Neděle 20. června 2021, svátek má Květa
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 20. června 2021 Květa

Diskuse k článku

PRVNÍ DOJMY: Battlefield 4 žije ve stínu třetího dílu, inovace chybí

Série upadá do propasti drobných inovací a volí bezpečné změny, které však neohromí. Rozdíly mezi třetím a čtvrtým dílem tak nejsou nijak zásadní, a značce tak může hrozit podobné vyčerpání jako sérii Call of Duty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

O73n78d96ř66e29j 55M90a77r83e22k 2132877372375

Pro mě zatím nejlepší díl byl BF 2142. Když už mě nudil obyčejný conquest dal jsem si titan mod a zase bylo o zábavu postaráno.Taky mi chybí funkce comandera a důraz na složení čety. V BF 3 je skoro úplně jedno jestli jsou v četě čtyři medici nebo ženisti, úplně se vytratil smysl čety - takové lepší CoD

0/0
22.8.2013 9:16
Foto

M89a16r49t15i71n 54N63e17b64e43s45a37r 2621734888111

Dle multi videi mi to prijde jako DLC k BF3 nez jako plnohodnotna nova hra. Uvidim, jake budou pozadavky. Zatim nejsem rozhodnuty, zdali koupim.

0/0
21.8.2013 1:15
Foto

J63a98n 85K49o83z30á39k 7765708849208

Prozatím soudit nebudu, viděl jsem jenom gameplaye jak kampaně (na kterou ale kašlu, BF není o kampani), tak multiplayeru. Zničitelnost prostředí vypadá fajn (trik s tankem propadajícím se do metra byl parádní, uvidíme jak to půjde v ostré hře). Nové možnosti mířidel (v kampani záložní pevná mířidla na boku zbraně, v multiplayeru zvětšovací optika pro kolimátor) přispějí k větší rozmanitosti hry, stejně jako návrat některých věcí ze starého dobrého BF2 - funkce velitele a Čína jako druhá hratelná strana. 

A jako Čecha mne potěšila potvrzená přítomnost českých zbraní - v multiplayer gameplayi měl "hlavní hrdina" CZ-805 a rovněž se ve hře dočkáme Škorpionu EVO 3.

Ale je pravda, že když jsem na to koukal, tak jsem měl spíše pocit, že se koukám na DLC pro BF3 než na úplně novou hru...

+1/0
20.6.2013 12:39
Foto

G37a55b44r88i17e30l 16H65o61r64t72e19n 9701419323834

Andrej Brabec - takže byste mi BF4 jako občasnému hráči hru doporučil? Nemám rád klasické válečné akce, spíš jsem na sci-fi (Crysis, Mass Effect) a i tam preferuju spíš mod tichého zabijáka - sólisty, než tankisty v partě počítačem řízených parťáků.

0/0
17.6.2013 20:17
Foto

A27n37d14r93e20j 48B87r50a86b47e68c 4762711447854

Pokud nemáte rád válečné akce, Battlefield pro vás spíše nebude. Je to klasická válečná akce, byť v mnoha ohledech výtečně dotažená. A řekl bych, že je zajímavá zejména kvůli síťové hře. Byť se mi sólo kampaň v třetím dílu líbila.

0/0
17.6.2013 21:06
Foto

G44a11b73r37i87e11l 48H55o53r82t45e11n 9441239393234

Díky. Tak budu pátrat dál.:-)

0/0
17.6.2013 21:11
Foto

J87a16n 92K52o56z15á67k 7325878669928

Doporučuji Deus Ex, případně sérii Splinter Cell. U Splinter Cell bych navíc vyzdvihl multiplayerový mód Mercs vs. Spies, kdy Mercs (těžce ozbrojení klasičtí vojáci, hrající v FPS pohledu) hlídají počítačové terminály, které mají Spies (tišší, obratní, ale jen lehce vyzbrojení zabijáci hrající v TPS pohledu) za úkol vyřadit. Půjde tedy o kombinaci klasické FPS střílečky a third-person plížící akce.

0/0
20.6.2013 12:44
Foto

M11a68r61t39i92n 27V77e37s18e95l14ý 7444826

Jak to vylepšit. Možná vrátit se ke kořenům, tzn. do 2. světové války. Už mám dost ruzných vylepšení zbraní, tanků, letadel. Rád vzpomínám na první díly. Datadisk Vietnam byl skvělý, jiný způsob hraní.

+2/−1
17.6.2013 20:17
Foto

R77o81m59a21n 74M47ü53l36l57e34r 6792698786907

Recenzent her je clovek, ktery hraje vsechno a pritom nic... potom se neni cemu divit, ze zatimco hraci kteri teto hre venuji svuj volny cas by podobnost predchozimu dilu oznacili za jednoznacne plus, clovek co si to zahraje pul hodiny jen kvuli recenzi ji kritizuje jako neinovativni dlccko.

Krome toho nechapu jakou inovaci by prinesl posun serie do jine doby. Aspon u jinych her ktere odehravaji v budoucnosti zbrane vypadaji jako strikacky na vodu, strileji misto naboju paprsky, kolimatory vypadaji vicemene obdobne, misto uveritelnych a realnych vozidel tam jezdi veci u kterych nevite co si o tom mate myslet atd... opravdu je oco stat? Me by timhle teda DICE nenadhli.

Mnohem radsi sem za novinky ktere nam prinesli:

- Destrukce propracovana do takove miry, ze muzete tank poslat do podzemi odpalenim sloupu ktery se nachazi v podzemnim parkovisti pod nim.

- Sekundarni kolimator na zbrani

- Vymena kolimatoru primo ve hre - Smoke, flash a incineration granaty - Spectator mod - Commander mod - 5ti clenny squad - Propracovanejsi vozidla, zvuky, nova vozidla (lode, vodni skutry) - Kamuflaz pro vsechny zbrane, zelene lasery - Moznost se potapet a dokonce i pod vodou pokladat C4 na lode. - Spectator mod a spousta dalsich uprav ktere si uz nepamatuju. Me osobne to staci a vicemene je to presne to co sem od noveho BF chtel.

+7/0
17.6.2013 16:20
Foto

A38n38d42r50e49j 30B17r46a85b91e53c 4522821657844

Wolfenstein: Enemy Territory jsem hral za jeden z nejlepsich tymu v Evrope (nEophyte) a motal jsem se i kolem souteziveho hrani Counter-Strike 1.5, trochu naruziveji hral tez Warcraft 3 1v1 a raidoval ve WoW TBC. Obavam se tedy, ze vas popis na mne nesedi. Ja spis patrim mezi ty hrace, co se poradne do neceho oprou. A tim spise mi novy Battlefield prijde lakavy predevsim pro obcasne hrace a tem hardcore nenabizi az tak zasadni zmeny. Vse co jste vyjmenoval mi prijde jako drobne zmeny, to vazne drive nabizely datadisky.

+5/0
17.6.2013 17:23
Foto

H30y26n83e70k 20Š73l74a55h55ů57n50e22k 4669533446819

Jaká guilda v TBC?

0/0
17.6.2013 17:50
Foto

O68n23d36ř48e98j 75H54l64á23v74k41a 2954679673319

S tim obcasnym hracem teda nesouhlasim. Vsechny zmeny jsou jednoznacne pro hrace co se ty hre venujou vic. Trojka byla hodne kritizovana na kompetitivni scene kvuli chybejicimu spectator modu. Dal tam byli pro zapasy 5v5 jen ctyrclenne squady. A pro nejaky organizovanejsi hrani ve vetsim poctu tam commander sakra chybi.

0/0
17.6.2013 19:55
Foto

A63n87d51r36e17j 94B98r67a26b63e82c 4862921977174

To vám nijak nevyvracím, ale jsou to opravdu změny, které si žádají nový díl? Nemohl to jednoduše nabídnout dražší datadisk? Já věřím, že to hru vylepšuje. Jen mi to nestačí u plnohodnotného pokračování.

0/0
17.6.2013 21:08
Foto

O50n92d51ř20e84j 38H56l26á84v54k71a 2294569453429

Vzhledem k tomu, ze by to nejspis vyzadovalo dost velke prepracovavani jadra hry to takhle udelat neslo. Aspon si to myslim.

0/0
17.6.2013 23:02
Foto

A78n86d86r35e85j 34B24r26a36b85e68c 4552191847264

Překvapilo by mě, kdyby to nebylo programované modulárně. Spíš bych jádro pudla viděl v tom, že studia spadající pod EA začínají hojně využívat Frostbite Engine. Vydavatelství tím ušetří peníze za licencování (nemusí využít třebas Unreal Engine) a s novým Battlefieldem přichází i nový Frostbite. To je přeci skvělý způsob, jak vývoj té technologie zaplatit.

0/0
18.6.2013 9:04
Foto

J87a61n 65V15á34c47l53a57v82í92k 3162716651809

Autori si to muzou dovolit diky nastupu novych konzoli, kdy se mozna budou primarne snazit oslovit hrace, kteri jsou sice spokojeni s Battlefield 3, ale soucasne budou kupovat novy hardware a pro nej i nove hry. "Lepsi Battlefield 3 pro Vasi novou konzoli" je neco, na co by mohli mnozi docela slyset...

0/0
17.6.2013 10:14
Foto

T45o75m51á32š 82T84u94r98e66č22e82k 7354768245331

včera jsem viděl video z MP, mapa tuším šanghaj... vypadalo to parádně, na moment, kdy hráč sundá sloup v podzemních prostorách a shora propadne dolů tank, se těším už teď... grafika vypadá parádně, ikdyž jasně, oproti trojce se toho zase tolik nezměnilo, ale to se dalo čekat, že vývojáři nepřinesou žádnou revoluci a čelisti nám k zemi holt neklesnou... pokud vyladí MP tak, aby byl fakt vyvážený a nebudou se opakovat bugy ze začátků trojky (je fakt, že jsem MP moc nehrál, tak nevím, jak rychle to dali dohromady) a do základu nedají trapných pět map, rád si to zahraju... sice se šíleně těším na Arma 3, ale taková "arkádová" akce taky občas není k zahození, večer, když už si člověk potřebuje tak nějak vymýt mozek před spaním...

+1/−2
17.6.2013 10:05
Foto

J25a82n 46V40á68c66l19a62v50í21k 3942346381149

Sorry, spatne tlacitko.

0/0
17.6.2013 10:15
Foto

J42a79n 62H58a44b89á19s27k32o 4364107311883

taky jsem u multaku koukal s bradou na podlaze,ale prislo mi to dost nascriptovany, nebo spis uz predem dohodnuty kdo kde ma byt a co zrovna udelat, ale je fakt, ze jak jinak by chteli ukazat co nejvic inovaci, kdyby si to predem nenaplanovali. Tesim se moc

0/0
17.6.2013 12:06
Foto

P53a32v97e70l 39Ř33í67z19e68k 7400955244350

Radši bych kdyby to bylo v prostředí Vietnamu.BF Vietnam pro mě nej BF co byl ,ale bohužel to DLC na BC2 je jen malá náhrada za kvalitní pokračování.Furt čekám kdy udělají BF Vietnam 2 ,ale asi si ještě dlouho počkám :D

0/0
17.6.2013 9:56
Foto

P23e10t21r 86P59a65v94e33l 3425296755414

Moc autora nechápu, všechno je precizní, všechno je dokonalý, ale nejsou tam žádný změny, takže je to v podstatě zklamání...

+1/0
17.6.2013 8:32
Foto

A33n24d96r59e20j 40B47r76a25b19e28c 4222341947154

Je to o posuzovani v ramci i mimo kontext. Pokud si odmyslim predchozi dily, je Battlefield 4 bomba. Skvele zpracovany a efektni. Pokud jste ale hral alespon treti dil, pusobi to spise jako vykradani sama sebe. Grafika je zase o neco modernejsi, ale vyraznejsi zmeny se hledaji tezko.

+3/0
17.6.2013 8:44
Foto

V45o33j20t32ě62c29h 64R95e27m21e49š 1495643926708

Třetí díl byl najednou moc velká bomba, asi tak. :-) Nějak sám nevím, čím by šel výrazněji vylepšit. I ty původní mapy jsou oproti všem DLC nejlepší a nejhranější z celé hry.

0/0
17.6.2013 10:26
Foto

P21e12t31r 38P15a19v69e58l 3585986585464

Je mi jasny, ze se to tezko hodnoti z pozice recenzenta, který nemůže dát super hodnoceni za de facto datadisk prezentovaný jako nová hra...

0/0
17.6.2013 10:30
Foto

A20d14a80m 98Š61p64i60l58l10a31r 8969237212686

Přemýšlím nad tím čím inovovat FPS akci, která má připomínat reálné bojiště, ale nemá být zcela realistická. Přeci jen. Posun série do budoucna už tu jednou byl a stálo to za starou bačkoru, zpátky do druhé nebo první světové? No na to už tu jsou jiné hry. Přijde mi, že BF3 už přináší co se náplně a nápadů týče v okruhu vytyčeném autory téměř maximum. Zvláště ty DLC co vycházejí každou chvíli tu hru už doplnily o velký rozsah. Přijde mi, že co se týče tohoto typu stříleček už jsme na "vrcholu"...protože jinak by se muselo změnit hodně aby se z Battlefieldu 5 stala středověká "reálná" rubačka.

+8/0
17.6.2013 6:00
Foto

J27a79n 48V70o89n81d83r53á96č25e89k 4952898949748

Já bych si přesun do WWII nechal líbit. Docela mi chybí CoD 2 :-)

+3/0
17.6.2013 8:30
Foto

A73n60d32r13e81j 53B91r45a22b86e84c 4142431707884

Take bych prostredi druhe svetove vnimal jako zajimavejsi. Strilecek odehravajicich se v soucasnosti vyslo za poslednich par let az prilis.

+2/0
17.6.2013 8:46
Foto

L15u18k26á45š 91M89i20c87h19a76l 3627656163658

Ja bych zase rekl, ze tema druhe svetove valky bylo vycerpano pred x lety a tezko rict, zda navrat k nemu by byl idealni. Vzdyt prvni Cod a BF zacinaly prave touhle dobou

+1/−1
17.6.2013 9:36
Foto

A18n65d73r64e82j 35B70r74a20b39e24c 4352431367824

Pak je otazka, jestli neni na case se zamerit spise na novou znacku. :)

0/0
17.6.2013 8:41
Foto

J14a76n 49H82a18b20á81s78k53o 4134847631713

WW II na vylepsenem frostbite to by byla fantazie, nechapu ze to nikoho z DICE nebo EA jeste nenapadlo.

0/0
17.6.2013 12:08
Foto

H23y35n29e86k 84Š78l13a30h20ů48n59e44k 4279393976869

Nejlepší Battlefield byla dvojka. Nebo 1942, to byla skvělá arkáda.

+3/−3
17.6.2013 1:06

Feri odešel s kryptoměnou za 3 miliony. Za peníze z mandátu, tvrdí

Premium Bývalý poslanec Dominik Feri stihl od začátku letošního roku do konce květnu nakoupit kryptoměnu v hodnotě přes 3...

Sledujeme začátek rituální sebevraždy lidstva, říká Čech s IQ 206

Premium Je jedním z nejchytřejších Čechů, ale jako robot nepůsobí. Při osobním setkání je Karel Kostka, vzděláním učitel,...

Z dětství jsem si nesla zranění, rodinu chceme, říká Gregor Brzobohatá

Premium Vítězka Miss World, topmodelka, zakladatelka nadace a influencerka Taťána Gregor Brzobohatá přijala další výzvu: právě...