Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Life is Strange si nesmíte nechat ujít. Zasáhne vás do srdce

Famózní herní seriál Life is Strange se právě uzavřel posledním dílem a my vám nyní vysvětlíme, proč si ho nesmíte nechat ujít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T75r67u27n54g 13D66u11o60n49g 23T31h19a71n69h 5908845254157

Max je sympaťanda :-)

0/0
8.11.2015 13:22

J77o92s31e49f 28J43u30h16á81s52z 1609282308

Hru jsem zahlédl u kamaráda na Xboxu (v té době byly k dispozici ep. 1 a 2), chvíli jsem si jí zahrál a nepřišlo mi to nijak špatný - taková hříčka na odreagování. Ať už je konec jakýkoliv, nevím co je to posl. několik let ve zvyku pořád břečet a stěžovat si na to a ono (viz. diskuze níže ohledně posl. epizody nebo konce ME). Já jsem s Mass Effectem byl spokojen a jestli si někdy zahraju i tohle, tak to bude určitě podobný...

0/0
6.11.2015 13:50

P29a82v32e27l 13J44i38r62á67n21e86k 6785399319606

Hra ze zacatku dobra. Zase neco trochu "jineho". Posledni epizoda ale dost zklamala. Dost zmatena (cestovani v case sem a tam) a v porovnani s podobnymi vytvory od Telltale Games nic moc noveho (navic jen dva mozne konce, bud tak a nebo onak = nic moc variabilita).

0/0
5.11.2015 21:14

M77i96c68h41a98l 63D92v57o69ř56á33k 9965489307240

Tuhle hru bych přirovnal k procházení se galerií, nebo účastí na koncertě. Takový generátor emocí kde herní prvky slouží k jejich umocnění. Není to pro každého, ale těm co to sedne to poskytne zajímavý zážitek.

0/0
5.11.2015 18:13

I49v42a28n 93P47r86o54c65h56á56z62k47a 3651164525195

Filmo-hra bez nutnosti myšlení pro holky na PS4.

0/0
5.11.2015 16:00

E96l82i51š18k22a 20K61l63í37v71a23r74o92v16á 1945171470271

Pro mě hra roku:-)

0/0
5.11.2015 15:56

J78a68k83u91b 43V16a21l50e22š 8780606977853

Lepší než Talletale série Tales from the Borderlands, se kterou primárně soutěžila, Life is Strange není. Příběh, postavy, vše v Borderlands bylo o generaci dál.

Samostatně však Life is Strange je super.

Je to jinak zpracovaný Talletale koncept. Lépe? Hůře? Jinak. Hrátky s časem to velmi ozvláštnili, opravdu hodně, kdo hrál, ví. Jen ten konec kdy se člověk rozhodl jinak než autoři zamýšleli, mohl být...lepší, ne...takový jaký byl.

+1/0
5.11.2015 9:59
Foto

H14o59n59z50a 54S40r17p 9134863772898

Sto lidí, sto chutí, mě přišly ToB vedle LiS nebetyčně banální, chyba byla zřejmě v tom, že jsem poslední epizody hrál chvíli po sobě.

Já si "špatný" konec vybral napoprvé a až na to, že během něj nehraje Spanish Sahara z něj mám lepší pocit :-)

0/0
5.11.2015 11:15

J31a33k21u60b 59V60a48l24e30š 8850476677273

Tak právě když člověk porovná kolik práce si dali s jedním koncem v LiS a kolik s druhým, tak je celkem vidět který byl ten "správný"...

ToB banální? Odhalení zajatce? Vztahovka mezi roboty? Fionou? Oběti srdceberoucích postav? C'mon...byla to jízda jízd, nejlepší Telltale z dosud vydaných :-):-)

+1/0
5.11.2015 12:42

T62r76u40n67g 10D41u11o65n51g 66T62h24a52n60h 5648985434397

SPOILER!

Právě jsem to dohrál,mohu se vás zeptat jestli  jste   zachránil Chloe nebo město? Já Chloe ale i tak jsem se dost cítil provinile:-/. Nečekal jsem, že ve mě hra dokáže vzbudit i pocit viny.

0/0
11.11.2015 10:18
Foto

H10o77n62z67a 32S54r61p 9884723642398

Taky Chloe a po pravdě jsem ani moc dlouho nepřemýšlel. Abych parafrázoval Stalina - smrt jednoho člověka je tragédie, smrt tisíců je statistika. S Chloe to bylo osobní :-)

0/0
11.11.2015 10:27

F21i48l46i42p 96T73ř24e72b17a 6713850228486

Za předchozích dvacet let mě nikdy nenapadlo pořídit si jakoukoliv konzoli. Prostě neumějí nic, co by nezvládlo PC líp. Až na....

Až na exkluzivky pro PS4.

No jo, tak možná jednou, až budu mít děti, "jim" PS4 pořídím :-)

+1/0
5.11.2015 8:16

F64i70l95i18p 97T95ř49e79b89a 6853680158586

Aha, tohle není exkluzivka (oprav si to, Lupo). No tím líp.

Ty ostatní bohužel ano :-(

0/0
5.11.2015 8:18
Foto

O40n31d78ř77e36j 76Z70a54c12h 3293290273782

Kde píšeme, že je to PS4 exkluzivita? Pokud myslíte tabulku, tam je platforma, na které jsme hru recenzovali, ne výpis všech platforem, na nichž je hra dostupná.

0/0
5.11.2015 10:04

P46a91v90e71l 52D87r38o96t96á35r 7463624929324

RECENZE má čtenáři umožnit se rozhodnout, zda do produktu investovat nebo ne. Pokud v RECENZI uvádíte "Platforma: PS4", tak jediná smysluplná intepretace pro zákazníka je "Aha, hra je pro PS4," což pro PCčkáře znamená "Takže nic, kde je další článek?"

Prosím, opravte to.

+2/−1
5.11.2015 10:17
Foto

O83n48d35ř78e41j 83Z66a51c44h 3933790943242

Recenze řadíme do rubrik jako Pc-Recenze, platformaXYZ-recenze... už nějakých 15 let, to jste si toho všiml až teď? :) Aby tehdy mohl vzniknout systém herních karet, museli jsme udělat několik kompromisů a tohle je jeden z nich: neumíme nijak vytřídit hry podle platforem, jen podle recenzovaných platforem. Napadá mě, že můžeme připisovat na konce článku větu, na jakých platformách je hra dostupná. S tabulkou ovšem nehnu. Nebo máte vy, nebo někdo jiný nějaký lepší nápad? Sem s ním.

+2/0
5.11.2015 10:48

B67a46r44t50o78l39o60m13ě57j 18K47u96s 2405176611143

Připojuji se k názoru, že kolonka "Platforma" ve shrnující tabulce je matoucí. Tabulku totiž vnímám jako shrnující tabulku celé hry, ne konkrétní recenze. Kdybych kolem Life is strange už nějakou dobu nekroužil na Steamu, taky bych se z tabulky domníval, že vychází jen na PS4.

Můj návrh je změnit popisek v tabulce na "Recenzovaná verze". Nebo ideálně tuto novou kolonku přidat, ale kolonku "Platforma" zachovat a v ní by bylo "PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One".

A s lítostí vám musím oznámit, že ač čtu Bonusweb už asi 7 let, rozdělení článků podle platforem prostě nevnímám. Obzvlášťě v novém designu, kde už není nikde patrné. Kliknu na titulní straně idnes.cz na článek a zajímá mě jen text, ne sekce, do které jsem se dostal.

+6/0
5.11.2015 11:08
Foto

O84n25d83ř14e91j 31Z28a32c87h 3453600363122

Výpis by byl ideální, ale s tabulkou teď nehnu, všechno se tahá z databáze herních karet a ty na to nejsou připraveny.

0/0
5.11.2015 16:15

B96a21r75t37o30l91o62m56ě55j 17K11u89s 2745756111373

Popisky se taky tahají z databáze? Jenom změňte "Platforma" na "Recenzovaná verze" a máte hotovo. Pro programátora práce do 30 minut podle složitosti systému. :-)

0/0
5.11.2015 16:36
Foto

O48n34d31ř61e66j 28Z20a75c13h 3923480233562

Celá tabulka je z databáze. Tak to funguje v malých firmách, ne v korporátu. Tady se musí založit ticket, a zároveň zvážit, na co si chci vyplýtvat přidělené zdroje ;-D Ale tohle snad projde :-P

+3/0
5.11.2015 17:25

M14a28r12t58i15n 46B41e19n75e48š 3542157584779

Naprosto souhlasím. Ano, bonusweb to sice takhle dělá už nějakých 15 let, ale taky to už nějakých 15 let je pořád stejně matoucí :D

0/0
9.11.2015 9:49

H23e93r39b25e29r90t 83V62á24c98l69a82v86s44k72ý 4449815771152

Takhle to dopoadá, když IT oddělení "vrtí psem".

+1/0
5.11.2015 16:28

F51i37l14i52p 83T37ř43e91b61a 6103780258136

Nepíšete, jen ta tabulka mne zmátla. :-)

0/0
5.11.2015 14:24

J88a15n 26D46l86o72u56h38ý 7924889280429

Neni to hra! Tecka!

0/−5
5.11.2015 7:21

P75a28v12e68l 73D93r69o48t62á30r 7723704199114

Je to hra. Vykřičník.

+4/0
5.11.2015 10:18

V81l37a38d83i83m97í95r 79K77r69i97s84t71e34n 7496222615188

Tento typ hry mne trochu minul, ale tekovou otázku jedná se stále o hru, nebo je to už nový druh zábavy - vyprávění, spíše interaktivní film? 

Taky  by už konečně mohli vyvinout to pocitové kino;-) (A. Huxley - Konec civilizace)

+1/0
5.11.2015 7:00

J76i64ř35í 74P28e67l39n39á61ř 6815263436169

Hra to v podstatě není. "Hrát" by to mohla i polointeligentní opice s půlkou mozku. Interaktivní film ovšem není žádný nový druh zábavy. Podobné pokusy už tu byly hodně dávno.

0/0
5.11.2015 7:08

P44a15v45e28l 53D19r90o32t61á97r 7583144839124

To záleží na tom, jak si pojem hra definujete. V nejzákladnější formě musí jít o interaktivní aktivitu, kdy na základě vstupů hráče (hráčů) dochází k přechodu z jednoho herního stavu do dalšího. To je všechno. Jakékoliv další požadavky už jsou individuální, a upřímně, při tunelovitosti dnešních akčních her byste mohl dospět k nepříjemnému zjištění, že Call of Duty apod. mají "co se stane" nalinkované ještě víc, než tento interaktivní film :-)

0/−1
5.11.2015 10:28

T68o29m36á11š 21K11a93p54l75a17n 8193709533533

proč píšete, že je to ps titul, když je pro asi 8 platforem? 

a bude čeština? pořídil bych to dceři

0/0
5.11.2015 4:48

L45u23k63á43š 63V62l79k 2361169944126

Čeština se vytváří neoficiální, takže se dodatečně doinstalovává do hry (má instalaci, takže je to snadné). Zatím je hotova epizoda 1, 2, a 3 je beta. Stačí vyhledat v googlu "life is strange čeština"... ;-)

0/0
5.11.2015 6:22

O70n85d19ř78e16j 31M90a26c97h 1202137600709

Dovolím si jen poznatek - mnoho konceptů použitých v LiS jsem již viděl ve Vizuálních novelách(hybrid knihy a hry, populární v Japonsku), což jako fanoušek oceňuji. Konečně něco takového proráží i v mainstream herní scéně.

0/0
5.11.2015 2:59

M24a49r60e68k 97S35e56l98i64n54g19e97r 5639937506136

Naprosto fenomenalni pocin, kteremu hry od Telltale nesahaji ani po kotniky. Za me horky kandidat na hru roku 2015. A soundtrack je bozi.

0/0
5.11.2015 1:55

J74o61s33e33f 40N35o90v25á48k 8544266912715

Hra mi nejak utekla, tak jsem o ni nevedel az do tohoto clanku.

Hodnoceni ma na Steamu velmi pozitivni ... az na posledni epizodu 5, ktera je d;e spousty lidi nejslabsi, a odbyta. Mnoho narozu rika, hrajde jen epizody 1-4 a 5 ignorujte - jinak si zkazite zazitek.

Dalsi to prirovnavaji k (puvodnimu ne DLC) konci Mass effectu 3 - ten me tedy take hodne zklamal a byl jsem dost nastvany.

Jak prosim hodnotite epizodu 5 a hlavne jeji konec vy, jako autor recenze?

0/0
5.11.2015 0:41
Foto

H43o50n84z52a 48S93r12p 9934813102598

Po pravdě patřím mezi těch pár lidí, který s původním koncem Mass Effectu neměli problém a DLC považují za zbytečné. Nicméně beru připomínku, že z hlediska poslední animace vlastně na předchozích dílčích rozhodnutí nezáleželo a stejně tak je to i v Life is Strange. Ať jste během hry dělali cokoli, zvolit si můžete obě možnosti. Jako vyvrcholení příběhu ale samotný závěr funguje fantasticky, ať si zvolíte kteroukoli možnost rozhodně se endočkáte přeslazeného happy endu.Chápu, že se to nemusí líbit úplně každéu, le mysllím, že je to pouze pár hlasitých křiklounů, kteří jsou nejvíce vidět

0/0
5.11.2015 6:37

P94a47v25e75l 21D24r21o79t86á50r 7463854789304

Moc rád bych si přečetl nějakou vaši úvahu na téma "Konec Mass Effect 3".

Potíž s tím koncem je, že:

1. z hlediska herních mechanismů autoři zjevně považují zelený konec za nejlepší, a přitom z filozofického hlediska je to snad ta nejhorší možná věc (všem formám života přepíšeme DNA a myšlenky tak, aby se z nich stali v podstatě nemyslící tvorové, poslušně žijící v míru).

2. Při nejlepším červeném konci hra končí záběrem na nadechující se hráčovu postavu ležící v ruinách Londýna, což by znamenalo, že má za sebou desítky a možná stovky kilometrů volného pádu zemskou atmosférou - a přežil to.

3. Závěry, ve kterých dochází ke zničení Mass Relays (alespoň do doby, než jsou opraveny, což ale logicky musí trvat dlouho), by ve Sluneční soustavě uvěznily miliony bojovníků jiných ras, pro které na Zemi není vůbec žádné jídlo (Turian, Quarian, Krogan), ale kupodivu to nikomu nevadí.

Takže chce-li hráč, aby mu konec ME3 dával smysl, tak mu nezbývá než se přiklonit k Indoctrination Theory, jenže v tom případě vlastně nevíme, jak hra skončila, protože závěrečná konfrontace se odehrávala v Shepardově mysli v rámci posledního zoufalého reaperovského pokusu o indoktrinaci (pak dává smysl, proč se Shepard ze svého "snu" probouzí s takovým nadechnutím).

0/0
5.11.2015 10:25
Foto

H44o33n34z22a 24S81r43p 9834653242698

Sice to není k Life is Strange, ale jelikož jsem si již pod několika svými články všiml, že Vás konec Mass Effectu opravdu trápí, tak Vám napíšu svůj názor. K Vámi uvedeným bodům ale bohužel nemám co říct, přeci jen to bude nějaký ten pátek, co jsem hru dohrál.

Za mě konec série Mass Effectu nespočívá jen ve finální volbě mezi "barevnými" řešeními. Celý třetí díl je vlastně příprava na finální souboj, závěrečná pasáž v rozbořeném městě pak fantasticky buduje napětí, přátelé umírají, atmosféra zmaru by se dala krájet a moment, kdy se Shepard doplazí k cíli prostě funguje,ať je následně parodován sebelépe. Ona kontroverzní entita sice působí jako deus ex machina, kdyby se ale všichni přeživší poplácali po ramenou a rozdali si metály, působilo by to na mě daleko banálněji. Co se týče předchozích voleb - opravdu jsem se nad nimi zamýšlel a nedělal jsem je, kvůli krátkému záběru v outru (jako je v DLC) ani achievementu, ale prostě proto, že jsem se do dané situace vžil a to je mi odměnou samo o sobě. Samotným koncem jsem nijak nadšený nebyl, ale plně respektuji záměry autorů scénáře (mmch. skvělého). Daleko více než řvoucí nespokojence, kteří nedostali přesně to, co si představovali. To, že se fanoušci šťourají v každém detailu a vymýšlí konspirační teorie je dle mého důkazem toho, jak hra dokázala na všechny zapůsobit, nikoli toho, jak je posledních 5 minut hloupých.

+1/0
5.11.2015 11:10
Foto

M66i58c68h91a56l 31M74e12r37d85a 2240581799102

1.stroje nemají DNA a vymývaní mozků jsem si taky nevšiml...stanou se stejnou formou života, takže si porozumí a tím pádem se nebudou chtít jen tak zabíjet...

2. s tímhle se nedá nesouhlasit...

3.Quariani si sebou určitě vzali nějaké Live Ships, ti by měli být v pohodě, určitě jich dost zařvalo, takže by se mohli rozdělit s Turiany...Krogani by měli být schopni jíst jídlo ze Země, teda za předpokladu že na Zemi něco zbylo...

0/0
5.11.2015 22:01







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.