Diskuse k článku

RECENZE: Starověký Egypt v Assassin's Creed Origins vás pohltí

Mimořádně rozlehlý a krásný, takový je starověký Egypt v podání nejnovějšího dílu slavné série Assassin's Creed. Hra klade větší důraz na prvky z her na hrdiny a nabízí hráčům větší svobodu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

A61l21o81i63s 32S92e29č60k79á37r 4432300930628

Starověký Egypt byl v Serious Samovi (2001) ;-)

0/0
2.11.2017 12:19

H67y78n19e61k 19M59r11t10v71ý 2860837169141

nechápu co zrovna na této hře lidi tak baví. ovládat šermujícího panáčka zezadu a hopsat tam s ním jak s larou croft... :-)

0/−1
1.11.2017 9:09

M33a71r55t87i27n 40R29a63j69s51k47u79p 6792988935186

Recenze na pikaču, 80% má dostat výborná hra, což tohle není ani zdaleka. Proč v recenzi není zmínka o ubohých animacích (teleportace na velblouda, neexistující animace pro looting, atd)? Proč v minusech není obchodní model, kdy osekaná hra stojí 60€ a plná hra stojí 90€? Výborná grafika? Kde přesně, v který konkrétní pasáži? Já vidím generickej vizuál co je úrovní detailů a efektů na urovni dnešních her, takže normální průměr pro dnešní hru. 50%, čus, a kdo pošle prachy Ubisoftu je zkočkytrus

+1/−6
31.10.2017 12:38

M12a78r92t75i95n 64R41a84j40s41k24u48p 6402288685116

na ja, fanboys už úřadujou a mínusujou :D ale že by napsali co přesně na mým příspěvku není pravdivý, to ne. tady když příspěvek dostane minusy, tak je to známka toho, že je pravdivej. ale co taky čekat od žumpy jako bonusweb.

0/0
1.11.2017 10:29

G21a33b55r25i69e56l 86H55o30r83t25e41n 9391819193654

Ono se vám toho moc racionálně napsat nedá, vzhledem k tomu, že jste hru maximálně tak zahlédl z dálky, takže píšete o ptákovinách.

Animace nasedání na velblouda je naprosto v pořádku, stejně jako na koně. Ano, občas hra nedokáže synchronizovat pozice postavy a zvířete, takže není animace dokonalá, ale to mi fakt nevadí. Co se týče animace lootu, díky bohu za to, že už ve hře není propracovaná animace z předchozích dílů. Vidět ji milionkrát skutečně nikdo nepotřebuje a zkrácení lootu na rychlý pohyb bohatě stačí. Co se týče celé a necelé hry, patrně narážíte na placená DLC. Já mám skoro dohráno BEZ jakýchkoliv DLC misí (jen s předměty z nich, mám kolektorku) a v příběhu nechybí vůbec nic.

Hra jednoznačně má pár nedostatků, ale 8/10 si zaslouží.

+3/0
2.11.2017 7:51

M91a97r91t93i17n 20H49r91o86m25á56d12k90o 7886446107502

No, paráda je, že hra má ochranu Denuvo, kterou Ubisoft vylepšil implementací další vrstvy ochrany VMprotect, která vytěžuje procesor na 30-40%. Takže to kolísání frameratu může být tou ochranou a ne vlastní chybou hry. ;-€

+1/−3
31.10.2017 9:00

Z36d55e33n83e34k 61H24l32a71d91i79k 5325116120

Zopakuju, je to umyslna a ucelova fake news od warezaku.

+1/0
1.11.2017 6:54

J30o74s32e50f 47J33u61h90á70s41z 1689982228

Mam zatim 25% za 11 hodin - hra vypada nadherne, bavi me se jen tak projizdet krajinou na velbloudu, ale revoluce to neni. Zbrane jiz nejsou unikatni, coz ztratilo sve kouzlo. Zatim jsem se 2x probudil z Animu a neni tam zadna Assassinska pribehova linka, coz mi taky chybi. Pribehova linka v soucasnosti me nebavi, ta lesba je mi zatim vicemene nesympaticka. Tak uvidime, jak se to zmeni.

0/0
31.10.2017 2:02

J53o94s66e84f 82J74u14h83á57s35z 1419392828

Jinak za sebe jeste dodam, ze hra mi bezi na ultra s framerate 60+ bez sebemensich zaseku nebo grafickych glitchu. Asi dvakrat jsem si vsimnul, ze NPC stoji "nakrivo" a behem pribehu obcas preskakuji dialogy, ale nic dalsiho me zatim netrapi.

0/0
31.10.2017 2:05

J68a32n 24K39o26h89l 4833947801794

U mě zatím spíš rozporuplné pocity. Jako pohádka z orientu to není špatný, prostředí je pěkný, hra běží i na ultra high detaily naprosto parádně a bez chyby. Ale návrat k lepším dílům ze série to fakt není.

0/0
30.10.2017 21:10

G50a50b20r48i58e64l 23H64o83r21t17e29n 9651859193154

Důležité je to "zatím". Po druhém probuzení z Animu (lvl 22) to vypadá, že jsem zatím absolvoval jen tutorial - snad nebudu zklamaný.

Jinak to zatím hraju jako otevřený svět Prince of Persia. Ve hře jde dokonce i jeden z jeho kostýmů.:-)

0/0
30.10.2017 21:40
Foto

L28u27k54á93š 43N92o67v77o11t46n60ý 6546517848138

Jako obvykle u Ubisoftu je lepší počkat půl roku, jednak bude hra levnější, ale hlavně vydají několik patchů, které vylepší celou hru včetně nestabilní framerate, což už je u těchto her po vydání snad pravidlo než výjimka.

+5/−2
30.10.2017 19:20

Z40d73e54n25ě74k 43K25r49a69u92s 9506290312620

tohle je z jinyho zdroje "Denuvo v Assassin’s Creed: Origins, který vyšel v pátek, je zatím neprolomené. Dnes víme, proč tomu tak je. Skupina Revolt tvrdí, že Ubisoft vylepšil Denuvo a do protipirátské ochrany zahrnul ještě VMProtect. Díky tomu nebylo Denuvo u Origins ještě prolomeno, má to však jeden vedlejší účinek.

Vedlejším účinkem je větší zátěž procesoru. V prohlášení skupina Revolt tvrdí, že vylepšené Denuvo zatěžuje procesor o 30 až 40 procent. "

0/−4
30.10.2017 20:52

K13a45r15o34l 97S71e39f10c47i85k 2816720195128

Pokles snimkovani je i na PS4 PRO + par tech.chyb

0/0
31.10.2017 0:19

Z96d20e71n79e79k 80H43l74a49d21i74k 5885786570

Je to umyslna a ucelova fake news od warezaku.

+1/0
1.11.2017 6:53

M60a53t24t70e14o 74K65o40u36n55o78v54s12k92y 1860711528643

Tak zatím vyloženě negativní recenze jsem nikde nečetl. Nejsem extra fanoušek AC, ale pro zpestření je to fajn. Počkám na nějakou slevu a jdu do toho.

+1/0
30.10.2017 16:12

M41i27l38o96š 23K69r47u87m87p 2624337404

o Vánocích tipuju slevu 10%, to už se vyplatí

+1/0
30.10.2017 19:50

M44i29l24o77š 56K33r24u77m96p 2524707704

ten starověký Egypt má fakt hodně modernistickou architekturu;-D

https://1gr.cz/fotky/idnes/17/103/org/OZ6efbc4_AssassinsCreedOrigins_20171029191408.jpg

0/−3
30.10.2017 14:04

Z63d92e34n76e87k 55H12l95a55d42i70k 5495596470

Na obrazku je helenisticky a rimsky vliv. Egypt byl pod vladou reckych Ptolemaiovcu a tehdejsi architektura byl takovy kulturni mix. Tohle se odehrava v době před rimskou nadvládou a to vypadal Egypt jinak nez za stary rise.

+8/0
30.10.2017 19:08

M82a75r82t25i21n 41Č10e91r36v64e75n55ý 7683722937556

No, já tak unešený po 17ti hodinách a 25% postupu nejsem. Hra vypadá pěkně, ne že né, má zajímavý soubojový systém, ale postrádá bohatost Syndicate. Zatím je to vesměs spousta prázdného prostoru kde trávíme spousty časů přebíháním.

To že si můžeme upravit charakter podle způsobu boje, který nám vyhovuje je spíše blbost. Tohle je primárně rubačka a ani ty specky nejsou nijak úžasné. Inteligence NPC je občas hodně tragická. A právě ta dost omezuje možnosti hrát jinak.

Co mě nejvíce zklamalo, je, že vývojáři tvrdili, že v průběhu budeme moci hrát za vícero postav. Zatím jsem teda takovou možnost neměl. Bayek mohl fungovat jako rámcová postava na příběh, ale proč nemůžu při questění vedlejších úkolů v Alexandii používat Ayu nechápu. Ale třeba k tomu dojde v dalším půběhu.

+1/−1
30.10.2017 10:06

M22a70r56e73k 14S88e91l59i41n84g65e77r 5969727796636

Jak presne vypadala bohatost Syndicate? Ja jen, ze uz si na nejakou bohatost v tomhle pripade nepamatuju.

+4/0
30.10.2017 10:37

G40a73b56r41i61e84l 21H69o78r37t37e57n 9311289823184

Místo písku a skal byla architektura.:-)

0/0
30.10.2017 11:19

M50a43r71t24i74n 55Č58e89r25v51e39n54ý 7633132287566

Vše bylo natěsnané Lidé budovy, pěkné rozdíly v architektuře čtvrtí. To z tohoto dílu prostě necítím. Chápu, že to je prostě tím, kdy se ty hry odehrávají, ale i tak. Tam navíc mělo cenu hrát na stealth. Bylo kde se skrývat a i protivníci jednali, tak že to mělo smysl. Tady jdou tupě na porážku.

0/0
30.10.2017 11:37

J11a45n 80Š21l40é41g69l 8102100778463

Ten Londýn byl hodně živé město... upřímně nejlepší herní svět co se týká simulace "života" v něm. I GTA V vypadá dost chudě proti Syndicate.

0/0
30.10.2017 14:52
Foto

L75u40k69á41š 58N76o25v43o34t57n14ý 6176817828418

Hraju teď Unity (byl ve výprodeji) a Londýn v Syndicate mi oproti Paříži v Unity připadá nyní vyloženě jako opuštěné město :) Samozřejmě fps dostává díky tomu v Unity dost na frak.

0/0
30.10.2017 19:23

J88a31n 40Š57l66é59g80l 8362220508163

Zkuste se zaměřit na ten život. Těch věcí co se děje v Londýně je mnohem víc.... opravdu v tomhle ohledu si myslím, že tam je posun. Unity měly davy skandujících lidí, ale dělali pořád to samé.

0/0
31.10.2017 9:11

T51o75m80á43š 71R45a37d79n27i29c 2833918624391

Unity mělo hlavně soubojový systém, kde vám bez využití hallucinogenních šipek a kouřových bomb dali 4 soupeři prostě na frak. Super změna proti supermanovi Edwardovi. Jak je na tom origins?

0/0
1.11.2017 6:06

T29o77m69á51š 92B62r96o79ž50k20a 8392524426287

V podstatě stejně, zkuste si vlézt do pevnosti bez tichého plížení tzv. na férovku a dostanete stejně na frak bez používání podobných vychytávek. Zde je třeba využívat úskoků a štítu a stejná taktika nefunguje proti všem a vždy a když jich bude kolem Vás třeba 5, tak utočí najednou a někdy se i pěkně doplňují, takže někdy tak trochu dark souls (ale jenom někdy :-)) Uspávací šipky a kouřové bomby jsou i tady plus jiné vychytávky. Unity jsem nehrál, takže nevím jak to bylo tam, ale oproti black flag (moje poslední) celkem posun.

0/0
3.11.2017 13:13

H65o48n28z29a 34K16a11h43o10v62e21c 1756374644

Hra je to úžasná. Zatím mám nahráno 10 hodin. Můžu jen doporučit :)

+1/0
30.10.2017 9:06

J63a56r96o68m10i37r 88P88e38s43e58k 9523355104641

Stale mi z ubisoftu nedorazila sberatelka zacinam byt nervozni. Vypada to prekrasne

+1/0
30.10.2017 5:33

G51a90b38r27i71e40l 97H98o59r85t61e95n 9291249573754

Balík mi dorazil ve čtvrtek (Dawn) a dorazil by o den dřív, kdyby na centrále DHL v Německu pracoval někdo, kdo umí číst a psát - chybná adresa a z telefonního čísla prvních devět číslic (+420 XXX XXX). Čili doporučuji si to zkontrolovat, podle diskuzních fór některým lidem kvůli nedoručitelnosti zrušili objednávku.

0/0
30.10.2017 9:12

J64o96s43e33f 53Č51i38h24á52k 7381379150686

Musím uznat, že hra vypadá krásně. Pokulhává umělá inteligence, kde mordujete strážce a vedle stojící kolega to nevidí. Velbloud má stejné pohyby jako kůň :-) Mikro transakcí se už asi nezbavíme, ale když si nimi chce někdo kazit hru, budiž.

0/0
30.10.2017 4:54



Najdete na iDNES.cz