Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Filmová adaptace Warcraftu je splněným snem. Recenze očima hráče

Pokud existuje černá magie, snímek Warcraft v boji s ní zvítězil. Podařilo se mu totiž prolomit pomyslné prokletí filmů podle her, které v horším případě končily jako odpad a v tom lepším jen jako přijatelná podívaná pro dny s nesnesitelnou kocovinou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K61a80r75e76l 24V21a69n85ě32k 2334387456875

No, jenom škoda, že z lidí udělali neschopáky, elfové, gnómové a trpaslíci tam skoro ani nebyli, nemrtvé, taureny a troly vynechali. Vpodstatě orkové jen celý film šikanovali lidi. Podle lore, kde proste orkové byli pod nadvládou démonů a s démony bojovali proti celé spojené allianci a byli tak tak poraženi, v dalším díle pak Thrall vymanil orky z nadvlády démonů a udělal spojenectví trolů, nemrtvých a taurenů. Ten film je prostě moc krátký, to chce trilogii a pořádně to rozjet. Ten film byl z období TBC datadisku, ta brána do outlandu + ten bosák démon je taky z TBC Ilidan. Další film by mohl bejt jak Lothar se stane Lich kingem a hrozba toho nemrtváka pak donutí allianci a hordu spojit a finální bitva by mohla být u icecrown citadel, to by bylo super.;-D

0/0
19.6.2016 20:20

V39í91t63ě83z59s37l53a12v 48Š57u46d33á86k 3507149531227

ono by to hlavně u Vás chtělo neorientoval se podle WoWka protože tento film mu těžce předchází... Váš dojem že film je zasazen do období TBC je zcela mylný... odehrává se cca 40 let předtím... Taureni si kdesi v dáli bojují s kentaury, undeadi ještě neexistují, trollové se v té době v příběhu vyskytují jen mlhavě a nightelfové si zatím taky žili v klidu.

Mě vadí spíš to, že se lore odchýlil v tom že stormwind nebyl vypálen

0/0
20.6.2016 23:11

K45a48r96e63l 93V70a63n47ě25k 2144987216265

No nevím, v klasic Wowku byl malej kluk král a ve filmu tam byl taky malej kluk, jmenoval se Varian, kdyby bylo těch 40 let jak píšete, tak by ten malej kluk byl ve wow klasic už přes 40 let starej a né malej kluk.

0/0
25.6.2016 18:07

V36í84t33ě70z57s80l92a65v 54Š15u29d63á22k 3327399531377

Na vanille byl ve SW malej Anduin protoze Varian byl nezvestnej a ztratil pamet a bojoval v Kalimdoru

0/0
25.6.2016 18:24
Foto

L70u65k42á19š 86L88o47s34o44v31s98k46ý 9447327547890

Jojojo, hlavně že jen v prvním díle je odhadem co jsem viděl přes 30 příběhových nesrovnalosti. Ostatně to bude řešeno novou knihou. Místo aby se Blizzard držel knižní předlohy udělá radši novou na ten samý příběh. Ja jsem osobně zklamán. Na Legion se těším kvůli příběhu, ale tento film mi kazí nadšení,protoze se bojím jak ve výsledku WoW dopadne pokud si takto hrají s příběhem. Pokud Blizzard dodrží slovo, po Legionu přijde už jen jeden datadisk a pokud budou příběh přehazovat jako ten v tom filmu, tak se bojím že ve výsledku budu strašně zklamán.

0/0
13.6.2016 9:31

Z32d30e60n98ě25k 91K33r59a56u90s 9436770982800

Celkem by me zajimalo kde blizzard rikal ze legion bude predposledni datadisk.

Jinak film byl planovanej ze bude delanej pro lidi co wow nikdy nevideli proto udelal pribeh tak aby vsechno probehlo ve filmu a i tak je tam dost scen vystrihanych a jeste vysla knizka ktera ma vysvetlovat dej ve filmu a pred nim pokud se nepletu.

0/0
15.7.2016 22:53

M47i34c93h87a43l 43T78o17m49á95n84e46k 9237589926

neni to splneny sen, ten film nefunguje, ja tam mrte naznaku a eastern eggu ale tim to konci, je to proste skok ze sceny do sceny bez smyslu a ladu a nemit nahrano tolik v blizz hrach a nacteno nejakych knih a neco z lore , tak se vubec nechytam , takto sem to jeste zvladal, ale i tka to proste nema koule, nema dusi, durotan je tam suchar a ne velky nacelnik, ogrim jako clen frostwolfu? wtf, vlci tma proste jsou ale to ze frostwolf to s nima ma jinak nez zbytek hordy tam bylo primo zabite vic orksky utok na zacatku filmu v lese a ten svetly vlk a dabing to zabil tezce, a co sakra mela znamenat ta kostka v dalaranu u kirin tor magu? vypadala jak zazehnice z transformeru

+1/−1
10.6.2016 11:28

H29o19n81z74a 73P89a11n78s53k21ý 3783412810610

Garona byla napůl ork a napůl draenei, nikoliv člověk.

Orgrim u Frostwolfů byl divnej, ale z hlediska podatelnosti příběhu nefanouškům je to pochopitelný tah.

Každopádně tak nějak čekám, že ti, co neznají lore a pozadí těch postav (ať už maminky a tatínkové, hráči wow/warcraftu nebo prostě ti, co o warcraftu neví nic), budou spíš rozčarovaní než nadšení a budou se ztrácet.

0/0
10.6.2016 12:44

M95i55c69h34a63l 82T73o51m56á88n20e20k 9247809646

tak prvne, v pocatcich byla garona napil ork/clovek pak to predelali , tady ji vubec nezminuji ze by mi vadila ale na zacatku mluvi s dreanei a rozumi jim aby pak hned umela i lidskou rec? dalsi wtf? je jasne ze kdyz prisla z draenoru tak by nemela byt half human

+2/0
10.6.2016 13:09

J24a78n 78P74r66a36n80s60p13e34r89g45e55r 2490750645120

Menší poznámka: Nestojí-li dle recenzenta herecký výkon hlavního protagonisty za moc, nemělo by hodnocení přijít o více než 10% ? Přece jen, je to vada dost podstatná... Nebo to zachraňují ostatní postavy a dějové linky, takže hlavní "člověk", tam (naštěstí) tolik není? Překonávají (přehrávají) ho orci? (Na ně jsem totiž vážně zvědavý).

(Mimochodem to "krájení cibule" je nešvar, který na "tragických" postavách vážně nesnáším. V poslední serii tím například výrazně trpí jinak sympatický John Snow).

+3/0
9.6.2016 10:18

J95a54n 52P49r25a21n59s74p28e76r62g92e63r 2620750295230

Zdá se mi, že v recenzi chybí zásadní informace a sice jak je na tom PŘÍBĚH a POSTAVY.

Jasně, autor se tam rozplývá nad nějakými těmi nitkami a do zblbnutí opakuje, že hnidopich vždycky něco najde, ale já se ptám, jak je na tom příběh? Ano, z recenze jsem vyčetl, že je to epické a výpravné (to jsem ostatně čekal) a je tu snaha o to, aby to nebylo černobílé, dobré.

Ale daří se autorům nesklouzávat do patosu a klišé, které zabíjejí i jiné "podobné" filmy? Nebo je zde "hrdinství" naopak podáno přiznaně přehnaně a působí sice nevěrohodně, ale mile, nikoli směsně? (Příklad filmů podle Marvelovských komisů).

Daří se postavám vtisknout charakter? Nebo (i když údajně hrají slušně) jsou to spíš jen figurky, na které divák neznalý předlohy rychle zapomene, sloužící jen k tomu, aby do sebe v závěru mlátili v epickém finálním střetu?

Prostě: Jedná se "jen" o (asi dobrý) fanouškovský film (přesněji pro fandy) nebo má co nabídnout i ostatním divákům, milovníkům fantasy, kteří ale předlohu téměř neznají? Jako se to povedlo například již zmiňovanému Pánu prstenů...

+3/0
9.6.2016 10:13

T39o42m98á66š 25J35a24r93e66š 4982724460

Za mě po GoT, LOTR a Hobitovi konečně další pořádné fantasy. Pro fandy WoWka povinnost. Zatím jsem to viděl jen 1x ale nemám co bych na tom zkritizoval. Snad jen že to uteklo strašně rychle. Možná jsem si nevšimnul ale neviděl jsem rasu nemrtvých. (trpaslíci, lidi, orkové, elfové, murlock vše super dle předlohy) Hned o víkendu se znova vrhnu na knížky abych se dozvěděl více spojitostí co jsem zapoměl.

+2/−2
9.6.2016 9:24

P28e12t79r 34S18o24u68d37s24k97ý 2665299981472

No presne.. hráč a člověk znalý lore na to kouká uplne jinak. Spacilova je mimo mísu.. podobný jako kdyz tu kritiku napíše moje babča..

+5/−2
8.6.2016 22:41

T59i28b67o48r 71V24i26z41v20a43r64y 9444794293385

Vaše babča je filmová kritička?

+1/0
8.6.2016 23:16

M55a58r21t85i37n 10P74o81c67h55m48a16n 6908989402

To neni ani Spacilova...

+7/0
9.6.2016 7:49

J75i79ř66í 77J74u94ř36i27c37a 2578303851

Proč ne? Platí ji za to, ze hodnotí filmy, tedy je filmová kritička. To jestli s ní souhlasíte nebo ne nemá na označení profese naprosto žádný vliv.

+2/−1
9.6.2016 20:16

J90i46ř69í 72S43v49a98š68e49k 9544428703469

Hele, LoTR taky většina diváků neznala lore a byl to trhák. Warcraftu fandím, ale pokud to nebude dobrý film, nebudu to bránit jen proto, že je to Warcraft.

+1/0
12.6.2016 13:26
Foto

L83u45k98á92š 32L17o34s41o79v67s83k76ý 9127537437280

Mag Guldan? Vážně MAG? :D

0/0
8.6.2016 18:33

J40i82ř37í 16S23o83j45k97a 5818142661918

;-D;-D;-D to jako vážně 90% neulítla vám trošku desetiná čárka ;-D;-D;-D 0,9% by plně odpovídalo

+2/−20
8.6.2016 17:18

V40o89j30t47a 95P40a90t59k37o34s 8150508958543

Jeste pritlac s tema smajlikama, je jich tam furt malo:-P

+16/0
8.6.2016 17:20

P20a78v84e94l 40K94l64i49m19u70n14d63a 8336109981100

IMDB: 79 %, ČSFD: 73 %, Jiří Sojka: ;-D;-D;-D;-D;-D;-D

+13/−1
8.6.2016 20:21

R20o28m50a41n 10Š88i46m45ů80n71e62k 4839898151

Sojka to dela na schval a vseci mu to zerete.

0/0
9.6.2016 9:56

A77n86d20r68e72j 66B22r85a72b71e36c 4902801597434

Lide jsou ruzni. Skvele hodnoceny Iron Man mi treba prijde jako totalni *****.

0/−1
9.6.2016 14:19

J41i17ř89í 59J36u24ř86i10c64a 2538303411

Tak pět hvězdiček je hodně pěkné hodnocení. ;)

+4/0
9.6.2016 20:17

J49a24k68u41b 80S58v13o91b26o53d63a 1362417861335

No hral jsem sice WC 1,2,3 a byly to perfektni parby ale film byl na me mooc zdlouhavy. Jako celek pekne jen obcas by to chtelo mene tech kecu. Za me tak 70%.

+4/0
8.6.2016 14:43

T54o78n14í19k 18K85u12t49t64m71a33n63n 6903908862

Zdlouhavý? Já teda Warcraftu moc nepřičichl (hrál jsem pár hodin jedničku a dvojku), ale film mi přišel naopak příliš uspěchaný. S procentem bych ale v zásadě i souhlasil.

+2/0
8.6.2016 14:48

H55o25n51z35a 72P71a14n39s54k41ý 3773662260870

A pak jsou tady hráči, kteří sice Warcrafty a WoW hráli, ale o příběhu stejně neví nic. u těch by mě reakce zajímala :-)

0/0
10.6.2016 12:40

P52e63t27r 48D89y41n30t59a43r 8224549461745

já jsem hrál wow x let od vanilly, warcrafta od jedničky, do wow se x krát vrátil a datadisky (jo jsem na hry starej) a Hearthstone od bety, v podstatě to jediný co na starý kolena hraju...ale nejsem ten typ, lore mě nebere, questy nečtu a z filmu jsem byl nadšenej. Taky bych dal 90 procent.

Jestli bych tomu měl něco vytknout, tak asi právě to že to že to zasadili do doby do které to zasadili...měli na začátek filmu dát vysvětlivky z historie a film zasadit do doby WoW, třeba otevření portálu do outlandu. Těšil jsem se na Ragnarose atd.

0/0
6.8.2016 0:21

T14o69m57á94š 22B10a39y97e47r 1844161244611

Článek přečtu zítra, až se vrátím z kina.

+1/0
8.6.2016 14:28

F49e48r58d77i40n29a84n60d 21S18m15r24č10e59k 7658941817397

A já myslím, že o tom to celé je. Hráči ještě aktivní, či už bývalí jistě litovat nebudou, milovníci fantasy ocení zpracování a příběh? Příběh warcraftu je natolik obrovský a spletitý, že by se už od úvodního dílu musela točit minimálně tetralogie. Proto je děj zhušetěný do dvou hodin efektů a bitev, čímž může některé kritiky dost namíchnout. Já se těším, za hordu život položím, a třeba i s kladivem z houby ;-D

+12/0
8.6.2016 14:19

D79r36a95h98o68m96í45r 64S65t86r88o15u77h20a34l 4375908812114

No jo, to zase promluvila horďácká sebranka. Samý kek a skutek utek...

+4/−1
8.6.2016 14:25

D64r81a35h60o23m92í60r 51S80t21r50o72u12h65a54l 4365878642504

No uvidíme. Hlavně jsem zvědavej na zítřejší zprávy, protože jestli se Brabec a Spáčilová potkají na chodbě, může nastat podobná situace, jako když se potká člověk a ork :-P

+24/0
8.6.2016 13:29

O78n61d42ř74e62j 97B71u16k39a93r88t71y67k 3839932276572

haleluja ! ze by nekdo na idnesu dostal rozum? ;-)

+2/−2
8.6.2016 13:22

M53a74t82t16e18o 55K64o53u25n24o86v48s33k83y 1460711508123

Na této recenzi a recenzi paní Spáčilové je přesně vidět diametrální rozdílnost mezi člověkem znalým světa na filmovém plátně a člověkem, který absolutně nemá tušení, o co běží. Vzhledem k té obrovské mase lidí, co původní Warcraft, nebo později WoW hrálo/hraje se dá s jistotou říci, že je film primárně určen pro ně a ne pro lidi typu Spáčilová. Ta sekundární sféra lidí jsou fanoušci fantasy světa a až ta terciální je pro "fajnšmekry", co jakmile jim něco nehraje na jejich notu, musí kompletní výpravu filmu zbagatelizovat.

Pravda, film jsem ještě neviděl, ale něco mi říká, že se, jakožto fanda světa W a WoW, zkrátka ztotožním více s touto recenzí z BW, než s tou ze sekce Kultura.

+12/−5
8.6.2016 13:17

M49i32r16o72s62l51a86v 30S56t90a48s82t88n18y 7474963826221

Úplně bych to negeneralizoval. Kvalitní fantasy a sci-fi filmy mažou žánrové hranice a líbí se spoustě lidem, kteří tyto žánry jinak nemusí. Ono stačí třeba porovnat filmy podle komiksu Batman & Robin z roku 1996 a Temného rytíře z roku 2008 aneb když dva dělají totéž není to totéž.

Pro mě osobně není moc směrodatná recenze ani od Spáčilové, ale ani ta od Brabce.

+6/0
8.6.2016 14:10

J81i43ř70í 16Ř76e31h46o83ř 9838668166208

ve skutečnosti jakýkoliv tvůrce podobného filmu bude od prvoplánovité cílovky hráčů očekávat nanejvýš zaplacení nákladů. Pravý zisk očekává od širokých a neznalých mas. Pro které se to má recenzovat jako fantasy film a o herním základu nemusí recenzent vůbec nic vědět.

+6/0
8.6.2016 15:26
Foto

B52o10h26u81m54i93l 50P79r21o41c29h86á97z73k14a 2413351773101

To je jako jit na film o Amy Winehouse a nevedet, kdo to byl :D

0/0
8.6.2016 19:08

M35i11r33o89s16l40a43v 54S84t35a78s66t30n24y 7454473486651

A přesto se o ní spousta lidí dozvědělo až právě díky tomu filmu.

+1/0
9.6.2016 9:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.