Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Ambiciózní No Man‘s Sky nabízí jen 18 triliónů odstínů nudy

Všechno, co v herním vesmíru uvidíte, je vygenerováno jedním složitým vzorcem, který se postaral o to, aby každá planeta byla unikátní a bylo ji možné prozkoumat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K17a27r92e76l 71U43r29b35a17n 2244134971119

Lidi tu zapomínají, že to dělalo asi 15 lidí.

0/−2
25.8.2016 11:08

O44n78d79ř18e84j 81M65o96t76l 7764149920799

A to ma omluvit vsechny ty lzi, kterymi nas krmili pred vydanim?

+1/0
25.8.2016 13:11

P36e52t64r 54S78l83o71v94á84k 9885115527549

ja by som si fakt rad zahral konecne nejaku modernu predelavku Freelancera... perma world MMO

0/0
24.8.2016 15:13

R74o26m15a46n 61Z46v97ě80ř91i57n68a 9201455927215

EVE online je ze vsech tech her nejzabavnejsi a zabavi na nekolik let - bohuzel, se tam lod neridi z vlastniho pohledu. Hodne nadeji leta vzbuzoval Elite dangerous, ale po case se taky omrzi - proceduralne generovanej vesmir je proste nad sily naplnit zabavnym obsahem..

Takze cekame dal.. ;-(

0/0
27.8.2016 13:00

J29i16ř81í 23T96i62c58h46o69š19l47á36p92e18k 3635511379536

Viděl jsem lets play nešťastníka,který se snažil dostat tři warpy zpět,protože tam byla planeta se vzácným materiálem,který potřeboval na upgrade nějakého systému na lodi.Hledal asi hodinu a nenašel,takže ta zmínka o návratu na již objevenou planetu,tak nějak postrádá smysl,protože ve hře jejíž základném prvkem je objevování jaksi chybí mechanika vyhledání již objeveného tělesa a nastavení trasy která by hráče navedla zpět.Ta hra je aktuálně ve stavu nějaké pokročilejší alfa verze a pokud měla být vydána,tak pouze v předběžném přístupu a rozhodně v jiné cenové relaci....

+3/0
23.8.2016 19:43

T39o12m80á34š 81C90h25r91a37s81t76n47ý 2481424321353

S tím (bohužel) musím souhlasit :/

0/0
23.8.2016 21:18

A95n13d95r52e82j 44N39i33k92o26l55a63j 1835836396987

Chýbajú mi tam nejaké veci, nedostal som sa k hviezdy a to som tam letel 10 minut, viac už sa mi nechcelo. Chýba mi tam to, aby planéty boli aj na opačnej strane hviezdy a nie len nazhromáždené na jednej kope. Druhá vec, ako sorry aj v takej malej sústave ako ja naša, Mars vidíme len ako malú bodku. Preto mi trošku vadí, že na jednej planéte vidím 4 ďaľšie veľké kruhy, a nevidím len nejaké malé bodky, je to pekné, ale hlúpe.

Je tam veľa čo robiť, ale je pravda, že to dosť rýchlo môže začať nudiť. Boj v lodi, je na PC neskutočne ťažký,

+1/−1
23.8.2016 16:39

A31d50a35m 55T84u35r96e28k 3707683194283

Hru jsem nehrál, ale s čím mám problém i bez vyzkoušení, jsou ty velkohubé řeči vývojářů. No man's sky jsem pozoroval asi rok a půl, natěšený na něco nového a krásného. V rozhovorech se mluvilo o multiplayeru a spoustě možností, variabilitě lodí apod... Přijde mi, že jak se vývojáři blížili k datu vydání, tak opatrně začali brát za brzdu. Přijde mi až trapné jak postupně v novějších rozhovorech posouvali původní sliby. Z online multiplayeru se stalo tvrzení "ano, můžete někoho potkat, ale šance na to je skoro nulová" - po domluveném setkání dvou lidí, kteří se navzájem neviděli, bylo jasné, že jim nejspíš ta multiplayerová část moc nevyšla a radši "chvíli" před vydáním úplně stáhli... Limitovaná krabicová edice má původní symbol online hry přelepený jen tak mimochodem. Jsem rád, že jsem si z původního hypu hru nekoupil. Rozhodně to není to, co to mělo být na začátku.

+4/−1
23.8.2016 15:48

M44i87l84o64š 44K77r26u36m69p 2594167894

Jsem na to zvědavý, ale na za 60 euro. Myslím, že tahle hra bude zlevňovat rychleji než je obvyklé.

+5/0
23.8.2016 11:43
Foto

N69o58l97e 84F87r28a48n53k 6473472243

Moc jsem se na ni tesil. Tak a ted po 25h muzu rict asi toto. Tvurci nabizi 3 linky. Objevitel, obchodnik a cesta za Atlasem.

Nu objevitel: planety jsou nadherne, zvirata vtipna a roztomila. Ovsem pocit podobnosti se dostavil velmi brzo. Survival cast skoro neni protoze mineraly pro oblek a stit jsou vsude. Nutnost zlepsovat vybavu moc neni protoze v klidu vydrzite s tim co mate. Priklad: jetpack ma omezene mnozstvi paliva ovsem kdyz prilepite oblicej na stenu tak nezbyva :)

Budovy jsou stale stejne a i hledani slovo vlastne neni potreba protoze je tam asi 5 druhou rozhovoru a rychle zjistite co kdy odpovedet.

Obchodnik: No tak po prvnich dvou hodinach jsem zjitil ze staci na stanici behat z hangaru k terminalu pricemz v hangaru koupite za levno a u terminalu prodate se ziskem 100%. Takze po hodine behani jsem mel 5 mega a koupenou nejlepsi lod co na te stanici byla. Takze penize pro me nemaj hodnotu protoze je vzdy muzu lehce ziskat a ve finale je neni za co utrati.

Cesta za Atlasem nejnadejnesi cas ovsem ve finale zjistite ze vlastne se jen dokola opakuji stanice atlas a zkratky pres cerne diry. Takze jedine co zbyde je dousahnout stredu. Vzhledem k jeho vzdalenosti me predstava ze budu 100h furt dokola vyrabet palivo a skakat do cile vubec nelaka.

Proto jsem po 25h stal na jedne planete ktera vypadala dost podobne jako ostatni a koukal na svoji lod a rikam si: No lod mam, penize take . Spoustu blueprintu na vylepceni ovsem zadne zazracne. A ted co budu delat. Dum nepostavim. Strom nezasadim. No a na syna se 4 nohou potvorou co ma misto hlavy kytku si chut take necham zajit.

Nadherna hra ovsem bez nebezpeci a bez cile.

Bez nebezpeci neni nutnost se zlepsovat.

Bez cile neni nutnost existovat

+22/0
23.8.2016 10:52

T54o25m75á71š 22C29h66r52a60s93t13n76ý 2181894571453

Stavba základny se plánuje v blízkém updatu, a taky je v plánu "homeworld" systém, tedy si pořídit fakt super úber velkou loď (ty na orbitě) a s tou malou létat pak jen dolů k planetám.

+1/0
23.8.2016 12:00

R22o24m29a79n 86Z61v49ě89ř49i57n79a 9901115197135

jo jo.. plánuje se plánuje, ale do "hotovýho" stavu to stejně nikdy nedaj.. Jako v Elite dangerous.. ta hra má uplně stejnou historii... velkohubá prohlášení jak všechno bude super a hyper, pak placená alfa verze (tady je to jakože "plná") a pak doplní další věc jen za prachy (viz. Elite a přistání na planetách) protože potřebujou přísun peněz..

0/0
27.8.2016 14:50

O38n73d39ř86e78j 56T58r76o82j31a21n 7909440538819

Mně by existence týhle hry tolik nevadila, kdyby nestála 60 éček a kdyby ty vývojáři tolik nekecali. Nechápu, jak jim mohlo projít to, že kecali ohledně multiplayeru.. Furt mluvili o tom, jak se dá potkat s dalšími hráči, pokud je teda v tom obřím vesmíru najdeme. No a po vydání hry se objeví oficiální komentář na twitteru:

,,To be super clear - No Man's Sky is not a multiplayer game. Please don't go in looking for that experience.“

No naštěstí jsem si ten paskvil samozřejmě nekoupil.

+4/−1
23.8.2016 10:19

J36a72n 67N60o95v91ý 3538433469467

Mě bylo divný, proč recenze v český trvali tak dlouho a už mi to docvaklo - oni si totiž všichni recenzenti "Takticky" počkali jak to dopadne jinde, proto aby napsali, že to je nuda a velikost světa je vlastně o ničem, případně, že to vůbec není simulátor.Musím říct, že u mě teda názor na jednotlivé autory, ale i weby klesl - tahle hra se od začátku nedělala ničím velkým pokud jde o gameplay,fyziku atd. , ona zkrátka měla být velká rozlehlostí a rozmanitostí.A o to tu jde.Všechno ostatní jde stranou a to je mnohem více menších projektů které mají horší hratelnost a přitom stejný systém inventáře, zbraní aj.Hrozně rád bych se v našich končinách dočetl recenze hry která vyšla a ne recenze hry jako kterou by jí rád viděl autor.

+2/0
23.8.2016 10:06

J34a27n 36P98r14o47k72o73p 2413636855686

Souhlasím s Vámi, ale rýpnout si do hry musím hlavne kvůli ceně, která je jako u AAA titulů tedy 59,99 €. Máte pravdu, že je na trhu daleko menších a horších projektů, ale také za odpovídající cenu. V tomto světle vidím snahu autorů a vydavatelů, až do konce tutlat vše o hře jako pokus z toho vytřískat co nejvíc peněz. Mě osobně se hra líbí (hráno cca 1,5 hodiny u známého), ale skoro 60 euro bych za to nedal. Čekám, až bude tak za 10 €. :)

0/0
23.8.2016 10:22
Foto

O42n77d54ř21e15j 25Z51a22c32h 3623210913972

Vysvětlení je jednodušší. Hru jsme dostali na recenzi až po jejím vydání, ne v předstihu.

+2/−2
23.8.2016 10:38
Foto

H13o17n78z96a 21S92r30p 9564593162878

V Americe šlo hru sehnat "polooficiálně" ještě před datem vydání, s tím nic neuděláme. K té druhé části - loni na uzavřené E3 prezentaci jsem získal celkem přesnou představu (http://bonusweb.idnes.cz/no-man-s-sky-cxt-/Preview.aspx?c=A150617_054850_bw-ps4-preview_srp) a proto rozhodně nemůžu říct, že bych očekával něco víc.

+2/−1
23.8.2016 10:56
Foto

P97a80v89e77l 76Č54e97r28n64í10k 1738635230330

Nepřijde mi to špatné řešení s tím čekáním. Občas, když jako recenzent získáte poznatky, které se diametrálně odlišují od očekávaných, je lepší si ověřit že nejste sám. Taky by se mohlo stát že recenzent jednoduše nepochopil nějaký základní princip nebo něco vynechal a tím by ze sebe udělal totálního hlupáka a poškodil hodnocení hry.

0/0
23.8.2016 21:07

K28a21r79e59l 77U91r49b80a87n 2974314301609

On někdo čekal něco víc? Možná tam měli dát možnost hraní cashek..

+3/0
23.8.2016 9:29

D19r10a74h75o43m73í46r 41S17t14r58o91u74h12a14l 4145108312274

↑ This ↑

0/0
23.8.2016 14:47

D11r29a66h93o11m91í59r 42S33t83r57o71u65h96a93l 4305358242284

Proč iDnes nepodporuje UTF-8? ;-(

0/0
23.8.2016 14:48

V84á64c90l12a66v 12S78v83o11b58o74d44a 3551899270710

až bude za 20 € tak do toho pujdu ;-)

0/0
23.8.2016 9:24

A68n43t97o70n70í42n 51H28o40l87í46k 8637893824510

V aktualnim stavu tak za 5 ..

+1/0
23.8.2016 12:14

A71d79a25m 73Š54p44i32l71l73a75r 8769417562686

Zakoupil jsem ještě před vydáním a jsem někdy na pomezí. Když se do hry kouknu tak mne velmi baví, vizuálem, objevováním. Jen nemám tolik motivaci ji pustit znovu. Podobný pocit mám třeba u Subnautici. Ale věřím, že tuhle hru ještě hodněkrát pustím a ještě spoustu věcí objevím a pojmenuju. Co se týče atmosféry na planetách tak s tou jsem velmi spokojen. Design, fauna a flóra. Nasvícení. Prostě tohle je podle mého gusta a jen se procházet mne opravdu baví. Mám slabost pro oblohy a v planetárních systémech s hodně planetamy je pohyb na obloze prostě kouzelný. Není to hra pro každého, není to hra ani pro mne abych na ní trávil hodiny denně, ale odhodlat se pustit ji udělá radost :-)

+3/0
23.8.2016 9:18

T91o54m15á63š 27C20h28r76a48s82t39n73ý 2731404961673

Mě baví i EuroTruck Simulator, proto je asi divný, že už mám 22/48/24 slotů, patnáct komplet galaxií a 168h ;-D

+1/0
23.8.2016 8:57

T80o23n40í25k 33K25u24t12t79m17a78n60n 6553978902

Kuva patnáct? Zatím 125 hodin a 14 planet (dvě a půl galaxie). 8-o

0/0
23.8.2016 9:48

T27o77m72á94š 65C73h89r24a15s20t25n21ý 2321294491803

"Bohužel" či "bohudík" většina planet v mé cestě byla mrtvá - takže člověk přiletěl, nafotil kytičky (pokud tam vůbec byly), sesbíral "rare" minerály, dal tomu jen katalogové číslo, a letěl dál. Mimo startovní a jedné mezi (která byla živá tak napůl) až ve čtvrté galaxii jsem narazil na planetu kde bych trávil 5+ hodin, protože to bylo konečně něco hodné razantního průzkumu (kytičky, zvířátka, scenérie...prostě život! Žádné planiny, ale tráva, stromy...východy slunce...bez nějakých výrazných výkyvů v radiaci, teplu, zimě...)

0/0
23.8.2016 11:26

J14a61n 54K97a38r57e26l 93N28o24v17a94k 5466954878606

kdo očekává další variantu Elite nebo SC tak smula, tahle hra neni vesmirny simulator.. kdo hleda Minecraft ve vesmiru tak smula, tahle hra neni o craftu.. je to ciste "artova" exploration hra.. ktera svim zvlastnim zpusobem dokaze cloveka i bavit.. urcite hodnoceni 60-65% s tím souhlas.. proc tolik hate? Protoze autor je vizionar, ktery nedokoncil sve predstavy? Protoze Sony chtelo svuj Elite a nepochopilo, ze tato hra je jina a na autory tlacila s vydanim? Protoze pan Murray je opravdu spatnej pres komunikaci a mel by ji radeji delat nekdo jiny.. Dalsi ukazka toho, nemluvte s lidmi o hre pokud funkce o kterych mluvite nemate hotove.. slavne id software vyjadreni k release datum her byvalo.. when is done..

+2/−1
23.8.2016 7:14

R25u67d24a 71S92l32a28v16í35k 5253488976551

Jenže "When is done" si může dovolit id Software, ne skoro neznámí Hallo Games.

+1/0
23.8.2016 12:03

P51e28t46r 15T27i64c55h44ý 4810791935574

Pockam si na star citizena, pokud nekdy vyjde :)

+1/−1
23.8.2016 6:47

J33a24n 60K22a45r25e75l 61N97o26v14a14k 5426854668646

SC alias vesmirne COD hmm, proc ne chvilku zabavi.. ale seriozni vesmir jedine v E:D

+1/−1
23.8.2016 7:01

A66n46t22o89n11í32n 34H90o88l87í21k 8807483624690

Haha ..

0/0
23.8.2016 12:14
Foto

L25u95k34á86š 15N63a60v89a42r68a 2138968281149

Sice jsem si zamiloval hry jako Firewatch či Subnautica, ale NMS mě nijak neuchvátil. Osobně jsem se začal nudit už na první planetě po hodině a půl hraní, což se mi snad u žádné jiné hry ještě nestalo. Nevím proč, ale přijde velmi zvláštní a nerealistické to, že není v rámci jedné planety větší diverzita prostředí (např. na naší planetě nalezneme mrazivé pláně pólů, žhavé pouště u rovníku, životem kypící pralesy či pohodičku mírných pásem, nemluvě o fascinujících světech pod vodou).

Chápu, že udělat takovou hru by bylo téměř nemožné, ale vzhledem k masivnímu marketingu jsem něco takového očekával, ale nedostal jsem to. Celkově vzato velké zklamání.

+1/0
23.8.2016 3:04

L84u92k81á48š 78N81o83v62o89t53n89ý 4388923565785

Tak ta hra se měla původně jmenovat No Man's fun...

+4/−2
23.8.2016 1:57

K77a63r71o95l 93Š78e22f52č96í55k 5834279838528

cekal jsem vic nazoru, predse se jedna o kontroverzni dilo.. nebo se nikdo nenasel s pozitivnym pohladem? No.... mozna u Human divided ;-D:-)

0/0
23.8.2016 1:03

P74a15v96e47l 85R35i37e30d48e78l 4590723957908

..Hej, příteli ze SVK, to se obracej na pražáky, tam se odehrává děj MANKIND DIVIDED.

Tady a teď jde o NMS, který je vlastně jako PMS...no. Bohužel...

DX bude BOOMBA neskutečná !!!

0/−7
23.8.2016 1:10

K49a93r32o24l 80Š17e58f16č23í53k 5374759908458

Promin "bracho" v noci mi to nepali tak se uklidni :-);-D

0/0
23.8.2016 12:17

P13a69v25e20l 86R67i20e40d47e40l 4470723607938

...s touhle recenzí 100% souhlasím. Nezáživná, jednotvárná, absolutně přehypovaná...

A proto si ji musím koupit. Tohle bude jednou červenomodrý Mauricius mezi hrami. A proto zůstane nerozbalená. Baasta.

Dobrou diskutéři.

ostravak :)

+4/−4
23.8.2016 0:59

M21a96r90t96i41n 35Č27e69r34n44í47k 3334785773235

Naprosto chápu lidi, kterým se tenhle kousek nelíbí. Ale nepatřím mezi ně a i když musím uznat spoustu chyb a nedokonalostí (které třeba časem zmizí s aktualizacemi) tak to má nějaké to své unikátní kouzlo nebo co, které dokáže vytrhnout z reality. Po dvou týdnech prostě zatím dobrý a je tam, co dělat. Nicméně bez dalšího obsahu, časem ani nekonečný vesmír nebude nekonečný...

+7/0
23.8.2016 0:45
Foto

D56a52n63i20e55l 23T89o72m46s29c67h25i 1588587294535

Za sebe musím říct, že jsem naprosto spokojen. A asi jsem šťastlivec, protože krom jednoho bugu s nárazem do vesmírné stanice po vyskočení z hyperprostoru jsem další nenašel :) je to skvělá hra, ale jak se zde píše, jen málo kdo to ocení naplno.

+5/0
23.8.2016 0:36







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.