Sobota 28. listopadu 2020, svátek má René
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 28. listopadu 2020 René

Diskuse k článku

PRVNÍ DOJMY: Battlefield 4 žije ve stínu třetího dílu, inovace chybí

Série upadá do propasti drobných inovací a volí bezpečné změny, které však neohromí. Rozdíly mezi třetím a čtvrtým dílem tak nejsou nijak zásadní, a značce tak může hrozit podobné vyčerpání jako sérii Call of Duty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

O78n52d23ř69e89j 25M11a29r44e59k 2582737372815

Pro mě zatím nejlepší díl byl BF 2142. Když už mě nudil obyčejný conquest dal jsem si titan mod a zase bylo o zábavu postaráno.Taky mi chybí funkce comandera a důraz na složení čety. V BF 3 je skoro úplně jedno jestli jsou v četě čtyři medici nebo ženisti, úplně se vytratil smysl čety - takové lepší CoD

0/0
22.8.2013 9:16
Foto

M50a87r92t36i96n 16N61e60b26e69s96a73r 2111204738731

Dle multi videi mi to prijde jako DLC k BF3 nez jako plnohodnotna nova hra. Uvidim, jake budou pozadavky. Zatim nejsem rozhodnuty, zdali koupim.

0/0
21.8.2013 1:15
Foto

J29a28n 82K73o77z53á98k 7515588589498

Prozatím soudit nebudu, viděl jsem jenom gameplaye jak kampaně (na kterou ale kašlu, BF není o kampani), tak multiplayeru. Zničitelnost prostředí vypadá fajn (trik s tankem propadajícím se do metra byl parádní, uvidíme jak to půjde v ostré hře). Nové možnosti mířidel (v kampani záložní pevná mířidla na boku zbraně, v multiplayeru zvětšovací optika pro kolimátor) přispějí k větší rozmanitosti hry, stejně jako návrat některých věcí ze starého dobrého BF2 - funkce velitele a Čína jako druhá hratelná strana. 

A jako Čecha mne potěšila potvrzená přítomnost českých zbraní - v multiplayer gameplayi měl "hlavní hrdina" CZ-805 a rovněž se ve hře dočkáme Škorpionu EVO 3.

Ale je pravda, že když jsem na to koukal, tak jsem měl spíše pocit, že se koukám na DLC pro BF3 než na úplně novou hru...

+1/0
20.6.2013 12:39
Foto

G50a63b54r12i14e22l 92H63o32r14t53e76n 9371539283354

Andrej Brabec - takže byste mi BF4 jako občasnému hráči hru doporučil? Nemám rád klasické válečné akce, spíš jsem na sci-fi (Crysis, Mass Effect) a i tam preferuju spíš mod tichého zabijáka - sólisty, než tankisty v partě počítačem řízených parťáků.

0/0
17.6.2013 20:17
Foto

A71n25d24r90e55j 70B39r40a90b62e13c 4962881507764

Pokud nemáte rád válečné akce, Battlefield pro vás spíše nebude. Je to klasická válečná akce, byť v mnoha ohledech výtečně dotažená. A řekl bych, že je zajímavá zejména kvůli síťové hře. Byť se mi sólo kampaň v třetím dílu líbila.

0/0
17.6.2013 21:06
Foto

G48a66b20r95i70e66l 92H60o17r55t50e69n 9751509543294

Díky. Tak budu pátrat dál.:-)

0/0
17.6.2013 21:11
Foto

J59a27n 55K78o42z43á57k 7945928259718

Doporučuji Deus Ex, případně sérii Splinter Cell. U Splinter Cell bych navíc vyzdvihl multiplayerový mód Mercs vs. Spies, kdy Mercs (těžce ozbrojení klasičtí vojáci, hrající v FPS pohledu) hlídají počítačové terminály, které mají Spies (tišší, obratní, ale jen lehce vyzbrojení zabijáci hrající v TPS pohledu) za úkol vyřadit. Půjde tedy o kombinaci klasické FPS střílečky a third-person plížící akce.

0/0
20.6.2013 12:44
Foto

M22a58r89t66i43n 62V75e38s70e43l31ý 7644856

Jak to vylepšit. Možná vrátit se ke kořenům, tzn. do 2. světové války. Už mám dost ruzných vylepšení zbraní, tanků, letadel. Rád vzpomínám na první díly. Datadisk Vietnam byl skvělý, jiný způsob hraní.

+2/−1
17.6.2013 20:17
Foto

R77o63m16a44n 14M10ü63l88l45e43r 6532788426707

Recenzent her je clovek, ktery hraje vsechno a pritom nic... potom se neni cemu divit, ze zatimco hraci kteri teto hre venuji svuj volny cas by podobnost predchozimu dilu oznacili za jednoznacne plus, clovek co si to zahraje pul hodiny jen kvuli recenzi ji kritizuje jako neinovativni dlccko.

Krome toho nechapu jakou inovaci by prinesl posun serie do jine doby. Aspon u jinych her ktere odehravaji v budoucnosti zbrane vypadaji jako strikacky na vodu, strileji misto naboju paprsky, kolimatory vypadaji vicemene obdobne, misto uveritelnych a realnych vozidel tam jezdi veci u kterych nevite co si o tom mate myslet atd... opravdu je oco stat? Me by timhle teda DICE nenadhli.

Mnohem radsi sem za novinky ktere nam prinesli:

- Destrukce propracovana do takove miry, ze muzete tank poslat do podzemi odpalenim sloupu ktery se nachazi v podzemnim parkovisti pod nim.

- Sekundarni kolimator na zbrani

- Vymena kolimatoru primo ve hre - Smoke, flash a incineration granaty - Spectator mod - Commander mod - 5ti clenny squad - Propracovanejsi vozidla, zvuky, nova vozidla (lode, vodni skutry) - Kamuflaz pro vsechny zbrane, zelene lasery - Moznost se potapet a dokonce i pod vodou pokladat C4 na lode. - Spectator mod a spousta dalsich uprav ktere si uz nepamatuju. Me osobne to staci a vicemene je to presne to co sem od noveho BF chtel.

+7/0
17.6.2013 16:20
Foto

A43n14d18r25e13j 55B93r79a11b27e88c 4172161987224

Wolfenstein: Enemy Territory jsem hral za jeden z nejlepsich tymu v Evrope (nEophyte) a motal jsem se i kolem souteziveho hrani Counter-Strike 1.5, trochu naruziveji hral tez Warcraft 3 1v1 a raidoval ve WoW TBC. Obavam se tedy, ze vas popis na mne nesedi. Ja spis patrim mezi ty hrace, co se poradne do neceho oprou. A tim spise mi novy Battlefield prijde lakavy predevsim pro obcasne hrace a tem hardcore nenabizi az tak zasadni zmeny. Vse co jste vyjmenoval mi prijde jako drobne zmeny, to vazne drive nabizely datadisky.

+5/0
17.6.2013 17:23
Foto

H83y85n37e62k 68Š10l77a36h22ů89n91e61k 4829763256459

Jaká guilda v TBC?

0/0
17.6.2013 17:50
Foto

O87n10d90ř42e33j 61H28l28á18v91k97a 2624889553969

S tim obcasnym hracem teda nesouhlasim. Vsechny zmeny jsou jednoznacne pro hrace co se ty hre venujou vic. Trojka byla hodne kritizovana na kompetitivni scene kvuli chybejicimu spectator modu. Dal tam byli pro zapasy 5v5 jen ctyrclenne squady. A pro nejaky organizovanejsi hrani ve vetsim poctu tam commander sakra chybi.

0/0
17.6.2013 19:55
Foto

A93n63d76r61e56j 26B25r73a70b64e76c 4942351207934

To vám nijak nevyvracím, ale jsou to opravdu změny, které si žádají nový díl? Nemohl to jednoduše nabídnout dražší datadisk? Já věřím, že to hru vylepšuje. Jen mi to nestačí u plnohodnotného pokračování.

0/0
17.6.2013 21:08
Foto

O20n13d84ř81e11j 16H25l66á87v31k67a 2184549753129

Vzhledem k tomu, ze by to nejspis vyzadovalo dost velke prepracovavani jadra hry to takhle udelat neslo. Aspon si to myslim.

0/0
17.6.2013 23:02
Foto

A25n47d66r91e97j 96B16r24a68b29e71c 4362301767564

Překvapilo by mě, kdyby to nebylo programované modulárně. Spíš bych jádro pudla viděl v tom, že studia spadající pod EA začínají hojně využívat Frostbite Engine. Vydavatelství tím ušetří peníze za licencování (nemusí využít třebas Unreal Engine) a s novým Battlefieldem přichází i nový Frostbite. To je přeci skvělý způsob, jak vývoj té technologie zaplatit.

0/0
18.6.2013 9:04
Foto

J65a91n 17V24á80c93l76a17v53í89k 3772966881399

Autori si to muzou dovolit diky nastupu novych konzoli, kdy se mozna budou primarne snazit oslovit hrace, kteri jsou sice spokojeni s Battlefield 3, ale soucasne budou kupovat novy hardware a pro nej i nove hry. "Lepsi Battlefield 3 pro Vasi novou konzoli" je neco, na co by mohli mnozi docela slyset...

0/0
17.6.2013 10:14
Foto

T87o17m70á96š 67T49u39r38e42č22e95k 7144878265611

včera jsem viděl video z MP, mapa tuším šanghaj... vypadalo to parádně, na moment, kdy hráč sundá sloup v podzemních prostorách a shora propadne dolů tank, se těším už teď... grafika vypadá parádně, ikdyž jasně, oproti trojce se toho zase tolik nezměnilo, ale to se dalo čekat, že vývojáři nepřinesou žádnou revoluci a čelisti nám k zemi holt neklesnou... pokud vyladí MP tak, aby byl fakt vyvážený a nebudou se opakovat bugy ze začátků trojky (je fakt, že jsem MP moc nehrál, tak nevím, jak rychle to dali dohromady) a do základu nedají trapných pět map, rád si to zahraju... sice se šíleně těším na Arma 3, ale taková "arkádová" akce taky občas není k zahození, večer, když už si člověk potřebuje tak nějak vymýt mozek před spaním...

+1/−2
17.6.2013 10:05
Foto

J39a79n 93V89á41c64l74a10v40í94k 3172486401229

Sorry, spatne tlacitko.

0/0
17.6.2013 10:15
Foto

J12a29n 10H26a83b79á21s10k38o 4624367261373

taky jsem u multaku koukal s bradou na podlaze,ale prislo mi to dost nascriptovany, nebo spis uz predem dohodnuty kdo kde ma byt a co zrovna udelat, ale je fakt, ze jak jinak by chteli ukazat co nejvic inovaci, kdyby si to predem nenaplanovali. Tesim se moc

0/0
17.6.2013 12:06
Foto

P59a94v27e75l 16Ř59í54z24e19k 7830165564740

Radši bych kdyby to bylo v prostředí Vietnamu.BF Vietnam pro mě nej BF co byl ,ale bohužel to DLC na BC2 je jen malá náhrada za kvalitní pokračování.Furt čekám kdy udělají BF Vietnam 2 ,ale asi si ještě dlouho počkám :D

0/0
17.6.2013 9:56
Foto

P23e17t40r 12P59a10v97e25l 3405926955864

Moc autora nechápu, všechno je precizní, všechno je dokonalý, ale nejsou tam žádný změny, takže je to v podstatě zklamání...

+1/0
17.6.2013 8:32
Foto

A13n46d50r38e51j 41B62r24a36b24e15c 4222281117884

Je to o posuzovani v ramci i mimo kontext. Pokud si odmyslim predchozi dily, je Battlefield 4 bomba. Skvele zpracovany a efektni. Pokud jste ale hral alespon treti dil, pusobi to spise jako vykradani sama sebe. Grafika je zase o neco modernejsi, ale vyraznejsi zmeny se hledaji tezko.

+3/0
17.6.2013 8:44
Foto

V85o96j91t44ě92c69h 19R66e14m69e35š 1125363286228

Třetí díl byl najednou moc velká bomba, asi tak. :-) Nějak sám nevím, čím by šel výrazněji vylepšit. I ty původní mapy jsou oproti všem DLC nejlepší a nejhranější z celé hry.

0/0
17.6.2013 10:26
Foto

P29e11t31r 87P12a23v13e85l 3675516535424

Je mi jasny, ze se to tezko hodnoti z pozice recenzenta, který nemůže dát super hodnoceni za de facto datadisk prezentovaný jako nová hra...

0/0
17.6.2013 10:30
Foto

A47d97a11m 27Š83p58i21l22l27a47r 8579127272936

Přemýšlím nad tím čím inovovat FPS akci, která má připomínat reálné bojiště, ale nemá být zcela realistická. Přeci jen. Posun série do budoucna už tu jednou byl a stálo to za starou bačkoru, zpátky do druhé nebo první světové? No na to už tu jsou jiné hry. Přijde mi, že BF3 už přináší co se náplně a nápadů týče v okruhu vytyčeném autory téměř maximum. Zvláště ty DLC co vycházejí každou chvíli tu hru už doplnily o velký rozsah. Přijde mi, že co se týče tohoto typu stříleček už jsme na "vrcholu"...protože jinak by se muselo změnit hodně aby se z Battlefieldu 5 stala středověká "reálná" rubačka.

+8/0
17.6.2013 6:00
Foto

J78a46n 67V25o39n36d94r23á94č14e90k 4392988749818

Já bych si přesun do WWII nechal líbit. Docela mi chybí CoD 2 :-)

+3/0
17.6.2013 8:30
Foto

A21n33d92r48e36j 70B67r12a51b51e53c 4242161947804

Take bych prostredi druhe svetove vnimal jako zajimavejsi. Strilecek odehravajicich se v soucasnosti vyslo za poslednich par let az prilis.

+2/0
17.6.2013 8:46
Foto

L53u28k70á17š 43M66i27c51h22a27l 3467336123968

Ja bych zase rekl, ze tema druhe svetove valky bylo vycerpano pred x lety a tezko rict, zda navrat k nemu by byl idealni. Vzdyt prvni Cod a BF zacinaly prave touhle dobou

+1/−1
17.6.2013 9:36
Foto

A36n54d58r45e39j 15B24r64a62b90e33c 4202431267734

Pak je otazka, jestli neni na case se zamerit spise na novou znacku. :)

0/0
17.6.2013 8:41
Foto

J84a21n 88H28a23b59á71s68k91o 4414247921803

WW II na vylepsenem frostbite to by byla fantazie, nechapu ze to nikoho z DICE nebo EA jeste nenapadlo.

0/0
17.6.2013 12:08
Foto

H79y31n88e46k 64Š15l24a95h93ů78n75e88k 4669873656789

Nejlepší Battlefield byla dvojka. Nebo 1942, to byla skvělá arkáda.

+3/−3
17.6.2013 1:06

Den se zaměstnanci pohřební služby: poslední rozloučení má dnes jiná pravidla

Premium MF DNES rozptyluje mýty o pohřebnictví v době koronaviru. Pohřeb do země možný je, i když se úplně nedoporučuje. O čem...

Jak vydržet v ledové vodě? Finta je jednoduchá, popisují otužilci

Premium Klepat se zimou tak, že si nedokážete zavázat ani tkaničky u bot, a přitom se tomu smát? I to dokáže koupání v ledové...

Miliardář Dědek o Pardubicích, krizi, (ne)fungování extraligy i Jágrovi

Premium Jeho jmění se odhaduje na čtyři miliardy korun, podle magazínu Forbes je 54. nejbohatší Čech. Na přelomu roku se Petr...