Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Zázrak se nekoná. Mafia 3 fanoušky nepotěší

Naleštěné bouráky, skvělá hudba, brutální násilí a koňská dávka stereotypu. To je Amerika sedmdesátých v podání Mafie 3, jedné z nejočekávanějších her letošního roku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D11u57š11a62n 55R81o94č41e20k 4360200439294

Když hraju volitelne ukoli trávy ukradnout člun nebo ukradnout kamion tak sem to udělal 2 a 2 a když to tam je znova ze to mam ukradnout tak tam jedu a jak dojedu na misto tak uz není kamion ani člun který mám ukradnout jak to spatky zviditelnit

0/0
9.1.2017 14:19

J54i30ř51í 63C36h29r74á63s34k52a 3736849962370

Nevíte, jak zavolat společníka v MAFII 3?

0/0
19.10.2016 21:58

M47i16c57h45a72l 46K84v44a76k 8607320285303

podrzis kolecko mysi a posunes na spravnou hodnotu

0/0
13.11.2016 0:47

O37n29d43ř68e71j 77P39o82k55o91r68n74ý 4916446464335

Osobně jsem se na Mafii 3 hodně těšil. Jako víceméně spokojený hráč 1 a 2 jsem ale očekával více. První verze v den vydání na PC byla katastrofa - hrůzostrašně optimalizovaná konzolovka, nemožnost vypnout 30fps lock, hra jela jen na jednom jádru, grafika podivně rozmazaná, zrnitá a nebarevná, všechno se podivně zasekává, zvuk se trhá. První dojmy byli, že někdo vzal Batmana z konzole, jemně poupravil prostředí, změnil hlavní postavu, vložil trošku příběhu a překonvertoval to automaticky na PC. Hra byla téměř nehratelná, po hodině utrap jsem dohrál...

První update přidal možnost 30fps lock úplně vypnout (což ale na Radeonu R9 380 4GB přidalo v průměru 10-15fps při FullHD), hra již využívá 4 jádra, všechno je plynulejší. Rozmazání obrazu pomohlo přímo úprava nastavení v ovladačích Radeon Crimson. Už je to jakž takž hratelný. Ze začátku jsem byl ze hry nadšený, příběh se začal slibně rozjíždět, ale po čase přišla jakási divně prázdná monotónnost - promluvíte si s hlavní postavou (video, které nelze přeskočit), jedete na několik míst pozabíjet pár bubáků, pak nelogicky jedete odbouchnout šéfa na místo, které už jste jednou vyčistili (wtf?!), AI protivníků je neuvěřitelně strojová, výběr obtížnosti je spíš výsměch - oproti Mafii 2, kde byla nejvyšší obtížnost opravdová výzva na trpělivost a přesnost, ve trojce mám pocit, že i nejtěžší obtížnost je odpočinková (casual) volba - nepřátelé se pohybují jen o trošku rychleji, žádný náznak větší inteligence nebo něco podobného, policisté jsou na ulicích jen jako takový doplněk - rychlá jízda, jízda na červenou je nechává naprosto klidnými, ukradnout auto vypáčením zámku je nemožné, nemůžete zavřít otevřené dveře, změnit si oblečení, najíst se v restauraci na doplnění zdraví (prodavač na vás začne akorát nadávat) a spousta dalšího.

Očekával jsem vylepšenou dvojku s novým příběhem, místo toho jsem dostal předělanou jinou hru, která občas vypadá až komiksově, bez prvků hry, které byly v předchozích verzích standardem.

0/0
15.10.2016 10:07

J58i88ř69í 84Z67á92h13o77r73a 5693825672209

Mafia byla vždycky jen takovej pinďa ze sousedství. Ve světě, kde je GTA není pro ostatní místo a je jedno, jestli je to jednička, trojka, nebo dvojka.....

+3/−13
13.10.2016 14:34

M53a89r41t18i97n 47Š44i89m82e11k 4160674548915

Nesouhlasím, první díl byl bomba, druhý už horší, ale pořád dobrý. První díl je srovnatelný s GTA úplně bez problému

+12/−2
13.10.2016 15:12

V24i88k70t80o11r 48Š20p28i71č61k43a 6628432254

Problém je , že kdysi mohla Mafie být tím kdo házel GTA rukavici .... ale dnes a ještě u stejné firmy co stojí za GTA .... to prostě musí být ten druhý v řadě už jen kvůli "tomu nařízení" shora EU . Bohužel takto funguje trh a ten herní není výjimkou . Zkuste si pod Nintendem vydat lepší hru než Zeldu či Maria ....

+2/0
15.10.2016 0:57

M65i94c11h94a70l 71K11v11a37k 8657920965113

druhy dil je lepsi nez GTA4, byl mnohem propracovanejsi a graficky uzasnej, GTA 4 byla zpackanina cukatura a graficky otres

0/−1
13.11.2016 0:47

P43e74t86r 62L26e23h11k88o87ž12i88v 7807289109340

Asi bych to tak neřešil, jelikož sem hrál 1 i 2 , tak půjdu určitě i do 3 dílů této série. Mimo téma, včera mě překvapila tv reklama na Mafii, myslím že na Prima Cool...

0/0
13.10.2016 10:12

M28a78r73t44i13n 29Š33i87m98e21k 4950814898225

Nedělal bych to, hrál jsem oba díly a ze 3. je mi ke zle. Přijde mi to jako pěkná demoverze, nebo spíše Alfa verze, čekající na dokončení a hlavně na lepší příběh a město. Život ve městě a jeho fungování je několik generace zpět od předchozích dílů série.

+2/0
13.10.2016 12:45

M60a14t86ě14j 47Š76t52ě84p97á26n 2496421

Na Mafii 1 i 2 jsem měl rád ty italský mafiány v kvádrech...Nic proti černochům,ale už to není ono :(

+9/0
12.10.2016 22:47

R36a76d91e22k 23R51a71i76d82a 5577902589

Autor článku si trochu plete co jsou 70. léta. 70. léta jsou mezi lety 70-79, 30. léta jsou 30-39...atd. Mafia III se odehrává v 60. letech, konkrétně v roce 68.

+7/0
12.10.2016 15:59

P92e81t19r 86M86i51k29e40š 4200751376974

tak on je to dost častej jev, že si to lidi pletou páč předpokládaj, že je to jak se stoletíma kde je to přesně naopak ( tedy 18 st. 1701-1800 ).

0/−1
13.10.2016 11:09

Š12í76m80a 33K80a43d80e57ř94á70v91e55k 9944861974544

Tak to si radši koupím novýho Football Manager!:-)

+3/0
12.10.2016 11:11

M20i23l39a12n 22B38u20r65i66á65n96e56k 6953181319607

Za rok to bude zadarmo jako příloha ve SCORE, tak si počkejme ;-)

+16/0
12.10.2016 9:06

M49i93c20h46a69l 48F94r48e76i43s 3623324881639

odkazuje třetí díl alespoň něčím na dvojku? nebo jen dojí slavnou značku?8-o

0/0
11.10.2016 21:33

M90i10c53h74a30l 95B45a34r84t72o65s25z 5652242467336

V pribehove linii se objevuje Vito Scaletta.

0/0
11.10.2016 21:57

J60á86n 48Š41v16e11c 3768604832712

A tiež vysvetľuje, čo sa stalo s Joe Barbarom (najlepšie to vidieť približne od 1:50 času videa): https://www.youtube.com/watch?v=cF-Hv8f5MKo#t=148.527479 Ale nepozerajte tí, ktorí to chcete hrať a nechcete dopredu vedieť vysvetlenie!!

+1/0
12.10.2016 8:42

M27i89c34h78a74l 87F75r12e74i95s 3133314861359

super, díky R^

0/0
14.10.2016 19:42

P24e24t18e46r 79M54o81l79n12á52r 8815754822579

priblblá černošská strielačka ,nechápem prečo sa to volá mafia :-/

+17/0
11.10.2016 19:57

O57n88d32ř91e89j 58B77e54r98á16n97e76k 5485634492490

Hru jsem si koupil novou na PS4. Do 30min jsem jí nabízel na prodej...

+6/−1
11.10.2016 19:45

J30i39r98i 23B26o90r91o40v79y 7397886467863

Otázka, je to opravdu velké zkla­mání od dob první i druhé Mafie? Ano bohu­žel je. Příběh se dá jak tak pře­žít, ale opa­kují se mise, jenom s malými obmě­nami. Chybí další obsah, kdy lze jez­dit jenom autem nebo lodí. Na drob­nosti, které udě­lají život ve městě reál­nější, se úplně zapo­mnělo. A bohu­žel gra­fická kva­lita hry v sou­vis­losti na ply­nu­losti hraní a hod­notě fps není vůbec v přímé úměr­nosti.

Proto musím Mafii 3 ohod­no­tit níz­kým ohod­no­ce­ním, které pro­stě výš dát nejde. 50 % je pro­stě málo a stu­dio, které tuto hru stvo­řilo, by se mělo zamys­let na tím, jestli má být nějaké pla­cené DLC, nebo zdarma. Asi bude pla­cené, ale kvůli kva­litě zpra­co­vání celé hry, bych si přál, aby pří­davné balíčky byly zdarma, aby vše, co tvůrci zapo­mněli a do hry nedali, bylo zdarma. Updaty, pří­bě­hové DLC i nová auta. Celá recenze na http://www.zk4.cz/7n

0/−1
11.10.2016 16:42

J81o95s97e15f 27E54l84i73a20s 7400389566691

Děkuju za rozumnou recenzi, bál jsem se že to budou všichni korektně chválit.

Tragédie, policie je zbytečná, můžu jezdit jako prase a nic se neděje. Otevřený svět? Kde? Jakej? nemůžeš mluvit s lidma na ulici, nemůžeš nic ukrást, nemůžeš nakoupit v obchodě nebo blbým stánku. Grafika? To je snad vtip, když popíjej whisky (a to není hra ale animace) tak ta sklenička vypadá jako z devadesátejch let.

A co zdobilo Mafii, sbírání plakátů a časopisů, dělaj si srandu že sbírání playboyů zabijou tím že jsou na mapě označený kde leží?

+3/0
11.10.2016 15:41

M24i12c47h12a15l 28V40e62r31n51e76r 8687416657964

Stačilo by, nechat se inspirovat kriminálkami ze 60. a 70. let, jako Bullittův případ, Serpico, Francouzská spojka, Psí odpoledne atd. Příběhy Mafie I i II byly také ovlivněné filmy, trochu klišovité, ale ve hrách neměly a dosud nemají konkurenci. Tady prostě měli vývojáři pevnou fanouškovskou základnu, část trhu zaměřenou na gangsterky, která je sice malá, ale kde by nemuseli s nikým soupeřit o přízeň. Místo toho vsadili na průměrnost, a máme z toho podprůměr:-/

+13/0
11.10.2016 14:27

D91a21n60i68e41l 66S27o19b98o71t30a 9189644756200

Počkám si dva roky a pak si to ve slevě koupím za 10 éček, za tohle plnou cenu dávat nebudu.

+10/−1
11.10.2016 13:43

R98a69d66e56k 75J88a91h76o33d70a 3163342594543

10€ se moc za tohle.

+3/0
12.10.2016 6:25

M30a45r85t88i86n 80Š97i79m68e25k 4120954928485

Možná za půl roku za 5 éček ;-D

+1/0
13.10.2016 12:46

J40i83ř19í 74Š86l21e52m17r 7123842885172

Jednička byla super. Dvojka už mě moc nenadchla a trojku už ani zkoušet nebudu.

+14/−1
11.10.2016 13:27

D10a43v36i96d 34H42e67l64l77e36r 6446283760936

To jsme to dopracovali, když české titulky jsou brány jako největší plus.

+27/0
11.10.2016 12:05

J21a29n 10S51t53e79h95l52í46k 1489619406464

Taky mě to zarazilo. Pro mě osobně to plus je, ale dávat to do recenze hry?

+1/0
11.10.2016 15:07

M47i11c23h42a11l 10P79a79l63e52č71e89k 2681378372694

Ono je to psáno asi tak, že další plusy prostě nejsou a prázdná kolonka být nemůže.

+5/0
12.10.2016 7:54

H13o49n89z97a 91K10a33h16o60v40e19c 1206564964

Mé mafiánské srdce krvácí :(

+5/0
11.10.2016 11:08

L87u45k92á94š 30L62e63n93g42h28a96r24d 4569752381

Mafia 3 vs Mafia 1

https://www.youtube.com/watch?v=mQ1YMeY07xI

ještě smutnější

+22/0
11.10.2016 9:16

M60a84r51e67k 82Š43e98b70e42s54t47a 2773171803707

Mafia 2 VS Mafia 3

https://www.youtube.com/watch?v=ixlszwKVVP0

velice smutné video....

+25/0
11.10.2016 8:44

T89r68u32n66g 64D35u96o72n17g 74T15h19a16n71h 5118775524567

Ale no tak s tou policií v mafie 3 to je reálnější. Vždyť hlavní postava je černá .)

+4/−1
11.10.2016 19:21

J76a10n 55C66h51a73r63v87á74t 9601509823846

Když to tady tak čtu, tak pomalu začínám hledat CD s Mafií 1.

Snad to stejně nedopadne s novou Civilizací.

+20/0
11.10.2016 8:36

J56o22s71e37f 37P90o89k21o12r63n21ý 6432929764331

Od civlilizace bych očekával že bude pěkně ořezaná a zbytek bude nutno dokoupit formou dlc a datadisků.

+4/0
11.10.2016 8:44

J91a98n 41S76t93e30h39l80í24k 1339279586134

Špatný, špatný, špatný. Tohle slyším všude. Asi si ji zahraju jenom z nostalgie, a o to možná vydavateli šlo. Přitáhneme nový hráče a staří si to koupí z nostalgie.

+2/0
11.10.2016 8:07

J75o60s45e32f 34P88o58k96o43r43n73ý 6852629454741

Bohužel jedinný z AAA titulů za poslední rok který se mi prostě na PC nehýbe. Tolik bugů jsem taktéž už dlouho neviděl. Kluci dělali co mohli ale hra byla vydána předčasně.

+3/0
11.10.2016 7:55

J45i43ř33í 57J95u39ř94i75c28a 2738873641

Hry tohoto typu bytostně nesnáším. Přitom začali tak dobře. Styl vyprávění příběhu mne vysloveně nadchnul. Soundtrack vynikající. Dobové reálie a rasismus vystiženy pěkně. A pak takovýhle paskvil. Grafiku naprosto neřeším, protože byla li hra dobrá, tak ji hraju dodnes a špatné grafiky si u nové hry v záplavě těch starších ani nevšimnu, ale do zblbnutí opakovat to samé mne nebavilo nikdy. Škoda. Naprosto nevyužitý potenciál. Ještě že koukám na letsplaye a nevyhodil jsem prachy zbytečně.

+10/0
11.10.2016 7:41

J26i40ř56í 14S20o42j85k44a 5518272871198

jo ták, takže zkušnosti jen z letsplay, bylo mi divné že Vám na začátku hraje půl hodiny video než se pustí hra ;-D;-D;-D

0/−7
11.10.2016 10:02

J14i28ř36í 58J64u67ř89i40c84a 2648453801

Ach jo, Vám něco nastínit nemá význam. Hezky polopaticky, že?

+2/0
11.10.2016 11:48

J10o68s61e72f 79Č83i27h58á45k 7341419660856

Velké zklamání.

+14/0
11.10.2016 4:03
Foto

J38i63ř52í 75K10a32r28á55s23e53k 1763132462201

Mafii 2 vyčetli, že nemá otevřený svět a volitelných úkolů je málo. Běžte do háje. Kdybych chtěl GTA, tak hraju GTA. Ale ouha, v Hangar13 studiu na to slyší a z Mafie udělali paskvil snažící se napodobit GTA apod. Skvělý. Jdu si zahrát jedničku. Ta měla koule. Dvojka taky dobrý. Trojka stojí za prd.

+40/−1
11.10.2016 3:43

J60i82ř57í 78J61u94ř75i14c50a 2798233641

Hej, pozdravuje vás Don Salieri.

Tak pojď, rád si ten pozdrav poslechnu. :)

+4/0
11.10.2016 7:43

J66i10ř39í 73D78u86š68e71k 8362141471633

Souhlas, já měl rád Mafii právě kvuli lineárnímu vyprávění příběhu. A možnost po misi se jen tak projet městem než dojedu domu mi stačilo. Posedlost vedlejších ukolu vytváření bází a zabírání území to je pak sandbox hra ale od toho je tu už GTA. Mafia byla vždy lineární hra v otevřeném světě a ne sandbox.

+6/0
11.10.2016 9:54

O83n41d27ř35e85j 24M84a68r43e73k 2652747872545

no tak jestli ti stačí 3 - 4 hodiny hracího času za cenu plné hry tak se nedivím že se líbila Mafia 2

0/−1
12.10.2016 10:07

P78e71t19r 34V22i72n62t45r65l27í25k 3486734881

Tak to je škoda, myslím, že tato herní série doplatila klasicky na to, že se nedrželi toho, čím začali a hru pod vidinou velkého výdělku nechali oddělat díky mainstreamovému způsobu, jakým se hra prezentuje, takových jsou v dnešní době mraky, snad tam bude něco, čím hra osobitě zaujme, ale z videí na mě působí prostě moc běžně ;-(

0/0
11.10.2016 0:57

Z44d73e83n56ě45k 92K93r30a76u50s 9276360942530

tak ono hlavne to studio co delalo jednicku uz davno nefunguje prece behem dvojky jim to nemci sebrali a aby to driv vyslo tak vydali nedodelanou hru a pocitam ze trojku delalo uz to nemecky studio a ne puvodni cesky, nic sem o trojce necetl, ale dost bych tomu veril

0/−2
11.10.2016 3:31

M30a92r43t63i85n 34C18u96m61p12e90l73i11k 7481750983192

jaky nemci?;-D

+2/0
11.10.2016 9:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.