Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Experiment, který vyšel. Pravěký Far Cry Primal má tah na bránu

Kdysi dávno byl život na Zemi velmi nebezpečný. O nadvládu sváděly boj pravěké kmeny a krev tekla proudem. A to je naprosto ideální látka ke zpracování pro sérii Far Cry.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P36e54t74r 21M10i74k42e53š 4570871956654

Mno včera jsem to začal hrát a jo je to pecka. Příběh nic moc, ale do tý doby to prostě sedí ( ono co jinýho tam taky vymyslet že jo ). Prostředí nádherný. A gameplay je stále hodně dobrej. A to zasazení do pravěku je velice ale velice osvěžující oproti všem těm fantasy rpg a moderním střílečkám. Za mě se to ubi dost povedlo a jsem rád že jsem to koupil.

Co se týče hodnocení je zajímaví, že nejvíc tu hru hejtujou lidi, který jí znaj jenom z videí kdežto ti co jí skutečně hráli jí ve většině případů chválej. 90% je za mě asi trochu moc ale takovejch 80% bych se vůbec dát nebál.

0/0
29.2.2016 9:59

J60i40ř79í 74S62o10j58k63a 5468482181918

dle rozdílu v hodnocení je jasné že tentokrát mají hráči rozum a nepovažují toto přeskynované DLC Far Cry 4 za plnohodnotnou hru R^R^

+1/−1
26.2.2016 20:09

V47l20a11s30t84i72m45i39l 29S94v63o26b27o72d17a 7633828315654

Když i recenzent dnes uznává: "Slabý příběh", tak to musí být už opravdu katastrofa :-).

+3/0
25.2.2016 23:41

M49a11r51t59i63n 55B10a93ž68a86n46t 6825498379832

Redakce 90% a čtenáři 42% ?? Co je špatně, a komu bch měl věřit?

+2/0
25.2.2016 13:21

V93l42a55s66t21i91m25i11l 60S78v98o82b41o89d38a 7843358705154

Už 38% ;-D.

+2/0
25.2.2016 23:29

A31l89e94x59a47n74d83r 78C75h51y82t22i23l 2884432785731

Metacritic 66 od uzivatelu, 76 od recenzentu. Od 1.3. to ma byt na Steamu, tak uvidime.

0/0
28.2.2016 17:53

A18l25e19x72a33n98d90r 80C64h71y68t13i39l 2124212225441

Mimoto je potreba si uvedomi, ze spousta lidi, kteri si to ani nezahraji, natoz koupi, to musi trochu pohejtovat. Kazdy takovy muze dat hre 0. Takze hodnoceni ctenaru bych v tuto chvili bral s notnou rezervou.

+2/−1
28.2.2016 18:01

P15a93t97r81i18k 91P37í23c48h59a77l 4662846937

Totální kopie minulých dílů. Žádná inovace. Úkoly furt dokola. Zbytečná hra. Kdo nehrál 3-4 ok jinak ne.

+2/0
24.2.2016 15:56

V96l21a63s75t19i60m41i97l 89S14v78o82b12o25d74a 7463488705104

To je klasika, takhle se dnes dělají hry - druhý díl je přeskinovaný ten první. Vrchol této "tvorby" pak představuje např. "Truck Simulator" od jedné nejmenované české společnosti, věc jinak s poměrně velkým potenciálem, bohužel, nejenže to je série "reskinů" :-), ale i herní náplň jednoho dílu je tak na cca necelé dvě hodiny, pak je to jen nudná šeď opakování.

Když tomu všemu recenzenti dávají obvykle 80%+ a hloupý lid to kupuje, bohužel, nic se nezmění. Ono už se tedy leccos trochu změnilo, ale ten podíl těch největších rozpočtů drží právě tento herní odpad. Bohužel.

0/0
25.2.2016 23:37

J78a82n 49K79o91h98l 4323817591844

Jo, to prostředí mi přijde zajímavý, ale ne za plnou cenu. Příběh dává kupodivu větší smysl než u čtyřky, kdy se musíte cestou na hřbitov prostřílet celým fiktivním státem (ten alternativní konec byl stejně nejlepší).

Taky mi uniká smysl poznámky v článku o luku a šípech. Je to v podstatě jediná zbraň, kterou od trojky používám. Bohužel čtyřka stealth postupu zrovna nenahrávala.

0/0
23.2.2016 19:10

J49o23s24e78f 76J70u91h75á35s11z 1609122178

Já bych si to rád zkusil, ale na steamu za 60 euro (cca 1.620 Kč) a včera v JRC za 1.500 Kč. Jelikož je to hra od Ubisoftu, navíc Far Cry, který bylo vždycky o volnosti a jinak hodně nudný vše ostatní, tak se mi za to tuhle cenu dávat nechce. Počkám si až budou za půl roku nějaký slevy a koupím si to třeba za 6-8 stovek, protože nečekám žádnou revoluci.

+2/0
23.2.2016 9:19

T13i92b13o35r 89V21i48z12v20a16r65y 9154214563405

Dá se sehnat pod tisíc Kč .

0/0
23.2.2016 18:37
Foto

M71i76c85h78a81l 22S50i90n64g13r 6347543811706

Na Steamu nebo v českých obchodech kupuje hry jen blázen. Mrkněte např. na http://www.allkeyshop.com/blog/buy-far-cry-primal-cd-key-compare-prices/ , dá se sehnat za cca 30 EUR (cca 820 Kč).

+1/−1
23.2.2016 21:58

J22o69s49e76f 74J45u85h87á73s42z 1699202818

Mno blázen ... v českých obchodech si hru koupím, pokud k ní mám nějaký (sentimentální většinou) vztah a chci mít fyzickou kopii a na steamu naopak pouze ve slevách. Není to zas takové bláznovství :) Každopádně se na ten odkaz mrknu, díky za tip.

+1/0
24.2.2016 9:37

O38n16d57ř72e65j 23M61a13r58e24k 2802307932625

souhlas

0/−1
25.2.2016 0:49

B12a48r32t64o66l66o41m96ě46j 26K38u45s 2205536821123

Moc fajn recenze R^

+2/−2
23.2.2016 8:12

P18e70t40r 21K84ř16í39ž 2683404291661

Jo tak na konzole.. proto to vypada tak priserne..

+5/−7
22.2.2016 23:08

P63e54t67r 56K79o82p83l49í51k 7777138539495

Opravdu nechápu, co by mě na téhle hře mělo bavit? Tak půl hodinky by mě to snad zabavilo, ale dál jen nuda, nuda, nuda, nuda, ...

+3/0
22.2.2016 22:37

D41a69v41i44d 29C12s18u29c55s71k71a 6589636519276

A už jsi to zkusil? :D

+3/−4
22.2.2016 22:40

P41e91t94r 35K46o74p43l91í57k 7817658379695

Viděl jsem videa, to mi stačilo. :)

+2/−3
23.2.2016 0:08

A43l60e73x14a26n89d79r 24C74h93y49t37i21l 2464172825941

jojo, to je asi jako hodnotit film podle traileru, ale at si kazdy dela co chce, mame demokracii

+7/−3
23.2.2016 9:54

D96a25v41i65d 18C58s82u76c16s74k96a 6769826629626

Tady v Anglii jsem na to v regálu koukal už v sobotu. Čekal jsem na recenzi na bonuswebu a zítra pro to jdu. Moc se těším! Díky za recenzi.

+3/−4
22.2.2016 22:27

O74n48d85ř94e96j 66M41a73r70e12k 2652967542975

90 % si dělá autor srandu, jako za co ?

za pěknou grafiku ??? to má dnes každá lepší hra

za zvuky ???? to samé co u grafiky

víc jsem se toho z recenze nedozvěděl, vlastně jo že je to z pravěku, že tam nejsou kvéry a můžu si ochočit zviřááátka ;-D

+7/−7
22.2.2016 22:13

T35o37m35á19š 61S83l49a94d13k35ý 4123901373199

Já si myslím, že to bude super hra. Grafika vypadá famózně a prostředí jen z těch ukázek mě zcela pohltilo. To že tu nejsou střelné zbraně není na škodu, ba naopak. Pořád si stěžujeme, že hry jsou málo inovativní a na jedno brdo. Primal nebude. Vždyť možnosti si ulovit mamuta, který je již dávno vyhynulým druhem, pouze oštěpy a šípy je prostě mazec! Ubisoft přišel s něčím úplně novým (ano, herní mechanismy se hodně podobají předešlým dílům, ale proč měnit něco, co funguje) a necháme se překvapit, jak to bude ve skutečnosti a jak vše spolu bude fungovat. :-)

+10/−2
22.2.2016 17:44

O24n81d47ř91e41j 85M61a72r60e22k 2842387642515

jo to bude bavit dlouho lovit mamuty ;-D

+2/−5
22.2.2016 22:14

O69n63d51r60a 37V78l80k 9474716670309

Mě pravěk nikdy nebral... ale pravěk zrovna řešit nehci. Víc mě štvě skutečnost, že to nese název Far Cry... kruci drát! Když už jednou vyjde hra, která nese určité jméno, tak by logicky a očekávaně měl přijít tématicky či dějově stejný titul... kvůli tomu se snad ty názvy přejímají ne? Nebo mi snad něco uchází? ...Představte si kdyby pod LOTRem vyšel díl z budoucnosti, nebo zas v SW díl ze středověku....sakra já chci hrát/vidět stejně naladěný titul a né úplně něco jiného, nedává to smysl! A to se přesně děje u Far Cry.

Není to jen blbý název, má to své důležité opodstatnění. Pro mě už je Far Cry definitivně mrtvý titul.

Toť vše k mému skromnému názoru

+7/−6
22.2.2016 17:44

T77o23m78á45š 60S91l15a39d31k58ý 4883641733649

Rozdíly mezi 1. a dalšími díly Far Cry byly taky hodně velké. Moc toho společného s jedničkou neměly a i přesto jsme se ji zamilovali. Ale chápu, že pravěk není pro každého. Stejně jako mě například nebere fantasy svět a takové hry jsou pro mě mrtvé.

+1/0
22.2.2016 17:53

A67n45d61r76e23j 33B33r28a96b35e48c 4822501627574

Maximalni nesouhlas. Prave takhle si predstavuju dalsi dily her. Sdili zakladni koncepty hry, zaroven jsou inovativni a neboji se experimentovat. Far Cry Primal na me pusobi skvelym dojmem, stejne jako se mi libil posun od BioShocku k BioShocku Infinite.

+14/−1
22.2.2016 17:57

O38n76d20r78a 70V63l72k 9824376100299

Bioshock je teda hodně špatný příklad, ten se od tématu nijak neodvrátil, zůstal to furt dobrý Bioshock a nepotřeboval tak drastickou změnu prostředí

Já to spíš vidím tak, že už nebyli schopni vymyslet následující téma, tak přišli prostě s pravěkem a že titul Far Cry je dobrá dojná kráva, tak proč to tím nepodtrhnout, aby neztráceli zisky...

+2/0
22.2.2016 21:40

A79l97e43x92a80n98d76r 94C68h42y29t69i57l 2444962585251

Hra by tedy mela byt prodelecna a neinovativni, abyste byl spokojen?

Nektere myslenkove pochody opravdu nechapu.

FarCry znacka je zaruka v nazvu, ze lide, kterym se libila 1,2,3 a 4, budou zrejme spokojeni a titul by si mohli koupit bez obav. Kdyby prisli s novym nazvem, meli by to se zisky a propagaci o dost tezsi.

+1/−2
23.2.2016 9:59

O53n95d76r51a 51V80l92k 9804776850139

Přesně o tomhle jsem mluvil! Takže když vyjde nová hra s názvem Star Wars a děj se bude odehrávat ve středověku s ohnivými meči tak je to v pořádku? Přesně tohle jste teď řekl....

Je to jenom Grindování značky nic víc

0/−1
28.2.2016 12:34

A11l94e62x34a75n92d53r 35C84h13y53t49i15l 2544932255181

Pokud to bude napriklad o 1500 let zpet a bude se resit flora a fauna na planete Tatoine, tak mi to prijde naprosto v poradku, pokud to bude delat stejne studio.

A abych to ohodnotil, nejdrive bych si to zahral. To bude mezi nami asi ten hlavni rozdil

+1/0
28.2.2016 17:43

J17a61n 43N73o14v57á38k 9417332777377

Tak třeba Call Of Duty bylo taky z prostředí druhé světové války a najednou bum - Modern Warfare.

0/0
22.2.2016 19:13

O26n49d22r12a 23V73l93k 9734786930929

U CoD se mění akorát prostředí a zbraně... jinak je vše stejné a mimo to, do budoucnosti se pokračuje mnohem líp, než bez žádné spojitosti o x tisíc let zpátky

+2/−1
22.2.2016 21:44

A64l90e70x73a21n98d55r 70C95h57y65t83i72l 2264512385951

Takze o budoucnost vs. 100 historie let nevadi, ale 10000 let uz jo?:D

Jezis, tohle je tak hloupy, az se tomu musim smat.

+1/−2
23.2.2016 10:02

O47n34d92r52a 24V25l18k 9454906510369

Evidentně jsi to nepochopil, jdi dál..

Série CoD se snaží být furt stejná, a proč by taky ne? Proč každý má pocit, že s každým dílem musí být obrat o 180°?

0/0
28.2.2016 12:40

A40l60e29x45a23n23d95r 52C12h40y45t38i84l 2614802785591

Taky CoD stoji uz dlouho za vyliz.....

Protoze vychazi novy dil, nikoliv DLC, takze inovace musi(mela by) byt citelna.

0/0
28.2.2016 17:49
Foto

J64a48k84u70b 45R96a36i54d11a 5498496749614

Nebo co kdyby, proboha, vyšel třeba Sherlock odehrávající se v současnosti... počkat, to se vlastně stalo a docela dobře to fungovalo, protože esence Sherlocka nebyla v proprietách z 19. století, ale v něčem trochu jiném.

+2/0
23.2.2016 9:19

T37o30m57á29š 39T45ö37k29ö70l59y 7296970361654

Možná proto máte Dalece Plakat :) .

0/0
23.2.2016 15:54

M11i94r18o90s43l45a58v 79Š51e65v64č94í63k 8928901222

se podívejte na hry se jménem Tom Clancy. Třeba Rainbow six, které je od vydání Raven Shieldu (který považuji už za slabý) naprostý shit a nemá s původní myšlenkou vůbec nic společného.

Far Cry jen změnil prostředí, ale hratelnost a cíl je stále stejný. Narozdíl od R6, které zmutovalo ze simulace na arkádovitý konzoloidní odpad...

0/0
24.2.2016 10:09

M72a56r76t49i12n 25B80a64ž32a45n50t 6405938889652

Těsně před vydáním jsou všechny hry recenzované jako super, skvělé, perfektní a tak dál. Takže radši počkám.

+3/0
22.2.2016 15:12

J72a18n 41N34o59v92ý 3588163389137

Těším se.Far Cry Primal může být hra o které budou dnešní děti za dvacet let mluvit jako o ternu doby a děti té doby se jim budou smát, že dnes už frčí virtuální realita...

0/0
22.2.2016 14:44
Foto

N57a78t91á63l43i81e 44S38v57o85b72o30d86o62v85á 2234528674962

Jen drobnost - hned v titulku překlep ve slově recenze. Neberte to jako kritiku, stát se to může každému zvlášť u dlouhých článků pokud po Vás nikdo nedělá korekturu. Jinak super :)

0/0
22.2.2016 14:22
Foto

O94n27d85ř61e98j 91Z86a31c67h 3403280243492

Opraveno, díky za upozornění.

0/0
22.2.2016 14:24
Foto

V45l87a11d87i63m16í11r 45K12r92o51u31p77a 8487458501892

Tak si ještě prosím opravte údaj o datu vydání hry na začátku článku. Myslím, že 23.2.2015 to už asi nebude...

+1/0
22.2.2016 15:36
Foto

O19n43d84ř70e26j 91Z71a56c59h 3753960393712

Také díky

0/0
22.2.2016 16:15
Foto

V32l81a50d18i49m35í51r 79K42r87o26u50p59a 8167508641532

A ještě jeden asi hloupý dotaz - na PS3 to nebude...?

0/0
22.2.2016 15:37
Foto

O29n94d77ř33e40j 14Z59a82c29h 3953380413142

Nebude. Zítra to vychází na PS4 a XB1, 1. března pak na PC (Win).

0/0
22.2.2016 16:16
Foto

V16l39a69d68i79m68í97r 20K98r20o75u54p68a 8307668841312

No nic, další konzoli si kupovat nebudu. Díky za info.

0/0
22.2.2016 16:44
Foto

J15a55k12u61b 48R91a77i89d34a 5308396229474

Mám pocit, že na zpravodajských webech často (kvůli rychlosti) vychází články a teprve potom na ně jde korektor. I když zrovna u her to možná nebude ten případ.

0/0
24.2.2016 14:42





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.