Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Zaklínač 3 válcuje konkurenci, má ambice stát se hrou roku

Zaklínače 3 lze považovat za jednu z nejočekávanějších her posledních let. Po sérii odkladů je Geralt z Rivie konečně tady a příznivci žánru her na hrdiny mohou slavit. Zklamání se nekoná. Dobrou zprávou také je, že díky důkladnému testování se hra vyhnula i výrazným technickým nedostatkům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J94i88ř51í 84H38o52r87á19k 2613100210276

Jsem konzolista, je samozřejmě jasné, že na PC to vypadá o dost lépe, ale hratelnost a hlavně příběh mě do toho vtáhl a je to parádní hra :)

0/0
10.6.2015 11:45

J41a21r32o24s70l30a39v 75J27a55k19u81b88o47v 8662965395507

po dvoch tyzdnoch CDPR ohlasil ze sa uz predalo 4 miliony kopii hry.. cim Wild Hunt prekonal oba predosle diely dokopy..

0/0
9.6.2015 14:57

J61a34n 55F30r23a14t16e78r 1311292848590

Kazdy ma holt jiny nazor. Musim rict, ze mi ale nepripada uplne fer rikat, ze hra je moc tezka na nejvyssi obtiznost - nekomu se to tak libi, jini si proste snizi stupen obtiznosti. Moznost nacteni predesle ulozene hry jde na PC u konzole je zase jakasi simulaci formou vyslechu - takze ani zde nevidim problem.

0/0
1.6.2015 17:12

T48o67m69á28š 64R17a54d26n43i67c 2123868644851

Já si hru koupil v předprodeji a rozhodně nelituju :D snad jenom... je tak dobrá, že hraju místo abych dělal věci, které musím. 

Grafika je skutečně pěkná, na PC bych vytknul jenom snižování kvality věcí, které nejsou v popředí scény. takže přijíždíte k věži a z dálky vidíte na stěně šedivou plochou texturu. nebo v nějaké konverzaci za Vámi projde člověk a vidíte velmi zjednodušený obličej. 

K hratelnosti: mě osobně se nelíbí levelovací systém a veliké rozdíly mezi levely. Když jste na lvlu 30, jsou pro Vás monstra do lvlu 10 skutečně jen formalitka. A naopak představují nepřekonatelný problém. Raději bych velmi snížil (i když né úplně zrušil) rozložení statů a nechal bych Geralta, aby se vylepšoval především se skilly. Nepřehledný inventář už zazněl, já bych jenom dodal, že mi chybí možnost vypít například potion přímo z inventáře (abych nemusel equipnout cat, jednou si cucnout a na její místo zpátky thunderbolt).

Kromě toho? naprostá bomba. i obtížnost je velice příjemná. Trošku mi připomíná Dark souls :D akorát tady nemá hráč trpět, ale užit si challenge.

0/0
31.5.2015 8:22

J17a61r47o70s54l58a68v 10D75r64o96z28d 6163259450487

Koupil jsem kvůli tomu PS4ku a už jsem u toho propařil tři večery. Graficky nádherná a naprosto skvělá hra. R^

+1/−1
28.5.2015 14:47

M10a54t25o77u87š 48B62r34o39ž 7210804945811

Nahrávací časy? tak to je problém asi jenom u PS. Pač zrovna včera jsem se divil jak je možný že Zaklínač 3 se načítá jak blesk. A to nemám SSD disk. Opravdu naprosto skvělá optimalizace. S mým průměrným strojem hraju naprosto plynule na High(vyhlazování atd. zapnuto) a načítá to do 2 sekund. Je pravda že sem zatím udělal jenom tutorial a sesekal nějaký ghouly takže třeba časem to nahrávání bude delší. Ale zatím palec nahoru za optimalizaci na PC.R^

+1/0
28.5.2015 11:21

J58a47r90o43s16l51a68v 18D76r70o26z59d 6723129720987

Hraju na PS4ce a nahrávací časy začaly být problém až po audienci u Emhyra ve Wyzimě (tuším že v lokaci Flotsam). Do té doby, tzn. tutorial, Wyzima a White Orchard, byly loadingy ok.

+1/0
28.5.2015 14:49

V57á90c19l76a43v 23M85a18š75a47t 2531373189586

Totéž i u mě na PC - může za to velikost lokace kdy Velen je asi 10x větší jak Bělosad

0/0
31.5.2015 19:22

J73i62ř85í 50D38u73š62e22k 8632561371713

Tak já koupilkvuli tomu zaklínače 1 i 2 abych se v příbehu neztratil a ono to prej není nutný.

0/0
27.5.2015 17:16

T39o37m 65S15l84a74d62e75k 8476128130618

Netřeba litovat peněz, oba předchozí díly jsou výborné samy o sobě :-)

+7/0
27.5.2015 21:28

M67a72r38e24k 95H61l24a59v58á12č17e39k

Uživatel požádal o vymazání
0/0
28.5.2015 18:11

V19l44a38s20t86i93m43i81l 15M13e85d30ř13i89c71k89ý 8604694568690

kus odehráno, přestalo bavit, ani 299 Kč bych za ní nedal ... Rv

+3/−13
27.5.2015 16:46

J10i27ř76í 98J58u65ř59i49c96a 2778683311

Takže jste kradl???

+3/−1
28.5.2015 13:35

O96n56d69ř56e63j 75M81a13j29e96r58č81í52k 2357333342713

Nekradl, stáhl si "trial" verzi :-)

+2/0
29.5.2015 14:19

K62a88r11e41l 17U21r41b45a78n 2544374541469

Jak někdo může chválit grafiku? Je to osekané kvůli konzolím a používá to neoptimalizované nVidia technologie Gameworks. Rv

+1/−5
27.5.2015 9:42

M14i45c81h87a72l 43P43a17v24l78á66t 9373713514459

Ja ji chvalim, protoze vypada velice hezky a na mem PC bezi hladce i s HairWorks. (Pricemz grafika stejne neni to, podle ceho bych W3 primarne hodnotil..)

Protiotazka: Jak nekdo muze kritizovat hru, kterou ani nehral?

+4/0
27.5.2015 12:45

J34o73s34e41f 86J85u17h75á36s24z 1849252348

A podle čeho usuzuješ, že to nehrál? Já osobně hru hraju, grafiku mám na nejvyšší detaily a jede to zcela plynule. Vzhledem k tomu, že nemám bůhvíjak top počítač, tak mě to docela zaráží a sám tam určité vykreslování hran atd. vidím.

Jinak za mě ale celkově grafika problém určitě není, ať už je jakákoliv R^

0/0
27.5.2015 16:11

K76a19r47e37l 65U25r61b76a93n 2784914891269

Pokud máte nVidii, tak problém mít budete jen v malém procentu těchto grafik. Je to jejich technologie. Větší problém mají AMD.

0/0
28.5.2015 15:58

M57i83c32h73a69l 64P75a16v71l54á23t 9503673394379

Zase nemeli problem s podobnou technologii v Tomb Rideru, ktera byla pred vyladenim jeste problematictejsi.

0/0
28.5.2015 17:23

M19i66c12h57a19l 65P97a76v50l10á21t 9203743514549

Kdyby tu grafiku videl na zivo, neplacal by tady o ni blbosti. Ona i domrsena verze na PS4 vypada velice hezky (dokud to nevidite na PC).

+1/0
28.5.2015 17:21

K81a44r24e39l 12U83r11b66a58n 2194184611329

Nekritizuji hru, ta je povedená. Kritizuji grafickou stránku hry, jako podprůměrnou. Pokud se podíváš na předchozí záběry ze hry, tak to celé vypadalo lépe, než jaká je finální (proto tvrdím, že osekaná) verze hry.

0/−1
28.5.2015 15:57

M95i95c68h35a86l 52P19a90v31l82á34t 9283803424319

No proto jasne pisu, ze jste tu hru nevidel. Pokud PC verzi te hry oznacujete za graficky "podprumernou", musite byt slepy, neb i ze screenshotu je jasne, ze je to nesmysl.

+2/0
28.5.2015 17:25

L61u58k89á34š 60V88l20k 2971219654556

Pecka gamesa, a nejlepší hra všech dob... Co se týče nahrávacích časů (jasně recenze na PS4), tak na PC (i7-5820K, 16 GB RAM, GTX970, SSD) to všechno lítá jako blázen. Dokonce tak rychle, že kolikrát nestíhám přečíst rady co jsou psány na obrazovce během loadování :-D.

Momentálně jsem ve 12 levelu, a tak polovinu herní doby plním questy a polovinu sám objevuju a plním místa s otazníky. Stále sbírám snad všechno co vidím a případně prodávám, ale toho pomalu upustím, páč už se člověk bude pohybovat ve větších cifrách a hrnek za 2 zlatky mě nevytrhne. :-)

Jen otázka... Nevíte zda je/bude později možné předměty si uschovat v nějaké vesnici v nějaké truhle, či baráku? Třeba i baráku mnou koupeném? Je mi líto něco prodat, ale zase nechci s sebou plno věcí tahat... Ale asi to vyřeší větší brašna na koně než 30, která doufám bude někde k mání. :-)

+2/−1
27.5.2015 0:06

D35a51v17i92d 48S56ý42k12o79r81a 7734341671647

Na mě je Geralt taky nějakej rychlej :-D, strašně rychle přechází do běhu. Ty skillpointy mě mrzí :-/ mohly to být alespon 4x4 +4 (4x3 + 4 mi přijde taky málo :-/) - asi to má vést k ottmu, že si hráč ty skilly před nějakýma potvorama proháže, aby měl ty co nejvíc využije ... nevím.

Teoreticky jde za opakované "questy" považovat akorát ty hnízda potvor, stačí se k nim vrátit a potvory jsou tam zase :-).

Mě nejvíc dere to braní předmětů a směrování Geralta přímo na ně, nestačí jen pohled kamery. Škoda.

0/0
26.5.2015 8:27

V59á33c97l19a95v 58M68a61š49a18t 2681833579726

Parádní hra. Co bych vytknul ?

- ovládání (zejména v jeskyních a interiérech), trefit se na schody je díky setrvačnosi pohybu někdy zázrak

- díky omezenému počtu skill slotů je i víc jak polovina skillpointů k ničemu

- Absence opakovaných questů - chápu že každý quest je unikátní, ale co až se všechny dodělají, všechna místa a poklady objeví a všechny skrýš monster zničí ? Chce to aspoň editor :-)

- některé vývěsky vůbec neobsahují questy, nebo maximálně jeden ...

+4/0
25.5.2015 23:01

A22l96e84x12a79n61d10r 12C97h82y36t90i25l 2104592565371

Ale clovek se u toho nekdy i zasmeje, co je tam napsano za kraviny:D

+1/0
26.5.2015 14:27

K89a34r73e37l 89U10r12b61a95n 2924854431479

Mají bý DLC, tak se tam třeba začnou teprve objevovat. ;) Stejně pokud to bude puštěno pro větší modding.

0/0
27.5.2015 9:30
Foto

J18a90k82u30b 15K93u78n93č71i66c62k61ý 2509714284790

Blbá otázka - kolik hodin (nebo spíše týdnů/měsíců) herního času u toho člověk musí strávit, aby opravdu splnil všechny questy (hlavní, vedlejší), objevil všechny poklady i všechna místa + zničil skrýše všech monster??

0/0
29.5.2015 14:41

P57a18v14e21l 27D43r20o29t81á21r 7943324159864

Autoří odhadují 50 hodin hlavní dějová linka a 50 hodin side-quests. Ale samozřejmě, někteří hráči se s tím budou víc piplat a budou potřebovat 200.

0/0
30.5.2015 19:24

D74a66n63i88e90l 52P69a20v16l80í62k 2654336718220

Přiznám se, že jsem ohledně Zaklínače naprostej nýmand. Nikdy jsem nehrál jedničku ani dvojku. Slyšel jsem na ty dvě hry samou chválu, ale nějak jsem se k nim nikdy nedostal. Na třetího Zaklínače jsem se ale těšil, protože CD Projekt má hodně dobré renomé a když jsem si zjistil více o historii této společnosti, tak jim nešlo nevěřit. Hru jsem si předobjednal a nelituju toho. Zatím jsem do toho hodně zažranej. Spoustu mechanik mi ještě není úplně jasných a pořád se v tom hledám, ale ty dialogy, hudba v pozadí a vůbec i zápletky prachobyčejných vedlejších úkolů, který je po celé mapě kvantum, to jsem ještě neviděl. Pravda, viděl jsem toho v životě celkem málo. Ale jsem si jistý, že nejsem jediný, koho to uchvátilo. Takovou atmosféru a lore jsem naposledy zažil ve hře Atlantis z roku 1997. Trochu na to šplhá Mass Effect, ale tohle je mnohem lepší. Pořádně jsem ani nevěděl, co od toho čekat, ale jsem nadmíru spokojen. Tohle za plnou AAA cenu rozhodně stojí. A až se odstraní bugy, bude to perfektní.

+2/0
25.5.2015 20:25

V86i28t 80O31t14a87h87a74l 5265130979714

Vadí mi na PC konzoloidní ovládání pohybu, konzoloidní kontextové sbírání předmětů, konzoloidní nepřehledné menu/inventář. 

Hodně by taky potěšilo, kdyby Geralt mohl mít někde nějaké "skladiště" pro materiál a zatím nepoužitelné "high level" předměty. Moding pro PC verzi má širokou komunitu takže věřím že nějaké nové UI s filtry se dříve nebo později taky objeví. 

Každopádně jsou to v porovnání s kvalitami hry "nepodstatné mouchy".  U příběhu jsem se naposledy takhle bavil u trilogie Mass Effect. Jen doufám, že závěr nebude červená/modrá/zelená ;-D.

+3/0
25.5.2015 17:11

J18o20s70e72f 17Š96p10e97r71l 2587297583698

Objednal jsem si včera radši novou GK,na  Nvidia GTX 960 to budou asi orgie, než moje staré chrastítko.

0/0
25.5.2015 15:01

M51a37r51t55i92n 71N96o41v62a40k 2720280277978

Pekny ale proc si kupovat grafiku za 6 tisic a hrat to na medium no ale alespon ma v tehle hre stejny vykon jako gtx780. Jsem zvedavy jestli nVidia zarizne i  generaci 9xx az prijde nova generace grafik....

0/−1
25.5.2015 19:25

J10a50r59o90s29l50a60v 10Š44i17m55o68n 2324721499386

No nevím. 960 v pohodě zvládne Zaklínače v 1920x1080 na Ultra. Stačí vypnout Hairworks a nechat SSAO místo HBAO+

0/0
26.5.2015 21:53

J97i32ř61í 62S59o46j29k32a 5418102391478

;-D https://www.youtube.com/watch?v=pXvydpcEQ5I&feature=youtu.be

 jako fakt pecka je ta hra RvRvRvRv

+1/−15
25.5.2015 14:18

T77o46m51á54š 18M95a59t48ě79j 9385788963682

Hurá našel si chybu ve hře  - banální character collision chybu. ;-D

Oh wait... našel si na youtube video s chybou ve hře... 

Oh wait once more... dokázal si najít video na youtube, které už tady někdo nalinkoval. 

Jsi borec.

+24/−2
25.5.2015 15:05

P16a29v94e86l 70P97o57s13p64í18š21i65l 3671614803275

Sojka neuleti... je to totiz troll:-)

+1/0
26.5.2015 17:06

K28a90m89i12l 82Š63k91o62p 5470713722345

Já si hru maximálně užívám... občas nadávám jako špaček, když Geralt nestíhá všechno co bych chtěl a musím po smrti nahrávat hru... ;-D

Zatím 1x zamrznutí hry a 1x pád do Windows... takže pohoda. 

Co mě občas vytočí... blížím se k táboru banditů, meč do ruky a protože začínají létat šípy, člověk se chce krýt, jenže hra to občas vezme tak, že je nebezpečí daleko, takže místo krytu schová Geralt meč a použije smysly... ;-€ a samozřejmě koupí šíp. Asi 3x se mi stalo, že jsem "zamknul" nepřítele, ale Geralt k němu stál bokem a čučel mimo... stačilo zrušit zaměření a znovu zaměřit.

Naopak jsou i úsměvné momenty... třeba když Geralt prochází vesničkou a z úst sedláka, kterého míjí zaslechne: "War. War never changes." ;-D stejným hlasem a intonací jakou známe z Falloutů.

A jak píše autor recenze... morální dilemata jako kráva... Neměl jsem těm dětem dát raději jídlo? Co když je kvůli těm pár drobným co jsem jim dal, sejme nějaký lotr?

Za mě... 95% R^

+14/0
25.5.2015 12:51

A69l98e28x34a92n55d39r 50C42h60y42t52i35l 2824692355851

Uz jsem videl i scenku z Pup Fiction s otrokem:D

0/0
25.5.2015 13:08

M86a55r25e41k 29H88l48a76v24á15č23e66k

Uživatel požádal o vymazání
+3/0
25.5.2015 15:58

J57o24s97e73f 86J14u45h82á27s19z 1379202478

gwentové karty mají celkově docela zdařilé popisky.. mě pobavil popisek u Krále Foltesta "It is natural and beautiful that a man should love his sister." :-)

+2/0
26.5.2015 12:15

V65á84c48l64a28v 22B37u16r75i90a55n 2403146793591

Prý tam ma být také jeskyně z Monty Python se zabijackým králíčkem ??

0/0
26.5.2015 13:12

J51a20r87o42s72l92a27v 62Š68i64m30o46n 2854171769586

Mě zatím nejvíc pobavil příběh o DRM (Defensive Regulatory Magickon) a jak ý je to přežitek od doby, co existuje counterspell - GOG (Gottfried's Omni-opening Grimoir) Řezal jsem se u toho smíchy.

+3/0
26.5.2015 21:58

P45e76t75r 44M49i82k57e11š 4760171906664

hraju to od pátku na PS 4 a musim řít, že je to paráda. Grafika je nádherná ( i když to se dle mýho projeví až po přechodu do Velenu ta první lokace mi přišla krapítek horší nevim čim to bylo ) vedlejší úkoly velice zábavný a povětšinou i s dosti nečekaným rozuzlením a boje mi taky přijdou fajn. Jediný co mi kapku vadí jsou teda ty nahrávací časy ( na PS 4 je to fakt docela dlouhý řekl bych subjektivně hodnoceno, že i delší než u Bloodborne ) a pak ta změna v konzumaci lektvarů, kdy nově je možno je požívat během boje ( a tudíž maj i kratší účinky ). Ta příprava jako v jedničce a dvojce mně prostě přišla mnohem zajmavější a víc zaklínačská :-). Každopádně to jsou jen drobnosti a za mě jednoznačně 10/10.

+1/0
25.5.2015 12:19

J67a67r68o17s53l92a72v 39Š76i64m27o30n 2134261839436

Já bych i překousl tu konzumaci během boje. Koneckonců, oleje se v boji používat nedají, takže ta příprava nezmizela. Co mě ale příjde jako zjednodušení, ba přímo podcenění hráčovy inteligence je automatické doplňování lektvarů při meditaci. Když tam ta alchymie sakra je, tak bych ji chěl použít víc než jednou.

Jinak souhlas. Je to bomba. :-)

0/0
26.5.2015 22:01

A81l36e30x38a26n55d78r 64C69h39y75t93i18l 2204342815351

PC verze - Kdyz porovnam nahravani s carmageddonem, tak je tahle delka absolutni LUXUS! ;-D

Jedine dve veci, co mi ve hre vadi je stale ta pritomna topornost postav, nevypada to moc prirozene a obcasne bugy (napriklad pri souboji na konich s bandity mi prestal Geralt machat mecem a kun sprintovat a ani neslo sesednout, musel jsem utect, ulozit, nahrat).

Ale vzhledem k tem promakanym questum, ktere me zatim hrozne bavi (obvykle s nimi mam problem), ma ode me hra 100:-)

Na tezkou(ne nejtezsi) obtiznost je pro me hra perfektne vybalancovana. Clovek se neotravi neustalym loadovanim a tam, kde nestaci vybaveni, tam to pekne pociti a vrati se k sidequestum, aby nabral vybaveni a level (napriklad 4 level na vlkodlaka mi fakt nestacil;-D)

Jo a jeste jedna vec mi vadi a to asi nejvic, postavy jsou resene zonove. Cili se mi nekolikrat stalo, ze stoji nekolik nepratel na hranici zony, porvavaji na me a ja je postupne postrilim kusi s nekonecnym mnozstvim sipek

0/0
25.5.2015 11:02

J58o94s98e57f 75J52u23h76á10s92z 1279562718

Zaklínače mám koupeného v předobjednávce, ale ještě jsem to vlastně ani nehrál - viděl jsem to jen u kamaráda a moje dojmy zatím rozporuplné. Graficky to vypadá velmi dobře a nepochybuju o tom, že to bude i dobře hratelný RPG (questy, inventář atd). Co se mi nelíbilo - (1) nemožnost nasimulovat si podle sebe události z předchozích dílů, kamarád tuto možnost zvolil při zakládání hry a nic se nedělo, normálně jel příběh. Hrál jsem oba dva díly originály, ale save games nemám a pochybuji, že to bude vymakané jako třeba Dragon Age, který story progress ukládá k sobě na servery - škoda, knihy mě nebavily a události z předchozích dílů jsem skoro celé zapomenul. (2) Příliš agresivní open world? Začala hra, hned ambush ghulu (na nejvyšší obtížnost celkem výzva). Nasednu na koně, popojedu cca 200 metrů k vesničce, kde se zastavím pro loot a prozkoumání, zda zde není nějaké užitečné NPC - dole v potoce 3x Drowners, kteří zabíjejí Geronta na 2-3 rány. OK, řeknu si vysoké levely (hádám podle čísel, hrál jsem chvíli)... tak load a jsem ve vesnici, prolezu chatrč a najednou na mě skočí vlk a jsem mrtvý. Další load - prolézám vesnici, přiběhne vlk a zabiju ho. Otočím se a přistane mi do zad šíp a umřu. Přijde mi to divný, vesničanům to bylo celou dobu jedno, že tam válčím s vlkem, stáli v cestě, drželi se za hlavu a já sekal vedle vesničanky vlka (normálně by měla tím švihem schytat ránu i ona - nestalo se). Zatím hru hrát nebudu, ale přijde mi to jako hype díky knižní předloze, jinak to rozhodně na 95-100% není

+2/−9
25.5.2015 10:55

J27i65ř49í 74S74o56j77k73a 5218882131988

souhlasím je to naprosto přehnaný hype a ten tu hru strašně kazí !!

0/−4
25.5.2015 11:02

A76l76e98x63a29n51d82r 90C70h17y26t36i67l 2384222525381

Hra je bud dobra, prumerna, nebo spatna. A toto hodnoceni je silne subjektivni. Statisticky podle prodeju a podle hodnoceni dostatecneho poctu hracu dale muzeme rict, ze je hra uspesna, ci nikoliv. To je rekneme objektivni hodnoceni. Kdyz to shrneme, hra je uspesna (pres milion prodanych kopii pred vypustenim hry je uspech) a dle tveho nazoru je spatna. Tvuj nazor se ale neshoduje s 95 procenty ostatnich hracu, kteri si tuto hru koupili(nebo ukradli).

Hype nemuze zadnou hru pokazit. Muze maximalne pokazit ocekavani hracu, ktera muzou zustat nenaplnena(zejmena vidno na Watchdogs). Nicmene tech gameplay videi bylo takove mnozstvi, ze si kazdy mohl pred koupi dobre rozmyslet, jestli si to koupi.

+3/0
25.5.2015 11:13

J33i37ř31í 91S51o73j36k28a 5428632551178

nechápu kam pořád chodíte na těch 95% hráčů, ale nehodlám se dohadovat, na svůj názor máte pravdu, to jestli je úspěšná nebo ne záleží na úhlu pohledu, za pár měsíců se hry prodalo tolik jako GTA V za 5 minut prodeje, chápu že se Vám líbí a nehodlám Vám to nijak vyvracet, dle mého názoru se jedná o herní odpad

0/−11
25.5.2015 11:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.