Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Fallout 4 nenaplnil očekávání. Marketing mu spíše ublížil

Čekání je konečně za námi a nový Fallout se už více než týden vyhřívá na pevných discích osobních počítačů a herních konzolí. Stálo čekání na další díl z post-apokalyptické série za to? Odpověď není jednoznačná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Z22d47e46n45e74k 41C10i57z58e45k 2465961588121

Tesil jsem se hodne... Fallouta 3 jsem dohral uz-ani-nevim-kolikrat (vcetne vsech datadisku). Bohuzel, Fallout 4 je jedno obrovske zklamani. Osobne bych mu dal tak maximalne 30%. Pribeh, ktery mne absolutne neoslovil, dialogy a interakce s NPC na urovni snad jeste horsi nez u her, ktere vychazely pred deseti lety. Postavu jsem dotahl na level 50 a z hlavni pribehove linie jsem odehral 3 questy... A pak me to prestalo bavit... Rv

0/0
11.12.2015 10:49
Foto

T47o13m77á38š 84D69r61š35k66a 8380426502870

S recenzí lze takřka stoprocentně souhlasit. Systém soubojů, zábavnost, grafika a hratelnost to je vše na vysoké úrovni. Logika příběhu a dialogy trochu pokulhávají, ale u open world akčního rpg to nevidím úplně jako problém. Systém perků je ovšem tragédie. Strom je nepřehledný, perky na sebe logicky nenavazují a přestože by si člověk rád vybral od každého něco, kvůli postupnému odemykání nemůže. U názorného grafického postupného znázornění trochu frustrující. Největší problém ovšem u mě jsou Bugy (ano s velkým B). Jen namátkou - u první mise pro BoS jsem se s paladinem Dansem při opouštění arcjet komplexu zasekl ve výtahu s nnekonečným načítáním...nepomohlo nic až nucený teleport přes příkazovou řádku - ovšem bez možnosti pokračovat v dalších misích pro bratrstvo a bez možnosti se s paladinem znovu potkat. Dalším problémem je absence znázornění zámku při lockpickingu (vyřešeno přepnutím hry z externího monitoru na interní monitor v ntbk, ale hrajte na 14'). Posledním bugem kvůli kterému  jsem dokonce přestal dočasně hrát je zaseknutí v bojovém módu, kdy můj hrdina proste neschová zbraň a já tak nemohu pokračovat v hlavním questu... Jak je vidět je toho opravdu hodně a tak pokud bych měl něčím vystihnout titulek "F4 nenaplnil očekávání", tak je to tím, že hra je zabugovaná takovým způsobem, že je nemožné ji hrát. (podotýkám, že mám nejnovější verzi)...Rv

0/0
26.11.2015 21:12
Foto

J70a57n 17M53a49c40k 5357442792715

Taky me to po par hodinach prestalo bavit. Ale spis to bude tim ze hraju neco jineho co me bavi vic. Zatim nelituji ze jsem si to koupil, co mi ale osobne vadi jsou ty zmrsene konverzace, ale i ten fakt ze jako hlavni hrdina travite hodiny plnenim vedlejsich questu zatimco vam nekde umira dite. Co to je za blbost?

0/0
26.11.2015 12:23

J59o26s15e32f 42S43v16o19b72o13d74a 7256322219404

Radio Jerevan ( pardon Idnes) napise recenzi jak Fallout4 nenaplnil ocekavani a jak mu marketing ublizil.  Takze Fallout 4 utrzil 3/4 miliardy dolaru za 2 tydny , vsichni hraci co znam jsou az na drobnosti spokojeni, social media jsou plne komentaru.. ale Idnes si stejne lajzne takto nehorazne debilni titulek

+2/0
23.11.2015 23:49

P21a80v23e86l 80K17a13f34k53a 8384103501915

Recenze je subjektivní, popisuje to, jak si recenzent té hry všímá a užívá. To kolik ta hra utržila nemá nic společného s tím, jak je kvalitní, hodně lidí si ji koupilo kvůli nostalgii ze dřívějších dílů a kvůli tomu, že ta série je herní legendou. Titulek dle mého není debilní, naopak úplně souzní s tím co si o té hře myslím já (viz níže- stejně tak do velké míry souhlasím i s tím, co se přímo v té recenzi píše). Ta hra není špatná (to ani titulek netvrdí), ale prostě mohla 

(a MĚLA!) být lepší...

+2/0
24.11.2015 13:24

M96i66c33h67a67l 40P27a21v79l46á28t 9913593294699

Metacritic: 5.3. To je velka slabota na takovy titul. Tolik k te spokojenosti hracu a socialnim mediim.

0/0
25.11.2015 13:16

Z23d54e34n95e23k 38C58i21z57e97k 2645561918611

Marketing mu neublizil, ten si myslim byl zvladnuty velice pekne... S.P.E.C.I.A.L. videa si radpoustim i mimo hru ;-) Ale problem u F4 je, ze to je prave jen a pouze marketingovy hype a hra jako takova je hodne spatna. A kdyz ne uplne spatna tak je to minimalne naprosto totalne promrhany potencial.

0/0
11.12.2015 10:52

J91a23r21o15s79l17a57v 91P93r28u41s44a 9932930302864

no ja to nakonec rozehral znova protoze sem zjistil ze je tam 70perku a ja to blbe pochopil :) no a hraju to ultra pomalu a asi to bude zajimavejsi nez se zdalo hnedka na zacatku v bunkru se da vzit paska s hrou neco jako donkey kong ale z faloutu :-)

+1/0
23.11.2015 20:16

O43t86a 40B82u75r54i78a68n 1177217192687

Pěkná recenze.

0/0
23.11.2015 18:20

P22e14t30r 20V66o47c44í52l96k68a 1964877268327

Pridam taky svuj nazor. Nejsem vubec znalec Fallout sveta, zacal jsem az na trojce, a bavila me neskutecne F3 i NV, dokonce jsem mezi nimi nespatroval az takovy rozdil, takze jsem si rikal, ze F4 bude pro mne zase super, protoze nejsem tak narocny, jako ostatni. No, neni. Nemuzu prijit na to cim to je, ale proste me ta hra nejak nebavi. Hned po vylezu z vaultu a prvnim mestecku mi tam proste neco zacalo chybet. Ovladani je naprosto priserne a bugovost velka. Ale hlavni je, ze postradam jakykoliv naboj a motivaci kamkoliv chodit, cokoliv hledat, s kymkoliv mluvit ci bojovat. Nevim, cim to je.

O vylepsovani postavy ani nemluve, to je zmrsene totalne. Hre jsem dal zatim par hodin, a planuju to jeste zkusit. Ale jsem velmi blizko tomu, abych to vzdal, coz bych nikdy neveril, ze bude mozne.

+2/0
21.11.2015 21:26

D22a90v18i93d 83C79s79u31c34s85k43a 6529836719926

Neboj. Já znalec Falloutu jsem. Taky pořád remcám že to mohlo být lepší ale celkově to je parádní hra.

+2/−1
21.11.2015 22:21

J93a55n 89K97r58p24e96c 5426293604112

ja se spis ptam, kdo necekal, ze se z falloutu stane bezduche konzolovite neco pro bezduche konzolve mackace tlacitek ve stylu halo, call of duty aj primitivnich sra*ek. tak to proste je. fandove a RGPckari jsou na vyhynuti, od nich takovy kseft nebude. vydavatel potrebuje prodat. fanda serie a RPG si to stejne koupi, stejne si to zahraje a nastve ho to, ale ziskaji novou herni komunitu "mackacu" casem na to naroubuji multiplayer pro extrablbecky a je hotovo.

+7/−2
21.11.2015 10:32

A63n65t96o17n18í24n 78H93o83l32í18k 8677933964410

Jako neni to spatna hra. Ale cekal jsem vic. Mnohem vic.

+3/0
20.11.2015 16:00

V82á95c34l32a94v 60M80a13š74a50t 2971283739846

Už jste na sto hodinách?

Já na čtyřiceti... level 29, momentálně stavím mrakodrap. Až dojdou suroviny, asi se vrhnu na nějaký z nekonečných úkolů... seženu peníze, nakoupim materiál a budu stavět dál.

Proč? Protože můžu. Zajímá mě, jak vysoko to lze :-)

Možná pak také napíšu "čekal jsem víc"...

+2/−1
22.11.2015 23:21

Z25d58e87n43e82k 25C24i34z26e76k 2285721898861

Pokud budu chtit hrat nekonecne neco a delat tam veci "protoze muzu" tak si zahraju Minecraft s nejakym vychytanym modpackem a uziju si u toho mnohem vice zabavy nez u F4 a za mnohem mene penez ;-) (a ve F4 jsem lvl 50+ a nebavi, nebavi, nebavi) Rv

0/0
11.12.2015 10:58

J70a84n 87K95o10c26i40á10n 9170951647502

K té diskuzi dole o zatracování Fallout 3 a naopak vynášení Fallout Nev Vegas bych dodal osobní zkušenost. Podle mého osobního subjektivního názoru je hlavním rozdílem atmosféra. To je hlavní důvod proč většina veteránů série Fallout tak vyzdvihuje FNV a kritizuje F3. Já  prostě při tom hraní měl radikálně jiné pocity. Prostě k dohrání F3 jsem se musel vyloženě nutit a opravdu nyní z hlavy nevylovím jediný okamžik který mě nějak zasáhl. V FNV jsem měl celou dobu takový špatně definovatelný pocit naléhavosti. Konfrontaci mezi legií a NCR vysela ve vzduchu a já opravdu zažíval opět stejné pocity jako v F1 F2 a i struktura a zaměření questů tomuto pocitu pomáhala, Já osobně prostě myslím, že nováček ve světě F3 žádný posun kvality nemohl vidět, ale já jsem příklad toho, že lidé kteří opravdu vyrostli na F1 F2 mezi těmi hrami vidí propastný rozdíl i přes to, že nováčkovy připadají stejné. Mimochodem podobný názor se vyskytuje i na několika českých i zahraničních webech kam přispívají právě dlouholetí fanoušci série.

+5/0
20.11.2015 14:05

J82a61r31o66s20l95a14v 18P67r72u30s34a 9212810272584

no F3 se dalo celkem hodne upravit a co me hodne pomohlo bylo nahrani hudby z F1aF2 to bylo super ale nejak sem ty modifikace uz nenasel nebo teda sou na placenym serveru

0/0
20.11.2015 19:02

M78i56r13o32s69l92a42v 88S62t11a27s57t53n24y 7504903776411

No, vidíte a v NV byla na mnoha místech použita hudba z 1 a 2 přímo. Ale NV je taky bez modů ne úplně snadno hratelný, o tom žádná.

0/0
21.11.2015 19:01

M42a61r12c59e65l 32H67r81o29c96h 9649629842

Škoda, že jsem ta třída úplně mimo... :-/ Já sice taky "vyrostl" na F1 a F2, ale než hrát Fallouty v 3D, to snad radši dříve zatracovanej Fallout Tactics. TBS mi k tomu seděla mnohem víc. A že z tohohle žánru můžou být pořád dobré hry dokázal XCOM.

0/0
20.11.2015 19:37

J28a97r81o30s60l92a42v 79P88r29u41s13a 9192770562634

no tactics tak nejak zmizel a me se teda libil strasne moc a hral sem ho snad 5x

0/0
20.11.2015 20:51

S53t32a38n56i78s48l65a55v 29A89u80g63u87s73t44i34n 2106254972580

Tuším že FT už je abandonware a lze ho legálně stáhnout.

0/0
26.11.2015 19:23

M71i92r89o97s44l61a52v 42S69t56a56s53t21n27y 7754743356161

Hele, já po zkušenostech s trojkou odmítal NV i přes veškeré ohlasy hodně dlouho zkusit. Přemluvil mě až kamarád a netvrdím, že jsem si hru zamiloval po 5 odehraných hodinách, ale nakonec k tomu došlo. Doporučuju se přemoct a jít do toho.

A Tactics je skvělá hra.

0/0
21.11.2015 19:02

J16a78r42o36s11l69a21v 78J91a24k83u17b13o92v 8792965915597

myslim ze tato recenzia to vystihuje celkom slusne:

"Fallout 4 is a game where you’re going to rebuild society as you play. In fact, you don’t have a choice. You’re going to be a hero who make the ruined world a better place, like it or not. This isn’t the kind of choice-and-consequence Fallout that will let you play the villain. You won’t blow up Megaton. Your choices will be a) pet the puppy or b) cuddle the puppy. The worst you can do is pet the puppy sarcastically. "

http://www.quartertothree.com/fp/2015/11/19/you-will-save-the-world-and-what-a-world-in-fallout-4-whether-you-like-it-or-not/

+8/0
20.11.2015 13:12

B41o39h21u26m94i32l 85J72a43r36o52š 6692976698

Nevím jestli ten, kdo ty hry hodnotí má bug spíše v sobě :-) a myslím si, že hru ani nedohrál nebo nehrál a jestli jsou nějaké bugy, tak co čeká je to obrovský svět s nekonečnou řadou možností, takže nějaká ta chybka se najde, ale dát 75% hře, která má za den 12 mil. prodaných kopií je nelogické. 

https://www.youtube.com/watch?v=Pze9GlPoYdQ&index=13&list=PLmcj4070cHI796-UIJJ2V7cI0MPtH4Clw

0/−8
20.11.2015 6:29

M97i93r19o28s26l44a91v 29S85t65a68s38t58n62y 7534633736231

Jo jakože kvalita se odvíjí podle počtu prodaných kusů? To je vskutku myšlenka dne.

Věřím, že k rannímu Blesku posloucháte Evu a Vaška.

+13/0
20.11.2015 7:39

J35a25r42o94s93l88a83v 19P49r38u36s83a 9352310252234

50% je prumer 60% je nadprumer 75% je velice dobre ,nevim kolik by to melo dostat spis hodnoceni jako 9/10  sou uplnej nesmysl

0/0
20.11.2015 18:02

J18o19s83e60f 79H56á66j22e53k 6558570669732

... tejden, nebo dva ... po vydání dalšího dílu, víte, že je naprd? Tak to jste dost dobrý polobozi...:-P

0/−1
19.11.2015 21:56

J32i28ř79í 62J38u44ř81i36c13a 2988293441

Proč? Jsou řízci co to už dohrali. Stačí si přečíst kritiky na netu nebo kouknout na YouTube.

0/0
19.11.2015 23:14

J17o93s63e92f 11D39a47n22i44š 1546444780231

Sou borci co proste jen bezi dopredu a kaslou na okolni veci a ti to dohrali. Pak sou lidi co si hru chteji uzit a nikam nespechaji, a ti to jeste dohrane nemaji. Ono je rozdil hrat hru 48 hodin v kuse a projet ji na jeden zatah, anebo to hrat dve hodinky denne, to si potom clovek tu hru uzije uplne jinak.

Osobne nemam vuci tomuto dilu zadnou zasadni vytku.

+1/−1
20.11.2015 2:28

J42a77r58o30s51l48a41v 26J45a27k19u56b31o95v 8852435865157

ak je ta hra nemastna neslana, a s povodnym falloutom uz nema nic spolocne, tak to nemusis dohrat aby si vedel ze to uz nie je ono... Bethesda znova prevarila uz dost slaby caj ktory spravili pri F3... ak by to vydali ako FPS od zaciatku, tej kritiky by tu tolko nebolo... no toto ani nahodou uz nie je Fallout...

0/0
20.11.2015 13:08

J19a64r25o72s61l13a29v 51P25r19u54s38a 9772830102494

no to je problem ja hral F3 stylem toulani se po krajine a kaslani na hlavni pribeh a zjistil sem ze je to nuda protoze zadnej tajnej ukryt tajna zbran nakej navod se nekona a prestalo me to bavit tak sem se vratil k hlavni linii a dohral sem to a bylo to zabavnejsi a potom ztraci ytochu smysl ta volnost a z F4 mam zatim pocit podobnej toulani se po krajine a objevovani nema moc smysl ani vyznam

0/0
20.11.2015 18:05

M95a66r33c16e60l 60H86r28o70c76h 9539459792

Prdlajs. Když hra fakt chytne, tak třeba šest osm hodin denně (teda za víkend) uteče jak voda. Naopak, hrát ty dnešní roztahané hry hodinu dvě denně, tak dva tři dny vynechám, není čas, není chuť a už si nepamatuji, o co tam vlastně jde.

+1/0
20.11.2015 19:41

J43i60ř78í 57D49u34š24e96k 8682251541103

vy budete jeden  z tech co ve skyrimu chytali motyli.

0/0
23.11.2015 17:31

J10i32ř31í 71Ř16e48h34o56ř 9808108296198

nebuguje mi to, líbí se mi to. Ale štve mě ta motivace všechno sebrat. Když vyčistím lokaci od nepřátel, tak se tam musím ještě minimálně jednou vrátit pro bordel. Dost mě to brzdí v postupu hrou. Interface pipboye a ovládání už jsem ani jiné nečekal. Po předchozích dílech a skyrimu už se ten zhovaděnej systém dal čekat.

+2/0
19.11.2015 20:07

V79á53c57l76a96v 12M83a59š82a70t 2811583759806

Perků možná nejsou stovky, ale minimálně stovka jich je... plus lze většinu z nich vylepšit (celkem potřebujete asi 265 levelů na namaxování všech). Navíc spousta perků má po vylepšení další, nové vlastnosti (Třeba jsem si všiml jednoho perku, který v sobě postupně obsáhne 2 perky z Fallout 3). Nevim, no... nikdy mi to nechybělo.

Dialogové volby jsou závislé hlavně na charismatu, ale některé perky jsou důležité pro některé úkoly, kde minimálně ušetří nějaký čas nebo peníze.

Co se bugů týče... za 20 hodin jsem narazil jen na šílenou AI, a pár grafických drobností- žádné mizení věcí jsem nezaregistroval.

No a permanentní potřeba surovin při stavbě osady... tohle není simcity :D

Když se věnujete hlavně akci tzn. questy a průzkum, suroviny najdete tak nějak automaticky... popř. sem tam něco rozeberete. Pokud ale chcete dvě hodiny stavět mrakodrap jako já, tak to asi bude chtít nějakou zásobu surovin :D

0/0
19.11.2015 18:13

R38o59m85a51n 36Š50i78m16ů59n38e64k 4559638371

pouzij kod : tgm   -  pak budes met pro staveni neomezene mnozstvi surek.....

0/0
26.11.2015 19:06
Foto

J28a88k98u42b 40R68a77i94d75a 5478106669404

S autorem vcelku souhlasím, až na dvě věci. Za prvé, mě osobně vůbec nechytl crafting. Ten mě baví (a dává mi smysl) v MMO hrách, v singlu mě míjí. Ale to je můj problém, to chápu. Co mě ale dostalo víc, je to, s jakou naivní a banální jednoduchostí je všechno sypáno hráči pod nos. Power armor v první půlhoďce hraní? Check. Pes v prvních dvaceti minutách, který se přidá hned poté, co jej potkáte? Check. Dvě osady? Check. Novinářka, která se k vám přidá jen proto, že jste s ní udělali interview, načež vás bez mrknutí oka následuje do krvavé lázně ve věži plné supermutantů? Asi normálka.

+3/0
19.11.2015 15:36

J94a26n 39M49a72r95e35k 1203749698382

Včera jsem poprvé navštívil Glowing sea. Mazec. R^ :-)

0/0
19.11.2015 15:02

M72a78t40t72e93o 29K21o50u47n56o40v93s71k48y 1270161138423

Tam je to fajn. A Virgil je fešák k pohledání.;-D

+1/0
19.11.2015 21:38

R82o47m51a68n 19Š82i88m29ů87n91e59k 4389278531

Souhlas tam me to dostalo totalne.

0/0
26.11.2015 19:08

F28i69l68i61p 37T14ř10e56b36a 6583290838646

Předesílám, že po tragédii, jakou byl F3, jsem ještě nenašel odvahu si zahrát F:NV.

Čtyřku jsem ale zkusil, a zatím jsem příjemně překvapený. Upřímě za největší problém na PC považuji port příšerného konzolového UI. Chápu, že na konzolích jsou možnosti omezené, na PC je ale použití stejné klávesy na několik diametrálně odlišných akcí nepřípustné.

Dovednosti mi nijak nechybí. Po tom paskvilu (fixních 25/50/75/100% na všechno), co byl ve Falloutu 3 jsem vlastně rád, že ho tvůrci opustili. Ikdyž bych ocenil, kdyby zvolené perky měly nějaký dopad na vývoj postavy...

Co se technických chyb týká, hra by nemusela padat, jinak mě taky moc netrápí. Rozhodně mi ve vzduchu visící NPC vadí míň, než to, že jsou nesmrtelní, že se teleportují za mnou, nebo naopak, že po povelu k útoku zůstanou stát na místě do soudného dne (nebo dokud je znova ručně nezavolám).

A ano, propracovanost dialogů a obecně možností řešení úkolů ani náhodou není hodna registrované obchodní značky Fallout

0/0
19.11.2015 14:48

O32n67d11ř55e88j 31M77o91t32l 7864149690569

New Vegas je lepší (o hodně) než trojka i než čtyřka.

+6/0
19.11.2015 15:26

M83a73r41t29i90n 18V38a85l75e12n79t64a 2777988417

Taky nechápu to plivání na Fallout 3. Mě ta hra bavila hodně a Vegas to jenom podtrhuje...

+5/−2
19.11.2015 16:14

A35d21a91m 49Š34p28i66l61l86a45r 8699167492606

Nechapu ten vseobecny hate na F3. Ja si to nedavno pustil po dohrani a hodne casu stravenem v NV(coz je naprosto bozi zalezitost, kterou jsem uz na vsechny zpusoby prehral xkrat) a pustil jsem si GOTY F3. A bylo to taky dobry! Vtipny kecani, fajn velkej svet, zpracovani i dej...vazne netusim kde je chyba, ale v te hre urcite ne.

0/−1
20.11.2015 7:29

M95i81r64o91s80l29a36v 24S17t67a20s54t77n56y 7654303896201

Já zas nechápu, jak někdo může říct, že F3 je stejně dobrej jako NV.

0/0
20.11.2015 7:40

J32a45r65o20s93l64a44v 38P27r22u53s82a 9302120882344

f3 bylo celkem dobry kdyz to clovek cely upravil modifikacema ale sazmorejme nakej vedlejsi pribeh nebo motivace se tam nejak moc prochazet stejne chybela NV se me taky libilo vic F3 sem si chtel zahrat znova ale uz sem nenasel ty modifikace na ktery sem byl zvyklej a vubec se me to nelibilo

0/0
20.11.2015 19:01

A78d29a24m 72Š96p78i15l21l14a34r 8389787492196

Nerikam lepsi, stejny, ale taky dobry proste sem si to s chuti dohral. Ale evidentne vec nazoru. Nekdo rad knedliky se zelim jinej s jahodama:)

0/0
21.11.2015 0:50

K95u65b54í58k 83C13h94l84u87m10e56c51k11ý 5232691337474

Mohu se zeptat jak se dá osadníkovi, aby sbíral suroviny? A jak se dává jiná zbraň a brnění? Dát Trade a vybrat vše co má a dát mu nové? Jinak útočí někdo na osadu? Zatím po 30 hodinách se mi to nestalo.

0/0
19.11.2015 14:23

V18á65c52l76a46v 16S27v23o53b39o54d16a 3691359650870

občas mi osadníci začali bojovat s radškorpiony :-) osadník se pošle pracovat tak, že jsi v módu stavění, ukážeš na osadníka a dáš "command" je tam myslim defaultně klávesa E pak přejdeš k zahrádce a dáš na plodině zase E, je tam myslim assign a je to. Stejně to funguje na všechno co chceš aby dělal.

0/0
19.11.2015 14:33

J17a25n 87M37a70r27e84k 1393929408242

Pokud myslíš surovinami jídlo, to ti popsal kolega dole, ale pokud myslíš různé materiály, jako ocel, hliník a podobně, musíš nejdřív postavit scavenging station v sekci resources > miscellaneous a přiřadit k němu nějakého osadníka. Zbroj a zbraň jim dáš tak, jak popisuješ, ale ještě musíš u každé položky dát "equip", já to mám pod písmenem T. Na osadu mi čas od času zaútočí, většinou nájezdníci nebo supermutanti, někdy mi i třeba někdo unese obchodníka. Útoky se prý dějí častěji, pokud máš osadu nedostatečně zabezpečenou.

0/0
19.11.2015 14:49







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.