Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Might & Magic Heroes VII zatím nekupujte, hra je plná chyb

Heroes of Might & Magic jsou pojem už dvě dekády. Obzvlášť pak třetí díl je považován za jednu z nejlepších her, které kdy vznikly. Sedmý díl chce být návratem právě k němu. Ale sedmička bohužel tentokrát nebude šťastné číslo. Hra je plná chyb a český překlad se také příliš nepovedl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H88e54ř90m58a15n 71D15u45š39e11k 6161238246463

A víte vy, že se ani nedivím? Už jenom to, že to dělá Ubi, je známka "kvality".

+1/0
15.10.2015 9:34

V22o37j10t98ě24c33h 39P87a33v16l98í92k 5350197704105

Celkem me rozhodilo ze souboj se zmenil v nekonecne obihani protivniku. Potom mam dost problem s balancem jednotek a dost mizernou pouzitelnosti streleckych jednotek. Pribeh me teda zatim vubec nechyt (mam odehranej castle a pul nekromantu) a ten komiks mezi misema je na vybliti. A co me vazne hodne vykolejilo bylo to ze za nekromaty sedi v ty rade anastazie. Nema to byt nahodou 200 let pred sestkama???

0/0
12.10.2015 19:17

J23o34s55e13f 59J61u63h74á65s86z 1559102838

HOMAM7 jsem si koupil a je to skutečně v takové fázi, že těch 1.300 Kč je vyhozených z okna. Hra se instaluje přes uPlay (12 GB) a následně se stáhne nový patch, který má 11 GB. Výsledkem je to, že kampaň funguje na starém systému (tzn. po levelu hrdiny dostanete dov. bod a ten si libovolně alokujete ve zmíněném kole - připomíná to H6). Naopak MP funguje na novém systému, že hrdina po levelu vybírá z 1-4 náhodně vybraných dovedností nebo schopností (např. Ekonomie je dovednost a každá úroveň Začátečník - Expert - Mistr obsahuje 0-3 podpůrné dovednosti). Toto má zřejmě připomínat H3, kde si taky hráč vybírá buď a nebo. Dále se s patchem změní funkčnost (nebo nefunkčnost) některých kouzel a změní se některé obrázky jednotek (např. kostlivci a duchové v Nekropoli).

+1/0
12.10.2015 15:10

J24o38s67e28f 93J31u33h26á48s88z 1209612658

Jinak celkově je hra v žalostném stavu... mám velmi silný počítač přesto se hra spouští asi minutu, trapné "intro" a "(ne)animace" jsou popsané již v recenzi. Hned druhá mise v kampani za Akademii se nedá kvůli bugu dohrát a podobných bugů je plné forum. Některá kouzla nefungují jak by měla (slibovaný dmg se nekoná, heal nehealuje, odkrytí mapy někdy nic neodkryje), občas dochází ke ztrátě barev (čili během boje jsou jednotky vykresleny kontrastními barvami), dále občas jednotka nemůže postupovat po bojové mapě (má možnost jít pouze v místě, odkud začínala tah předchozí kolo), po postavení budovy v hradu už se budova nevykreslí na obrazovce města live (což je spíš kosmetický problém) a takhle by se dalo ještě nějakou dobu pokračovat. K tomu si připočtěte sakra dlouhé tahy nepřátel a zcela imbecilní AI (jednotky už samy neberou v potaz svůj pohyb po mapě jako v H6, kdy neutrálové dokázali být díky tomu občas výzvou, ale běhají automaticky max. počet vzdálenosti přímo před nosy mých jednotek) a AI obtížnost se pravděpodobně liší jenom v tom, kolik hrdinů bez jednotek daný hráč má...

Prostě Ubisoft je prznitel dobrých značek, nemohu si pomoct

+2/0
12.10.2015 16:11

M25i13c34h97a72l 21T20a30l39s15k98ý 7898898180768

Po této recenzi jsem opět nainstaloval H3 a strávil u toho několik hodin a nemohl se zvednout ze židle :-) 

Jako za mlada :-)

0/0
12.10.2015 12:34

V48o45j49t66ě52c42h 33R32ů83ž64e67k 1897762784892

Asi ne Unity moc nepoučilo.

+2/0
11.10.2015 1:14

V17o17j24t48ě10c96h 59R61ů62ž56e37k 1717142174372

je

0/0
11.10.2015 1:14

J22a93n 41K42o17h71l 4503747211974

Vypadá to stejně jako ten předchozí díl.. ten byl pro mě nehratelnej. Kde jsou ty časy ručně kreslený grafiky..

0/0
9.10.2015 22:02

K71a70r10e75l 87C55h52a39r61v36á18t 3816827920

Vyzkoušel jsem i další díly, chvilku mě chyla čtyřka, ale nakonec jsem se vždy vrátil ke trojce. Sedmičku si asi odpustim.

+1/0
9.10.2015 20:03

P37a47v47e89l 15V88a84n95č59á79k 3574395764815

Recenze je až moc mírná, já bych dal jen 50% Za 50E bych čekal něco lepšího, než alfa verzi či ranou betu. Souboje jsou strašně nudný, HOMM jsem vždy nepoužíval autoplay nebo quick battle a tady to dělám stále, abych nemusel bojovat sám. Grafika je jako seprané triko a jednotky od sebe těžko rozeznáte. Města jsou nepřehledná, budovy skoro podobné a budovatelský strom úplný chaos. Vlastnosti hrdiny je dvojitý chaos ... prostě tohle se nepovedlo a nějaké patche to nevylepší.

+1/0
9.10.2015 17:55

A46l57e98x44a73n73d87r 98V86e90j61v80a48r26a 9603761747857

Ono to někoho překvapuje že je to plné chyb? Vždyť je to od Ubisoftu ;-D

+5/0
9.10.2015 17:25

V85l59a59d24i43m12í37r 30K92r82i84s14t25e18n 7966232615798

Tak Ubisoft je vydavatel ne? Moc do toho nevidím. Např Raymana legends a origins mi nikdo hanit nebude, myslím skvělé hry, takže prr ;-)

Jediné, co bych u legends vytknul je že když vyrobili žebříčky a možnost soupeřit online a poměřovat se jak dobře hopsáte, tak i po těch letech neošetřili cheatery kteří v žebříčcích mají nesmyslné časy.

0/0
10.10.2015 11:33

G88a60b81r47i29e63l 58H48o13r23t37e13n 9561439293794

Ubisoft je vydavatel, čili ten, kdo řekne "vydání je tehdy a tehdy a odkládat se nebude", i když se půl roku dopředu ví, že hra v daný den dokončená nebude. Před MMH7 to postihlo jiný zásadní titul Ubisoftu, v listopadu 2014 vyšel Assassin Creed:Unity v takovém stavu, že potřeboval za dva měsíce 5 obrovských patchů a ve finále byla část funkcionality pro tuto hru úplně zrušena (AC:Initiates). O něco dříve v roce 2014 to samé postihlo WatchDogs a v mezičase nefungoval cca rok a půl UPlay klient, respektive z něj všem, kdo měl nějakou Ubisoftí hru přes Steam, na tuto dobu zmizela položka "Shop" a objevila se teprve před pár dny.

Tož tak.;-)

+4/0
10.10.2015 12:25

H63o90n95z86a 96P84o10s71t 4459679159135

Nevím jestli je to mojí grafickou kartou a potřebuji nutně upgrade, ale grafika je vyloženě hnusná. Jediné pěkné jsou modely jednotek. Jinak je to všecko takové neostré, jak kdyby ty textury byly zvětšené z malých obrázů. Nejhorší je to město, nechápu, jak někdo může napsat, že je krásně vykreslené. Té stylizace je prostě příliš.

Souboje jsou nudné, všecky stejné, bojiště je čtverec, kde se nedá vůbec taktizovat, jediná překážka je občas vůz na kraji bojiště. Autoři se měli podívat na Eador, který má obdobný, ale skvělý soubojový systém. O návratu ke trojkám se nedá mluvit, spíš mi to připomíná pětky, ale je to víc koridor, kde je potřeba prostě dojet někam hrdinou a nic jako strategii nepotřebujete. HOMAM3 jsou asi nepřekonatelné. Pro mě je VII ještě větší zklamání, než předchozí díly.

0/0
9.10.2015 17:18

J15a56n 65P40r28o46k25o94p 2953346765216

Jen mě zajímá v čem vidíte ten návrat ke trojce? Nezlobte se na mě, ale svižná a přehledná trojka se sedmičkama opravdu srovnávat dle mého názoru nedá. Heroesům 3D grafika podle mě spíše uškodila a bitevní pole do čtverců s přidáním více taktických prvků ubírá hře na svižnosti. Upřímě řečeno myslím si, že jediným konkurentem Heroesů 3 bylo Age of Wonders (a to pouze jednička podotýkám). Fanouškům trojky doporučuji zůstat i nadále u HoMM 3 complete.

+8/0
9.10.2015 14:11

M94a79r52t88i27n 78V55o80j56í81ř 2877273596708

Dovolím si nesouhlasit, AOW nabízí mnohem větší balance a rozmanitost (tím myslím všechny série). Bitevní pole v AOW si strčí heroese III do kapsy, zvlášťě při dobívání měst. Heroes III je skvělé dílo, ale další díly jsou komerční. Age of wonders je děláno fanoušky pro fanoušky, herní mechanismy jsou nad grafické zpracování, což je vlastně to jediné na čem Heroesy stojí. Heroesy III jsem měl velice rád, systém je to výborný, ale hrady nejsou vybalancované a je tam tak třetina/čtvrtina strategických možností co nabízí AOW II a III.

0/0
11.10.2015 2:02

J83a12n 62P96r47o56k27o90p 2423986185796

No AoW III jsem nehral tam nemuzu posoudit, ale spise nez hratelnost mi u AoW II vadila grafika kde jsem se bohuzel velice casto ztracel a tezko rozeznaval (ze zacatku) specialni predmety od prostredi, stejne jako u HoMM VI, ale souhlasim ze po strance hratelnosti byly dily AoW velice povedene :)

0/0
11.10.2015 8:29

M47a26r24e81k 64Z67a93h70r20a85d89i30l 6284569495351

Hrál jsem pravidelně obojí. V něčem máte pravdu, ale tvrdit, že jediné, na čem Homam3 stojí je grafické zpracování, je totální nesmysl...

0/0
12.10.2015 7:19

J57a33n 10P82r51o11k86o53p 2213936705786

To máte samozřejmě pravdu, že na tom to nestojí (což jsem ani netvrdil pouze jsem rozebíral grafickou stránku her), ale přehlednost mapy je jedním z alespoň pro mě důležitým aspektem hry při výběru :)

0/0
12.10.2015 9:13

J73a47n 61P60r55o28k70o75p 2433406665166

krásným příkladem je třeba nové Armello, které byť s malou, ale přehlednou mapou dokáže vykouzlit divy pro hráče AoW a HoMM vřele doporučuji :)

0/0
12.10.2015 9:16

J62o90s76e22f 91D76a16n26i37š 1706514170501

Stahnul jsem to na warezu. Na par hodin vyzkousel. Odinstaloval a nemam duvod kupovat....

0/0
9.10.2015 13:50

J83a79n 63V74e23s93e20l56ý 7985988409217

Ještě by mě zajímalo jestli tam jdou tvořit random mapy.To mě u trojek štvalo, že ty největší tam byly jen asi 3 a když už jsem věděl kde co je, tak to nebylo tolik zábavné to prozkoumávání.

0/0
9.10.2015 12:58

M51i67l66a10n 30Š63t81ě89p68á26n44e47k 8946762975128

Na netu je map plno.

0/0
9.10.2015 14:49

P93e71t56r 19J89a19r48o76š 2864941785657

ale vetsina sotva presahne (ne)kvalitu random mapy. ale je to pochopitelne, protoze piplat se s huge map, to je fakt na hodne dlouho.

0/0
9.10.2015 16:26

B53a21r51b44o76r22a 61J64a64n57e70č69k30o52v68á 9924202471

ja nejsem nejaky extra hrac, ale k cemu se vzdycky rada posadim jsou age of empires 3 a heroes 3 ( a jeste caesar 3, trojka je nejake magicke cislo na dobre hry asi).

Mam rada hry, uk terych se nemusim neustale nekam logovat, prihlasovat a pripojovat, proste si sednu, zapnu a hraju. Graficka stranka mi prijde svym zpusobem vic okouzlujici nez u novejsich nasledovniku (ackoli heroes 6 jsou magicky pekne a hra take neni spatna), dava prostor pro fantazii a zvladne ji klidne i staricky notebook.

Navic hry jsou propracovane opravdu do detailu a nabizeji spoustu map a moznosti, skoro kazda novejsi verze je dost osekana v tomhle smeru. 

Jedine, co se mi libi vic na heroes 6 oproti 3, je vetsi kontrola nad vyvojem hrdiny - clovek si muze prirazovat ability points podle vlastni nalady a uvazeni, a neni zavisly na vyberu z dvou nahodne vygenerovanych schopnosti, ktere treba vubec nekoresponduji s vyvojem, ktery si pro hrdinu predstavuju ja.

+1/0
9.10.2015 12:43

P39e74t97r 42J57a96r15o67š 2644421775577

AoE3? Vazne? No proti gustu...

Ty random abilty byly prave vyhodou. Hrat s dokonalym hrdinou je jako hrat marias s plnou rukou trumfu. Aspon se pak clovek naucil vsechny ability pouzivat. A ta euforie, kdyz padla ta spravna. Proste ideal.

+1/0
9.10.2015 16:31

M61i52l76a85n 20Š13t71ě32p94á60n10e85k 8506382175978

Vlastnosti mají být vyvážené, člověk by měl vždy něco chtít a nemoci to dostat. Neměl by to zastupovat random systém. HOMAM 1, 2, 3 tohle bohužel nezvládal, 5 nemám tak nahranou, ale aspoň mám pocit, že si to v tomhle dává. Ostatní díly neznám.

0/0
9.10.2015 20:03

J48o29s87e95f 18J92u84h40á36s78z 1239192868

AoE3 mě osobně bavilo ... ale hlavně tedy kampaň, když jsem si z "domovského" města posílal unikátní jednotky :)

0/0
12.10.2015 14:59

M78i17c92h10a31l 79M23a18r76e74š 6818812175756

Dotaz na hráče - už odstranili tu blbost, že při střelbě na střeleckou jednotku je palba opětována?;-€

0/0
9.10.2015 12:15

J78i47ř42í 71J56u76ř59i65c93a 2578683651

Co je na tom hloupého?

+1/0
9.10.2015 15:31

J43o82s11e79f 76J92u19h85á72s31z 1779562378

Tohle je schopnost jedné nebo dvou jednotek, s tím se dá asi žít

0/0
12.10.2015 15:00

J85a28n 35C21h21v30á36t20a77l 7643297987743

Ubisoft produkce...je poslední dobou někdo překvapen? Ubisoft vše co vydává, vydává ve velmi špatném stavu. Jejich QA, pokud nějaké mají, je fakt hodně špatné. O schopnosti zpětně opravit chyby ani raději nemluvit. (týká se teda hlavně věcí za poslední rok).

Jinak šestka byla nakonec dobrá, tak doufám že to třeba časem vyladí. Jako záměr z celou sadou asi nemají úplně špatný (přecijen i to, že oživili i Might and Magic jako RPG je hezké).

+2/0
9.10.2015 10:46

J76a25k31u39b 43S44v37o31b53o52d42a 1912807121405

Jojo Heroes 3 je nejlepsi hra co kdy spatrila svetlo sveta. Posledni dil co jsem hral byla 5ka koukam ze 7ka me taky mine.

0/0
9.10.2015 9:00

L81e95n92k73a 20Č92e10r49n73á 2470688468571

Očividně nemá smysl trojku opouštět tedy :-)

+1/0
9.10.2015 8:55

J44a17r71o33s24l56a93v 43N19ě57m10e48c 5227920577951

proboha, jak se někdo může vážně zabývat takovými dětinskostmi?

0/−14
9.10.2015 8:47

B80a67r77b38o55r17a 46J81a33n16e11č65k32o30v89á 9694962681

jako napr psat do diskuzi, tykajicich se veci, ktere ho nezajimaji? Taky nechapu...

+13/0
9.10.2015 12:44

J84a95n 17Š35o29l57c 1872820877614

Souhlas se vším co bylo řečeno, jen přidám jednu věc, která není skoro nikde zmiňována......všude se mluví o tom jak jsou town screeny stejně hezky malované jako v trojce8-o. Sakra diť to se přece vůbec nedá srovnávat......jako jo dobře mají společné to že je to malované, ale jinak vůbec nic.....Tam kde trojka měla, sice malované, ale krásně detailní a realistické town screeny, ze kterých dýchala atmosféra.....má sedmička malované townscreeny ve stylu pohádek pro předškoláky, ať se na mě nikdo nezlobí........

+2/0
9.10.2015 8:16

T82i25b20o54r 86V55i25z50v86a77r79y 9164614643855

Bezva, koupil jsem o vikendu bratrovi k narozeninám, koukám skvělá volba ;-D Musím se ho optat jak mu to frčí.

+1/0
9.10.2015 8:13

P33a86v42e52l 35V78o57j52á95č88e21k 6832596510190

No, já se už po pětce rozhodl, že navždy zůstanu u trojky. Tu prostě netrumfnou.

+3/0
9.10.2015 7:33
Foto

J97i29ř63í 93K70a32r84e55š 7778421439549

Já mám zatím CODEX verzi - čili bez uplay - i s novým hotfixem, ale těch chyb je tam fakt mraky .. připadá mi to jako beta, některý části jsou mizerný jak technicky, tak graficky .. HOMAM hraju od dvojky a tenhle díl, stejně jako dva předchozí je zklamání.. Ještě mu dám ale za nějakej čas šanci.. Díky bohu za warez, není nad to si něco vyzkoušet, než si to koupím R^

+10/0
9.10.2015 7:26

M55i80c16h26a11l 73T64o70m55á59n10e28k 9407899416

skdoa, tohle byl nesvar i predchoziho dilu, hl ten uplay, je peklo pekel, debilnejsi ochranu by clovek pohledal

+3/0
9.10.2015 6:26

J95o44z59e35f 39Z13á28h37u96m63e44n32s47k61ý 1641578964570

Mne to prestalo šlapať úplne, takže som sa vrátil k päťke.

+1/0
9.10.2015 7:14

M45i23c97h49a18l 14P66a58v77l53á36t 9723133924519

Uplay je jeste v pohode. Peklo je Origin. Zvlast v kombinaci s tim launcherem pro BF.

+1/0
9.10.2015 11:10





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.