Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Might & Magic Heroes VII zatím nekupujte, hra je plná chyb

Heroes of Might & Magic jsou pojem už dvě dekády. Obzvlášť pak třetí díl je považován za jednu z nejlepších her, které kdy vznikly. Sedmý díl chce být návratem právě k němu. Ale sedmička bohužel tentokrát nebude šťastné číslo. Hra je plná chyb a český překlad se také příliš nepovedl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H50e90ř28m30a21n 72D42u10š53e16k 6981368116873

A víte vy, že se ani nedivím? Už jenom to, že to dělá Ubi, je známka "kvality".

+1/0
15.10.2015 9:34

V64o91j67t86ě53c17h 55P49a74v88l13í86k 5900587364135

Celkem me rozhodilo ze souboj se zmenil v nekonecne obihani protivniku. Potom mam dost problem s balancem jednotek a dost mizernou pouzitelnosti streleckych jednotek. Pribeh me teda zatim vubec nechyt (mam odehranej castle a pul nekromantu) a ten komiks mezi misema je na vybliti. A co me vazne hodne vykolejilo bylo to ze za nekromaty sedi v ty rade anastazie. Nema to byt nahodou 200 let pred sestkama???

0/0
12.10.2015 19:17

J95o79s94e63f 32J47u38h11á24s23z 1719972498

HOMAM7 jsem si koupil a je to skutečně v takové fázi, že těch 1.300 Kč je vyhozených z okna. Hra se instaluje přes uPlay (12 GB) a následně se stáhne nový patch, který má 11 GB. Výsledkem je to, že kampaň funguje na starém systému (tzn. po levelu hrdiny dostanete dov. bod a ten si libovolně alokujete ve zmíněném kole - připomíná to H6). Naopak MP funguje na novém systému, že hrdina po levelu vybírá z 1-4 náhodně vybraných dovedností nebo schopností (např. Ekonomie je dovednost a každá úroveň Začátečník - Expert - Mistr obsahuje 0-3 podpůrné dovednosti). Toto má zřejmě připomínat H3, kde si taky hráč vybírá buď a nebo. Dále se s patchem změní funkčnost (nebo nefunkčnost) některých kouzel a změní se některé obrázky jednotek (např. kostlivci a duchové v Nekropoli).

+1/0
12.10.2015 15:10

J21o83s30e30f 21J13u50h13á57s85z 1399812438

Jinak celkově je hra v žalostném stavu... mám velmi silný počítač přesto se hra spouští asi minutu, trapné "intro" a "(ne)animace" jsou popsané již v recenzi. Hned druhá mise v kampani za Akademii se nedá kvůli bugu dohrát a podobných bugů je plné forum. Některá kouzla nefungují jak by měla (slibovaný dmg se nekoná, heal nehealuje, odkrytí mapy někdy nic neodkryje), občas dochází ke ztrátě barev (čili během boje jsou jednotky vykresleny kontrastními barvami), dále občas jednotka nemůže postupovat po bojové mapě (má možnost jít pouze v místě, odkud začínala tah předchozí kolo), po postavení budovy v hradu už se budova nevykreslí na obrazovce města live (což je spíš kosmetický problém) a takhle by se dalo ještě nějakou dobu pokračovat. K tomu si připočtěte sakra dlouhé tahy nepřátel a zcela imbecilní AI (jednotky už samy neberou v potaz svůj pohyb po mapě jako v H6, kdy neutrálové dokázali být díky tomu občas výzvou, ale běhají automaticky max. počet vzdálenosti přímo před nosy mých jednotek) a AI obtížnost se pravděpodobně liší jenom v tom, kolik hrdinů bez jednotek daný hráč má...

Prostě Ubisoft je prznitel dobrých značek, nemohu si pomoct

+2/0
12.10.2015 16:11

M45i77c54h31a68l 55T18a94l79s95k39ý 7318918110688

Po této recenzi jsem opět nainstaloval H3 a strávil u toho několik hodin a nemohl se zvednout ze židle :-) 

Jako za mlada :-)

0/0
12.10.2015 12:34

V30o58j51t91ě41c77h 76R48ů91ž12e70k 1377252104542

Asi ne Unity moc nepoučilo.

+2/0
11.10.2015 1:14

V47o77j92t65ě93c65h 45R67ů49ž38e93k 1127872504342

je

0/0
11.10.2015 1:14

J47a67n 63K95o83h55l 4533327751634

Vypadá to stejně jako ten předchozí díl.. ten byl pro mě nehratelnej. Kde jsou ty časy ručně kreslený grafiky..

0/0
9.10.2015 22:02

K96a35r14e79l 22C11h26a53r93v39á72t 3396377860

Vyzkoušel jsem i další díly, chvilku mě chyla čtyřka, ale nakonec jsem se vždy vrátil ke trojce. Sedmičku si asi odpustim.

+1/0
9.10.2015 20:03

P38a26v64e29l 76V87a81n94č20á64k 3384215334215

Recenze je až moc mírná, já bych dal jen 50% Za 50E bych čekal něco lepšího, než alfa verzi či ranou betu. Souboje jsou strašně nudný, HOMM jsem vždy nepoužíval autoplay nebo quick battle a tady to dělám stále, abych nemusel bojovat sám. Grafika je jako seprané triko a jednotky od sebe těžko rozeznáte. Města jsou nepřehledná, budovy skoro podobné a budovatelský strom úplný chaos. Vlastnosti hrdiny je dvojitý chaos ... prostě tohle se nepovedlo a nějaké patche to nevylepší.

+1/0
9.10.2015 17:55

A83l69e86x13a34n92d44r 73V46e91j90v92a45r20a 9933811577327

Ono to někoho překvapuje že je to plné chyb? Vždyť je to od Ubisoftu ;-D

+5/0
9.10.2015 17:25

V71l59a39d73i22m47í65r 65K60r18i53s19t68e57n 7726152305828

Tak Ubisoft je vydavatel ne? Moc do toho nevidím. Např Raymana legends a origins mi nikdo hanit nebude, myslím skvělé hry, takže prr ;-)

Jediné, co bych u legends vytknul je že když vyrobili žebříčky a možnost soupeřit online a poměřovat se jak dobře hopsáte, tak i po těch letech neošetřili cheatery kteří v žebříčcích mají nesmyslné časy.

0/0
10.10.2015 11:33

G55a12b52r34i61e45l 81H90o82r83t96e87n 9591989693554

Ubisoft je vydavatel, čili ten, kdo řekne "vydání je tehdy a tehdy a odkládat se nebude", i když se půl roku dopředu ví, že hra v daný den dokončená nebude. Před MMH7 to postihlo jiný zásadní titul Ubisoftu, v listopadu 2014 vyšel Assassin Creed:Unity v takovém stavu, že potřeboval za dva měsíce 5 obrovských patchů a ve finále byla část funkcionality pro tuto hru úplně zrušena (AC:Initiates). O něco dříve v roce 2014 to samé postihlo WatchDogs a v mezičase nefungoval cca rok a půl UPlay klient, respektive z něj všem, kdo měl nějakou Ubisoftí hru přes Steam, na tuto dobu zmizela položka "Shop" a objevila se teprve před pár dny.

Tož tak.;-)

+4/0
10.10.2015 12:25

H62o10n48z34a 40P22o89s85t 4379779229375

Nevím jestli je to mojí grafickou kartou a potřebuji nutně upgrade, ale grafika je vyloženě hnusná. Jediné pěkné jsou modely jednotek. Jinak je to všecko takové neostré, jak kdyby ty textury byly zvětšené z malých obrázů. Nejhorší je to město, nechápu, jak někdo může napsat, že je krásně vykreslené. Té stylizace je prostě příliš.

Souboje jsou nudné, všecky stejné, bojiště je čtverec, kde se nedá vůbec taktizovat, jediná překážka je občas vůz na kraji bojiště. Autoři se měli podívat na Eador, který má obdobný, ale skvělý soubojový systém. O návratu ke trojkám se nedá mluvit, spíš mi to připomíná pětky, ale je to víc koridor, kde je potřeba prostě dojet někam hrdinou a nic jako strategii nepotřebujete. HOMAM3 jsou asi nepřekonatelné. Pro mě je VII ještě větší zklamání, než předchozí díly.

0/0
9.10.2015 17:18

J48a81n 34P87r47o87k61o74p 2763696165146

Jen mě zajímá v čem vidíte ten návrat ke trojce? Nezlobte se na mě, ale svižná a přehledná trojka se sedmičkama opravdu srovnávat dle mého názoru nedá. Heroesům 3D grafika podle mě spíše uškodila a bitevní pole do čtverců s přidáním více taktických prvků ubírá hře na svižnosti. Upřímě řečeno myslím si, že jediným konkurentem Heroesů 3 bylo Age of Wonders (a to pouze jednička podotýkám). Fanouškům trojky doporučuji zůstat i nadále u HoMM 3 complete.

+8/0
9.10.2015 14:11

M22a76r65t74i82n 75V21o64j59í68ř 2867263526298

Dovolím si nesouhlasit, AOW nabízí mnohem větší balance a rozmanitost (tím myslím všechny série). Bitevní pole v AOW si strčí heroese III do kapsy, zvlášťě při dobívání měst. Heroes III je skvělé dílo, ale další díly jsou komerční. Age of wonders je děláno fanoušky pro fanoušky, herní mechanismy jsou nad grafické zpracování, což je vlastně to jediné na čem Heroesy stojí. Heroesy III jsem měl velice rád, systém je to výborný, ale hrady nejsou vybalancované a je tam tak třetina/čtvrtina strategických možností co nabízí AOW II a III.

0/0
11.10.2015 2:02

J43a30n 71P40r43o74k17o14p 2773546455246

No AoW III jsem nehral tam nemuzu posoudit, ale spise nez hratelnost mi u AoW II vadila grafika kde jsem se bohuzel velice casto ztracel a tezko rozeznaval (ze zacatku) specialni predmety od prostredi, stejne jako u HoMM VI, ale souhlasim ze po strance hratelnosti byly dily AoW velice povedene :)

0/0
11.10.2015 8:29

M63a70r61e80k 93Z86a33h78r27a35d10i23l 6304629935461

Hrál jsem pravidelně obojí. V něčem máte pravdu, ale tvrdit, že jediné, na čem Homam3 stojí je grafické zpracování, je totální nesmysl...

0/0
12.10.2015 7:19

J25a83n 32P64r11o30k45o41p 2413556965756

To máte samozřejmě pravdu, že na tom to nestojí (což jsem ani netvrdil pouze jsem rozebíral grafickou stránku her), ale přehlednost mapy je jedním z alespoň pro mě důležitým aspektem hry při výběru :)

0/0
12.10.2015 9:13

J70a46n 68P61r95o38k40o95p 2113876175156

krásným příkladem je třeba nové Armello, které byť s malou, ale přehlednou mapou dokáže vykouzlit divy pro hráče AoW a HoMM vřele doporučuji :)

0/0
12.10.2015 9:16

J32o65s95e63f 13D46a39n30i54š 1546194410381

Stahnul jsem to na warezu. Na par hodin vyzkousel. Odinstaloval a nemam duvod kupovat....

0/0
9.10.2015 13:50

J61a91n 97V69e41s45e61l54ý 7765808509647

Ještě by mě zajímalo jestli tam jdou tvořit random mapy.To mě u trojek štvalo, že ty největší tam byly jen asi 3 a když už jsem věděl kde co je, tak to nebylo tolik zábavné to prozkoumávání.

0/0
9.10.2015 12:58

M62i53l67a65n 64Š15t28ě81p43á57n94e97k 8796452765528

Na netu je map plno.

0/0
9.10.2015 14:49

P60e45t49r 91J23a51r64o98š 2784141125287

ale vetsina sotva presahne (ne)kvalitu random mapy. ale je to pochopitelne, protoze piplat se s huge map, to je fakt na hodne dlouho.

0/0
9.10.2015 16:26

B75a68r69b20o28r82a 61J80a76n76e85č88k54o35v19á 9784582501

ja nejsem nejaky extra hrac, ale k cemu se vzdycky rada posadim jsou age of empires 3 a heroes 3 ( a jeste caesar 3, trojka je nejake magicke cislo na dobre hry asi).

Mam rada hry, uk terych se nemusim neustale nekam logovat, prihlasovat a pripojovat, proste si sednu, zapnu a hraju. Graficka stranka mi prijde svym zpusobem vic okouzlujici nez u novejsich nasledovniku (ackoli heroes 6 jsou magicky pekne a hra take neni spatna), dava prostor pro fantazii a zvladne ji klidne i staricky notebook.

Navic hry jsou propracovane opravdu do detailu a nabizeji spoustu map a moznosti, skoro kazda novejsi verze je dost osekana v tomhle smeru. 

Jedine, co se mi libi vic na heroes 6 oproti 3, je vetsi kontrola nad vyvojem hrdiny - clovek si muze prirazovat ability points podle vlastni nalady a uvazeni, a neni zavisly na vyberu z dvou nahodne vygenerovanych schopnosti, ktere treba vubec nekoresponduji s vyvojem, ktery si pro hrdinu predstavuju ja.

+1/0
9.10.2015 12:43

P73e43t65r 25J77a34r29o15š 2244691395267

AoE3? Vazne? No proti gustu...

Ty random abilty byly prave vyhodou. Hrat s dokonalym hrdinou je jako hrat marias s plnou rukou trumfu. Aspon se pak clovek naucil vsechny ability pouzivat. A ta euforie, kdyz padla ta spravna. Proste ideal.

+1/0
9.10.2015 16:31

M10i65l36a24n 79Š24t81ě35p37á69n27e93k 8896782685728

Vlastnosti mají být vyvážené, člověk by měl vždy něco chtít a nemoci to dostat. Neměl by to zastupovat random systém. HOMAM 1, 2, 3 tohle bohužel nezvládal, 5 nemám tak nahranou, ale aspoň mám pocit, že si to v tomhle dává. Ostatní díly neznám.

0/0
9.10.2015 20:03

J15o34s96e38f 89J98u54h60á53s42z 1139542418

AoE3 mě osobně bavilo ... ale hlavně tedy kampaň, když jsem si z "domovského" města posílal unikátní jednotky :)

0/0
12.10.2015 14:59

M93i62c56h66a16l 46M69a87r87e98š 6938972435686

Dotaz na hráče - už odstranili tu blbost, že při střelbě na střeleckou jednotku je palba opětována?;-€

0/0
9.10.2015 12:15

J47i15ř95í 97J82u43ř49i45c51a 2648153281

Co je na tom hloupého?

+1/0
9.10.2015 15:31

J71o74s36e68f 28J70u49h31á81s37z 1329412438

Tohle je schopnost jedné nebo dvou jednotek, s tím se dá asi žít

0/0
12.10.2015 15:00

J22a61n 36C45h45v18á39t94a11l 7213917157363

Ubisoft produkce...je poslední dobou někdo překvapen? Ubisoft vše co vydává, vydává ve velmi špatném stavu. Jejich QA, pokud nějaké mají, je fakt hodně špatné. O schopnosti zpětně opravit chyby ani raději nemluvit. (týká se teda hlavně věcí za poslední rok).

Jinak šestka byla nakonec dobrá, tak doufám že to třeba časem vyladí. Jako záměr z celou sadou asi nemají úplně špatný (přecijen i to, že oživili i Might and Magic jako RPG je hezké).

+2/0
9.10.2015 10:46

J17a55k58u59b 22S20v25o51b40o50d26a 1232717351785

Jojo Heroes 3 je nejlepsi hra co kdy spatrila svetlo sveta. Posledni dil co jsem hral byla 5ka koukam ze 7ka me taky mine.

0/0
9.10.2015 9:00

L72e28n26k33a 67Č75e51r10n37á 2830258288681

Očividně nemá smysl trojku opouštět tedy :-)

+1/0
9.10.2015 8:55

J20a41r79o35s57l36a64v 23N24ě36m77e71c 5287320967191

proboha, jak se někdo může vážně zabývat takovými dětinskostmi?

0/−14
9.10.2015 8:47

B94a93r29b94o67r69a 31J48a72n88e13č48k79o16v59á 9834352101

jako napr psat do diskuzi, tykajicich se veci, ktere ho nezajimaji? Taky nechapu...

+13/0
9.10.2015 12:44

J32a71n 40Š83o42l46c 1762520177154

Souhlas se vším co bylo řečeno, jen přidám jednu věc, která není skoro nikde zmiňována......všude se mluví o tom jak jsou town screeny stejně hezky malované jako v trojce8-o. Sakra diť to se přece vůbec nedá srovnávat......jako jo dobře mají společné to že je to malované, ale jinak vůbec nic.....Tam kde trojka měla, sice malované, ale krásně detailní a realistické town screeny, ze kterých dýchala atmosféra.....má sedmička malované townscreeny ve stylu pohádek pro předškoláky, ať se na mě nikdo nezlobí........

+2/0
9.10.2015 8:16

T11i95b88o13r 32V77i40z73v29a34r49y 9244734203135

Bezva, koupil jsem o vikendu bratrovi k narozeninám, koukám skvělá volba ;-D Musím se ho optat jak mu to frčí.

+1/0
9.10.2015 8:13

P18a62v74e20l 74V55o71j22á44č95e95k 6852326620440

No, já se už po pětce rozhodl, že navždy zůstanu u trojky. Tu prostě netrumfnou.

+3/0
9.10.2015 7:33
Foto

J61i30ř91í 78K40a67r86e16š 7588751839819

Já mám zatím CODEX verzi - čili bez uplay - i s novým hotfixem, ale těch chyb je tam fakt mraky .. připadá mi to jako beta, některý části jsou mizerný jak technicky, tak graficky .. HOMAM hraju od dvojky a tenhle díl, stejně jako dva předchozí je zklamání.. Ještě mu dám ale za nějakej čas šanci.. Díky bohu za warez, není nad to si něco vyzkoušet, než si to koupím R^

+10/0
9.10.2015 7:26

M53i61c79h97a31l 26T20o32m42á67n89e42k 9947369506

skdoa, tohle byl nesvar i predchoziho dilu, hl ten uplay, je peklo pekel, debilnejsi ochranu by clovek pohledal

+3/0
9.10.2015 6:26

J27o90z87e80f 43Z86á96h70u14m61e52n28s34k77ý 1941868144250

Mne to prestalo šlapať úplne, takže som sa vrátil k päťke.

+1/0
9.10.2015 7:14

M89i44c26h87a10l 46P34a39v87l33á87t 9963713604649

Uplay je jeste v pohode. Peklo je Origin. Zvlast v kombinaci s tim launcherem pro BF.

+1/0
9.10.2015 11:10





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.