Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Ambiciózní No Man‘s Sky nabízí jen 18 triliónů odstínů nudy

Všechno, co v herním vesmíru uvidíte, je vygenerováno jedním složitým vzorcem, který se postaral o to, aby každá planeta byla unikátní a bylo ji možné prozkoumat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K92a32r22e67l 41U37r67b51a88n 2494934611729

Lidi tu zapomínají, že to dělalo asi 15 lidí.

0/−2
25.8.2016 11:08

O15n13d47ř54e30j 32M48o37t38l 7154459710559

A to ma omluvit vsechny ty lzi, kterymi nas krmili pred vydanim?

+1/0
25.8.2016 13:11

P22e28t29r 57S13l28o72v75á22k 9155375757389

ja by som si fakt rad zahral konecne nejaku modernu predelavku Freelancera... perma world MMO

0/0
24.8.2016 15:13

R80o67m21a96n 89Z79v39ě78ř15i73n10a 9571585207175

EVE online je ze vsech tech her nejzabavnejsi a zabavi na nekolik let - bohuzel, se tam lod neridi z vlastniho pohledu. Hodne nadeji leta vzbuzoval Elite dangerous, ale po case se taky omrzi - proceduralne generovanej vesmir je proste nad sily naplnit zabavnym obsahem..

Takze cekame dal.. ;-(

0/0
27.8.2016 13:00

J28i63ř27í 75T95i84c24h48o32š41l45á75p88e95k 3915961199786

Viděl jsem lets play nešťastníka,který se snažil dostat tři warpy zpět,protože tam byla planeta se vzácným materiálem,který potřeboval na upgrade nějakého systému na lodi.Hledal asi hodinu a nenašel,takže ta zmínka o návratu na již objevenou planetu,tak nějak postrádá smysl,protože ve hře jejíž základném prvkem je objevování jaksi chybí mechanika vyhledání již objeveného tělesa a nastavení trasy která by hráče navedla zpět.Ta hra je aktuálně ve stavu nějaké pokročilejší alfa verze a pokud měla být vydána,tak pouze v předběžném přístupu a rozhodně v jiné cenové relaci....

+3/0
23.8.2016 19:43

T90o50m79á26š 41C24h65r41a76s17t54n28ý 2101534171643

S tím (bohužel) musím souhlasit :/

0/0
23.8.2016 21:18

A57n58d87r60e79j 53N65i29k88o65l53a13j 1505826226767

Chýbajú mi tam nejaké veci, nedostal som sa k hviezdy a to som tam letel 10 minut, viac už sa mi nechcelo. Chýba mi tam to, aby planéty boli aj na opačnej strane hviezdy a nie len nazhromáždené na jednej kope. Druhá vec, ako sorry aj v takej malej sústave ako ja naša, Mars vidíme len ako malú bodku. Preto mi trošku vadí, že na jednej planéte vidím 4 ďaľšie veľké kruhy, a nevidím len nejaké malé bodky, je to pekné, ale hlúpe.

Je tam veľa čo robiť, ale je pravda, že to dosť rýchlo môže začať nudiť. Boj v lodi, je na PC neskutočne ťažký,

+1/−1
23.8.2016 16:39

A90d78a67m 69T36u12r31e12k 3207633184173

Hru jsem nehrál, ale s čím mám problém i bez vyzkoušení, jsou ty velkohubé řeči vývojářů. No man's sky jsem pozoroval asi rok a půl, natěšený na něco nového a krásného. V rozhovorech se mluvilo o multiplayeru a spoustě možností, variabilitě lodí apod... Přijde mi, že jak se vývojáři blížili k datu vydání, tak opatrně začali brát za brzdu. Přijde mi až trapné jak postupně v novějších rozhovorech posouvali původní sliby. Z online multiplayeru se stalo tvrzení "ano, můžete někoho potkat, ale šance na to je skoro nulová" - po domluveném setkání dvou lidí, kteří se navzájem neviděli, bylo jasné, že jim nejspíš ta multiplayerová část moc nevyšla a radši "chvíli" před vydáním úplně stáhli... Limitovaná krabicová edice má původní symbol online hry přelepený jen tak mimochodem. Jsem rád, že jsem si z původního hypu hru nekoupil. Rozhodně to není to, co to mělo být na začátku.

+4/−1
23.8.2016 15:48

M93i13l41o90š 68K33r48u43m19p 2574977474

Jsem na to zvědavý, ale na za 60 euro. Myslím, že tahle hra bude zlevňovat rychleji než je obvyklé.

+5/0
23.8.2016 11:43
Foto

N83o60l37e 75F69r61a90n92k 6943772373

Moc jsem se na ni tesil. Tak a ted po 25h muzu rict asi toto. Tvurci nabizi 3 linky. Objevitel, obchodnik a cesta za Atlasem.

Nu objevitel: planety jsou nadherne, zvirata vtipna a roztomila. Ovsem pocit podobnosti se dostavil velmi brzo. Survival cast skoro neni protoze mineraly pro oblek a stit jsou vsude. Nutnost zlepsovat vybavu moc neni protoze v klidu vydrzite s tim co mate. Priklad: jetpack ma omezene mnozstvi paliva ovsem kdyz prilepite oblicej na stenu tak nezbyva :)

Budovy jsou stale stejne a i hledani slovo vlastne neni potreba protoze je tam asi 5 druhou rozhovoru a rychle zjistite co kdy odpovedet.

Obchodnik: No tak po prvnich dvou hodinach jsem zjitil ze staci na stanici behat z hangaru k terminalu pricemz v hangaru koupite za levno a u terminalu prodate se ziskem 100%. Takze po hodine behani jsem mel 5 mega a koupenou nejlepsi lod co na te stanici byla. Takze penize pro me nemaj hodnotu protoze je vzdy muzu lehce ziskat a ve finale je neni za co utrati.

Cesta za Atlasem nejnadejnesi cas ovsem ve finale zjistite ze vlastne se jen dokola opakuji stanice atlas a zkratky pres cerne diry. Takze jedine co zbyde je dousahnout stredu. Vzhledem k jeho vzdalenosti me predstava ze budu 100h furt dokola vyrabet palivo a skakat do cile vubec nelaka.

Proto jsem po 25h stal na jedne planete ktera vypadala dost podobne jako ostatni a koukal na svoji lod a rikam si: No lod mam, penize take . Spoustu blueprintu na vylepceni ovsem zadne zazracne. A ted co budu delat. Dum nepostavim. Strom nezasadim. No a na syna se 4 nohou potvorou co ma misto hlavy kytku si chut take necham zajit.

Nadherna hra ovsem bez nebezpeci a bez cile.

Bez nebezpeci neni nutnost se zlepsovat.

Bez cile neni nutnost existovat

+22/0
23.8.2016 10:52

T31o85m47á37š 54C36h84r50a26s45t58n35ý 2841334611443

Stavba základny se plánuje v blízkém updatu, a taky je v plánu "homeworld" systém, tedy si pořídit fakt super úber velkou loď (ty na orbitě) a s tou malou létat pak jen dolů k planetám.

+1/0
23.8.2016 12:00

R26o43m78a66n 43Z79v29ě84ř75i73n55a 9411585727245

jo jo.. plánuje se plánuje, ale do "hotovýho" stavu to stejně nikdy nedaj.. Jako v Elite dangerous.. ta hra má uplně stejnou historii... velkohubá prohlášení jak všechno bude super a hyper, pak placená alfa verze (tady je to jakože "plná") a pak doplní další věc jen za prachy (viz. Elite a přistání na planetách) protože potřebujou přísun peněz..

0/0
27.8.2016 14:50

O21n26d74ř19e15j 31T95r92o17j33a17n 7819120348359

Mně by existence týhle hry tolik nevadila, kdyby nestála 60 éček a kdyby ty vývojáři tolik nekecali. Nechápu, jak jim mohlo projít to, že kecali ohledně multiplayeru.. Furt mluvili o tom, jak se dá potkat s dalšími hráči, pokud je teda v tom obřím vesmíru najdeme. No a po vydání hry se objeví oficiální komentář na twitteru:

,,To be super clear - No Man's Sky is not a multiplayer game. Please don't go in looking for that experience.“

No naštěstí jsem si ten paskvil samozřejmě nekoupil.

+4/−1
23.8.2016 10:19

J51a51n 17N26o73v58ý 3268203939507

Mě bylo divný, proč recenze v český trvali tak dlouho a už mi to docvaklo - oni si totiž všichni recenzenti "Takticky" počkali jak to dopadne jinde, proto aby napsali, že to je nuda a velikost světa je vlastně o ničem, případně, že to vůbec není simulátor.Musím říct, že u mě teda názor na jednotlivé autory, ale i weby klesl - tahle hra se od začátku nedělala ničím velkým pokud jde o gameplay,fyziku atd. , ona zkrátka měla být velká rozlehlostí a rozmanitostí.A o to tu jde.Všechno ostatní jde stranou a to je mnohem více menších projektů které mají horší hratelnost a přitom stejný systém inventáře, zbraní aj.Hrozně rád bych se v našich končinách dočetl recenze hry která vyšla a ne recenze hry jako kterou by jí rád viděl autor.

+2/0
23.8.2016 10:06

J66a61n 61P80r79o53k90o52p 2303476195196

Souhlasím s Vámi, ale rýpnout si do hry musím hlavne kvůli ceně, která je jako u AAA titulů tedy 59,99 €. Máte pravdu, že je na trhu daleko menších a horších projektů, ale také za odpovídající cenu. V tomto světle vidím snahu autorů a vydavatelů, až do konce tutlat vše o hře jako pokus z toho vytřískat co nejvíc peněz. Mě osobně se hra líbí (hráno cca 1,5 hodiny u známého), ale skoro 60 euro bych za to nedal. Čekám, až bude tak za 10 €. :)

0/0
23.8.2016 10:22
Foto

O24n56d23ř30e50j 70Z43a36c96h 3273600493312

Vysvětlení je jednodušší. Hru jsme dostali na recenzi až po jejím vydání, ne v předstihu.

+2/−2
23.8.2016 10:38
Foto

H14o33n41z98a 64S94r15p 9804673472688

V Americe šlo hru sehnat "polooficiálně" ještě před datem vydání, s tím nic neuděláme. K té druhé části - loni na uzavřené E3 prezentaci jsem získal celkem přesnou představu (http://bonusweb.idnes.cz/no-man-s-sky-cxt-/Preview.aspx?c=A150617_054850_bw-ps4-preview_srp) a proto rozhodně nemůžu říct, že bych očekával něco víc.

+2/−1
23.8.2016 10:56
Foto

P43a22v36e78l 25Č39e80r86n26í42k 1378595130520

Nepřijde mi to špatné řešení s tím čekáním. Občas, když jako recenzent získáte poznatky, které se diametrálně odlišují od očekávaných, je lepší si ověřit že nejste sám. Taky by se mohlo stát že recenzent jednoduše nepochopil nějaký základní princip nebo něco vynechal a tím by ze sebe udělal totálního hlupáka a poškodil hodnocení hry.

0/0
23.8.2016 21:07

K18a54r75e67l 53U48r11b21a58n 2754294581539

On někdo čekal něco víc? Možná tam měli dát možnost hraní cashek..

+3/0
23.8.2016 9:29

D65r51a13h37o55m19í53r 86S38t43r63o20u66h45a72l 4335888752724

↑ This ↑

0/0
23.8.2016 14:47

D37r56a55h50o39m23í24r 98S67t31r62o60u59h65a85l 4245458232144

Proč iDnes nepodporuje UTF-8? ;-(

0/0
23.8.2016 14:48

V81á50c59l65a79v 20S21v56o86b13o37d87a 3681989550310

až bude za 20 € tak do toho pujdu ;-)

0/0
23.8.2016 9:24

A96n19t11o72n24í40n 19H84o64l74í81k 8147533804300

V aktualnim stavu tak za 5 ..

+1/0
23.8.2016 12:14

A37d19a84m 93Š31p77i90l75l39a28r 8669377942396

Zakoupil jsem ještě před vydáním a jsem někdy na pomezí. Když se do hry kouknu tak mne velmi baví, vizuálem, objevováním. Jen nemám tolik motivaci ji pustit znovu. Podobný pocit mám třeba u Subnautici. Ale věřím, že tuhle hru ještě hodněkrát pustím a ještě spoustu věcí objevím a pojmenuju. Co se týče atmosféry na planetách tak s tou jsem velmi spokojen. Design, fauna a flóra. Nasvícení. Prostě tohle je podle mého gusta a jen se procházet mne opravdu baví. Mám slabost pro oblohy a v planetárních systémech s hodně planetamy je pohyb na obloze prostě kouzelný. Není to hra pro každého, není to hra ani pro mne abych na ní trávil hodiny denně, ale odhodlat se pustit ji udělá radost :-)

+3/0
23.8.2016 9:18

T43o93m61á13š 44C87h14r43a49s89t50n41ý 2731104151373

Mě baví i EuroTruck Simulator, proto je asi divný, že už mám 22/48/24 slotů, patnáct komplet galaxií a 168h ;-D

+1/0
23.8.2016 8:57

T17o12n15í81k 10K77u83t14t33m52a16n43n 6713548562

Kuva patnáct? Zatím 125 hodin a 14 planet (dvě a půl galaxie). 8-o

0/0
23.8.2016 9:48

T13o24m55á31š 79C30h10r19a91s25t93n69ý 2941534891143

"Bohužel" či "bohudík" většina planet v mé cestě byla mrtvá - takže člověk přiletěl, nafotil kytičky (pokud tam vůbec byly), sesbíral "rare" minerály, dal tomu jen katalogové číslo, a letěl dál. Mimo startovní a jedné mezi (která byla živá tak napůl) až ve čtvrté galaxii jsem narazil na planetu kde bych trávil 5+ hodin, protože to bylo konečně něco hodné razantního průzkumu (kytičky, zvířátka, scenérie...prostě život! Žádné planiny, ale tráva, stromy...východy slunce...bez nějakých výrazných výkyvů v radiaci, teplu, zimě...)

0/0
23.8.2016 11:26

J69a11n 20K63a31r23e39l 64N19o56v79a91k 5816704718946

kdo očekává další variantu Elite nebo SC tak smula, tahle hra neni vesmirny simulator.. kdo hleda Minecraft ve vesmiru tak smula, tahle hra neni o craftu.. je to ciste "artova" exploration hra.. ktera svim zvlastnim zpusobem dokaze cloveka i bavit.. urcite hodnoceni 60-65% s tím souhlas.. proc tolik hate? Protoze autor je vizionar, ktery nedokoncil sve predstavy? Protoze Sony chtelo svuj Elite a nepochopilo, ze tato hra je jina a na autory tlacila s vydanim? Protoze pan Murray je opravdu spatnej pres komunikaci a mel by ji radeji delat nekdo jiny.. Dalsi ukazka toho, nemluvte s lidmi o hre pokud funkce o kterych mluvite nemate hotove.. slavne id software vyjadreni k release datum her byvalo.. when is done..

+2/−1
23.8.2016 7:14

R42u46d26a 28S78l34a17v16í92k 5223658166181

Jenže "When is done" si může dovolit id Software, ne skoro neznámí Hallo Games.

+1/0
23.8.2016 12:03

P88e60t42r 47T25i72c70h43ý 4920801105254

Pockam si na star citizena, pokud nekdy vyjde :)

+1/−1
23.8.2016 6:47

J65a69n 73K30a26r19e54l 31N73o61v16a72k 5856204458926

SC alias vesmirne COD hmm, proc ne chvilku zabavi.. ale seriozni vesmir jedine v E:D

+1/−1
23.8.2016 7:01

A13n70t19o57n33í55n 30H94o46l53í65k 8967113604490

Haha ..

0/0
23.8.2016 12:14
Foto

L65u26k13á23š 63N43a85v75a12r20a 2838448361549

Sice jsem si zamiloval hry jako Firewatch či Subnautica, ale NMS mě nijak neuchvátil. Osobně jsem se začal nudit už na první planetě po hodině a půl hraní, což se mi snad u žádné jiné hry ještě nestalo. Nevím proč, ale přijde velmi zvláštní a nerealistické to, že není v rámci jedné planety větší diverzita prostředí (např. na naší planetě nalezneme mrazivé pláně pólů, žhavé pouště u rovníku, životem kypící pralesy či pohodičku mírných pásem, nemluvě o fascinujících světech pod vodou).

Chápu, že udělat takovou hru by bylo téměř nemožné, ale vzhledem k masivnímu marketingu jsem něco takového očekával, ale nedostal jsem to. Celkově vzato velké zklamání.

+1/0
23.8.2016 3:04

L69u61k15á37š 76N39o31v71o52t90n20ý 4498773835725

Tak ta hra se měla původně jmenovat No Man's fun...

+4/−2
23.8.2016 1:57

K53a57r30o22l 21Š50e56f82č96í81k 5594279938168

cekal jsem vic nazoru, predse se jedna o kontroverzni dilo.. nebo se nikdo nenasel s pozitivnym pohladem? No.... mozna u Human divided ;-D:-)

0/0
23.8.2016 1:03

P46a49v21e93l 50R75i90e60d69e33l 4300273927738

..Hej, příteli ze SVK, to se obracej na pražáky, tam se odehrává děj MANKIND DIVIDED.

Tady a teď jde o NMS, který je vlastně jako PMS...no. Bohužel...

DX bude BOOMBA neskutečná !!!

0/−7
23.8.2016 1:10

K21a12r24o64l 12Š12e58f62č62í31k 5244149228788

Promin "bracho" v noci mi to nepali tak se uklidni :-);-D

0/0
23.8.2016 12:17

P18a55v26e22l 36R64i15e50d97e55l 4370173807918

...s touhle recenzí 100% souhlasím. Nezáživná, jednotvárná, absolutně přehypovaná...

A proto si ji musím koupit. Tohle bude jednou červenomodrý Mauricius mezi hrami. A proto zůstane nerozbalená. Baasta.

Dobrou diskutéři.

ostravak :)

+4/−4
23.8.2016 0:59

M95a91r93t56i81n 70Č93e66r93n25í90k 3574825853895

Naprosto chápu lidi, kterým se tenhle kousek nelíbí. Ale nepatřím mezi ně a i když musím uznat spoustu chyb a nedokonalostí (které třeba časem zmizí s aktualizacemi) tak to má nějaké to své unikátní kouzlo nebo co, které dokáže vytrhnout z reality. Po dvou týdnech prostě zatím dobrý a je tam, co dělat. Nicméně bez dalšího obsahu, časem ani nekonečný vesmír nebude nekonečný...

+7/0
23.8.2016 0:45
Foto

D45a63n22i51e24l 17T18o89m38s67c70h14i 1688377934315

Za sebe musím říct, že jsem naprosto spokojen. A asi jsem šťastlivec, protože krom jednoho bugu s nárazem do vesmírné stanice po vyskočení z hyperprostoru jsem další nenašel :) je to skvělá hra, ale jak se zde píše, jen málo kdo to ocení naplno.

+5/0
23.8.2016 0:36







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.