochu prilis umele. Lod napriklad nema zamerovac, a nevite uplne presne, kam letite. Takze porad musite korigovat. Jiste, treba frontier se svym, autopilotem nakonec byl celkem nudny, pac clovek jen zapl kompresi casu a cekal .. ale tady si zas clovek rika jestli teda ridi kosmickou lod nebo necky.

Podobne mise jsou casto opravdu pro zarputile hrace. Pokud na nejake stanici nabizeji mizi na sehnani nejakeho zbozi, budte si jisti, ze tohle zbozi proste nejde sehnat nekolik hodin cesty kolem. Rozhodne tyhle mise neberte, pokud uz dopredu nevite, kde konkretni vec koupit.

Kdyz to porovnam s X serii, treba s X3, ma to jeden plus - realne velike mapy. Vsechno ostatni je stejne, nebo horsi.

Ale pohyb lode ma podobne arkadove omezeni, s tim ze ovladani samotne je podstatne horsi, mysi to opravdu moc hrat nejde. Grafika je vicemene stejna. Moznosti hrani jsou horsi, v X3 muzete stavet, vlastnit vic lodi, lodi samotnych je samozrejme radove vic. A muzete se na svoji milovanou raketu aspon podivat !!!

Kolem a kolem, za plnou cenu, proste nedoporucuji. Mozna pozdeji, jestli pridaji pristavani na planetach, vic lodi, trochu to vyzehli ..

0/−3
30.12.2014 23:15

M57a33r78e94k 23P52o68l60á40š24e54k 6803119388540

"rotovat doleva a doprava kolem svisle osy jde jen velmi pomalu" ano to je pravda, ale stačí se přetočit a zvednou čumák a otočení do požadovaného směru je velmi rychlé.

"Maximalni rychlost lodi je radove nekolik stovek metru za vterinu, a lod na maximalni rychlost akceleruje za par vterin." a tohle je nějaký problém, kdyby vývojáři rychlost všem lodím zvýšili 1000x (pouze na tachometru) už by to bylo v pořádku?

"Lod napriklad nema zamerovac, a nevite uplne presne, kam letite." nevím jaký zaměřovač máš na mysli, ale pohyb lodi vidíš dle kolem pohybujícího se prachu a každá zbraň má zaměřovač.

"Pokud na nejake stanici nabizeji mizi na sehnani nejakeho zbozi, budte si jisti, ze tohle zbozi proste nejde sehnat nekolik hodin cesty kolem." tohle není nutně pravda, stačí letět do systému, kde by se logicky mohla daná komodita nacházet. Když potřebují třeba ryby, tak letím do Agricultural systému, když požadují nějakou rudu, tak letím do těžařského systému apod.

Pokud jako klíčové považuješ dívat se na svou lodičku, tak tato hra pro tebe není vhodná. Možné tohle bude až a pokud do hry bude implementována možnost vystoupit z lodi, případně nějaký druh externí kamery (dron s kamerou, který by měl nějakou důležitější fci, než pouze očumovat loď) :)

+3/−1
31.12.2014 10:31

J67a82r65o97s16l77a51v 31J52a98k22u38b22o71v 8412635595747

Flight assist OFF...

+2/0
3.1.2015 18:49

P94e69t62r 36M82i62k93e74š 4780971156984

Vypadá to parádně ale hrozně mě odrazuje ta cena. V přepočtu nějakejch 1400 je fakt dost. :-(

0/0
30.12.2014 8:43
Foto

L88u89b73o74m66í50r 70D89u91f71e16k 8125353954111

že bych zas začal hrát hry, stará dobrá Elite a pak Froniter, to byli moje nej hry.

+2/0
22.12.2014 19:37

L23u55k88á98š 60N94o16s16e67k 9900417987

Tak moment páni recenzenti. Co to má být za mínus, že hra není určena širokému publiku? To není sakra mínus, to je ++++ na druhou. ;-);-) A není určena mladším hráčům? To je mínus? OMG... Leda to nevydělá takové prachy, ale hra bude pravděpodobně nejkvalitnější dílo roku kdy vyjde... protože kolem budou "výkaly" jako CoD, BF, AC, MMORPG z Koree ... Baťovky :-)

+15/−2
22.12.2014 18:55

J12a14n 41H98e53l25l53e19r 9328645466

Onlinovka, ktera nevydelava, asi moc dlouho nevydrzi ... narozdil od tech batovek

+2/0
28.12.2014 17:23

P15a89v92e68l 81K33a63f60k10a 8864613791295

jj, toho se bojím též- vývojáři dostanou hodně peněz na začátku, když si to lidí koupí, ale pak nevím nevím kolik peněz jim popluje za prodej nějakých skinů a datadisků- aby jim na nějaký další vývoj zbylo...

+1/0
29.12.2014 9:40

D88a97n54i13e82l 83P16a83v34l50í68k 2854606728620

Ani absence češtiny se nedá považovat za mínus. Čeština je tak bezvýznamný jazyk, že pokud se náhodou v nějaké hře objeví, tak je to bonus, a ne sazřejmost.

+1/0
5.1.2015 17:07

H85o80n85z77a 58P18a82n18s66k35ý 3333812140400

Když už jsem chtěl dávat 3x + a 3x mínus, tak do těch mínusek jsem kromě té "obecné prázdnoty" neměl moc co dát.

Jinak se omlouvám za pozdní odpověď, systém mě nepustil - pravidlo s 1000 íčkama.

Že není určena mladším bylo míněno tak, že i pokud vezmete prcka 10-15 se zájmem o vesmír atd., tak je vysoká šance, že ho to prostě nechytne, i když je jinak do vesmíru blázen.. protože zkrátka ještě nebude natolik vyspělý, aby pochopil tvrdé herní principy a přizpůsobil se jim (jeden příklad za všechny - smrt bez financí na pojištění = restart veškerého progressu)

0/0
6.2.2015 19:26

V40á22c50l33a21v 19S54v70o49b35o48d57a 3621809490330

škoda, že je to čistě o lodích a ne i o lidech. nějaký příběh a mise ve městech nebo na planetách, z pohledu člověka nebo jak to říct :-), by mě líp přesvědčili ke koupi. budu muset dál čekat na Star Citizena... snad se dočkám :-)

+1/−1
22.12.2014 14:35

M81i30c59h11a74l 29V10e82r31n21e16r 8897866777584

Zajímavě vypadá taky No Man's Sky, kde bude kombinovaný pohyb po planetách a ve vesmíru. Nevím, jestli jsem to pochopil přesně, ale asi se tam bude dát i přímo z vesmíru proletět atmosférou a přistát na planetě, že se to tedy nebude řešit nějakou animací nebo jinou berličkou. Také bude vesmír náhodně generovaný a styl planet a jejich flóry a fauny vypadá skvěle :-)

+1/0
22.12.2014 18:14

P11e11t52r 92S38l27o62v48á63k 9175245407609

len to nema napln a pochybujem ze nejaku mat bude, robia to 4 ludia a doteraz vzdy len ukazali let a prechadzku po planete.. velky hype ale podla mnana konci bude velke sklamanie

0/0
22.12.2014 18:23

M39i10c54h12a67l 43V52e13r32n13e64r 8217226677114

Teď jsem viděl nějaká dlouhá gameplay videa z poslední doby, kde bylo vidět ze hry docela dost. Je pravda, že jsem nenašel nic moc k příběhové stránce, ale dovolím si být optimista, protože takových her je pořád jako šafránu. Naposled snad před pár lety ruský výtvor Precursors, který nebyl špatný, ale srážely ho různé drobnosti.

0/0
22.12.2014 22:29

P10e13t63r 83Z71á76l46e56s19n86ý 3214164290801

Jaký má hra obchodní model?

0/0
22.12.2014 13:04

J95a92n 59K87a49r52e30l 65N13o32v53a34k 5556784978876

b2p

+2/0
22.12.2014 21:42

P81e26t59r 60P48l59a53č40e68k 8823923537445

Doufam, ze me prilisna komplexnost neodradi. Tak jako u EVE. Hru bych strasne rad hral, ale jeji slozitost me dvakrat od hrani zhatila.

0/0
22.12.2014 12:26

M25i56l36a33n 31B35u19r15i32á71n24e80k 6443981419407

EVE jsem taky zkoušel, ale po půl dni jsem z toho byl jelen...moje škoda :( Aspoň si tedy SW choutky vybíjím v SWTOR :)

0/0
22.12.2014 13:05

L46u30k67á57š 31J15a94v56ů67r42e45k 6498299292650

Tak hlavně EVE je naprosto odlišná hra. Ne nadarmo se jí říká tabulkový simulátor. - to včetně soubojů..

Díky bohu za Star Citizen a Elite. Už se těším jak malej. R^

+2/0
24.12.2014 2:10
Foto

A59l75e30š 87K74l26o11n 7330521881829

http://www.fffilm.name/2014/12/o-dvou-pohrbech-ktere-dobre-dopadly.html (jen ta první část článku)

+3/0
22.12.2014 11:06

P58e53t44r 79U13r59a21m 1102310623347

Nejak nechapu jak to muze bez akcelerace casu fungovat. Ve frontierovi trval let den a vydrzel jsem to hrat pres 20 hernich let. Jak muzu byt online zrovna kdyz me nekdo cestou z hyperprostoru prepadne? Jak to muzu hrat treba jen o vikendu a neztravit spoustu hodin jen letem?

+1/−1
22.12.2014 9:45
Foto

D95a22v20i61d 79J64u87ř89i69č84k13a 7156632145238

vcelku snadno, zrychlení času se změnilo za akceleraci motoru. Takže tam kde se ve frontierovi zrychlil čas tak tady se přída rychlost motorů. A pokud někdo není ve hře tak tam není a není možné ho zabít ani přepadnout.

+3/0
22.12.2014 11:57

J21a66n 23K45a95r24e68l 48N55o50v21a87k 5396844378296

frameshift pohon.. leta se v bubline.. vice viz google a nasa ;)

0/0
22.12.2014 12:48

L96i13b35o79r 18N76a23v46r45á45t62i28l 3966553474

Silně mi to připomíná Frontier: Elite II z roku 1993, kde jsem to hrál na Amize. Grafika apod. se absolutně nedá srovnávat, ale tenkrát byla hra také revoluční tím, že se v podstatě vesmír neustále nově generoval a také si zakládal na realističnosti fyziky vesmíru.

Jak napsal Pavel Poncar - taktéž se obávám, že po chvíli "okouzlení" hra spadne spíše do mnohahodinového "nudného létání" jako ve Frontierovi. A obzvlášť pasáž, že příběh se teprve vlastně tvoří, mne také moc nenadchla. Uvidíme... Jsem zvědav na další reakce ;-)

+5/0
22.12.2014 2:55
Foto

M80i74c89h48a54l 85M85e65r20d37a 2730631209672

Možná vám to připomíná tuhle hru, protože je to její sequel:D

+5/0
22.12.2014 3:53

D76a58n14i41e65l 15B12e38d34r15n44í52č75e98k 4602619491514

Nenašel jsem zmínku o tom, jestli je to absolutní arkáda, kde je vesmírný let podobný létání v atmosféře a při vypnutí motorů loď zpomaluje. Nebo je zde v rámci mezí reálný způsob pohybu lodí ve vesmíru?

+1/−2
22.12.2014 0:58

A98n13t40o22n48í46n 81H43o21l47í24k 8517443234120

Je to arkada. Nastavuji rychlost, ne akceleraci.

0/−1
22.12.2014 11:30

O78n67d85ř57e85j 41Č50a45p51k50a 6841141113194

Takhle to funguje jen se zapnutou asistencí (počítač zastavuje rotaci a zrychluje směrem, kam mířím). S vypnutou asistencí je to jak v Orbiteru (a loď pak produkuje míň tepla, takže se to třeba při pašování hodí).

+4/0
22.12.2014 12:24

J85a14n 57K87a31r64e17l 36N63o20v67a58k 5316924638236

ano.. vypnete assista a mate to HC, az na jednu vec.. lod nema nekonecnou akceleraci.. v bete to museli omezit protoze se s tim dalo "exploitovat" v pvp... takze hratelnost vyhrala.. zrychlujete, ale jen do .. ted nevim hodnotu..mylim ze je promenliva.. dle vahy atd..

+2/0
22.12.2014 12:50

J69a30n 49R96o41z74k13o62š 3190588661871

primárně se to hraje jako arkáda, je tam ale možnost vypnout flight assist a pak se loď chová jako v realu.

+1/0
22.12.2014 11:49

J71a62n 42C80h33v35á43t65a63l 7223587947513

Bylo by divné kdyby to nešlo, když i ve Freelanceru se v boji využíval Kill engine, po kterém se člověk pohyboval jak letící kámen. :D

0/0
22.12.2014 12:07

J14a75n 89K36a19r57e80l 38N67o24v82a61k 5226544398546

to se ted pouziva take.. ;)

0/0
22.12.2014 12:51

A34n21t15o49n47í91n 56H34o77l97í67k 8307563284570

Rychlost je proste omezena, a to velmi, takze ne, nechova.

0/0
23.12.2014 16:43

P71a54v54e36l 97P23o35n10c11a85r 1593144482597

(pred)pohled z druhy strany zanru:

http://www.ign.com/articles/2014/12/19/elite-dangerous-review

"Elite is an impressive game, but I suspect I can't remain perched between boredom and wonder forever. There are times when it feels too much like a classic grind, where I'm performing repetitive tasks so that I can make illusory progress toward ships and equipment that will let me do even more of the same repetitive tasks of a larger scale."

+3/−5
22.12.2014 0:51







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.