Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Letošní DOOM je dokonalý, nebýt síťové hry

Kampaň v DOOMu je přesně taková, jakou jsme si ji vysnili. Vývojáři perfektně vyvažují mezi klasickou hratelností a moderními inovacemi. Výsledek tak působí jako akce ze staré školy, aniž by zcela zamrzl v minulosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O91n11d13ř20e33j 87K70i94r74á53l29y 8773276143605

iddqd,idkfa,idclip to už z hlavy nevymažeš, stejně jako Big bosse co vydrží i přes ,20 přímích raket a člověk dvě do zdi, a kantnutýřkonečně se nebudu muset plazit po zdech jako v současných 3D hrácha schovávat,ale rozdám si to na čistou férovku jedens BFG proti všem pekelných šílenců

0/0
24.5.2016 18:13

M50a21r88e56k 98L30u86č67i71n 4580758581505

Vynikající optimalizace. Hraji na své stařičké konfiguraci, většina efektů pozapínaná, nastavení medium nebo high, rozlišení 1920x1080. Intel Core 2 Duo, 3Ghz, 8GB RAM, Nvidia GeForce GTX 660, 2GB. Nádherně hratelné, plynulé. Jednou za čas malý záškub.

0/0
23.5.2016 5:31

J84a76n 73F65r72i64d39r14i38c61h 6275568499443

MP tam byt nemusel. SP je prostě doom. ten feel z toho je.

0/0
22.5.2016 22:40
Foto

J64a77k91u64b 44R40a65i42d87a 5458896269124

Tak jsem Dooma koupil, stáhnul a následně mi to zamrzlo už na logu Bethesdy. Ale zjevně stačilo jen aktualizovat ovladače ke grafice. Teď mi to jede na vcelku slušné nastavení a nějaké poklesy FPS jsem pozoroval možná tak jen třikrát (za těch pět hodin, co jsem zatím nahrál). Nezamrzlo mi to ještě ani jednou. Tolik jen k optimalizaci a taky příp. rada pro ostatní: aktualizujte.

+4/0
18.5.2016 8:12

A30n52d37r61e81j 12B93r30a19b79e64c 4482221747974

To zamrznuti se stane jen, kdyz zacnete napoprve neco mackat a nenechate to dobehnout. Pri prvnim spusteni se kazdopadne video nacita ultra pomalu. Ale kdyz to nechate byt, je to uz pak porad v pohode. Zvlastni je, ze ten problem meli uz v bete a nezmizel :)

0/0
18.5.2016 15:23

M32a64r48t21i43n 52V94a12l36e27n19t26a 2627488867

Máte pravdu, měli to levnější. V zaslepení jsem na amazon úplně zapomněl a jinde chtěli za poštovný pomalu to co za hru... Ale na radosti mě to neubírá :-)

0/0
18.5.2016 7:59

M57a63r52t21i12n 52V56a59l33e36n40t63a 2987388787

Tak a sběratelská edice už frčí domu. Těch 10 kousků co bylo v celý ČR bylo vyprodáno asi tak za 5 sekund ;-D Takže se vlástně můžu považovat za šťastlivce že jsem na to stihnul kliknout včas. :-)

0/0
17.5.2016 19:02

T89o45m17á11š 93V75e12s46e31l98ý 5924343273459

Amazon až dom a ještě v den vydání:) Navíc u nás byla dražší, pokud vím, ne?

0/0
18.5.2016 0:05

J28o62s17e72f 54J37u53h45á69s28z 1489982388

Doom jsem viděl u kamaráda na PS4 --> první nebo druhá mise někde venku... výsledek byl ten, že jsem asi po 30-45 minutách kamarádovi poděkoval a nezaujatě šel domů. Pokud je tohle pro recenzenta dokonalost, tak upřímně lituju jeho chudý herní život R^

0/−9
17.5.2016 14:51

A18n57d43r23e25j 22B90r20a18b31e86c 4462491357634

Ach ten pocit, ze "muj nazor je ten nejlepsi". Me treba vubec nebavi ty pseudo filmove tituly, ktere se tvari jako hry. Vsechny Uncharted, Tomb Raideri a podobne jsou pro me naprosta nuda. Ale respektuju, ze jinym lidem se to libi. Ja potrebuju vyzvy a tezke hry.

+4/−1
17.5.2016 18:21
Foto

J59a85k83u17b 37R95a25i62d84a 5368556919194

Souhlasím, i když nejde mi ani tak o obtížnost. Celé roky jsem hrál nové střílečky a pořád si říkal, že jsou super, hlavně co se realističnosti a vyprávění příběhu týče, ale že starého Dooma 1 a 2 nic pořád nepřekonalo v té radosti ze zběsilé akce a v prostém odkrouhnutí pěti impů jednou ranou z brokovnice (a nepočítám teď parodie, tj. kupř. Serious Sam). A teď, když hraju Dooma 4 a s patnácti životy couvám zpátky do úzké chodby, zatímco do toho zatraceného kakodémona láduju olovo a doufám, že už brzy chcípne, protože jinak chcípnu já... tak to je přesně ten styl, jaký mě bavil na prvních dvou Doomech.

+1/0
18.5.2016 8:09
Foto

J71a96k17u72b 85R28a67i33d15a 5868126249194

A pocity mám z toho super, jen mě zatím napadají dvě menší výtky: hudba v pekle je sice dobrá, ale na Marsu moc generická. Uvítal bych zas nějaké metalové fláky s kytarou jako ve starém Doomu. Však na to klidně mohli najmout nějakou středně známou kapelu, jako se to dělávalo v 90. letech. A pak je taky vtipná ta bethesdizace se všemi RPG prvky a ovládáním inventáře stejně pekelně zmateným jako ve Skyrimu nebo Falloutu.

0/0
18.5.2016 8:14

D23a41n26i67e46l 90E77r66b61e62n 4890511829746

No nevím, ale já teda souhlasím se vším, co Andrej napsal v recenzi - nejen, že jsem při hraní měl pocit, že hraju původní Doom I, II v novém kabátě, ale hlavně jsem se u hry neskutečně bavil - naposledy jsem se takto bavil snad u Half-life 2 (pokud nepočítám modifikace jako Brutal Doom apod.), což je už přes 10 let (což je taky docela smutný).

Tahle hra je možná to nejlepší, co jsem kdy hrál - tolik odkazů na první díly, takový množství easter eggů, výborná hratelnost, senzační grafika a tuny dalších věcí- já té hře můžu vytknout pouze to, že má asi 50GB. Jinak to je čistá dokonalost.

Ale to je jen můj názor (já jsem prostě pařan ze starý školy a nový tituly mě vůbec neberou) a chápu, že někdo tyhle hry nemusí.

0/0
17.5.2016 19:10

T32o30m86á30š 16V49e92s12e45l45ý 5684783253299

Pro Vás dokonalé je tu stále CoD a jiné "FPS" srágory:)

0/0
18.5.2016 0:05

M75i56c71h74a93e94l 78H57a26m93a 1582884402553

Ja vam nevim, me hra, kde vystrelim na zidli na koleckach, do skla, do vydejniho automatu, do zdi....a nic se nepohne, u vseho se zobrazi genericky zasah, ktery po nejake chvilce zmizi....me takova hra prijde odflaknuta.

A stale stejne nahodne se spawnujici prisery ve stejnem temnem prostredi mne take nebavi.

Za mne na konzoli asi dobry...ale na PC bych cekal vic..

0/−1
17.5.2016 11:44

T80o54m33á96š 62V96e79s12e98l47ý 5184223733769

K čemu je Vám zničitelné prostředí? Mimochodem spawn nepřátel v Doomovi je na podobné bázi. S tím rozdílem, že se spustí, jakmile aktivujete dveře atd. Chtít po Doomovi, aby mě zásahy, ničitelné prostředí je stejně logické, jako požadovat, aby v NFS bylo nutné tankovat.

0/0
17.5.2016 14:51

M72i47c51h26a25e30l 94H86a68m93a 1712354572383

Doom byl ve sve dobe nazyvan v recenzich technologickym zazrakem. Vyuzival moznosti tehdejsich stroju i enginu. Kdyz o 23 let pozdeji hraju jeho dalsi verzi, ocekavam stejnou zabavu, ocekavam podobnou "hratelnost", ale neocekavam stejna omezeni. Moc dobre si pamatuju jak postupem casu ve vsech hrach zacala pribyvat interakce s okolim, ac nemela na hlavni hru prilis vliv, vyvolavalo to pocit toho, ze si s tim autori dali praci.Kdyz porovnam Doom 2016 a Doom 1993, tak mi prijde ten starsi zabavnejsi.

+2/0
17.5.2016 15:05

T71o97m89á59š 68V47e77s47e81l71ý 5974233303389

Interakce? Myslíte jao "zničitelné" prostředí, autohealing, zjednodušené a naprosto hloupé koridory, kde člověk nemůže zabloudit? Mimochodem technologický zázrak byl zejména v tom, jak imitoval 3D prostředí:) To bylo na něm dokonalé, že dokázal obelstít a předstírat, že se jedná o 3D hru. Podobně jako Wolfenstein. Jenom přidal systém chytrých level designů, který simuloval 3D prostředí. Jinak omezení. Už jenom systém pohybu je to, v čem se DOOM v roce 2016 liší od toho v roce 1993. Ale zničitelné prostředí? K čemu?:-D Máte barely, tak si je zničte, ale aby jsi prostřelil zeď? Nebo to má být jako Battlefield, kde je zničitelné jenom něco? Nebo Crysis, který sice byl skvělý, ale ve své době prakticky nehratelný na počítačích, protože byl naprosto šílený na požadavky? Nebo mi prosím řekněte, co tam očekáváte....Protože pokud by bylo zničitelné prostředí, což není v 90% FPS, tak naprosto postrádá smysl prostředí, které je tam teď. Prostě nepotřebujete kartu, ale do zdi uděláte díru. Nebo neuděláte a dáváte pak falešný pocit zničitelného prostředí.

0/0
18.5.2016 0:10

M48i58c10h26a32e41l 16H10a77m37a 1932534862853

Me by stacilo, aby kdyz to napalim brokovnici do zidle, aby nezustala stat :) Porovnejte treba takovy Blood 2 z roku 98 s timto...

Pokud se s tim nechteji delat, at udelaji prostredi ve stylu UT, kde se nema co hybat. Ale ja kdyz vidim jak vedle zidle vybouchne barel a dana zidle se ani nepohne, tak mam proste pocit odflaktnute prace ;-)

+2/0
18.5.2016 11:47

V81l97a49d34i34s81l22a48v 77N70o44h36e93j11l 7488377948851

kde se to da prosim koupit? ja nikdy moc hry nekupoval ... zdravi vas vicemistr v Doomu v CR z '97 a '98 ;-D

+3/−1
17.5.2016 1:28
Foto

J81i45r85i 51K70o40c28m57a59n 5439144459725

Tak nastavit nejvyšší možné detaily a valit to i 200FPS není problém...

0/0
16.5.2016 22:54

P81e64t78r 97L57i46n26d11a81u59e76r 2244737327311

Jak vypadá DOOM na kartě za 30k? Docela podobně jako na mé GTX 960 4GB ta 6k... i7 2,80 Ghz to sice brzdí, ale i tak se divím, že mi frčí.

Je to zatím supr hra, naprosto mi vyhovuje styl, který se vrací k původním kořenům, ačkoliv DooM 3 byl se svou hororovou atmosférou taky bezva, včetně RoE, kde se vrátila SShotgun. Tuším tady kandidáta na hru roku.

+1/0
16.5.2016 14:19

P91a77v14e90l 55P57o67s44p24í51š79i90l 3741894763755

co by ti na ty hre ten procak brzdil fakt nevim...

0/0
17.5.2016 14:01

T74o95m16á64š 38J46a63r32e36š 4232364140

je super jak to tu každý píše že mu jde hra na plný detail :D ale v dnešní době vám hra ani většinu lepšího nastavení neukáže pokud to vaše graf.karta nepodporuje ... např. DX12, textury na ultra (jen pri 4 a více GB paměti graf.karty) stereoscopické 3D .... mohu posudit z vl. zkušenosti přešel jsem z GTX570*2 v SLI na GTX980TI a je to docela rozdíl jen v division jsem skoro nepoznal rozdíly mezi min a max ....

0/0
16.5.2016 14:08

K30a21t29e48ř47i49n53a 67V87í55t77o38v66á 9225972165821

Hra jako taková je super, upgrady zbraní, efekty, atd. Vše už tu bylo zmíněno až na jedno - gameplay na nejtežší možnou úroveň na začátku je 8-9hod!! a ten závěr? Nejhorší zakončení jaký kdy mohlo být...

Mulťák připomíná quake a to si jdu už raději zahrát alfu UT :-P

0/0
16.5.2016 13:41

T55o48m34á16š 63V69e58s45e85l67ý 5694513893649

8-9 hodin jedině v případě, že jdeš přímo a nic nehledáš. Nejrychleji možné proběhnutí je zatím za 4 hodiny a 35 minut na nejvyšší obtížnost, ale tam jde vidět, že to hraje minimálně podruhé a jde pouze přímým směrem. Pokud člověk hledá tajemství atd. tak 12-15 hodin naprosto v pohodě.

+3/0
16.5.2016 15:21

J50a36k55u24b 75P14e40e46t 7163128312971

Tak to je smutný.

Pro mě je tohle jen hodně slabej odvar brutal doomu a grafika to fakt nezachrání...

0/0
18.5.2016 20:20
Foto

J46a38k92u66b 31R62a18i82d12a 5178726439714

Prosím vás, jak by mi to asi (ne)jelo s GTX 750, i7 a 8 GB RAM?

0/0
16.5.2016 9:00

M75i43c80h77a96l 63Š12a46f28r31á23n90e18k 3670681755537

ta grafika je bohužel hodně slabá, to je tak na low a to ještě s velmi nízkým frameratem.

0/−7
16.5.2016 9:04

M27a35r69e34k 76Z91a23h32r59a85d49i82l 6914169645791

Určitě líp než na low...

+3/0
16.5.2016 9:09

J80a93r35o42s82l14a64v 12H76o32r 7471840974614

Mno nevím, mám i3 (byť nový), GTX660 a jede to na high zcela plynule...Optimalizaci musím jen a jen pochválit!

+3/0
16.5.2016 9:11
Foto

J86a64k65u75b 46R48a66i79d61a 5208316919574

Tak, já když jsem zkoušel otevřenou betu, tak jsem byl asi tak na 5 FPS i v menu. Říkal jsem si, jestli to není jen špatně optimalizovaná beta, ale jistý si pak člověk není, že...

+1/0
16.5.2016 9:28

M79i20c39h63a50l 41Š96a81f35r84á71n87e25k 3580471855907

Pokud zcela plynule = 30 fps, tak v takovém frameratu bych takhle rychlou hru hrát opravdu nechtěl.. A víc to s vaším hw fakt nevidím.

0/0
16.5.2016 13:43
Foto

J92a61k45u94b 29R72a45i53d49a 5848286709714

Dík za reakci.

0/0
16.5.2016 14:07

M43i83c13h92a34l 47Š35a89f50r12á72n76e24k 3750491265987

To bylo na Jaroslava Jakube, má ještě o dost slabší procesor než vy :)

0/0
16.5.2016 14:25
Foto

J61a74k85u10b 74R36a71i83d44a 5658896779314

Myslel jsem i za tu první reakci.

0/0
16.5.2016 14:58

M70a34r47e50k 81Z77a62h76r32a56d45i88l 6304849305281

Minimum je

Intel Core i5-2400 or better / AMD FX-8320 or better

8 GB RAM

NVIDIA GeForce GTX 670 (2GB) or better / AMD Radeon HD 7870 (2GB) or better

Takže by to mělo jít celkem slušně..

+2/0
16.5.2016 9:08
Foto

J79a56k46u90b 73R97a28i94d45a 5718986679364

Díky.

0/0
16.5.2016 14:06
Foto

L44u68k13á28š 26N63a31v93a46r23a 2728928511269

Já mám i5, 16 GB RAM a GTX 660Ti a rozjedu to na plné.

0/0
16.5.2016 10:11

T85o65m25á54š 18V91e37s96e74l26ý 5784133753879

Jaká i7. Není i7 jako i7:) Ale na normal by jste neměl mít problém a vypadá to i tehdy pěkně.

0/0
16.5.2016 10:16
Foto

J51a23k50u28b 17R29a37i28d34a 5978896829144

i7-4790 3.6 GHz.

0/0
16.5.2016 11:05

T16o62m93á74š 86V42e13s50e37l79ý 5704703613279

Tak to by neměl být problém:) Když na i5 3470 a R9 280X OC jede na high mezi 75-95 fps. Na tom samém procáku pak s R9 390 pak na ultra bez Blura mezi 75-110 fps.

+1/0
16.5.2016 12:09
Foto

J88a10k52u37b 87R79a79i94d94a 5648736249964

Dobře, díky za radu.

0/0
16.5.2016 14:06

L61i66b34o70r 13N84a74v13r98á38t46i98l 3346603944

I jako člověk, co u Dooma I a II proseděl nespočetně hodin a který byl zklamaný z Dooma 3, říkám jen jedno - součaný DOOM je prostě PECKA!

Neváhejte, je to megarychlá neustálá akce, perfektně vyvážená!

Trošku mě jen mrzí, že některé sekce musíte vystřílet, abyste mohli dál (takže hledání zkratek a miniútěků jako v Doom I a II už nefunguje), ale i tak to je jen minimální chyba na kráse!!!

+11/0
16.5.2016 8:44

P27e28t83r 90N45o28v19á87k 1195501879788

A jak je to s ukládáním rozehrané hry? Lze to uložit kdykoliv, jako ve starých střílečkách nebo jsou tam checkpointy?

0/0
16.5.2016 8:25

O47n54d39ř16e26j 48S24t81a92r43o86c33h 5320133702304

Verze pro PS4 používá checkpointy. Počítám, že to u PC bude stejné.

0/0
16.5.2016 8:56

P36e98t83r 85N36o22v74á28k 1655241519288

Achjo....

+2/0
16.5.2016 9:34

T81o81n25í13k 42K49u69t19t36m63a96n40n 6613188422

jj, checkpointy

0/0
16.5.2016 11:06

M39i84c80h78a72l 49P93í25c50h79a 4815723361736

Recenze je psana stylem ostrileneho mazaka, ktery uz ma neco za sebou, jen nevim jestli totez co v recenzi, oceni i dnesni nactileni prani, kteri stareho Dooma nikdy nehrali.

+13/0
16.5.2016 8:04

M91i73c29h41a10l 76P39í53c83h61a 4935433661576

Pařani :-)

+1/0
16.5.2016 8:06







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.