Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Ambiciózní No Man‘s Sky nabízí jen 18 triliónů odstínů nudy

Všechno, co v herním vesmíru uvidíte, je vygenerováno jedním složitým vzorcem, který se postaral o to, aby každá planeta byla unikátní a bylo ji možné prozkoumat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K84a85r71e68l 27U44r25b79a21n 2264654171159

Lidi tu zapomínají, že to dělalo asi 15 lidí.

0/−2
25.8.2016 11:08

O54n75d16ř43e32j 42M20o60t25l 7544759530959

A to ma omluvit vsechny ty lzi, kterymi nas krmili pred vydanim?

+1/0
25.8.2016 13:11

P94e28t73r 72S79l92o26v16á79k 9595915457669

ja by som si fakt rad zahral konecne nejaku modernu predelavku Freelancera... perma world MMO

0/0
24.8.2016 15:13

R29o24m48a50n 23Z11v86ě36ř75i69n75a 9631965377905

EVE online je ze vsech tech her nejzabavnejsi a zabavi na nekolik let - bohuzel, se tam lod neridi z vlastniho pohledu. Hodne nadeji leta vzbuzoval Elite dangerous, ale po case se taky omrzi - proceduralne generovanej vesmir je proste nad sily naplnit zabavnym obsahem..

Takze cekame dal.. ;-(

0/0
27.8.2016 13:00

J97i69ř41í 94T25i31c49h95o16š47l46á71p89e97k 3735251239976

Viděl jsem lets play nešťastníka,který se snažil dostat tři warpy zpět,protože tam byla planeta se vzácným materiálem,který potřeboval na upgrade nějakého systému na lodi.Hledal asi hodinu a nenašel,takže ta zmínka o návratu na již objevenou planetu,tak nějak postrádá smysl,protože ve hře jejíž základném prvkem je objevování jaksi chybí mechanika vyhledání již objeveného tělesa a nastavení trasy která by hráče navedla zpět.Ta hra je aktuálně ve stavu nějaké pokročilejší alfa verze a pokud měla být vydána,tak pouze v předběžném přístupu a rozhodně v jiné cenové relaci....

+3/0
23.8.2016 19:43

T65o23m95á22š 73C40h73r66a69s28t57n96ý 2181824641343

S tím (bohužel) musím souhlasit :/

0/0
23.8.2016 21:18

A17n20d27r95e30j 45N78i27k41o12l76a38j 1955376116537

Chýbajú mi tam nejaké veci, nedostal som sa k hviezdy a to som tam letel 10 minut, viac už sa mi nechcelo. Chýba mi tam to, aby planéty boli aj na opačnej strane hviezdy a nie len nazhromáždené na jednej kope. Druhá vec, ako sorry aj v takej malej sústave ako ja naša, Mars vidíme len ako malú bodku. Preto mi trošku vadí, že na jednej planéte vidím 4 ďaľšie veľké kruhy, a nevidím len nejaké malé bodky, je to pekné, ale hlúpe.

Je tam veľa čo robiť, ale je pravda, že to dosť rýchlo môže začať nudiť. Boj v lodi, je na PC neskutočne ťažký,

+1/−1
23.8.2016 16:39

A61d65a40m 24T94u84r95e10k 3317573604313

Hru jsem nehrál, ale s čím mám problém i bez vyzkoušení, jsou ty velkohubé řeči vývojářů. No man's sky jsem pozoroval asi rok a půl, natěšený na něco nového a krásného. V rozhovorech se mluvilo o multiplayeru a spoustě možností, variabilitě lodí apod... Přijde mi, že jak se vývojáři blížili k datu vydání, tak opatrně začali brát za brzdu. Přijde mi až trapné jak postupně v novějších rozhovorech posouvali původní sliby. Z online multiplayeru se stalo tvrzení "ano, můžete někoho potkat, ale šance na to je skoro nulová" - po domluveném setkání dvou lidí, kteří se navzájem neviděli, bylo jasné, že jim nejspíš ta multiplayerová část moc nevyšla a radši "chvíli" před vydáním úplně stáhli... Limitovaná krabicová edice má původní symbol online hry přelepený jen tak mimochodem. Jsem rád, že jsem si z původního hypu hru nekoupil. Rozhodně to není to, co to mělo být na začátku.

+4/−1
23.8.2016 15:48

M48i18l39o62š 17K65r90u63m97p 2274777304

Jsem na to zvědavý, ale na za 60 euro. Myslím, že tahle hra bude zlevňovat rychleji než je obvyklé.

+5/0
23.8.2016 11:43
Foto

N43o78l80e 71F63r45a70n41k 6263132443

Moc jsem se na ni tesil. Tak a ted po 25h muzu rict asi toto. Tvurci nabizi 3 linky. Objevitel, obchodnik a cesta za Atlasem.

Nu objevitel: planety jsou nadherne, zvirata vtipna a roztomila. Ovsem pocit podobnosti se dostavil velmi brzo. Survival cast skoro neni protoze mineraly pro oblek a stit jsou vsude. Nutnost zlepsovat vybavu moc neni protoze v klidu vydrzite s tim co mate. Priklad: jetpack ma omezene mnozstvi paliva ovsem kdyz prilepite oblicej na stenu tak nezbyva :)

Budovy jsou stale stejne a i hledani slovo vlastne neni potreba protoze je tam asi 5 druhou rozhovoru a rychle zjistite co kdy odpovedet.

Obchodnik: No tak po prvnich dvou hodinach jsem zjitil ze staci na stanici behat z hangaru k terminalu pricemz v hangaru koupite za levno a u terminalu prodate se ziskem 100%. Takze po hodine behani jsem mel 5 mega a koupenou nejlepsi lod co na te stanici byla. Takze penize pro me nemaj hodnotu protoze je vzdy muzu lehce ziskat a ve finale je neni za co utrati.

Cesta za Atlasem nejnadejnesi cas ovsem ve finale zjistite ze vlastne se jen dokola opakuji stanice atlas a zkratky pres cerne diry. Takze jedine co zbyde je dousahnout stredu. Vzhledem k jeho vzdalenosti me predstava ze budu 100h furt dokola vyrabet palivo a skakat do cile vubec nelaka.

Proto jsem po 25h stal na jedne planete ktera vypadala dost podobne jako ostatni a koukal na svoji lod a rikam si: No lod mam, penize take . Spoustu blueprintu na vylepceni ovsem zadne zazracne. A ted co budu delat. Dum nepostavim. Strom nezasadim. No a na syna se 4 nohou potvorou co ma misto hlavy kytku si chut take necham zajit.

Nadherna hra ovsem bez nebezpeci a bez cile.

Bez nebezpeci neni nutnost se zlepsovat.

Bez cile neni nutnost existovat

+22/0
23.8.2016 10:52

T52o52m49á39š 32C24h26r74a71s83t57n77ý 2321724231313

Stavba základny se plánuje v blízkém updatu, a taky je v plánu "homeworld" systém, tedy si pořídit fakt super úber velkou loď (ty na orbitě) a s tou malou létat pak jen dolů k planetám.

+1/0
23.8.2016 12:00

R39o46m47a55n 44Z87v19ě80ř25i14n33a 9461855867295

jo jo.. plánuje se plánuje, ale do "hotovýho" stavu to stejně nikdy nedaj.. Jako v Elite dangerous.. ta hra má uplně stejnou historii... velkohubá prohlášení jak všechno bude super a hyper, pak placená alfa verze (tady je to jakože "plná") a pak doplní další věc jen za prachy (viz. Elite a přistání na planetách) protože potřebujou přísun peněz..

0/0
27.8.2016 14:50

O45n73d86ř20e66j 35T67r49o81j51a15n 7469850118579

Mně by existence týhle hry tolik nevadila, kdyby nestála 60 éček a kdyby ty vývojáři tolik nekecali. Nechápu, jak jim mohlo projít to, že kecali ohledně multiplayeru.. Furt mluvili o tom, jak se dá potkat s dalšími hráči, pokud je teda v tom obřím vesmíru najdeme. No a po vydání hry se objeví oficiální komentář na twitteru:

,,To be super clear - No Man's Sky is not a multiplayer game. Please don't go in looking for that experience.“

No naštěstí jsem si ten paskvil samozřejmě nekoupil.

+4/−1
23.8.2016 10:19

J97a50n 23N40o94v78ý 3578983639427

Mě bylo divný, proč recenze v český trvali tak dlouho a už mi to docvaklo - oni si totiž všichni recenzenti "Takticky" počkali jak to dopadne jinde, proto aby napsali, že to je nuda a velikost světa je vlastně o ničem, případně, že to vůbec není simulátor.Musím říct, že u mě teda názor na jednotlivé autory, ale i weby klesl - tahle hra se od začátku nedělala ničím velkým pokud jde o gameplay,fyziku atd. , ona zkrátka měla být velká rozlehlostí a rozmanitostí.A o to tu jde.Všechno ostatní jde stranou a to je mnohem více menších projektů které mají horší hratelnost a přitom stejný systém inventáře, zbraní aj.Hrozně rád bych se v našich končinách dočetl recenze hry která vyšla a ne recenze hry jako kterou by jí rád viděl autor.

+2/0
23.8.2016 10:06

J68a24n 28P89r79o88k84o63p 2523426585856

Souhlasím s Vámi, ale rýpnout si do hry musím hlavne kvůli ceně, která je jako u AAA titulů tedy 59,99 €. Máte pravdu, že je na trhu daleko menších a horších projektů, ale také za odpovídající cenu. V tomto světle vidím snahu autorů a vydavatelů, až do konce tutlat vše o hře jako pokus z toho vytřískat co nejvíc peněz. Mě osobně se hra líbí (hráno cca 1,5 hodiny u známého), ale skoro 60 euro bych za to nedal. Čekám, až bude tak za 10 €. :)

0/0
23.8.2016 10:22
Foto

O13n63d13ř77e97j 73Z92a81c71h 3943240553342

Vysvětlení je jednodušší. Hru jsme dostali na recenzi až po jejím vydání, ne v předstihu.

+2/−2
23.8.2016 10:38
Foto

H94o71n55z33a 35S86r73p 9324763962218

V Americe šlo hru sehnat "polooficiálně" ještě před datem vydání, s tím nic neuděláme. K té druhé části - loni na uzavřené E3 prezentaci jsem získal celkem přesnou představu (http://bonusweb.idnes.cz/no-man-s-sky-cxt-/Preview.aspx?c=A150617_054850_bw-ps4-preview_srp) a proto rozhodně nemůžu říct, že bych očekával něco víc.

+2/−1
23.8.2016 10:56
Foto

P49a58v11e62l 29Č81e42r67n97í22k 1468585360260

Nepřijde mi to špatné řešení s tím čekáním. Občas, když jako recenzent získáte poznatky, které se diametrálně odlišují od očekávaných, je lepší si ověřit že nejste sám. Taky by se mohlo stát že recenzent jednoduše nepochopil nějaký základní princip nebo něco vynechal a tím by ze sebe udělal totálního hlupáka a poškodil hodnocení hry.

0/0
23.8.2016 21:07

K40a62r89e62l 55U57r22b57a22n 2294174541139

On někdo čekal něco víc? Možná tam měli dát možnost hraní cashek..

+3/0
23.8.2016 9:29

D66r50a16h32o21m77í93r 27S45t89r51o24u23h22a58l 4205918442874

↑ This ↑

0/0
23.8.2016 14:47

D41r22a75h28o79m21í53r 23S52t35r14o19u32h72a51l 4285228292434

Proč iDnes nepodporuje UTF-8? ;-(

0/0
23.8.2016 14:48

V79á59c54l53a94v 71S47v47o42b44o62d46a 3301839280220

až bude za 20 € tak do toho pujdu ;-)

0/0
23.8.2016 9:24

A90n89t31o35n21í66n 63H50o90l40í79k 8287503704930

V aktualnim stavu tak za 5 ..

+1/0
23.8.2016 12:14

A46d90a57m 63Š37p86i67l80l56a42r 8729217772896

Zakoupil jsem ještě před vydáním a jsem někdy na pomezí. Když se do hry kouknu tak mne velmi baví, vizuálem, objevováním. Jen nemám tolik motivaci ji pustit znovu. Podobný pocit mám třeba u Subnautici. Ale věřím, že tuhle hru ještě hodněkrát pustím a ještě spoustu věcí objevím a pojmenuju. Co se týče atmosféry na planetách tak s tou jsem velmi spokojen. Design, fauna a flóra. Nasvícení. Prostě tohle je podle mého gusta a jen se procházet mne opravdu baví. Mám slabost pro oblohy a v planetárních systémech s hodně planetamy je pohyb na obloze prostě kouzelný. Není to hra pro každého, není to hra ani pro mne abych na ní trávil hodiny denně, ale odhodlat se pustit ji udělá radost :-)

+3/0
23.8.2016 9:18

T87o82m35á13š 60C60h37r90a92s32t23n94ý 2131624631903

Mě baví i EuroTruck Simulator, proto je asi divný, že už mám 22/48/24 slotů, patnáct komplet galaxií a 168h ;-D

+1/0
23.8.2016 8:57

T28o95n70í50k 26K55u71t30t90m34a33n19n 6743928472

Kuva patnáct? Zatím 125 hodin a 14 planet (dvě a půl galaxie). 8-o

0/0
23.8.2016 9:48

T55o85m60á12š 56C54h24r89a20s65t54n96ý 2351494411823

"Bohužel" či "bohudík" většina planet v mé cestě byla mrtvá - takže člověk přiletěl, nafotil kytičky (pokud tam vůbec byly), sesbíral "rare" minerály, dal tomu jen katalogové číslo, a letěl dál. Mimo startovní a jedné mezi (která byla živá tak napůl) až ve čtvrté galaxii jsem narazil na planetu kde bych trávil 5+ hodin, protože to bylo konečně něco hodné razantního průzkumu (kytičky, zvířátka, scenérie...prostě život! Žádné planiny, ale tráva, stromy...východy slunce...bez nějakých výrazných výkyvů v radiaci, teplu, zimě...)

0/0
23.8.2016 11:26

J14a26n 64K23a75r49e37l 72N42o21v14a22k 5356374288266

kdo očekává další variantu Elite nebo SC tak smula, tahle hra neni vesmirny simulator.. kdo hleda Minecraft ve vesmiru tak smula, tahle hra neni o craftu.. je to ciste "artova" exploration hra.. ktera svim zvlastnim zpusobem dokaze cloveka i bavit.. urcite hodnoceni 60-65% s tím souhlas.. proc tolik hate? Protoze autor je vizionar, ktery nedokoncil sve predstavy? Protoze Sony chtelo svuj Elite a nepochopilo, ze tato hra je jina a na autory tlacila s vydanim? Protoze pan Murray je opravdu spatnej pres komunikaci a mel by ji radeji delat nekdo jiny.. Dalsi ukazka toho, nemluvte s lidmi o hre pokud funkce o kterych mluvite nemate hotove.. slavne id software vyjadreni k release datum her byvalo.. when is done..

+2/−1
23.8.2016 7:14

R10u83d67a 19S51l60a16v45í13k 5163608836701

Jenže "When is done" si může dovolit id Software, ne skoro neznámí Hallo Games.

+1/0
23.8.2016 12:03

P57e45t79r 58T51i28c91h19ý 4780701155574

Pockam si na star citizena, pokud nekdy vyjde :)

+1/−1
23.8.2016 6:47

J83a74n 33K63a83r18e35l 17N30o23v61a60k 5646904708946

SC alias vesmirne COD hmm, proc ne chvilku zabavi.. ale seriozni vesmir jedine v E:D

+1/−1
23.8.2016 7:01

A46n41t61o93n96í36n 20H73o81l88í68k 8107253154840

Haha ..

0/0
23.8.2016 12:14
Foto

L32u80k36á36š 72N43a53v27a61r22a 2468558781159

Sice jsem si zamiloval hry jako Firewatch či Subnautica, ale NMS mě nijak neuchvátil. Osobně jsem se začal nudit už na první planetě po hodině a půl hraní, což se mi snad u žádné jiné hry ještě nestalo. Nevím proč, ale přijde velmi zvláštní a nerealistické to, že není v rámci jedné planety větší diverzita prostředí (např. na naší planetě nalezneme mrazivé pláně pólů, žhavé pouště u rovníku, životem kypící pralesy či pohodičku mírných pásem, nemluvě o fascinujících světech pod vodou).

Chápu, že udělat takovou hru by bylo téměř nemožné, ale vzhledem k masivnímu marketingu jsem něco takového očekával, ale nedostal jsem to. Celkově vzato velké zklamání.

+1/0
23.8.2016 3:04

L10u78k62á70š 12N34o19v85o65t76n65ý 4438213425655

Tak ta hra se měla původně jmenovat No Man's fun...

+4/−2
23.8.2016 1:57

K60a81r12o98l 24Š61e87f89č21í17k 5404679148238

cekal jsem vic nazoru, predse se jedna o kontroverzni dilo.. nebo se nikdo nenasel s pozitivnym pohladem? No.... mozna u Human divided ;-D:-)

0/0
23.8.2016 1:03

P25a82v24e95l 56R48i54e55d56e19l 4800603467248

..Hej, příteli ze SVK, to se obracej na pražáky, tam se odehrává děj MANKIND DIVIDED.

Tady a teď jde o NMS, který je vlastně jako PMS...no. Bohužel...

DX bude BOOMBA neskutečná !!!

0/−7
23.8.2016 1:10

K58a70r39o32l 21Š60e11f39č43í55k 5644529218888

Promin "bracho" v noci mi to nepali tak se uklidni :-);-D

0/0
23.8.2016 12:17

P50a63v71e66l 14R71i49e93d50e46l 4630933207148

...s touhle recenzí 100% souhlasím. Nezáživná, jednotvárná, absolutně přehypovaná...

A proto si ji musím koupit. Tohle bude jednou červenomodrý Mauricius mezi hrami. A proto zůstane nerozbalená. Baasta.

Dobrou diskutéři.

ostravak :)

+4/−4
23.8.2016 0:59

M35a92r28t62i25n 72Č40e50r76n17í56k 3524225853485

Naprosto chápu lidi, kterým se tenhle kousek nelíbí. Ale nepatřím mezi ně a i když musím uznat spoustu chyb a nedokonalostí (které třeba časem zmizí s aktualizacemi) tak to má nějaké to své unikátní kouzlo nebo co, které dokáže vytrhnout z reality. Po dvou týdnech prostě zatím dobrý a je tam, co dělat. Nicméně bez dalšího obsahu, časem ani nekonečný vesmír nebude nekonečný...

+7/0
23.8.2016 0:45
Foto

D67a41n13i36e65l 15T92o47m23s55c73h74i 1638297914685

Za sebe musím říct, že jsem naprosto spokojen. A asi jsem šťastlivec, protože krom jednoho bugu s nárazem do vesmírné stanice po vyskočení z hyperprostoru jsem další nenašel :) je to skvělá hra, ale jak se zde píše, jen málo kdo to ocení naplno.

+5/0
23.8.2016 0:36







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.