Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Filmová adaptace Warcraftu je splněným snem. Recenze očima hráče

Pokud existuje černá magie, snímek Warcraft v boji s ní zvítězil. Podařilo se mu totiž prolomit pomyslné prokletí filmů podle her, které v horším případě končily jako odpad a v tom lepším jen jako přijatelná podívaná pro dny s nesnesitelnou kocovinou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K27a35r51e83l 14V95a61n30ě49k 2754587436325

No, jenom škoda, že z lidí udělali neschopáky, elfové, gnómové a trpaslíci tam skoro ani nebyli, nemrtvé, taureny a troly vynechali. Vpodstatě orkové jen celý film šikanovali lidi. Podle lore, kde proste orkové byli pod nadvládou démonů a s démony bojovali proti celé spojené allianci a byli tak tak poraženi, v dalším díle pak Thrall vymanil orky z nadvlády démonů a udělal spojenectví trolů, nemrtvých a taurenů. Ten film je prostě moc krátký, to chce trilogii a pořádně to rozjet. Ten film byl z období TBC datadisku, ta brána do outlandu + ten bosák démon je taky z TBC Ilidan. Další film by mohl bejt jak Lothar se stane Lich kingem a hrozba toho nemrtváka pak donutí allianci a hordu spojit a finální bitva by mohla být u icecrown citadel, to by bylo super.;-D

0/0
19.6.2016 20:20

V26í56t26ě30z28s72l58a60v 52Š10u92d60á89k 3537579481117

ono by to hlavně u Vás chtělo neorientoval se podle WoWka protože tento film mu těžce předchází... Váš dojem že film je zasazen do období TBC je zcela mylný... odehrává se cca 40 let předtím... Taureni si kdesi v dáli bojují s kentaury, undeadi ještě neexistují, trollové se v té době v příběhu vyskytují jen mlhavě a nightelfové si zatím taky žili v klidu.

Mě vadí spíš to, že se lore odchýlil v tom že stormwind nebyl vypálen

0/0
20.6.2016 23:11

K81a67r45e64l 96V85a17n46ě11k 2984887486325

No nevím, v klasic Wowku byl malej kluk král a ve filmu tam byl taky malej kluk, jmenoval se Varian, kdyby bylo těch 40 let jak píšete, tak by ten malej kluk byl ve wow klasic už přes 40 let starej a né malej kluk.

0/0
25.6.2016 18:07

V89í91t49ě50z40s79l88a69v 27Š25u43d14á74k 3347579331247

Na vanille byl ve SW malej Anduin protoze Varian byl nezvestnej a ztratil pamet a bojoval v Kalimdoru

0/0
25.6.2016 18:24
Foto

L51u13k81á47š 92L89o97s67o28v69s19k82ý 9277737697210

Jojojo, hlavně že jen v prvním díle je odhadem co jsem viděl přes 30 příběhových nesrovnalosti. Ostatně to bude řešeno novou knihou. Místo aby se Blizzard držel knižní předlohy udělá radši novou na ten samý příběh. Ja jsem osobně zklamán. Na Legion se těším kvůli příběhu, ale tento film mi kazí nadšení,protoze se bojím jak ve výsledku WoW dopadne pokud si takto hrají s příběhem. Pokud Blizzard dodrží slovo, po Legionu přijde už jen jeden datadisk a pokud budou příběh přehazovat jako ten v tom filmu, tak se bojím že ve výsledku budu strašně zklamán.

0/0
13.6.2016 9:31

Z30d19e11n21ě49k 23K77r58a41u64s 9516110602320

Celkem by me zajimalo kde blizzard rikal ze legion bude predposledni datadisk.

Jinak film byl planovanej ze bude delanej pro lidi co wow nikdy nevideli proto udelal pribeh tak aby vsechno probehlo ve filmu a i tak je tam dost scen vystrihanych a jeste vysla knizka ktera ma vysvetlovat dej ve filmu a pred nim pokud se nepletu.

0/0
15.7.2016 22:53

M61i58c23h85a56l 84T66o83m96á12n51e82k 9217199796

neni to splneny sen, ten film nefunguje, ja tam mrte naznaku a eastern eggu ale tim to konci, je to proste skok ze sceny do sceny bez smyslu a ladu a nemit nahrano tolik v blizz hrach a nacteno nejakych knih a neco z lore , tak se vubec nechytam , takto sem to jeste zvladal, ale i tka to proste nema koule, nema dusi, durotan je tam suchar a ne velky nacelnik, ogrim jako clen frostwolfu? wtf, vlci tma proste jsou ale to ze frostwolf to s nima ma jinak nez zbytek hordy tam bylo primo zabite vic orksky utok na zacatku filmu v lese a ten svetly vlk a dabing to zabil tezce, a co sakra mela znamenat ta kostka v dalaranu u kirin tor magu? vypadala jak zazehnice z transformeru

+1/−1
10.6.2016 11:28

H85o98n51z72a 91P53a24n56s22k74ý 3383352320160

Garona byla napůl ork a napůl draenei, nikoliv člověk.

Orgrim u Frostwolfů byl divnej, ale z hlediska podatelnosti příběhu nefanouškům je to pochopitelný tah.

Každopádně tak nějak čekám, že ti, co neznají lore a pozadí těch postav (ať už maminky a tatínkové, hráči wow/warcraftu nebo prostě ti, co o warcraftu neví nic), budou spíš rozčarovaní než nadšení a budou se ztrácet.

0/0
10.6.2016 12:44

M38i48c95h16a95l 17T59o69m41á26n84e53k 9467229976

tak prvne, v pocatcich byla garona napil ork/clovek pak to predelali , tady ji vubec nezminuji ze by mi vadila ale na zacatku mluvi s dreanei a rozumi jim aby pak hned umela i lidskou rec? dalsi wtf? je jasne ze kdyz prisla z draenoru tak by nemela byt half human

+2/0
10.6.2016 13:09

J68a65n 11P67r78a54n64s10p38e67r78g47e12r 2110200285580

Menší poznámka: Nestojí-li dle recenzenta herecký výkon hlavního protagonisty za moc, nemělo by hodnocení přijít o více než 10% ? Přece jen, je to vada dost podstatná... Nebo to zachraňují ostatní postavy a dějové linky, takže hlavní "člověk", tam (naštěstí) tolik není? Překonávají (přehrávají) ho orci? (Na ně jsem totiž vážně zvědavý).

(Mimochodem to "krájení cibule" je nešvar, který na "tragických" postavách vážně nesnáším. V poslední serii tím například výrazně trpí jinak sympatický John Snow).

+3/0
9.6.2016 10:18

J62a55n 75P24r12a29n26s67p35e87r48g16e11r 2570520185360

Zdá se mi, že v recenzi chybí zásadní informace a sice jak je na tom PŘÍBĚH a POSTAVY.

Jasně, autor se tam rozplývá nad nějakými těmi nitkami a do zblbnutí opakuje, že hnidopich vždycky něco najde, ale já se ptám, jak je na tom příběh? Ano, z recenze jsem vyčetl, že je to epické a výpravné (to jsem ostatně čekal) a je tu snaha o to, aby to nebylo černobílé, dobré.

Ale daří se autorům nesklouzávat do patosu a klišé, které zabíjejí i jiné "podobné" filmy? Nebo je zde "hrdinství" naopak podáno přiznaně přehnaně a působí sice nevěrohodně, ale mile, nikoli směsně? (Příklad filmů podle Marvelovských komisů).

Daří se postavám vtisknout charakter? Nebo (i když údajně hrají slušně) jsou to spíš jen figurky, na které divák neznalý předlohy rychle zapomene, sloužící jen k tomu, aby do sebe v závěru mlátili v epickém finálním střetu?

Prostě: Jedná se "jen" o (asi dobrý) fanouškovský film (přesněji pro fandy) nebo má co nabídnout i ostatním divákům, milovníkům fantasy, kteří ale předlohu téměř neznají? Jako se to povedlo například již zmiňovanému Pánu prstenů...

+3/0
9.6.2016 10:13

T66o52m61á72š 47J66a48r27e69š 4572684300

Za mě po GoT, LOTR a Hobitovi konečně další pořádné fantasy. Pro fandy WoWka povinnost. Zatím jsem to viděl jen 1x ale nemám co bych na tom zkritizoval. Snad jen že to uteklo strašně rychle. Možná jsem si nevšimnul ale neviděl jsem rasu nemrtvých. (trpaslíci, lidi, orkové, elfové, murlock vše super dle předlohy) Hned o víkendu se znova vrhnu na knížky abych se dozvěděl více spojitostí co jsem zapoměl.

+2/−2
9.6.2016 9:24

P96e35t19r 69S53o44u23d89s85k65ý 2595389961742

No presne.. hráč a člověk znalý lore na to kouká uplne jinak. Spacilova je mimo mísu.. podobný jako kdyz tu kritiku napíše moje babča..

+5/−2
8.6.2016 22:41

T49i29b71o45r 53V57i12z91v90a90r24y 9944254873365

Vaše babča je filmová kritička?

+1/0
8.6.2016 23:16

M96a42r71t56i46n 37P61o38c45h56m22a38n 6278499112

To neni ani Spacilova...

+7/0
9.6.2016 7:49

J92i33ř74í 72J26u29ř54i33c13a 2208283151

Proč ne? Platí ji za to, ze hodnotí filmy, tedy je filmová kritička. To jestli s ní souhlasíte nebo ne nemá na označení profese naprosto žádný vliv.

+2/−1
9.6.2016 20:16

J43i28ř54í 58S29v35a63š88e32k 9864808603469

Hele, LoTR taky většina diváků neznala lore a byl to trhák. Warcraftu fandím, ale pokud to nebude dobrý film, nebudu to bránit jen proto, že je to Warcraft.

+1/0
12.6.2016 13:26
Foto

L87u89k35á87š 41L29o83s51o88v96s90k29ý 9517707167510

Mag Guldan? Vážně MAG? :D

0/0
8.6.2016 18:33

J18i67ř45í 28S31o27j20k90a 5978912131638

;-D;-D;-D to jako vážně 90% neulítla vám trošku desetiná čárka ;-D;-D;-D 0,9% by plně odpovídalo

+2/−20
8.6.2016 17:18

V59o77j15t51a 24P36a38t39k28o45s 8700908438623

Jeste pritlac s tema smajlikama, je jich tam furt malo:-P

+16/0
8.6.2016 17:20

P53a30v63e39l 77K64l56i46m24u28n44d41a 8256699781440

IMDB: 79 %, ČSFD: 73 %, Jiří Sojka: ;-D;-D;-D;-D;-D;-D

+13/−1
8.6.2016 20:21

R89o49m26a29n 90Š21i91m48ů14n25e41k 4769328721

Sojka to dela na schval a vseci mu to zerete.

0/0
9.6.2016 9:56

A96n54d84r67e72j 89B36r67a23b48e17c 4232631857174

Lide jsou ruzni. Skvele hodnoceny Iron Man mi treba prijde jako totalni *****.

0/−1
9.6.2016 14:19

J82i20ř68í 59J83u54ř31i74c23a 2718423381

Tak pět hvězdiček je hodně pěkné hodnocení. ;)

+4/0
9.6.2016 20:17

J25a35k62u32b 78S23v51o31b89o56d56a 1952887181315

No hral jsem sice WC 1,2,3 a byly to perfektni parby ale film byl na me mooc zdlouhavy. Jako celek pekne jen obcas by to chtelo mene tech kecu. Za me tak 70%.

+4/0
8.6.2016 14:43

T35o76n22í77k 56K15u41t30t14m72a27n48n 6273748782

Zdlouhavý? Já teda Warcraftu moc nepřičichl (hrál jsem pár hodin jedničku a dvojku), ale film mi přišel naopak příliš uspěchaný. S procentem bych ale v zásadě i souhlasil.

+2/0
8.6.2016 14:48

H70o95n39z61a 21P42a60n25s38k98ý 3213642260350

A pak jsou tady hráči, kteří sice Warcrafty a WoW hráli, ale o příběhu stejně neví nic. u těch by mě reakce zajímala :-)

0/0
10.6.2016 12:40

P63e71t69r 75D33y95n96t11a92r 8844329831145

já jsem hrál wow x let od vanilly, warcrafta od jedničky, do wow se x krát vrátil a datadisky (jo jsem na hry starej) a Hearthstone od bety, v podstatě to jediný co na starý kolena hraju...ale nejsem ten typ, lore mě nebere, questy nečtu a z filmu jsem byl nadšenej. Taky bych dal 90 procent.

Jestli bych tomu měl něco vytknout, tak asi právě to že to že to zasadili do doby do které to zasadili...měli na začátek filmu dát vysvětlivky z historie a film zasadit do doby WoW, třeba otevření portálu do outlandu. Těšil jsem se na Ragnarose atd.

0/0
6.8.2016 0:21

T58o58m60á74š 34B56a20y85e60r 1654371954871

Článek přečtu zítra, až se vrátím z kina.

+1/0
8.6.2016 14:28

F73e61r83d78i45n50a24n94d 50S11m56r72č92e77k 7818691127547

A já myslím, že o tom to celé je. Hráči ještě aktivní, či už bývalí jistě litovat nebudou, milovníci fantasy ocení zpracování a příběh? Příběh warcraftu je natolik obrovský a spletitý, že by se už od úvodního dílu musela točit minimálně tetralogie. Proto je děj zhušetěný do dvou hodin efektů a bitev, čímž může některé kritiky dost namíchnout. Já se těším, za hordu život položím, a třeba i s kladivem z houby ;-D

+12/0
8.6.2016 14:19

D38r37a38h12o65m76í33r 86S17t16r49o13u15h42a78l 4445328452264

No jo, to zase promluvila horďácká sebranka. Samý kek a skutek utek...

+4/−1
8.6.2016 14:25

D24r49a81h68o19m17í57r 13S12t40r77o37u25h57a21l 4975688582714

No uvidíme. Hlavně jsem zvědavej na zítřejší zprávy, protože jestli se Brabec a Spáčilová potkají na chodbě, může nastat podobná situace, jako když se potká člověk a ork :-P

+24/0
8.6.2016 13:29

O94n17d54ř57e42j 18B54u47k94a24r92t57y55k 3469522876142

haleluja ! ze by nekdo na idnesu dostal rozum? ;-)

+2/−2
8.6.2016 13:22

M55a67t29t93e18o 72K31o55u39n77o34v54s92k44y 1190841598503

Na této recenzi a recenzi paní Spáčilové je přesně vidět diametrální rozdílnost mezi člověkem znalým světa na filmovém plátně a člověkem, který absolutně nemá tušení, o co běží. Vzhledem k té obrovské mase lidí, co původní Warcraft, nebo později WoW hrálo/hraje se dá s jistotou říci, že je film primárně určen pro ně a ne pro lidi typu Spáčilová. Ta sekundární sféra lidí jsou fanoušci fantasy světa a až ta terciální je pro "fajnšmekry", co jakmile jim něco nehraje na jejich notu, musí kompletní výpravu filmu zbagatelizovat.

Pravda, film jsem ještě neviděl, ale něco mi říká, že se, jakožto fanda světa W a WoW, zkrátka ztotožním více s touto recenzí z BW, než s tou ze sekce Kultura.

+12/−5
8.6.2016 13:17

M19i68r90o49s60l63a69v 62S88t18a82s31t90n71y 7684173516111

Úplně bych to negeneralizoval. Kvalitní fantasy a sci-fi filmy mažou žánrové hranice a líbí se spoustě lidem, kteří tyto žánry jinak nemusí. Ono stačí třeba porovnat filmy podle komiksu Batman & Robin z roku 1996 a Temného rytíře z roku 2008 aneb když dva dělají totéž není to totéž.

Pro mě osobně není moc směrodatná recenze ani od Spáčilové, ale ani ta od Brabce.

+6/0
8.6.2016 14:10

J39i76ř85í 44Ř32e12h12o39ř 9298918116788

ve skutečnosti jakýkoliv tvůrce podobného filmu bude od prvoplánovité cílovky hráčů očekávat nanejvýš zaplacení nákladů. Pravý zisk očekává od širokých a neznalých mas. Pro které se to má recenzovat jako fantasy film a o herním základu nemusí recenzent vůbec nic vědět.

+6/0
8.6.2016 15:26
Foto

B82o71h94u95m43i28l 22P16r17o64c33h55á82z23k72a 2173851613851

To je jako jit na film o Amy Winehouse a nevedet, kdo to byl :D

0/0
8.6.2016 19:08

M85i91r18o55s82l63a74v 46S88t46a30s44t77n60y 7204343206361

A přesto se o ní spousta lidí dozvědělo až právě díky tomu filmu.

+1/0
9.6.2016 9:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.