Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Zaklínač 3 válcuje konkurenci, má ambice stát se hrou roku

Zaklínače 3 lze považovat za jednu z nejočekávanějších her posledních let. Po sérii odkladů je Geralt z Rivie konečně tady a příznivci žánru her na hrdiny mohou slavit. Zklamání se nekoná. Dobrou zprávou také je, že díky důkladnému testování se hra vyhnula i výrazným technickým nedostatkům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J53i35ř85í 60H92o61r21á36k 2963880160786

Jsem konzolista, je samozřejmě jasné, že na PC to vypadá o dost lépe, ale hratelnost a hlavně příběh mě do toho vtáhl a je to parádní hra :)

0/0
10.6.2015 11:45

J57a59r49o29s16l82a56v 92J60a90k61u66b52o97v 8732665835437

po dvoch tyzdnoch CDPR ohlasil ze sa uz predalo 4 miliony kopii hry.. cim Wild Hunt prekonal oba predosle diely dokopy..

0/0
9.6.2015 14:57

J53a77n 10F79r97a90t32e97r 1901422598750

Kazdy ma holt jiny nazor. Musim rict, ze mi ale nepripada uplne fer rikat, ze hra je moc tezka na nejvyssi obtiznost - nekomu se to tak libi, jini si proste snizi stupen obtiznosti. Moznost nacteni predesle ulozene hry jde na PC u konzole je zase jakasi simulaci formou vyslechu - takze ani zde nevidim problem.

0/0
1.6.2015 17:12

T79o94m79á28š 94R11a21d77n61i89c 2223818514781

Já si hru koupil v předprodeji a rozhodně nelituju :D snad jenom... je tak dobrá, že hraju místo abych dělal věci, které musím. 

Grafika je skutečně pěkná, na PC bych vytknul jenom snižování kvality věcí, které nejsou v popředí scény. takže přijíždíte k věži a z dálky vidíte na stěně šedivou plochou texturu. nebo v nějaké konverzaci za Vámi projde člověk a vidíte velmi zjednodušený obličej. 

K hratelnosti: mě osobně se nelíbí levelovací systém a veliké rozdíly mezi levely. Když jste na lvlu 30, jsou pro Vás monstra do lvlu 10 skutečně jen formalitka. A naopak představují nepřekonatelný problém. Raději bych velmi snížil (i když né úplně zrušil) rozložení statů a nechal bych Geralta, aby se vylepšoval především se skilly. Nepřehledný inventář už zazněl, já bych jenom dodal, že mi chybí možnost vypít například potion přímo z inventáře (abych nemusel equipnout cat, jednou si cucnout a na její místo zpátky thunderbolt).

Kromě toho? naprostá bomba. i obtížnost je velice příjemná. Trošku mi připomíná Dark souls :D akorát tady nemá hráč trpět, ale užit si challenge.

0/0
31.5.2015 8:22

J68a12r27o48s83l21a56v 97D96r83o80z65d 6263899520367

Koupil jsem kvůli tomu PS4ku a už jsem u toho propařil tři večery. Graficky nádherná a naprosto skvělá hra. R^

+1/−1
28.5.2015 14:47

M86a75t73o64u89š 50B87r89o18ž 7600844415631

Nahrávací časy? tak to je problém asi jenom u PS. Pač zrovna včera jsem se divil jak je možný že Zaklínač 3 se načítá jak blesk. A to nemám SSD disk. Opravdu naprosto skvělá optimalizace. S mým průměrným strojem hraju naprosto plynule na High(vyhlazování atd. zapnuto) a načítá to do 2 sekund. Je pravda že sem zatím udělal jenom tutorial a sesekal nějaký ghouly takže třeba časem to nahrávání bude delší. Ale zatím palec nahoru za optimalizaci na PC.R^

+1/0
28.5.2015 11:21

J83a75r82o40s24l79a75v 10D93r58o77z19d 6623159370917

Hraju na PS4ce a nahrávací časy začaly být problém až po audienci u Emhyra ve Wyzimě (tuším že v lokaci Flotsam). Do té doby, tzn. tutorial, Wyzima a White Orchard, byly loadingy ok.

+1/0
28.5.2015 14:49

V18á34c47l22a70v 48M33a90š43a28t 2821693629636

Totéž i u mě na PC - může za to velikost lokace kdy Velen je asi 10x větší jak Bělosad

0/0
31.5.2015 19:22

J17i38ř26í 82D26u17š79e71k 8662211421733

Tak já koupilkvuli tomu zaklínače 1 i 2 abych se v příbehu neztratil a ono to prej není nutný.

0/0
27.5.2015 17:16

T81o48m 81S56l65a13d74e28k 8686368920978

Netřeba litovat peněz, oba předchozí díly jsou výborné samy o sobě :-)

+7/0
27.5.2015 21:28

M11a15r29e75k 17H51l58a27v76á51č96e46k 2941925935287

Rozdíl je neztratit se v příběhu (tady pomůžou první díly + knihy) a druhá je nějaký progress příběhu, tam to nutné není (ono z principu ten svět nesmí být moc ovlivnitelnej akcemi hráče...)

0/0
28.5.2015 18:11

V36l84a65s65t15i45m58i71l 73M90e89d71ř27i62c12k18ý 8494754748570

kus odehráno, přestalo bavit, ani 299 Kč bych za ní nedal ... Rv

+3/−13
27.5.2015 16:46

J25i24ř94í 77J88u54ř63i30c79a 2468193231

Takže jste kradl???

+3/−1
28.5.2015 13:35

O46n40d12ř44e34j 97M48a57j50e22r67č47í71k 2517673152373

Nekradl, stáhl si "trial" verzi :-)

+2/0
29.5.2015 14:19

K70a41r48e22l 93U32r79b53a97n 2204554231829

Jak někdo může chválit grafiku? Je to osekané kvůli konzolím a používá to neoptimalizované nVidia technologie Gameworks. Rv

+1/−5
27.5.2015 9:42

M49i44c74h87a33l 39P72a81v41l52á94t 9403693464389

Ja ji chvalim, protoze vypada velice hezky a na mem PC bezi hladce i s HairWorks. (Pricemz grafika stejne neni to, podle ceho bych W3 primarne hodnotil..)

Protiotazka: Jak nekdo muze kritizovat hru, kterou ani nehral?

+4/0
27.5.2015 12:45

J80o79s69e53f 31J56u56h97á54s50z 1369842878

A podle čeho usuzuješ, že to nehrál? Já osobně hru hraju, grafiku mám na nejvyšší detaily a jede to zcela plynule. Vzhledem k tomu, že nemám bůhvíjak top počítač, tak mě to docela zaráží a sám tam určité vykreslování hran atd. vidím.

Jinak za mě ale celkově grafika problém určitě není, ať už je jakákoliv R^

0/0
27.5.2015 16:11

K60a84r62e73l 69U27r82b93a65n 2404984711749

Pokud máte nVidii, tak problém mít budete jen v malém procentu těchto grafik. Je to jejich technologie. Větší problém mají AMD.

0/0
28.5.2015 15:58

M66i33c12h67a41l 33P78a57v95l50á21t 9103713564639

Zase nemeli problem s podobnou technologii v Tomb Rideru, ktera byla pred vyladenim jeste problematictejsi.

0/0
28.5.2015 17:23

M56i23c12h69a64l 13P64a58v58l39á98t 9703733634239

Kdyby tu grafiku videl na zivo, neplacal by tady o ni blbosti. Ona i domrsena verze na PS4 vypada velice hezky (dokud to nevidite na PC).

+1/0
28.5.2015 17:21

K56a66r84e89l 32U77r50b57a10n 2254834251149

Nekritizuji hru, ta je povedená. Kritizuji grafickou stránku hry, jako podprůměrnou. Pokud se podíváš na předchozí záběry ze hry, tak to celé vypadalo lépe, než jaká je finální (proto tvrdím, že osekaná) verze hry.

0/−1
28.5.2015 15:57

M30i16c59h66a56l 27P89a10v81l50á41t 9743953584489

No proto jasne pisu, ze jste tu hru nevidel. Pokud PC verzi te hry oznacujete za graficky "podprumernou", musite byt slepy, neb i ze screenshotu je jasne, ze je to nesmysl.

+2/0
28.5.2015 17:25

L53u84k66á92š 66V73l72k 2691529714406

Pecka gamesa, a nejlepší hra všech dob... Co se týče nahrávacích časů (jasně recenze na PS4), tak na PC (i7-5820K, 16 GB RAM, GTX970, SSD) to všechno lítá jako blázen. Dokonce tak rychle, že kolikrát nestíhám přečíst rady co jsou psány na obrazovce během loadování :-D.

Momentálně jsem ve 12 levelu, a tak polovinu herní doby plním questy a polovinu sám objevuju a plním místa s otazníky. Stále sbírám snad všechno co vidím a případně prodávám, ale toho pomalu upustím, páč už se člověk bude pohybovat ve větších cifrách a hrnek za 2 zlatky mě nevytrhne. :-)

Jen otázka... Nevíte zda je/bude později možné předměty si uschovat v nějaké vesnici v nějaké truhle, či baráku? Třeba i baráku mnou koupeném? Je mi líto něco prodat, ale zase nechci s sebou plno věcí tahat... Ale asi to vyřeší větší brašna na koně než 30, která doufám bude někde k mání. :-)

+2/−1
27.5.2015 0:06

D78a40v18i81d 63S14ý46k18o40r67a 7394271301427

Na mě je Geralt taky nějakej rychlej :-D, strašně rychle přechází do běhu. Ty skillpointy mě mrzí :-/ mohly to být alespon 4x4 +4 (4x3 + 4 mi přijde taky málo :-/) - asi to má vést k ottmu, že si hráč ty skilly před nějakýma potvorama proháže, aby měl ty co nejvíc využije ... nevím.

Teoreticky jde za opakované "questy" považovat akorát ty hnízda potvor, stačí se k nim vrátit a potvory jsou tam zase :-).

Mě nejvíc dere to braní předmětů a směrování Geralta přímo na ně, nestačí jen pohled kamery. Škoda.

0/0
26.5.2015 8:27

V87á27c96l27a41v 15M65a84š83a83t 2361553419536

Parádní hra. Co bych vytknul ?

- ovládání (zejména v jeskyních a interiérech), trefit se na schody je díky setrvačnosi pohybu někdy zázrak

- díky omezenému počtu skill slotů je i víc jak polovina skillpointů k ničemu

- Absence opakovaných questů - chápu že každý quest je unikátní, ale co až se všechny dodělají, všechna místa a poklady objeví a všechny skrýš monster zničí ? Chce to aspoň editor :-)

- některé vývěsky vůbec neobsahují questy, nebo maximálně jeden ...

+4/0
25.5.2015 23:01

A73l50e75x51a84n91d22r 53C90h50y81t12i56l 2754262605361

Ale clovek se u toho nekdy i zasmeje, co je tam napsano za kraviny:D

+1/0
26.5.2015 14:27

K86a48r60e60l 17U86r85b67a44n 2844474851449

Mají bý DLC, tak se tam třeba začnou teprve objevovat. ;) Stejně pokud to bude puštěno pro větší modding.

0/0
27.5.2015 9:30
Foto

J40a87k62u61b 26K27u24n47č76i47c39k41ý 2509804664140

Blbá otázka - kolik hodin (nebo spíše týdnů/měsíců) herního času u toho člověk musí strávit, aby opravdu splnil všechny questy (hlavní, vedlejší), objevil všechny poklady i všechna místa + zničil skrýše všech monster??

0/0
29.5.2015 14:41

P28a26v33e32l 75D49r68o72t19á87r 7133884169544

Autoří odhadují 50 hodin hlavní dějová linka a 50 hodin side-quests. Ale samozřejmě, někteří hráči se s tím budou víc piplat a budou potřebovat 200.

0/0
30.5.2015 19:24

D14a59n90i74e33l 67P63a79v37l85í28k 2854166818560

Přiznám se, že jsem ohledně Zaklínače naprostej nýmand. Nikdy jsem nehrál jedničku ani dvojku. Slyšel jsem na ty dvě hry samou chválu, ale nějak jsem se k nim nikdy nedostal. Na třetího Zaklínače jsem se ale těšil, protože CD Projekt má hodně dobré renomé a když jsem si zjistil více o historii této společnosti, tak jim nešlo nevěřit. Hru jsem si předobjednal a nelituju toho. Zatím jsem do toho hodně zažranej. Spoustu mechanik mi ještě není úplně jasných a pořád se v tom hledám, ale ty dialogy, hudba v pozadí a vůbec i zápletky prachobyčejných vedlejších úkolů, který je po celé mapě kvantum, to jsem ještě neviděl. Pravda, viděl jsem toho v životě celkem málo. Ale jsem si jistý, že nejsem jediný, koho to uchvátilo. Takovou atmosféru a lore jsem naposledy zažil ve hře Atlantis z roku 1997. Trochu na to šplhá Mass Effect, ale tohle je mnohem lepší. Pořádně jsem ani nevěděl, co od toho čekat, ale jsem nadmíru spokojen. Tohle za plnou AAA cenu rozhodně stojí. A až se odstraní bugy, bude to perfektní.

+2/0
25.5.2015 20:25

V42i90t 63O62t91a94h25a73l 5765560369984

Vadí mi na PC konzoloidní ovládání pohybu, konzoloidní kontextové sbírání předmětů, konzoloidní nepřehledné menu/inventář. 

Hodně by taky potěšilo, kdyby Geralt mohl mít někde nějaké "skladiště" pro materiál a zatím nepoužitelné "high level" předměty. Moding pro PC verzi má širokou komunitu takže věřím že nějaké nové UI s filtry se dříve nebo později taky objeví. 

Každopádně jsou to v porovnání s kvalitami hry "nepodstatné mouchy".  U příběhu jsem se naposledy takhle bavil u trilogie Mass Effect. Jen doufám, že závěr nebude červená/modrá/zelená ;-D.

+3/0
25.5.2015 17:11

J55o17s21e67f 32Š71p53e78r75l 2617227933478

Objednal jsem si včera radši novou GK,na  Nvidia GTX 960 to budou asi orgie, než moje staré chrastítko.

0/0
25.5.2015 15:01

M28a21r43t75i89n 84N85o16v80a23k 2720380217598

Pekny ale proc si kupovat grafiku za 6 tisic a hrat to na medium no ale alespon ma v tehle hre stejny vykon jako gtx780. Jsem zvedavy jestli nVidia zarizne i  generaci 9xx az prijde nova generace grafik....

0/−1
25.5.2015 19:25

J27a15r13o83s62l64a45v 90Š36i58m20o66n 2724211449386

No nevím. 960 v pohodě zvládne Zaklínače v 1920x1080 na Ultra. Stačí vypnout Hairworks a nechat SSAO místo HBAO+

0/0
26.5.2015 21:53

J30i56ř86í 72S16o19j19k92a 5638832961868

;-D https://www.youtube.com/watch?v=pXvydpcEQ5I&feature=youtu.be

 jako fakt pecka je ta hra RvRvRvRv

+1/−15
25.5.2015 14:18

T95o88m16á63š 47M19a87t42ě83j 9355638833792

Hurá našel si chybu ve hře  - banální character collision chybu. ;-D

Oh wait... našel si na youtube video s chybou ve hře... 

Oh wait once more... dokázal si najít video na youtube, které už tady někdo nalinkoval. 

Jsi borec.

+24/−2
25.5.2015 15:05

P54a98v98e47l 68P38o97s43p73í14š62i45l 3571754293275

Sojka neuleti... je to totiz troll:-)

+1/0
26.5.2015 17:06

K16a94m56i11l 97Š81k47o25p 5350413192375

Já si hru maximálně užívám... občas nadávám jako špaček, když Geralt nestíhá všechno co bych chtěl a musím po smrti nahrávat hru... ;-D

Zatím 1x zamrznutí hry a 1x pád do Windows... takže pohoda. 

Co mě občas vytočí... blížím se k táboru banditů, meč do ruky a protože začínají létat šípy, člověk se chce krýt, jenže hra to občas vezme tak, že je nebezpečí daleko, takže místo krytu schová Geralt meč a použije smysly... ;-€ a samozřejmě koupí šíp. Asi 3x se mi stalo, že jsem "zamknul" nepřítele, ale Geralt k němu stál bokem a čučel mimo... stačilo zrušit zaměření a znovu zaměřit.

Naopak jsou i úsměvné momenty... třeba když Geralt prochází vesničkou a z úst sedláka, kterého míjí zaslechne: "War. War never changes." ;-D stejným hlasem a intonací jakou známe z Falloutů.

A jak píše autor recenze... morální dilemata jako kráva... Neměl jsem těm dětem dát raději jídlo? Co když je kvůli těm pár drobným co jsem jim dal, sejme nějaký lotr?

Za mě... 95% R^

+14/0
25.5.2015 12:51

A63l82e30x56a48n13d77r 20C74h28y58t30i61l 2394292685881

Uz jsem videl i scenku z Pup Fiction s otrokem:D

0/0
25.5.2015 13:08

M56a51r61e86k 44H12l86a47v57á48č45e70k 2451635475807

Narážek na jiné hry je tm fakt spousta, můj favorit je karta black archera v gwentu s popiskem "i always aim for knee"

+3/0
25.5.2015 15:58

J59o39s95e92f 86J26u97h55á67s86z 1869352668

gwentové karty mají celkově docela zdařilé popisky.. mě pobavil popisek u Krále Foltesta "It is natural and beautiful that a man should love his sister." :-)

+2/0
26.5.2015 12:15

V53á55c29l60a80v 33B54u70r79i25a46n 2583216833641

Prý tam ma být také jeskyně z Monty Python se zabijackým králíčkem ??

0/0
26.5.2015 13:12

J95a60r45o32s65l42a44v 41Š73i10m12o69n 2254941429876

Mě zatím nejvíc pobavil příběh o DRM (Defensive Regulatory Magickon) a jak ý je to přežitek od doby, co existuje counterspell - GOG (Gottfried's Omni-opening Grimoir) Řezal jsem se u toho smíchy.

+3/0
26.5.2015 21:58

P81e35t65r 33M92i73k90e30š 4270881696744

hraju to od pátku na PS 4 a musim řít, že je to paráda. Grafika je nádherná ( i když to se dle mýho projeví až po přechodu do Velenu ta první lokace mi přišla krapítek horší nevim čim to bylo ) vedlejší úkoly velice zábavný a povětšinou i s dosti nečekaným rozuzlením a boje mi taky přijdou fajn. Jediný co mi kapku vadí jsou teda ty nahrávací časy ( na PS 4 je to fakt docela dlouhý řekl bych subjektivně hodnoceno, že i delší než u Bloodborne ) a pak ta změna v konzumaci lektvarů, kdy nově je možno je požívat během boje ( a tudíž maj i kratší účinky ). Ta příprava jako v jedničce a dvojce mně prostě přišla mnohem zajmavější a víc zaklínačská :-). Každopádně to jsou jen drobnosti a za mě jednoznačně 10/10.

+1/0
25.5.2015 12:19

J73a98r42o51s93l41a23v 32Š54i22m35o64n 2824391349286

Já bych i překousl tu konzumaci během boje. Koneckonců, oleje se v boji používat nedají, takže ta příprava nezmizela. Co mě ale příjde jako zjednodušení, ba přímo podcenění hráčovy inteligence je automatické doplňování lektvarů při meditaci. Když tam ta alchymie sakra je, tak bych ji chěl použít víc než jednou.

Jinak souhlas. Je to bomba. :-)

0/0
26.5.2015 22:01

A92l51e29x14a55n31d71r 67C89h66y75t36i85l 2704332325891

PC verze - Kdyz porovnam nahravani s carmageddonem, tak je tahle delka absolutni LUXUS! ;-D

Jedine dve veci, co mi ve hre vadi je stale ta pritomna topornost postav, nevypada to moc prirozene a obcasne bugy (napriklad pri souboji na konich s bandity mi prestal Geralt machat mecem a kun sprintovat a ani neslo sesednout, musel jsem utect, ulozit, nahrat).

Ale vzhledem k tem promakanym questum, ktere me zatim hrozne bavi (obvykle s nimi mam problem), ma ode me hra 100:-)

Na tezkou(ne nejtezsi) obtiznost je pro me hra perfektne vybalancovana. Clovek se neotravi neustalym loadovanim a tam, kde nestaci vybaveni, tam to pekne pociti a vrati se k sidequestum, aby nabral vybaveni a level (napriklad 4 level na vlkodlaka mi fakt nestacil;-D)

Jo a jeste jedna vec mi vadi a to asi nejvic, postavy jsou resene zonove. Cili se mi nekolikrat stalo, ze stoji nekolik nepratel na hranici zony, porvavaji na me a ja je postupne postrilim kusi s nekonecnym mnozstvim sipek

0/0
25.5.2015 11:02

J50o98s60e76f 56J57u89h39á59s57z 1569172728

Zaklínače mám koupeného v předobjednávce, ale ještě jsem to vlastně ani nehrál - viděl jsem to jen u kamaráda a moje dojmy zatím rozporuplné. Graficky to vypadá velmi dobře a nepochybuju o tom, že to bude i dobře hratelný RPG (questy, inventář atd). Co se mi nelíbilo - (1) nemožnost nasimulovat si podle sebe události z předchozích dílů, kamarád tuto možnost zvolil při zakládání hry a nic se nedělo, normálně jel příběh. Hrál jsem oba dva díly originály, ale save games nemám a pochybuji, že to bude vymakané jako třeba Dragon Age, který story progress ukládá k sobě na servery - škoda, knihy mě nebavily a události z předchozích dílů jsem skoro celé zapomenul. (2) Příliš agresivní open world? Začala hra, hned ambush ghulu (na nejvyšší obtížnost celkem výzva). Nasednu na koně, popojedu cca 200 metrů k vesničce, kde se zastavím pro loot a prozkoumání, zda zde není nějaké užitečné NPC - dole v potoce 3x Drowners, kteří zabíjejí Geronta na 2-3 rány. OK, řeknu si vysoké levely (hádám podle čísel, hrál jsem chvíli)... tak load a jsem ve vesnici, prolezu chatrč a najednou na mě skočí vlk a jsem mrtvý. Další load - prolézám vesnici, přiběhne vlk a zabiju ho. Otočím se a přistane mi do zad šíp a umřu. Přijde mi to divný, vesničanům to bylo celou dobu jedno, že tam válčím s vlkem, stáli v cestě, drželi se za hlavu a já sekal vedle vesničanky vlka (normálně by měla tím švihem schytat ránu i ona - nestalo se). Zatím hru hrát nebudu, ale přijde mi to jako hype díky knižní předloze, jinak to rozhodně na 95-100% není

+2/−9
25.5.2015 10:55

J81i73ř69í 44S97o54j30k78a 5178962711568

souhlasím je to naprosto přehnaný hype a ten tu hru strašně kazí !!

0/−4
25.5.2015 11:02

A79l70e19x32a81n54d61r 57C17h35y49t93i67l 2444932215411

Hra je bud dobra, prumerna, nebo spatna. A toto hodnoceni je silne subjektivni. Statisticky podle prodeju a podle hodnoceni dostatecneho poctu hracu dale muzeme rict, ze je hra uspesna, ci nikoliv. To je rekneme objektivni hodnoceni. Kdyz to shrneme, hra je uspesna (pres milion prodanych kopii pred vypustenim hry je uspech) a dle tveho nazoru je spatna. Tvuj nazor se ale neshoduje s 95 procenty ostatnich hracu, kteri si tuto hru koupili(nebo ukradli).

Hype nemuze zadnou hru pokazit. Muze maximalne pokazit ocekavani hracu, ktera muzou zustat nenaplnena(zejmena vidno na Watchdogs). Nicmene tech gameplay videi bylo takove mnozstvi, ze si kazdy mohl pred koupi dobre rozmyslet, jestli si to koupi.

+3/0
25.5.2015 11:13

J73i56ř12í 33S91o22j55k57a 5778732601758

nechápu kam pořád chodíte na těch 95% hráčů, ale nehodlám se dohadovat, na svůj názor máte pravdu, to jestli je úspěšná nebo ne záleží na úhlu pohledu, za pár měsíců se hry prodalo tolik jako GTA V za 5 minut prodeje, chápu že se Vám líbí a nehodlám Vám to nijak vyvracet, dle mého názoru se jedná o herní odpad

0/−11
25.5.2015 11:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.