Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Ori and the Blind Forest je nádherná hra, která chytne za srdce

Pokud máte kladný vztah k hopsačkám, krásně kreslené grafice a příběhům prodchnutým emocemi, potom byste neměli Ori and the Blind Forest v žádném případě minout.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T72o29m60á63š 95H94e62j18d39a 7952878966625

Mňo dle grafiky a příběhu je hra zřejmě inspirována Miyazakim, proto bych si ji rád zahrál.V

+1/0
13.3.2015 19:21

M46a61r11t96i12n 19B36e49n11e32š 3622767764759

Musim říct, že jsem velice překvapen tim vysokým hodnocením, co tato hra napříč internetem získává :O ... ano, audiovizuální stránka je excelentní, ale to mi trochu nestačí. Gameplay je uplně obyčejný a nezajímavý, a nebýt famózního uměleckého zpracování, byla by to totální nuda. Prostě typická plošinovka a navíc bez nápadu. Možná jsem jen měl přehnaná očekávání, protože jsem se na hru docela těšil, ale stejně si myslim, že ta hodnocení jsou značně nadsazená. Navzdory tomu, jak roztomile tato hra působí, si 90% skutečně nezaslouží :/

0/0
13.3.2015 19:04

P81a44v23e67l 62V65a45n20č75á17k 3884165494635

Všechny plošinovky jsou vlastně to samé, tohle ji odliší a proto to hodnocení. To je celé - víc bych v tom nehledal. proto třeba Gabriel Knight - Beast Within dostal excelent hodnocení a přitom to byla "jen" adventura ... ale obsahovala na svou dobu úžasné hodiny hraného filmu, který byl úžasný.

0/0
17.3.2015 12:33

M71a11r98t65i96n 65B28e10n20e96š 3342187964439

No, to právě neni pravda. Všechny plošinovky nejsou stejné. To je jako tvrdit, že všechny RPG jsou stejné. I u žánru, jako je plošinovka, se dá posoudit, zda je zábavná nebo ne, a Ori je prostě totálně nudná plošinovka. Např. takový Trine 2 (podobný žánr - též plošinovka do značné míry založena na umělecké stránce) je nesrovnatelně lepší a zábavnější hra.

0/0
19.3.2015 12:11

P71e95t97r 86M29i28k79e72s 9258382350408

uz se tesim, az vyjde verze pro x360. Krasne vizualne udelane plosinovky mam rad a tohle jasne beru...

+1/0
13.3.2015 12:21

M27i35r85o92s18l94a68v 72K76r10a33h95u78l21í56k 6817344264

Hezká recenze. Plošinovku jsem dlouho nehrál, takže tohle si asi koupím. Grafiky to vypadá hezky a pokud to bude mít dle recenze i hezký hudební doprovod tak není co řešit. :-)

Teď jen nevím zda mi to někde v recenzi uniklo, ale kolik je cca herní doba na dohrání?

+1/0
13.3.2015 10:33
Foto

O42n54d67ř11e48j 78Z18a12c86h 3303820973842

Záleží na šikovnosti: uvádí se 10+, pomalejší k 14 (k těm patřím i já), ale někdo to prolítnul i za 7 hodin. Jsou tam ovšem i achievementy jako dokončení hry pod tři hodiny či bez smrti (jasně, při nové hře už člověk ví, co čekat a kam běžet).

0/0
13.3.2015 10:57

M69i40r66o47s92l23a26v 87K38r49a34h65u70l72í12k 6177174714

Díky, za info. To je na hopsačku hodně solidní herní doba.R^

0/0
13.3.2015 13:21

V97l48a98d95i79m71í26r 85K17r83i16s18t47e88n 7776252625658

Dobrý den, co jsem přečetl pár uživatelských minirecenzí ,  přirovnávají to k metroid hrám. Co si pod tím přesně mám představit, netuším (metroid) jsem hrál. Mně to připomíná dle recenze spíše Raymana bez kuliček.  K čemu je to bližší? Nevadila by mi ani jedna varianta obě hry mám rád.

0/0
13.3.2015 16:45
Foto

O22n73d63ř67e17j 37Z13a15c43h 3443770153162

Dobrý den, tvůrci hru sami zařazují do kategorie "Metroidvania", což je složenina "Metroid" a "Castlevania" a odkazuje to na otevřený průzkum rozlehlého 2D světa (tj. neběžíte jen zleva doprava a vracíte se na dříve nepřístupná místa). U Oriho ovšem akcentují právě hopsání s lehkými RPG prvky.

+1/0
13.3.2015 17:31

V93l78a58d83i59m84í73r 59K93r30i17s16t42e81n 7306112445868

Děkuji za informaci , já mám s Metroidvanií osobně kromě toho spojené s tunami nepřátel a bosy ,  prostředí  až jako druhotný nepřítel, (clock tower v castlevanii je spíše taková výjimka), Rayman a spol spíše to prostředí jako primární adrenalin.

0/0
13.3.2015 18:34

M55i19c45h94a43l 17T39o41m71á91n74e38k 9817189116

nema to zapor a nedotalo to 100% zajimave :P

+2/0
13.3.2015 0:41

M76i21c38h87a15l 28M39o88t16y28č52k56a 4603740541819

Staci si precist posledni odstavec, porad je to jenom plosinovka :) Ale vypada krasne. To je jedna z her, ke ktere bych se chtel dostat, jako malej kluk. To by byl neopakovatelny zazitek

+2/0
13.3.2015 10:13
Foto

O13n97d56ř32e94j 70Z98a45c51h 3543270223802

Na nic výrazného, co by si vysloužilo zmínku v záporech, jsem nenarazil, ale na stovku to přesto není. V novém systému bych dal 5/5, čímž by tyhle problémy odpadly.

+1/0
13.3.2015 10:27

M83i65c48h97a15l 64M70o91t23y39č68k25a 4303390761909

System 5 z peti mi prijde malo diverzni, kdyz uz jsme u toho (pokud je to v planu). Sedmi nebo desetibodova skala by byla idealni

+1/0
13.3.2015 10:34
Foto

O60n77d66ř27e20j 71Z39a34c85h 3153160213922

Současný systém by byl ideální, kdyby všechny hry recenzoval jeden člověk a mohl jemně odlišovat - což není možné. Procenta svádí k hádkám, proč nějaká hra získala třeba o tři procenta víc a podobně. Nakonec jsme dospěli k tomu, že pětibodová stupnice nám umožní tohle částečně eliminovat a zároveň každý bod stupnice lépe definovat a odlišit. Stará hodnocení u starých recenzí by zůstala, technicky by to šlo přejít na nový systém rychle. Chtěl bych ovšem přepracovat i tabulku u recenze a tady zatím nemáme jasno, co všechno by tam mělo nebo nemělo být.

+1/0
13.3.2015 11:13

M46i59c11h26a17l 31M61o13t57y55č20k83a 4893890681879

Ja to chapu a vlastne jsem prekvapen, ze se podobna zmena nestala uz davno :) Na druhou stranu vim, jak me osobne treba irituje petibodove hodnoceni na csfd, kde tri jsou casto malo a ctyri moc :)

+2/0
13.3.2015 11:16

P16e74t40r 32L53i90n75h60a94r70t 2218354244223

Pokud se můžu přidat, pět bodů je podle mě málo. Spíš bych se přikláněl k sedmi nebo (nejlépe) k desetibodové hranici.

0/0
13.3.2015 15:17

J98a57n 58V98á75c78l66a97v22í17k 3242876121319

Tak třeba už takový detail, že zapnu hru a vypne se Kinect, může trochu zamrzet a přitom to působí jako zbytečná chyba. Podobně hra prý občas trochu cukne a to nejen na Xboxu, ale i na high-end PC sestavách.

0/0
13.3.2015 17:04





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.