Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Experiment, který vyšel. Pravěký Far Cry Primal má tah na bránu

Kdysi dávno byl život na Zemi velmi nebezpečný. O nadvládu sváděly boj pravěké kmeny a krev tekla proudem. A to je naprosto ideální látka ke zpracování pro sérii Far Cry.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P16e75t53r 33M76i85k88e32š 4410651286984

Mno včera jsem to začal hrát a jo je to pecka. Příběh nic moc, ale do tý doby to prostě sedí ( ono co jinýho tam taky vymyslet že jo ). Prostředí nádherný. A gameplay je stále hodně dobrej. A to zasazení do pravěku je velice ale velice osvěžující oproti všem těm fantasy rpg a moderním střílečkám. Za mě se to ubi dost povedlo a jsem rád že jsem to koupil.

Co se týče hodnocení je zajímaví, že nejvíc tu hru hejtujou lidi, který jí znaj jenom z videí kdežto ti co jí skutečně hráli jí ve většině případů chválej. 90% je za mě asi trochu moc ale takovejch 80% bych se vůbec dát nebál.

0/0
29.2.2016 9:59

J36i15ř36í 18S29o35j87k36a 5118772501898

dle rozdílu v hodnocení je jasné že tentokrát mají hráči rozum a nepovažují toto přeskynované DLC Far Cry 4 za plnohodnotnou hru R^R^

+1/−1
26.2.2016 20:09

V68l53a52s20t87i12m67i98l 55S94v47o79b15o40d44a 7573468215534

Když i recenzent dnes uznává: "Slabý příběh", tak to musí být už opravdu katastrofa :-).

+3/0
25.2.2016 23:41

M52a94r31t32i12n 12B39a88ž97a69n16t 6455378359632

Redakce 90% a čtenáři 42% ?? Co je špatně, a komu bch měl věřit?

+2/0
25.2.2016 13:21

V64l32a42s77t44i39m97i28l 53S40v66o56b13o87d90a 7393898885344

Už 38% ;-D.

+2/0
25.2.2016 23:29

A96l93e47x31a50n18d57r 22C68h39y49t59i20l 2534502755211

Metacritic 66 od uzivatelu, 76 od recenzentu. Od 1.3. to ma byt na Steamu, tak uvidime.

0/0
28.2.2016 17:53

A24l67e76x24a54n75d77r 90C44h54y36t11i17l 2394262555121

Mimoto je potreba si uvedomi, ze spousta lidi, kteri si to ani nezahraji, natoz koupi, to musi trochu pohejtovat. Kazdy takovy muze dat hre 0. Takze hodnoceni ctenaru bych v tuto chvili bral s notnou rezervou.

+2/−1
28.2.2016 18:01

P38a68t26r11i90k 69P86í26c38h88a14l 4792566137

Totální kopie minulých dílů. Žádná inovace. Úkoly furt dokola. Zbytečná hra. Kdo nehrál 3-4 ok jinak ne.

+2/0
24.2.2016 15:56

V61l21a78s25t31i22m20i52l 28S68v39o16b62o30d20a 7603108335144

To je klasika, takhle se dnes dělají hry - druhý díl je přeskinovaný ten první. Vrchol této "tvorby" pak představuje např. "Truck Simulator" od jedné nejmenované české společnosti, věc jinak s poměrně velkým potenciálem, bohužel, nejenže to je série "reskinů" :-), ale i herní náplň jednoho dílu je tak na cca necelé dvě hodiny, pak je to jen nudná šeď opakování.

Když tomu všemu recenzenti dávají obvykle 80%+ a hloupý lid to kupuje, bohužel, nic se nezmění. Ono už se tedy leccos trochu změnilo, ale ten podíl těch největších rozpočtů drží právě tento herní odpad. Bohužel.

0/0
25.2.2016 23:37

J17a25n 81K58o19h32l 4963887961254

Jo, to prostředí mi přijde zajímavý, ale ne za plnou cenu. Příběh dává kupodivu větší smysl než u čtyřky, kdy se musíte cestou na hřbitov prostřílet celým fiktivním státem (ten alternativní konec byl stejně nejlepší).

Taky mi uniká smysl poznámky v článku o luku a šípech. Je to v podstatě jediná zbraň, kterou od trojky používám. Bohužel čtyřka stealth postupu zrovna nenahrávala.

0/0
23.2.2016 19:10

J85o73s20e87f 51J74u89h37á24s93z 1429912858

Já bych si to rád zkusil, ale na steamu za 60 euro (cca 1.620 Kč) a včera v JRC za 1.500 Kč. Jelikož je to hra od Ubisoftu, navíc Far Cry, který bylo vždycky o volnosti a jinak hodně nudný vše ostatní, tak se mi za to tuhle cenu dávat nechce. Počkám si až budou za půl roku nějaký slevy a koupím si to třeba za 6-8 stovek, protože nečekám žádnou revoluci.

+2/0
23.2.2016 9:19

T50i57b70o84r 17V65i16z77v88a80r74y 9484864793615

Dá se sehnat pod tisíc Kč .

0/0
23.2.2016 18:37
Foto

M69i91c33h32a23l 36S41i94n29g28r 6217553301326

Na Steamu nebo v českých obchodech kupuje hry jen blázen. Mrkněte např. na http://www.allkeyshop.com/blog/buy-far-cry-primal-cd-key-compare-prices/ , dá se sehnat za cca 30 EUR (cca 820 Kč).

+1/−1
23.2.2016 21:58

J85o38s71e24f 39J40u11h48á46s89z 1339892478

Mno blázen ... v českých obchodech si hru koupím, pokud k ní mám nějaký (sentimentální většinou) vztah a chci mít fyzickou kopii a na steamu naopak pouze ve slevách. Není to zas takové bláznovství :) Každopádně se na ten odkaz mrknu, díky za tip.

+1/0
24.2.2016 9:37

O96n91d45ř48e63j 94M38a67r31e69k 2192787582195

souhlas

0/−1
25.2.2016 0:49

B61a51r66t94o20l85o54m13ě51j 13K33u57s 2485596301543

Moc fajn recenze R^

+2/−2
23.2.2016 8:12

P42e98t32r 88K43ř12í82ž 2783564591901

Jo tak na konzole.. proto to vypada tak priserne..

+5/−7
22.2.2016 23:08

P63e63t68r 61K45o79p31l49í96k 7797938229145

Opravdu nechápu, co by mě na téhle hře mělo bavit? Tak půl hodinky by mě to snad zabavilo, ale dál jen nuda, nuda, nuda, nuda, ...

+3/0
22.2.2016 22:37

D91a92v50i42d 24C16s56u77c47s75k36a 6199556699746

A už jsi to zkusil? :D

+3/−4
22.2.2016 22:40

P58e67t86r 48K60o93p90l49í82k 7507878769265

Viděl jsem videa, to mi stačilo. :)

+2/−3
23.2.2016 0:08

A20l33e74x47a86n27d95r 50C61h50y64t50i13l 2234262865411

jojo, to je asi jako hodnotit film podle traileru, ale at si kazdy dela co chce, mame demokracii

+7/−3
23.2.2016 9:54

D52a88v20i56d 89C38s91u55c61s20k11a 6539676909366

Tady v Anglii jsem na to v regálu koukal už v sobotu. Čekal jsem na recenzi na bonuswebu a zítra pro to jdu. Moc se těším! Díky za recenzi.

+3/−4
22.2.2016 22:27

O38n40d67ř23e11j 87M32a37r72e34k 2962267322965

90 % si dělá autor srandu, jako za co ?

za pěknou grafiku ??? to má dnes každá lepší hra

za zvuky ???? to samé co u grafiky

víc jsem se toho z recenze nedozvěděl, vlastně jo že je to z pravěku, že tam nejsou kvéry a můžu si ochočit zviřááátka ;-D

+7/−7
22.2.2016 22:13

T56o79m73á61š 51S97l97a66d68k29ý 4933811913359

Já si myslím, že to bude super hra. Grafika vypadá famózně a prostředí jen z těch ukázek mě zcela pohltilo. To že tu nejsou střelné zbraně není na škodu, ba naopak. Pořád si stěžujeme, že hry jsou málo inovativní a na jedno brdo. Primal nebude. Vždyť možnosti si ulovit mamuta, který je již dávno vyhynulým druhem, pouze oštěpy a šípy je prostě mazec! Ubisoft přišel s něčím úplně novým (ano, herní mechanismy se hodně podobají předešlým dílům, ale proč měnit něco, co funguje) a necháme se překvapit, jak to bude ve skutečnosti a jak vše spolu bude fungovat. :-)

+10/−2
22.2.2016 17:44

O17n94d95ř93e59j 38M22a72r54e12k 2852527292615

jo to bude bavit dlouho lovit mamuty ;-D

+2/−5
22.2.2016 22:14

O47n32d92r21a 69V57l14k 9394366910269

Mě pravěk nikdy nebral... ale pravěk zrovna řešit nehci. Víc mě štvě skutečnost, že to nese název Far Cry... kruci drát! Když už jednou vyjde hra, která nese určité jméno, tak by logicky a očekávaně měl přijít tématicky či dějově stejný titul... kvůli tomu se snad ty názvy přejímají ne? Nebo mi snad něco uchází? ...Představte si kdyby pod LOTRem vyšel díl z budoucnosti, nebo zas v SW díl ze středověku....sakra já chci hrát/vidět stejně naladěný titul a né úplně něco jiného, nedává to smysl! A to se přesně děje u Far Cry.

Není to jen blbý název, má to své důležité opodstatnění. Pro mě už je Far Cry definitivně mrtvý titul.

Toť vše k mému skromnému názoru

+7/−6
22.2.2016 17:44

T92o37m71á70š 48S28l29a95d96k30ý 4763371133669

Rozdíly mezi 1. a dalšími díly Far Cry byly taky hodně velké. Moc toho společného s jedničkou neměly a i přesto jsme se ji zamilovali. Ale chápu, že pravěk není pro každého. Stejně jako mě například nebere fantasy svět a takové hry jsou pro mě mrtvé.

+1/0
22.2.2016 17:53

A92n84d83r35e70j 75B97r77a46b28e46c 4362821217434

Maximalni nesouhlas. Prave takhle si predstavuju dalsi dily her. Sdili zakladni koncepty hry, zaroven jsou inovativni a neboji se experimentovat. Far Cry Primal na me pusobi skvelym dojmem, stejne jako se mi libil posun od BioShocku k BioShocku Infinite.

+14/−1
22.2.2016 17:57

O30n77d67r13a 76V65l10k 9494116160839

Bioshock je teda hodně špatný příklad, ten se od tématu nijak neodvrátil, zůstal to furt dobrý Bioshock a nepotřeboval tak drastickou změnu prostředí

Já to spíš vidím tak, že už nebyli schopni vymyslet následující téma, tak přišli prostě s pravěkem a že titul Far Cry je dobrá dojná kráva, tak proč to tím nepodtrhnout, aby neztráceli zisky...

+2/0
22.2.2016 21:40

A65l55e32x40a69n93d89r 54C76h72y30t14i65l 2264272245901

Hra by tedy mela byt prodelecna a neinovativni, abyste byl spokojen?

Nektere myslenkove pochody opravdu nechapu.

FarCry znacka je zaruka v nazvu, ze lide, kterym se libila 1,2,3 a 4, budou zrejme spokojeni a titul by si mohli koupit bez obav. Kdyby prisli s novym nazvem, meli by to se zisky a propagaci o dost tezsi.

+1/−2
23.2.2016 9:59

O52n34d22r45a 17V61l75k 9514196340359

Přesně o tomhle jsem mluvil! Takže když vyjde nová hra s názvem Star Wars a děj se bude odehrávat ve středověku s ohnivými meči tak je to v pořádku? Přesně tohle jste teď řekl....

Je to jenom Grindování značky nic víc

0/−1
28.2.2016 12:34

A11l92e44x81a28n86d19r 51C55h15y57t51i45l 2384442705101

Pokud to bude napriklad o 1500 let zpet a bude se resit flora a fauna na planete Tatoine, tak mi to prijde naprosto v poradku, pokud to bude delat stejne studio.

A abych to ohodnotil, nejdrive bych si to zahral. To bude mezi nami asi ten hlavni rozdil

+1/0
28.2.2016 17:43

J73a12n 86N59o50v18á96k 9767932477587

Tak třeba Call Of Duty bylo taky z prostředí druhé světové války a najednou bum - Modern Warfare.

0/0
22.2.2016 19:13

O93n55d87r60a 69V63l52k 9824376470849

U CoD se mění akorát prostředí a zbraně... jinak je vše stejné a mimo to, do budoucnosti se pokračuje mnohem líp, než bez žádné spojitosti o x tisíc let zpátky

+2/−1
22.2.2016 21:44

A78l16e74x68a85n93d81r 75C17h71y90t75i77l 2174462745591

Takze o budoucnost vs. 100 historie let nevadi, ale 10000 let uz jo?:D

Jezis, tohle je tak hloupy, az se tomu musim smat.

+1/−2
23.2.2016 10:02

O83n47d14r34a 48V59l57k 9984266960819

Evidentně jsi to nepochopil, jdi dál..

Série CoD se snaží být furt stejná, a proč by taky ne? Proč každý má pocit, že s každým dílem musí být obrat o 180°?

0/0
28.2.2016 12:40

A81l84e60x42a61n87d32r 79C83h81y32t12i93l 2284402855121

Taky CoD stoji uz dlouho za vyliz.....

Protoze vychazi novy dil, nikoliv DLC, takze inovace musi(mela by) byt citelna.

0/0
28.2.2016 17:49
Foto

J20a53k33u87b 92R98a88i42d59a 5408566279684

Nebo co kdyby, proboha, vyšel třeba Sherlock odehrávající se v současnosti... počkat, to se vlastně stalo a docela dobře to fungovalo, protože esence Sherlocka nebyla v proprietách z 19. století, ale v něčem trochu jiném.

+2/0
23.2.2016 9:19

T68o96m10á93š 32T20ö57k23ö88l83y 7656900761604

Možná proto máte Dalece Plakat :) .

0/0
23.2.2016 15:54

M45i20r16o17s72l54a28v 16Š52e58v92č90í61k 8538281382

se podívejte na hry se jménem Tom Clancy. Třeba Rainbow six, které je od vydání Raven Shieldu (který považuji už za slabý) naprostý shit a nemá s původní myšlenkou vůbec nic společného.

Far Cry jen změnil prostředí, ale hratelnost a cíl je stále stejný. Narozdíl od R6, které zmutovalo ze simulace na arkádovitý konzoloidní odpad...

0/0
24.2.2016 10:09

M91a33r65t22i62n 14B93a33ž18a75n53t 6665308699662

Těsně před vydáním jsou všechny hry recenzované jako super, skvělé, perfektní a tak dál. Takže radši počkám.

+3/0
22.2.2016 15:12

J96a26n 48N53o32v53ý 3328823719507

Těším se.Far Cry Primal může být hra o které budou dnešní děti za dvacet let mluvit jako o ternu doby a děti té doby se jim budou smát, že dnes už frčí virtuální realita...

0/0
22.2.2016 14:44
Foto

N62a54t51á10l40i58e 14S93v60o90b42o34d63o96v41á 2254818974962

Jen drobnost - hned v titulku překlep ve slově recenze. Neberte to jako kritiku, stát se to může každému zvlášť u dlouhých článků pokud po Vás nikdo nedělá korekturu. Jinak super :)

0/0
22.2.2016 14:22
Foto

O61n84d82ř90e94j 74Z22a10c94h 3833680503932

Opraveno, díky za upozornění.

0/0
22.2.2016 14:24
Foto

V71l10a58d51i32m77í26r 49K71r68o77u33p71a 8617508211172

Tak si ještě prosím opravte údaj o datu vydání hry na začátku článku. Myslím, že 23.2.2015 to už asi nebude...

+1/0
22.2.2016 15:36
Foto

O71n33d84ř70e87j 76Z71a59c15h 3653450143982

Také díky

0/0
22.2.2016 16:15
Foto

V76l31a91d40i91m96í81r 72K58r30o79u60p89a 8267148671332

A ještě jeden asi hloupý dotaz - na PS3 to nebude...?

0/0
22.2.2016 15:37
Foto

O23n71d87ř87e22j 45Z64a32c83h 3323860913272

Nebude. Zítra to vychází na PS4 a XB1, 1. března pak na PC (Win).

0/0
22.2.2016 16:16
Foto

V22l80a45d72i91m55í41r 40K68r52o39u43p22a 8127148201972

No nic, další konzoli si kupovat nebudu. Díky za info.

0/0
22.2.2016 16:44
Foto

J60a66k91u80b 51R72a25i20d64a 5858366179184

Mám pocit, že na zpravodajských webech často (kvůli rychlosti) vychází články a teprve potom na ně jde korektor. I když zrovna u her to možná nebude ten případ.

0/0
24.2.2016 14:42







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.