Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Filmová adaptace Warcraftu je splněným snem. Recenze očima hráče

Pokud existuje černá magie, snímek Warcraft v boji s ní zvítězil. Podařilo se mu totiž prolomit pomyslné prokletí filmů podle her, které v horším případě končily jako odpad a v tom lepším jen jako přijatelná podívaná pro dny s nesnesitelnou kocovinou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K48a82r18e95l 12V91a17n23ě27k 2104927856925

No, jenom škoda, že z lidí udělali neschopáky, elfové, gnómové a trpaslíci tam skoro ani nebyli, nemrtvé, taureny a troly vynechali. Vpodstatě orkové jen celý film šikanovali lidi. Podle lore, kde proste orkové byli pod nadvládou démonů a s démony bojovali proti celé spojené allianci a byli tak tak poraženi, v dalším díle pak Thrall vymanil orky z nadvlády démonů a udělal spojenectví trolů, nemrtvých a taurenů. Ten film je prostě moc krátký, to chce trilogii a pořádně to rozjet. Ten film byl z období TBC datadisku, ta brána do outlandu + ten bosák démon je taky z TBC Ilidan. Další film by mohl bejt jak Lothar se stane Lich kingem a hrozba toho nemrtváka pak donutí allianci a hordu spojit a finální bitva by mohla být u icecrown citadel, to by bylo super.;-D

0/0
19.6.2016 20:20

V93í60t62ě36z42s88l73a69v 42Š27u79d27á37k 3957689421967

ono by to hlavně u Vás chtělo neorientoval se podle WoWka protože tento film mu těžce předchází... Váš dojem že film je zasazen do období TBC je zcela mylný... odehrává se cca 40 let předtím... Taureni si kdesi v dáli bojují s kentaury, undeadi ještě neexistují, trollové se v té době v příběhu vyskytují jen mlhavě a nightelfové si zatím taky žili v klidu.

Mě vadí spíš to, že se lore odchýlil v tom že stormwind nebyl vypálen

0/0
20.6.2016 23:11

K86a33r80e62l 94V47a61n73ě84k 2174127116295

No nevím, v klasic Wowku byl malej kluk král a ve filmu tam byl taky malej kluk, jmenoval se Varian, kdyby bylo těch 40 let jak píšete, tak by ten malej kluk byl ve wow klasic už přes 40 let starej a né malej kluk.

0/0
25.6.2016 18:07

V41í83t86ě25z43s78l24a57v 33Š16u18d29á73k 3227759781317

Na vanille byl ve SW malej Anduin protoze Varian byl nezvestnej a ztratil pamet a bojoval v Kalimdoru

0/0
25.6.2016 18:24
Foto

L73u79k27á57š 67L95o98s69o23v97s67k88ý 9797257887620

Jojojo, hlavně že jen v prvním díle je odhadem co jsem viděl přes 30 příběhových nesrovnalosti. Ostatně to bude řešeno novou knihou. Místo aby se Blizzard držel knižní předlohy udělá radši novou na ten samý příběh. Ja jsem osobně zklamán. Na Legion se těším kvůli příběhu, ale tento film mi kazí nadšení,protoze se bojím jak ve výsledku WoW dopadne pokud si takto hrají s příběhem. Pokud Blizzard dodrží slovo, po Legionu přijde už jen jeden datadisk a pokud budou příběh přehazovat jako ten v tom filmu, tak se bojím že ve výsledku budu strašně zklamán.

0/0
13.6.2016 9:31

Z39d25e60n84ě52k 19K52r97a27u72s 9746560562860

Celkem by me zajimalo kde blizzard rikal ze legion bude predposledni datadisk.

Jinak film byl planovanej ze bude delanej pro lidi co wow nikdy nevideli proto udelal pribeh tak aby vsechno probehlo ve filmu a i tak je tam dost scen vystrihanych a jeste vysla knizka ktera ma vysvetlovat dej ve filmu a pred nim pokud se nepletu.

0/0
15.7.2016 22:53

M27i86c60h19a37l 80T36o49m24á36n29e29k 9447189106

neni to splneny sen, ten film nefunguje, ja tam mrte naznaku a eastern eggu ale tim to konci, je to proste skok ze sceny do sceny bez smyslu a ladu a nemit nahrano tolik v blizz hrach a nacteno nejakych knih a neco z lore , tak se vubec nechytam , takto sem to jeste zvladal, ale i tka to proste nema koule, nema dusi, durotan je tam suchar a ne velky nacelnik, ogrim jako clen frostwolfu? wtf, vlci tma proste jsou ale to ze frostwolf to s nima ma jinak nez zbytek hordy tam bylo primo zabite vic orksky utok na zacatku filmu v lese a ten svetly vlk a dabing to zabil tezce, a co sakra mela znamenat ta kostka v dalaranu u kirin tor magu? vypadala jak zazehnice z transformeru

+1/−1
10.6.2016 11:28

H59o65n26z37a 14P84a59n45s62k70ý 3883372170140

Garona byla napůl ork a napůl draenei, nikoliv člověk.

Orgrim u Frostwolfů byl divnej, ale z hlediska podatelnosti příběhu nefanouškům je to pochopitelný tah.

Každopádně tak nějak čekám, že ti, co neznají lore a pozadí těch postav (ať už maminky a tatínkové, hráči wow/warcraftu nebo prostě ti, co o warcraftu neví nic), budou spíš rozčarovaní než nadšení a budou se ztrácet.

0/0
10.6.2016 12:44

M68i77c35h94a66l 50T79o70m92á63n78e34k 9587879216

tak prvne, v pocatcich byla garona napil ork/clovek pak to predelali , tady ji vubec nezminuji ze by mi vadila ale na zacatku mluvi s dreanei a rozumi jim aby pak hned umela i lidskou rec? dalsi wtf? je jasne ze kdyz prisla z draenoru tak by nemela byt half human

+2/0
10.6.2016 13:09

J69a25n 89P33r63a19n71s25p89e40r59g22e11r 2110720735190

Menší poznámka: Nestojí-li dle recenzenta herecký výkon hlavního protagonisty za moc, nemělo by hodnocení přijít o více než 10% ? Přece jen, je to vada dost podstatná... Nebo to zachraňují ostatní postavy a dějové linky, takže hlavní "člověk", tam (naštěstí) tolik není? Překonávají (přehrávají) ho orci? (Na ně jsem totiž vážně zvědavý).

(Mimochodem to "krájení cibule" je nešvar, který na "tragických" postavách vážně nesnáším. V poslední serii tím například výrazně trpí jinak sympatický John Snow).

+3/0
9.6.2016 10:18

J47a21n 16P32r59a51n18s23p43e19r85g54e43r 2490150345860

Zdá se mi, že v recenzi chybí zásadní informace a sice jak je na tom PŘÍBĚH a POSTAVY.

Jasně, autor se tam rozplývá nad nějakými těmi nitkami a do zblbnutí opakuje, že hnidopich vždycky něco najde, ale já se ptám, jak je na tom příběh? Ano, z recenze jsem vyčetl, že je to epické a výpravné (to jsem ostatně čekal) a je tu snaha o to, aby to nebylo černobílé, dobré.

Ale daří se autorům nesklouzávat do patosu a klišé, které zabíjejí i jiné "podobné" filmy? Nebo je zde "hrdinství" naopak podáno přiznaně přehnaně a působí sice nevěrohodně, ale mile, nikoli směsně? (Příklad filmů podle Marvelovských komisů).

Daří se postavám vtisknout charakter? Nebo (i když údajně hrají slušně) jsou to spíš jen figurky, na které divák neznalý předlohy rychle zapomene, sloužící jen k tomu, aby do sebe v závěru mlátili v epickém finálním střetu?

Prostě: Jedná se "jen" o (asi dobrý) fanouškovský film (přesněji pro fandy) nebo má co nabídnout i ostatním divákům, milovníkům fantasy, kteří ale předlohu téměř neznají? Jako se to povedlo například již zmiňovanému Pánu prstenů...

+3/0
9.6.2016 10:13

T73o59m28á21š 27J80a15r68e63š 4792754200

Za mě po GoT, LOTR a Hobitovi konečně další pořádné fantasy. Pro fandy WoWka povinnost. Zatím jsem to viděl jen 1x ale nemám co bych na tom zkritizoval. Snad jen že to uteklo strašně rychle. Možná jsem si nevšimnul ale neviděl jsem rasu nemrtvých. (trpaslíci, lidi, orkové, elfové, murlock vše super dle předlohy) Hned o víkendu se znova vrhnu na knížky abych se dozvěděl více spojitostí co jsem zapoměl.

+2/−2
9.6.2016 9:24

P30e58t90r 62S16o60u49d50s98k63ý 2925399801542

No presne.. hráč a člověk znalý lore na to kouká uplne jinak. Spacilova je mimo mísu.. podobný jako kdyz tu kritiku napíše moje babča..

+5/−2
8.6.2016 22:41

T94i37b15o14r 84V25i71z94v75a85r98y 9584284103885

Vaše babča je filmová kritička?

+1/0
8.6.2016 23:16

M51a54r82t54i43n 67P97o65c95h52m86a98n 6738479332

To neni ani Spacilova...

+7/0
9.6.2016 7:49

J60i64ř28í 86J98u60ř72i35c73a 2708343141

Proč ne? Platí ji za to, ze hodnotí filmy, tedy je filmová kritička. To jestli s ní souhlasíte nebo ne nemá na označení profese naprosto žádný vliv.

+2/−1
9.6.2016 20:16

J85i94ř85í 30S60v89a32š97e74k 9514848963989

Hele, LoTR taky většina diváků neznala lore a byl to trhák. Warcraftu fandím, ale pokud to nebude dobrý film, nebudu to bránit jen proto, že je to Warcraft.

+1/0
12.6.2016 13:26
Foto

L60u68k16á48š 88L72o84s95o12v48s75k97ý 9637807117510

Mag Guldan? Vážně MAG? :D

0/0
8.6.2016 18:33

J93i20ř29í 69S95o73j60k20a 5568102781228

;-D;-D;-D to jako vážně 90% neulítla vám trošku desetiná čárka ;-D;-D;-D 0,9% by plně odpovídalo

+2/−20
8.6.2016 17:18

V56o11j61t89a 76P12a11t60k21o65s 8660328458413

Jeste pritlac s tema smajlikama, je jich tam furt malo:-P

+16/0
8.6.2016 17:20

P10a98v82e80l 83K90l67i26m72u98n89d86a 8786909721420

IMDB: 79 %, ČSFD: 73 %, Jiří Sojka: ;-D;-D;-D;-D;-D;-D

+13/−1
8.6.2016 20:21

R87o77m26a83n 27Š89i90m74ů45n73e14k 4979498421

Sojka to dela na schval a vseci mu to zerete.

0/0
9.6.2016 9:56

A97n62d13r73e37j 29B19r57a26b96e37c 4652421447264

Lide jsou ruzni. Skvele hodnoceny Iron Man mi treba prijde jako totalni *****.

0/−1
9.6.2016 14:19

J76i21ř23í 80J30u92ř33i44c66a 2258253801

Tak pět hvězdiček je hodně pěkné hodnocení. ;)

+4/0
9.6.2016 20:17

J92a89k19u55b 93S22v74o58b57o88d26a 1872977141675

No hral jsem sice WC 1,2,3 a byly to perfektni parby ale film byl na me mooc zdlouhavy. Jako celek pekne jen obcas by to chtelo mene tech kecu. Za me tak 70%.

+4/0
8.6.2016 14:43

T68o67n66í29k 61K35u41t10t56m37a86n36n 6603778692

Zdlouhavý? Já teda Warcraftu moc nepřičichl (hrál jsem pár hodin jedničku a dvojku), ale film mi přišel naopak příliš uspěchaný. S procentem bych ale v zásadě i souhlasil.

+2/0
8.6.2016 14:48

H78o39n70z13a 92P75a33n17s28k20ý 3483322510270

A pak jsou tady hráči, kteří sice Warcrafty a WoW hráli, ale o příběhu stejně neví nic. u těch by mě reakce zajímala :-)

0/0
10.6.2016 12:40

P63e34t64r 41D93y28n75t97a56r 8584619411645

já jsem hrál wow x let od vanilly, warcrafta od jedničky, do wow se x krát vrátil a datadisky (jo jsem na hry starej) a Hearthstone od bety, v podstatě to jediný co na starý kolena hraju...ale nejsem ten typ, lore mě nebere, questy nečtu a z filmu jsem byl nadšenej. Taky bych dal 90 procent.

Jestli bych tomu měl něco vytknout, tak asi právě to že to že to zasadili do doby do které to zasadili...měli na začátek filmu dát vysvětlivky z historie a film zasadit do doby WoW, třeba otevření portálu do outlandu. Těšil jsem se na Ragnarose atd.

0/0
6.8.2016 0:21

T76o54m46á83š 87B32a95y21e55r 1184681434631

Článek přečtu zítra, až se vrátím z kina.

+1/0
8.6.2016 14:28

F74e91r43d22i42n25a92n76d 15S19m32r11č94e45k 7748591637727

A já myslím, že o tom to celé je. Hráči ještě aktivní, či už bývalí jistě litovat nebudou, milovníci fantasy ocení zpracování a příběh? Příběh warcraftu je natolik obrovský a spletitý, že by se už od úvodního dílu musela točit minimálně tetralogie. Proto je děj zhušetěný do dvou hodin efektů a bitev, čímž může některé kritiky dost namíchnout. Já se těším, za hordu život položím, a třeba i s kladivem z houby ;-D

+12/0
8.6.2016 14:19

D56r44a24h91o51m50í64r 12S48t63r94o66u22h19a33l 4355848212324

No jo, to zase promluvila horďácká sebranka. Samý kek a skutek utek...

+4/−1
8.6.2016 14:25

D63r24a48h97o49m83í76r 40S74t64r30o11u74h80a57l 4155708172404

No uvidíme. Hlavně jsem zvědavej na zítřejší zprávy, protože jestli se Brabec a Spáčilová potkají na chodbě, může nastat podobná situace, jako když se potká člověk a ork :-P

+24/0
8.6.2016 13:29

O77n50d69ř90e59j 90B38u51k24a65r88t85y22k 3489742516502

haleluja ! ze by nekdo na idnesu dostal rozum? ;-)

+2/−2
8.6.2016 13:22

M92a29t74t93e12o 66K86o70u72n97o73v65s46k38y 1740301248143

Na této recenzi a recenzi paní Spáčilové je přesně vidět diametrální rozdílnost mezi člověkem znalým světa na filmovém plátně a člověkem, který absolutně nemá tušení, o co běží. Vzhledem k té obrovské mase lidí, co původní Warcraft, nebo později WoW hrálo/hraje se dá s jistotou říci, že je film primárně určen pro ně a ne pro lidi typu Spáčilová. Ta sekundární sféra lidí jsou fanoušci fantasy světa a až ta terciální je pro "fajnšmekry", co jakmile jim něco nehraje na jejich notu, musí kompletní výpravu filmu zbagatelizovat.

Pravda, film jsem ještě neviděl, ale něco mi říká, že se, jakožto fanda světa W a WoW, zkrátka ztotožním více s touto recenzí z BW, než s tou ze sekce Kultura.

+12/−5
8.6.2016 13:17

M90i84r72o77s16l88a92v 47S88t60a97s41t24n62y 7414823626301

Úplně bych to negeneralizoval. Kvalitní fantasy a sci-fi filmy mažou žánrové hranice a líbí se spoustě lidem, kteří tyto žánry jinak nemusí. Ono stačí třeba porovnat filmy podle komiksu Batman & Robin z roku 1996 a Temného rytíře z roku 2008 aneb když dva dělají totéž není to totéž.

Pro mě osobně není moc směrodatná recenze ani od Spáčilové, ale ani ta od Brabce.

+6/0
8.6.2016 14:10

J23i21ř12í 56Ř66e34h71o29ř 9658528506988

ve skutečnosti jakýkoliv tvůrce podobného filmu bude od prvoplánovité cílovky hráčů očekávat nanejvýš zaplacení nákladů. Pravý zisk očekává od širokých a neznalých mas. Pro které se to má recenzovat jako fantasy film a o herním základu nemusí recenzent vůbec nic vědět.

+6/0
8.6.2016 15:26
Foto

B51o57h46u28m59i47l 58P17r55o96c86h23á73z48k80a 2223101413501

To je jako jit na film o Amy Winehouse a nevedet, kdo to byl :D

0/0
8.6.2016 19:08

M93i89r79o82s26l20a81v 26S72t81a46s20t97n89y 7654263236321

A přesto se o ní spousta lidí dozvědělo až právě díky tomu filmu.

+1/0
9.6.2016 9:55





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.