Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Might & Magic Heroes VII zatím nekupujte, hra je plná chyb

Heroes of Might & Magic jsou pojem už dvě dekády. Obzvlášť pak třetí díl je považován za jednu z nejlepších her, které kdy vznikly. Sedmý díl chce být návratem právě k němu. Ale sedmička bohužel tentokrát nebude šťastné číslo. Hra je plná chyb a český překlad se také příliš nepovedl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H58e35ř42m51a62n 64D77u79š86e71k 6431548766483

A víte vy, že se ani nedivím? Už jenom to, že to dělá Ubi, je známka "kvality".

+1/0
15.10.2015 9:34

V44o59j25t11ě78c53h 35P53a59v63l84í33k 5700677474215

Celkem me rozhodilo ze souboj se zmenil v nekonecne obihani protivniku. Potom mam dost problem s balancem jednotek a dost mizernou pouzitelnosti streleckych jednotek. Pribeh me teda zatim vubec nechyt (mam odehranej castle a pul nekromantu) a ten komiks mezi misema je na vybliti. A co me vazne hodne vykolejilo bylo to ze za nekromaty sedi v ty rade anastazie. Nema to byt nahodou 200 let pred sestkama???

0/0
12.10.2015 19:17

J54o26s13e11f 16J14u83h40á51s38z 1229222288

HOMAM7 jsem si koupil a je to skutečně v takové fázi, že těch 1.300 Kč je vyhozených z okna. Hra se instaluje přes uPlay (12 GB) a následně se stáhne nový patch, který má 11 GB. Výsledkem je to, že kampaň funguje na starém systému (tzn. po levelu hrdiny dostanete dov. bod a ten si libovolně alokujete ve zmíněném kole - připomíná to H6). Naopak MP funguje na novém systému, že hrdina po levelu vybírá z 1-4 náhodně vybraných dovedností nebo schopností (např. Ekonomie je dovednost a každá úroveň Začátečník - Expert - Mistr obsahuje 0-3 podpůrné dovednosti). Toto má zřejmě připomínat H3, kde si taky hráč vybírá buď a nebo. Dále se s patchem změní funkčnost (nebo nefunkčnost) některých kouzel a změní se některé obrázky jednotek (např. kostlivci a duchové v Nekropoli).

+1/0
12.10.2015 15:10

J51o85s57e46f 34J98u33h60á44s59z 1619322358

Jinak celkově je hra v žalostném stavu... mám velmi silný počítač přesto se hra spouští asi minutu, trapné "intro" a "(ne)animace" jsou popsané již v recenzi. Hned druhá mise v kampani za Akademii se nedá kvůli bugu dohrát a podobných bugů je plné forum. Některá kouzla nefungují jak by měla (slibovaný dmg se nekoná, heal nehealuje, odkrytí mapy někdy nic neodkryje), občas dochází ke ztrátě barev (čili během boje jsou jednotky vykresleny kontrastními barvami), dále občas jednotka nemůže postupovat po bojové mapě (má možnost jít pouze v místě, odkud začínala tah předchozí kolo), po postavení budovy v hradu už se budova nevykreslí na obrazovce města live (což je spíš kosmetický problém) a takhle by se dalo ještě nějakou dobu pokračovat. K tomu si připočtěte sakra dlouhé tahy nepřátel a zcela imbecilní AI (jednotky už samy neberou v potaz svůj pohyb po mapě jako v H6, kdy neutrálové dokázali být díky tomu občas výzvou, ale běhají automaticky max. počet vzdálenosti přímo před nosy mých jednotek) a AI obtížnost se pravděpodobně liší jenom v tom, kolik hrdinů bez jednotek daný hráč má...

Prostě Ubisoft je prznitel dobrých značek, nemohu si pomoct

+2/0
12.10.2015 16:11

M64i73c14h50a20l 60T75a84l64s39k69ý 7458958150468

Po této recenzi jsem opět nainstaloval H3 a strávil u toho několik hodin a nemohl se zvednout ze židle :-) 

Jako za mlada :-)

0/0
12.10.2015 12:34

V13o82j37t67ě76c16h 34R64ů60ž72e35k 1187852874292

Asi ne Unity moc nepoučilo.

+2/0
11.10.2015 1:14

V61o38j96t65ě93c33h 63R65ů73ž82e52k 1817542804212

je

0/0
11.10.2015 1:14

J43a50n 71K65o82h38l 4343967701614

Vypadá to stejně jako ten předchozí díl.. ten byl pro mě nehratelnej. Kde jsou ty časy ručně kreslený grafiky..

0/0
9.10.2015 22:02

K38a65r28e62l 90C98h46a87r98v44á46t 3816397410

Vyzkoušel jsem i další díly, chvilku mě chyla čtyřka, ale nakonec jsem se vždy vrátil ke trojce. Sedmičku si asi odpustim.

+1/0
9.10.2015 20:03

P62a60v11e81l 86V65a72n83č92á94k 3884965824875

Recenze je až moc mírná, já bych dal jen 50% Za 50E bych čekal něco lepšího, než alfa verzi či ranou betu. Souboje jsou strašně nudný, HOMM jsem vždy nepoužíval autoplay nebo quick battle a tady to dělám stále, abych nemusel bojovat sám. Grafika je jako seprané triko a jednotky od sebe těžko rozeznáte. Města jsou nepřehledná, budovy skoro podobné a budovatelský strom úplný chaos. Vlastnosti hrdiny je dvojitý chaos ... prostě tohle se nepovedlo a nějaké patche to nevylepší.

+1/0
9.10.2015 17:55

A27l66e33x72a77n12d13r 34V26e77j73v48a15r98a 9253481577827

Ono to někoho překvapuje že je to plné chyb? Vždyť je to od Ubisoftu ;-D

+5/0
9.10.2015 17:25

V49l89a78d27i64m50í14r 74K72r40i82s39t44e33n 7746732205958

Tak Ubisoft je vydavatel ne? Moc do toho nevidím. Např Raymana legends a origins mi nikdo hanit nebude, myslím skvělé hry, takže prr ;-)

Jediné, co bych u legends vytknul je že když vyrobili žebříčky a možnost soupeřit online a poměřovat se jak dobře hopsáte, tak i po těch letech neošetřili cheatery kteří v žebříčcích mají nesmyslné časy.

0/0
10.10.2015 11:33

G41a21b64r61i66e24l 54H11o65r47t17e88n 9431139263704

Ubisoft je vydavatel, čili ten, kdo řekne "vydání je tehdy a tehdy a odkládat se nebude", i když se půl roku dopředu ví, že hra v daný den dokončená nebude. Před MMH7 to postihlo jiný zásadní titul Ubisoftu, v listopadu 2014 vyšel Assassin Creed:Unity v takovém stavu, že potřeboval za dva měsíce 5 obrovských patchů a ve finále byla část funkcionality pro tuto hru úplně zrušena (AC:Initiates). O něco dříve v roce 2014 to samé postihlo WatchDogs a v mezičase nefungoval cca rok a půl UPlay klient, respektive z něj všem, kdo měl nějakou Ubisoftí hru přes Steam, na tuto dobu zmizela položka "Shop" a objevila se teprve před pár dny.

Tož tak.;-)

+4/0
10.10.2015 12:25

H41o41n83z51a 92P91o88s48t 4669789589515

Nevím jestli je to mojí grafickou kartou a potřebuji nutně upgrade, ale grafika je vyloženě hnusná. Jediné pěkné jsou modely jednotek. Jinak je to všecko takové neostré, jak kdyby ty textury byly zvětšené z malých obrázů. Nejhorší je to město, nechápu, jak někdo může napsat, že je krásně vykreslené. Té stylizace je prostě příliš.

Souboje jsou nudné, všecky stejné, bojiště je čtverec, kde se nedá vůbec taktizovat, jediná překážka je občas vůz na kraji bojiště. Autoři se měli podívat na Eador, který má obdobný, ale skvělý soubojový systém. O návratu ke trojkám se nedá mluvit, spíš mi to připomíná pětky, ale je to víc koridor, kde je potřeba prostě dojet někam hrdinou a nic jako strategii nepotřebujete. HOMAM3 jsou asi nepřekonatelné. Pro mě je VII ještě větší zklamání, než předchozí díly.

0/0
9.10.2015 17:18

J67a76n 16P92r44o63k80o43p 2373476335406

Jen mě zajímá v čem vidíte ten návrat ke trojce? Nezlobte se na mě, ale svižná a přehledná trojka se sedmičkama opravdu srovnávat dle mého názoru nedá. Heroesům 3D grafika podle mě spíše uškodila a bitevní pole do čtverců s přidáním více taktických prvků ubírá hře na svižnosti. Upřímě řečeno myslím si, že jediným konkurentem Heroesů 3 bylo Age of Wonders (a to pouze jednička podotýkám). Fanouškům trojky doporučuji zůstat i nadále u HoMM 3 complete.

+8/0
9.10.2015 14:11

M20a74r17t11i58n 11V98o50j55í92ř 2407823846708

Dovolím si nesouhlasit, AOW nabízí mnohem větší balance a rozmanitost (tím myslím všechny série). Bitevní pole v AOW si strčí heroese III do kapsy, zvlášťě při dobívání měst. Heroes III je skvělé dílo, ale další díly jsou komerční. Age of wonders je děláno fanoušky pro fanoušky, herní mechanismy jsou nad grafické zpracování, což je vlastně to jediné na čem Heroesy stojí. Heroesy III jsem měl velice rád, systém je to výborný, ale hrady nejsou vybalancované a je tam tak třetina/čtvrtina strategických možností co nabízí AOW II a III.

0/0
11.10.2015 2:02

J38a62n 62P22r92o88k18o60p 2663116655726

No AoW III jsem nehral tam nemuzu posoudit, ale spise nez hratelnost mi u AoW II vadila grafika kde jsem se bohuzel velice casto ztracel a tezko rozeznaval (ze zacatku) specialni predmety od prostredi, stejne jako u HoMM VI, ale souhlasim ze po strance hratelnosti byly dily AoW velice povedene :)

0/0
11.10.2015 8:29

M60a94r78e85k 60Z65a34h82r92a91d91i47l 6924739485741

Hrál jsem pravidelně obojí. V něčem máte pravdu, ale tvrdit, že jediné, na čem Homam3 stojí je grafické zpracování, je totální nesmysl...

0/0
12.10.2015 7:19

J66a95n 48P53r40o31k69o90p 2353766805316

To máte samozřejmě pravdu, že na tom to nestojí (což jsem ani netvrdil pouze jsem rozebíral grafickou stránku her), ale přehlednost mapy je jedním z alespoň pro mě důležitým aspektem hry při výběru :)

0/0
12.10.2015 9:13

J74a46n 23P21r31o72k50o42p 2263716105486

krásným příkladem je třeba nové Armello, které byť s malou, ale přehlednou mapou dokáže vykouzlit divy pro hráče AoW a HoMM vřele doporučuji :)

0/0
12.10.2015 9:16

J90o46s77e64f 24D87a55n96i50š 1646294440411

Stahnul jsem to na warezu. Na par hodin vyzkousel. Odinstaloval a nemam duvod kupovat....

0/0
9.10.2015 13:50

J73a47n 83V23e56s20e23l52ý 7225608309507

Ještě by mě zajímalo jestli tam jdou tvořit random mapy.To mě u trojek štvalo, že ty největší tam byly jen asi 3 a když už jsem věděl kde co je, tak to nebylo tolik zábavné to prozkoumávání.

0/0
9.10.2015 12:58

M59i31l30a72n 98Š83t30ě27p82á38n52e75k 8726502705568

Na netu je map plno.

0/0
9.10.2015 14:49

P46e89t10r 98J39a96r73o61š 2374891135217

ale vetsina sotva presahne (ne)kvalitu random mapy. ale je to pochopitelne, protoze piplat se s huge map, to je fakt na hodne dlouho.

0/0
9.10.2015 16:26

B79a96r40b25o57r90a 24J13a34n78e66č35k76o67v68á 9324762361

ja nejsem nejaky extra hrac, ale k cemu se vzdycky rada posadim jsou age of empires 3 a heroes 3 ( a jeste caesar 3, trojka je nejake magicke cislo na dobre hry asi).

Mam rada hry, uk terych se nemusim neustale nekam logovat, prihlasovat a pripojovat, proste si sednu, zapnu a hraju. Graficka stranka mi prijde svym zpusobem vic okouzlujici nez u novejsich nasledovniku (ackoli heroes 6 jsou magicky pekne a hra take neni spatna), dava prostor pro fantazii a zvladne ji klidne i staricky notebook.

Navic hry jsou propracovane opravdu do detailu a nabizeji spoustu map a moznosti, skoro kazda novejsi verze je dost osekana v tomhle smeru. 

Jedine, co se mi libi vic na heroes 6 oproti 3, je vetsi kontrola nad vyvojem hrdiny - clovek si muze prirazovat ability points podle vlastni nalady a uvazeni, a neni zavisly na vyberu z dvou nahodne vygenerovanych schopnosti, ktere treba vubec nekoresponduji s vyvojem, ktery si pro hrdinu predstavuju ja.

+1/0
9.10.2015 12:43

P76e66t19r 24J22a24r85o67š 2234691275187

AoE3? Vazne? No proti gustu...

Ty random abilty byly prave vyhodou. Hrat s dokonalym hrdinou je jako hrat marias s plnou rukou trumfu. Aspon se pak clovek naucil vsechny ability pouzivat. A ta euforie, kdyz padla ta spravna. Proste ideal.

+1/0
9.10.2015 16:31

M91i12l52a14n 69Š91t24ě48p50á92n82e44k 8796782315778

Vlastnosti mají být vyvážené, člověk by měl vždy něco chtít a nemoci to dostat. Neměl by to zastupovat random systém. HOMAM 1, 2, 3 tohle bohužel nezvládal, 5 nemám tak nahranou, ale aspoň mám pocit, že si to v tomhle dává. Ostatní díly neznám.

0/0
9.10.2015 20:03

J31o13s30e17f 51J23u76h87á34s22z 1839692978

AoE3 mě osobně bavilo ... ale hlavně tedy kampaň, když jsem si z "domovského" města posílal unikátní jednotky :)

0/0
12.10.2015 14:59

M48i98c22h59a30l 19M74a21r37e26š 6748482415566

Dotaz na hráče - už odstranili tu blbost, že při střelbě na střeleckou jednotku je palba opětována?;-€

0/0
9.10.2015 12:15

J97i45ř41í 91J19u93ř78i25c98a 2918383831

Co je na tom hloupého?

+1/0
9.10.2015 15:31

J79o27s82e16f 30J91u11h87á30s82z 1189332518

Tohle je schopnost jedné nebo dvou jednotek, s tím se dá asi žít

0/0
12.10.2015 15:00

J61a55n 38C88h55v32á71t20a30l 7673937557953

Ubisoft produkce...je poslední dobou někdo překvapen? Ubisoft vše co vydává, vydává ve velmi špatném stavu. Jejich QA, pokud nějaké mají, je fakt hodně špatné. O schopnosti zpětně opravit chyby ani raději nemluvit. (týká se teda hlavně věcí za poslední rok).

Jinak šestka byla nakonec dobrá, tak doufám že to třeba časem vyladí. Jako záměr z celou sadou asi nemají úplně špatný (přecijen i to, že oživili i Might and Magic jako RPG je hezké).

+2/0
9.10.2015 10:46

J83a76k68u64b 28S94v76o23b87o81d19a 1492957911405

Jojo Heroes 3 je nejlepsi hra co kdy spatrila svetlo sveta. Posledni dil co jsem hral byla 5ka koukam ze 7ka me taky mine.

0/0
9.10.2015 9:00

L18e15n45k88a 13Č12e62r71n16á 2150788348441

Očividně nemá smysl trojku opouštět tedy :-)

+1/0
9.10.2015 8:55

J37a83r42o15s46l65a73v 16N20ě16m93e35c 5237120657631

proboha, jak se někdo může vážně zabývat takovými dětinskostmi?

0/−14
9.10.2015 8:47

B96a80r50b85o81r16a 28J14a31n48e89č15k52o34v36á 9444612711

jako napr psat do diskuzi, tykajicich se veci, ktere ho nezajimaji? Taky nechapu...

+13/0
9.10.2015 12:44

J75a32n 18Š13o38l88c 1962140947134

Souhlas se vším co bylo řečeno, jen přidám jednu věc, která není skoro nikde zmiňována......všude se mluví o tom jak jsou town screeny stejně hezky malované jako v trojce8-o. Sakra diť to se přece vůbec nedá srovnávat......jako jo dobře mají společné to že je to malované, ale jinak vůbec nic.....Tam kde trojka měla, sice malované, ale krásně detailní a realistické town screeny, ze kterých dýchala atmosféra.....má sedmička malované townscreeny ve stylu pohádek pro předškoláky, ať se na mě nikdo nezlobí........

+2/0
9.10.2015 8:16

T79i35b15o31r 22V85i34z98v60a30r22y 9884924373615

Bezva, koupil jsem o vikendu bratrovi k narozeninám, koukám skvělá volba ;-D Musím se ho optat jak mu to frčí.

+1/0
9.10.2015 8:13

P22a39v38e54l 48V39o71j27á20č72e76k 6652916850470

No, já se už po pětce rozhodl, že navždy zůstanu u trojky. Tu prostě netrumfnou.

+3/0
9.10.2015 7:33
Foto

J15i56ř10í 96K91a45r24e90š 7548311229479

Já mám zatím CODEX verzi - čili bez uplay - i s novým hotfixem, ale těch chyb je tam fakt mraky .. připadá mi to jako beta, některý části jsou mizerný jak technicky, tak graficky .. HOMAM hraju od dvojky a tenhle díl, stejně jako dva předchozí je zklamání.. Ještě mu dám ale za nějakej čas šanci.. Díky bohu za warez, není nad to si něco vyzkoušet, než si to koupím R^

+10/0
9.10.2015 7:26

M50i34c19h63a92l 79T57o89m58á35n86e83k 9397139686

skdoa, tohle byl nesvar i predchoziho dilu, hl ten uplay, je peklo pekel, debilnejsi ochranu by clovek pohledal

+3/0
9.10.2015 6:26

J23o44z73e79f 76Z97á62h38u76m74e12n81s40k98ý 1901868294380

Mne to prestalo šlapať úplne, takže som sa vrátil k päťke.

+1/0
9.10.2015 7:14

M75i77c46h61a82l 27P39a15v11l18á12t 9863863614279

Uplay je jeste v pohode. Peklo je Origin. Zvlast v kombinaci s tim launcherem pro BF.

+1/0
9.10.2015 11:10







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.