Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Far Cry 5 nezklamal, boj proti násilné sektě je zábava až do konce

V americké Montaně nemají jen krásnou přírodu, ale také násilnou sektu, která se připravuje na konec světa. Kromě spousty střílení očekávejte řadu podivínů a bizarních historek. Zkrátka další Far Cry, od kterého přesně víte, co čekat. V dobrém i ve zlém.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

J59a33n 73H59o96l14o46v83s95k55ý 6597829401

U Far Cry 5 mám trochu smíšené pocity. Je to rozhodně dobrá a dost zábavná hra, to bezesporu. Ale má i několik výraznějších záporů. Jednak se po žádné silnici nemůžete projít či projet, aniž by na Vás hned neútočili enemáci. Po nějaké době už je neustálý příval nepřátel směšný a otravný. Za druhé mám velký problém se zařazením hry do USA, protože na téhle sérii byla zábava mimo jiné lokalizace do exotiky. Americké reálie si neustále říkají o konfrontaci s realitou, z níž jasně vyplývá, že podobné dlouhé krvavé dobrodružství je v USA nemožné. Přitom šlo americkou sektu a exotiku klidně skloubit, např. nejkrvavější důsledky sekty byla smrt 918 členů americké sekty v jihoafrické Guyaně roku 1978. Za třetí jinak skvělý příběh pokulhává, když hlavní postavu asi stokrát unesou a nezabijí ji, načež ona vždy nějak uteče. Taky je tam málo docela málo zbraní. Takže s hodnocením zatím váhám.

0/0
10.4.2018 1:44
Foto

J88a67n 29H74o38l80o89v43s12k81ý 6657469711

Ještě bych zapomněl na špatně zvládnuté gore, prostě důsledky zásahů na těle protivníka, které jsou navzdory ratingu minimální a nepromakané. To mě štve dost.

0/0
10.4.2018 2:03

K65a79r17e18l 97M83a56r84e53k 5115282403502

Když jsem hral FC3 a FC4 tak jsem se fakt neubranil pocitu, že to jsou úplně stejné hry, jen jiné prostředí, stejne postavy, jen místo černé textury je modra. FC primal jsem radsi nekupoval. Jak to je s FC5? Je to pro ty co nikdy žádného FC nehrali nebo je to i pro co hráli některý z předchozích dílů?

0/0
2.4.2018 0:47

H75o23n87z54a 16K93o28v38á16ř 5712840916971

Já Primal také nekupoval a FC4 jsem nedohrál (nějak mě to nebavilo oproti FC3). Nicméně tento díl musím pochválit a dost často jsem se od něho nemohl ani odtrhnout. Přijde mi, že se zbavili toho, co mě ve FC4 nebavilo a že jsem z toho měl takový svěžejší pocit.

0/0
2.4.2018 9:54

L74u26k61á25š 30Č90e92r60n41ý 2797148878471

Jenže o tomhle je Far Cry, vždy to bude stejný základ, jen jiné prostředí, lepší grafika a celkově propracovanější, co by jste chtěl na tom jiného? Ono pak už by to nebylo Far Cry

+1/0
2.4.2018 9:56

R60o97b83e13r24t 27A56d96á39m24e30k 5247370591

Jednička byla docela hardcore střílečka na ostrovech s emzákama. V době kdy vyšla, to byla jedna z mých nejoblíbenějších her. Když se mi dostala do rukou dvojka, myslel jsem, že jsem omylem nainstaloval nějaký simulátor safari. Trojka už byla lepší, ale už to nebyl Far Cry. Čtyřka a pětka na jedno brďo nemlych to samý. Prostě Far Cry byl jenom jeden. Tím neříkám, že jsou to špatné hry, ale není to nic pro mě.

+1/−1
30.3.2018 20:17

S53t36a73n44i33s16l84a80v 68K90v84a96s49n57i24č80k17a 1491278560660

Přesně moje slova, Far Cry 5 je o ničem !! RvRvRv

0/0
23.4.2018 9:42

V51e76r85o46n94i15k63a 42P18r86o53c39h53á23z54k22o12v43á 4335418599577

Jako bych četla o hře Tom Clancy Wildlands. Obrovský svět, který zabere hodně času a zhruba v půlce už budu nervózní, že jen jezdím z místa na místo a sbírám kdejaké předměty, ale v příběhu jsem se už týden nehla. Nemusí to být špatná hra, jen princip je pořád to samé dokola. Koupím si ji, až bude stát 500, dřív to nemá cenu. Mnohem větší radost mi přinese nový god of war.

+12/−1
28.3.2018 14:11

J81a98k49u17b 86T42y94l86š 1958517751633

Moje řeč.. já si třeba minulej rok koupil na key4u FC3 a krásně jsem si ji dohrál... za krásných 450 Kč... o pár lep později ale nic mi neuteklo... bohužel FC4, FC Primal a FC5 na mým kompu bohužel nespustím... tak mi zbývá sledovat jen Lets playe.. a na FARCRY neni nikdo lepší než Agraelus ;-D;-D;-D

+3/−6
28.3.2018 11:24

T41o43m14á82š 53V89e90s85e24l16ý 1922622193736

Loni FC3 za 450? To jste solidně přeplatil....

+8/0
28.3.2018 13:30

P42e22t27r 29T34y46č42k90a 6285132469552

Za tu cenu jsem kupoval FC4 na PS4.

+3/0
28.3.2018 15:06

J97a75n 10N22á10d56v87o76r59n22í77k 7973608785517

Jak mohl "přeplatit"? 8-o

+1/−3
28.3.2018 22:55

K68a71r67o92l 55S53e76f67c61i73k 2776310515278

a ja mnel FC3 zdarma pres jednu stranku. Skoda, ze redakce Bonuswebu je lina... i kdyz aspon reaguji na moje vyzvy v komentarech :-):-)

+1/0
28.3.2018 15:57

P98e52t84r 78H16o44c92h19m24a92n 2920166315951

450 za takovou nudnou starou plečku?

Za to se dal v té době koupit třeba třetí Zaklínač, a to je úplně jiná liga.

0/−5
28.3.2018 19:51

P82a98v49e31l 72P66o89s32p56í45š53i98l 3531984413605

Fc3 si takovyhle podcenovani fakt nezaslouzi, nemluve o tom, ze Witcher je trosku jinej zanr. Kam ti mam poslat klicenku?

+2/0
28.3.2018 22:55

J35i78ř66í 34J42u23ř35i22c80a 2718163751

Jo jo, toho jsem si koupil včera. A zjistil jsem, že ho nerozjedu v takové kvalitě abych si to užil. Tož počkám dalších pár let.

0/0
30.3.2018 21:54
Foto

L62u52k98á62š 47N55o70v77o74t38n98ý 6776597188308

Hry, které každý rok vyjdou v novém kabátu se vyplatí koupit s tak ročním zpožděním - člověk o žádný zážitek nepřijde (protože tam se nic překvapivého neděje) a naopak ušetří spoustu peněz.

Takhle jsem si koupil Wildlands za pár peněz a podobně to bude i u Far Cry 5. Koupit to za plnou cenu by mohl opravdu jenom skalní fanda nebo někdo, kdo nehrál žádný předchozí díl.

+12/0
28.3.2018 11:19

P37e43t62r 44T48y20č81k42a 6665362639712

A nebo někdo kdo to za půl roku prodá v bazaru a hra ho vyjde na stejné peníze jako když rok čeká.

+2/0
28.3.2018 11:47

M49i84l23a18n 91H93a82v56í93ř 4919544465

jak jde v bazaru prodat hru která je svázaná s Uplay účtem?

+3/−3
28.3.2018 13:16

P15e52t69r 81T60y50č66k56a 6815142159832

Na PS4 to jde.

+2/0
28.3.2018 15:07

M46i19l71a36n 52H70a66v95í21ř 4919984375

že to jde na nějaký minoritní platformě neberu, PC master race:-P;-)

+8/−4
28.3.2018 15:25

R88a24d90e85k 64J34a73h43o50d17a 3973422664213

Spousta lidí si pro takový případy prostě dělá novej účet.

0/0
28.3.2018 15:26

M59i16l85a95n 25H66a80v18í33ř 4549844215

to bych si nikdy nekoupil celý účet, původní majitel si přes support může kdykoliv vyžádat jeho vrácení. Kdysi mi takhle nějaký rusák ukradl Origin, dlouho jsem ho nepoužíval, koupil mi tam nějaký battlefied s datadiskem, když jsem to zjistil tak byl účet během pár minut zpátky můj (znalost bezpečnostních otázek), změnil jsem heslo a rusák měl smůlu.

U konzolových krabicovek to beru že to jde. V tomhle je PC trochu v nevýhodě, mám mraky dohraných her, který už pravděpodobně nikdy nezapnu a nedá se s nima dělat nic.

+1/0
28.3.2018 15:39

K51a31r86o50l 93S60e69f53c70i35k 2756690275788

no, ale proc nenapisete za kolik jste si ten ucet poridili? :-) takove ucty kde dostanete jenom meno + heslo predavaji za 3USD a nekteri vam daji nove jmeno a heslo v pripade problemu ;-D

0/0
28.3.2018 16:00

M41i50l95a11n 72H92a84v58í17ř 4889344945

nenapíšu, protože nevím, nikdy jsem se o to nezajímal. To už si tu hru můžu rovnou upirátit. Už jsem velkej kluk, vydělávám, tak mi nedělá problém vyvojářů přispět, pokud je to hra, která mě baví, tím že si jí koupím. U většiny her je poměr herní doba/cena hodně příznivý v poměru k tradiční zábavě jako třeba kino a hospoda.

+5/0
28.3.2018 16:05

K83a70r18o16l 66S41e79f23c53i91k 2296290575488

ne celkem :-) hrat multak pres legalne servery nemuzete s cracknutou verzi, ze tak? Prave v takovych pripadech si muzete poridit "lacne" nebo cracknute ucty od Cinanu/Rusu nebo z Indie za par kacek. Dostanete meno + heslo a hrate. Samozrejme se muze stat, ze "vas" ucet dostane ban nebo puvodny majitel si ho ziska spat....ale s tym musite ratat pri takovych cenach a puvodu :-P

+1/0
28.3.2018 16:48

P16e50t15r 44H60o30c54h49m11a75n 2820586825471

A proč bych to dělal? Kupuju si hru o kterou mám zájem a normálně za ní zaplatím a podpořím vývojáře.

+2/0
28.3.2018 19:55

P35e65t71r 79T60y68č65k85a 6825622289182

75 mil. prodaných konzolí a 650mil. prodaných her. No pěkně minoritní.

0/0
28.3.2018 20:32

M38i46l65a86n 57H75a80v25í54ř 4789174115

postnul bych obrázek Leonarda z BBT s cedulí co rád ukazuje Sheldonovi, ale nejde to :-)

0/0
28.3.2018 21:57
Foto

M39i30l17a39n 83M81i95c74h27á35l56e48k 1953786496641

pokud víš,že ji po dohrání budeš prodávat,vytvoříš si nový účet a potom přidáš i údaje k přihlášení,dělá se to tak i u jiných herních platformách.

0/0
29.3.2018 19:59
Foto

L31u81k41á22š 26N13o44v88o34t81n11ý 6316797868648

A no jo, já zapomněl, že někdo ještě kupuje fyzické nosiče ;)

+2/−1
28.3.2018 14:34

P78e15t94r 90T55y62č54k87a 6335552499892

Když jsou levnější tak proč ne.

+5/0
28.3.2018 15:06

P69e31t29r 41H28o75r38á51č79e72k 2417614227265

Já ty řeči o pořád stejné hře fakt nechápu? To si chce někdo koupit Far Cry co se bude hrát jako třeba The Last of US (skvělá hra). To ať si teda rovnou koupí něco jiného.. Jesně, že je fajn, pokud se hra zlepšuje, ale měla by se vyvýjet a vylepšovat ne páchat nějakou revoluci, jinak to přece nebude Far Cry.

Další věc je repetetivnost misí. To mi taky přijde jako celkem logická věc, pokud hra nabízí obsah na 40-50 hodin, tak je to v celku logické. Jde o to, aby obsah byl zábavný a aspoň trošku motivoval k postupu (ideální systém perků). Já naopak třeba nesnáším do střílečky montovat nějaký závod s autama, který je vždy mizerný, jen pro to, aby hra měla variabilnější mise.

+11/−5
28.3.2018 11:11

I71v50o 58D10i94v53i46l48a 2914698899

Z Fra Cry se stalo Call of Dutty. Každý rok stejná hra. Pokud si to ale fanoušci přejí proč ne. Pětka je ale podle mě zatím asi nejslabší díl. Příběh je neskutečně špatný, tak nějak pasující do dnešní bezpohlavní doby. A osobně jsem neměl po nějakých třech hodinách vůli pokračovat. Na půlhodinově střílení fajn, ale nic víc nic míň.

+4/−4
28.3.2018 10:43

I82v57a18n67k36a 53P87o70s62p53í29š13i62l68o12v14á 8574228972427

Každý rok? Od vydání čtyřky uplynuly čtyři roky a Primal je spin off.

+3/−1
28.3.2018 13:54

J62i39ř43í 45D81u47š74e54k 8542461321823

Doufám že to nebude nuda jako Far cry 3.

0/−9
28.3.2018 9:42

D36a70n37i91e79l 42S21o45b87o73t51a 9639274316550

Bude to stejná nuda jako všechny předchozí díly. Proto si to raději nekupujte. Já se na hru těším, stejně jako na minulé díly.

+11/0
28.3.2018 10:25

M73a21t77t78e86o 95K74o65u90n81o64v25s29k17y 1280951888913

Já se prostě pořád nemůžu zbavit dojmu, že je to pořád dokola, jen se mění prostředí a hlavní zaporák. Jak jsem psal včera, sleduju gameplaye na YT, takže doufám, že se to někde nějak zlomí. Pokud ne, vystačím si s 3, která se ke mně dostala, ani nevím jak :))

+5/−4
28.3.2018 8:35

P56a98v79e72l 61Š67e88n91í81t60k36o 5558200348344

Mně to vůbec nevadí a těším až mi hra přijde. Far Cry se mi moc líbil, tak doufám, že to Far Cry 5 bude taky.

+6/0
28.3.2018 9:22

T21i37b75o30r 22V10i83z60v54a62r83y 9494884893925

Trojku jsem hrál, nemůžu říct že to nebyla zábava, ale nebyl jsem schopný to dohrát...pořád to samé dokola, už to nudilo. Další díly už moc nelákají.

0/0
28.3.2018 9:22

R17o88m21a17n 37P77a97s93t48y26r21i96k 6147929145648

za co davat peníze za porad stejnou hru - to si radeji zahraju historickou obyčejnou zeldu na supernintednu a zabava je to 1000x vetsi nez tyhle paskvily

+2/−13
28.3.2018 8:25

M36a53r89t93i95n 90P29o67c79h56m24a28n 6278979822

Hrej si co chces, stejne to nikoho nezajima...

+5/0
28.3.2018 17:15

J48a12n 90N67á28d65v97o27r96n42í39k 7813818955877

Kyselé hrozny?

+1/0
28.3.2018 22:56



Najdete na iDNES.cz