Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Zázrak se nekoná. Mafia 3 fanoušky nepotěší

Naleštěné bouráky, skvělá hudba, brutální násilí a koňská dávka stereotypu. To je Amerika sedmdesátých v podání Mafie 3, jedné z nejočekávanějších her letošního roku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D91u47š17a50n 85R73o78č34e57k 4750100209244

Když hraju volitelne ukoli trávy ukradnout člun nebo ukradnout kamion tak sem to udělal 2 a 2 a když to tam je znova ze to mam ukradnout tak tam jedu a jak dojedu na misto tak uz není kamion ani člun který mám ukradnout jak to spatky zviditelnit

0/0
9.1.2017 14:19

J55i44ř30í 63C18h38r49á53s76k69a 3746439982880

Nevíte, jak zavolat společníka v MAFII 3?

0/0
19.10.2016 21:58

M26i11c62h39a40l 34K48v22a27k 8287480765793

podrzis kolecko mysi a posunes na spravnou hodnotu

0/0
13.11.2016 0:47

O25n72d88ř59e91j 90P83o75k23o36r59n78ý 4466276314725

Osobně jsem se na Mafii 3 hodně těšil. Jako víceméně spokojený hráč 1 a 2 jsem ale očekával více. První verze v den vydání na PC byla katastrofa - hrůzostrašně optimalizovaná konzolovka, nemožnost vypnout 30fps lock, hra jela jen na jednom jádru, grafika podivně rozmazaná, zrnitá a nebarevná, všechno se podivně zasekává, zvuk se trhá. První dojmy byli, že někdo vzal Batmana z konzole, jemně poupravil prostředí, změnil hlavní postavu, vložil trošku příběhu a překonvertoval to automaticky na PC. Hra byla téměř nehratelná, po hodině utrap jsem dohrál...

První update přidal možnost 30fps lock úplně vypnout (což ale na Radeonu R9 380 4GB přidalo v průměru 10-15fps při FullHD), hra již využívá 4 jádra, všechno je plynulejší. Rozmazání obrazu pomohlo přímo úprava nastavení v ovladačích Radeon Crimson. Už je to jakž takž hratelný. Ze začátku jsem byl ze hry nadšený, příběh se začal slibně rozjíždět, ale po čase přišla jakási divně prázdná monotónnost - promluvíte si s hlavní postavou (video, které nelze přeskočit), jedete na několik míst pozabíjet pár bubáků, pak nelogicky jedete odbouchnout šéfa na místo, které už jste jednou vyčistili (wtf?!), AI protivníků je neuvěřitelně strojová, výběr obtížnosti je spíš výsměch - oproti Mafii 2, kde byla nejvyšší obtížnost opravdová výzva na trpělivost a přesnost, ve trojce mám pocit, že i nejtěžší obtížnost je odpočinková (casual) volba - nepřátelé se pohybují jen o trošku rychleji, žádný náznak větší inteligence nebo něco podobného, policisté jsou na ulicích jen jako takový doplněk - rychlá jízda, jízda na červenou je nechává naprosto klidnými, ukradnout auto vypáčením zámku je nemožné, nemůžete zavřít otevřené dveře, změnit si oblečení, najíst se v restauraci na doplnění zdraví (prodavač na vás začne akorát nadávat) a spousta dalšího.

Očekával jsem vylepšenou dvojku s novým příběhem, místo toho jsem dostal předělanou jinou hru, která občas vypadá až komiksově, bez prvků hry, které byly v předchozích verzích standardem.

0/0
15.10.2016 10:07

J73i51ř96í 56Z77á70h27o45r74a 5713115652369

Mafia byla vždycky jen takovej pinďa ze sousedství. Ve světě, kde je GTA není pro ostatní místo a je jedno, jestli je to jednička, trojka, nebo dvojka.....

+3/−13
13.10.2016 14:34

M95a53r83t92i64n 59Š93i83m78e89k 4660844618665

Nesouhlasím, první díl byl bomba, druhý už horší, ale pořád dobrý. První díl je srovnatelný s GTA úplně bez problému

+12/−2
13.10.2016 15:12

V31i25k22t18o60r 73Š70p29i71č70k15a 6618792964

Problém je , že kdysi mohla Mafie být tím kdo házel GTA rukavici .... ale dnes a ještě u stejné firmy co stojí za GTA .... to prostě musí být ten druhý v řadě už jen kvůli "tomu nařízení" shora EU . Bohužel takto funguje trh a ten herní není výjimkou . Zkuste si pod Nintendem vydat lepší hru než Zeldu či Maria ....

+2/0
15.10.2016 0:57

M27i57c35h63a87l 32K39v43a93k 8297520425513

druhy dil je lepsi nez GTA4, byl mnohem propracovanejsi a graficky uzasnej, GTA 4 byla zpackanina cukatura a graficky otres

0/−1
13.11.2016 0:47

P82e16t65r 45L88e55h55k15o36ž23i96v 7397469649350

Asi bych to tak neřešil, jelikož sem hrál 1 i 2 , tak půjdu určitě i do 3 dílů této série. Mimo téma, včera mě překvapila tv reklama na Mafii, myslím že na Prima Cool...

0/0
13.10.2016 10:12

M47a31r23t66i41n 45Š58i25m12e44k 4540284728125

Nedělal bych to, hrál jsem oba díly a ze 3. je mi ke zle. Přijde mi to jako pěkná demoverze, nebo spíše Alfa verze, čekající na dokončení a hlavně na lepší příběh a město. Život ve městě a jeho fungování je několik generace zpět od předchozích dílů série.

+2/0
13.10.2016 12:45

M72a78t65ě77j 67Š15t83ě81p24á59n 2556521

Na Mafii 1 i 2 jsem měl rád ty italský mafiány v kvádrech...Nic proti černochům,ale už to není ono :(

+9/0
12.10.2016 22:47

R83a30d28e88k 97R62a83i17d29a 5367862179

Autor článku si trochu plete co jsou 70. léta. 70. léta jsou mezi lety 70-79, 30. léta jsou 30-39...atd. Mafia III se odehrává v 60. letech, konkrétně v roce 68.

+7/0
12.10.2016 15:59

P83e36t80r 71M20i27k26e53š 4810361696454

tak on je to dost častej jev, že si to lidi pletou páč předpokládaj, že je to jak se stoletíma kde je to přesně naopak ( tedy 18 st. 1701-1800 ).

0/−1
13.10.2016 11:09

Š38í34m61a 81K20a87d75e69ř82á20v26e68k 9264481594474

Tak to si radši koupím novýho Football Manager!:-)

+3/0
12.10.2016 11:11

M97i45l24a64n 93B39u96r94i93á66n65e69k 6763291819487

Za rok to bude zadarmo jako příloha ve SCORE, tak si počkejme ;-)

+16/0
12.10.2016 9:06

M90i92c37h26a51l 94F41r58e53i76s 3893254191419

odkazuje třetí díl alespoň něčím na dvojku? nebo jen dojí slavnou značku?8-o

0/0
11.10.2016 21:33

M21i72c28h79a39l 26B41a40r47t43o40s94z 5262492217566

V pribehove linii se objevuje Vito Scaletta.

0/0
11.10.2016 21:57

J87á44n 28Š33v41e10c 3968644152482

A tiež vysvetľuje, čo sa stalo s Joe Barbarom (najlepšie to vidieť približne od 1:50 času videa): https://www.youtube.com/watch?v=cF-Hv8f5MKo#t=148.527479 Ale nepozerajte tí, ktorí to chcete hrať a nechcete dopredu vedieť vysvetlenie!!

+1/0
12.10.2016 8:42

M91i47c74h78a29l 65F83r30e47i85s 3403604861509

super, díky R^

0/0
14.10.2016 19:42

P10e57t61e41r 98M11o83l84n70á18r 8575664822199

priblblá černošská strielačka ,nechápem prečo sa to volá mafia :-/

+17/0
11.10.2016 19:57

O44n56d66ř79e86j 91B51e62r21á80n59e20k 5575404192600

Hru jsem si koupil novou na PS4. Do 30min jsem jí nabízel na prodej...

+6/−1
11.10.2016 19:45

J68i46r43i 70B70o98r10o94v79y 7307766837883

Otázka, je to opravdu velké zkla­mání od dob první i druhé Mafie? Ano bohu­žel je. Příběh se dá jak tak pře­žít, ale opa­kují se mise, jenom s malými obmě­nami. Chybí další obsah, kdy lze jez­dit jenom autem nebo lodí. Na drob­nosti, které udě­lají život ve městě reál­nější, se úplně zapo­mnělo. A bohu­žel gra­fická kva­lita hry v sou­vis­losti na ply­nu­losti hraní a hod­notě fps není vůbec v přímé úměr­nosti.

Proto musím Mafii 3 ohod­no­tit níz­kým ohod­no­ce­ním, které pro­stě výš dát nejde. 50 % je pro­stě málo a stu­dio, které tuto hru stvo­řilo, by se mělo zamys­let na tím, jestli má být nějaké pla­cené DLC, nebo zdarma. Asi bude pla­cené, ale kvůli kva­litě zpra­co­vání celé hry, bych si přál, aby pří­davné balíčky byly zdarma, aby vše, co tvůrci zapo­mněli a do hry nedali, bylo zdarma. Updaty, pří­bě­hové DLC i nová auta. Celá recenze na http://www.zk4.cz/7n

0/−1
11.10.2016 16:42

J18o94s20e30f 37E62l66i97a48s 7180339396281

Děkuju za rozumnou recenzi, bál jsem se že to budou všichni korektně chválit.

Tragédie, policie je zbytečná, můžu jezdit jako prase a nic se neděje. Otevřený svět? Kde? Jakej? nemůžeš mluvit s lidma na ulici, nemůžeš nic ukrást, nemůžeš nakoupit v obchodě nebo blbým stánku. Grafika? To je snad vtip, když popíjej whisky (a to není hra ale animace) tak ta sklenička vypadá jako z devadesátejch let.

A co zdobilo Mafii, sbírání plakátů a časopisů, dělaj si srandu že sbírání playboyů zabijou tím že jsou na mapě označený kde leží?

+3/0
11.10.2016 15:41

M97i51c83h68a91l 33V25e34r73n86e94r 8827186497754

Stačilo by, nechat se inspirovat kriminálkami ze 60. a 70. let, jako Bullittův případ, Serpico, Francouzská spojka, Psí odpoledne atd. Příběhy Mafie I i II byly také ovlivněné filmy, trochu klišovité, ale ve hrách neměly a dosud nemají konkurenci. Tady prostě měli vývojáři pevnou fanouškovskou základnu, část trhu zaměřenou na gangsterky, která je sice malá, ale kde by nemuseli s nikým soupeřit o přízeň. Místo toho vsadili na průměrnost, a máme z toho podprůměr:-/

+13/0
11.10.2016 14:27

D46a12n13i12e42l 66S10o59b31o57t89a 9419704516450

Počkám si dva roky a pak si to ve slevě koupím za 10 éček, za tohle plnou cenu dávat nebudu.

+10/−1
11.10.2016 13:43

R16a24d71e28k 25J40a13h56o15d52a 3193122224223

10€ se moc za tohle.

+3/0
12.10.2016 6:25

M12a80r61t26i64n 93Š45i75m66e38k 4670754938935

Možná za půl roku za 5 éček ;-D

+1/0
13.10.2016 12:46

J36i30ř81í 79Š27l58e24m75r 7673762455282

Jednička byla super. Dvojka už mě moc nenadchla a trojku už ani zkoušet nebudu.

+14/−1
11.10.2016 13:27

D40a58v93i10d 29H54e97l77l69e41r 6356473350746

To jsme to dopracovali, když české titulky jsou brány jako největší plus.

+27/0
11.10.2016 12:05

J77a76n 56S94t34e31h13l81í74k 1359359606864

Taky mě to zarazilo. Pro mě osobně to plus je, ale dávat to do recenze hry?

+1/0
11.10.2016 15:07

M46i53c34h45a42l 84P15a10l44e55č22e39k 2881158622684

Ono je to psáno asi tak, že další plusy prostě nejsou a prázdná kolonka být nemůže.

+5/0
12.10.2016 7:54

H88o94n16z11a 49K12a29h51o46v72e63c 1536154334

Mé mafiánské srdce krvácí :(

+5/0
11.10.2016 11:08

L42u23k82á10š 73L42e37n55g29h47a89r29d 4659462661

Mafia 3 vs Mafia 1

https://www.youtube.com/watch?v=mQ1YMeY07xI

ještě smutnější

+22/0
11.10.2016 9:16

M89a70r62e24k 86Š67e33b84e57s66t93a 2173601813877

Mafia 2 VS Mafia 3

https://www.youtube.com/watch?v=ixlszwKVVP0

velice smutné video....

+25/0
11.10.2016 8:44

T79r81u66n31g 71D21u65o56n77g 16T48h50a15n85h 5458125454397

Ale no tak s tou policií v mafie 3 to je reálnější. Vždyť hlavní postava je černá .)

+4/−1
11.10.2016 19:21

J79a83n 58C76h84a80r47v84á55t 9871929223606

Když to tady tak čtu, tak pomalu začínám hledat CD s Mafií 1.

Snad to stejně nedopadne s novou Civilizací.

+20/0
11.10.2016 8:36

J48o75s47e80f 68P56o54k80o19r21n64ý 6232729814801

Od civlilizace bych očekával že bude pěkně ořezaná a zbytek bude nutno dokoupit formou dlc a datadisků.

+4/0
11.10.2016 8:44

J81a22n 37S24t33e12h15l12í97k 1439809746834

Špatný, špatný, špatný. Tohle slyším všude. Asi si ji zahraju jenom z nostalgie, a o to možná vydavateli šlo. Přitáhneme nový hráče a staří si to koupí z nostalgie.

+2/0
11.10.2016 8:07

J27o52s94e38f 40P11o69k45o39r90n31ý 6352279254691

Bohužel jedinný z AAA titulů za poslední rok který se mi prostě na PC nehýbe. Tolik bugů jsem taktéž už dlouho neviděl. Kluci dělali co mohli ale hra byla vydána předčasně.

+3/0
11.10.2016 7:55

J84i94ř13í 91J65u72ř27i72c69a 2208553451

Hry tohoto typu bytostně nesnáším. Přitom začali tak dobře. Styl vyprávění příběhu mne vysloveně nadchnul. Soundtrack vynikající. Dobové reálie a rasismus vystiženy pěkně. A pak takovýhle paskvil. Grafiku naprosto neřeším, protože byla li hra dobrá, tak ji hraju dodnes a špatné grafiky si u nové hry v záplavě těch starších ani nevšimnu, ale do zblbnutí opakovat to samé mne nebavilo nikdy. Škoda. Naprosto nevyužitý potenciál. Ještě že koukám na letsplaye a nevyhodil jsem prachy zbytečně.

+10/0
11.10.2016 7:41

J77i13ř98í 92S72o36j37k24a 5828332221128

jo ták, takže zkušnosti jen z letsplay, bylo mi divné že Vám na začátku hraje půl hodiny video než se pustí hra ;-D;-D;-D

0/−7
11.10.2016 10:02

J51i96ř60í 85J20u98ř62i26c19a 2988153771

Ach jo, Vám něco nastínit nemá význam. Hezky polopaticky, že?

+2/0
11.10.2016 11:48

J18o56s20e56f 42Č49i91h62á97k 7701529650636

Velké zklamání.

+14/0
11.10.2016 4:03
Foto

J93i21ř43í 90K57a81r58á61s94e15k 1853172732171

Mafii 2 vyčetli, že nemá otevřený svět a volitelných úkolů je málo. Běžte do háje. Kdybych chtěl GTA, tak hraju GTA. Ale ouha, v Hangar13 studiu na to slyší a z Mafie udělali paskvil snažící se napodobit GTA apod. Skvělý. Jdu si zahrát jedničku. Ta měla koule. Dvojka taky dobrý. Trojka stojí za prd.

+40/−1
11.10.2016 3:43

J92i45ř46í 71J34u89ř45i61c78a 2938743901

Hej, pozdravuje vás Don Salieri.

Tak pojď, rád si ten pozdrav poslechnu. :)

+4/0
11.10.2016 7:43

J70i23ř41í 92D84u42š65e74k 8752171151433

Souhlas, já měl rád Mafii právě kvuli lineárnímu vyprávění příběhu. A možnost po misi se jen tak projet městem než dojedu domu mi stačilo. Posedlost vedlejších ukolu vytváření bází a zabírání území to je pak sandbox hra ale od toho je tu už GTA. Mafia byla vždy lineární hra v otevřeném světě a ne sandbox.

+6/0
11.10.2016 9:54

O60n46d20ř72e32j 49M45a49r48e13k 2542897722795

no tak jestli ti stačí 3 - 4 hodiny hracího času za cenu plné hry tak se nedivím že se líbila Mafia 2

0/−1
12.10.2016 10:07

P16e14t83r 98V45i52n29t43r50l65í75k 3616484201

Tak to je škoda, myslím, že tato herní série doplatila klasicky na to, že se nedrželi toho, čím začali a hru pod vidinou velkého výdělku nechali oddělat díky mainstreamovému způsobu, jakým se hra prezentuje, takových jsou v dnešní době mraky, snad tam bude něco, čím hra osobitě zaujme, ale z videí na mě působí prostě moc běžně ;-(

0/0
11.10.2016 0:57

Z40d66e12n59ě84k 98K61r61a67u95s 9266390542700

tak ono hlavne to studio co delalo jednicku uz davno nefunguje prece behem dvojky jim to nemci sebrali a aby to driv vyslo tak vydali nedodelanou hru a pocitam ze trojku delalo uz to nemecky studio a ne puvodni cesky, nic sem o trojce necetl, ale dost bych tomu veril

0/−2
11.10.2016 3:31

M45a79r50t60i85n 80C58u66m38p32e86l70i92k 7931700573342

jaky nemci?;-D

+2/0
11.10.2016 9:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.