Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Fallout 4 nenaplnil očekávání. Marketing mu spíše ublížil

Čekání je konečně za námi a nový Fallout se už více než týden vyhřívá na pevných discích osobních počítačů a herních konzolí. Stálo čekání na další díl z post-apokalyptické série za to? Odpověď není jednoznačná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Z97d36e88n36e10k 81C34i57z67e91k 2225301688371

Tesil jsem se hodne... Fallouta 3 jsem dohral uz-ani-nevim-kolikrat (vcetne vsech datadisku). Bohuzel, Fallout 4 je jedno obrovske zklamani. Osobne bych mu dal tak maximalne 30%. Pribeh, ktery mne absolutne neoslovil, dialogy a interakce s NPC na urovni snad jeste horsi nez u her, ktere vychazely pred deseti lety. Postavu jsem dotahl na level 50 a z hlavni pribehove linie jsem odehral 3 questy... A pak me to prestalo bavit... Rv

0/0
11.12.2015 10:49
Foto

T30o51m61á17š 46D61r59š42k37a 8700626942950

S recenzí lze takřka stoprocentně souhlasit. Systém soubojů, zábavnost, grafika a hratelnost to je vše na vysoké úrovni. Logika příběhu a dialogy trochu pokulhávají, ale u open world akčního rpg to nevidím úplně jako problém. Systém perků je ovšem tragédie. Strom je nepřehledný, perky na sebe logicky nenavazují a přestože by si člověk rád vybral od každého něco, kvůli postupnému odemykání nemůže. U názorného grafického postupného znázornění trochu frustrující. Největší problém ovšem u mě jsou Bugy (ano s velkým B). Jen namátkou - u první mise pro BoS jsem se s paladinem Dansem při opouštění arcjet komplexu zasekl ve výtahu s nnekonečným načítáním...nepomohlo nic až nucený teleport přes příkazovou řádku - ovšem bez možnosti pokračovat v dalších misích pro bratrstvo a bez možnosti se s paladinem znovu potkat. Dalším problémem je absence znázornění zámku při lockpickingu (vyřešeno přepnutím hry z externího monitoru na interní monitor v ntbk, ale hrajte na 14'). Posledním bugem kvůli kterému  jsem dokonce přestal dočasně hrát je zaseknutí v bojovém módu, kdy můj hrdina proste neschová zbraň a já tak nemohu pokračovat v hlavním questu... Jak je vidět je toho opravdu hodně a tak pokud bych měl něčím vystihnout titulek "F4 nenaplnil očekávání", tak je to tím, že hra je zabugovaná takovým způsobem, že je nemožné ji hrát. (podotýkám, že mám nejnovější verzi)...Rv

0/0
26.11.2015 21:12
Foto

J52a60n 66M56a86c19k 5957842652545

Taky me to po par hodinach prestalo bavit. Ale spis to bude tim ze hraju neco jineho co me bavi vic. Zatim nelituji ze jsem si to koupil, co mi ale osobne vadi jsou ty zmrsene konverzace, ale i ten fakt ze jako hlavni hrdina travite hodiny plnenim vedlejsich questu zatimco vam nekde umira dite. Co to je za blbost?

0/0
26.11.2015 12:23

J25o22s43e33f 98S17v35o95b12o58d27a 7806172669634

Radio Jerevan ( pardon Idnes) napise recenzi jak Fallout4 nenaplnil ocekavani a jak mu marketing ublizil.  Takze Fallout 4 utrzil 3/4 miliardy dolaru za 2 tydny , vsichni hraci co znam jsou az na drobnosti spokojeni, social media jsou plne komentaru.. ale Idnes si stejne lajzne takto nehorazne debilni titulek

+2/0
23.11.2015 23:49

P30a93v49e77l 84K37a29f62k29a 8744253391315

Recenze je subjektivní, popisuje to, jak si recenzent té hry všímá a užívá. To kolik ta hra utržila nemá nic společného s tím, jak je kvalitní, hodně lidí si ji koupilo kvůli nostalgii ze dřívějších dílů a kvůli tomu, že ta série je herní legendou. Titulek dle mého není debilní, naopak úplně souzní s tím co si o té hře myslím já (viz níže- stejně tak do velké míry souhlasím i s tím, co se přímo v té recenzi píše). Ta hra není špatná (to ani titulek netvrdí), ale prostě mohla 

(a MĚLA!) být lepší...

+2/0
24.11.2015 13:24

M58i35c71h84a68l 83P15a29v36l65á74t 9753823544509

Metacritic: 5.3. To je velka slabota na takovy titul. Tolik k te spokojenosti hracu a socialnim mediim.

0/0
25.11.2015 13:16

Z60d72e52n53e40k 59C84i60z77e13k 2575861608901

Marketing mu neublizil, ten si myslim byl zvladnuty velice pekne... S.P.E.C.I.A.L. videa si radpoustim i mimo hru ;-) Ale problem u F4 je, ze to je prave jen a pouze marketingovy hype a hra jako takova je hodne spatna. A kdyz ne uplne spatna tak je to minimalne naprosto totalne promrhany potencial.

0/0
11.12.2015 10:52

J48a82r31o31s97l76a48v 38P52r65u77s45a 9142940322634

no ja to nakonec rozehral znova protoze sem zjistil ze je tam 70perku a ja to blbe pochopil :) no a hraju to ultra pomalu a asi to bude zajimavejsi nez se zdalo hnedka na zacatku v bunkru se da vzit paska s hrou neco jako donkey kong ale z faloutu :-)

+1/0
23.11.2015 20:16

O88t30a 31B42u81r45i31a35n 1477797512557

Pěkná recenze.

0/0
23.11.2015 18:20

P95e26t29r 22V31o75c76í22l74k52a 1264317688957

Pridam taky svuj nazor. Nejsem vubec znalec Fallout sveta, zacal jsem az na trojce, a bavila me neskutecne F3 i NV, dokonce jsem mezi nimi nespatroval az takovy rozdil, takze jsem si rikal, ze F4 bude pro mne zase super, protoze nejsem tak narocny, jako ostatni. No, neni. Nemuzu prijit na to cim to je, ale proste me ta hra nejak nebavi. Hned po vylezu z vaultu a prvnim mestecku mi tam proste neco zacalo chybet. Ovladani je naprosto priserne a bugovost velka. Ale hlavni je, ze postradam jakykoliv naboj a motivaci kamkoliv chodit, cokoliv hledat, s kymkoliv mluvit ci bojovat. Nevim, cim to je.

O vylepsovani postavy ani nemluve, to je zmrsene totalne. Hre jsem dal zatim par hodin, a planuju to jeste zkusit. Ale jsem velmi blizko tomu, abych to vzdal, coz bych nikdy neveril, ze bude mozne.

+2/0
21.11.2015 21:26

D30a32v31i92d 56C76s65u59c74s38k30a 6599826599626

Neboj. Já znalec Falloutu jsem. Taky pořád remcám že to mohlo být lepší ale celkově to je parádní hra.

+2/−1
21.11.2015 22:21

J20a21n 93K20r71p97e53c 5626333474532

ja se spis ptam, kdo necekal, ze se z falloutu stane bezduche konzolovite neco pro bezduche konzolve mackace tlacitek ve stylu halo, call of duty aj primitivnich sra*ek. tak to proste je. fandove a RGPckari jsou na vyhynuti, od nich takovy kseft nebude. vydavatel potrebuje prodat. fanda serie a RPG si to stejne koupi, stejne si to zahraje a nastve ho to, ale ziskaji novou herni komunitu "mackacu" casem na to naroubuji multiplayer pro extrablbecky a je hotovo.

+7/−2
21.11.2015 10:32

A46n61t93o69n18í10n 66H15o33l55í81k 8307573814590

Jako neni to spatna hra. Ale cekal jsem vic. Mnohem vic.

+3/0
20.11.2015 16:00

V75á93c96l29a73v 97M20a61š10a24t 2951713859466

Už jste na sto hodinách?

Já na čtyřiceti... level 29, momentálně stavím mrakodrap. Až dojdou suroviny, asi se vrhnu na nějaký z nekonečných úkolů... seženu peníze, nakoupim materiál a budu stavět dál.

Proč? Protože můžu. Zajímá mě, jak vysoko to lze :-)

Možná pak také napíšu "čekal jsem víc"...

+2/−1
22.11.2015 23:21

Z67d22e20n98e46k 14C67i16z22e14k 2825151468961

Pokud budu chtit hrat nekonecne neco a delat tam veci "protoze muzu" tak si zahraju Minecraft s nejakym vychytanym modpackem a uziju si u toho mnohem vice zabavy nez u F4 a za mnohem mene penez ;-) (a ve F4 jsem lvl 50+ a nebavi, nebavi, nebavi) Rv

0/0
11.12.2015 10:58

J67a49n 13K92o53c66i73á96n 9790121887712

K té diskuzi dole o zatracování Fallout 3 a naopak vynášení Fallout Nev Vegas bych dodal osobní zkušenost. Podle mého osobního subjektivního názoru je hlavním rozdílem atmosféra. To je hlavní důvod proč většina veteránů série Fallout tak vyzdvihuje FNV a kritizuje F3. Já  prostě při tom hraní měl radikálně jiné pocity. Prostě k dohrání F3 jsem se musel vyloženě nutit a opravdu nyní z hlavy nevylovím jediný okamžik který mě nějak zasáhl. V FNV jsem měl celou dobu takový špatně definovatelný pocit naléhavosti. Konfrontaci mezi legií a NCR vysela ve vzduchu a já opravdu zažíval opět stejné pocity jako v F1 F2 a i struktura a zaměření questů tomuto pocitu pomáhala, Já osobně prostě myslím, že nováček ve světě F3 žádný posun kvality nemohl vidět, ale já jsem příklad toho, že lidé kteří opravdu vyrostli na F1 F2 mezi těmi hrami vidí propastný rozdíl i přes to, že nováčkovy připadají stejné. Mimochodem podobný názor se vyskytuje i na několika českých i zahraničních webech kam přispívají právě dlouholetí fanoušci série.

+5/0
20.11.2015 14:05

J85a85r10o71s88l35a67v 93P70r55u66s34a 9852950232184

no F3 se dalo celkem hodne upravit a co me hodne pomohlo bylo nahrani hudby z F1aF2 to bylo super ale nejak sem ty modifikace uz nenasel nebo teda sou na placenym serveru

0/0
20.11.2015 19:02

M80i86r29o36s92l52a55v 87S20t22a65s49t48n10y 7714163156921

No, vidíte a v NV byla na mnoha místech použita hudba z 1 a 2 přímo. Ale NV je taky bez modů ne úplně snadno hratelný, o tom žádná.

0/0
21.11.2015 19:01

M47a92r19c41e12l 93H43r59o21c66h 9779249672

Škoda, že jsem ta třída úplně mimo... :-/ Já sice taky "vyrostl" na F1 a F2, ale než hrát Fallouty v 3D, to snad radši dříve zatracovanej Fallout Tactics. TBS mi k tomu seděla mnohem víc. A že z tohohle žánru můžou být pořád dobré hry dokázal XCOM.

0/0
20.11.2015 19:37

J84a71r13o50s23l77a12v 74P72r77u29s84a 9682970732514

no tactics tak nejak zmizel a me se teda libil strasne moc a hral sem ho snad 5x

0/0
20.11.2015 20:51

S25t67a56n21i30s56l73a18v 18A79u24g43u55s59t45i55n 2176284312880

Tuším že FT už je abandonware a lze ho legálně stáhnout.

0/0
26.11.2015 19:23

M37i42r93o91s47l17a75v 89S67t27a34s91t68n85y 7434463916541

Hele, já po zkušenostech s trojkou odmítal NV i přes veškeré ohlasy hodně dlouho zkusit. Přemluvil mě až kamarád a netvrdím, že jsem si hru zamiloval po 5 odehraných hodinách, ale nakonec k tomu došlo. Doporučuju se přemoct a jít do toho.

A Tactics je skvělá hra.

0/0
21.11.2015 19:02

J68a20r30o86s82l66a65v 81J27a97k68u20b15o54v 8642285905787

myslim ze tato recenzia to vystihuje celkom slusne:

"Fallout 4 is a game where you’re going to rebuild society as you play. In fact, you don’t have a choice. You’re going to be a hero who make the ruined world a better place, like it or not. This isn’t the kind of choice-and-consequence Fallout that will let you play the villain. You won’t blow up Megaton. Your choices will be a) pet the puppy or b) cuddle the puppy. The worst you can do is pet the puppy sarcastically. "

http://www.quartertothree.com/fp/2015/11/19/you-will-save-the-world-and-what-a-world-in-fallout-4-whether-you-like-it-or-not/

+8/0
20.11.2015 13:12

B21o48h92u97m66i45l 74J24a86r75o35š 6792686778

Nevím jestli ten, kdo ty hry hodnotí má bug spíše v sobě :-) a myslím si, že hru ani nedohrál nebo nehrál a jestli jsou nějaké bugy, tak co čeká je to obrovský svět s nekonečnou řadou možností, takže nějaká ta chybka se najde, ale dát 75% hře, která má za den 12 mil. prodaných kopií je nelogické. 

https://www.youtube.com/watch?v=Pze9GlPoYdQ&index=13&list=PLmcj4070cHI796-UIJJ2V7cI0MPtH4Clw

0/−8
20.11.2015 6:29

M37i82r36o62s13l93a94v 12S47t77a96s54t12n83y 7604673196501

Jo jakože kvalita se odvíjí podle počtu prodaných kusů? To je vskutku myšlenka dne.

Věřím, že k rannímu Blesku posloucháte Evu a Vaška.

+13/0
20.11.2015 7:39

J86a73r36o86s10l14a90v 38P18r71u27s71a 9832590622934

50% je prumer 60% je nadprumer 75% je velice dobre ,nevim kolik by to melo dostat spis hodnoceni jako 9/10  sou uplnej nesmysl

0/0
20.11.2015 18:02

J95o27s77e38f 48H31á10j82e64k 6668440639512

... tejden, nebo dva ... po vydání dalšího dílu, víte, že je naprd? Tak to jste dost dobrý polobozi...:-P

0/−1
19.11.2015 21:56

J78i22ř49í 96J38u34ř66i93c76a 2248263211

Proč? Jsou řízci co to už dohrali. Stačí si přečíst kritiky na netu nebo kouknout na YouTube.

0/0
19.11.2015 23:14

J25o30s68e24f 47D73a15n26i93š 1226434950351

Sou borci co proste jen bezi dopredu a kaslou na okolni veci a ti to dohrali. Pak sou lidi co si hru chteji uzit a nikam nespechaji, a ti to jeste dohrane nemaji. Ono je rozdil hrat hru 48 hodin v kuse a projet ji na jeden zatah, anebo to hrat dve hodinky denne, to si potom clovek tu hru uzije uplne jinak.

Osobne nemam vuci tomuto dilu zadnou zasadni vytku.

+1/−1
20.11.2015 2:28

J89a34r79o40s68l31a75v 52J16a17k87u61b15o48v 8952205245837

ak je ta hra nemastna neslana, a s povodnym falloutom uz nema nic spolocne, tak to nemusis dohrat aby si vedel ze to uz nie je ono... Bethesda znova prevarila uz dost slaby caj ktory spravili pri F3... ak by to vydali ako FPS od zaciatku, tej kritiky by tu tolko nebolo... no toto ani nahodou uz nie je Fallout...

0/0
20.11.2015 13:08

J77a79r98o23s64l16a16v 49P50r32u47s31a 9202960122334

no to je problem ja hral F3 stylem toulani se po krajine a kaslani na hlavni pribeh a zjistil sem ze je to nuda protoze zadnej tajnej ukryt tajna zbran nakej navod se nekona a prestalo me to bavit tak sem se vratil k hlavni linii a dohral sem to a bylo to zabavnejsi a potom ztraci ytochu smysl ta volnost a z F4 mam zatim pocit podobnej toulani se po krajine a objevovani nema moc smysl ani vyznam

0/0
20.11.2015 18:05

M32a18r72c80e42l 28H89r31o90c50h 9389549252

Prdlajs. Když hra fakt chytne, tak třeba šest osm hodin denně (teda za víkend) uteče jak voda. Naopak, hrát ty dnešní roztahané hry hodinu dvě denně, tak dva tři dny vynechám, není čas, není chuť a už si nepamatuji, o co tam vlastně jde.

+1/0
20.11.2015 19:41

J97i62ř19í 85D33u80š89e86k 8932231641563

vy budete jeden  z tech co ve skyrimu chytali motyli.

0/0
23.11.2015 17:31

J90i50ř75í 39Ř51e11h81o21ř 9648268576888

nebuguje mi to, líbí se mi to. Ale štve mě ta motivace všechno sebrat. Když vyčistím lokaci od nepřátel, tak se tam musím ještě minimálně jednou vrátit pro bordel. Dost mě to brzdí v postupu hrou. Interface pipboye a ovládání už jsem ani jiné nečekal. Po předchozích dílech a skyrimu už se ten zhovaděnej systém dal čekat.

+2/0
19.11.2015 20:07

V14á85c75l56a76v 14M91a35š72a31t 2591113569796

Perků možná nejsou stovky, ale minimálně stovka jich je... plus lze většinu z nich vylepšit (celkem potřebujete asi 265 levelů na namaxování všech). Navíc spousta perků má po vylepšení další, nové vlastnosti (Třeba jsem si všiml jednoho perku, který v sobě postupně obsáhne 2 perky z Fallout 3). Nevim, no... nikdy mi to nechybělo.

Dialogové volby jsou závislé hlavně na charismatu, ale některé perky jsou důležité pro některé úkoly, kde minimálně ušetří nějaký čas nebo peníze.

Co se bugů týče... za 20 hodin jsem narazil jen na šílenou AI, a pár grafických drobností- žádné mizení věcí jsem nezaregistroval.

No a permanentní potřeba surovin při stavbě osady... tohle není simcity :D

Když se věnujete hlavně akci tzn. questy a průzkum, suroviny najdete tak nějak automaticky... popř. sem tam něco rozeberete. Pokud ale chcete dvě hodiny stavět mrakodrap jako já, tak to asi bude chtít nějakou zásobu surovin :D

0/0
19.11.2015 18:13

R81o52m85a34n 69Š98i86m56ů60n37e13k 4379768841

pouzij kod : tgm   -  pak budes met pro staveni neomezene mnozstvi surek.....

0/0
26.11.2015 19:06
Foto

J80a63k73u31b 33R67a84i51d69a 5358696459344

S autorem vcelku souhlasím, až na dvě věci. Za prvé, mě osobně vůbec nechytl crafting. Ten mě baví (a dává mi smysl) v MMO hrách, v singlu mě míjí. Ale to je můj problém, to chápu. Co mě ale dostalo víc, je to, s jakou naivní a banální jednoduchostí je všechno sypáno hráči pod nos. Power armor v první půlhoďce hraní? Check. Pes v prvních dvaceti minutách, který se přidá hned poté, co jej potkáte? Check. Dvě osady? Check. Novinářka, která se k vám přidá jen proto, že jste s ní udělali interview, načež vás bez mrknutí oka následuje do krvavé lázně ve věži plné supermutantů? Asi normálka.

+3/0
19.11.2015 15:36

J60a69n 24M93a98r34e59k 1743189898142

Včera jsem poprvé navštívil Glowing sea. Mazec. R^ :-)

0/0
19.11.2015 15:02

M24a10t18t31e43o 88K31o16u15n14o77v21s92k55y 1720791948103

Tam je to fajn. A Virgil je fešák k pohledání.;-D

+1/0
19.11.2015 21:38

R87o21m12a46n 41Š11i15m90ů11n42e90k 4529338201

Souhlas tam me to dostalo totalne.

0/0
26.11.2015 19:08

F31i54l77i28p 69T72ř13e71b30a 6903220818376

Předesílám, že po tragédii, jakou byl F3, jsem ještě nenašel odvahu si zahrát F:NV.

Čtyřku jsem ale zkusil, a zatím jsem příjemně překvapený. Upřímě za největší problém na PC považuji port příšerného konzolového UI. Chápu, že na konzolích jsou možnosti omezené, na PC je ale použití stejné klávesy na několik diametrálně odlišných akcí nepřípustné.

Dovednosti mi nijak nechybí. Po tom paskvilu (fixních 25/50/75/100% na všechno), co byl ve Falloutu 3 jsem vlastně rád, že ho tvůrci opustili. Ikdyž bych ocenil, kdyby zvolené perky měly nějaký dopad na vývoj postavy...

Co se technických chyb týká, hra by nemusela padat, jinak mě taky moc netrápí. Rozhodně mi ve vzduchu visící NPC vadí míň, než to, že jsou nesmrtelní, že se teleportují za mnou, nebo naopak, že po povelu k útoku zůstanou stát na místě do soudného dne (nebo dokud je znova ručně nezavolám).

A ano, propracovanost dialogů a obecně možností řešení úkolů ani náhodou není hodna registrované obchodní značky Fallout

0/0
19.11.2015 14:48

O70n88d49ř41e79j 47M33o91t72l 7214799860569

New Vegas je lepší (o hodně) než trojka i než čtyřka.

+6/0
19.11.2015 15:26

M36a93r83t23i17n 39V78a62l21e45n81t72a 2147248117

Taky nechápu to plivání na Fallout 3. Mě ta hra bavila hodně a Vegas to jenom podtrhuje...

+5/−2
19.11.2015 16:14

A17d80a56m 52Š32p55i50l35l76a15r 8459687912516

Nechapu ten vseobecny hate na F3. Ja si to nedavno pustil po dohrani a hodne casu stravenem v NV(coz je naprosto bozi zalezitost, kterou jsem uz na vsechny zpusoby prehral xkrat) a pustil jsem si GOTY F3. A bylo to taky dobry! Vtipny kecani, fajn velkej svet, zpracovani i dej...vazne netusim kde je chyba, ale v te hre urcite ne.

0/−1
20.11.2015 7:29

M41i15r45o48s31l49a20v 98S18t21a35s34t10n75y 7154363336491

Já zas nechápu, jak někdo může říct, že F3 je stejně dobrej jako NV.

0/0
20.11.2015 7:40

J68a69r79o36s39l17a82v 42P34r86u12s65a 9642160322224

f3 bylo celkem dobry kdyz to clovek cely upravil modifikacema ale sazmorejme nakej vedlejsi pribeh nebo motivace se tam nejak moc prochazet stejne chybela NV se me taky libilo vic F3 sem si chtel zahrat znova ale uz sem nenasel ty modifikace na ktery sem byl zvyklej a vubec se me to nelibilo

0/0
20.11.2015 19:01

A85d68a76m 37Š44p31i59l75l75a21r 8149117152406

Nerikam lepsi, stejny, ale taky dobry proste sem si to s chuti dohral. Ale evidentne vec nazoru. Nekdo rad knedliky se zelim jinej s jahodama:)

0/0
21.11.2015 0:50

K35u68b93í20k 44C91h74l36u78m21e97c61k79ý 5392711777134

Mohu se zeptat jak se dá osadníkovi, aby sbíral suroviny? A jak se dává jiná zbraň a brnění? Dát Trade a vybrat vše co má a dát mu nové? Jinak útočí někdo na osadu? Zatím po 30 hodinách se mi to nestalo.

0/0
19.11.2015 14:23

V51á91c74l88a12v 69S68v42o45b57o93d67a 3621789480210

občas mi osadníci začali bojovat s radškorpiony :-) osadník se pošle pracovat tak, že jsi v módu stavění, ukážeš na osadníka a dáš "command" je tam myslim defaultně klávesa E pak přejdeš k zahrádce a dáš na plodině zase E, je tam myslim assign a je to. Stejně to funguje na všechno co chceš aby dělal.

0/0
19.11.2015 14:33

J74a20n 35M54a60r15e27k 1803599108812

Pokud myslíš surovinami jídlo, to ti popsal kolega dole, ale pokud myslíš různé materiály, jako ocel, hliník a podobně, musíš nejdřív postavit scavenging station v sekci resources > miscellaneous a přiřadit k němu nějakého osadníka. Zbroj a zbraň jim dáš tak, jak popisuješ, ale ještě musíš u každé položky dát "equip", já to mám pod písmenem T. Na osadu mi čas od času zaútočí, většinou nájezdníci nebo supermutanti, někdy mi i třeba někdo unese obchodníka. Útoky se prý dějí častěji, pokud máš osadu nedostatečně zabezpečenou.

0/0
19.11.2015 14:49





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.