Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Ori and the Blind Forest je nádherná hra, která chytne za srdce

Pokud máte kladný vztah k hopsačkám, krásně kreslené grafice a příběhům prodchnutým emocemi, potom byste neměli Ori and the Blind Forest v žádném případě minout.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T41o35m90á37š 61H11e47j76d70a 7172878126355

Mňo dle grafiky a příběhu je hra zřejmě inspirována Miyazakim, proto bych si ji rád zahrál.V

+1/0
13.3.2015 19:21

M84a15r88t55i14n 63B14e40n56e40š 3962157634809

Musim říct, že jsem velice překvapen tim vysokým hodnocením, co tato hra napříč internetem získává :O ... ano, audiovizuální stránka je excelentní, ale to mi trochu nestačí. Gameplay je uplně obyčejný a nezajímavý, a nebýt famózního uměleckého zpracování, byla by to totální nuda. Prostě typická plošinovka a navíc bez nápadu. Možná jsem jen měl přehnaná očekávání, protože jsem se na hru docela těšil, ale stejně si myslim, že ta hodnocení jsou značně nadsazená. Navzdory tomu, jak roztomile tato hra působí, si 90% skutečně nezaslouží :/

0/0
13.3.2015 19:04

P71a20v56e12l 98V95a44n83č95á86k 3484375774765

Všechny plošinovky jsou vlastně to samé, tohle ji odliší a proto to hodnocení. To je celé - víc bych v tom nehledal. proto třeba Gabriel Knight - Beast Within dostal excelent hodnocení a přitom to byla "jen" adventura ... ale obsahovala na svou dobu úžasné hodiny hraného filmu, který byl úžasný.

0/0
17.3.2015 12:33

M17a50r71t90i17n 61B55e84n47e17š 3462877224529

No, to právě neni pravda. Všechny plošinovky nejsou stejné. To je jako tvrdit, že všechny RPG jsou stejné. I u žánru, jako je plošinovka, se dá posoudit, zda je zábavná nebo ne, a Ori je prostě totálně nudná plošinovka. Např. takový Trine 2 (podobný žánr - též plošinovka do značné míry založena na umělecké stránce) je nesrovnatelně lepší a zábavnější hra.

0/0
19.3.2015 12:11

P10e77t59r 40M56i47k66e14s 9598602850128

uz se tesim, az vyjde verze pro x360. Krasne vizualne udelane plosinovky mam rad a tohle jasne beru...

+1/0
13.3.2015 12:21

M38i49r30o91s68l64a35v 35K63r48a88h35u23l56í28k 6267354194

Hezká recenze. Plošinovku jsem dlouho nehrál, takže tohle si asi koupím. Grafiky to vypadá hezky a pokud to bude mít dle recenze i hezký hudební doprovod tak není co řešit. :-)

Teď jen nevím zda mi to někde v recenzi uniklo, ale kolik je cca herní doba na dohrání?

+1/0
13.3.2015 10:33
Foto

O62n17d32ř41e94j 18Z87a96c30h 3393490463212

Záleží na šikovnosti: uvádí se 10+, pomalejší k 14 (k těm patřím i já), ale někdo to prolítnul i za 7 hodin. Jsou tam ovšem i achievementy jako dokončení hry pod tři hodiny či bez smrti (jasně, při nové hře už člověk ví, co čekat a kam běžet).

0/0
13.3.2015 10:57

M39i31r59o26s44l26a24v 77K32r86a26h46u39l70í15k 6427904484

Díky, za info. To je na hopsačku hodně solidní herní doba.R^

0/0
13.3.2015 13:21

V87l34a51d90i49m31í27r 88K96r59i76s38t14e33n 7976522235828

Dobrý den, co jsem přečetl pár uživatelských minirecenzí ,  přirovnávají to k metroid hrám. Co si pod tím přesně mám představit, netuším (metroid) jsem hrál. Mně to připomíná dle recenze spíše Raymana bez kuliček.  K čemu je to bližší? Nevadila by mi ani jedna varianta obě hry mám rád.

0/0
13.3.2015 16:45
Foto

O34n68d10ř90e91j 78Z84a83c44h 3243570783272

Dobrý den, tvůrci hru sami zařazují do kategorie "Metroidvania", což je složenina "Metroid" a "Castlevania" a odkazuje to na otevřený průzkum rozlehlého 2D světa (tj. neběžíte jen zleva doprava a vracíte se na dříve nepřístupná místa). U Oriho ovšem akcentují právě hopsání s lehkými RPG prvky.

+1/0
13.3.2015 17:31

V91l87a48d11i57m85í87r 39K19r93i26s37t27e27n 7556572215238

Děkuji za informaci , já mám s Metroidvanií osobně kromě toho spojené s tunami nepřátel a bosy ,  prostředí  až jako druhotný nepřítel, (clock tower v castlevanii je spíše taková výjimka), Rayman a spol spíše to prostředí jako primární adrenalin.

0/0
13.3.2015 18:34

M40i28c90h58a65l 79T87o43m59á21n64e46k 9817749486

nema to zapor a nedotalo to 100% zajimave :P

+2/0
13.3.2015 0:41

M80i58c46h26a83l 96M93o36t94y94č58k15a 4733630611669

Staci si precist posledni odstavec, porad je to jenom plosinovka :) Ale vypada krasne. To je jedna z her, ke ktere bych se chtel dostat, jako malej kluk. To by byl neopakovatelny zazitek

+2/0
13.3.2015 10:13
Foto

O38n86d12ř44e48j 98Z10a38c82h 3303690523382

Na nic výrazného, co by si vysloužilo zmínku v záporech, jsem nenarazil, ale na stovku to přesto není. V novém systému bych dal 5/5, čímž by tyhle problémy odpadly.

+1/0
13.3.2015 10:27

M28i53c57h43a62l 77M45o96t21y94č38k42a 4333630631709

System 5 z peti mi prijde malo diverzni, kdyz uz jsme u toho (pokud je to v planu). Sedmi nebo desetibodova skala by byla idealni

+1/0
13.3.2015 10:34
Foto

O30n81d68ř94e59j 97Z18a94c71h 3143420593452

Současný systém by byl ideální, kdyby všechny hry recenzoval jeden člověk a mohl jemně odlišovat - což není možné. Procenta svádí k hádkám, proč nějaká hra získala třeba o tři procenta víc a podobně. Nakonec jsme dospěli k tomu, že pětibodová stupnice nám umožní tohle částečně eliminovat a zároveň každý bod stupnice lépe definovat a odlišit. Stará hodnocení u starých recenzí by zůstala, technicky by to šlo přejít na nový systém rychle. Chtěl bych ovšem přepracovat i tabulku u recenze a tady zatím nemáme jasno, co všechno by tam mělo nebo nemělo být.

+1/0
13.3.2015 11:13

M87i11c75h33a83l 65M76o14t56y40č10k82a 4303400741179

Ja to chapu a vlastne jsem prekvapen, ze se podobna zmena nestala uz davno :) Na druhou stranu vim, jak me osobne treba irituje petibodove hodnoceni na csfd, kde tri jsou casto malo a ctyri moc :)

+2/0
13.3.2015 11:16

P15e15t74r 45L73i22n98h86a83r43t 2678554494473

Pokud se můžu přidat, pět bodů je podle mě málo. Spíš bych se přikláněl k sedmi nebo (nejlépe) k desetibodové hranici.

0/0
13.3.2015 15:17

J89a72n 12V46á74c16l36a65v98í79k 3962936251359

Tak třeba už takový detail, že zapnu hru a vypne se Kinect, může trochu zamrzet a přitom to působí jako zbytečná chyba. Podobně hra prý občas trochu cukne a to nejen na Xboxu, ale i na high-end PC sestavách.

0/0
13.3.2015 17:04







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.