Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Grim Dawn je skutečný následovník Diabla

Zjednodušení mechanismů, zpřístupnění širšímu publiku. Také vás tato oznámení spíše naštvou, než potěší? Připadáte si, že si z vás Blizzard vystřelil s Diablem 3? Milujete tabulky všeho druhu, přemýšlení a vývoj postavy, který opravdu ovlivňujete? Potom vás bude Grim Dawn hodně bavit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P45e13t30r 76S53v38o39b51o88d86a 4457205708783

Grim Dawn je prostě pecka. Koho baví "diablovky", ten tuhle hru musí mít! Vtáhne vás to od prvního momentu, kdy se ve hře objevíte. Žádné velké kecykolem v základní vesnici a už se ocitáte v prvních šarvátkách se zombíky. Nic proti POE nebo Titans Q, ale něco mi v těchhle hrách chybělo/přebývalo - ať už to byla grafika nebo nezajímavé lokace nebo něco jiného... Ale Grim Dawn je skutečný a opravdový následnovník Diabla 2 - svou atmosférou, stylem hry, dynamikou akce (což je možná to největší plus, je to vymazlená řežba, radost zabíjet ;-D ), krásnou grafikou. Snad jen hudba nedosahuje epičnosti D2, ale to je detail - komu se nelíbí, může vypnout a vybrat si ze svého seznamu MP3 co ucho žádá. Přiznám se - jsem kovaný starý warezák, který do her moc peněz neinvestuje... no dobře, vůbec neinvestuje nic... ale u GRIM DAWN jsem dlouho neváhal... sedm stovek za tuhle parádu? Dobře utracené peníze R^ Už se těším na patche a DLCčka! :-)

0/0
1.4.2016 10:02

M34i11l78o10s69l69a77v 58K31a41n52k92a 6717783700251

Jsem na 35 levelu Grim Dawn a definitivně mě votrávilo to přebírání odpadu kterýmu se říká loot. Od časů prvního Diabla kdy se hráč těšil na každej předmět kterej našel, doména Diablo her zdegenerovala (s tím otravným designérským idiotismem začal Diablo 2). Rezignovala totiž na pravidlo že hráč má mít kontinuální hlad na ten vercajk kterej je OBČAS k nalezení/sebrání. Namísto udržování hráče při "hladu" a následné satisfuckci, že konečně zase něco zajímavýho našel, je chudák pařan nepřetržitě pohřbíván tunami harampádí, které již není motivujícím osvěžením hry ale ubíjejícím trenažérem přebírače/třídiče smetí. A takový samofrustrační trenažéry přebíračů a třídičů smetí valnou část pařanstva votrávěj tak, že to prostě hrát a hlavně platit nebudou. Když totiž 300 krát za hodinu budu řešit dilema jestli jsou statistiky toho onoho krámu lepší než statistiky jinýho krámu tak už tonení zábavná hra ale sadomaso vopruz, kterej akorát tak s chutí spláchnu do hajzlu.

+2/−1
25.3.2016 22:02

M83a57r12e84k 22Š82e38b59e23s60t97a 2843751843957

Hra je těžká, nepřístupná a nekompromisní...někteří hráči nenajdou ani po 35.ti hodinách tlačítko třízení lootu :D Osobně bych tohle dal do plus, ale zjevně je to i mínus - Loot je v GD velmi specifický a ano, asi je nejtěžší ze všech arpg na trhu, on loot v Zaklínačovi 3 je taky složitý než příjdete na to že je většina nanic :D

+2/0
28.3.2016 20:37

M96i67l69o97s98l39a14v 14K43a67n53k97a 6457113450661

Hra mi zatím nijak těžká nepřijde. Tlačítko řízení lootu znám ale ignoruji ho, jde totiž o ten princip, že méně je někdy více..

0/−2
29.3.2016 10:56

D72a28v70i61d 61S68ý93k79o50r71a 7284851181707

Grim Dawn třeba zkusím, ale mě D3 vyhovuje. S každou novou sezónou vyzkouším změny. A i když po každém patchi bývá nějaká item konfigurace nejefektivnější, tak mě to baví hrát i s jinýma buildama, pro které mi napadají předměty. (specializace na Rend, Ancient Hammer,...)

Nechápu brekot nad D2, kde, co si jednou naklikám nebylo možné změnit (bez externí appky), hra i na players 8 byla s lehce nadprůměrnou výbavou jednoduchá - nehratelná. A i když mě hra stovky hodin bavila, D3 považuju díky možnosti měnit skilly, riftům, kanais cube,... za lepší hru.

Velkou část vychvalovaných věcí u Grim Dawnu očekávám u RPG hry hrané z třetího pohledu, ale u ARPG se nechám ještě překvapit, jak to bude fungovat.

0/−2
24.3.2016 8:15

J92i81ř46í 44D54a34n11k79o 6716855784534

Na základě této recenze jsem hru koupil a po 4ch dnech hraní nelituji ani trochu - 9/10 zaslouženě. O early access, betě a vývoji této hry jsem nic nevěděl. Žádný návody nestudoval, prostě zapl a hrál, občas šel spát a jíst o hodinu či dvě později, než bylo v plánu...

Mám pár tisíc hodin nahráno v Diablu 3, nějaký tisíc v předchozím D2LoD 1.11+ a další tisíc v Path of Exile, zkoušel jsem z nudy během čekání na D3 i Torchlight a Grim Dawn mě zatím ze všech chytil nejvíce. Je to prostě kombinace toho nejlepšího ze všech možných aRPG.

Hra je ideálně dělaná na solo kampaň hraní, takže dokonale trefuje mezeru v trhu. Na multiplayer a laddery nemám náladu a čas. Nic nenutí hráče hrnout se dopředu, protože tam není "endgame", kde všechno před endgame postrádá smysl. Naopak, hráč je odměňován za metodický postup a pečlivé prozkoumávání mapy.

Nejsou tam slepé konce - prostě každá odbočka z cesty skrývá něco zajímavého a hlavně je hra tak těžká, že když valíte dopředu, tak si nabijete hubu. Ale je těžká férově - žádný stupidy z Path of Exile, kde zjistíte po 3ch dnech hraní, že máte úplně naprd postavu. V Grim Dawn je jasný, jak zvýšit damage a jak zvýšit odolnost a nemusíte studovat návody z netu, hra vám dá dost informací se v tom šťourat úspěšně na vlastní pěst.

Každopádně pro mě Diablo 3 killer. Hrát další sezónu kvůli 10ti levelům GR navíc... nic novýho pod sluncem.

+3/0
20.3.2016 13:59

M67a26r67e83k 91Š58e77b92e35s66t14a 2333441383737

Sem rád že tahle recenze naladila někoho aby si to koupil a zcela jasně vím že neprohloupil......mám taky v D3 nahráno přes 1K hodin, každá nová sezona mě vydrží dva dny než všechno zdolám a mrzí mě kam se ta hra posunuje (a to hraju HC protože soft je výsměch).....sem jeden z těch lidí kteří měli rádi vanilla D3 kde opravdu torment byl torment.....tohle umělé posouvání "obtížnosti" nepovažuji za žádné umění...přidat několik procent do těch pár statistických údajů vě hře opravdu není žádný kumšt!

0/0
20.3.2016 16:56

R89o56s36t20i27s94l71a74v 71M61a11j56e21r 2653912559848

Opravdu vydrží sezóna na dva dny a pak už nic? A kde se vzalo těch "přes 1k hodin"? :)))

0/0
22.3.2016 12:22

M81a18r10e76k 22Š65e79b69e18s25t45a 2363771233107

ano, trvalo mě to dva nebo tři dny než sem získal ten hlavní bonus za progress...tj. další místo v truhle...nejvíc sem D3 hrál hned ze startu..teď tam nakouknu na sezonu, splním ty úkoly, dostanu rámečky, pety a další blbosti a hotovo....

0/0
22.3.2016 13:06

R25o59m21a33n 44Š74i61m58ů95n51e95k 4329908111

A to vite, ze to ma i cestinu ? ;-D

0/0
22.3.2016 16:20

P65e37t43r 20S28v50o35b37o95d76a 4897565508183

Taky mne tahle recenze navnadila na koupi hry (samozřejmě, po otestování "neoficiální verze" ;-D). Nelituju ani kačky, D3 není hodno být následovníkem odkazu Diabla 2, ani POE, ani Titans Q. Grim Dawn ano. Konečně... R^

0/0
1.4.2016 10:05

J79a35n 47H92r48u10š40k60a 6543679203203

GD je temný, vošklivý, atmosférický a doporučuji všem pařanům, které uchvátilo Diablo 1 a 2.

+2/0
17.3.2016 9:28

J30a59k14u34b 25Š43k87o67d52a 9876127252587

D3 je bez RoSe téměř nehratelné, s RoSem je to lepší, ale furt dost plochý. Nejvíc mě chybí, rozdělování získaných skill pointů, hra přece ví nejlíp jak mi to při novým levelu půjde nejlíp do karet. A dovednosti, který si člověk nastaví jak chce.. Hraju jen HC...

Budu ovšem předpokládat, že Grim Dawn na PS4 nerozjedu

0/0
17.3.2016 9:12

L71u73k87á63š 43V42l87k 2341529784696

Špičková gamesa. Typická závislácká hra. Na jeden zátah do levelu 16 a bylo 5 ráno (asi od 20.00)... Podporuje i 21:9 monitory, takže rozsah obrazu obrovský, a dobře využitý pro střelecké zbraně. Možnost jednoho svého "teleportu" odkudkoliv (i z jeskyní či sklepení) je k nezaplacení pokud člověk sbírá a prodává na co najde.

+1/0
16.3.2016 23:24

T13o12m83á89š 70K15o81z74l98í18k 4302751331708

Tím nechci nic špatného říkat o Grim Dawn, také se mi to docela pozdává ze shlédnutých materiálů, možná časem vyzkouším :). Jen jsem chtěl reagovat na to, že v D3 není nic co by bylo výzvou.

+2/−1
16.3.2016 20:51

T61o56m67á81š 65K90o33z32l44í76k 4352521961208

Ty stesky co tu proudí o D3 už nějaký pátek nejsou pravda :). Neb kdo dá Greater Rift (GR) rank 80+ ... málokdo, jako MP levely u starého Diabla 2. Co se týče gemblení předmětů, v podstatě to tam už také je, přes Kanais Cube, a žere to strašná kvanta surovin, než člověk vygemblí průměrný item. Hraju s přestávkami D3 jak na PC tak na PS4 od vydání a stejně jsem se dál jak na Torment 9 nedostal, pro porovnání co je GR 80, GR 45-50 jsou označeny jako Torment 10. Sic přidali zase možnost posílení itemů pomocí nějakého enchantu, kdy je pak schůdnější dát vysoké ranky riftů, ale na ten je problém odsáhnout. Každý enchant sežere jeden unique socket gem vylevelovaný na asi rank 40, což zas není jen tak, na to musí postava zvládnout podstatně víc než T10 rifty, aby vyexpila gem na rank 40. A ten ench je možné udělat 2x na každý item, takže to sežere hromadu vyexpených gemů. Ale pak to přidá snad kolem 400 main attributu nakaždý item. (ty čísla, jakej rank gemu jepogtřeba a kolik dává jeden item main attributu když je 2x posílenej to si nejsem jistej, jen jsem nastřelil odhad, kdyby to nebylo úplně přesné)

+6/−1
16.3.2016 20:48

R35o32s84t76i79s44l31a22v 59M96a95j46e15r 2363262499508

Spousta lidí co si tu právě stýská, tak třeba D3 hrála jen z nějakého free passu a nebo vůbec a viděl jen gameplay. Na D3 nadávalo spousta hráčů D2, protože nejde cracknout a hrát jen tak, ale člověk fakt musí koupit.

Tedy spousta lidí neví jak funguje GRka, jak fungují leg. gemy, že tam je Kanai Cube, set dungeony apod.

+6/−3
17.3.2016 9:27

D97a63v91i81d 84S29ý51k85o86r45a 7804671161647

Dovolím si lehce nesouhlasit, hraju teď season barbara - nyní na úrovní GR na 41 levelu, (40lvl odpovídá T9) a legendary gems mám na ranku 42. U 41 lvl GR je 30% šance na povýšení legendary gemu z ranku 41 na vyšší úroveň. U gemu ranku 42 je to 15 procent.

Enchant itemu je omezený legendary gem rankem - zbraň rank 30 a výš, šperky rank 40 a zbroj rank 50. Za každý takto přidaný rank je +5 primary atribut. Takže pokud do zbraně vložím rank 40 legendary gem - u zbraně se připočítá +200 k síle (40 x 5).

0/0
24.3.2016 8:07

J17a71k49u75b 33S53v94o87b49o48d96a 1692847291855

A jeste jedna vec D3 je hra pro lidi co se radi nechaji vezt za rucicky nemuzete prakticky nic pokazit celkova uroven je velmi lehka az trivialni(i na hc) a vse je tak vymysleno aby tu hru mohl hrat kdokoli. GRIM DAWN je hra kde musite uvazovat(nacoz dnesni generace tenageru neni zvykla) a kolikrat se mi stane ze se zaseknu hodku i vic pri theorycraftingu takze za me GD 9.9/10 .

+4/−3
16.3.2016 20:16

J95a15k93u36b 37S87v15o38b49o12d42a 1902927971495

Sam jsem stravil na D3 temer 3000hodin vetsinu z toho na hardcore ale musim rict ze mi v Blizzardu prijdou jak natvrdli maji obrovsky tym i finance a presto jim kazda malickost trva vecnost! D3 je ve fazi ze kazdou sezonu predelaji drobne skilly a posili jiny skill nez sezonu predeslou zkratka nuda a furt to same. GRIM DAWN je proste naprosty klenot a nejlepsi ARPG soucasnosti!!!!

+3/−4
16.3.2016 20:10

G54a52b42r77i38e43l 86H49o26r96t12e74n 9511429873594

Doplnil bych jeden jediný nedostatek, který mi vadí kontinuálně a celkem dost - pokud hrajete ranged postavu, tak až příliš často střílíte do neviditelné zdi. Typicky třeba na nepřítele za táborákem, který ale takto omezen není. Dá se na to zvyknout, nicméně to chce cvik a je to podle mě zbytečné omezení. Za mě po prvním dohrání 9/10.

+3/0
16.3.2016 13:20

M66a65r10e49k 74Z73a79h36r39a12d42i98l 6734899615111

To se, předpokládám, spraví nějakým updatem...

0/0
17.3.2016 8:40

P88e98t93r 54J37á17n89s52k18ý 3651768394358

ten TQ je tam hodně vidět :/

+2/−1
16.3.2016 11:00

M22i62c94h61a52l 75S34v92o58b73o80d71a 3164476366105

Co přesně je na tom špatně když je to jedno z nejlepších ARPG ?

+4/0
16.3.2016 12:43

P86e75t36r 44J10á85n51s48k42ý 3311588754578

titulek v tomhle případě

+1/0
16.3.2016 13:00

M40i19c95h50a11l 27S48v46o47b30o23d36a 3184406346235

ok to beru :)

0/0
16.3.2016 14:19

V81l30a68d63i52m30í88r 50K93r34i36s21t56e28n 7306272585448

Nic proti, Titan quest byl skvělý, navíc někdo má rád holky, jiný zase vdolky, ale pro mne osobně první velkou devalvaci dropů přinesl právě Titan quest. Kdy snad z každé příšery něco vypadlo a inventář jste měl zaplácán šedivými dropy. Věc předtím nevídanou.

+2/−1
16.3.2016 10:00

M28a64r83e31k 15Z30a86h62r49a54d23i18l 6904549265351

Ano, ale šlo přes jednu klávesu tyto vyfiltrovat a objevovaly se vám jen ty lepší. Je nesmysl brát všechno... Navíc najít dobrý set nebylo vůbec snadné...

+4/0
16.3.2016 11:17

V60l11a89d22i15m19í29r 55K55r75i89s37t89e28n 7106952775728

To nepopírám,, opravdu to tak bylo, a navíc to bylo řekněme realističtější. prostě pro mne psychologicky to byl trošku šok a devalvace, když jsem byl předtím z Diabla zvyklý, že když náhodou něco z příšery vypadlo, mělo to nějaký ten užitek, my šetřílkové jsme měli prostě inventář plný šedivých nesmyslů. .

0/0
16.3.2016 17:46

V21á69c38l60a25v 48M75a88š80a44t 2361853429806

U GD lze nastavit, aby se ukazovaly jen itemy od určité úrovně kvality, což je fajn. Už desítky hodin jsem tak neviděl šedou zbraň :D

0/0
16.3.2016 18:53

R31o67s29t37i45s39l19a44v 38M74a38j39e58r 2723312549278

Já hraji pořád Diablo 3 - považuji to za řádného následovníka Diabla :))

+16/−5
16.3.2016 9:28

D39r27a43h55o95m10í84r 50S45t25r37o84u28h69a42l 4185428672594

Evidentně jste nehrál pro Diablo II modifikaci Zy-eL, kde jste na začátku mlátil ježky pěstí, mohl vyrábět vlastní předměty a každý postup hrou byl vykoupen nespočtem smrtí a grinděním surovin, zkoušením, co dělá který recept, vymýšlením taktiky na jednoduché moby, prokousáváním se dungeony místnost za místností, šetřením body kvůli skilům, co přijdou jako další, skládání plakátů a hlavně nekonečnému gemblení za v pozdější fázi nadropované miliardy zlaťáků. Když jste se v pozdější fázi dostal k předmětům vysoké kvality, zahodil jste se slzou v oku rukavice s +300% attack speed, 100% lifesteal, +50 freeze a +2k physical dmg, protože už vám nestačily a vykraftil jste si nové, lepší, mocnější...

Nejlepší bylo, že vlastnosti předmětů šly občas kombinovat se skily, takže nebyl problém s asasinkou mrazit své nepřátele pouze svojí přítomností a každou vteřinu házet pasivně static field. A stejně to nestačilo, protože jste naráželi na nepřátele s takovým množstvím života a regenerace, a kteří byli na freeze imunní, že jste je prostě nedávali.

Jo, to byly časy...

+2/−4
16.3.2016 11:45

R79o68s41t43i12s34l10a84v 86M18a27j25e59r 2883192559258

A já jsem docela fanda série Diablo jako celku. Tedy cosik jsem si zahrál.

Osobně jsem zažil v Diablu III chvíle, kdy se muselo běhat na nižší obtížnost aby si člověk našetřil na opravy a mohl chvíli jít umírat na vyšší obtížnost.

Dnes se též "huntí" lepší vybavení. O čem jiném by taky jinak ta hra byla. Hrávám docela poctivě (i když střídám se StarCraftem), vedu klan a stejně nemám úplně best of výbavu a pořád mám velkou spoustu rezerv.

Myslím, že spousta lidí říká, že Diablo III nenásleduje Diablo II - ovšem bylo by to super, kdyby D3 bylo stejné jako D2? V čem by byl ten posun vpřed? Kolik lidí by ho ještě dnes hrálo? Nezačalo by to nakonec nudit, když by hra až moc kopírovala D2?

Taky tento názor, že D3 není následovníkem D2 se ujal hlavně u těch hráčů co si hru nechtěli koupit a tedy si ji řádně nezahráli. Tolik k tomu.

+11/−3
16.3.2016 12:30

D47r47a34h67o44m85í10r 24S80t59r19o15u94h31a26l 4145708732574

No ona vlastně spousta lidí doufala, že D3 bude víceméně stejné jako dvojka, možná s jiným příběhem, ale hlavně bude lépe zpracována grafika a obecně engine. Pokud si dobře pamatuju, tak v době vydání se o D2 mluvilo jako o Blizzardím kostlivci ve skříni. Hra byla beznadějně zastaralá - především tím, že se hrála 640x480 v době, kdy bylo již standardem 1024x768.

Ten zásadní rozdíl, který je mezi D3 a D2, ale stojí a padá na něčem jiném. Ne každý totiž může říct: "Dohrál jsem poctivě Diablo II na Hell." Ta podstata je ale navíc rozšířená, protože to, co někdo mohl udělat před deseti lety, může někdo jiný zopakovat. Podmínky jsou stále stejné.

U D3 tohle říct nemůžete. D3 totiž podlehlo a začalo se měnit. Šílená obtížnost z počátku zmizela, takže výkony předchozích hráčů nejdou zduplikovat. Ve hře je snadno dosažitelný max level. Byla tam burza, která hru křivila takovým způsobem, že ji radši zrušili. Začaly se praktikovat zrůdnosti známé z MMO, jako je zamykání předmětů na účet. Celkově se vlastně z D3 stalo MMORPG, místo RPG s multiplayerem, který známe z D2.

A proto se D3 nedá prohlásit za následovníka D2. Jediné, co těm hrám zůstalo společné, je pohled shora a název.

+5/−4
16.3.2016 14:24

R96o83s40t31i95s24l97a42v 28M10a77j94e18r 2233272709938

Aukce byla chyba, to bohužel Blizzard dopředu nepromyslel. Ovšem zareagoval.

Očividně jste toho v poslední době v D3 moc nezahrál - existuje system tzv. "great riftů" kde můžete porovnávat své schopnosti a funkčnost výbavy či party s jinými hráči. Čím vyšší číslo, tím vyšší obtížnost. Existují žebříčky jak na každý charakter, tak na každou grupu dvou, tří, čtyř lidí (pro Hardcore i Softcore). Také existují tzv. seasons, které trochu oživují samotný obsah. Kolik lidí by dnes D3 hrálo kdyby bylo pořád stejné a Vy jste si mohl porovnat, že jste došel na Hell do konce stejně jak třeba Franta. (nechápu o čem to vypovídá...)

K tomu D2 vs. D3 - ano, Diablo 2 mělo jediné měřítko - udělal jsem tohle na hell, neudělal jsem tohle apod. Zapnete D2 dneska a projdete si od nuly až po konec hellu? Myslíte, že někdo tohle udělá?

V čem třeba vadí, že předměty můžete sdílet dvě hodiny jen s lidma v partě, ve které to zrovna spadlo? Nepředchází to náhodou tomu kupčení? Tomu křivení hry pomocí nějakých dražeb apod.? Psal jste, že aukce hru křivila a tak ji zrušili - proč by ale pak měli nechat lidi dražit věci mimo server, když to křivilo hru?

A mimo jiné - věci se běžně dali nakoupit i pro D2 - tam právě někdo dostal nápad, že když už se obchoduje mimo hru, proč ne ve hře....

Mimo jiné - pokud budete chtít zahrát a provést mechanikami hry D3, tak klidně napište. Očividně hodnotíte něco co příliš neznáte a nemáte vůbec nahráno.

+4/−4
16.3.2016 15:52

D42r91a45h81o41m29í30r 74S89t79r90o86u11h20a87l 4245608582404

S předměty jsem nikdy nekupčil, dokonce jsem nikdy ani nelezl na Battlenet. Hrál jsem doma a na lankách jsme s kamarády vyměňovali (ok, i kopírovali). Prostě mělo to úplně jiný nádech, než takové to klik, lup, mám to.

D3 jsem odložil asi půl roku po vydání, pak chvíli hrál datadisk, ale už jsem se k němu nevrátil (dneska se vracím po tříměsíčním výletu k Sagittariu A* v Elite, například), takže o průvodce hrou asi stát nebudu.

Pravda je, že mi D3 tak trochu znechutili i kamarádi, kteří mě do toho natáhnuli dva dny po vydání s tím, že mě na prvním levelu "vzali" do party a soustavně mi odklikávali veškerou storyline, protože je to zdržovalo. Mimochodem už mě tahají i do Grim Dawn. Moje odpověď byla, že si to pořídím, až to oni přestanou hrát. Holt, já jsem RPG samotář.

+4/−2
16.3.2016 17:56

J16a26k38u53b 46S52v80o23b12o64d11a 1902777591315

To mi chcete rict ze vysledky zebricku v d3 jsou objektivni kdyz mapa je vzdy random a monstra jsou vzdy random tez.... Navic i nejvic profi hrac nakonec nedotahne nolifera co ma o 1000 paragonu vice takze bych rekl ze ty zebricky jsou dost pofiderni. Nekolikrat jsem byl v top 100 hc WD ale na ty magory co maji 1500 paragonu v nove sezone proste nedosahnu....

0/−3
16.3.2016 20:28

R70o78s38t75i64s64l20a56v 16M44a16j55e27r 2883892799568

A že dnes mají v sezóně někteří už přes 3000 třeba.

To, že někdo hraje víc než druhý - to nemá být zohledněno v žebříčku? Když někdo hraje StarCraft 10 hodin denně, tak Vás stejně též vyklepne skillem.

A právě protože mapa je random pro všechny, tak je to objektivní. Též když jdeme GR93-5 tak je někdy dáme dobře, jindy ani nedáme. Tak to má každý.

Já mám v současné season přes 1000 para a to jsem jako leader v klanu dost pozadu.

+2/0
17.3.2016 9:32

R98o39b60e15r28t 20K87u88b22i36s78t49a 8190857849925

Co se mi ale líbí je Hardcore mode. Hraji už jen na něm a je to výzva. Už hraju na Torment IV na HC a je to úplně jiný adrenalin, někdy se opravdu naběhám při útěku, abych nepřišel o postavu.

+2/0
16.3.2016 17:43

D75r95a69h31o19m39í95r 63S34t22r83o53u36h90a94l 4535668402394

Tak si říkám, že by mohli zavést něco jako hřbitov, kde by se uchovávaly záznamy o každém padlém hrdinovi a zároveň by to neubíralo místo z živého seznamu hrdinů.

0/0
16.3.2016 17:58

R45o14s59t90i46s27l54a93v 28M47a49j80e93r 2703702209678

Ale ona Hall of fame existuje :)

+1/0
17.3.2016 15:28

M17i81c39h68a42l 96T79o16m35á43n61e30k 9417359826

t10 na hc neni zas az tkaovy problem , i lamak jako ja se na to dostal ale greater rifty 45+ mi na hc delaj problem

0/−1
16.3.2016 18:32

J77a55k49u88b 25S14v33o14b63o45d77a 1252847401885

Hloupost znam asi 30 lidi co si D3 koupili a hrat jsme z toho vydrzeli 2. Navic D2 je stale oblibena a hraje ji spousta hracu ale pochybuju ze za 15 let nekdo bude hrat d3. Mel jsem tam full friendlist a dnes uz d3 nehraje temer nikdo.

+3/−4
16.3.2016 20:21

P81e64t80r 36S45v83o11b70o13d17a 4787845208823

Úplně stejná zkušenost s D3 včetně prázdného friend listu. Bylo to tenkrát obrovské zklamání a fiasko Blizzardu Rv

+1/0
1.4.2016 10:10

M92a72r86e21k 66Z12a47h31r80a94d62i83l 6774749335641

Titan Quest zbožňuju dodnes, dohrál jsem ho za různá povolání (kombinace povolání) mnohokrát. Na celé hře mi (časem) vadila snad jenom absence náhodného generování lokací. Na Grim Dawn se teprve chystám, ale jak čtu, tak ani tady není náhodné generování prostředí. No snad tedy opravdu bude alespoň o to vymazlenější :)

+1/0
16.3.2016 7:31

T80o93n74í46k 61K95u49t14t89m97a76n84n 6453818452

Asi bych nesouhlasil s tím, že je lepší hned na začátku kombinovat povolání. Naopak je dle mě lepší se soustředit na jedno povolání na max (ale nikoliv investovat do perků / skillů hned všechny možné body) a teprve po dosažení toho obvykle nejsilnějšího perku / skillu začít přemýšlet o druhém povolání. (Hráči nechť se zeptají googlu na grimcalc.) Pomůže to ve dvou věcech - loot padá náhodný na povolání (byť se dá sdílet v truhle mezi charaktery, na první průchod hrou je asi lepší loot šetřit a podle toho přizpůsobit druhé povolání), a člověk se přeci jen naučí hru bez toho, že si na úrovni 35 uvědomí, že si zvolil dementní kombinaci a povolání se nezbaví, může tak maximálně přerozdělit body. Což mi připomíná, že kombinace povolání přináší i kombinaci různých herních stylů (třeba takový Commando může jít tvrdě do štítu, obouručních zbraní, nebo i pistolí a pušek). Atd.

Asi bych ještě v recenzi zmínil jídlo (možná jsem špatně četl), klasické přidělování bodů do statistik, reputaci v osadách (a frakce obecně) a asi fakt, že začátek hry může být pro některé nepamětníky Titan Questu dost pomalý a otravný. A když už jsme u toho, level design je v Grim Dawn o dvě třídy výš než v Titan Questu. Jinak Grim Dawn je imho nejlepší klikfest od dob TQ, překonává i jinak opravdu povedené Path of Exile, a to podle mě hlavně atmosférou, povoláními a v mém případě větší znovuhratelností (v GD jsem nahrál zhruba 200 hodin v betě, 200 ještě v alphě a rozhodně ještě nekončíme). Atmosféry Grim Dawn se dá nenabažit, pokud zrovna sedne hráčovi do charakteru a nálady :)

+10/0
16.3.2016 1:12





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.