Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Starověký Egypt v Assassin's Creed Origins vás pohltí

Mimořádně rozlehlý a krásný, takový je starověký Egypt v podání nejnovějšího dílu slavné série Assassin's Creed. Hra klade větší důraz na prvky z her na hrdiny a nabízí hráčům větší svobodu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

A80l46o73i75s 33S81e41č73k82á37r 4132440640828

Starověký Egypt byl v Serious Samovi (2001) ;-)

0/0
2.11.2017 12:19

H56y50n81e48k 75M53r18t73v93ý 2850587939881

nechápu co zrovna na této hře lidi tak baví. ovládat šermujícího panáčka zezadu a hopsat tam s ním jak s larou croft... :-)

0/−1
1.11.2017 9:09

M19a38r12t53i29n 68R87a34j87s46k83u64p 6332768365966

Recenze na pikaču, 80% má dostat výborná hra, což tohle není ani zdaleka. Proč v recenzi není zmínka o ubohých animacích (teleportace na velblouda, neexistující animace pro looting, atd)? Proč v minusech není obchodní model, kdy osekaná hra stojí 60€ a plná hra stojí 90€? Výborná grafika? Kde přesně, v který konkrétní pasáži? Já vidím generickej vizuál co je úrovní detailů a efektů na urovni dnešních her, takže normální průměr pro dnešní hru. 50%, čus, a kdo pošle prachy Ubisoftu je zkočkytrus

+1/−6
31.10.2017 12:38

M46a82r97t62i53n 86R57a59j94s29k38u45p 6162518865266

na ja, fanboys už úřadujou a mínusujou :D ale že by napsali co přesně na mým příspěvku není pravdivý, to ne. tady když příspěvek dostane minusy, tak je to známka toho, že je pravdivej. ale co taky čekat od žumpy jako bonusweb.

0/0
1.11.2017 10:29

G38a92b31r44i79e82l 82H74o76r57t68e13n 9971839523764

Ono se vám toho moc racionálně napsat nedá, vzhledem k tomu, že jste hru maximálně tak zahlédl z dálky, takže píšete o ptákovinách.

Animace nasedání na velblouda je naprosto v pořádku, stejně jako na koně. Ano, občas hra nedokáže synchronizovat pozice postavy a zvířete, takže není animace dokonalá, ale to mi fakt nevadí. Co se týče animace lootu, díky bohu za to, že už ve hře není propracovaná animace z předchozích dílů. Vidět ji milionkrát skutečně nikdo nepotřebuje a zkrácení lootu na rychlý pohyb bohatě stačí. Co se týče celé a necelé hry, patrně narážíte na placená DLC. Já mám skoro dohráno BEZ jakýchkoliv DLC misí (jen s předměty z nich, mám kolektorku) a v příběhu nechybí vůbec nic.

Hra jednoznačně má pár nedostatků, ale 8/10 si zaslouží.

+3/0
2.11.2017 7:51

M81a76r57t12i60n 41H45r32o80m51á58d10k39o 2510272459

No, paráda je, že hra má ochranu Denuvo, kterou Ubisoft vylepšil implementací další vrstvy ochrany VMprotect, která vytěžuje procesor na 30-40%. Takže to kolísání frameratu může být tou ochranou a ne vlastní chybou hry. ;-€

+1/−3
31.10.2017 9:00

Z59d66e35n40e55k 91H26l62a98d32i85k 5955276530

Zopakuju, je to umyslna a ucelova fake news od warezaku.

+1/0
1.11.2017 6:54

J61o21s75e61f 63J39u93h83á64s96z 1569972628

Mam zatim 25% za 11 hodin - hra vypada nadherne, bavi me se jen tak projizdet krajinou na velbloudu, ale revoluce to neni. Zbrane jiz nejsou unikatni, coz ztratilo sve kouzlo. Zatim jsem se 2x probudil z Animu a neni tam zadna Assassinska pribehova linka, coz mi taky chybi. Pribehova linka v soucasnosti me nebavi, ta lesba je mi zatim vicemene nesympaticka. Tak uvidime, jak se to zmeni.

0/0
31.10.2017 2:02

J38o34s82e45f 34J39u33h53á40s57z 1219302898

Jinak za sebe jeste dodam, ze hra mi bezi na ultra s framerate 60+ bez sebemensich zaseku nebo grafickych glitchu. Asi dvakrat jsem si vsimnul, ze NPC stoji "nakrivo" a behem pribehu obcas preskakuji dialogy, ale nic dalsiho me zatim netrapi.

0/0
31.10.2017 2:05

J60a93n 12K38o54h49l 4143367881474

U mě zatím spíš rozporuplné pocity. Jako pohádka z orientu to není špatný, prostředí je pěkný, hra běží i na ultra high detaily naprosto parádně a bez chyby. Ale návrat k lepším dílům ze série to fakt není.

0/0
30.10.2017 21:10

G33a77b87r87i50e74l 12H38o82r56t38e86n 9381269863614

Důležité je to "zatím". Po druhém probuzení z Animu (lvl 22) to vypadá, že jsem zatím absolvoval jen tutorial - snad nebudu zklamaný.

Jinak to zatím hraju jako otevřený svět Prince of Persia. Ve hře jde dokonce i jeden z jeho kostýmů.:-)

0/0
30.10.2017 21:40
Foto

L65u93k10á31š 63N64o40v73o77t10n81ý 6366517178928

Jako obvykle u Ubisoftu je lepší počkat půl roku, jednak bude hra levnější, ale hlavně vydají několik patchů, které vylepší celou hru včetně nestabilní framerate, což už je u těchto her po vydání snad pravidlo než výjimka.

+5/−2
30.10.2017 19:20

Z35d48e85n59ě67k 46K51r81a78u37s 9286380722600

tohle je z jinyho zdroje "Denuvo v Assassin’s Creed: Origins, který vyšel v pátek, je zatím neprolomené. Dnes víme, proč tomu tak je. Skupina Revolt tvrdí, že Ubisoft vylepšil Denuvo a do protipirátské ochrany zahrnul ještě VMProtect. Díky tomu nebylo Denuvo u Origins ještě prolomeno, má to však jeden vedlejší účinek.

Vedlejším účinkem je větší zátěž procesoru. V prohlášení skupina Revolt tvrdí, že vylepšené Denuvo zatěžuje procesor o 30 až 40 procent. "

0/−4
30.10.2017 20:52

K72a65r85o50l 92S82e20f36c67i83k 2676460235208

Pokles snimkovani je i na PS4 PRO + par tech.chyb

0/0
31.10.2017 0:19

Z50d92e75n85e75k 63H13l48a51d66i29k 5245246220

Je to umyslna a ucelova fake news od warezaku.

+1/0
1.11.2017 6:53

M31a92t44t36e67o 23K14o43u94n84o58v33s82k98y 1790121908313

Tak zatím vyloženě negativní recenze jsem nikde nečetl. Nejsem extra fanoušek AC, ale pro zpestření je to fajn. Počkám na nějakou slevu a jdu do toho.

+1/0
30.10.2017 16:12

M32i41l41o85š 61K42r61u19m57p 2344247294

o Vánocích tipuju slevu 10%, to už se vyplatí

+1/0
30.10.2017 19:50

M31i77l68o96š 15K74r49u41m77p 2104157164

ten starověký Egypt má fakt hodně modernistickou architekturu;-D

https://1gr.cz/fotky/idnes/17/103/org/OZ6efbc4_AssassinsCreedOrigins_20171029191408.jpg

0/−3
30.10.2017 14:04

Z96d89e36n51e80k 13H67l48a74d97i91k 5825806450

Na obrazku je helenisticky a rimsky vliv. Egypt byl pod vladou reckych Ptolemaiovcu a tehdejsi architektura byl takovy kulturni mix. Tohle se odehrava v době před rimskou nadvládou a to vypadal Egypt jinak nez za stary rise.

+8/0
30.10.2017 19:08

M40a12r73t57i65n 79Č29e75r62v80e64n84ý 3926157621581

No, já tak unešený po 17ti hodinách a 25% postupu nejsem. Hra vypadá pěkně, ne že né, má zajímavý soubojový systém, ale postrádá bohatost Syndicate. Zatím je to vesměs spousta prázdného prostoru kde trávíme spousty časů přebíháním.

To že si můžeme upravit charakter podle způsobu boje, který nám vyhovuje je spíše blbost. Tohle je primárně rubačka a ani ty specky nejsou nijak úžasné. Inteligence NPC je občas hodně tragická. A právě ta dost omezuje možnosti hrát jinak.

Co mě nejvíce zklamalo, je, že vývojáři tvrdili, že v průběhu budeme moci hrát za vícero postav. Zatím jsem teda takovou možnost neměl. Bayek mohl fungovat jako rámcová postava na příběh, ale proč nemůžu při questění vedlejších úkolů v Alexandii používat Ayu nechápu. Ale třeba k tomu dojde v dalším půběhu.

+1/−1
30.10.2017 10:06

M52a32r35e34k 87S71e15l20i38n53g66e74r 5539337846856

Jak presne vypadala bohatost Syndicate? Ja jen, ze uz si na nejakou bohatost v tomhle pripade nepamatuju.

+4/0
30.10.2017 10:37

G26a69b43r46i67e30l 43H34o85r30t36e55n 9861949203614

Místo písku a skal byla architektura.:-)

0/0
30.10.2017 11:19

M85a25r55t68i56n 55Č56e67r95v62e29n22ý 3226547311391

Vše bylo natěsnané Lidé budovy, pěkné rozdíly v architektuře čtvrtí. To z tohoto dílu prostě necítím. Chápu, že to je prostě tím, kdy se ty hry odehrávají, ale i tak. Tam navíc mělo cenu hrát na stealth. Bylo kde se skrývat a i protivníci jednali, tak že to mělo smysl. Tady jdou tupě na porážku.

0/0
30.10.2017 11:37

J94a77n 68Š33l70é25g90l 8312870108483

Ten Londýn byl hodně živé město... upřímně nejlepší herní svět co se týká simulace "života" v něm. I GTA V vypadá dost chudě proti Syndicate.

0/0
30.10.2017 14:52
Foto

L66u44k59á33š 42N43o14v88o38t77n26ý 6396697238748

Hraju teď Unity (byl ve výprodeji) a Londýn v Syndicate mi oproti Paříži v Unity připadá nyní vyloženě jako opuštěné město :) Samozřejmě fps dostává díky tomu v Unity dost na frak.

0/0
30.10.2017 19:23

J50a14n 10Š31l22é41g98l 8962590188363

Zkuste se zaměřit na ten život. Těch věcí co se děje v Londýně je mnohem víc.... opravdu v tomhle ohledu si myslím, že tam je posun. Unity měly davy skandujících lidí, ale dělali pořád to samé.

0/0
31.10.2017 9:11

T85o89m69á34š 33R80a55d17n88i33c 2463388854781

Unity mělo hlavně soubojový systém, kde vám bez využití hallucinogenních šipek a kouřových bomb dali 4 soupeři prostě na frak. Super změna proti supermanovi Edwardovi. Jak je na tom origins?

0/0
1.11.2017 6:06

T17o65m92á60š 78B48r97o20ž94k74a 8852314656877

V podstatě stejně, zkuste si vlézt do pevnosti bez tichého plížení tzv. na férovku a dostanete stejně na frak bez používání podobných vychytávek. Zde je třeba využívat úskoků a štítu a stejná taktika nefunguje proti všem a vždy a když jich bude kolem Vás třeba 5, tak utočí najednou a někdy se i pěkně doplňují, takže někdy tak trochu dark souls (ale jenom někdy :-)) Uspávací šipky a kouřové bomby jsou i tady plus jiné vychytávky. Unity jsem nehrál, takže nevím jak to bylo tam, ale oproti black flag (moje poslední) celkem posun.

0/0
3.11.2017 13:13

H16o67n46z98a 25K16a56h24o28v13e54c 1446834624

Hra je to úžasná. Zatím mám nahráno 10 hodin. Můžu jen doporučit :)

+1/0
30.10.2017 9:06

J34a51r13o74m23i52r 14P75e15s46e80k 9693385754931

Stale mi z ubisoftu nedorazila sberatelka zacinam byt nervozni. Vypada to prekrasne

+1/0
30.10.2017 5:33

G94a47b11r24i66e10l 30H85o47r23t79e31n 9921479883164

Balík mi dorazil ve čtvrtek (Dawn) a dorazil by o den dřív, kdyby na centrále DHL v Německu pracoval někdo, kdo umí číst a psát - chybná adresa a z telefonního čísla prvních devět číslic (+420 XXX XXX). Čili doporučuji si to zkontrolovat, podle diskuzních fór některým lidem kvůli nedoručitelnosti zrušili objednávku.

0/0
30.10.2017 9:12

J43o63s44e85f 53Č70i20h17á22k 7831409620106

Musím uznat, že hra vypadá krásně. Pokulhává umělá inteligence, kde mordujete strážce a vedle stojící kolega to nevidí. Velbloud má stejné pohyby jako kůň :-) Mikro transakcí se už asi nezbavíme, ale když si nimi chce někdo kazit hru, budiž.

0/0
30.10.2017 4:54







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.