Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Fallout 4 nenaplnil očekávání. Marketing mu spíše ublížil

Čekání je konečně za námi a nový Fallout se už více než týden vyhřívá na pevných discích osobních počítačů a herních konzolí. Stálo čekání na další díl z post-apokalyptické série za to? Odpověď není jednoznačná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Z98d48e33n71e73k 87C49i61z76e40k 2985351918951

Tesil jsem se hodne... Fallouta 3 jsem dohral uz-ani-nevim-kolikrat (vcetne vsech datadisku). Bohuzel, Fallout 4 je jedno obrovske zklamani. Osobne bych mu dal tak maximalne 30%. Pribeh, ktery mne absolutne neoslovil, dialogy a interakce s NPC na urovni snad jeste horsi nez u her, ktere vychazely pred deseti lety. Postavu jsem dotahl na level 50 a z hlavni pribehove linie jsem odehral 3 questy... A pak me to prestalo bavit... Rv

0/0
11.12.2015 10:49
Foto

T69o65m50á93š 17D65r57š59k31a 8290246442710

S recenzí lze takřka stoprocentně souhlasit. Systém soubojů, zábavnost, grafika a hratelnost to je vše na vysoké úrovni. Logika příběhu a dialogy trochu pokulhávají, ale u open world akčního rpg to nevidím úplně jako problém. Systém perků je ovšem tragédie. Strom je nepřehledný, perky na sebe logicky nenavazují a přestože by si člověk rád vybral od každého něco, kvůli postupnému odemykání nemůže. U názorného grafického postupného znázornění trochu frustrující. Největší problém ovšem u mě jsou Bugy (ano s velkým B). Jen namátkou - u první mise pro BoS jsem se s paladinem Dansem při opouštění arcjet komplexu zasekl ve výtahu s nnekonečným načítáním...nepomohlo nic až nucený teleport přes příkazovou řádku - ovšem bez možnosti pokračovat v dalších misích pro bratrstvo a bez možnosti se s paladinem znovu potkat. Dalším problémem je absence znázornění zámku při lockpickingu (vyřešeno přepnutím hry z externího monitoru na interní monitor v ntbk, ale hrajte na 14'). Posledním bugem kvůli kterému  jsem dokonce přestal dočasně hrát je zaseknutí v bojovém módu, kdy můj hrdina proste neschová zbraň a já tak nemohu pokračovat v hlavním questu... Jak je vidět je toho opravdu hodně a tak pokud bych měl něčím vystihnout titulek "F4 nenaplnil očekávání", tak je to tím, že hra je zabugovaná takovým způsobem, že je nemožné ji hrát. (podotýkám, že mám nejnovější verzi)...Rv

0/0
26.11.2015 21:12
Foto

J20a15n 43M36a20c43k 5777662132755

Taky me to po par hodinach prestalo bavit. Ale spis to bude tim ze hraju neco jineho co me bavi vic. Zatim nelituji ze jsem si to koupil, co mi ale osobne vadi jsou ty zmrsene konverzace, ale i ten fakt ze jako hlavni hrdina travite hodiny plnenim vedlejsich questu zatimco vam nekde umira dite. Co to je za blbost?

0/0
26.11.2015 12:23

J62o34s72e63f 82S11v39o70b79o87d86a 7976702649184

Radio Jerevan ( pardon Idnes) napise recenzi jak Fallout4 nenaplnil ocekavani a jak mu marketing ublizil.  Takze Fallout 4 utrzil 3/4 miliardy dolaru za 2 tydny , vsichni hraci co znam jsou az na drobnosti spokojeni, social media jsou plne komentaru.. ale Idnes si stejne lajzne takto nehorazne debilni titulek

+2/0
23.11.2015 23:49

P29a35v41e90l 81K74a21f51k67a 8344273141305

Recenze je subjektivní, popisuje to, jak si recenzent té hry všímá a užívá. To kolik ta hra utržila nemá nic společného s tím, jak je kvalitní, hodně lidí si ji koupilo kvůli nostalgii ze dřívějších dílů a kvůli tomu, že ta série je herní legendou. Titulek dle mého není debilní, naopak úplně souzní s tím co si o té hře myslím já (viz níže- stejně tak do velké míry souhlasím i s tím, co se přímo v té recenzi píše). Ta hra není špatná (to ani titulek netvrdí), ale prostě mohla 

(a MĚLA!) být lepší...

+2/0
24.11.2015 13:24

M92i91c64h84a36l 86P83a89v40l13á33t 9853673464229

Metacritic: 5.3. To je velka slabota na takovy titul. Tolik k te spokojenosti hracu a socialnim mediim.

0/0
25.11.2015 13:16

Z15d11e40n27e56k 38C48i77z68e47k 2775441708511

Marketing mu neublizil, ten si myslim byl zvladnuty velice pekne... S.P.E.C.I.A.L. videa si radpoustim i mimo hru ;-) Ale problem u F4 je, ze to je prave jen a pouze marketingovy hype a hra jako takova je hodne spatna. A kdyz ne uplne spatna tak je to minimalne naprosto totalne promrhany potencial.

0/0
11.12.2015 10:52

J97a51r41o43s14l52a74v 67P93r16u15s78a 9812410512504

no ja to nakonec rozehral znova protoze sem zjistil ze je tam 70perku a ja to blbe pochopil :) no a hraju to ultra pomalu a asi to bude zajimavejsi nez se zdalo hnedka na zacatku v bunkru se da vzit paska s hrou neco jako donkey kong ale z faloutu :-)

+1/0
23.11.2015 20:16

O60t78a 50B35u83r30i22a22n 1127897752447

Pěkná recenze.

0/0
23.11.2015 18:20

P36e45t57r 28V46o22c94í41l81k87a 1254157788107

Pridam taky svuj nazor. Nejsem vubec znalec Fallout sveta, zacal jsem az na trojce, a bavila me neskutecne F3 i NV, dokonce jsem mezi nimi nespatroval az takovy rozdil, takze jsem si rikal, ze F4 bude pro mne zase super, protoze nejsem tak narocny, jako ostatni. No, neni. Nemuzu prijit na to cim to je, ale proste me ta hra nejak nebavi. Hned po vylezu z vaultu a prvnim mestecku mi tam proste neco zacalo chybet. Ovladani je naprosto priserne a bugovost velka. Ale hlavni je, ze postradam jakykoliv naboj a motivaci kamkoliv chodit, cokoliv hledat, s kymkoliv mluvit ci bojovat. Nevim, cim to je.

O vylepsovani postavy ani nemluve, to je zmrsene totalne. Hre jsem dal zatim par hodin, a planuju to jeste zkusit. Ale jsem velmi blizko tomu, abych to vzdal, coz bych nikdy neveril, ze bude mozne.

+2/0
21.11.2015 21:26

D58a64v59i61d 31C43s97u86c15s36k93a 6209716569266

Neboj. Já znalec Falloutu jsem. Taky pořád remcám že to mohlo být lepší ale celkově to je parádní hra.

+2/−1
21.11.2015 22:21

J56a22n 91K40r72p76e27c 5706773424332

ja se spis ptam, kdo necekal, ze se z falloutu stane bezduche konzolovite neco pro bezduche konzolve mackace tlacitek ve stylu halo, call of duty aj primitivnich sra*ek. tak to proste je. fandove a RGPckari jsou na vyhynuti, od nich takovy kseft nebude. vydavatel potrebuje prodat. fanda serie a RPG si to stejne koupi, stejne si to zahraje a nastve ho to, ale ziskaji novou herni komunitu "mackacu" casem na to naroubuji multiplayer pro extrablbecky a je hotovo.

+7/−2
21.11.2015 10:32

A23n15t38o64n46í68n 47H67o25l43í21k 8537353264810

Jako neni to spatna hra. Ale cekal jsem vic. Mnohem vic.

+3/0
20.11.2015 16:00

V14á12c59l41a40v 84M11a31š19a40t 2981573659186

Už jste na sto hodinách?

Já na čtyřiceti... level 29, momentálně stavím mrakodrap. Až dojdou suroviny, asi se vrhnu na nějaký z nekonečných úkolů... seženu peníze, nakoupim materiál a budu stavět dál.

Proč? Protože můžu. Zajímá mě, jak vysoko to lze :-)

Možná pak také napíšu "čekal jsem víc"...

+2/−1
22.11.2015 23:21

Z27d90e81n44e60k 64C64i62z91e31k 2655541348871

Pokud budu chtit hrat nekonecne neco a delat tam veci "protoze muzu" tak si zahraju Minecraft s nejakym vychytanym modpackem a uziju si u toho mnohem vice zabavy nez u F4 a za mnohem mene penez ;-) (a ve F4 jsem lvl 50+ a nebavi, nebavi, nebavi) Rv

0/0
11.12.2015 10:58

J78a88n 96K58o29c28i51á11n 9870721407732

K té diskuzi dole o zatracování Fallout 3 a naopak vynášení Fallout Nev Vegas bych dodal osobní zkušenost. Podle mého osobního subjektivního názoru je hlavním rozdílem atmosféra. To je hlavní důvod proč většina veteránů série Fallout tak vyzdvihuje FNV a kritizuje F3. Já  prostě při tom hraní měl radikálně jiné pocity. Prostě k dohrání F3 jsem se musel vyloženě nutit a opravdu nyní z hlavy nevylovím jediný okamžik který mě nějak zasáhl. V FNV jsem měl celou dobu takový špatně definovatelný pocit naléhavosti. Konfrontaci mezi legií a NCR vysela ve vzduchu a já opravdu zažíval opět stejné pocity jako v F1 F2 a i struktura a zaměření questů tomuto pocitu pomáhala, Já osobně prostě myslím, že nováček ve světě F3 žádný posun kvality nemohl vidět, ale já jsem příklad toho, že lidé kteří opravdu vyrostli na F1 F2 mezi těmi hrami vidí propastný rozdíl i přes to, že nováčkovy připadají stejné. Mimochodem podobný názor se vyskytuje i na několika českých i zahraničních webech kam přispívají právě dlouholetí fanoušci série.

+5/0
20.11.2015 14:05

J81a73r52o63s25l59a16v 68P66r76u12s36a 9432440472534

no F3 se dalo celkem hodne upravit a co me hodne pomohlo bylo nahrani hudby z F1aF2 to bylo super ale nejak sem ty modifikace uz nenasel nebo teda sou na placenym serveru

0/0
20.11.2015 19:02

M47i93r77o48s63l44a75v 83S52t29a68s68t59n96y 7724393426711

No, vidíte a v NV byla na mnoha místech použita hudba z 1 a 2 přímo. Ale NV je taky bez modů ne úplně snadno hratelný, o tom žádná.

0/0
21.11.2015 19:01

M90a34r88c20e56l 23H90r19o37c71h 9299399802

Škoda, že jsem ta třída úplně mimo... :-/ Já sice taky "vyrostl" na F1 a F2, ale než hrát Fallouty v 3D, to snad radši dříve zatracovanej Fallout Tactics. TBS mi k tomu seděla mnohem víc. A že z tohohle žánru můžou být pořád dobré hry dokázal XCOM.

0/0
20.11.2015 19:37

J27a91r18o66s49l29a92v 79P13r35u87s28a 9482740632484

no tactics tak nejak zmizel a me se teda libil strasne moc a hral sem ho snad 5x

0/0
20.11.2015 20:51

S96t18a51n38i69s14l15a80v 55A68u88g37u16s31t84i73n 2246574492380

Tuším že FT už je abandonware a lze ho legálně stáhnout.

0/0
26.11.2015 19:23

M78i79r80o31s75l31a71v 41S18t16a31s34t71n69y 7614183796421

Hele, já po zkušenostech s trojkou odmítal NV i přes veškeré ohlasy hodně dlouho zkusit. Přemluvil mě až kamarád a netvrdím, že jsem si hru zamiloval po 5 odehraných hodinách, ale nakonec k tomu došlo. Doporučuju se přemoct a jít do toho.

A Tactics je skvělá hra.

0/0
21.11.2015 19:02

J72a74r62o47s62l44a47v 46J20a24k96u80b96o63v 8112485905577

myslim ze tato recenzia to vystihuje celkom slusne:

"Fallout 4 is a game where you’re going to rebuild society as you play. In fact, you don’t have a choice. You’re going to be a hero who make the ruined world a better place, like it or not. This isn’t the kind of choice-and-consequence Fallout that will let you play the villain. You won’t blow up Megaton. Your choices will be a) pet the puppy or b) cuddle the puppy. The worst you can do is pet the puppy sarcastically. "

http://www.quartertothree.com/fp/2015/11/19/you-will-save-the-world-and-what-a-world-in-fallout-4-whether-you-like-it-or-not/

+8/0
20.11.2015 13:12

B78o72h57u88m81i38l 59J82a37r79o31š 6842956228

Nevím jestli ten, kdo ty hry hodnotí má bug spíše v sobě :-) a myslím si, že hru ani nedohrál nebo nehrál a jestli jsou nějaké bugy, tak co čeká je to obrovský svět s nekonečnou řadou možností, takže nějaká ta chybka se najde, ale dát 75% hře, která má za den 12 mil. prodaných kopií je nelogické. 

https://www.youtube.com/watch?v=Pze9GlPoYdQ&index=13&list=PLmcj4070cHI796-UIJJ2V7cI0MPtH4Clw

0/−8
20.11.2015 6:29

M14i61r48o69s95l15a15v 28S83t23a85s34t93n97y 7914343536731

Jo jakože kvalita se odvíjí podle počtu prodaných kusů? To je vskutku myšlenka dne.

Věřím, že k rannímu Blesku posloucháte Evu a Vaška.

+13/0
20.11.2015 7:39

J16a60r68o87s83l92a11v 14P58r79u16s87a 9622820432754

50% je prumer 60% je nadprumer 75% je velice dobre ,nevim kolik by to melo dostat spis hodnoceni jako 9/10  sou uplnej nesmysl

0/0
20.11.2015 18:02

J95o11s50e95f 85H51á87j82e67k 6528700979252

... tejden, nebo dva ... po vydání dalšího dílu, víte, že je naprd? Tak to jste dost dobrý polobozi...:-P

0/−1
19.11.2015 21:56

J72i58ř42í 81J38u60ř51i47c97a 2118793801

Proč? Jsou řízci co to už dohrali. Stačí si přečíst kritiky na netu nebo kouknout na YouTube.

0/0
19.11.2015 23:14

J21o21s13e23f 35D43a79n46i40š 1246574570561

Sou borci co proste jen bezi dopredu a kaslou na okolni veci a ti to dohrali. Pak sou lidi co si hru chteji uzit a nikam nespechaji, a ti to jeste dohrane nemaji. Ono je rozdil hrat hru 48 hodin v kuse a projet ji na jeden zatah, anebo to hrat dve hodinky denne, to si potom clovek tu hru uzije uplne jinak.

Osobne nemam vuci tomuto dilu zadnou zasadni vytku.

+1/−1
20.11.2015 2:28

J72a64r63o82s45l94a20v 43J60a86k80u89b24o14v 8502615465447

ak je ta hra nemastna neslana, a s povodnym falloutom uz nema nic spolocne, tak to nemusis dohrat aby si vedel ze to uz nie je ono... Bethesda znova prevarila uz dost slaby caj ktory spravili pri F3... ak by to vydali ako FPS od zaciatku, tej kritiky by tu tolko nebolo... no toto ani nahodou uz nie je Fallout...

0/0
20.11.2015 13:08

J58a13r97o84s71l17a70v 55P48r56u72s81a 9912220112664

no to je problem ja hral F3 stylem toulani se po krajine a kaslani na hlavni pribeh a zjistil sem ze je to nuda protoze zadnej tajnej ukryt tajna zbran nakej navod se nekona a prestalo me to bavit tak sem se vratil k hlavni linii a dohral sem to a bylo to zabavnejsi a potom ztraci ytochu smysl ta volnost a z F4 mam zatim pocit podobnej toulani se po krajine a objevovani nema moc smysl ani vyznam

0/0
20.11.2015 18:05

M80a12r93c74e42l 46H95r44o25c11h 9699629472

Prdlajs. Když hra fakt chytne, tak třeba šest osm hodin denně (teda za víkend) uteče jak voda. Naopak, hrát ty dnešní roztahané hry hodinu dvě denně, tak dva tři dny vynechám, není čas, není chuť a už si nepamatuji, o co tam vlastně jde.

+1/0
20.11.2015 19:41

J61i88ř31í 36D73u94š21e22k 8232601651963

vy budete jeden  z tech co ve skyrimu chytali motyli.

0/0
23.11.2015 17:31

J73i87ř48í 86Ř21e40h17o18ř 9318908496948

nebuguje mi to, líbí se mi to. Ale štve mě ta motivace všechno sebrat. Když vyčistím lokaci od nepřátel, tak se tam musím ještě minimálně jednou vrátit pro bordel. Dost mě to brzdí v postupu hrou. Interface pipboye a ovládání už jsem ani jiné nečekal. Po předchozích dílech a skyrimu už se ten zhovaděnej systém dal čekat.

+2/0
19.11.2015 20:07

V64á42c63l37a64v 48M75a71š54a54t 2781933359296

Perků možná nejsou stovky, ale minimálně stovka jich je... plus lze většinu z nich vylepšit (celkem potřebujete asi 265 levelů na namaxování všech). Navíc spousta perků má po vylepšení další, nové vlastnosti (Třeba jsem si všiml jednoho perku, který v sobě postupně obsáhne 2 perky z Fallout 3). Nevim, no... nikdy mi to nechybělo.

Dialogové volby jsou závislé hlavně na charismatu, ale některé perky jsou důležité pro některé úkoly, kde minimálně ušetří nějaký čas nebo peníze.

Co se bugů týče... za 20 hodin jsem narazil jen na šílenou AI, a pár grafických drobností- žádné mizení věcí jsem nezaregistroval.

No a permanentní potřeba surovin při stavbě osady... tohle není simcity :D

Když se věnujete hlavně akci tzn. questy a průzkum, suroviny najdete tak nějak automaticky... popř. sem tam něco rozeberete. Pokud ale chcete dvě hodiny stavět mrakodrap jako já, tak to asi bude chtít nějakou zásobu surovin :D

0/0
19.11.2015 18:13

R13o90m73a92n 84Š89i81m60ů81n80e97k 4709378611

pouzij kod : tgm   -  pak budes met pro staveni neomezene mnozstvi surek.....

0/0
26.11.2015 19:06
Foto

J81a50k16u53b 80R98a45i34d10a 5558786599334

S autorem vcelku souhlasím, až na dvě věci. Za prvé, mě osobně vůbec nechytl crafting. Ten mě baví (a dává mi smysl) v MMO hrách, v singlu mě míjí. Ale to je můj problém, to chápu. Co mě ale dostalo víc, je to, s jakou naivní a banální jednoduchostí je všechno sypáno hráči pod nos. Power armor v první půlhoďce hraní? Check. Pes v prvních dvaceti minutách, který se přidá hned poté, co jej potkáte? Check. Dvě osady? Check. Novinářka, která se k vám přidá jen proto, že jste s ní udělali interview, načež vás bez mrknutí oka následuje do krvavé lázně ve věži plné supermutantů? Asi normálka.

+3/0
19.11.2015 15:36

J10a58n 97M26a93r42e42k 1463819878282

Včera jsem poprvé navštívil Glowing sea. Mazec. R^ :-)

0/0
19.11.2015 15:02

M10a74t12t79e51o 80K76o82u67n76o11v27s91k95y 1530281748313

Tam je to fajn. A Virgil je fešák k pohledání.;-D

+1/0
19.11.2015 21:38

R90o38m67a84n 43Š13i11m58ů79n49e71k 4219678491

Souhlas tam me to dostalo totalne.

0/0
26.11.2015 19:08

F17i69l71i92p 79T44ř58e96b75a 6363770558266

Předesílám, že po tragédii, jakou byl F3, jsem ještě nenašel odvahu si zahrát F:NV.

Čtyřku jsem ale zkusil, a zatím jsem příjemně překvapený. Upřímě za největší problém na PC považuji port příšerného konzolového UI. Chápu, že na konzolích jsou možnosti omezené, na PC je ale použití stejné klávesy na několik diametrálně odlišných akcí nepřípustné.

Dovednosti mi nijak nechybí. Po tom paskvilu (fixních 25/50/75/100% na všechno), co byl ve Falloutu 3 jsem vlastně rád, že ho tvůrci opustili. Ikdyž bych ocenil, kdyby zvolené perky měly nějaký dopad na vývoj postavy...

Co se technických chyb týká, hra by nemusela padat, jinak mě taky moc netrápí. Rozhodně mi ve vzduchu visící NPC vadí míň, než to, že jsou nesmrtelní, že se teleportují za mnou, nebo naopak, že po povelu k útoku zůstanou stát na místě do soudného dne (nebo dokud je znova ručně nezavolám).

A ano, propracovanost dialogů a obecně možností řešení úkolů ani náhodou není hodna registrované obchodní značky Fallout

0/0
19.11.2015 14:48

O90n31d24ř75e49j 46M91o62t22l 7964189460439

New Vegas je lepší (o hodně) než trojka i než čtyřka.

+6/0
19.11.2015 15:26

M93a17r77t74i34n 86V37a38l16e34n55t45a 2587138387

Taky nechápu to plivání na Fallout 3. Mě ta hra bavila hodně a Vegas to jenom podtrhuje...

+5/−2
19.11.2015 16:14

A21d92a19m 86Š67p75i33l12l63a57r 8509957902106

Nechapu ten vseobecny hate na F3. Ja si to nedavno pustil po dohrani a hodne casu stravenem v NV(coz je naprosto bozi zalezitost, kterou jsem uz na vsechny zpusoby prehral xkrat) a pustil jsem si GOTY F3. A bylo to taky dobry! Vtipny kecani, fajn velkej svet, zpracovani i dej...vazne netusim kde je chyba, ale v te hre urcite ne.

0/−1
20.11.2015 7:29

M39i73r78o97s38l68a79v 24S96t59a79s43t80n32y 7254193686861

Já zas nechápu, jak někdo může říct, že F3 je stejně dobrej jako NV.

0/0
20.11.2015 7:40

J36a82r62o53s28l11a60v 34P40r97u22s69a 9932590862864

f3 bylo celkem dobry kdyz to clovek cely upravil modifikacema ale sazmorejme nakej vedlejsi pribeh nebo motivace se tam nejak moc prochazet stejne chybela NV se me taky libilo vic F3 sem si chtel zahrat znova ale uz sem nenasel ty modifikace na ktery sem byl zvyklej a vubec se me to nelibilo

0/0
20.11.2015 19:01

A23d36a39m 93Š22p77i34l92l13a73r 8429237692146

Nerikam lepsi, stejny, ale taky dobry proste sem si to s chuti dohral. Ale evidentne vec nazoru. Nekdo rad knedliky se zelim jinej s jahodama:)

0/0
21.11.2015 0:50

K46u48b82í54k 14C69h79l12u89m26e53c19k67ý 5282881667614

Mohu se zeptat jak se dá osadníkovi, aby sbíral suroviny? A jak se dává jiná zbraň a brnění? Dát Trade a vybrat vše co má a dát mu nové? Jinak útočí někdo na osadu? Zatím po 30 hodinách se mi to nestalo.

0/0
19.11.2015 14:23

V67á72c86l71a37v 31S54v60o96b88o50d75a 3931179570600

občas mi osadníci začali bojovat s radškorpiony :-) osadník se pošle pracovat tak, že jsi v módu stavění, ukážeš na osadníka a dáš "command" je tam myslim defaultně klávesa E pak přejdeš k zahrádce a dáš na plodině zase E, je tam myslim assign a je to. Stejně to funguje na všechno co chceš aby dělal.

0/0
19.11.2015 14:33

J96a83n 51M65a56r20e14k 1423189658582

Pokud myslíš surovinami jídlo, to ti popsal kolega dole, ale pokud myslíš různé materiály, jako ocel, hliník a podobně, musíš nejdřív postavit scavenging station v sekci resources > miscellaneous a přiřadit k němu nějakého osadníka. Zbroj a zbraň jim dáš tak, jak popisuješ, ale ještě musíš u každé položky dát "equip", já to mám pod písmenem T. Na osadu mi čas od času zaútočí, většinou nájezdníci nebo supermutanti, někdy mi i třeba někdo unese obchodníka. Útoky se prý dějí častěji, pokud máš osadu nedostatečně zabezpečenou.

0/0
19.11.2015 14:49







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.