Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Ambiciózní No Man‘s Sky nabízí jen 18 triliónů odstínů nudy

Všechno, co v herním vesmíru uvidíte, je vygenerováno jedním složitým vzorcem, který se postaral o to, aby každá planeta byla unikátní a bylo ji možné prozkoumat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K89a45r11e23l 12U87r78b63a37n 2894144131939

Lidi tu zapomínají, že to dělalo asi 15 lidí.

0/−2
25.8.2016 11:08

O82n36d44ř61e28j 45M29o71t48l 7644699820109

A to ma omluvit vsechny ty lzi, kterymi nas krmili pred vydanim?

+1/0
25.8.2016 13:11

P69e70t89r 12S14l58o12v75á97k 9915735507829

ja by som si fakt rad zahral konecne nejaku modernu predelavku Freelancera... perma world MMO

0/0
24.8.2016 15:13

R53o94m93a41n 95Z60v32ě60ř86i58n86a 9301725697635

EVE online je ze vsech tech her nejzabavnejsi a zabavi na nekolik let - bohuzel, se tam lod neridi z vlastniho pohledu. Hodne nadeji leta vzbuzoval Elite dangerous, ale po case se taky omrzi - proceduralne generovanej vesmir je proste nad sily naplnit zabavnym obsahem..

Takze cekame dal.. ;-(

0/0
27.8.2016 13:00

J20i51ř79í 41T39i11c27h17o72š34l85á55p10e27k 3845441699216

Viděl jsem lets play nešťastníka,který se snažil dostat tři warpy zpět,protože tam byla planeta se vzácným materiálem,který potřeboval na upgrade nějakého systému na lodi.Hledal asi hodinu a nenašel,takže ta zmínka o návratu na již objevenou planetu,tak nějak postrádá smysl,protože ve hře jejíž základném prvkem je objevování jaksi chybí mechanika vyhledání již objeveného tělesa a nastavení trasy která by hráče navedla zpět.Ta hra je aktuálně ve stavu nějaké pokročilejší alfa verze a pokud měla být vydána,tak pouze v předběžném přístupu a rozhodně v jiné cenové relaci....

+3/0
23.8.2016 19:43

T45o90m33á76š 16C67h18r60a49s82t21n13ý 2801404871483

S tím (bohužel) musím souhlasit :/

0/0
23.8.2016 21:18

A65n56d21r42e21j 81N36i86k31o17l20a15j 1315426116247

Chýbajú mi tam nejaké veci, nedostal som sa k hviezdy a to som tam letel 10 minut, viac už sa mi nechcelo. Chýba mi tam to, aby planéty boli aj na opačnej strane hviezdy a nie len nazhromáždené na jednej kope. Druhá vec, ako sorry aj v takej malej sústave ako ja naša, Mars vidíme len ako malú bodku. Preto mi trošku vadí, že na jednej planéte vidím 4 ďaľšie veľké kruhy, a nevidím len nejaké malé bodky, je to pekné, ale hlúpe.

Je tam veľa čo robiť, ale je pravda, že to dosť rýchlo môže začať nudiť. Boj v lodi, je na PC neskutočne ťažký,

+1/−1
23.8.2016 16:39

A27d19a37m 77T39u43r44e22k 3337773614443

Hru jsem nehrál, ale s čím mám problém i bez vyzkoušení, jsou ty velkohubé řeči vývojářů. No man's sky jsem pozoroval asi rok a půl, natěšený na něco nového a krásného. V rozhovorech se mluvilo o multiplayeru a spoustě možností, variabilitě lodí apod... Přijde mi, že jak se vývojáři blížili k datu vydání, tak opatrně začali brát za brzdu. Přijde mi až trapné jak postupně v novějších rozhovorech posouvali původní sliby. Z online multiplayeru se stalo tvrzení "ano, můžete někoho potkat, ale šance na to je skoro nulová" - po domluveném setkání dvou lidí, kteří se navzájem neviděli, bylo jasné, že jim nejspíš ta multiplayerová část moc nevyšla a radši "chvíli" před vydáním úplně stáhli... Limitovaná krabicová edice má původní symbol online hry přelepený jen tak mimochodem. Jsem rád, že jsem si z původního hypu hru nekoupil. Rozhodně to není to, co to mělo být na začátku.

+4/−1
23.8.2016 15:48

M95i69l52o54š 66K61r61u38m32p 2364107624

Jsem na to zvědavý, ale na za 60 euro. Myslím, že tahle hra bude zlevňovat rychleji než je obvyklé.

+5/0
23.8.2016 11:43
Foto

N64o45l54e 98F56r12a38n16k 6803952843

Moc jsem se na ni tesil. Tak a ted po 25h muzu rict asi toto. Tvurci nabizi 3 linky. Objevitel, obchodnik a cesta za Atlasem.

Nu objevitel: planety jsou nadherne, zvirata vtipna a roztomila. Ovsem pocit podobnosti se dostavil velmi brzo. Survival cast skoro neni protoze mineraly pro oblek a stit jsou vsude. Nutnost zlepsovat vybavu moc neni protoze v klidu vydrzite s tim co mate. Priklad: jetpack ma omezene mnozstvi paliva ovsem kdyz prilepite oblicej na stenu tak nezbyva :)

Budovy jsou stale stejne a i hledani slovo vlastne neni potreba protoze je tam asi 5 druhou rozhovoru a rychle zjistite co kdy odpovedet.

Obchodnik: No tak po prvnich dvou hodinach jsem zjitil ze staci na stanici behat z hangaru k terminalu pricemz v hangaru koupite za levno a u terminalu prodate se ziskem 100%. Takze po hodine behani jsem mel 5 mega a koupenou nejlepsi lod co na te stanici byla. Takze penize pro me nemaj hodnotu protoze je vzdy muzu lehce ziskat a ve finale je neni za co utrati.

Cesta za Atlasem nejnadejnesi cas ovsem ve finale zjistite ze vlastne se jen dokola opakuji stanice atlas a zkratky pres cerne diry. Takze jedine co zbyde je dousahnout stredu. Vzhledem k jeho vzdalenosti me predstava ze budu 100h furt dokola vyrabet palivo a skakat do cile vubec nelaka.

Proto jsem po 25h stal na jedne planete ktera vypadala dost podobne jako ostatni a koukal na svoji lod a rikam si: No lod mam, penize take . Spoustu blueprintu na vylepceni ovsem zadne zazracne. A ted co budu delat. Dum nepostavim. Strom nezasadim. No a na syna se 4 nohou potvorou co ma misto hlavy kytku si chut take necham zajit.

Nadherna hra ovsem bez nebezpeci a bez cile.

Bez nebezpeci neni nutnost se zlepsovat.

Bez cile neni nutnost existovat

+22/0
23.8.2016 10:52

T71o13m20á18š 32C21h97r19a42s29t90n90ý 2611634651483

Stavba základny se plánuje v blízkém updatu, a taky je v plánu "homeworld" systém, tedy si pořídit fakt super úber velkou loď (ty na orbitě) a s tou malou létat pak jen dolů k planetám.

+1/0
23.8.2016 12:00

R69o80m72a90n 89Z19v73ě23ř92i87n45a 9641305487545

jo jo.. plánuje se plánuje, ale do "hotovýho" stavu to stejně nikdy nedaj.. Jako v Elite dangerous.. ta hra má uplně stejnou historii... velkohubá prohlášení jak všechno bude super a hyper, pak placená alfa verze (tady je to jakože "plná") a pak doplní další věc jen za prachy (viz. Elite a přistání na planetách) protože potřebujou přísun peněz..

0/0
27.8.2016 14:50

O62n98d83ř80e50j 56T52r39o27j34a27n 7669430728549

Mně by existence týhle hry tolik nevadila, kdyby nestála 60 éček a kdyby ty vývojáři tolik nekecali. Nechápu, jak jim mohlo projít to, že kecali ohledně multiplayeru.. Furt mluvili o tom, jak se dá potkat s dalšími hráči, pokud je teda v tom obřím vesmíru najdeme. No a po vydání hry se objeví oficiální komentář na twitteru:

,,To be super clear - No Man's Sky is not a multiplayer game. Please don't go in looking for that experience.“

No naštěstí jsem si ten paskvil samozřejmě nekoupil.

+4/−1
23.8.2016 10:19

J92a44n 90N63o68v34ý 3188143949617

Mě bylo divný, proč recenze v český trvali tak dlouho a už mi to docvaklo - oni si totiž všichni recenzenti "Takticky" počkali jak to dopadne jinde, proto aby napsali, že to je nuda a velikost světa je vlastně o ničem, případně, že to vůbec není simulátor.Musím říct, že u mě teda názor na jednotlivé autory, ale i weby klesl - tahle hra se od začátku nedělala ničím velkým pokud jde o gameplay,fyziku atd. , ona zkrátka měla být velká rozlehlostí a rozmanitostí.A o to tu jde.Všechno ostatní jde stranou a to je mnohem více menších projektů které mají horší hratelnost a přitom stejný systém inventáře, zbraní aj.Hrozně rád bych se v našich končinách dočetl recenze hry která vyšla a ne recenze hry jako kterou by jí rád viděl autor.

+2/0
23.8.2016 10:06

J38a95n 25P43r74o42k87o92p 2733386915776

Souhlasím s Vámi, ale rýpnout si do hry musím hlavne kvůli ceně, která je jako u AAA titulů tedy 59,99 €. Máte pravdu, že je na trhu daleko menších a horších projektů, ale také za odpovídající cenu. V tomto světle vidím snahu autorů a vydavatelů, až do konce tutlat vše o hře jako pokus z toho vytřískat co nejvíc peněz. Mě osobně se hra líbí (hráno cca 1,5 hodiny u známého), ale skoro 60 euro bych za to nedal. Čekám, až bude tak za 10 €. :)

0/0
23.8.2016 10:22
Foto

O82n24d91ř26e51j 54Z66a72c51h 3403490483942

Vysvětlení je jednodušší. Hru jsme dostali na recenzi až po jejím vydání, ne v předstihu.

+2/−2
23.8.2016 10:38
Foto

H10o73n66z79a 30S53r93p 9874283222598

V Americe šlo hru sehnat "polooficiálně" ještě před datem vydání, s tím nic neuděláme. K té druhé části - loni na uzavřené E3 prezentaci jsem získal celkem přesnou představu (http://bonusweb.idnes.cz/no-man-s-sky-cxt-/Preview.aspx?c=A150617_054850_bw-ps4-preview_srp) a proto rozhodně nemůžu říct, že bych očekával něco víc.

+2/−1
23.8.2016 10:56
Foto

P37a94v51e90l 39Č73e68r44n61í24k 1618755710520

Nepřijde mi to špatné řešení s tím čekáním. Občas, když jako recenzent získáte poznatky, které se diametrálně odlišují od očekávaných, je lepší si ověřit že nejste sám. Taky by se mohlo stát že recenzent jednoduše nepochopil nějaký základní princip nebo něco vynechal a tím by ze sebe udělal totálního hlupáka a poškodil hodnocení hry.

0/0
23.8.2016 21:07

K81a62r47e32l 20U97r56b75a47n 2734684311239

On někdo čekal něco víc? Možná tam měli dát možnost hraní cashek..

+3/0
23.8.2016 9:29

D53r83a96h88o63m12í42r 87S56t13r75o43u76h71a15l 4855798482964

↑ This ↑

0/0
23.8.2016 14:47

D94r36a47h90o56m65í18r 24S12t61r56o76u31h17a60l 4245608642354

Proč iDnes nepodporuje UTF-8? ;-(

0/0
23.8.2016 14:48

V97á73c39l64a35v 58S70v87o42b35o51d88a 3661359700350

až bude za 20 € tak do toho pujdu ;-)

0/0
23.8.2016 9:24

A86n15t91o50n32í55n 86H39o35l98í36k 8537353264560

V aktualnim stavu tak za 5 ..

+1/0
23.8.2016 12:14

A53d31a54m 50Š33p65i70l22l41a84r 8769747872606

Zakoupil jsem ještě před vydáním a jsem někdy na pomezí. Když se do hry kouknu tak mne velmi baví, vizuálem, objevováním. Jen nemám tolik motivaci ji pustit znovu. Podobný pocit mám třeba u Subnautici. Ale věřím, že tuhle hru ještě hodněkrát pustím a ještě spoustu věcí objevím a pojmenuju. Co se týče atmosféry na planetách tak s tou jsem velmi spokojen. Design, fauna a flóra. Nasvícení. Prostě tohle je podle mého gusta a jen se procházet mne opravdu baví. Mám slabost pro oblohy a v planetárních systémech s hodně planetamy je pohyb na obloze prostě kouzelný. Není to hra pro každého, není to hra ani pro mne abych na ní trávil hodiny denně, ale odhodlat se pustit ji udělá radost :-)

+3/0
23.8.2016 9:18

T71o88m50á60š 80C73h18r67a23s12t51n85ý 2981384361323

Mě baví i EuroTruck Simulator, proto je asi divný, že už mám 22/48/24 slotů, patnáct komplet galaxií a 168h ;-D

+1/0
23.8.2016 8:57

T26o62n25í78k 96K67u22t84t47m69a25n92n 6603658542

Kuva patnáct? Zatím 125 hodin a 14 planet (dvě a půl galaxie). 8-o

0/0
23.8.2016 9:48

T80o98m77á63š 19C84h92r53a52s47t85n18ý 2521974461653

"Bohužel" či "bohudík" většina planet v mé cestě byla mrtvá - takže člověk přiletěl, nafotil kytičky (pokud tam vůbec byly), sesbíral "rare" minerály, dal tomu jen katalogové číslo, a letěl dál. Mimo startovní a jedné mezi (která byla živá tak napůl) až ve čtvrté galaxii jsem narazil na planetu kde bych trávil 5+ hodin, protože to bylo konečně něco hodné razantního průzkumu (kytičky, zvířátka, scenérie...prostě život! Žádné planiny, ale tráva, stromy...východy slunce...bez nějakých výrazných výkyvů v radiaci, teplu, zimě...)

0/0
23.8.2016 11:26

J42a84n 18K67a24r58e19l 63N13o76v65a22k 5216574248176

kdo očekává další variantu Elite nebo SC tak smula, tahle hra neni vesmirny simulator.. kdo hleda Minecraft ve vesmiru tak smula, tahle hra neni o craftu.. je to ciste "artova" exploration hra.. ktera svim zvlastnim zpusobem dokaze cloveka i bavit.. urcite hodnoceni 60-65% s tím souhlas.. proc tolik hate? Protoze autor je vizionar, ktery nedokoncil sve predstavy? Protoze Sony chtelo svuj Elite a nepochopilo, ze tato hra je jina a na autory tlacila s vydanim? Protoze pan Murray je opravdu spatnej pres komunikaci a mel by ji radeji delat nekdo jiny.. Dalsi ukazka toho, nemluvte s lidmi o hre pokud funkce o kterych mluvite nemate hotove.. slavne id software vyjadreni k release datum her byvalo.. when is done..

+2/−1
23.8.2016 7:14

R57u56d70a 86S31l74a26v47í33k 5183728406211

Jenže "When is done" si může dovolit id Software, ne skoro neznámí Hallo Games.

+1/0
23.8.2016 12:03

P59e68t85r 11T14i81c18h51ý 4960401315884

Pockam si na star citizena, pokud nekdy vyjde :)

+1/−1
23.8.2016 6:47

J23a59n 41K28a80r42e93l 32N77o59v95a37k 5586434678676

SC alias vesmirne COD hmm, proc ne chvilku zabavi.. ale seriozni vesmir jedine v E:D

+1/−1
23.8.2016 7:01

A50n59t60o88n26í12n 89H67o58l37í12k 8887833744870

Haha ..

0/0
23.8.2016 12:14
Foto

L35u84k15á29š 11N27a86v55a30r91a 2968618311749

Sice jsem si zamiloval hry jako Firewatch či Subnautica, ale NMS mě nijak neuchvátil. Osobně jsem se začal nudit už na první planetě po hodině a půl hraní, což se mi snad u žádné jiné hry ještě nestalo. Nevím proč, ale přijde velmi zvláštní a nerealistické to, že není v rámci jedné planety větší diverzita prostředí (např. na naší planetě nalezneme mrazivé pláně pólů, žhavé pouště u rovníku, životem kypící pralesy či pohodičku mírných pásem, nemluvě o fascinujících světech pod vodou).

Chápu, že udělat takovou hru by bylo téměř nemožné, ale vzhledem k masivnímu marketingu jsem něco takového očekával, ale nedostal jsem to. Celkově vzato velké zklamání.

+1/0
23.8.2016 3:04

L36u48k13á82š 87N54o11v16o64t46n16ý 4828353195185

Tak ta hra se měla původně jmenovat No Man's fun...

+4/−2
23.8.2016 1:57

K53a93r27o93l 23Š70e42f26č63í19k 5644749348358

cekal jsem vic nazoru, predse se jedna o kontroverzni dilo.. nebo se nikdo nenasel s pozitivnym pohladem? No.... mozna u Human divided ;-D:-)

0/0
23.8.2016 1:03

P70a14v28e51l 58R19i84e92d59e50l 4130513727808

..Hej, příteli ze SVK, to se obracej na pražáky, tam se odehrává děj MANKIND DIVIDED.

Tady a teď jde o NMS, který je vlastně jako PMS...no. Bohužel...

DX bude BOOMBA neskutečná !!!

0/−7
23.8.2016 1:10

K89a19r37o51l 77Š98e83f72č76í90k 5504119928328

Promin "bracho" v noci mi to nepali tak se uklidni :-);-D

0/0
23.8.2016 12:17

P49a73v32e79l 76R80i93e41d86e41l 4750983337598

...s touhle recenzí 100% souhlasím. Nezáživná, jednotvárná, absolutně přehypovaná...

A proto si ji musím koupit. Tohle bude jednou červenomodrý Mauricius mezi hrami. A proto zůstane nerozbalená. Baasta.

Dobrou diskutéři.

ostravak :)

+4/−4
23.8.2016 0:59

M43a76r89t70i96n 61Č36e54r80n23í95k 3354515973375

Naprosto chápu lidi, kterým se tenhle kousek nelíbí. Ale nepatřím mezi ně a i když musím uznat spoustu chyb a nedokonalostí (které třeba časem zmizí s aktualizacemi) tak to má nějaké to své unikátní kouzlo nebo co, které dokáže vytrhnout z reality. Po dvou týdnech prostě zatím dobrý a je tam, co dělat. Nicméně bez dalšího obsahu, časem ani nekonečný vesmír nebude nekonečný...

+7/0
23.8.2016 0:45
Foto

D37a10n56i26e62l 53T85o27m33s74c90h85i 1578317954745

Za sebe musím říct, že jsem naprosto spokojen. A asi jsem šťastlivec, protože krom jednoho bugu s nárazem do vesmírné stanice po vyskočení z hyperprostoru jsem další nenašel :) je to skvělá hra, ale jak se zde píše, jen málo kdo to ocení naplno.

+5/0
23.8.2016 0:36





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.