Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Zázrak se nekoná. Mafia 3 fanoušky nepotěší

Naleštěné bouráky, skvělá hudba, brutální násilí a koňská dávka stereotypu. To je Amerika sedmdesátých v podání Mafie 3, jedné z nejočekávanějších her letošního roku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D45u44š89a32n 50R53o35č86e76k 4930490699684

Když hraju volitelne ukoli trávy ukradnout člun nebo ukradnout kamion tak sem to udělal 2 a 2 a když to tam je znova ze to mam ukradnout tak tam jedu a jak dojedu na misto tak uz není kamion ani člun který mám ukradnout jak to spatky zviditelnit

0/0
9.1.2017 14:19

J15i68ř52í 61C19h81r98á63s86k59a 3816109352130

Nevíte, jak zavolat společníka v MAFII 3?

0/0
19.10.2016 21:58

M66i26c56h40a53l 80K34v84a27k 8817790905323

podrzis kolecko mysi a posunes na spravnou hodnotu

0/0
13.11.2016 0:47

O94n46d10ř57e18j 61P33o31k42o16r17n76ý 4576756754575

Osobně jsem se na Mafii 3 hodně těšil. Jako víceméně spokojený hráč 1 a 2 jsem ale očekával více. První verze v den vydání na PC byla katastrofa - hrůzostrašně optimalizovaná konzolovka, nemožnost vypnout 30fps lock, hra jela jen na jednom jádru, grafika podivně rozmazaná, zrnitá a nebarevná, všechno se podivně zasekává, zvuk se trhá. První dojmy byli, že někdo vzal Batmana z konzole, jemně poupravil prostředí, změnil hlavní postavu, vložil trošku příběhu a překonvertoval to automaticky na PC. Hra byla téměř nehratelná, po hodině utrap jsem dohrál...

První update přidal možnost 30fps lock úplně vypnout (což ale na Radeonu R9 380 4GB přidalo v průměru 10-15fps při FullHD), hra již využívá 4 jádra, všechno je plynulejší. Rozmazání obrazu pomohlo přímo úprava nastavení v ovladačích Radeon Crimson. Už je to jakž takž hratelný. Ze začátku jsem byl ze hry nadšený, příběh se začal slibně rozjíždět, ale po čase přišla jakási divně prázdná monotónnost - promluvíte si s hlavní postavou (video, které nelze přeskočit), jedete na několik míst pozabíjet pár bubáků, pak nelogicky jedete odbouchnout šéfa na místo, které už jste jednou vyčistili (wtf?!), AI protivníků je neuvěřitelně strojová, výběr obtížnosti je spíš výsměch - oproti Mafii 2, kde byla nejvyšší obtížnost opravdová výzva na trpělivost a přesnost, ve trojce mám pocit, že i nejtěžší obtížnost je odpočinková (casual) volba - nepřátelé se pohybují jen o trošku rychleji, žádný náznak větší inteligence nebo něco podobného, policisté jsou na ulicích jen jako takový doplněk - rychlá jízda, jízda na červenou je nechává naprosto klidnými, ukradnout auto vypáčením zámku je nemožné, nemůžete zavřít otevřené dveře, změnit si oblečení, najíst se v restauraci na doplnění zdraví (prodavač na vás začne akorát nadávat) a spousta dalšího.

Očekával jsem vylepšenou dvojku s novým příběhem, místo toho jsem dostal předělanou jinou hru, která občas vypadá až komiksově, bez prvků hry, které byly v předchozích verzích standardem.

0/0
15.10.2016 10:07

J83i17ř31í 25Z50á68h70o29r62a 5943885442309

Mafia byla vždycky jen takovej pinďa ze sousedství. Ve světě, kde je GTA není pro ostatní místo a je jedno, jestli je to jednička, trojka, nebo dvojka.....

+3/−13
13.10.2016 14:34

M51a70r81t27i59n 14Š26i86m12e73k 4480124808335

Nesouhlasím, první díl byl bomba, druhý už horší, ale pořád dobrý. První díl je srovnatelný s GTA úplně bez problému

+12/−2
13.10.2016 15:12

V20i49k63t95o14r 58Š36p43i73č58k75a 6818362754

Problém je , že kdysi mohla Mafie být tím kdo házel GTA rukavici .... ale dnes a ještě u stejné firmy co stojí za GTA .... to prostě musí být ten druhý v řadě už jen kvůli "tomu nařízení" shora EU . Bohužel takto funguje trh a ten herní není výjimkou . Zkuste si pod Nintendem vydat lepší hru než Zeldu či Maria ....

+2/0
15.10.2016 0:57

M79i93c22h71a87l 11K90v44a34k 8587970705583

druhy dil je lepsi nez GTA4, byl mnohem propracovanejsi a graficky uzasnej, GTA 4 byla zpackanina cukatura a graficky otres

0/−1
13.11.2016 0:47

P70e81t43r 82L23e68h44k59o79ž98i98v 7847859929180

Asi bych to tak neřešil, jelikož sem hrál 1 i 2 , tak půjdu určitě i do 3 dílů této série. Mimo téma, včera mě překvapila tv reklama na Mafii, myslím že na Prima Cool...

0/0
13.10.2016 10:12

M95a33r50t76i77n 49Š16i17m60e75k 4230794428745

Nedělal bych to, hrál jsem oba díly a ze 3. je mi ke zle. Přijde mi to jako pěkná demoverze, nebo spíše Alfa verze, čekající na dokončení a hlavně na lepší příběh a město. Život ve městě a jeho fungování je několik generace zpět od předchozích dílů série.

+2/0
13.10.2016 12:45

M14a96t42ě98j 65Š60t40ě74p62á23n 2906251

Na Mafii 1 i 2 jsem měl rád ty italský mafiány v kvádrech...Nic proti černochům,ale už to není ono :(

+9/0
12.10.2016 22:47

R10a93d22e86k 12R18a82i48d11a 5177302929

Autor článku si trochu plete co jsou 70. léta. 70. léta jsou mezi lety 70-79, 30. léta jsou 30-39...atd. Mafia III se odehrává v 60. letech, konkrétně v roce 68.

+7/0
12.10.2016 15:59

P63e73t81r 17M98i87k11e84š 4640931126514

tak on je to dost častej jev, že si to lidi pletou páč předpokládaj, že je to jak se stoletíma kde je to přesně naopak ( tedy 18 st. 1701-1800 ).

0/−1
13.10.2016 11:09

Š85í37m56a 64K57a87d63e85ř34á16v23e48k 9884201714584

Tak to si radši koupím novýho Football Manager!:-)

+3/0
12.10.2016 11:11

M35i22l95a76n 49B89u11r86i57á67n62e34k 6883401449987

Za rok to bude zadarmo jako příloha ve SCORE, tak si počkejme ;-)

+16/0
12.10.2016 9:06

M20i44c25h79a36l 83F53r29e65i16s 3833574601439

odkazuje třetí díl alespoň něčím na dvojku? nebo jen dojí slavnou značku?8-o

0/0
11.10.2016 21:33

M27i87c26h52a58l 52B97a34r12t95o36s68z 5172892347396

V pribehove linii se objevuje Vito Scaletta.

0/0
11.10.2016 21:57

J95á92n 70Š23v37e53c 3948904322512

A tiež vysvetľuje, čo sa stalo s Joe Barbarom (najlepšie to vidieť približne od 1:50 času videa): https://www.youtube.com/watch?v=cF-Hv8f5MKo#t=148.527479 Ale nepozerajte tí, ktorí to chcete hrať a nechcete dopredu vedieť vysvetlenie!!

+1/0
12.10.2016 8:42

M68i76c20h43a15l 53F36r23e49i74s 3173464801919

super, díky R^

0/0
14.10.2016 19:42

P11e84t42e29r 53M66o75l62n93á35r 8195904852469

priblblá černošská strielačka ,nechápem prečo sa to volá mafia :-/

+17/0
11.10.2016 19:57

O15n72d92ř34e29j 17B82e30r24á67n89e81k 5425924492590

Hru jsem si koupil novou na PS4. Do 30min jsem jí nabízel na prodej...

+6/−1
11.10.2016 19:45

J31i59r21i 78B21o52r21o74v47y 7657746157813

Otázka, je to opravdu velké zkla­mání od dob první i druhé Mafie? Ano bohu­žel je. Příběh se dá jak tak pře­žít, ale opa­kují se mise, jenom s malými obmě­nami. Chybí další obsah, kdy lze jez­dit jenom autem nebo lodí. Na drob­nosti, které udě­lají život ve městě reál­nější, se úplně zapo­mnělo. A bohu­žel gra­fická kva­lita hry v sou­vis­losti na ply­nu­losti hraní a hod­notě fps není vůbec v přímé úměr­nosti.

Proto musím Mafii 3 ohod­no­tit níz­kým ohod­no­ce­ním, které pro­stě výš dát nejde. 50 % je pro­stě málo a stu­dio, které tuto hru stvo­řilo, by se mělo zamys­let na tím, jestli má být nějaké pla­cené DLC, nebo zdarma. Asi bude pla­cené, ale kvůli kva­litě zpra­co­vání celé hry, bych si přál, aby pří­davné balíčky byly zdarma, aby vše, co tvůrci zapo­mněli a do hry nedali, bylo zdarma. Updaty, pří­bě­hové DLC i nová auta. Celá recenze na http://www.zk4.cz/7n

0/−1
11.10.2016 16:42

J83o34s24e67f 88E17l75i80a81s 7270739186801

Děkuju za rozumnou recenzi, bál jsem se že to budou všichni korektně chválit.

Tragédie, policie je zbytečná, můžu jezdit jako prase a nic se neděje. Otevřený svět? Kde? Jakej? nemůžeš mluvit s lidma na ulici, nemůžeš nic ukrást, nemůžeš nakoupit v obchodě nebo blbým stánku. Grafika? To je snad vtip, když popíjej whisky (a to není hra ale animace) tak ta sklenička vypadá jako z devadesátejch let.

A co zdobilo Mafii, sbírání plakátů a časopisů, dělaj si srandu že sbírání playboyů zabijou tím že jsou na mapě označený kde leží?

+3/0
11.10.2016 15:41

M70i73c38h70a33l 81V23e44r14n59e78r 8167356627614

Stačilo by, nechat se inspirovat kriminálkami ze 60. a 70. let, jako Bullittův případ, Serpico, Francouzská spojka, Psí odpoledne atd. Příběhy Mafie I i II byly také ovlivněné filmy, trochu klišovité, ale ve hrách neměly a dosud nemají konkurenci. Tady prostě měli vývojáři pevnou fanouškovskou základnu, část trhu zaměřenou na gangsterky, která je sice malá, ale kde by nemuseli s nikým soupeřit o přízeň. Místo toho vsadili na průměrnost, a máme z toho podprůměr:-/

+13/0
11.10.2016 14:27

D27a86n62i41e77l 48S39o43b75o24t52a 9849734776480

Počkám si dva roky a pak si to ve slevě koupím za 10 éček, za tohle plnou cenu dávat nebudu.

+10/−1
11.10.2016 13:43

R41a47d69e40k 81J46a46h75o41d92a 3913462794743

10€ se moc za tohle.

+3/0
12.10.2016 6:25

M44a60r63t54i24n 62Š94i63m42e40k 4420404408625

Možná za půl roku za 5 éček ;-D

+1/0
13.10.2016 12:46

J56i80ř96í 48Š65l64e27m41r 7453932805242

Jednička byla super. Dvojka už mě moc nenadchla a trojku už ani zkoušet nebudu.

+14/−1
11.10.2016 13:27

D80a21v31i48d 85H11e59l68l40e62r 6876403580256

To jsme to dopracovali, když české titulky jsou brány jako největší plus.

+27/0
11.10.2016 12:05

J53a76n 15S39t97e50h16l82í28k 1599949526804

Taky mě to zarazilo. Pro mě osobně to plus je, ale dávat to do recenze hry?

+1/0
11.10.2016 15:07

M25i56c13h24a69l 73P98a80l82e42č92e53k 2411808712314

Ono je to psáno asi tak, že další plusy prostě nejsou a prázdná kolonka být nemůže.

+5/0
12.10.2016 7:54

H92o92n66z88a 50K20a49h35o16v95e39c 1186974914

Mé mafiánské srdce krvácí :(

+5/0
11.10.2016 11:08

L70u52k43á29š 43L21e37n48g28h65a58r43d 4709442211

Mafia 3 vs Mafia 1

https://www.youtube.com/watch?v=mQ1YMeY07xI

ještě smutnější

+22/0
11.10.2016 9:16

M84a66r69e43k 61Š35e66b38e62s39t15a 2163761183727

Mafia 2 VS Mafia 3

https://www.youtube.com/watch?v=ixlszwKVVP0

velice smutné video....

+25/0
11.10.2016 8:44

T44r90u82n90g 71D50u20o21n46g 59T93h54a73n10h 5398175494157

Ale no tak s tou policií v mafie 3 to je reálnější. Vždyť hlavní postava je černá .)

+4/−1
11.10.2016 19:21

J30a39n 68C73h46a66r13v23á79t 9891389143596

Když to tady tak čtu, tak pomalu začínám hledat CD s Mafií 1.

Snad to stejně nedopadne s novou Civilizací.

+20/0
11.10.2016 8:36

J39o54s31e67f 59P78o71k70o74r54n33ý 6822669804911

Od civlilizace bych očekával že bude pěkně ořezaná a zbytek bude nutno dokoupit formou dlc a datadisků.

+4/0
11.10.2016 8:44

J38a32n 32S64t11e62h86l43í74k 1269469346684

Špatný, špatný, špatný. Tohle slyším všude. Asi si ji zahraju jenom z nostalgie, a o to možná vydavateli šlo. Přitáhneme nový hráče a staří si to koupí z nostalgie.

+2/0
11.10.2016 8:07

J36o40s31e17f 55P44o24k29o77r71n56ý 6692439524551

Bohužel jedinný z AAA titulů za poslední rok který se mi prostě na PC nehýbe. Tolik bugů jsem taktéž už dlouho neviděl. Kluci dělali co mohli ale hra byla vydána předčasně.

+3/0
11.10.2016 7:55

J83i44ř89í 78J84u20ř84i56c66a 2728133951

Hry tohoto typu bytostně nesnáším. Přitom začali tak dobře. Styl vyprávění příběhu mne vysloveně nadchnul. Soundtrack vynikající. Dobové reálie a rasismus vystiženy pěkně. A pak takovýhle paskvil. Grafiku naprosto neřeším, protože byla li hra dobrá, tak ji hraju dodnes a špatné grafiky si u nové hry v záplavě těch starších ani nevšimnu, ale do zblbnutí opakovat to samé mne nebavilo nikdy. Škoda. Naprosto nevyužitý potenciál. Ještě že koukám na letsplaye a nevyhodil jsem prachy zbytečně.

+10/0
11.10.2016 7:41

J52i20ř56í 50S22o54j13k43a 5448332251378

jo ták, takže zkušnosti jen z letsplay, bylo mi divné že Vám na začátku hraje půl hodiny video než se pustí hra ;-D;-D;-D

0/−7
11.10.2016 10:02

J32i65ř72í 60J60u74ř94i67c19a 2418593391

Ach jo, Vám něco nastínit nemá význam. Hezky polopaticky, že?

+2/0
11.10.2016 11:48

J36o67s48e57f 51Č82i63h44á52k 7471709190316

Velké zklamání.

+14/0
11.10.2016 4:03
Foto

J30i44ř24í 39K19a21r59á29s62e55k 1293472332951

Mafii 2 vyčetli, že nemá otevřený svět a volitelných úkolů je málo. Běžte do háje. Kdybych chtěl GTA, tak hraju GTA. Ale ouha, v Hangar13 studiu na to slyší a z Mafie udělali paskvil snažící se napodobit GTA apod. Skvělý. Jdu si zahrát jedničku. Ta měla koule. Dvojka taky dobrý. Trojka stojí za prd.

+40/−1
11.10.2016 3:43

J91i77ř44í 86J21u60ř26i24c54a 2168543901

Hej, pozdravuje vás Don Salieri.

Tak pojď, rád si ten pozdrav poslechnu. :)

+4/0
11.10.2016 7:43

J60i69ř80í 84D84u93š63e39k 8392401791373

Souhlas, já měl rád Mafii právě kvuli lineárnímu vyprávění příběhu. A možnost po misi se jen tak projet městem než dojedu domu mi stačilo. Posedlost vedlejších ukolu vytváření bází a zabírání území to je pak sandbox hra ale od toho je tu už GTA. Mafia byla vždy lineární hra v otevřeném světě a ne sandbox.

+6/0
11.10.2016 9:54

O10n29d98ř20e72j 21M29a20r27e85k 2712657172595

no tak jestli ti stačí 3 - 4 hodiny hracího času za cenu plné hry tak se nedivím že se líbila Mafia 2

0/−1
12.10.2016 10:07

P59e58t14r 16V89i18n84t27r59l89í47k 3776704341

Tak to je škoda, myslím, že tato herní série doplatila klasicky na to, že se nedrželi toho, čím začali a hru pod vidinou velkého výdělku nechali oddělat díky mainstreamovému způsobu, jakým se hra prezentuje, takových jsou v dnešní době mraky, snad tam bude něco, čím hra osobitě zaujme, ale z videí na mě působí prostě moc běžně ;-(

0/0
11.10.2016 0:57

Z82d93e66n60ě96k 17K86r90a60u15s 9516420862440

tak ono hlavne to studio co delalo jednicku uz davno nefunguje prece behem dvojky jim to nemci sebrali a aby to driv vyslo tak vydali nedodelanou hru a pocitam ze trojku delalo uz to nemecky studio a ne puvodni cesky, nic sem o trojce necetl, ale dost bych tomu veril

0/−2
11.10.2016 3:31

M73a74r96t24i76n 34C44u15m34p33e50l70i52k 7811690183712

jaky nemci?;-D

+2/0
11.10.2016 9:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.