Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Že nám zkazili Mafii? To jste neviděli, co udělali Poslovi smrti

Tak tohle se nepovedlo. Restart původní české značky Posel Smrti se v rukou německých autorů stal žhavým aspirantem na průšvih roku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P93e16t39r 15L84i10n79h86a19r56t 2278694224683

Tahle hra je průjem (nahraďte expresivnějším synonymem, které neprošlo zdejší cenzurou jako příliš vulgární). Omlouvám se za takovouhle expresivnost, ale byl to nejčastější výraz, který mě při hraní této hry napadl. To, co KingsArt provedli s touhle legendární sérií je do nebevolající... Hned po spuštění jsem si připadal jako v Tomb Raideru, akorát s dědulou namísto sličné Lary. Psoléze už se to přeplo více do adventurna, ale stejně. Připadá mi, jakoby tvůrci nevěděli, jestli chtějí vytvořit adventuru nebo interaktivní film (po vzoru Telltale). Každopádně tahle hra nefunguje ani v jedné oblasti. Naprosto děsivé ovládání určené leda tak pro konzole po celou dobu otravuje hraní, chození prostřednictvím kláves je nepřesné a matoucí, což je hodně otravné a v jedném puzzlu vyžadujícím přesnot pohybu doslova vražedné. Ruku v ruce s tím jde náplň hry povětšinou sestávající s bezcílného bloumání po baráku a přilehlém okolí ve snaze nalézt, co se kde změnilo či je zrovna aktivní. Pár slušných puzzlů bohatě vyrovnávají nesmyslné akční sekvence či "duchové vize", u kterých jsem si nejčastěji říkal slovo zmíněné v úvodní větě. Příběh je hodně plytký a nezajímavý, přiznávám, že jsem občal měl problémy se zorientovat, kdo je kdo v rodině a o kom se zrovna mluví.

Je to velká škoda, KingArt už v minulosti prokázali, že dokážou udělat pěknou adventuru. Ani zde není prostředí vůbec špatné, po technické stránce (grafika, dabing, zvuky) a v některých chvílích i atmosféra nejsou až tak špatné. Ale příšerné ovládání, sledování černé obrazovky při zdlouhavém čekání při nahrávání mezi jednotlivými obrazovkami, nezajímavá herní náplň a množství protivných akčních mačkacích sekvencí z toho dělají brak, který není hoden sérii Posel Smrti/Black Mirror. Ještě, že je hra krátká a tak jsem se s ní nemusel trápit déle než jeden nedělní večer.

0/0
5.12.2017 12:06

M11a10r63t92i57n 37H25a84l18i56l18o82v57i22č 3533495283829

To je ta výhoda, mít starou kraksnu doma (myslím počítač) a nehrát nové hry. Pak můžu předstírat že takový šity nevznikají a neexistují a Posel smrti má jen tři skvělé díly (a vystačil by si s jedním prvním geniálním).

+1/0
29.11.2017 0:00

R70o79m27a43n 11V53o75c11e69t43k55a 9513181596798

Prosím o radu, mám originál koupenou hru Posel smrti na CD - má to právě i nějakou ochranu se kterou jsem měl už dříve problém na tuším XPčkách na w10 to neumím rozchodit, vždycky když vidím - čtu o PS, tak si říkám, zahrál bych si ho.

Poradí mi někdo???

0/0
28.11.2017 21:20
Foto

H64o79n36z29a 64S53r51p 9764183972818

Ajaj, na tehdejší Starforce si pamatuji moc dobře. Už tenkrát s tím bylo spoustu problémů, pamatuji, že jsem musel odpojovat kabely od vypalovačky, aby se hra vůbec spustila.

+1/0
28.11.2017 21:44

P96e11t52r 66L43i69n37h43a98r41t 2508674984203

Už po shlédnutí prvních videí jsem začal mít strach, že to nedopadne dobře. Ale že to bude až takový propadák, jak to popsal Honza, jsem nečekal. O to víc škoda, že to potopili tvůrci, kteří v minulosti již dokázali, že umí udělat dobrou adventuru.

+1/0
28.11.2017 18:35

R27o55b67e80r38t 65B47o57d13ó 2915411261293

Odpad! ;-D Mohli klidně přijít s novou značkou a zkriplit jí. Strašidelnejch baráků tu už bylo. Co přijde dalšího na řadu? Phantasmagoria do Nintenda?

+3/0
28.11.2017 11:37

A62n39t29o12n19í44n 28Ž55o73h58a 2125100858236

Nejprve jsem měl radost, jak hru ale postupně ukazovali (a že toho moc vlastně neukázali a už jen to mi začalo být divné), tušil jsem, že je zle. I úryvky dialogů co jsem slyšel mi přišli extrémně stupidně napsané. Původně jsem chtěl koupit, ale budu dělat, že tahle hra neexistuje...

+6/0
28.11.2017 11:05
Foto

P74e60t47r 24N22o36v19á47k 9966833948781

Letošním největším zklamáním stejně zůstává Syberia 3...

0/0
28.11.2017 11:05

P41e43t49r 96K59o34p26l49í74k 7147788389415

Já bych to tak černě neviděl. Právě jsem ji dohrál a docela to ušlo - už je na to patch, který přidává ovládání myší. Ten příběh byl v prvních dvou dílech taky nic moc, sundejme růžové nostalgické brýle a přiznejme si to. ;-)

0/0
29.11.2017 12:29

A32n79t63o52n96í64n 80Ž52o52h72a 2955640778296

Nevím proč si to přiznávat, když to není pravda. Posel Smrti byl právě díky příběhu tolik oceňovaný. Podle mě (a většiny ostatních si troufám tvrdit) byl ten příběh naprosto úžasně napsanej a působil dost přirozeně a uvěřitelně. Z původní trilogie si myslim, že Posel Smrti 1 vyhrává prakticky ve všem.

0/0
30.11.2017 17:18

P89e19t24r 41K45o16p39l12í83k 7167758979765

Já jsem psal o Syberii 3. :)

+1/0
30.11.2017 19:11

J82a45k48u69b 80B18o81h89o55n55ě94k 8105286249367

Jo, udělat dobrou detektivní hru není jen tak. Dokonce i Frogwares v Devil's Daughter přichází s podivnými úkoly a nedotaženým příběhem a to mají za sebou dlouhé zkušenosti a skvělá hodnocení :-)

0/0
28.11.2017 9:20

O88n70d53ř41e81j 15M36a40r59e72k 2432317112295

jeden by řekl že práce recenzenta jsou jen " samé přehlídky, parády...." ale ono je to taky brodění se v herním bahně ;-D

+16/0
28.11.2017 8:34

M95a56r75t98i86n 96B16e14r12a24n 6569945396431

No nevim, původní Posel smrti byl sice dobrá hra, ale "nejlepší česká"? Už jen ten výrazný "pixel hunting" mě tam štval...

0/−6
28.11.2017 8:11

T62o29m41á26š 91J13a23r23e62š 4442254710

Možná bych to za 5 euro poslaných na steam peněženku 1x spustil a po minutě odinstaloval... :-) Ještě že tu máme ty placený recenzenty co podobné hnusy odehrajou za nás. Raději vytáhnou ze sklepa starý notebook a pustim si Legend of Kyrandia, nebo Polda 1 to jsou moje nej. adventury - a to ten žánr moc nehraji.

+5/0
28.11.2017 7:41

G56a15b87r96i47e86l 80H69o59r97t28e11n 9401269293844

Oživování prastarého notebooku netřeba, zkuste DOSBox.:-)

+1/0
28.11.2017 10:58

K67a39r84o86l 75S92e76f39c41i27k 2396970165818

nebo si kupte stary notebook pres ebay. Za 50€ muzete ziskat zajimave veci :-);-D

0/0
28.11.2017 15:33

M93a41r82t25i50n 11H25a15l76i68l24o68v82i64č 3113405853749

Mno tak Polda 1 byla docela hovadina už v době vzniku. Na druhou tu pointu člověk jen tak nezapomene :-)

+2/0
28.11.2017 23:58

M83i37r55o32s58l38a94v 63S38t58a65s29t56n82y 7624773146861

Tím Poldou jste tomu nasadil korunu ;-D

0/0
29.11.2017 16:02
Foto

L27u24k75á28š 69N62a61v25a72r16a 2198228381109

Pěkně napsaná recenze. R^

S užíváním celé stupnice rozhodně souhlasím, ale osobně si myslím, že za tuhle prasárnu si nezaslouží víc jak 15%.

+8/−2
28.11.2017 0:39

L41e63o23š 78V35e70r82n53e30r 4864720656483

To rozhodně. Prznění legendy a svých předchůdců se musí do hodnocení projevit. Už jen ta skutečnost že hra parazituje na obchodním jménu legendárně úspěšnější hry.

+3/0
28.11.2017 10:23







Najdete na iDNES.cz