Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Letošní DOOM je dokonalý, nebýt síťové hry

Kampaň v DOOMu je přesně taková, jakou jsme si ji vysnili. Vývojáři perfektně vyvažují mezi klasickou hratelností a moderními inovacemi. Výsledek tak působí jako akce ze staré školy, aniž by zcela zamrzl v minulosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O82n54d15ř62e27j 66K76i72r50á91l67y 8143906853585

iddqd,idkfa,idclip to už z hlavy nevymažeš, stejně jako Big bosse co vydrží i přes ,20 přímích raket a člověk dvě do zdi, a kantnutýřkonečně se nebudu muset plazit po zdech jako v současných 3D hrácha schovávat,ale rozdám si to na čistou férovku jedens BFG proti všem pekelných šílenců

0/0
24.5.2016 18:13

M90a15r98e60k 90L15u25č53i36n 4550128391135

Vynikající optimalizace. Hraji na své stařičké konfiguraci, většina efektů pozapínaná, nastavení medium nebo high, rozlišení 1920x1080. Intel Core 2 Duo, 3Ghz, 8GB RAM, Nvidia GeForce GTX 660, 2GB. Nádherně hratelné, plynulé. Jednou za čas malý záškub.

0/0
23.5.2016 5:31

J38a84n 11F38r94i50d90r92i55c52h 6535188779463

MP tam byt nemusel. SP je prostě doom. ten feel z toho je.

0/0
22.5.2016 22:40
Foto

J14a23k54u71b 88R71a47i96d54a 5408766629904

Tak jsem Dooma koupil, stáhnul a následně mi to zamrzlo už na logu Bethesdy. Ale zjevně stačilo jen aktualizovat ovladače ke grafice. Teď mi to jede na vcelku slušné nastavení a nějaké poklesy FPS jsem pozoroval možná tak jen třikrát (za těch pět hodin, co jsem zatím nahrál). Nezamrzlo mi to ještě ani jednou. Tolik jen k optimalizaci a taky příp. rada pro ostatní: aktualizujte.

+4/0
18.5.2016 8:12

A77n38d61r35e70j 64B47r69a21b17e65c 4742951457664

To zamrznuti se stane jen, kdyz zacnete napoprve neco mackat a nenechate to dobehnout. Pri prvnim spusteni se kazdopadne video nacita ultra pomalu. Ale kdyz to nechate byt, je to uz pak porad v pohode. Zvlastni je, ze ten problem meli uz v bete a nezmizel :)

0/0
18.5.2016 15:23

M97a58r55t16i81n 36V77a48l23e11n40t49a 2407898877

Máte pravdu, měli to levnější. V zaslepení jsem na amazon úplně zapomněl a jinde chtěli za poštovný pomalu to co za hru... Ale na radosti mě to neubírá :-)

0/0
18.5.2016 7:59

M55a97r28t87i98n 24V27a90l28e46n23t98a 2447128477

Tak a sběratelská edice už frčí domu. Těch 10 kousků co bylo v celý ČR bylo vyprodáno asi tak za 5 sekund ;-D Takže se vlástně můžu považovat za šťastlivce že jsem na to stihnul kliknout včas. :-)

0/0
17.5.2016 19:02

T15o23m75á12š 39V56e81s30e55l19ý 5504603223229

Amazon až dom a ještě v den vydání:) Navíc u nás byla dražší, pokud vím, ne?

0/0
18.5.2016 0:05

J69o34s97e38f 30J28u19h76á77s56z 1679822418

Doom jsem viděl u kamaráda na PS4 --> první nebo druhá mise někde venku... výsledek byl ten, že jsem asi po 30-45 minutách kamarádovi poděkoval a nezaujatě šel domů. Pokud je tohle pro recenzenta dokonalost, tak upřímně lituju jeho chudý herní život R^

0/−9
17.5.2016 14:51

A64n87d45r23e78j 13B20r63a34b35e64c 4872581987264

Ach ten pocit, ze "muj nazor je ten nejlepsi". Me treba vubec nebavi ty pseudo filmove tituly, ktere se tvari jako hry. Vsechny Uncharted, Tomb Raideri a podobne jsou pro me naprosta nuda. Ale respektuju, ze jinym lidem se to libi. Ja potrebuju vyzvy a tezke hry.

+4/−1
17.5.2016 18:21
Foto

J96a41k89u72b 66R77a15i76d87a 5108166809284

Souhlasím, i když nejde mi ani tak o obtížnost. Celé roky jsem hrál nové střílečky a pořád si říkal, že jsou super, hlavně co se realističnosti a vyprávění příběhu týče, ale že starého Dooma 1 a 2 nic pořád nepřekonalo v té radosti ze zběsilé akce a v prostém odkrouhnutí pěti impů jednou ranou z brokovnice (a nepočítám teď parodie, tj. kupř. Serious Sam). A teď, když hraju Dooma 4 a s patnácti životy couvám zpátky do úzké chodby, zatímco do toho zatraceného kakodémona láduju olovo a doufám, že už brzy chcípne, protože jinak chcípnu já... tak to je přesně ten styl, jaký mě bavil na prvních dvou Doomech.

+1/0
18.5.2016 8:09
Foto

J95a45k97u54b 71R73a49i64d67a 5738376809184

A pocity mám z toho super, jen mě zatím napadají dvě menší výtky: hudba v pekle je sice dobrá, ale na Marsu moc generická. Uvítal bych zas nějaké metalové fláky s kytarou jako ve starém Doomu. Však na to klidně mohli najmout nějakou středně známou kapelu, jako se to dělávalo v 90. letech. A pak je taky vtipná ta bethesdizace se všemi RPG prvky a ovládáním inventáře stejně pekelně zmateným jako ve Skyrimu nebo Falloutu.

0/0
18.5.2016 8:14

D11a15n10i71e73l 41E69r20b60e79n 4250761209746

No nevím, ale já teda souhlasím se vším, co Andrej napsal v recenzi - nejen, že jsem při hraní měl pocit, že hraju původní Doom I, II v novém kabátě, ale hlavně jsem se u hry neskutečně bavil - naposledy jsem se takto bavil snad u Half-life 2 (pokud nepočítám modifikace jako Brutal Doom apod.), což je už přes 10 let (což je taky docela smutný).

Tahle hra je možná to nejlepší, co jsem kdy hrál - tolik odkazů na první díly, takový množství easter eggů, výborná hratelnost, senzační grafika a tuny dalších věcí- já té hře můžu vytknout pouze to, že má asi 50GB. Jinak to je čistá dokonalost.

Ale to je jen můj názor (já jsem prostě pařan ze starý školy a nový tituly mě vůbec neberou) a chápu, že někdo tyhle hry nemusí.

0/0
17.5.2016 19:10

T86o82m67á34š 77V96e39s45e37l88ý 5654433853349

Pro Vás dokonalé je tu stále CoD a jiné "FPS" srágory:)

0/0
18.5.2016 0:05

M75i42c73h26a45e84l 69H13a70m87a 1382424482573

Ja vam nevim, me hra, kde vystrelim na zidli na koleckach, do skla, do vydejniho automatu, do zdi....a nic se nepohne, u vseho se zobrazi genericky zasah, ktery po nejake chvilce zmizi....me takova hra prijde odflaknuta.

A stale stejne nahodne se spawnujici prisery ve stejnem temnem prostredi mne take nebavi.

Za mne na konzoli asi dobry...ale na PC bych cekal vic..

0/−1
17.5.2016 11:44

T85o84m27á39š 93V63e74s77e84l15ý 5124133213719

K čemu je Vám zničitelné prostředí? Mimochodem spawn nepřátel v Doomovi je na podobné bázi. S tím rozdílem, že se spustí, jakmile aktivujete dveře atd. Chtít po Doomovi, aby mě zásahy, ničitelné prostředí je stejně logické, jako požadovat, aby v NFS bylo nutné tankovat.

0/0
17.5.2016 14:51

M69i71c82h17a97e82l 84H84a47m50a 1602744882263

Doom byl ve sve dobe nazyvan v recenzich technologickym zazrakem. Vyuzival moznosti tehdejsich stroju i enginu. Kdyz o 23 let pozdeji hraju jeho dalsi verzi, ocekavam stejnou zabavu, ocekavam podobnou "hratelnost", ale neocekavam stejna omezeni. Moc dobre si pamatuju jak postupem casu ve vsech hrach zacala pribyvat interakce s okolim, ac nemela na hlavni hru prilis vliv, vyvolavalo to pocit toho, ze si s tim autori dali praci.Kdyz porovnam Doom 2016 a Doom 1993, tak mi prijde ten starsi zabavnejsi.

+2/0
17.5.2016 15:05

T78o96m46á49š 64V89e86s51e14l48ý 5144913703109

Interakce? Myslíte jao "zničitelné" prostředí, autohealing, zjednodušené a naprosto hloupé koridory, kde člověk nemůže zabloudit? Mimochodem technologický zázrak byl zejména v tom, jak imitoval 3D prostředí:) To bylo na něm dokonalé, že dokázal obelstít a předstírat, že se jedná o 3D hru. Podobně jako Wolfenstein. Jenom přidal systém chytrých level designů, který simuloval 3D prostředí. Jinak omezení. Už jenom systém pohybu je to, v čem se DOOM v roce 2016 liší od toho v roce 1993. Ale zničitelné prostředí? K čemu?:-D Máte barely, tak si je zničte, ale aby jsi prostřelil zeď? Nebo to má být jako Battlefield, kde je zničitelné jenom něco? Nebo Crysis, který sice byl skvělý, ale ve své době prakticky nehratelný na počítačích, protože byl naprosto šílený na požadavky? Nebo mi prosím řekněte, co tam očekáváte....Protože pokud by bylo zničitelné prostředí, což není v 90% FPS, tak naprosto postrádá smysl prostředí, které je tam teď. Prostě nepotřebujete kartu, ale do zdi uděláte díru. Nebo neuděláte a dáváte pak falešný pocit zničitelného prostředí.

0/0
18.5.2016 0:10

M63i88c21h42a81e58l 41H11a25m54a 1342504732103

Me by stacilo, aby kdyz to napalim brokovnici do zidle, aby nezustala stat :) Porovnejte treba takovy Blood 2 z roku 98 s timto...

Pokud se s tim nechteji delat, at udelaji prostredi ve stylu UT, kde se nema co hybat. Ale ja kdyz vidim jak vedle zidle vybouchne barel a dana zidle se ani nepohne, tak mam proste pocit odflaktnute prace ;-)

+2/0
18.5.2016 11:47

V98l79a87d43i87s84l60a15v 17N64o63h55e80j81l 7298777688921

kde se to da prosim koupit? ja nikdy moc hry nekupoval ... zdravi vas vicemistr v Doomu v CR z '97 a '98 ;-D

+3/−1
17.5.2016 1:28
Foto

J90i23r83i 82K60o48c41m17a67n 5469954309935

Tak nastavit nejvyšší možné detaily a valit to i 200FPS není problém...

0/0
16.5.2016 22:54

P39e48t23r 51L14i68n25d57a82u25e13r 2824137767271

Jak vypadá DOOM na kartě za 30k? Docela podobně jako na mé GTX 960 4GB ta 6k... i7 2,80 Ghz to sice brzdí, ale i tak se divím, že mi frčí.

Je to zatím supr hra, naprosto mi vyhovuje styl, který se vrací k původním kořenům, ačkoliv DooM 3 byl se svou hororovou atmosférou taky bezva, včetně RoE, kde se vrátila SShotgun. Tuším tady kandidáta na hru roku.

+1/0
16.5.2016 14:19

P12a59v28e95l 76P65o57s81p85í25š95i37l 3931564763915

co by ti na ty hre ten procak brzdil fakt nevim...

0/0
17.5.2016 14:01

T67o21m44á68š 26J42a68r77e72š 4102764430

je super jak to tu každý píše že mu jde hra na plný detail :D ale v dnešní době vám hra ani většinu lepšího nastavení neukáže pokud to vaše graf.karta nepodporuje ... např. DX12, textury na ultra (jen pri 4 a více GB paměti graf.karty) stereoscopické 3D .... mohu posudit z vl. zkušenosti přešel jsem z GTX570*2 v SLI na GTX980TI a je to docela rozdíl jen v division jsem skoro nepoznal rozdíly mezi min a max ....

0/0
16.5.2016 14:08

K40a68t79e76ř45i64n89a 65V86í76t34o27v72á 9905402645881

Hra jako taková je super, upgrady zbraní, efekty, atd. Vše už tu bylo zmíněno až na jedno - gameplay na nejtežší možnou úroveň na začátku je 8-9hod!! a ten závěr? Nejhorší zakončení jaký kdy mohlo být...

Mulťák připomíná quake a to si jdu už raději zahrát alfu UT :-P

0/0
16.5.2016 13:41

T71o87m62á35š 47V20e25s90e42l58ý 5854273593279

8-9 hodin jedině v případě, že jdeš přímo a nic nehledáš. Nejrychleji možné proběhnutí je zatím za 4 hodiny a 35 minut na nejvyšší obtížnost, ale tam jde vidět, že to hraje minimálně podruhé a jde pouze přímým směrem. Pokud člověk hledá tajemství atd. tak 12-15 hodin naprosto v pohodě.

+3/0
16.5.2016 15:21

J13a65k79u48b 55P55e25e60t 7583918862361

Tak to je smutný.

Pro mě je tohle jen hodně slabej odvar brutal doomu a grafika to fakt nezachrání...

0/0
18.5.2016 20:20
Foto

J80a44k20u51b 52R51a37i23d83a 5378886799144

Prosím vás, jak by mi to asi (ne)jelo s GTX 750, i7 a 8 GB RAM?

0/0
16.5.2016 9:00

M30i69c61h53a31l 40Š78a69f26r16á23n17e20k 3910181425567

ta grafika je bohužel hodně slabá, to je tak na low a to ještě s velmi nízkým frameratem.

0/−7
16.5.2016 9:04

M37a14r43e60k 82Z43a56h32r16a42d75i32l 6144299385891

Určitě líp než na low...

+3/0
16.5.2016 9:09

J67a50r35o55s97l14a69v 55H56o21r 7271130374454

Mno nevím, mám i3 (byť nový), GTX660 a jede to na high zcela plynule...Optimalizaci musím jen a jen pochválit!

+3/0
16.5.2016 9:11
Foto

J40a45k14u50b 80R61a74i69d68a 5858276969984

Tak, já když jsem zkoušel otevřenou betu, tak jsem byl asi tak na 5 FPS i v menu. Říkal jsem si, jestli to není jen špatně optimalizovaná beta, ale jistý si pak člověk není, že...

+1/0
16.5.2016 9:28

M34i46c93h92a11l 93Š78a30f33r67á17n10e38k 3100731145367

Pokud zcela plynule = 30 fps, tak v takovém frameratu bych takhle rychlou hru hrát opravdu nechtěl.. A víc to s vaším hw fakt nevidím.

0/0
16.5.2016 13:43
Foto

J32a38k28u78b 96R44a86i10d77a 5568386919794

Dík za reakci.

0/0
16.5.2016 14:07

M66i69c79h17a69l 31Š20a26f33r12á42n66e20k 3210461435797

To bylo na Jaroslava Jakube, má ještě o dost slabší procesor než vy :)

0/0
16.5.2016 14:25
Foto

J33a74k95u63b 59R94a67i80d55a 5488586169114

Myslel jsem i za tu první reakci.

0/0
16.5.2016 14:58

M25a31r91e40k 86Z50a40h57r91a13d82i25l 6154149265451

Minimum je

Intel Core i5-2400 or better / AMD FX-8320 or better

8 GB RAM

NVIDIA GeForce GTX 670 (2GB) or better / AMD Radeon HD 7870 (2GB) or better

Takže by to mělo jít celkem slušně..

+2/0
16.5.2016 9:08
Foto

J40a34k74u63b 44R75a14i27d83a 5128196849494

Díky.

0/0
16.5.2016 14:06
Foto

L88u75k71á67š 27N11a26v45a28r80a 2588928491749

Já mám i5, 16 GB RAM a GTX 660Ti a rozjedu to na plné.

0/0
16.5.2016 10:11

T81o91m80á44š 88V62e63s19e17l33ý 5404463793549

Jaká i7. Není i7 jako i7:) Ale na normal by jste neměl mít problém a vypadá to i tehdy pěkně.

0/0
16.5.2016 10:16
Foto

J86a23k12u47b 30R72a52i24d17a 5528466869254

i7-4790 3.6 GHz.

0/0
16.5.2016 11:05

T28o94m16á93š 14V51e36s39e44l90ý 5314743943859

Tak to by neměl být problém:) Když na i5 3470 a R9 280X OC jede na high mezi 75-95 fps. Na tom samém procáku pak s R9 390 pak na ultra bez Blura mezi 75-110 fps.

+1/0
16.5.2016 12:09
Foto

J35a65k63u43b 85R63a45i89d41a 5668566549284

Dobře, díky za radu.

0/0
16.5.2016 14:06

L11i39b77o72r 90N51a74v48r90á22t27i45l 3416383274

I jako člověk, co u Dooma I a II proseděl nespočetně hodin a který byl zklamaný z Dooma 3, říkám jen jedno - součaný DOOM je prostě PECKA!

Neváhejte, je to megarychlá neustálá akce, perfektně vyvážená!

Trošku mě jen mrzí, že některé sekce musíte vystřílet, abyste mohli dál (takže hledání zkratek a miniútěků jako v Doom I a II už nefunguje), ale i tak to je jen minimální chyba na kráse!!!

+11/0
16.5.2016 8:44

P56e77t20r 26N54o77v65á88k 1505881139118

A jak je to s ukládáním rozehrané hry? Lze to uložit kdykoliv, jako ve starých střílečkách nebo jsou tam checkpointy?

0/0
16.5.2016 8:25

O60n81d14ř74e36j 57S96t17a37r15o23c57h 5830523212854

Verze pro PS4 používá checkpointy. Počítám, že to u PC bude stejné.

0/0
16.5.2016 8:56

P73e51t26r 49N31o17v72á83k 1885451389728

Achjo....

+2/0
16.5.2016 9:34

T33o72n88í31k 11K48u73t86t19m17a51n19n 6833408192

jj, checkpointy

0/0
16.5.2016 11:06

M28i71c96h67a70l 34P54í12c76h47a 4865603391736

Recenze je psana stylem ostrileneho mazaka, ktery uz ma neco za sebou, jen nevim jestli totez co v recenzi, oceni i dnesni nactileni prani, kteri stareho Dooma nikdy nehrali.

+13/0
16.5.2016 8:04

M41i89c47h21a67l 43P13í42c34h35a 4815133471986

Pařani :-)

+1/0
16.5.2016 8:06





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.