Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Filmová adaptace Warcraftu je splněným snem. Recenze očima hráče

Pokud existuje černá magie, snímek Warcraft v boji s ní zvítězil. Podařilo se mu totiž prolomit pomyslné prokletí filmů podle her, které v horším případě končily jako odpad a v tom lepším jen jako přijatelná podívaná pro dny s nesnesitelnou kocovinou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K77a46r52e66l 57V14a93n69ě49k 2124107856705

No, jenom škoda, že z lidí udělali neschopáky, elfové, gnómové a trpaslíci tam skoro ani nebyli, nemrtvé, taureny a troly vynechali. Vpodstatě orkové jen celý film šikanovali lidi. Podle lore, kde proste orkové byli pod nadvládou démonů a s démony bojovali proti celé spojené allianci a byli tak tak poraženi, v dalším díle pak Thrall vymanil orky z nadvlády démonů a udělal spojenectví trolů, nemrtvých a taurenů. Ten film je prostě moc krátký, to chce trilogii a pořádně to rozjet. Ten film byl z období TBC datadisku, ta brána do outlandu + ten bosák démon je taky z TBC Ilidan. Další film by mohl bejt jak Lothar se stane Lich kingem a hrozba toho nemrtváka pak donutí allianci a hordu spojit a finální bitva by mohla být u icecrown citadel, to by bylo super.;-D

0/0
19.6.2016 20:20

V25í67t42ě95z26s35l66a40v 20Š78u72d67á21k 3747109581527

ono by to hlavně u Vás chtělo neorientoval se podle WoWka protože tento film mu těžce předchází... Váš dojem že film je zasazen do období TBC je zcela mylný... odehrává se cca 40 let předtím... Taureni si kdesi v dáli bojují s kentaury, undeadi ještě neexistují, trollové se v té době v příběhu vyskytují jen mlhavě a nightelfové si zatím taky žili v klidu.

Mě vadí spíš to, že se lore odchýlil v tom že stormwind nebyl vypálen

0/0
20.6.2016 23:11

K40a62r64e75l 48V20a61n22ě15k 2924207646555

No nevím, v klasic Wowku byl malej kluk král a ve filmu tam byl taky malej kluk, jmenoval se Varian, kdyby bylo těch 40 let jak píšete, tak by ten malej kluk byl ve wow klasic už přes 40 let starej a né malej kluk.

0/0
25.6.2016 18:07

V63í57t37ě29z23s76l30a79v 18Š38u74d31á67k 3667799981467

Na vanille byl ve SW malej Anduin protoze Varian byl nezvestnej a ztratil pamet a bojoval v Kalimdoru

0/0
25.6.2016 18:24
Foto

L39u93k21á96š 71L46o30s94o75v56s79k82ý 9217427567750

Jojojo, hlavně že jen v prvním díle je odhadem co jsem viděl přes 30 příběhových nesrovnalosti. Ostatně to bude řešeno novou knihou. Místo aby se Blizzard držel knižní předlohy udělá radši novou na ten samý příběh. Ja jsem osobně zklamán. Na Legion se těším kvůli příběhu, ale tento film mi kazí nadšení,protoze se bojím jak ve výsledku WoW dopadne pokud si takto hrají s příběhem. Pokud Blizzard dodrží slovo, po Legionu přijde už jen jeden datadisk a pokud budou příběh přehazovat jako ten v tom filmu, tak se bojím že ve výsledku budu strašně zklamán.

0/0
13.6.2016 9:31

Z63d24e24n39ě91k 60K32r38a72u32s 9346890532800

Celkem by me zajimalo kde blizzard rikal ze legion bude predposledni datadisk.

Jinak film byl planovanej ze bude delanej pro lidi co wow nikdy nevideli proto udelal pribeh tak aby vsechno probehlo ve filmu a i tak je tam dost scen vystrihanych a jeste vysla knizka ktera ma vysvetlovat dej ve filmu a pred nim pokud se nepletu.

0/0
15.7.2016 22:53

M53i81c22h68a62l 26T53o58m91á20n16e34k 9477299496

neni to splneny sen, ten film nefunguje, ja tam mrte naznaku a eastern eggu ale tim to konci, je to proste skok ze sceny do sceny bez smyslu a ladu a nemit nahrano tolik v blizz hrach a nacteno nejakych knih a neco z lore , tak se vubec nechytam , takto sem to jeste zvladal, ale i tka to proste nema koule, nema dusi, durotan je tam suchar a ne velky nacelnik, ogrim jako clen frostwolfu? wtf, vlci tma proste jsou ale to ze frostwolf to s nima ma jinak nez zbytek hordy tam bylo primo zabite vic orksky utok na zacatku filmu v lese a ten svetly vlk a dabing to zabil tezce, a co sakra mela znamenat ta kostka v dalaranu u kirin tor magu? vypadala jak zazehnice z transformeru

+1/−1
10.6.2016 11:28

H95o96n95z28a 55P13a52n64s68k54ý 3783702810340

Garona byla napůl ork a napůl draenei, nikoliv člověk.

Orgrim u Frostwolfů byl divnej, ale z hlediska podatelnosti příběhu nefanouškům je to pochopitelný tah.

Každopádně tak nějak čekám, že ti, co neznají lore a pozadí těch postav (ať už maminky a tatínkové, hráči wow/warcraftu nebo prostě ti, co o warcraftu neví nic), budou spíš rozčarovaní než nadšení a budou se ztrácet.

0/0
10.6.2016 12:44

M49i22c40h50a94l 13T97o70m52á79n39e32k 9157319136

tak prvne, v pocatcich byla garona napil ork/clovek pak to predelali , tady ji vubec nezminuji ze by mi vadila ale na zacatku mluvi s dreanei a rozumi jim aby pak hned umela i lidskou rec? dalsi wtf? je jasne ze kdyz prisla z draenoru tak by nemela byt half human

+2/0
10.6.2016 13:09

J32a66n 23P13r88a75n34s38p70e97r76g11e26r 2530230825540

Menší poznámka: Nestojí-li dle recenzenta herecký výkon hlavního protagonisty za moc, nemělo by hodnocení přijít o více než 10% ? Přece jen, je to vada dost podstatná... Nebo to zachraňují ostatní postavy a dějové linky, takže hlavní "člověk", tam (naštěstí) tolik není? Překonávají (přehrávají) ho orci? (Na ně jsem totiž vážně zvědavý).

(Mimochodem to "krájení cibule" je nešvar, který na "tragických" postavách vážně nesnáším. V poslední serii tím například výrazně trpí jinak sympatický John Snow).

+3/0
9.6.2016 10:18

J70a34n 52P97r75a82n51s26p50e35r53g25e87r 2330970305610

Zdá se mi, že v recenzi chybí zásadní informace a sice jak je na tom PŘÍBĚH a POSTAVY.

Jasně, autor se tam rozplývá nad nějakými těmi nitkami a do zblbnutí opakuje, že hnidopich vždycky něco najde, ale já se ptám, jak je na tom příběh? Ano, z recenze jsem vyčetl, že je to epické a výpravné (to jsem ostatně čekal) a je tu snaha o to, aby to nebylo černobílé, dobré.

Ale daří se autorům nesklouzávat do patosu a klišé, které zabíjejí i jiné "podobné" filmy? Nebo je zde "hrdinství" naopak podáno přiznaně přehnaně a působí sice nevěrohodně, ale mile, nikoli směsně? (Příklad filmů podle Marvelovských komisů).

Daří se postavám vtisknout charakter? Nebo (i když údajně hrají slušně) jsou to spíš jen figurky, na které divák neznalý předlohy rychle zapomene, sloužící jen k tomu, aby do sebe v závěru mlátili v epickém finálním střetu?

Prostě: Jedná se "jen" o (asi dobrý) fanouškovský film (přesněji pro fandy) nebo má co nabídnout i ostatním divákům, milovníkům fantasy, kteří ale předlohu téměř neznají? Jako se to povedlo například již zmiňovanému Pánu prstenů...

+3/0
9.6.2016 10:13

T45o86m65á67š 92J57a24r83e68š 4522284120

Za mě po GoT, LOTR a Hobitovi konečně další pořádné fantasy. Pro fandy WoWka povinnost. Zatím jsem to viděl jen 1x ale nemám co bych na tom zkritizoval. Snad jen že to uteklo strašně rychle. Možná jsem si nevšimnul ale neviděl jsem rasu nemrtvých. (trpaslíci, lidi, orkové, elfové, murlock vše super dle předlohy) Hned o víkendu se znova vrhnu na knížky abych se dozvěděl více spojitostí co jsem zapoměl.

+2/−2
9.6.2016 9:24

P81e27t38r 95S84o60u80d78s15k55ý 2835709861472

No presne.. hráč a člověk znalý lore na to kouká uplne jinak. Spacilova je mimo mísu.. podobný jako kdyz tu kritiku napíše moje babča..

+5/−2
8.6.2016 22:41

T49i80b22o82r 74V78i79z64v17a36r26y 9864774753385

Vaše babča je filmová kritička?

+1/0
8.6.2016 23:16

M23a17r40t33i23n 68P18o25c29h13m71a26n 6508559882

To neni ani Spacilova...

+7/0
9.6.2016 7:49

J13i94ř80í 54J18u43ř71i84c77a 2488313261

Proč ne? Platí ji za to, ze hodnotí filmy, tedy je filmová kritička. To jestli s ní souhlasíte nebo ne nemá na označení profese naprosto žádný vliv.

+2/−1
9.6.2016 20:16

J19i12ř79í 96S81v14a50š91e48k 9524478723779

Hele, LoTR taky většina diváků neznala lore a byl to trhák. Warcraftu fandím, ale pokud to nebude dobrý film, nebudu to bránit jen proto, že je to Warcraft.

+1/0
12.6.2016 13:26
Foto

L40u64k91á79š 12L61o39s19o27v32s31k16ý 9327667937510

Mag Guldan? Vážně MAG? :D

0/0
8.6.2016 18:33

J31i62ř83í 91S51o98j23k48a 5158892221988

;-D;-D;-D to jako vážně 90% neulítla vám trošku desetiná čárka ;-D;-D;-D 0,9% by plně odpovídalo

+2/−20
8.6.2016 17:18

V63o50j60t56a 17P76a76t77k78o15s 8740868908173

Jeste pritlac s tema smajlikama, je jich tam furt malo:-P

+16/0
8.6.2016 17:20

P91a78v58e89l 59K46l55i49m26u88n63d80a 8356419511530

IMDB: 79 %, ČSFD: 73 %, Jiří Sojka: ;-D;-D;-D;-D;-D;-D

+13/−1
8.6.2016 20:21

R73o21m49a39n 54Š75i71m73ů97n55e88k 4269718261

Sojka to dela na schval a vseci mu to zerete.

0/0
9.6.2016 9:56

A86n96d10r44e16j 43B89r24a40b74e53c 4232341707914

Lide jsou ruzni. Skvele hodnoceny Iron Man mi treba prijde jako totalni *****.

0/−1
9.6.2016 14:19

J36i50ř45í 36J35u40ř62i46c61a 2618253161

Tak pět hvězdiček je hodně pěkné hodnocení. ;)

+4/0
9.6.2016 20:17

J83a90k13u56b 39S76v98o12b66o79d90a 1342177621585

No hral jsem sice WC 1,2,3 a byly to perfektni parby ale film byl na me mooc zdlouhavy. Jako celek pekne jen obcas by to chtelo mene tech kecu. Za me tak 70%.

+4/0
8.6.2016 14:43

T80o73n85í41k 51K11u81t71t15m53a88n46n 6843338592

Zdlouhavý? Já teda Warcraftu moc nepřičichl (hrál jsem pár hodin jedničku a dvojku), ale film mi přišel naopak příliš uspěchaný. S procentem bych ale v zásadě i souhlasil.

+2/0
8.6.2016 14:48

H47o81n90z36a 16P32a36n27s23k45ý 3343682350550

A pak jsou tady hráči, kteří sice Warcrafty a WoW hráli, ale o příběhu stejně neví nic. u těch by mě reakce zajímala :-)

0/0
10.6.2016 12:40

P58e20t28r 71D81y81n71t74a30r 8724159121295

já jsem hrál wow x let od vanilly, warcrafta od jedničky, do wow se x krát vrátil a datadisky (jo jsem na hry starej) a Hearthstone od bety, v podstatě to jediný co na starý kolena hraju...ale nejsem ten typ, lore mě nebere, questy nečtu a z filmu jsem byl nadšenej. Taky bych dal 90 procent.

Jestli bych tomu měl něco vytknout, tak asi právě to že to že to zasadili do doby do které to zasadili...měli na začátek filmu dát vysvětlivky z historie a film zasadit do doby WoW, třeba otevření portálu do outlandu. Těšil jsem se na Ragnarose atd.

0/0
6.8.2016 0:21

T97o13m49á40š 24B77a17y42e19r 1434791564351

Článek přečtu zítra, až se vrátím z kina.

+1/0
8.6.2016 14:28

F54e56r71d94i27n41a55n25d 55S43m70r74č13e51k 7868711607287

A já myslím, že o tom to celé je. Hráči ještě aktivní, či už bývalí jistě litovat nebudou, milovníci fantasy ocení zpracování a příběh? Příběh warcraftu je natolik obrovský a spletitý, že by se už od úvodního dílu musela točit minimálně tetralogie. Proto je děj zhušetěný do dvou hodin efektů a bitev, čímž může některé kritiky dost namíchnout. Já se těším, za hordu život položím, a třeba i s kladivem z houby ;-D

+12/0
8.6.2016 14:19

D30r13a13h37o24m72í15r 20S89t28r23o49u76h47a24l 4555368252124

No jo, to zase promluvila horďácká sebranka. Samý kek a skutek utek...

+4/−1
8.6.2016 14:25

D34r55a72h55o13m51í69r 78S64t20r35o29u69h57a25l 4585528322264

No uvidíme. Hlavně jsem zvědavej na zítřejší zprávy, protože jestli se Brabec a Spáčilová potkají na chodbě, může nastat podobná situace, jako když se potká člověk a ork :-P

+24/0
8.6.2016 13:29

O42n98d89ř17e51j 37B12u16k65a32r60t57y25k 3709692356712

haleluja ! ze by nekdo na idnesu dostal rozum? ;-)

+2/−2
8.6.2016 13:22

M57a57t98t84e54o 93K49o98u63n97o53v90s61k88y 1700321198813

Na této recenzi a recenzi paní Spáčilové je přesně vidět diametrální rozdílnost mezi člověkem znalým světa na filmovém plátně a člověkem, který absolutně nemá tušení, o co běží. Vzhledem k té obrovské mase lidí, co původní Warcraft, nebo později WoW hrálo/hraje se dá s jistotou říci, že je film primárně určen pro ně a ne pro lidi typu Spáčilová. Ta sekundární sféra lidí jsou fanoušci fantasy světa a až ta terciální je pro "fajnšmekry", co jakmile jim něco nehraje na jejich notu, musí kompletní výpravu filmu zbagatelizovat.

Pravda, film jsem ještě neviděl, ale něco mi říká, že se, jakožto fanda světa W a WoW, zkrátka ztotožním více s touto recenzí z BW, než s tou ze sekce Kultura.

+12/−5
8.6.2016 13:17

M13i44r47o31s27l11a45v 13S56t14a62s20t58n10y 7324523116941

Úplně bych to negeneralizoval. Kvalitní fantasy a sci-fi filmy mažou žánrové hranice a líbí se spoustě lidem, kteří tyto žánry jinak nemusí. Ono stačí třeba porovnat filmy podle komiksu Batman & Robin z roku 1996 a Temného rytíře z roku 2008 aneb když dva dělají totéž není to totéž.

Pro mě osobně není moc směrodatná recenze ani od Spáčilové, ale ani ta od Brabce.

+6/0
8.6.2016 14:10

J32i41ř87í 14Ř49e18h86o39ř 9588258146438

ve skutečnosti jakýkoliv tvůrce podobného filmu bude od prvoplánovité cílovky hráčů očekávat nanejvýš zaplacení nákladů. Pravý zisk očekává od širokých a neznalých mas. Pro které se to má recenzovat jako fantasy film a o herním základu nemusí recenzent vůbec nic vědět.

+6/0
8.6.2016 15:26
Foto

B88o34h15u87m65i89l 34P35r39o97c49h50á46z45k45a 2533491533681

To je jako jit na film o Amy Winehouse a nevedet, kdo to byl :D

0/0
8.6.2016 19:08

M18i86r75o98s77l93a97v 93S39t44a87s51t30n97y 7234243386141

A přesto se o ní spousta lidí dozvědělo až právě díky tomu filmu.

+1/0
9.6.2016 9:55





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.