Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pražskému ghettu vládne policie. Recenze Deus Ex: Mankind Divided

Pokračování slavné série Deus Ex se vrací po dlouhých pěti letech. Hra se tentokrát odehrává skoro celá v Praze. Policejní násilí, segregace i strach z terorismu jsou zde na denním pořádku. Ačkoliv Mankind Divided má slabší místa, zbožňované sérii ostudu rozhodně nedělá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H41o39n53z32a 91K34l58v42á48n32e40k 9779537665600

Jop. Paradni hra az na to ze. V praze mi hra padala po vystrelu dokud se nevydal patch a nevypli se dlc. Takze hru sem musel o tyden posunout, takze předprodej pro mne uplny propadak, stejny problem sem mel v zakladne v praze u cvičení strelby po výcviku kdiz sem chtel odejit hra o5 spadla, smutny to příběh u aaa titulu.

0/0
31.8.2016 15:05

P73e14t52r 91M85o46s85t66ý33n 3969627857730

co na to říct - Human Revolution V

0/0
30.8.2016 23:18

V75i10k71t82o66r 29A77m49l11e14r 4294538292826

Hre skodi prehnane sci-fi prvky. Chapu, ze se jedna o hru z blizke budoucnosti, ale jen tezko nekdo muze uverit tomu, ze uz v roce 2029 zde bude existovat neco jako zeleznicni rychlodraha.

+9/−1
30.8.2016 22:13

J96i85ř83í 57J19u19ř32i77c42a 2158693731

:-)R^

+1/0
31.8.2016 12:39

M63i55r72o30s34l39a47v 83S65t48a60s57t20n33y 7874203716101

Souhlasím, ufoni v jedničce působili mnohem přízemněji.

+2/0
31.8.2016 13:16

G32o47r 66L63o87c79k 1485492522765

Deus Ex: Mankind Divided je asi nejhorší port hry z konzolí, který jsem zažil. Na hru jsem během 2 hodin uplatnil na Steamu refund. Refund mimochodem proběhl do 30 minut, obvykle trvá podstatně déle, zřejmě Valve z ohlasů rychle zjistilo, jak to s touto hrou po technické stránce je a vyřizoval to nějaký automat.

1) Neskutečné množství grafických glitchů již v první části hry na OC 980ti, ale stejné problémy byly hlášeny nejen u Nvidie, ale paradoxně i u AMD, pro které měla být hra optimalizována.

2) Citlivost/akcelerace myši taková, že jsem byl hru sotva schopen ovládat. Na nějakou přesnost míření nutnost zapomenout.

3) Při běhu do schodů se postava plíží.

4) Hra padá.

Chápu, že už vydali různé patche, které by měli situaci zlepšit, ale v pravdě tohle je jako vydání alpha verze, na mém herním PC nehratelné... Pak se mi moc líbil komentář na redditu: "Thank you for ****** destroying my Titan X!". Také nechápu náročnost této hry, grafiku nemá žádnou úžasnou, asi problém engine či portu...

Kol a kolem si studio zadělalo na problém, cca třetina hodnocení na Steamu je negativních, u mě to každopádně byl poslední pokus se značkou Deus Ex (a to jsem se na hru velmi těšil) a silně pochybuji, že si od tohoto studia ještě něco koupím, rozhodně tedy ne port z konzolí.

0/−3
30.8.2016 14:53

R51a97d66i66m 23S92r64a31m76e80k 2794884159443

neberte to jako rýpání, ale nemůže být problém jinde když jiní PC hráči nemají s touto hrou nejmenší technický problém? (viz příspěvek Dominika Černého)

0/0
30.8.2016 16:57
Foto

M26i57c35h36a46l 84S30i22n15g42r 6817313161106

Dovolím si nesouhlasit ve všech bodech.

ad 1) žádné závadné "glitche" jsem zatím nezaznamenal, vše běží jako po másle. Hra je absolutně plynulá pro maximální nastavení a fullHD (GTX 1070), nic se mi nepálí, nic mi nehoří, karta si pomlaskává a komp jede, jak má.

ad 2) citlivost myši lze samozřejmě nastavit jak na úrovni OS, tak na úrovni hry

ad 3) mně se neplíží

ad 4) mně nepadá

Negativní recenze na Steamu - jak je v nich uvedeno - si většinou stěžují na mikrotransakce, nikoli na kvalitu hry jako takovou.

0/0
30.8.2016 19:49

M66a92r80e84k 85Š70e42b67e81s93t44a 2263671653427

zvláštní, mě všechno funguje a mám starší 770ku .) nespadlo to, myš je ok, prostě všechno jede jak má...

0/0
31.8.2016 10:15

J90i29ř42í 41D31u46š40e53k 8222121671553

to je záměr nebo chyba autorů že je ta česká vlajka obráceně?

+6/0
30.8.2016 13:00
Foto

K38a91t33k83a 90B85o64š64k82o98v94á 8139447123574

tipla bych to na chybu autorů...asi jako když Google ke Dni nezávislosti Filipín nebo koho otočil jejich vlajku - až na to, že obrácená vlajka značí válečný stav...

+1/0
30.8.2016 15:13

M75i41r90o29s27l63a78v 23S22t48a89s84t62n36y 7484683816281

Podotknu, že dystopická Praha je i v relativně aktuální Dreamfall Chapters. Nešvary s pseudočeskými jmény jsou tam ale taky.

+2/0
30.8.2016 12:43

L24u13k75á57š 19H52r40d13l11i58č90k34a 8394951297871

Dobrá hra, ale crash v metru a debilní čeština mi dost snižují dojem. Váklaf, Rouzika, wtf?

+2/0
30.8.2016 12:12

T63o22m30á82š 50C91h59r77a20s45t11n11ý 2111374441403

google translator

+1/0
30.8.2016 12:18

M22a83t29ě97j 81Ž27a31l47o88u23d61e29k 3322864199926

Divím se, že tak velké studio, si nemohlo dovolit jednoho českého externistu aby jim zkontroloval všechny ty drobnosti. Hra by pak získala na větší autentičnosti a atmosféře. [>-]

+12/0
30.8.2016 10:32

P64a73v72e36l 47P97o77s32p53í96š47i73l 3511384113735

tak tu autenticnost bude mit pro 99,9% hracu tak jako tak. pro tech par hracu z cech di zily trhat nebudou:)

+2/0
30.8.2016 21:47

P24a60v22e54l 76P30o16s45p89í81š93i36l 3391394553325

si

+1/0
30.8.2016 21:47

V35o18j45t37ě64c17h 91R24ů16ž96e53k 1837792574952

Nebo to aspoň nechat na google překladači, i ten už dokázal pochopit, že "soft drink", doopravdy neznamená "jemný nápoj".

Hádám, že ty překlady dělal nějaký stážista s anglicko-českým slovníkem.

0/0
1.9.2016 0:35
Foto

K59a22t87k14a 70B74o63š25k43o67v36á 8469647143514

Snímkování mi padá pořád, hra se zasekne klidně i na půl minuty, načítání nových lokací (ale vlastně i těch, kde už Adam byl) je neskutečně pomalé, hra úplně spadla snad jen dvakrát, na druhou stranu oceňuji vývojáře z Nixxes, že se problémy snaží odstranit co nejdříve...jinak příběhu zatím nemůžu nic vytknout, netuším, kde se přesně nacházím a kolik mi zbývá do konce, ale když nebudu hodnotit technickou stránku, DEMD se mi líbí a ne zrovna málo. Potěšilo mě, že se ve hře objevily i některé postavy z DEHR, hudba je opět dokonalá, moc potěšili čeští dabéři.

Čeho je škoda, že do předobjednávek dali jen OST Sampler, který se navíc skládá ze songů dávno použitých pro různé trailery...

0/0
30.8.2016 10:23

M92a24r51t24i47n 43V91i72o18c17h67n96a 6475780751310

Deus Ex: Mankind Divided je fakt adventura?! ;-D

+1/0
30.8.2016 9:58

A64n41d85r43e23j 50B34r83a56b70e91c 4112681377694

Haha, neni. Opraveno.

+1/0
30.8.2016 12:43

M36a19r64t13i39n 42V65i19o61c67h48n78a 6965130771260

Jářku, ani označení akční není úplně košer, je to RPG ;-D A jako platforma není jen PS4. Já třeba koupil PC verzi ;-)

0/0
30.8.2016 16:57

A46n67d46r71e14j 78B70r37a51b88e66c 4662751517894

Vnímám to spíše jako střílečku s RPG prvky. A platforma v boxíku znamená recenzovanou platformu. Už jsme v redakci zvažovali, že to změníme. Lidi to mate.

+1/0
30.8.2016 21:37

P14e80t46r 40Z87á82l74e46s87n98ý 3314334740731

Aha, tak to jsem jeden ze zmatených, také jsem si myslel, že je to informace o tom, na jaké platformy to vychází. Asi mě mate podobnost úvodní tabulky u recenze s kartou hry.

0/0
30.8.2016 22:55

V70á37c80l78a54v 55Š43k32o65d65a 2571487364

Možná by stálo za to to pole rozdělit na dvě

Hra vychází na: PC, PS4

Recenzováno na: PS4

+2/0
31.8.2016 9:08

T61o49m74á97š 43J20a76r44e97š 4592714890

kolik hodin na základní dohrání ať vím zda sosat nebo kupovat .... je to alespoň 20-30 hod na dohrání s většinou postraních misí?

0/0
30.8.2016 9:27
Foto

K42a70t30k57a 72B81o54š94k62o79v61á 8859877303944

pokud budete fakt dělat všechny mise, prozkoumávat všechna místa a naslouchat rozhovorům, tak to na těch 20+ hodin vyjde...obzvlášť pokud půjdete stealth stylem

+1/0
30.8.2016 10:18

T55o80m25á80š 81J48a55r23e95š 4222104870

děkuji za info

0/0
30.8.2016 13:05
Foto

K22a96t39k72a 77B18o88š22k83o23v74á 8919827123524

jen pro představu, mám zatím nahráno 23 hodin...ale jelikož nevím, jak moc ke konci jsem se přiblížila, nemohu bohužel říct, jak moc odehraný čas ještě stoupne :-)

0/0
30.8.2016 15:17

D73a80n87i88e20l 22V24á30c63h82a 1788887507852

většina lidí tu hru stejně nedohraje jako u každé hry... :) tak who cares :D

0/0
30.8.2016 7:55

M56a34r44t71i93n 42V96i33o17c82h77n97a 6185210421150

To jako fakt?! Pár her jsem sice nedohrál, ale většinu v pohodě dojel. :-P

0/0
30.8.2016 17:02

R32a96d79e95k 81J41a17h33o89d75a 3963762754893

Tak třeba Deus Ex jsem dohrál všechny díly. U tohoto počkám teda na nějakou akci na steamu. Na black friday by to mohlo být už za solidní cenu.

0/0
30.8.2016 19:41

K98a28r48o35l 37Š87e40f30č88í69k 5544499738148

ten zaver mi pokazil celkovy zazitek z hry, ale s recenzi souhlasim. Hraji na PC a zatim sem narazil jenom na pomali nacitani novich lokaci, mam SSD ale obcas si pockam i minutu. Nevim cim to je, ale snad to vyresi pres patch. No a jeste k pribehu, mam pocit, ze na nas ceka 1 nebo 2 DLC. Neci mi chybi, ale nechci spolierovat :-) za mne 8.5/10. Dal bych i 9.5, ale ten konec mne odradzil :-P

0/0
30.8.2016 0:38

D21o21m13i13n87i57k 59C80e19r53n13y 5245263204819

Mam dojem, že jeden patch byl hned při vydání hry a na pc nemám jediný problém, načítání taky pohoda a mam taky ssd.

0/0
30.8.2016 1:39
Foto

J27i44ř30í 56Š26a83f59e59r 4811821539747

Tak se zkus třeba během toho pomalého načítání doučit česky, bude to tak pro všechny lepší.

0/0
31.8.2016 5:14







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.