Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu
Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

D43r11a18h53o61m96í14r 44S62t18r89o92u24h57a90l 4385288482114

No uvidíme. Hlavně jsem zvědavej na zítřejší zprávy, protože jestli se Brabec a Spáčilová potkají na chodbě, může nastat podobná situace, jako když se potká člověk a ork :-P

+24/0
doporučit
8.6.2016 13:29

F48e93r97d15i14n62a43n77d 70S37m45r44č89e17k 7578931367817

A já myslím, že o tom to celé je. Hráči ještě aktivní, či už bývalí jistě litovat nebudou, milovníci fantasy ocení zpracování a příběh? Příběh warcraftu je natolik obrovský a spletitý, že by se už od úvodního dílu musela točit minimálně tetralogie. Proto je děj zhušetěný do dvou hodin efektů a bitev, čímž může některé kritiky dost namíchnout. Já se těším, za hordu život položím, a třeba i s kladivem z houby ;-D

+12/0
doporučit
8.6.2016 14:19

M14a48t70t29e61o 76K61o92u72n18o83v88s10k85y 1390181908383

Na této recenzi a recenzi paní Spáčilové je přesně vidět diametrální rozdílnost mezi člověkem znalým světa na filmovém plátně a člověkem, který absolutně nemá tušení, o co běží. Vzhledem k té obrovské mase lidí, co původní Warcraft, nebo později WoW hrálo/hraje se dá s jistotou říci, že je film primárně určen pro ně a ne pro lidi typu Spáčilová. Ta sekundární sféra lidí jsou fanoušci fantasy světa a až ta terciální je pro "fajnšmekry", co jakmile jim něco nehraje na jejich notu, musí kompletní výpravu filmu zbagatelizovat.

Pravda, film jsem ještě neviděl, ale něco mi říká, že se, jakožto fanda světa W a WoW, zkrátka ztotožním více s touto recenzí z BW, než s tou ze sekce Kultura.

+12/−5
doporučit
8.6.2016 13:17

J44a94k13u89b 27S28v42o17b26o72d98a 1842657621635

No hral jsem sice WC 1,2,3 a byly to perfektni parby ale film byl na me mooc zdlouhavy. Jako celek pekne jen obcas by to chtelo mene tech kecu. Za me tak 70%.

+4/0
doporučit
8.6.2016 14:43

P55e23t98r 40S28o42u31d53s21k88ý 2355939811362

No presne.. hráč a člověk znalý lore na to kouká uplne jinak. Spacilova je mimo mísu.. podobný jako kdyz tu kritiku napíše moje babča..

+5/−2
doporučit
8.6.2016 22:41

J58a14n 80P26r29a59n41s77p23e30r51g85e54r 2590870925860

Menší poznámka: Nestojí-li dle recenzenta herecký výkon hlavního protagonisty za moc, nemělo by hodnocení přijít o více než 10% ? Přece jen, je to vada dost podstatná... Nebo to zachraňují ostatní postavy a dějové linky, takže hlavní "člověk", tam (naštěstí) tolik není? Překonávají (přehrávají) ho orci? (Na ně jsem totiž vážně zvědavý).

(Mimochodem to "krájení cibule" je nešvar, který na "tragických" postavách vážně nesnáším. V poslední serii tím například výrazně trpí jinak sympatický John Snow).

+3/0
doporučit
9.6.2016 10:18

J52a30n 34P53r72a40n77s72p94e22r51g91e11r 2910340605790

Zdá se mi, že v recenzi chybí zásadní informace a sice jak je na tom PŘÍBĚH a POSTAVY.

Jasně, autor se tam rozplývá nad nějakými těmi nitkami a do zblbnutí opakuje, že hnidopich vždycky něco najde, ale já se ptám, jak je na tom příběh? Ano, z recenze jsem vyčetl, že je to epické a výpravné (to jsem ostatně čekal) a je tu snaha o to, aby to nebylo černobílé, dobré.

Ale daří se autorům nesklouzávat do patosu a klišé, které zabíjejí i jiné "podobné" filmy? Nebo je zde "hrdinství" naopak podáno přiznaně přehnaně a působí sice nevěrohodně, ale mile, nikoli směsně? (Příklad filmů podle Marvelovských komisů).

Daří se postavám vtisknout charakter? Nebo (i když údajně hrají slušně) jsou to spíš jen figurky, na které divák neznalý předlohy rychle zapomene, sloužící jen k tomu, aby do sebe v závěru mlátili v epickém finálním střetu?

Prostě: Jedná se "jen" o (asi dobrý) fanouškovský film (přesněji pro fandy) nebo má co nabídnout i ostatním divákům, milovníkům fantasy, kteří ale předlohu téměř neznají? Jako se to povedlo například již zmiňovanému Pánu prstenů...

+3/0
doporučit
9.6.2016 10:13

T66o68m27á68š 45J13a32r76e98š 4782874410

Za mě po GoT, LOTR a Hobitovi konečně další pořádné fantasy. Pro fandy WoWka povinnost. Zatím jsem to viděl jen 1x ale nemám co bych na tom zkritizoval. Snad jen že to uteklo strašně rychle. Možná jsem si nevšimnul ale neviděl jsem rasu nemrtvých. (trpaslíci, lidi, orkové, elfové, murlock vše super dle předlohy) Hned o víkendu se znova vrhnu na knížky abych se dozvěděl více spojitostí co jsem zapoměl.

+2/−2
doporučit
9.6.2016 9:24

O87n71d65ř27e11j 81B72u56k82a85r73t13y52k 3339472886852

haleluja ! ze by nekdo na idnesu dostal rozum? ;-)

+2/−2
doporučit
8.6.2016 13:22

T22o38m27á35š 73B91a29y74e27r 1164271114751

Článek přečtu zítra, až se vrátím z kina.

+1/0
doporučit
8.6.2016 14:28

M73i61c88h40a17l 49T85o73m98á19n60e13k 9957809936

neni to splneny sen, ten film nefunguje, ja tam mrte naznaku a eastern eggu ale tim to konci, je to proste skok ze sceny do sceny bez smyslu a ladu a nemit nahrano tolik v blizz hrach a nacteno nejakych knih a neco z lore , tak se vubec nechytam , takto sem to jeste zvladal, ale i tka to proste nema koule, nema dusi, durotan je tam suchar a ne velky nacelnik, ogrim jako clen frostwolfu? wtf, vlci tma proste jsou ale to ze frostwolf to s nima ma jinak nez zbytek hordy tam bylo primo zabite vic orksky utok na zacatku filmu v lese a ten svetly vlk a dabing to zabil tezce, a co sakra mela znamenat ta kostka v dalaranu u kirin tor magu? vypadala jak zazehnice z transformeru

+1/−1
doporučit
10.6.2016 11:28

J24i26ř22í 65S42o90j85k49a 5708162231798

;-D;-D;-D to jako vážně 90% neulítla vám trošku desetiná čárka ;-D;-D;-D 0,9% by plně odpovídalo

+2/−20
doporučit
8.6.2016 17:18





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.