Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Zaklínač 3 válcuje konkurenci, má ambice stát se hrou roku

Zaklínače 3 lze považovat za jednu z nejočekávanějších her posledních let. Po sérii odkladů je Geralt z Rivie konečně tady a příznivci žánru her na hrdiny mohou slavit. Zklamání se nekoná. Dobrou zprávou také je, že díky důkladnému testování se hra vyhnula i výrazným technickým nedostatkům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J20i36ř75í 89H96o73r76á45k 2143550840146

Jsem konzolista, je samozřejmě jasné, že na PC to vypadá o dost lépe, ale hratelnost a hlavně příběh mě do toho vtáhl a je to parádní hra :)

0/0
10.6.2015 11:45

J39a75r46o57s70l51a14v 11J68a16k94u15b91o27v 8932955855117

po dvoch tyzdnoch CDPR ohlasil ze sa uz predalo 4 miliony kopii hry.. cim Wild Hunt prekonal oba predosle diely dokopy..

0/0
9.6.2015 14:57

J35a13n 74F55r60a38t94e22r 1451182268970

Kazdy ma holt jiny nazor. Musim rict, ze mi ale nepripada uplne fer rikat, ze hra je moc tezka na nejvyssi obtiznost - nekomu se to tak libi, jini si proste snizi stupen obtiznosti. Moznost nacteni predesle ulozene hry jde na PC u konzole je zase jakasi simulaci formou vyslechu - takze ani zde nevidim problem.

0/0
1.6.2015 17:12

T88o22m71á84š 10R40a41d95n81i68c 2213458314131

Já si hru koupil v předprodeji a rozhodně nelituju :D snad jenom... je tak dobrá, že hraju místo abych dělal věci, které musím. 

Grafika je skutečně pěkná, na PC bych vytknul jenom snižování kvality věcí, které nejsou v popředí scény. takže přijíždíte k věži a z dálky vidíte na stěně šedivou plochou texturu. nebo v nějaké konverzaci za Vámi projde člověk a vidíte velmi zjednodušený obličej. 

K hratelnosti: mě osobně se nelíbí levelovací systém a veliké rozdíly mezi levely. Když jste na lvlu 30, jsou pro Vás monstra do lvlu 10 skutečně jen formalitka. A naopak představují nepřekonatelný problém. Raději bych velmi snížil (i když né úplně zrušil) rozložení statů a nechal bych Geralta, aby se vylepšoval především se skilly. Nepřehledný inventář už zazněl, já bych jenom dodal, že mi chybí možnost vypít například potion přímo z inventáře (abych nemusel equipnout cat, jednou si cucnout a na její místo zpátky thunderbolt).

Kromě toho? naprostá bomba. i obtížnost je velice příjemná. Trošku mi připomíná Dark souls :D akorát tady nemá hráč trpět, ale užit si challenge.

0/0
31.5.2015 8:22

J41a69r96o79s78l80a59v 12D29r81o39z83d 6252183622585

Koupil jsem kvůli tomu PS4ku a už jsem u toho propařil tři večery. Graficky nádherná a naprosto skvělá hra. R^

+1/−1
28.5.2015 14:47

M15a94t84o69u26š 81B43r17o26ž 7630634885291

Nahrávací časy? tak to je problém asi jenom u PS. Pač zrovna včera jsem se divil jak je možný že Zaklínač 3 se načítá jak blesk. A to nemám SSD disk. Opravdu naprosto skvělá optimalizace. S mým průměrným strojem hraju naprosto plynule na High(vyhlazování atd. zapnuto) a načítá to do 2 sekund. Je pravda že sem zatím udělal jenom tutorial a sesekal nějaký ghouly takže třeba časem to nahrávání bude delší. Ale zatím palec nahoru za optimalizaci na PC.R^

+1/0
28.5.2015 11:21

J65a90r38o33s56l96a34v 24D65r39o44z48d 6852923882545

Hraju na PS4ce a nahrávací časy začaly být problém až po audienci u Emhyra ve Wyzimě (tuším že v lokaci Flotsam). Do té doby, tzn. tutorial, Wyzima a White Orchard, byly loadingy ok.

+1/0
28.5.2015 14:49

V26á24c33l43a32v 62M25a60š60a85t 2591363899626

Totéž i u mě na PC - může za to velikost lokace kdy Velen je asi 10x větší jak Bělosad

0/0
31.5.2015 19:22

J24i26ř69í 81D63u89š10e59k 8672201371433

Tak já koupilkvuli tomu zaklínače 1 i 2 abych se v příbehu neztratil a ono to prej není nutný.

0/0
27.5.2015 17:16

T49o65m 49S31l39a88d53e61k 8106488400558

Netřeba litovat peněz, oba předchozí díly jsou výborné samy o sobě :-)

+7/0
27.5.2015 21:28

M95a12r75e76k 72H69l47a97v34á13č24e27k 2771135385977

Rozdíl je neztratit se v příběhu (tady pomůžou první díly + knihy) a druhá je nějaký progress příběhu, tam to nutné není (ono z principu ten svět nesmí být moc ovlivnitelnej akcemi hráče...)

0/0
28.5.2015 18:11
Foto

V54l65a55s22t15i87m23i59l 20M39e56d70ř82i37c61k74ý 8844244858600

kus odehráno, přestalo bavit, ani 299 Kč bych za ní nedal ... Rv

+3/−13
27.5.2015 16:46

J24i32ř86í 97J72u39ř19i45c50a 2328523351

Takže jste kradl???

+3/−1
28.5.2015 13:35

O59n54d17ř44e91j 28M49a17j87e25r66č43í23k 2757243952513

Nekradl, stáhl si "trial" verzi :-)

+2/0
29.5.2015 14:19

K49a41r63e27l 76U83r31b78a57n 2484754781779

Jak někdo může chválit grafiku? Je to osekané kvůli konzolím a používá to neoptimalizované nVidia technologie Gameworks. Rv

+1/−5
27.5.2015 9:42

M19i87c85h30a20l 38P30a27v81l66á73t 9773723984659

Ja ji chvalim, protoze vypada velice hezky a na mem PC bezi hladce i s HairWorks. (Pricemz grafika stejne neni to, podle ceho bych W3 primarne hodnotil..)

Protiotazka: Jak nekdo muze kritizovat hru, kterou ani nehral?

+4/0
27.5.2015 12:45

J52o83s95e25f 22J93u11h89á87s18z 1829702848

A podle čeho usuzuješ, že to nehrál? Já osobně hru hraju, grafiku mám na nejvyšší detaily a jede to zcela plynule. Vzhledem k tomu, že nemám bůhvíjak top počítač, tak mě to docela zaráží a sám tam určité vykreslování hran atd. vidím.

Jinak za mě ale celkově grafika problém určitě není, ať už je jakákoliv R^

0/0
27.5.2015 16:11

K38a20r16e77l 56U92r65b85a75n 2334664731889

Pokud máte nVidii, tak problém mít budete jen v malém procentu těchto grafik. Je to jejich technologie. Větší problém mají AMD.

0/0
28.5.2015 15:58

M49i14c84h65a35l 72P51a60v65l82á17t 9963963214379

Zase nemeli problem s podobnou technologii v Tomb Rideru, ktera byla pred vyladenim jeste problematictejsi.

0/0
28.5.2015 17:23

M67i44c61h47a86l 10P48a61v91l87á94t 9903403384459

Kdyby tu grafiku videl na zivo, neplacal by tady o ni blbosti. Ona i domrsena verze na PS4 vypada velice hezky (dokud to nevidite na PC).

+1/0
28.5.2015 17:21

K69a44r25e98l 67U77r85b28a38n 2704364231729

Nekritizuji hru, ta je povedená. Kritizuji grafickou stránku hry, jako podprůměrnou. Pokud se podíváš na předchozí záběry ze hry, tak to celé vypadalo lépe, než jaká je finální (proto tvrdím, že osekaná) verze hry.

0/−1
28.5.2015 15:57

M36i97c79h59a80l 37P28a41v70l28á86t 9883103514919

No proto jasne pisu, ze jste tu hru nevidel. Pokud PC verzi te hry oznacujete za graficky "podprumernou", musite byt slepy, neb i ze screenshotu je jasne, ze je to nesmysl.

+2/0
28.5.2015 17:25

L77u39k81á21š 31V29l23k 2721819974536

Pecka gamesa, a nejlepší hra všech dob... Co se týče nahrávacích časů (jasně recenze na PS4), tak na PC (i7-5820K, 16 GB RAM, GTX970, SSD) to všechno lítá jako blázen. Dokonce tak rychle, že kolikrát nestíhám přečíst rady co jsou psány na obrazovce během loadování :-D.

Momentálně jsem ve 12 levelu, a tak polovinu herní doby plním questy a polovinu sám objevuju a plním místa s otazníky. Stále sbírám snad všechno co vidím a případně prodávám, ale toho pomalu upustím, páč už se člověk bude pohybovat ve větších cifrách a hrnek za 2 zlatky mě nevytrhne. :-)

Jen otázka... Nevíte zda je/bude později možné předměty si uschovat v nějaké vesnici v nějaké truhle, či baráku? Třeba i baráku mnou koupeném? Je mi líto něco prodat, ale zase nechci s sebou plno věcí tahat... Ale asi to vyřeší větší brašna na koně než 30, která doufám bude někde k mání. :-)

+2/−1
27.5.2015 0:06

D58a80v25i32d 76S59ý86k75o35r92a 7174451191127

Na mě je Geralt taky nějakej rychlej :-D, strašně rychle přechází do běhu. Ty skillpointy mě mrzí :-/ mohly to být alespon 4x4 +4 (4x3 + 4 mi přijde taky málo :-/) - asi to má vést k ottmu, že si hráč ty skilly před nějakýma potvorama proháže, aby měl ty co nejvíc využije ... nevím.

Teoreticky jde za opakované "questy" považovat akorát ty hnízda potvor, stačí se k nim vrátit a potvory jsou tam zase :-).

Mě nejvíc dere to braní předmětů a směrování Geralta přímo na ně, nestačí jen pohled kamery. Škoda.

0/0
26.5.2015 8:27

V20á14c97l25a38v 19M67a36š92a50t 2971873259906

Parádní hra. Co bych vytknul ?

- ovládání (zejména v jeskyních a interiérech), trefit se na schody je díky setrvačnosi pohybu někdy zázrak

- díky omezenému počtu skill slotů je i víc jak polovina skillpointů k ničemu

- Absence opakovaných questů - chápu že každý quest je unikátní, ale co až se všechny dodělají, všechna místa a poklady objeví a všechny skrýš monster zničí ? Chce to aspoň editor :-)

- některé vývěsky vůbec neobsahují questy, nebo maximálně jeden ...

+4/0
25.5.2015 23:01

A52l23e34x97a61n37d77r 46C25h48y50t36i12l 2334252985691

Ale clovek se u toho nekdy i zasmeje, co je tam napsano za kraviny:D

+1/0
26.5.2015 14:27

K93a71r18e21l 24U24r57b52a87n 2854324871749

Mají bý DLC, tak se tam třeba začnou teprve objevovat. ;) Stejně pokud to bude puštěno pro větší modding.

0/0
27.5.2015 9:30
Foto

J33a87k44u94b 33K21u67n19č83i81c34k72ý 2889594734110

Blbá otázka - kolik hodin (nebo spíše týdnů/měsíců) herního času u toho člověk musí strávit, aby opravdu splnil všechny questy (hlavní, vedlejší), objevil všechny poklady i všechna místa + zničil skrýše všech monster??

0/0
29.5.2015 14:41

P17a43v20e93l 80D14r26o17t79á38r 7983764549724

Autoří odhadují 50 hodin hlavní dějová linka a 50 hodin side-quests. Ale samozřejmě, někteří hráči se s tím budou víc piplat a budou potřebovat 200.

0/0
30.5.2015 19:24

D51a55n57i49e24l 61P91a16v10l13í40k 2594206898830

Přiznám se, že jsem ohledně Zaklínače naprostej nýmand. Nikdy jsem nehrál jedničku ani dvojku. Slyšel jsem na ty dvě hry samou chválu, ale nějak jsem se k nim nikdy nedostal. Na třetího Zaklínače jsem se ale těšil, protože CD Projekt má hodně dobré renomé a když jsem si zjistil více o historii této společnosti, tak jim nešlo nevěřit. Hru jsem si předobjednal a nelituju toho. Zatím jsem do toho hodně zažranej. Spoustu mechanik mi ještě není úplně jasných a pořád se v tom hledám, ale ty dialogy, hudba v pozadí a vůbec i zápletky prachobyčejných vedlejších úkolů, který je po celé mapě kvantum, to jsem ještě neviděl. Pravda, viděl jsem toho v životě celkem málo. Ale jsem si jistý, že nejsem jediný, koho to uchvátilo. Takovou atmosféru a lore jsem naposledy zažil ve hře Atlantis z roku 1997. Trochu na to šplhá Mass Effect, ale tohle je mnohem lepší. Pořádně jsem ani nevěděl, co od toho čekat, ale jsem nadmíru spokojen. Tohle za plnou AAA cenu rozhodně stojí. A až se odstraní bugy, bude to perfektní.

+2/0
25.5.2015 20:25

V47i34t 63O82t50a80h51a21l 5935930299714

Vadí mi na PC konzoloidní ovládání pohybu, konzoloidní kontextové sbírání předmětů, konzoloidní nepřehledné menu/inventář. 

Hodně by taky potěšilo, kdyby Geralt mohl mít někde nějaké "skladiště" pro materiál a zatím nepoužitelné "high level" předměty. Moding pro PC verzi má širokou komunitu takže věřím že nějaké nové UI s filtry se dříve nebo později taky objeví. 

Každopádně jsou to v porovnání s kvalitami hry "nepodstatné mouchy".  U příběhu jsem se naposledy takhle bavil u trilogie Mass Effect. Jen doufám, že závěr nebude červená/modrá/zelená ;-D.

+3/0
25.5.2015 17:11

J36o25s94e22f 90Š64p20e40r77l 2257487453218

Objednal jsem si včera radši novou GK,na  Nvidia GTX 960 to budou asi orgie, než moje staré chrastítko.

0/0
25.5.2015 15:01

M19a11r42t16i62n 30N92o36v33a42k 2130450937138

Pekny ale proc si kupovat grafiku za 6 tisic a hrat to na medium no ale alespon ma v tehle hre stejny vykon jako gtx780. Jsem zvedavy jestli nVidia zarizne i  generaci 9xx az prijde nova generace grafik....

0/−1
25.5.2015 19:25

J91a98r43o63s55l93a89v 64Š89i15m90o49n 2944981589156

No nevím. 960 v pohodě zvládne Zaklínače v 1920x1080 na Ultra. Stačí vypnout Hairworks a nechat SSAO místo HBAO+

0/0
26.5.2015 21:53

J31i84ř27í 70S41o79j19k14a 5408722361458

;-D https://www.youtube.com/watch?v=pXvydpcEQ5I&feature=youtu.be

 jako fakt pecka je ta hra RvRvRvRv

+1/−15
25.5.2015 14:18

T13o82m90á76š 95M60a28t41ě43j 9605918513312

Hurá našel si chybu ve hře  - banální character collision chybu. ;-D

Oh wait... našel si na youtube video s chybou ve hře... 

Oh wait once more... dokázal si najít video na youtube, které už tady někdo nalinkoval. 

Jsi borec.

+24/−2
25.5.2015 15:05

P53a20v36e25l 23P34o93s76p27í20š27i27l 3331714213885

Sojka neuleti... je to totiz troll:-)

+1/0
26.5.2015 17:06

K39a32m82i67l 53Š61k17o23p 5230523442795

Já si hru maximálně užívám... občas nadávám jako špaček, když Geralt nestíhá všechno co bych chtěl a musím po smrti nahrávat hru... ;-D

Zatím 1x zamrznutí hry a 1x pád do Windows... takže pohoda. 

Co mě občas vytočí... blížím se k táboru banditů, meč do ruky a protože začínají létat šípy, člověk se chce krýt, jenže hra to občas vezme tak, že je nebezpečí daleko, takže místo krytu schová Geralt meč a použije smysly... ;-€ a samozřejmě koupí šíp. Asi 3x se mi stalo, že jsem "zamknul" nepřítele, ale Geralt k němu stál bokem a čučel mimo... stačilo zrušit zaměření a znovu zaměřit.

Naopak jsou i úsměvné momenty... třeba když Geralt prochází vesničkou a z úst sedláka, kterého míjí zaslechne: "War. War never changes." ;-D stejným hlasem a intonací jakou známe z Falloutů.

A jak píše autor recenze... morální dilemata jako kráva... Neměl jsem těm dětem dát raději jídlo? Co když je kvůli těm pár drobným co jsem jim dal, sejme nějaký lotr?

Za mě... 95% R^

+14/0
25.5.2015 12:51

A27l71e69x91a75n48d86r 68C81h87y27t48i42l 2684842715731

Uz jsem videl i scenku z Pup Fiction s otrokem:D

0/0
25.5.2015 13:08

M59a72r88e16k 51H14l38a19v83á77č90e12k 2231125695897

Narážek na jiné hry je tm fakt spousta, můj favorit je karta black archera v gwentu s popiskem "i always aim for knee"

+3/0
25.5.2015 15:58

J23o59s55e49f 34J51u83h83á52s17z 1509142438

gwentové karty mají celkově docela zdařilé popisky.. mě pobavil popisek u Krále Foltesta "It is natural and beautiful that a man should love his sister." :-)

+2/0
26.5.2015 12:15

V35á84c75l44a49v 63B79u54r72i74a67n 2413816903701

Prý tam ma být také jeskyně z Monty Python se zabijackým králíčkem ??

0/0
26.5.2015 13:12

J95a65r68o85s57l58a28v 19Š39i32m48o17n 2884141639446

Mě zatím nejvíc pobavil příběh o DRM (Defensive Regulatory Magickon) a jak ý je to přežitek od doby, co existuje counterspell - GOG (Gottfried's Omni-opening Grimoir) Řezal jsem se u toho smíchy.

+3/0
26.5.2015 21:58

P33e75t57r 91M24i67k73e47š 4890441496834

hraju to od pátku na PS 4 a musim řít, že je to paráda. Grafika je nádherná ( i když to se dle mýho projeví až po přechodu do Velenu ta první lokace mi přišla krapítek horší nevim čim to bylo ) vedlejší úkoly velice zábavný a povětšinou i s dosti nečekaným rozuzlením a boje mi taky přijdou fajn. Jediný co mi kapku vadí jsou teda ty nahrávací časy ( na PS 4 je to fakt docela dlouhý řekl bych subjektivně hodnoceno, že i delší než u Bloodborne ) a pak ta změna v konzumaci lektvarů, kdy nově je možno je požívat během boje ( a tudíž maj i kratší účinky ). Ta příprava jako v jedničce a dvojce mně prostě přišla mnohem zajmavější a víc zaklínačská :-). Každopádně to jsou jen drobnosti a za mě jednoznačně 10/10.

+1/0
25.5.2015 12:19

J17a51r59o23s87l85a48v 63Š56i84m16o75n 2464221109556

Já bych i překousl tu konzumaci během boje. Koneckonců, oleje se v boji používat nedají, takže ta příprava nezmizela. Co mě ale příjde jako zjednodušení, ba přímo podcenění hráčovy inteligence je automatické doplňování lektvarů při meditaci. Když tam ta alchymie sakra je, tak bych ji chěl použít víc než jednou.

Jinak souhlas. Je to bomba. :-)

0/0
26.5.2015 22:01

A89l49e19x40a14n17d16r 42C77h80y97t93i48l 2664242785341

PC verze - Kdyz porovnam nahravani s carmageddonem, tak je tahle delka absolutni LUXUS! ;-D

Jedine dve veci, co mi ve hre vadi je stale ta pritomna topornost postav, nevypada to moc prirozene a obcasne bugy (napriklad pri souboji na konich s bandity mi prestal Geralt machat mecem a kun sprintovat a ani neslo sesednout, musel jsem utect, ulozit, nahrat).

Ale vzhledem k tem promakanym questum, ktere me zatim hrozne bavi (obvykle s nimi mam problem), ma ode me hra 100:-)

Na tezkou(ne nejtezsi) obtiznost je pro me hra perfektne vybalancovana. Clovek se neotravi neustalym loadovanim a tam, kde nestaci vybaveni, tam to pekne pociti a vrati se k sidequestum, aby nabral vybaveni a level (napriklad 4 level na vlkodlaka mi fakt nestacil;-D)

Jo a jeste jedna vec mi vadi a to asi nejvic, postavy jsou resene zonove. Cili se mi nekolikrat stalo, ze stoji nekolik nepratel na hranici zony, porvavaji na me a ja je postupne postrilim kusi s nekonecnym mnozstvim sipek

0/0
25.5.2015 11:02

J51o24s96e56f 75J26u76h95á98s76z 1909512268

Zaklínače mám koupeného v předobjednávce, ale ještě jsem to vlastně ani nehrál - viděl jsem to jen u kamaráda a moje dojmy zatím rozporuplné. Graficky to vypadá velmi dobře a nepochybuju o tom, že to bude i dobře hratelný RPG (questy, inventář atd). Co se mi nelíbilo - (1) nemožnost nasimulovat si podle sebe události z předchozích dílů, kamarád tuto možnost zvolil při zakládání hry a nic se nedělo, normálně jel příběh. Hrál jsem oba dva díly originály, ale save games nemám a pochybuji, že to bude vymakané jako třeba Dragon Age, který story progress ukládá k sobě na servery - škoda, knihy mě nebavily a události z předchozích dílů jsem skoro celé zapomenul. (2) Příliš agresivní open world? Začala hra, hned ambush ghulu (na nejvyšší obtížnost celkem výzva). Nasednu na koně, popojedu cca 200 metrů k vesničce, kde se zastavím pro loot a prozkoumání, zda zde není nějaké užitečné NPC - dole v potoce 3x Drowners, kteří zabíjejí Geronta na 2-3 rány. OK, řeknu si vysoké levely (hádám podle čísel, hrál jsem chvíli)... tak load a jsem ve vesnici, prolezu chatrč a najednou na mě skočí vlk a jsem mrtvý. Další load - prolézám vesnici, přiběhne vlk a zabiju ho. Otočím se a přistane mi do zad šíp a umřu. Přijde mi to divný, vesničanům to bylo celou dobu jedno, že tam válčím s vlkem, stáli v cestě, drželi se za hlavu a já sekal vedle vesničanky vlka (normálně by měla tím švihem schytat ránu i ona - nestalo se). Zatím hru hrát nebudu, ale přijde mi to jako hype díky knižní předloze, jinak to rozhodně na 95-100% není

+2/−9
25.5.2015 10:55

J77i54ř73í 90S98o93j39k53a 5838102451268

souhlasím je to naprosto přehnaný hype a ten tu hru strašně kazí !!

0/−4
25.5.2015 11:02

A44l17e87x53a25n88d69r 37C50h94y97t12i98l 2244332425431

Hra je bud dobra, prumerna, nebo spatna. A toto hodnoceni je silne subjektivni. Statisticky podle prodeju a podle hodnoceni dostatecneho poctu hracu dale muzeme rict, ze je hra uspesna, ci nikoliv. To je rekneme objektivni hodnoceni. Kdyz to shrneme, hra je uspesna (pres milion prodanych kopii pred vypustenim hry je uspech) a dle tveho nazoru je spatna. Tvuj nazor se ale neshoduje s 95 procenty ostatnich hracu, kteri si tuto hru koupili(nebo ukradli).

Hype nemuze zadnou hru pokazit. Muze maximalne pokazit ocekavani hracu, ktera muzou zustat nenaplnena(zejmena vidno na Watchdogs). Nicmene tech gameplay videi bylo takove mnozstvi, ze si kazdy mohl pred koupi dobre rozmyslet, jestli si to koupi.

+3/0
25.5.2015 11:13

J14i40ř25í 90S60o12j52k30a 5568672301488

nechápu kam pořád chodíte na těch 95% hráčů, ale nehodlám se dohadovat, na svůj názor máte pravdu, to jestli je úspěšná nebo ne záleží na úhlu pohledu, za pár měsíců se hry prodalo tolik jako GTA V za 5 minut prodeje, chápu že se Vám líbí a nehodlám Vám to nijak vyvracet, dle mého názoru se jedná o herní odpad

0/−11
25.5.2015 11:18





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.