Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Zázrak se nekoná. Mafia 3 fanoušky nepotěší

Naleštěné bouráky, skvělá hudba, brutální násilí a koňská dávka stereotypu. To je Amerika sedmdesátých v podání Mafie 3, jedné z nejočekávanějších her letošního roku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D69u67š41a89n 60R90o97č87e94k 4900270579584

Když hraju volitelne ukoli trávy ukradnout člun nebo ukradnout kamion tak sem to udělal 2 a 2 a když to tam je znova ze to mam ukradnout tak tam jedu a jak dojedu na misto tak uz není kamion ani člun který mám ukradnout jak to spatky zviditelnit

0/0
9.1.2017 14:19

J14i22ř54í 66C26h57r88á95s46k27a 3576499692770

Nevíte, jak zavolat společníka v MAFII 3?

0/0
19.10.2016 21:58

M86i97c20h33a94l 27K40v72a24k 8567290435783

podrzis kolecko mysi a posunes na spravnou hodnotu

0/0
13.11.2016 0:47

O12n70d43ř30e86j 38P72o91k37o76r63n17ý 4566946184735

Osobně jsem se na Mafii 3 hodně těšil. Jako víceméně spokojený hráč 1 a 2 jsem ale očekával více. První verze v den vydání na PC byla katastrofa - hrůzostrašně optimalizovaná konzolovka, nemožnost vypnout 30fps lock, hra jela jen na jednom jádru, grafika podivně rozmazaná, zrnitá a nebarevná, všechno se podivně zasekává, zvuk se trhá. První dojmy byli, že někdo vzal Batmana z konzole, jemně poupravil prostředí, změnil hlavní postavu, vložil trošku příběhu a překonvertoval to automaticky na PC. Hra byla téměř nehratelná, po hodině utrap jsem dohrál...

První update přidal možnost 30fps lock úplně vypnout (což ale na Radeonu R9 380 4GB přidalo v průměru 10-15fps při FullHD), hra již využívá 4 jádra, všechno je plynulejší. Rozmazání obrazu pomohlo přímo úprava nastavení v ovladačích Radeon Crimson. Už je to jakž takž hratelný. Ze začátku jsem byl ze hry nadšený, příběh se začal slibně rozjíždět, ale po čase přišla jakási divně prázdná monotónnost - promluvíte si s hlavní postavou (video, které nelze přeskočit), jedete na několik míst pozabíjet pár bubáků, pak nelogicky jedete odbouchnout šéfa na místo, které už jste jednou vyčistili (wtf?!), AI protivníků je neuvěřitelně strojová, výběr obtížnosti je spíš výsměch - oproti Mafii 2, kde byla nejvyšší obtížnost opravdová výzva na trpělivost a přesnost, ve trojce mám pocit, že i nejtěžší obtížnost je odpočinková (casual) volba - nepřátelé se pohybují jen o trošku rychleji, žádný náznak větší inteligence nebo něco podobného, policisté jsou na ulicích jen jako takový doplněk - rychlá jízda, jízda na červenou je nechává naprosto klidnými, ukradnout auto vypáčením zámku je nemožné, nemůžete zavřít otevřené dveře, změnit si oblečení, najíst se v restauraci na doplnění zdraví (prodavač na vás začne akorát nadávat) a spousta dalšího.

Očekával jsem vylepšenou dvojku s novým příběhem, místo toho jsem dostal předělanou jinou hru, která občas vypadá až komiksově, bez prvků hry, které byly v předchozích verzích standardem.

0/0
15.10.2016 10:07

J31i23ř42í 21Z30á30h11o95r80a 5933615402729

Mafia byla vždycky jen takovej pinďa ze sousedství. Ve světě, kde je GTA není pro ostatní místo a je jedno, jestli je to jednička, trojka, nebo dvojka.....

+3/−13
13.10.2016 14:34

M49a40r20t96i24n 20Š93i75m83e36k 4610414148935

Nesouhlasím, první díl byl bomba, druhý už horší, ale pořád dobrý. První díl je srovnatelný s GTA úplně bez problému

+12/−2
13.10.2016 15:12

V69i43k69t87o70r 45Š63p50i35č16k11a 6678802494

Problém je , že kdysi mohla Mafie být tím kdo házel GTA rukavici .... ale dnes a ještě u stejné firmy co stojí za GTA .... to prostě musí být ten druhý v řadě už jen kvůli "tomu nařízení" shora EU . Bohužel takto funguje trh a ten herní není výjimkou . Zkuste si pod Nintendem vydat lepší hru než Zeldu či Maria ....

+2/0
15.10.2016 0:57

M16i43c20h61a64l 36K33v96a59k 8807970785553

druhy dil je lepsi nez GTA4, byl mnohem propracovanejsi a graficky uzasnej, GTA 4 byla zpackanina cukatura a graficky otres

0/−1
13.11.2016 0:47

P38e16t59r 87L25e16h35k47o33ž73i68v 7377849889830

Asi bych to tak neřešil, jelikož sem hrál 1 i 2 , tak půjdu určitě i do 3 dílů této série. Mimo téma, včera mě překvapila tv reklama na Mafii, myslím že na Prima Cool...

0/0
13.10.2016 10:12

M93a18r91t33i35n 98Š68i20m46e91k 4370504438225

Nedělal bych to, hrál jsem oba díly a ze 3. je mi ke zle. Přijde mi to jako pěkná demoverze, nebo spíše Alfa verze, čekající na dokončení a hlavně na lepší příběh a město. Život ve městě a jeho fungování je několik generace zpět od předchozích dílů série.

+2/0
13.10.2016 12:45

M67a67t55ě65j 29Š86t14ě14p89á31n 2736291

Na Mafii 1 i 2 jsem měl rád ty italský mafiány v kvádrech...Nic proti černochům,ale už to není ono :(

+9/0
12.10.2016 22:47

R40a86d81e57k 72R29a27i14d24a 5287432309

Autor článku si trochu plete co jsou 70. léta. 70. léta jsou mezi lety 70-79, 30. léta jsou 30-39...atd. Mafia III se odehrává v 60. letech, konkrétně v roce 68.

+7/0
12.10.2016 15:59

P11e25t12r 84M86i56k49e77š 4640121786524

tak on je to dost častej jev, že si to lidi pletou páč předpokládaj, že je to jak se stoletíma kde je to přesně naopak ( tedy 18 st. 1701-1800 ).

0/−1
13.10.2016 11:09

Š94í19m15a 59K88a89d13e11ř12á60v78e38k 9324631434634

Tak to si radši koupím novýho Football Manager!:-)

+3/0
12.10.2016 11:11

M31i25l18a53n 49B22u45r27i70á12n28e13k 6733341519747

Za rok to bude zadarmo jako příloha ve SCORE, tak si počkejme ;-)

+16/0
12.10.2016 9:06

M83i13c15h77a19l 22F53r34e38i39s 3283984631339

odkazuje třetí díl alespoň něčím na dvojku? nebo jen dojí slavnou značku?8-o

0/0
11.10.2016 21:33

M56i64c92h15a23l 43B86a69r97t55o96s68z 5412282867846

V pribehove linii se objevuje Vito Scaletta.

0/0
11.10.2016 21:57

J97á37n 36Š36v62e47c 3608384852212

A tiež vysvetľuje, čo sa stalo s Joe Barbarom (najlepšie to vidieť približne od 1:50 času videa): https://www.youtube.com/watch?v=cF-Hv8f5MKo#t=148.527479 Ale nepozerajte tí, ktorí to chcete hrať a nechcete dopredu vedieť vysvetlenie!!

+1/0
12.10.2016 8:42

M13i63c29h21a81l 27F28r16e78i70s 3483804291379

super, díky R^

0/0
14.10.2016 19:42

P40e96t42e16r 31M22o52l21n16á50r 8545294702379

priblblá černošská strielačka ,nechápem prečo sa to volá mafia :-/

+17/0
11.10.2016 19:57

O95n93d26ř42e75j 37B32e83r16á78n43e24k 5515234212180

Hru jsem si koupil novou na PS4. Do 30min jsem jí nabízel na prodej...

+6/−1
11.10.2016 19:45

J23i59r56i 16B97o31r49o27v31y 7637976597513

Otázka, je to opravdu velké zkla­mání od dob první i druhé Mafie? Ano bohu­žel je. Příběh se dá jak tak pře­žít, ale opa­kují se mise, jenom s malými obmě­nami. Chybí další obsah, kdy lze jez­dit jenom autem nebo lodí. Na drob­nosti, které udě­lají život ve městě reál­nější, se úplně zapo­mnělo. A bohu­žel gra­fická kva­lita hry v sou­vis­losti na ply­nu­losti hraní a hod­notě fps není vůbec v přímé úměr­nosti.

Proto musím Mafii 3 ohod­no­tit níz­kým ohod­no­ce­ním, které pro­stě výš dát nejde. 50 % je pro­stě málo a stu­dio, které tuto hru stvo­řilo, by se mělo zamys­let na tím, jestli má být nějaké pla­cené DLC, nebo zdarma. Asi bude pla­cené, ale kvůli kva­litě zpra­co­vání celé hry, bych si přál, aby pří­davné balíčky byly zdarma, aby vše, co tvůrci zapo­mněli a do hry nedali, bylo zdarma. Updaty, pří­bě­hové DLC i nová auta. Celá recenze na http://www.zk4.cz/7n

0/−1
11.10.2016 16:42

J23o70s37e96f 56E77l81i76a31s 7480529106181

Děkuju za rozumnou recenzi, bál jsem se že to budou všichni korektně chválit.

Tragédie, policie je zbytečná, můžu jezdit jako prase a nic se neděje. Otevřený svět? Kde? Jakej? nemůžeš mluvit s lidma na ulici, nemůžeš nic ukrást, nemůžeš nakoupit v obchodě nebo blbým stánku. Grafika? To je snad vtip, když popíjej whisky (a to není hra ale animace) tak ta sklenička vypadá jako z devadesátejch let.

A co zdobilo Mafii, sbírání plakátů a časopisů, dělaj si srandu že sbírání playboyů zabijou tím že jsou na mapě označený kde leží?

+3/0
11.10.2016 15:41

M23i35c37h87a97l 11V96e93r41n41e69r 8247316977714

Stačilo by, nechat se inspirovat kriminálkami ze 60. a 70. let, jako Bullittův případ, Serpico, Francouzská spojka, Psí odpoledne atd. Příběhy Mafie I i II byly také ovlivněné filmy, trochu klišovité, ale ve hrách neměly a dosud nemají konkurenci. Tady prostě měli vývojáři pevnou fanouškovskou základnu, část trhu zaměřenou na gangsterky, která je sice malá, ale kde by nemuseli s nikým soupeřit o přízeň. Místo toho vsadili na průměrnost, a máme z toho podprůměr:-/

+13/0
11.10.2016 14:27

D76a24n54i73e33l 33S64o65b72o86t53a 9669424366450

Počkám si dva roky a pak si to ve slevě koupím za 10 éček, za tohle plnou cenu dávat nebudu.

+10/−1
11.10.2016 13:43

R37a17d63e97k 23J35a90h93o74d98a 3583532284383

10€ se moc za tohle.

+3/0
12.10.2016 6:25

M94a37r41t56i82n 15Š54i33m97e35k 4830894708715

Možná za půl roku za 5 éček ;-D

+1/0
13.10.2016 12:46

J24i21ř56í 39Š61l14e94m41r 7173662985582

Jednička byla super. Dvojka už mě moc nenadchla a trojku už ani zkoušet nebudu.

+14/−1
11.10.2016 13:27

D50a33v59i97d 33H74e21l46l43e90r 6256353840526

To jsme to dopracovali, když české titulky jsou brány jako největší plus.

+27/0
11.10.2016 12:05

J39a82n 82S64t72e38h45l30í32k 1609879116234

Taky mě to zarazilo. Pro mě osobně to plus je, ale dávat to do recenze hry?

+1/0
11.10.2016 15:07

M66i33c98h95a33l 88P83a56l13e10č48e36k 2601248592344

Ono je to psáno asi tak, že další plusy prostě nejsou a prázdná kolonka být nemůže.

+5/0
12.10.2016 7:54

H79o29n40z14a 75K61a64h57o33v12e36c 1296144134

Mé mafiánské srdce krvácí :(

+5/0
11.10.2016 11:08

L37u47k45á73š 96L79e19n90g29h11a94r68d 4829782821

Mafia 3 vs Mafia 1

https://www.youtube.com/watch?v=mQ1YMeY07xI

ještě smutnější

+22/0
11.10.2016 9:16

M26a45r77e31k 69Š96e79b68e69s19t90a 2713431473107

Mafia 2 VS Mafia 3

https://www.youtube.com/watch?v=ixlszwKVVP0

velice smutné video....

+25/0
11.10.2016 8:44

T86r56u36n98g 96D20u88o24n50g 61T54h70a37n21h 5128795914817

Ale no tak s tou policií v mafie 3 to je reálnější. Vždyť hlavní postava je černá .)

+4/−1
11.10.2016 19:21

J77a50n 84C90h51a82r42v39á67t 9751139873886

Když to tady tak čtu, tak pomalu začínám hledat CD s Mafií 1.

Snad to stejně nedopadne s novou Civilizací.

+20/0
11.10.2016 8:36

J46o56s80e11f 18P22o55k79o84r15n56ý 6622799184521

Od civlilizace bych očekával že bude pěkně ořezaná a zbytek bude nutno dokoupit formou dlc a datadisků.

+4/0
11.10.2016 8:44

J19a40n 58S16t20e79h61l68í59k 1119649836254

Špatný, špatný, špatný. Tohle slyším všude. Asi si ji zahraju jenom z nostalgie, a o to možná vydavateli šlo. Přitáhneme nový hráče a staří si to koupí z nostalgie.

+2/0
11.10.2016 8:07

J64o80s30e47f 46P72o65k33o79r39n10ý 6702799354971

Bohužel jedinný z AAA titulů za poslední rok který se mi prostě na PC nehýbe. Tolik bugů jsem taktéž už dlouho neviděl. Kluci dělali co mohli ale hra byla vydána předčasně.

+3/0
11.10.2016 7:55

J64i79ř44í 88J12u33ř86i58c45a 2548803771

Hry tohoto typu bytostně nesnáším. Přitom začali tak dobře. Styl vyprávění příběhu mne vysloveně nadchnul. Soundtrack vynikající. Dobové reálie a rasismus vystiženy pěkně. A pak takovýhle paskvil. Grafiku naprosto neřeším, protože byla li hra dobrá, tak ji hraju dodnes a špatné grafiky si u nové hry v záplavě těch starších ani nevšimnu, ale do zblbnutí opakovat to samé mne nebavilo nikdy. Škoda. Naprosto nevyužitý potenciál. Ještě že koukám na letsplaye a nevyhodil jsem prachy zbytečně.

+10/0
11.10.2016 7:41

J66i94ř21í 51S16o56j71k64a 5308332351248

jo ták, takže zkušnosti jen z letsplay, bylo mi divné že Vám na začátku hraje půl hodiny video než se pustí hra ;-D;-D;-D

0/−7
11.10.2016 10:02

J43i44ř85í 84J59u29ř16i48c10a 2368703941

Ach jo, Vám něco nastínit nemá význam. Hezky polopaticky, že?

+2/0
11.10.2016 11:48

J42o43s55e19f 73Č68i87h10á72k 7841349740386

Velké zklamání.

+14/0
11.10.2016 4:03
Foto

J66i68ř50í 56K83a36r75á51s88e39k 1623222512521

Mafii 2 vyčetli, že nemá otevřený svět a volitelných úkolů je málo. Běžte do háje. Kdybych chtěl GTA, tak hraju GTA. Ale ouha, v Hangar13 studiu na to slyší a z Mafie udělali paskvil snažící se napodobit GTA apod. Skvělý. Jdu si zahrát jedničku. Ta měla koule. Dvojka taky dobrý. Trojka stojí za prd.

+40/−1
11.10.2016 3:43

J97i29ř74í 11J57u83ř76i71c37a 2608753211

Hej, pozdravuje vás Don Salieri.

Tak pojď, rád si ten pozdrav poslechnu. :)

+4/0
11.10.2016 7:43

J31i53ř51í 93D97u26š66e27k 8582981261753

Souhlas, já měl rád Mafii právě kvuli lineárnímu vyprávění příběhu. A možnost po misi se jen tak projet městem než dojedu domu mi stačilo. Posedlost vedlejších ukolu vytváření bází a zabírání území to je pak sandbox hra ale od toho je tu už GTA. Mafia byla vždy lineární hra v otevřeném světě a ne sandbox.

+6/0
11.10.2016 9:54

O12n79d95ř87e90j 53M26a55r61e27k 2452117532205

no tak jestli ti stačí 3 - 4 hodiny hracího času za cenu plné hry tak se nedivím že se líbila Mafia 2

0/−1
12.10.2016 10:07

P33e27t53r 88V95i23n94t18r24l54í97k 3466444631

Tak to je škoda, myslím, že tato herní série doplatila klasicky na to, že se nedrželi toho, čím začali a hru pod vidinou velkého výdělku nechali oddělat díky mainstreamovému způsobu, jakým se hra prezentuje, takových jsou v dnešní době mraky, snad tam bude něco, čím hra osobitě zaujme, ale z videí na mě působí prostě moc běžně ;-(

0/0
11.10.2016 0:57

Z94d83e35n48ě30k 57K34r54a14u80s 9836460162590

tak ono hlavne to studio co delalo jednicku uz davno nefunguje prece behem dvojky jim to nemci sebrali a aby to driv vyslo tak vydali nedodelanou hru a pocitam ze trojku delalo uz to nemecky studio a ne puvodni cesky, nic sem o trojce necetl, ale dost bych tomu veril

0/−2
11.10.2016 3:31

M65a68r36t16i91n 54C15u43m98p15e19l30i62k 7161700803422

jaky nemci?;-D

+2/0
11.10.2016 9:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.