Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pražskému ghettu vládne policie. Recenze Deus Ex: Mankind Divided

Pokračování slavné série Deus Ex se vrací po dlouhých pěti letech. Hra se tentokrát odehrává skoro celá v Praze. Policejní násilí, segregace i strach z terorismu jsou zde na denním pořádku. Ačkoliv Mankind Divided má slabší místa, zbožňované sérii ostudu rozhodně nedělá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H48o22n50z90a 36K82l41v80á78n93e10k 9359517315460

Jop. Paradni hra az na to ze. V praze mi hra padala po vystrelu dokud se nevydal patch a nevypli se dlc. Takze hru sem musel o tyden posunout, takze předprodej pro mne uplny propadak, stejny problem sem mel v zakladne v praze u cvičení strelby po výcviku kdiz sem chtel odejit hra o5 spadla, smutny to příběh u aaa titulu.

0/0
31.8.2016 15:05

P57e30t48r 31M80o90s47t61ý79n 3259347197550

co na to říct - Human Revolution V

0/0
30.8.2016 23:18

V19i64k95t73o11r 35A46m46l26e33r 4204658622896

Hre skodi prehnane sci-fi prvky. Chapu, ze se jedna o hru z blizke budoucnosti, ale jen tezko nekdo muze uverit tomu, ze uz v roce 2029 zde bude existovat neco jako zeleznicni rychlodraha.

+9/−1
30.8.2016 22:13

J98i90ř26í 85J94u29ř29i82c94a 2498943291

:-)R^

+1/0
31.8.2016 12:39

M36i66r30o12s39l55a66v 17S71t32a84s45t39n76y 7304203216831

Souhlasím, ufoni v jedničce působili mnohem přízemněji.

+2/0
31.8.2016 13:16

G32o97r 69L35o84c70k 1805342182335

Deus Ex: Mankind Divided je asi nejhorší port hry z konzolí, který jsem zažil. Na hru jsem během 2 hodin uplatnil na Steamu refund. Refund mimochodem proběhl do 30 minut, obvykle trvá podstatně déle, zřejmě Valve z ohlasů rychle zjistilo, jak to s touto hrou po technické stránce je a vyřizoval to nějaký automat.

1) Neskutečné množství grafických glitchů již v první části hry na OC 980ti, ale stejné problémy byly hlášeny nejen u Nvidie, ale paradoxně i u AMD, pro které měla být hra optimalizována.

2) Citlivost/akcelerace myši taková, že jsem byl hru sotva schopen ovládat. Na nějakou přesnost míření nutnost zapomenout.

3) Při běhu do schodů se postava plíží.

4) Hra padá.

Chápu, že už vydali různé patche, které by měli situaci zlepšit, ale v pravdě tohle je jako vydání alpha verze, na mém herním PC nehratelné... Pak se mi moc líbil komentář na redditu: "Thank you for ****** destroying my Titan X!". Také nechápu náročnost této hry, grafiku nemá žádnou úžasnou, asi problém engine či portu...

Kol a kolem si studio zadělalo na problém, cca třetina hodnocení na Steamu je negativních, u mě to každopádně byl poslední pokus se značkou Deus Ex (a to jsem se na hru velmi těšil) a silně pochybuji, že si od tohoto studia ještě něco koupím, rozhodně tedy ne port z konzolí.

0/−3
30.8.2016 14:53

R60a88d44i22m 78S61r40a26m20e59k 2124184369163

neberte to jako rýpání, ale nemůže být problém jinde když jiní PC hráči nemají s touto hrou nejmenší technický problém? (viz příspěvek Dominika Černého)

0/0
30.8.2016 16:57
Foto

M32i91c28h92a10l 58S89i52n62g83r 6387213961386

Dovolím si nesouhlasit ve všech bodech.

ad 1) žádné závadné "glitche" jsem zatím nezaznamenal, vše běží jako po másle. Hra je absolutně plynulá pro maximální nastavení a fullHD (GTX 1070), nic se mi nepálí, nic mi nehoří, karta si pomlaskává a komp jede, jak má.

ad 2) citlivost myši lze samozřejmě nastavit jak na úrovni OS, tak na úrovni hry

ad 3) mně se neplíží

ad 4) mně nepadá

Negativní recenze na Steamu - jak je v nich uvedeno - si většinou stěžují na mikrotransakce, nikoli na kvalitu hry jako takovou.

0/0
30.8.2016 19:49

M94a27r67e74k 42Š97e48b71e94s10t27a 2973671793937

zvláštní, mě všechno funguje a mám starší 770ku .) nespadlo to, myš je ok, prostě všechno jede jak má...

0/0
31.8.2016 10:15

J72i71ř94í 61D97u77š47e88k 8152241321113

to je záměr nebo chyba autorů že je ta česká vlajka obráceně?

+6/0
30.8.2016 13:00
Foto

K98a91t58k93a 32B28o28š80k62o16v89á 8679417893924

tipla bych to na chybu autorů...asi jako když Google ke Dni nezávislosti Filipín nebo koho otočil jejich vlajku - až na to, že obrácená vlajka značí válečný stav...

+1/0
30.8.2016 15:13

M78i31r14o58s71l53a93v 13S43t47a34s43t43n96y 7494303856361

Podotknu, že dystopická Praha je i v relativně aktuální Dreamfall Chapters. Nešvary s pseudočeskými jmény jsou tam ale taky.

+2/0
30.8.2016 12:43

L83u26k70á95š 18H67r13d45l60i74č90k19a 8874711397451

Dobrá hra, ale crash v metru a debilní čeština mi dost snižují dojem. Váklaf, Rouzika, wtf?

+2/0
30.8.2016 12:12

T56o94m36á92š 27C52h36r47a63s89t88n80ý 2931474291193

google translator

+1/0
30.8.2016 12:18

M49a47t55ě62j 18Ž62a60l18o49u14d50e58k 3512674559256

Divím se, že tak velké studio, si nemohlo dovolit jednoho českého externistu aby jim zkontroloval všechny ty drobnosti. Hra by pak získala na větší autentičnosti a atmosféře. [>-]

+12/0
30.8.2016 10:32

P54a71v67e13l 72P89o10s90p97í28š68i70l 3131234563795

tak tu autenticnost bude mit pro 99,9% hracu tak jako tak. pro tech par hracu z cech di zily trhat nebudou:)

+2/0
30.8.2016 21:47

P80a53v88e77l 31P90o89s93p85í72š42i18l 3121324953155

si

+1/0
30.8.2016 21:47

V47o30j35t77ě92c57h 51R46ů73ž64e62k 1277632414482

Nebo to aspoň nechat na google překladači, i ten už dokázal pochopit, že "soft drink", doopravdy neznamená "jemný nápoj".

Hádám, že ty překlady dělal nějaký stážista s anglicko-českým slovníkem.

0/0
1.9.2016 0:35
Foto

K78a10t37k12a 71B85o12š36k75o49v75á 8229787133374

Snímkování mi padá pořád, hra se zasekne klidně i na půl minuty, načítání nových lokací (ale vlastně i těch, kde už Adam byl) je neskutečně pomalé, hra úplně spadla snad jen dvakrát, na druhou stranu oceňuji vývojáře z Nixxes, že se problémy snaží odstranit co nejdříve...jinak příběhu zatím nemůžu nic vytknout, netuším, kde se přesně nacházím a kolik mi zbývá do konce, ale když nebudu hodnotit technickou stránku, DEMD se mi líbí a ne zrovna málo. Potěšilo mě, že se ve hře objevily i některé postavy z DEHR, hudba je opět dokonalá, moc potěšili čeští dabéři.

Čeho je škoda, že do předobjednávek dali jen OST Sampler, který se navíc skládá ze songů dávno použitých pro různé trailery...

0/0
30.8.2016 10:23

M57a89r25t46i73n 97V74i35o54c13h60n41a 6365840271350

Deus Ex: Mankind Divided je fakt adventura?! ;-D

+1/0
30.8.2016 9:58

A41n68d18r10e69j 33B32r68a13b75e43c 4322511267174

Haha, neni. Opraveno.

+1/0
30.8.2016 12:43

M74a33r94t60i34n 68V73i26o12c14h12n61a 6755270821510

Jářku, ani označení akční není úplně košer, je to RPG ;-D A jako platforma není jen PS4. Já třeba koupil PC verzi ;-)

0/0
30.8.2016 16:57

A93n48d63r58e86j 47B44r28a57b29e91c 4232141937984

Vnímám to spíše jako střílečku s RPG prvky. A platforma v boxíku znamená recenzovanou platformu. Už jsme v redakci zvažovali, že to změníme. Lidi to mate.

+1/0
30.8.2016 21:37

P91e31t60r 43Z33á60l61e31s73n16ý 3984444820661

Aha, tak to jsem jeden ze zmatených, také jsem si myslel, že je to informace o tom, na jaké platformy to vychází. Asi mě mate podobnost úvodní tabulky u recenze s kartou hry.

0/0
30.8.2016 22:55

V28á29c17l36a57v 59Š80k56o76d52a 2261457574

Možná by stálo za to to pole rozdělit na dvě

Hra vychází na: PC, PS4

Recenzováno na: PS4

+2/0
31.8.2016 9:08

T26o16m21á53š 34J87a98r17e62š 4832944310

kolik hodin na základní dohrání ať vím zda sosat nebo kupovat .... je to alespoň 20-30 hod na dohrání s většinou postraních misí?

0/0
30.8.2016 9:27
Foto

K17a69t86k12a 36B23o40š44k83o73v62á 8729937963674

pokud budete fakt dělat všechny mise, prozkoumávat všechna místa a naslouchat rozhovorům, tak to na těch 20+ hodin vyjde...obzvlášť pokud půjdete stealth stylem

+1/0
30.8.2016 10:18

T50o41m49á14š 65J79a43r26e72š 4562984870

děkuji za info

0/0
30.8.2016 13:05
Foto

K89a58t78k29a 22B53o52š61k38o73v85á 8889507893324

jen pro představu, mám zatím nahráno 23 hodin...ale jelikož nevím, jak moc ke konci jsem se přiblížila, nemohu bohužel říct, jak moc odehraný čas ještě stoupne :-)

0/0
30.8.2016 15:17

D26a80n32i46e90l 61V93á12c49h22a 1518557277502

většina lidí tu hru stejně nedohraje jako u každé hry... :) tak who cares :D

0/0
30.8.2016 7:55

M89a53r85t62i65n 41V56i92o25c83h53n80a 6525240871130

To jako fakt?! Pár her jsem sice nedohrál, ale většinu v pohodě dojel. :-P

0/0
30.8.2016 17:02

R75a27d76e39k 53J92a56h75o76d51a 3983962834263

Tak třeba Deus Ex jsem dohrál všechny díly. U tohoto počkám teda na nějakou akci na steamu. Na black friday by to mohlo být už za solidní cenu.

0/0
30.8.2016 19:41

K72a41r11o16l 20Š32e95f45č64í36k 5664849338388

ten zaver mi pokazil celkovy zazitek z hry, ale s recenzi souhlasim. Hraji na PC a zatim sem narazil jenom na pomali nacitani novich lokaci, mam SSD ale obcas si pockam i minutu. Nevim cim to je, ale snad to vyresi pres patch. No a jeste k pribehu, mam pocit, ze na nas ceka 1 nebo 2 DLC. Neci mi chybi, ale nechci spolierovat :-) za mne 8.5/10. Dal bych i 9.5, ale ten konec mne odradzil :-P

0/0
30.8.2016 0:38

D30o16m18i23n59i34k 33C48e78r10n73y 5595983914169

Mam dojem, že jeden patch byl hned při vydání hry a na pc nemám jediný problém, načítání taky pohoda a mam taky ssd.

0/0
30.8.2016 1:39
Foto

J88i63ř15í 93Š27a98f36e17r 4201231819917

Tak se zkus třeba během toho pomalého načítání doučit česky, bude to tak pro všechny lepší.

0/0
31.8.2016 5:14





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.