Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Experiment, který vyšel. Pravěký Far Cry Primal má tah na bránu

Kdysi dávno byl život na Zemi velmi nebezpečný. O nadvládu sváděly boj pravěké kmeny a krev tekla proudem. A to je naprosto ideální látka ke zpracování pro sérii Far Cry.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P60e71t39r 80M26i52k97e19š 4940671446604

Mno včera jsem to začal hrát a jo je to pecka. Příběh nic moc, ale do tý doby to prostě sedí ( ono co jinýho tam taky vymyslet že jo ). Prostředí nádherný. A gameplay je stále hodně dobrej. A to zasazení do pravěku je velice ale velice osvěžující oproti všem těm fantasy rpg a moderním střílečkám. Za mě se to ubi dost povedlo a jsem rád že jsem to koupil.

Co se týče hodnocení je zajímaví, že nejvíc tu hru hejtujou lidi, který jí znaj jenom z videí kdežto ti co jí skutečně hráli jí ve většině případů chválej. 90% je za mě asi trochu moc ale takovejch 80% bych se vůbec dát nebál.

0/0
29.2.2016 9:59

J58i82ř42í 68S53o97j52k77a 5818122121188

dle rozdílu v hodnocení je jasné že tentokrát mají hráči rozum a nepovažují toto přeskynované DLC Far Cry 4 za plnohodnotnou hru R^R^

+1/−1
26.2.2016 20:09

V72l18a74s85t84i95m70i56l 42S43v15o59b57o48d67a 7913878695324

Když i recenzent dnes uznává: "Slabý příběh", tak to musí být už opravdu katastrofa :-).

+3/0
25.2.2016 23:41

M55a28r78t74i56n 21B35a70ž46a49n67t 6785698369712

Redakce 90% a čtenáři 42% ?? Co je špatně, a komu bch měl věřit?

+2/0
25.2.2016 13:21

V53l44a32s32t20i71m73i13l 41S24v76o82b20o14d39a 7603898225784

Už 38% ;-D.

+2/0
25.2.2016 23:29

A55l88e92x43a28n74d58r 34C33h17y74t64i44l 2324842935331

Metacritic 66 od uzivatelu, 76 od recenzentu. Od 1.3. to ma byt na Steamu, tak uvidime.

0/0
28.2.2016 17:53

A68l64e59x60a81n24d47r 60C78h38y24t65i17l 2874772665901

Mimoto je potreba si uvedomi, ze spousta lidi, kteri si to ani nezahraji, natoz koupi, to musi trochu pohejtovat. Kazdy takovy muze dat hre 0. Takze hodnoceni ctenaru bych v tuto chvili bral s notnou rezervou.

+2/−1
28.2.2016 18:01

P80a82t59r11i14k 57P60í46c49h95a65l 4582426607

Totální kopie minulých dílů. Žádná inovace. Úkoly furt dokola. Zbytečná hra. Kdo nehrál 3-4 ok jinak ne.

+2/0
24.2.2016 15:56

V35l19a15s90t34i61m28i73l 74S55v81o48b46o43d68a 7263288965974

To je klasika, takhle se dnes dělají hry - druhý díl je přeskinovaný ten první. Vrchol této "tvorby" pak představuje např. "Truck Simulator" od jedné nejmenované české společnosti, věc jinak s poměrně velkým potenciálem, bohužel, nejenže to je série "reskinů" :-), ale i herní náplň jednoho dílu je tak na cca necelé dvě hodiny, pak je to jen nudná šeď opakování.

Když tomu všemu recenzenti dávají obvykle 80%+ a hloupý lid to kupuje, bohužel, nic se nezmění. Ono už se tedy leccos trochu změnilo, ale ten podíl těch největších rozpočtů drží právě tento herní odpad. Bohužel.

0/0
25.2.2016 23:37

J53a51n 12K43o32h64l 4173977231424

Jo, to prostředí mi přijde zajímavý, ale ne za plnou cenu. Příběh dává kupodivu větší smysl než u čtyřky, kdy se musíte cestou na hřbitov prostřílet celým fiktivním státem (ten alternativní konec byl stejně nejlepší).

Taky mi uniká smysl poznámky v článku o luku a šípech. Je to v podstatě jediná zbraň, kterou od trojky používám. Bohužel čtyřka stealth postupu zrovna nenahrávala.

0/0
23.2.2016 19:10

J27o80s11e46f 77J88u55h11á96s52z 1149722178

Já bych si to rád zkusil, ale na steamu za 60 euro (cca 1.620 Kč) a včera v JRC za 1.500 Kč. Jelikož je to hra od Ubisoftu, navíc Far Cry, který bylo vždycky o volnosti a jinak hodně nudný vše ostatní, tak se mi za to tuhle cenu dávat nechce. Počkám si až budou za půl roku nějaký slevy a koupím si to třeba za 6-8 stovek, protože nečekám žádnou revoluci.

+2/0
23.2.2016 9:19

T17i14b28o64r 21V26i77z32v76a68r59y 9874194333745

Dá se sehnat pod tisíc Kč .

0/0
23.2.2016 18:37
Foto

M82i35c27h63a14l 40S56i74n80g12r 6677543231256

Na Steamu nebo v českých obchodech kupuje hry jen blázen. Mrkněte např. na http://www.allkeyshop.com/blog/buy-far-cry-primal-cd-key-compare-prices/ , dá se sehnat za cca 30 EUR (cca 820 Kč).

+1/−1
23.2.2016 21:58

J31o53s93e80f 43J93u39h14á10s94z 1809452198

Mno blázen ... v českých obchodech si hru koupím, pokud k ní mám nějaký (sentimentální většinou) vztah a chci mít fyzickou kopii a na steamu naopak pouze ve slevách. Není to zas takové bláznovství :) Každopádně se na ten odkaz mrknu, díky za tip.

+1/0
24.2.2016 9:37

O50n21d51ř57e68j 64M79a27r70e35k 2502677752605

souhlas

0/−1
25.2.2016 0:49

B38a46r62t52o70l63o16m55ě25j 65K17u74s 2385456781353

Moc fajn recenze R^

+2/−2
23.2.2016 8:12

P31e81t67r 30K16ř62í39ž 2533984891421

Jo tak na konzole.. proto to vypada tak priserne..

+5/−7
22.2.2016 23:08

P96e59t28r 53K22o67p43l10í66k 7477518199805

Opravdu nechápu, co by mě na téhle hře mělo bavit? Tak půl hodinky by mě to snad zabavilo, ale dál jen nuda, nuda, nuda, nuda, ...

+3/0
22.2.2016 22:37

D13a93v95i85d 50C93s35u44c48s45k13a 6689986549536

A už jsi to zkusil? :D

+3/−4
22.2.2016 22:40

P74e17t18r 53K80o31p18l95í95k 7217938169945

Viděl jsem videa, to mi stačilo. :)

+2/−3
23.2.2016 0:08

A44l21e87x78a71n86d27r 21C66h52y12t15i63l 2974582245241

jojo, to je asi jako hodnotit film podle traileru, ale at si kazdy dela co chce, mame demokracii

+7/−3
23.2.2016 9:54

D84a22v23i88d 35C58s38u97c38s59k93a 6969986739566

Tady v Anglii jsem na to v regálu koukal už v sobotu. Čekal jsem na recenzi na bonuswebu a zítra pro to jdu. Moc se těším! Díky za recenzi.

+3/−4
22.2.2016 22:27

O86n40d98ř37e56j 33M95a22r36e41k 2182637162475

90 % si dělá autor srandu, jako za co ?

za pěknou grafiku ??? to má dnes každá lepší hra

za zvuky ???? to samé co u grafiky

víc jsem se toho z recenze nedozvěděl, vlastně jo že je to z pravěku, že tam nejsou kvéry a můžu si ochočit zviřááátka ;-D

+7/−7
22.2.2016 22:13

T27o32m59á81š 81S36l80a91d15k19ý 4613591793429

Já si myslím, že to bude super hra. Grafika vypadá famózně a prostředí jen z těch ukázek mě zcela pohltilo. To že tu nejsou střelné zbraně není na škodu, ba naopak. Pořád si stěžujeme, že hry jsou málo inovativní a na jedno brdo. Primal nebude. Vždyť možnosti si ulovit mamuta, který je již dávno vyhynulým druhem, pouze oštěpy a šípy je prostě mazec! Ubisoft přišel s něčím úplně novým (ano, herní mechanismy se hodně podobají předešlým dílům, ale proč měnit něco, co funguje) a necháme se překvapit, jak to bude ve skutečnosti a jak vše spolu bude fungovat. :-)

+10/−2
22.2.2016 17:44

O37n33d23ř66e78j 54M27a32r97e30k 2662897872105

jo to bude bavit dlouho lovit mamuty ;-D

+2/−5
22.2.2016 22:14

O85n56d26r93a 32V60l20k 9364436250279

Mě pravěk nikdy nebral... ale pravěk zrovna řešit nehci. Víc mě štvě skutečnost, že to nese název Far Cry... kruci drát! Když už jednou vyjde hra, která nese určité jméno, tak by logicky a očekávaně měl přijít tématicky či dějově stejný titul... kvůli tomu se snad ty názvy přejímají ne? Nebo mi snad něco uchází? ...Představte si kdyby pod LOTRem vyšel díl z budoucnosti, nebo zas v SW díl ze středověku....sakra já chci hrát/vidět stejně naladěný titul a né úplně něco jiného, nedává to smysl! A to se přesně děje u Far Cry.

Není to jen blbý název, má to své důležité opodstatnění. Pro mě už je Far Cry definitivně mrtvý titul.

Toť vše k mému skromnému názoru

+7/−6
22.2.2016 17:44

T46o75m94á34š 89S74l96a53d62k84ý 4133271503849

Rozdíly mezi 1. a dalšími díly Far Cry byly taky hodně velké. Moc toho společného s jedničkou neměly a i přesto jsme se ji zamilovali. Ale chápu, že pravěk není pro každého. Stejně jako mě například nebere fantasy svět a takové hry jsou pro mě mrtvé.

+1/0
22.2.2016 17:53

A60n30d93r34e38j 24B90r48a79b16e58c 4912671377294

Maximalni nesouhlas. Prave takhle si predstavuju dalsi dily her. Sdili zakladni koncepty hry, zaroven jsou inovativni a neboji se experimentovat. Far Cry Primal na me pusobi skvelym dojmem, stejne jako se mi libil posun od BioShocku k BioShocku Infinite.

+14/−1
22.2.2016 17:57

O31n10d88r97a 49V42l78k 9324976170559

Bioshock je teda hodně špatný příklad, ten se od tématu nijak neodvrátil, zůstal to furt dobrý Bioshock a nepotřeboval tak drastickou změnu prostředí

Já to spíš vidím tak, že už nebyli schopni vymyslet následující téma, tak přišli prostě s pravěkem a že titul Far Cry je dobrá dojná kráva, tak proč to tím nepodtrhnout, aby neztráceli zisky...

+2/0
22.2.2016 21:40

A69l46e34x25a81n38d75r 19C70h39y26t12i14l 2114362975941

Hra by tedy mela byt prodelecna a neinovativni, abyste byl spokojen?

Nektere myslenkove pochody opravdu nechapu.

FarCry znacka je zaruka v nazvu, ze lide, kterym se libila 1,2,3 a 4, budou zrejme spokojeni a titul by si mohli koupit bez obav. Kdyby prisli s novym nazvem, meli by to se zisky a propagaci o dost tezsi.

+1/−2
23.2.2016 9:59

O87n75d97r17a 69V33l40k 9834246290119

Přesně o tomhle jsem mluvil! Takže když vyjde nová hra s názvem Star Wars a děj se bude odehrávat ve středověku s ohnivými meči tak je to v pořádku? Přesně tohle jste teď řekl....

Je to jenom Grindování značky nic víc

0/−1
28.2.2016 12:34

A51l81e97x95a26n82d54r 53C23h64y33t29i26l 2574652885151

Pokud to bude napriklad o 1500 let zpet a bude se resit flora a fauna na planete Tatoine, tak mi to prijde naprosto v poradku, pokud to bude delat stejne studio.

A abych to ohodnotil, nejdrive bych si to zahral. To bude mezi nami asi ten hlavni rozdil

+1/0
28.2.2016 17:43

J97a83n 96N23o44v82á43k 9317192487987

Tak třeba Call Of Duty bylo taky z prostředí druhé světové války a najednou bum - Modern Warfare.

0/0
22.2.2016 19:13

O22n92d40r67a 18V73l66k 9884416290859

U CoD se mění akorát prostředí a zbraně... jinak je vše stejné a mimo to, do budoucnosti se pokračuje mnohem líp, než bez žádné spojitosti o x tisíc let zpátky

+2/−1
22.2.2016 21:44

A31l55e81x83a40n64d55r 80C58h13y43t35i85l 2404322875171

Takze o budoucnost vs. 100 historie let nevadi, ale 10000 let uz jo?:D

Jezis, tohle je tak hloupy, az se tomu musim smat.

+1/−2
23.2.2016 10:02

O97n63d73r16a 43V54l41k 9304336650219

Evidentně jsi to nepochopil, jdi dál..

Série CoD se snaží být furt stejná, a proč by taky ne? Proč každý má pocit, že s každým dílem musí být obrat o 180°?

0/0
28.2.2016 12:40

A51l89e75x57a84n22d61r 50C40h60y52t77i75l 2384892955781

Taky CoD stoji uz dlouho za vyliz.....

Protoze vychazi novy dil, nikoliv DLC, takze inovace musi(mela by) byt citelna.

0/0
28.2.2016 17:49
Foto

J67a53k37u85b 85R59a90i76d54a 5788876119504

Nebo co kdyby, proboha, vyšel třeba Sherlock odehrávající se v současnosti... počkat, to se vlastně stalo a docela dobře to fungovalo, protože esence Sherlocka nebyla v proprietách z 19. století, ale v něčem trochu jiném.

+2/0
23.2.2016 9:19

T63o16m97á44š 39T67ö37k85ö49l73y 7776800561564

Možná proto máte Dalece Plakat :) .

0/0
23.2.2016 15:54

M54i84r97o77s53l58a61v 61Š79e38v34č64í40k 8848791402

se podívejte na hry se jménem Tom Clancy. Třeba Rainbow six, které je od vydání Raven Shieldu (který považuji už za slabý) naprostý shit a nemá s původní myšlenkou vůbec nic společného.

Far Cry jen změnil prostředí, ale hratelnost a cíl je stále stejný. Narozdíl od R6, které zmutovalo ze simulace na arkádovitý konzoloidní odpad...

0/0
24.2.2016 10:09

M42a73r49t89i95n 46B79a41ž97a31n68t 6915288799592

Těsně před vydáním jsou všechny hry recenzované jako super, skvělé, perfektní a tak dál. Takže radši počkám.

+3/0
22.2.2016 15:12

J14a39n 12N45o90v56ý 3118433519877

Těším se.Far Cry Primal může být hra o které budou dnešní děti za dvacet let mluvit jako o ternu doby a děti té doby se jim budou smát, že dnes už frčí virtuální realita...

0/0
22.2.2016 14:44
Foto

N11a36t69á19l73i36e 51S15v19o41b13o41d65o59v18á 2154658784312

Jen drobnost - hned v titulku překlep ve slově recenze. Neberte to jako kritiku, stát se to může každému zvlášť u dlouhých článků pokud po Vás nikdo nedělá korekturu. Jinak super :)

0/0
22.2.2016 14:22
Foto

O89n69d43ř98e78j 29Z35a38c48h 3883820413402

Opraveno, díky za upozornění.

0/0
22.2.2016 14:24
Foto

V96l12a94d19i19m32í34r 93K26r86o19u48p55a 8727728511372

Tak si ještě prosím opravte údaj o datu vydání hry na začátku článku. Myslím, že 23.2.2015 to už asi nebude...

+1/0
22.2.2016 15:36
Foto

O84n89d31ř21e61j 28Z67a36c90h 3883470973122

Také díky

0/0
22.2.2016 16:15
Foto

V26l35a98d72i43m63í64r 97K95r43o54u36p72a 8817338601322

A ještě jeden asi hloupý dotaz - na PS3 to nebude...?

0/0
22.2.2016 15:37
Foto

O56n62d85ř21e13j 91Z19a28c45h 3833360823272

Nebude. Zítra to vychází na PS4 a XB1, 1. března pak na PC (Win).

0/0
22.2.2016 16:16
Foto

V42l85a95d23i69m82í48r 82K39r19o86u38p88a 8567768841872

No nic, další konzoli si kupovat nebudu. Díky za info.

0/0
22.2.2016 16:44
Foto

J45a43k74u67b 42R84a21i90d23a 5428896539974

Mám pocit, že na zpravodajských webech často (kvůli rychlosti) vychází články a teprve potom na ně jde korektor. I když zrovna u her to možná nebude ten případ.

0/0
24.2.2016 14:42





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.