Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Life is Strange si nesmíte nechat ujít. Zasáhne vás do srdce

Famózní herní seriál Life is Strange se právě uzavřel posledním dílem a my vám nyní vysvětlíme, proč si ho nesmíte nechat ujít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T60r74u10n69g 27D55u43o66n34g 96T67h74a11n70h 5328115344837

Max je sympaťanda :-)

0/0
8.11.2015 13:22

J76o27s49e39f 87J76u71h44á85s50z 1829402148

Hru jsem zahlédl u kamaráda na Xboxu (v té době byly k dispozici ep. 1 a 2), chvíli jsem si jí zahrál a nepřišlo mi to nijak špatný - taková hříčka na odreagování. Ať už je konec jakýkoliv, nevím co je to posl. několik let ve zvyku pořád břečet a stěžovat si na to a ono (viz. diskuze níže ohledně posl. epizody nebo konce ME). Já jsem s Mass Effectem byl spokojen a jestli si někdy zahraju i tohle, tak to bude určitě podobný...

0/0
6.11.2015 13:50

P46a88v32e87l 18J28i47r49á79n97e91k 6645639919226

Hra ze zacatku dobra. Zase neco trochu "jineho". Posledni epizoda ale dost zklamala. Dost zmatena (cestovani v case sem a tam) a v porovnani s podobnymi vytvory od Telltale Games nic moc noveho (navic jen dva mozne konce, bud tak a nebo onak = nic moc variabilita).

0/0
5.11.2015 21:14

M85i28c59h34a65l 15D49v64o15ř82á12k 9655829757720

Tuhle hru bych přirovnal k procházení se galerií, nebo účastí na koncertě. Takový generátor emocí kde herní prvky slouží k jejich umocnění. Není to pro každého, ale těm co to sedne to poskytne zajímavý zážitek.

0/0
5.11.2015 18:13

I12v61a86n 17P44r86o91c51h83á60z54k84a 3831624845475

Filmo-hra bez nutnosti myšlení pro holky na PS4.

0/0
5.11.2015 16:00

E74l90i53š83k61a 83K76l90í49v40a16r30o31v35á 1515741470271

Pro mě hra roku:-)

0/0
5.11.2015 15:56

J84a30k75u98b 70V11a66l15e49š 8810526637263

Lepší než Talletale série Tales from the Borderlands, se kterou primárně soutěžila, Life is Strange není. Příběh, postavy, vše v Borderlands bylo o generaci dál.

Samostatně však Life is Strange je super.

Je to jinak zpracovaný Talletale koncept. Lépe? Hůře? Jinak. Hrátky s časem to velmi ozvláštnili, opravdu hodně, kdo hrál, ví. Jen ten konec kdy se člověk rozhodl jinak než autoři zamýšleli, mohl být...lepší, ne...takový jaký byl.

+1/0
5.11.2015 9:59
Foto

H67o75n38z45a 77S65r96p 9314733112528

Sto lidí, sto chutí, mě přišly ToB vedle LiS nebetyčně banální, chyba byla zřejmě v tom, že jsem poslední epizody hrál chvíli po sobě.

Já si "špatný" konec vybral napoprvé a až na to, že během něj nehraje Spanish Sahara z něj mám lepší pocit :-)

0/0
5.11.2015 11:15

J44a57k36u63b 14V84a55l34e21š 8170886147593

Tak právě když člověk porovná kolik práce si dali s jedním koncem v LiS a kolik s druhým, tak je celkem vidět který byl ten "správný"...

ToB banální? Odhalení zajatce? Vztahovka mezi roboty? Fionou? Oběti srdceberoucích postav? C'mon...byla to jízda jízd, nejlepší Telltale z dosud vydaných :-):-)

+1/0
5.11.2015 12:42

T44r44u32n92g 11D59u49o15n18g 95T39h28a72n40h 5298575794907

SPOILER!

Právě jsem to dohrál,mohu se vás zeptat jestli  jste   zachránil Chloe nebo město? Já Chloe ale i tak jsem se dost cítil provinile:-/. Nečekal jsem, že ve mě hra dokáže vzbudit i pocit viny.

0/0
11.11.2015 10:18
Foto

H12o79n22z65a 85S66r61p 9254173302718

Taky Chloe a po pravdě jsem ani moc dlouho nepřemýšlel. Abych parafrázoval Stalina - smrt jednoho člověka je tragédie, smrt tisíců je statistika. S Chloe to bylo osobní :-)

0/0
11.11.2015 10:27

F82i93l31i59p 53T12ř68e20b41a 6863740608186

Za předchozích dvacet let mě nikdy nenapadlo pořídit si jakoukoliv konzoli. Prostě neumějí nic, co by nezvládlo PC líp. Až na....

Až na exkluzivky pro PS4.

No jo, tak možná jednou, až budu mít děti, "jim" PS4 pořídím :-)

+1/0
5.11.2015 8:16

F78i72l30i52p 35T93ř18e71b78a 6823190848886

Aha, tohle není exkluzivka (oprav si to, Lupo). No tím líp.

Ty ostatní bohužel ano :-(

0/0
5.11.2015 8:18
Foto

O77n82d16ř84e79j 86Z65a21c85h 3453850253142

Kde píšeme, že je to PS4 exkluzivita? Pokud myslíte tabulku, tam je platforma, na které jsme hru recenzovali, ne výpis všech platforem, na nichž je hra dostupná.

0/0
5.11.2015 10:04

P29a87v70e14l 39D93r11o48t45á42r 7403674169454

RECENZE má čtenáři umožnit se rozhodnout, zda do produktu investovat nebo ne. Pokud v RECENZI uvádíte "Platforma: PS4", tak jediná smysluplná intepretace pro zákazníka je "Aha, hra je pro PS4," což pro PCčkáře znamená "Takže nic, kde je další článek?"

Prosím, opravte to.

+2/−1
5.11.2015 10:17
Foto

O50n88d73ř18e42j 81Z69a95c82h 3393530303622

Recenze řadíme do rubrik jako Pc-Recenze, platformaXYZ-recenze... už nějakých 15 let, to jste si toho všiml až teď? :) Aby tehdy mohl vzniknout systém herních karet, museli jsme udělat několik kompromisů a tohle je jeden z nich: neumíme nijak vytřídit hry podle platforem, jen podle recenzovaných platforem. Napadá mě, že můžeme připisovat na konce článku větu, na jakých platformách je hra dostupná. S tabulkou ovšem nehnu. Nebo máte vy, nebo někdo jiný nějaký lepší nápad? Sem s ním.

+2/0
5.11.2015 10:48

B74a71r91t56o25l32o47m33ě13j 41K84u81s 2695496561463

Připojuji se k názoru, že kolonka "Platforma" ve shrnující tabulce je matoucí. Tabulku totiž vnímám jako shrnující tabulku celé hry, ne konkrétní recenze. Kdybych kolem Life is strange už nějakou dobu nekroužil na Steamu, taky bych se z tabulky domníval, že vychází jen na PS4.

Můj návrh je změnit popisek v tabulce na "Recenzovaná verze". Nebo ideálně tuto novou kolonku přidat, ale kolonku "Platforma" zachovat a v ní by bylo "PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One".

A s lítostí vám musím oznámit, že ač čtu Bonusweb už asi 7 let, rozdělení článků podle platforem prostě nevnímám. Obzvlášťě v novém designu, kde už není nikde patrné. Kliknu na titulní straně idnes.cz na článek a zajímá mě jen text, ne sekce, do které jsem se dostal.

+6/0
5.11.2015 11:08
Foto

O25n10d48ř38e97j 91Z12a52c63h 3253290303892

Výpis by byl ideální, ale s tabulkou teď nehnu, všechno se tahá z databáze herních karet a ty na to nejsou připraveny.

0/0
5.11.2015 16:15

B43a49r50t64o31l18o91m29ě19j 92K43u12s 2135656161133

Popisky se taky tahají z databáze? Jenom změňte "Platforma" na "Recenzovaná verze" a máte hotovo. Pro programátora práce do 30 minut podle složitosti systému. :-)

0/0
5.11.2015 16:36
Foto

O68n85d45ř54e94j 44Z10a55c38h 3593310183762

Celá tabulka je z databáze. Tak to funguje v malých firmách, ne v korporátu. Tady se musí založit ticket, a zároveň zvážit, na co si chci vyplýtvat přidělené zdroje ;-D Ale tohle snad projde :-P

+3/0
5.11.2015 17:25

M37a94r42t13i82n 62B76e62n73e77š 3292467524809

Naprosto souhlasím. Ano, bonusweb to sice takhle dělá už nějakých 15 let, ale taky to už nějakých 15 let je pořád stejně matoucí :D

0/0
9.11.2015 9:49

H96e44r72b90e87r43t 66V27á70c33l85a89v87s20k89ý 4429235401632

Takhle to dopoadá, když IT oddělení "vrtí psem".

+1/0
5.11.2015 16:28

F33i76l89i59p 49T35ř12e41b34a 6483490918726

Nepíšete, jen ta tabulka mne zmátla. :-)

0/0
5.11.2015 14:24

J97a98n 36D64l49o26u64h89ý 7164139190529

Neni to hra! Tecka!

0/−5
5.11.2015 7:21

P25a72v71e44l 48D42r23o95t69á62r 7303564199704

Je to hra. Vykřičník.

+4/0
5.11.2015 10:18

V58l63a94d27i34m96í35r 85K62r33i69s73t77e33n 7346602245338

Tento typ hry mne trochu minul, ale tekovou otázku jedná se stále o hru, nebo je to už nový druh zábavy - vyprávění, spíše interaktivní film? 

Taky  by už konečně mohli vyvinout to pocitové kino;-) (A. Huxley - Konec civilizace)

+1/0
5.11.2015 7:00

J74i86ř77í 90P62e98l20n52á78ř 6395523516899

Hra to v podstatě není. "Hrát" by to mohla i polointeligentní opice s půlkou mozku. Interaktivní film ovšem není žádný nový druh zábavy. Podobné pokusy už tu byly hodně dávno.

0/0
5.11.2015 7:08

P65a15v85e31l 46D65r18o77t32á88r 7913124969654

To záleží na tom, jak si pojem hra definujete. V nejzákladnější formě musí jít o interaktivní aktivitu, kdy na základě vstupů hráče (hráčů) dochází k přechodu z jednoho herního stavu do dalšího. To je všechno. Jakékoliv další požadavky už jsou individuální, a upřímně, při tunelovitosti dnešních akčních her byste mohl dospět k nepříjemnému zjištění, že Call of Duty apod. mají "co se stane" nalinkované ještě víc, než tento interaktivní film :-)

0/−1
5.11.2015 10:28

T25o17m62á80š 45K86a43p77l27a17n 8593529513473

proč píšete, že je to ps titul, když je pro asi 8 platforem? 

a bude čeština? pořídil bych to dceři

0/0
5.11.2015 4:48

L94u54k82á94š 95V27l83k 2521409674256

Čeština se vytváří neoficiální, takže se dodatečně doinstalovává do hry (má instalaci, takže je to snadné). Zatím je hotova epizoda 1, 2, a 3 je beta. Stačí vyhledat v googlu "life is strange čeština"... ;-)

0/0
5.11.2015 6:22

O82n90d43ř82e83j 79M34a46c90h 1572707430519

Dovolím si jen poznatek - mnoho konceptů použitých v LiS jsem již viděl ve Vizuálních novelách(hybrid knihy a hry, populární v Japonsku), což jako fanoušek oceňuji. Konečně něco takového proráží i v mainstream herní scéně.

0/0
5.11.2015 2:59

M18a72r71e57k 54S43e78l98i69n63g93e37r 5919737286546

Naprosto fenomenalni pocin, kteremu hry od Telltale nesahaji ani po kotniky. Za me horky kandidat na hru roku 2015. A soundtrack je bozi.

0/0
5.11.2015 1:55

J34o57s91e79f 89N11o14v58á96k 8914706672935

Hra mi nejak utekla, tak jsem o ni nevedel az do tohoto clanku.

Hodnoceni ma na Steamu velmi pozitivni ... az na posledni epizodu 5, ktera je d;e spousty lidi nejslabsi, a odbyta. Mnoho narozu rika, hrajde jen epizody 1-4 a 5 ignorujte - jinak si zkazite zazitek.

Dalsi to prirovnavaji k (puvodnimu ne DLC) konci Mass effectu 3 - ten me tedy take hodne zklamal a byl jsem dost nastvany.

Jak prosim hodnotite epizodu 5 a hlavne jeji konec vy, jako autor recenze?

0/0
5.11.2015 0:41
Foto

H80o14n52z45a 20S33r48p 9714503722418

Po pravdě patřím mezi těch pár lidí, který s původním koncem Mass Effectu neměli problém a DLC považují za zbytečné. Nicméně beru připomínku, že z hlediska poslední animace vlastně na předchozích dílčích rozhodnutí nezáleželo a stejně tak je to i v Life is Strange. Ať jste během hry dělali cokoli, zvolit si můžete obě možnosti. Jako vyvrcholení příběhu ale samotný závěr funguje fantasticky, ať si zvolíte kteroukoli možnost rozhodně se endočkáte přeslazeného happy endu.Chápu, že se to nemusí líbit úplně každéu, le mysllím, že je to pouze pár hlasitých křiklounů, kteří jsou nejvíce vidět

0/0
5.11.2015 6:37

P96a60v87e63l 50D18r65o35t98á87r 7983774809414

Moc rád bych si přečetl nějakou vaši úvahu na téma "Konec Mass Effect 3".

Potíž s tím koncem je, že:

1. z hlediska herních mechanismů autoři zjevně považují zelený konec za nejlepší, a přitom z filozofického hlediska je to snad ta nejhorší možná věc (všem formám života přepíšeme DNA a myšlenky tak, aby se z nich stali v podstatě nemyslící tvorové, poslušně žijící v míru).

2. Při nejlepším červeném konci hra končí záběrem na nadechující se hráčovu postavu ležící v ruinách Londýna, což by znamenalo, že má za sebou desítky a možná stovky kilometrů volného pádu zemskou atmosférou - a přežil to.

3. Závěry, ve kterých dochází ke zničení Mass Relays (alespoň do doby, než jsou opraveny, což ale logicky musí trvat dlouho), by ve Sluneční soustavě uvěznily miliony bojovníků jiných ras, pro které na Zemi není vůbec žádné jídlo (Turian, Quarian, Krogan), ale kupodivu to nikomu nevadí.

Takže chce-li hráč, aby mu konec ME3 dával smysl, tak mu nezbývá než se přiklonit k Indoctrination Theory, jenže v tom případě vlastně nevíme, jak hra skončila, protože závěrečná konfrontace se odehrávala v Shepardově mysli v rámci posledního zoufalého reaperovského pokusu o indoktrinaci (pak dává smysl, proč se Shepard ze svého "snu" probouzí s takovým nadechnutím).

0/0
5.11.2015 10:25
Foto

H46o59n74z78a 86S86r48p 9974933272288

Sice to není k Life is Strange, ale jelikož jsem si již pod několika svými články všiml, že Vás konec Mass Effectu opravdu trápí, tak Vám napíšu svůj názor. K Vámi uvedeným bodům ale bohužel nemám co říct, přeci jen to bude nějaký ten pátek, co jsem hru dohrál.

Za mě konec série Mass Effectu nespočívá jen ve finální volbě mezi "barevnými" řešeními. Celý třetí díl je vlastně příprava na finální souboj, závěrečná pasáž v rozbořeném městě pak fantasticky buduje napětí, přátelé umírají, atmosféra zmaru by se dala krájet a moment, kdy se Shepard doplazí k cíli prostě funguje,ať je následně parodován sebelépe. Ona kontroverzní entita sice působí jako deus ex machina, kdyby se ale všichni přeživší poplácali po ramenou a rozdali si metály, působilo by to na mě daleko banálněji. Co se týče předchozích voleb - opravdu jsem se nad nimi zamýšlel a nedělal jsem je, kvůli krátkému záběru v outru (jako je v DLC) ani achievementu, ale prostě proto, že jsem se do dané situace vžil a to je mi odměnou samo o sobě. Samotným koncem jsem nijak nadšený nebyl, ale plně respektuji záměry autorů scénáře (mmch. skvělého). Daleko více než řvoucí nespokojence, kteří nedostali přesně to, co si představovali. To, že se fanoušci šťourají v každém detailu a vymýšlí konspirační teorie je dle mého důkazem toho, jak hra dokázala na všechny zapůsobit, nikoli toho, jak je posledních 5 minut hloupých.

+1/0
5.11.2015 11:10
Foto

M82i13c53h11a76l 81M92e60r40d90a 2350591949912

1.stroje nemají DNA a vymývaní mozků jsem si taky nevšiml...stanou se stejnou formou života, takže si porozumí a tím pádem se nebudou chtít jen tak zabíjet...

2. s tímhle se nedá nesouhlasit...

3.Quariani si sebou určitě vzali nějaké Live Ships, ti by měli být v pohodě, určitě jich dost zařvalo, takže by se mohli rozdělit s Turiany...Krogani by měli být schopni jíst jídlo ze Země, teda za předpokladu že na Zemi něco zbylo...

0/0
5.11.2015 22:01







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.