Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Might & Magic Heroes VII zatím nekupujte, hra je plná chyb

Heroes of Might & Magic jsou pojem už dvě dekády. Obzvlášť pak třetí díl je považován za jednu z nejlepších her, které kdy vznikly. Sedmý díl chce být návratem právě k němu. Ale sedmička bohužel tentokrát nebude šťastné číslo. Hra je plná chyb a český překlad se také příliš nepovedl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H93e49ř87m92a90n 29D70u44š58e22k 6121798426883

A víte vy, že se ani nedivím? Už jenom to, že to dělá Ubi, je známka "kvality".

+1/0
15.10.2015 9:34

V29o72j82t79ě75c74h 35P80a35v65l90í67k 5860507354465

Celkem me rozhodilo ze souboj se zmenil v nekonecne obihani protivniku. Potom mam dost problem s balancem jednotek a dost mizernou pouzitelnosti streleckych jednotek. Pribeh me teda zatim vubec nechyt (mam odehranej castle a pul nekromantu) a ten komiks mezi misema je na vybliti. A co me vazne hodne vykolejilo bylo to ze za nekromaty sedi v ty rade anastazie. Nema to byt nahodou 200 let pred sestkama???

0/0
12.10.2015 19:17

J59o78s57e50f 71J35u93h82á80s60z 1299112148

HOMAM7 jsem si koupil a je to skutečně v takové fázi, že těch 1.300 Kč je vyhozených z okna. Hra se instaluje přes uPlay (12 GB) a následně se stáhne nový patch, který má 11 GB. Výsledkem je to, že kampaň funguje na starém systému (tzn. po levelu hrdiny dostanete dov. bod a ten si libovolně alokujete ve zmíněném kole - připomíná to H6). Naopak MP funguje na novém systému, že hrdina po levelu vybírá z 1-4 náhodně vybraných dovedností nebo schopností (např. Ekonomie je dovednost a každá úroveň Začátečník - Expert - Mistr obsahuje 0-3 podpůrné dovednosti). Toto má zřejmě připomínat H3, kde si taky hráč vybírá buď a nebo. Dále se s patchem změní funkčnost (nebo nefunkčnost) některých kouzel a změní se některé obrázky jednotek (např. kostlivci a duchové v Nekropoli).

+1/0
12.10.2015 15:10

J10o48s67e90f 87J18u66h66á22s24z 1319112328

Jinak celkově je hra v žalostném stavu... mám velmi silný počítač přesto se hra spouští asi minutu, trapné "intro" a "(ne)animace" jsou popsané již v recenzi. Hned druhá mise v kampani za Akademii se nedá kvůli bugu dohrát a podobných bugů je plné forum. Některá kouzla nefungují jak by měla (slibovaný dmg se nekoná, heal nehealuje, odkrytí mapy někdy nic neodkryje), občas dochází ke ztrátě barev (čili během boje jsou jednotky vykresleny kontrastními barvami), dále občas jednotka nemůže postupovat po bojové mapě (má možnost jít pouze v místě, odkud začínala tah předchozí kolo), po postavení budovy v hradu už se budova nevykreslí na obrazovce města live (což je spíš kosmetický problém) a takhle by se dalo ještě nějakou dobu pokračovat. K tomu si připočtěte sakra dlouhé tahy nepřátel a zcela imbecilní AI (jednotky už samy neberou v potaz svůj pohyb po mapě jako v H6, kdy neutrálové dokázali být díky tomu občas výzvou, ale běhají automaticky max. počet vzdálenosti přímo před nosy mých jednotek) a AI obtížnost se pravděpodobně liší jenom v tom, kolik hrdinů bez jednotek daný hráč má...

Prostě Ubisoft je prznitel dobrých značek, nemohu si pomoct

+2/0
12.10.2015 16:11

M41i29c19h22a94l 76T15a59l38s49k24ý 7418188490798

Po této recenzi jsem opět nainstaloval H3 a strávil u toho několik hodin a nemohl se zvednout ze židle :-) 

Jako za mlada :-)

0/0
12.10.2015 12:34

V52o10j74t46ě89c63h 85R12ů66ž55e38k 1257172244462

Asi ne Unity moc nepoučilo.

+2/0
11.10.2015 1:14

V64o36j49t49ě93c73h 73R68ů65ž51e95k 1547712974522

je

0/0
11.10.2015 1:14

J58a79n 67K85o24h22l 4493847211674

Vypadá to stejně jako ten předchozí díl.. ten byl pro mě nehratelnej. Kde jsou ty časy ručně kreslený grafiky..

0/0
9.10.2015 22:02

K54a27r51e65l 65C61h96a44r91v84á87t 3916687550

Vyzkoušel jsem i další díly, chvilku mě chyla čtyřka, ale nakonec jsem se vždy vrátil ke trojce. Sedmičku si asi odpustim.

+1/0
9.10.2015 20:03

P16a78v41e18l 94V92a19n24č13á23k 3964585564315

Recenze je až moc mírná, já bych dal jen 50% Za 50E bych čekal něco lepšího, než alfa verzi či ranou betu. Souboje jsou strašně nudný, HOMM jsem vždy nepoužíval autoplay nebo quick battle a tady to dělám stále, abych nemusel bojovat sám. Grafika je jako seprané triko a jednotky od sebe těžko rozeznáte. Města jsou nepřehledná, budovy skoro podobné a budovatelský strom úplný chaos. Vlastnosti hrdiny je dvojitý chaos ... prostě tohle se nepovedlo a nějaké patche to nevylepší.

+1/0
9.10.2015 17:55

A10l34e24x50a38n80d48r 55V31e12j98v88a98r19a 9793231647667

Ono to někoho překvapuje že je to plné chyb? Vždyť je to od Ubisoftu ;-D

+5/0
9.10.2015 17:25

V21l22a78d45i79m40í89r 27K58r40i24s37t68e16n 7146742445668

Tak Ubisoft je vydavatel ne? Moc do toho nevidím. Např Raymana legends a origins mi nikdo hanit nebude, myslím skvělé hry, takže prr ;-)

Jediné, co bych u legends vytknul je že když vyrobili žebříčky a možnost soupeřit online a poměřovat se jak dobře hopsáte, tak i po těch letech neošetřili cheatery kteří v žebříčcích mají nesmyslné časy.

0/0
10.10.2015 11:33

G69a46b62r87i16e60l 56H38o18r15t93e98n 9441889583404

Ubisoft je vydavatel, čili ten, kdo řekne "vydání je tehdy a tehdy a odkládat se nebude", i když se půl roku dopředu ví, že hra v daný den dokončená nebude. Před MMH7 to postihlo jiný zásadní titul Ubisoftu, v listopadu 2014 vyšel Assassin Creed:Unity v takovém stavu, že potřeboval za dva měsíce 5 obrovských patchů a ve finále byla část funkcionality pro tuto hru úplně zrušena (AC:Initiates). O něco dříve v roce 2014 to samé postihlo WatchDogs a v mezičase nefungoval cca rok a půl UPlay klient, respektive z něj všem, kdo měl nějakou Ubisoftí hru přes Steam, na tuto dobu zmizela položka "Shop" a objevila se teprve před pár dny.

Tož tak.;-)

+4/0
10.10.2015 12:25

H47o44n51z64a 53P83o60s21t 4319189409925

Nevím jestli je to mojí grafickou kartou a potřebuji nutně upgrade, ale grafika je vyloženě hnusná. Jediné pěkné jsou modely jednotek. Jinak je to všecko takové neostré, jak kdyby ty textury byly zvětšené z malých obrázů. Nejhorší je to město, nechápu, jak někdo může napsat, že je krásně vykreslené. Té stylizace je prostě příliš.

Souboje jsou nudné, všecky stejné, bojiště je čtverec, kde se nedá vůbec taktizovat, jediná překážka je občas vůz na kraji bojiště. Autoři se měli podívat na Eador, který má obdobný, ale skvělý soubojový systém. O návratu ke trojkám se nedá mluvit, spíš mi to připomíná pětky, ale je to víc koridor, kde je potřeba prostě dojet někam hrdinou a nic jako strategii nepotřebujete. HOMAM3 jsou asi nepřekonatelné. Pro mě je VII ještě větší zklamání, než předchozí díly.

0/0
9.10.2015 17:18

J43a91n 84P33r74o22k52o28p 2133336155286

Jen mě zajímá v čem vidíte ten návrat ke trojce? Nezlobte se na mě, ale svižná a přehledná trojka se sedmičkama opravdu srovnávat dle mého názoru nedá. Heroesům 3D grafika podle mě spíše uškodila a bitevní pole do čtverců s přidáním více taktických prvků ubírá hře na svižnosti. Upřímě řečeno myslím si, že jediným konkurentem Heroesů 3 bylo Age of Wonders (a to pouze jednička podotýkám). Fanouškům trojky doporučuji zůstat i nadále u HoMM 3 complete.

+8/0
9.10.2015 14:11

M87a50r31t83i32n 59V95o34j78í38ř 2687693326788

Dovolím si nesouhlasit, AOW nabízí mnohem větší balance a rozmanitost (tím myslím všechny série). Bitevní pole v AOW si strčí heroese III do kapsy, zvlášťě při dobívání měst. Heroes III je skvělé dílo, ale další díly jsou komerční. Age of wonders je děláno fanoušky pro fanoušky, herní mechanismy jsou nad grafické zpracování, což je vlastně to jediné na čem Heroesy stojí. Heroesy III jsem měl velice rád, systém je to výborný, ale hrady nejsou vybalancované a je tam tak třetina/čtvrtina strategických možností co nabízí AOW II a III.

0/0
11.10.2015 2:02

J23a85n 85P51r65o97k29o62p 2943256305696

No AoW III jsem nehral tam nemuzu posoudit, ale spise nez hratelnost mi u AoW II vadila grafika kde jsem se bohuzel velice casto ztracel a tezko rozeznaval (ze zacatku) specialni predmety od prostredi, stejne jako u HoMM VI, ale souhlasim ze po strance hratelnosti byly dily AoW velice povedene :)

0/0
11.10.2015 8:29

M33a32r46e40k 36Z24a38h33r75a12d61i75l 6874719215161

Hrál jsem pravidelně obojí. V něčem máte pravdu, ale tvrdit, že jediné, na čem Homam3 stojí je grafické zpracování, je totální nesmysl...

0/0
12.10.2015 7:19

J24a15n 33P24r10o94k97o66p 2413606665166

To máte samozřejmě pravdu, že na tom to nestojí (což jsem ani netvrdil pouze jsem rozebíral grafickou stránku her), ale přehlednost mapy je jedním z alespoň pro mě důležitým aspektem hry při výběru :)

0/0
12.10.2015 9:13

J98a34n 55P15r63o61k35o73p 2873486115546

krásným příkladem je třeba nové Armello, které byť s malou, ale přehlednou mapou dokáže vykouzlit divy pro hráče AoW a HoMM vřele doporučuji :)

0/0
12.10.2015 9:16

J40o98s13e20f 33D20a62n93i85š 1226484890911

Stahnul jsem to na warezu. Na par hodin vyzkousel. Odinstaloval a nemam duvod kupovat....

0/0
9.10.2015 13:50

J68a38n 33V78e97s75e56l32ý 7335508569557

Ještě by mě zajímalo jestli tam jdou tvořit random mapy.To mě u trojek štvalo, že ty největší tam byly jen asi 3 a když už jsem věděl kde co je, tak to nebylo tolik zábavné to prozkoumávání.

0/0
9.10.2015 12:58

M21i35l46a47n 28Š74t14ě78p83á11n91e87k 8426312965728

Na netu je map plno.

0/0
9.10.2015 14:49

P30e85t85r 65J23a57r91o95š 2494181495347

ale vetsina sotva presahne (ne)kvalitu random mapy. ale je to pochopitelne, protoze piplat se s huge map, to je fakt na hodne dlouho.

0/0
9.10.2015 16:26

B96a18r75b62o63r77a 97J37a57n47e93č72k85o22v31á 9674462451

ja nejsem nejaky extra hrac, ale k cemu se vzdycky rada posadim jsou age of empires 3 a heroes 3 ( a jeste caesar 3, trojka je nejake magicke cislo na dobre hry asi).

Mam rada hry, uk terych se nemusim neustale nekam logovat, prihlasovat a pripojovat, proste si sednu, zapnu a hraju. Graficka stranka mi prijde svym zpusobem vic okouzlujici nez u novejsich nasledovniku (ackoli heroes 6 jsou magicky pekne a hra take neni spatna), dava prostor pro fantazii a zvladne ji klidne i staricky notebook.

Navic hry jsou propracovane opravdu do detailu a nabizeji spoustu map a moznosti, skoro kazda novejsi verze je dost osekana v tomhle smeru. 

Jedine, co se mi libi vic na heroes 6 oproti 3, je vetsi kontrola nad vyvojem hrdiny - clovek si muze prirazovat ability points podle vlastni nalady a uvazeni, a neni zavisly na vyberu z dvou nahodne vygenerovanych schopnosti, ktere treba vubec nekoresponduji s vyvojem, ktery si pro hrdinu predstavuju ja.

+1/0
9.10.2015 12:43

P45e76t77r 83J11a46r63o89š 2424621435497

AoE3? Vazne? No proti gustu...

Ty random abilty byly prave vyhodou. Hrat s dokonalym hrdinou je jako hrat marias s plnou rukou trumfu. Aspon se pak clovek naucil vsechny ability pouzivat. A ta euforie, kdyz padla ta spravna. Proste ideal.

+1/0
9.10.2015 16:31

M97i19l35a78n 81Š74t35ě39p33á64n32e69k 8256812915228

Vlastnosti mají být vyvážené, člověk by měl vždy něco chtít a nemoci to dostat. Neměl by to zastupovat random systém. HOMAM 1, 2, 3 tohle bohužel nezvládal, 5 nemám tak nahranou, ale aspoň mám pocit, že si to v tomhle dává. Ostatní díly neznám.

0/0
9.10.2015 20:03

J79o10s36e34f 59J14u71h72á56s22z 1169382978

AoE3 mě osobně bavilo ... ale hlavně tedy kampaň, když jsem si z "domovského" města posílal unikátní jednotky :)

0/0
12.10.2015 14:59

M72i44c45h92a17l 49M84a47r16e40š 6558422175216

Dotaz na hráče - už odstranili tu blbost, že při střelbě na střeleckou jednotku je palba opětována?;-€

0/0
9.10.2015 12:15

J80i53ř17í 68J29u54ř51i20c41a 2368183881

Co je na tom hloupého?

+1/0
9.10.2015 15:31

J92o46s61e31f 68J68u95h40á59s29z 1869752178

Tohle je schopnost jedné nebo dvou jednotek, s tím se dá asi žít

0/0
12.10.2015 15:00

J41a17n 74C72h68v79á90t52a92l 7903287487533

Ubisoft produkce...je poslední dobou někdo překvapen? Ubisoft vše co vydává, vydává ve velmi špatném stavu. Jejich QA, pokud nějaké mají, je fakt hodně špatné. O schopnosti zpětně opravit chyby ani raději nemluvit. (týká se teda hlavně věcí za poslední rok).

Jinak šestka byla nakonec dobrá, tak doufám že to třeba časem vyladí. Jako záměr z celou sadou asi nemají úplně špatný (přecijen i to, že oživili i Might and Magic jako RPG je hezké).

+2/0
9.10.2015 10:46

J85a82k56u61b 12S18v84o28b56o47d85a 1832717861455

Jojo Heroes 3 je nejlepsi hra co kdy spatrila svetlo sveta. Posledni dil co jsem hral byla 5ka koukam ze 7ka me taky mine.

0/0
9.10.2015 9:00

L75e60n60k66a 40Č60e87r47n75á 2470728558271

Očividně nemá smysl trojku opouštět tedy :-)

+1/0
9.10.2015 8:55

J46a10r54o42s82l24a81v 22N83ě97m27e77c 5907880847681

proboha, jak se někdo může vážně zabývat takovými dětinskostmi?

0/−14
9.10.2015 8:47

B88a87r96b92o55r76a 41J40a61n17e92č97k45o79v24á 9394622661

jako napr psat do diskuzi, tykajicich se veci, ktere ho nezajimaji? Taky nechapu...

+13/0
9.10.2015 12:44

J81a55n 91Š52o11l57c 1152320907624

Souhlas se vším co bylo řečeno, jen přidám jednu věc, která není skoro nikde zmiňována......všude se mluví o tom jak jsou town screeny stejně hezky malované jako v trojce8-o. Sakra diť to se přece vůbec nedá srovnávat......jako jo dobře mají společné to že je to malované, ale jinak vůbec nic.....Tam kde trojka měla, sice malované, ale krásně detailní a realistické town screeny, ze kterých dýchala atmosféra.....má sedmička malované townscreeny ve stylu pohádek pro předškoláky, ať se na mě nikdo nezlobí........

+2/0
9.10.2015 8:16

T43i87b49o71r 12V77i86z59v75a62r70y 9684674243795

Bezva, koupil jsem o vikendu bratrovi k narozeninám, koukám skvělá volba ;-D Musím se ho optat jak mu to frčí.

+1/0
9.10.2015 8:13

P74a30v82e76l 14V83o86j24á33č17e38k 6752456850480

No, já se už po pětce rozhodl, že navždy zůstanu u trojky. Tu prostě netrumfnou.

+3/0
9.10.2015 7:33
Foto

J32i84ř78í 96K72a67r31e94š 7678911639639

Já mám zatím CODEX verzi - čili bez uplay - i s novým hotfixem, ale těch chyb je tam fakt mraky .. připadá mi to jako beta, některý části jsou mizerný jak technicky, tak graficky .. HOMAM hraju od dvojky a tenhle díl, stejně jako dva předchozí je zklamání.. Ještě mu dám ale za nějakej čas šanci.. Díky bohu za warez, není nad to si něco vyzkoušet, než si to koupím R^

+10/0
9.10.2015 7:26

M10i95c22h87a77l 71T36o36m31á55n85e78k 9557729256

skdoa, tohle byl nesvar i predchoziho dilu, hl ten uplay, je peklo pekel, debilnejsi ochranu by clovek pohledal

+3/0
9.10.2015 6:26

J63o73z11e51f 72Z36á74h47u83m88e27n16s16k98ý 1861188214290

Mne to prestalo šlapať úplne, takže som sa vrátil k päťke.

+1/0
9.10.2015 7:14

M33i24c37h94a50l 97P72a59v21l65á76t 9973983504989

Uplay je jeste v pohode. Peklo je Origin. Zvlast v kombinaci s tim launcherem pro BF.

+1/0
9.10.2015 11:10







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.