Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Far Cry 5 nezklamal, boj proti násilné sektě je zábava až do konce

V americké Montaně nemají jen krásnou přírodu, ale také násilnou sektu, která se připravuje na konec světa. Kromě spousty střílení očekávejte řadu podivínů a bizarních historek. Zkrátka další Far Cry, od kterého přesně víte, co čekat. V dobrém i ve zlém.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

J55a30n 86H35o80l62o18v35s46k94ý 6347959721

U Far Cry 5 mám trochu smíšené pocity. Je to rozhodně dobrá a dost zábavná hra, to bezesporu. Ale má i několik výraznějších záporů. Jednak se po žádné silnici nemůžete projít či projet, aniž by na Vás hned neútočili enemáci. Po nějaké době už je neustálý příval nepřátel směšný a otravný. Za druhé mám velký problém se zařazením hry do USA, protože na téhle sérii byla zábava mimo jiné lokalizace do exotiky. Americké reálie si neustále říkají o konfrontaci s realitou, z níž jasně vyplývá, že podobné dlouhé krvavé dobrodružství je v USA nemožné. Přitom šlo americkou sektu a exotiku klidně skloubit, např. nejkrvavější důsledky sekty byla smrt 918 členů americké sekty v jihoafrické Guyaně roku 1978. Za třetí jinak skvělý příběh pokulhává, když hlavní postavu asi stokrát unesou a nezabijí ji, načež ona vždy nějak uteče. Taky je tam málo docela málo zbraní. Takže s hodnocením zatím váhám.

0/0
10.4.2018 1:44
Foto

J91a83n 98H34o94l50o62v86s45k14ý 6787459381

Ještě bych zapomněl na špatně zvládnuté gore, prostě důsledky zásahů na těle protivníka, které jsou navzdory ratingu minimální a nepromakané. To mě štve dost.

0/0
10.4.2018 2:03

K49a53r98e48l 59M36a45r15e41k 5275422763352

Když jsem hral FC3 a FC4 tak jsem se fakt neubranil pocitu, že to jsou úplně stejné hry, jen jiné prostředí, stejne postavy, jen místo černé textury je modra. FC primal jsem radsi nekupoval. Jak to je s FC5? Je to pro ty co nikdy žádného FC nehrali nebo je to i pro co hráli některý z předchozích dílů?

0/0
2.4.2018 0:47

H86o27n21z92a 68K41o97v28á83ř 5912570586131

Já Primal také nekupoval a FC4 jsem nedohrál (nějak mě to nebavilo oproti FC3). Nicméně tento díl musím pochválit a dost často jsem se od něho nemohl ani odtrhnout. Přijde mi, že se zbavili toho, co mě ve FC4 nebavilo a že jsem z toho měl takový svěžejší pocit.

0/0
2.4.2018 9:54

L84u45k20á26š 18Č89e51r90n68ý 2807478568731

Jenže o tomhle je Far Cry, vždy to bude stejný základ, jen jiné prostředí, lepší grafika a celkově propracovanější, co by jste chtěl na tom jiného? Ono pak už by to nebylo Far Cry

+1/0
2.4.2018 9:56

R69o37b86e52r81t 90A28d24á74m68e33k 5217200141

Jednička byla docela hardcore střílečka na ostrovech s emzákama. V době kdy vyšla, to byla jedna z mých nejoblíbenějších her. Když se mi dostala do rukou dvojka, myslel jsem, že jsem omylem nainstaloval nějaký simulátor safari. Trojka už byla lepší, ale už to nebyl Far Cry. Čtyřka a pětka na jedno brďo nemlych to samý. Prostě Far Cry byl jenom jeden. Tím neříkám, že jsou to špatné hry, ale není to nic pro mě.

+1/−1
30.3.2018 20:17

S40t52a64n61i50s89l56a50v 10K94v25a18s52n34i44č28k46a 1731468930710

Přesně moje slova, Far Cry 5 je o ničem !! RvRvRv

0/0
23.4.2018 9:42

V69e41r40o20n65i39k87a 20P75r85o14c97h84á20z47k13o28v95á 4665268289367

Jako bych četla o hře Tom Clancy Wildlands. Obrovský svět, který zabere hodně času a zhruba v půlce už budu nervózní, že jen jezdím z místa na místo a sbírám kdejaké předměty, ale v příběhu jsem se už týden nehla. Nemusí to být špatná hra, jen princip je pořád to samé dokola. Koupím si ji, až bude stát 500, dřív to nemá cenu. Mnohem větší radost mi přinese nový god of war.

+12/−1
28.3.2018 14:11

J91a37k72u48b 92T79y55l32š 1598747251423

Moje řeč.. já si třeba minulej rok koupil na key4u FC3 a krásně jsem si ji dohrál... za krásných 450 Kč... o pár lep později ale nic mi neuteklo... bohužel FC4, FC Primal a FC5 na mým kompu bohužel nespustím... tak mi zbývá sledovat jen Lets playe.. a na FARCRY neni nikdo lepší než Agraelus ;-D;-D;-D

+3/−6
28.3.2018 11:24

T69o21m34á51š 83V59e68s40e34l18ý 1202202663246

Loni FC3 za 450? To jste solidně přeplatil....

+8/0
28.3.2018 13:30

P95e25t27r 76T78y76č52k43a 6495132469272

Za tu cenu jsem kupoval FC4 na PS4.

+3/0
28.3.2018 15:06

J46a18n 63N52á35d39v81o52r49n36í78k 7763218175577

Jak mohl "přeplatit"? 8-o

+1/−3
28.3.2018 22:55

K86a12r82o26l 62S80e77f83c40i15k 2826940475888

a ja mnel FC3 zdarma pres jednu stranku. Skoda, ze redakce Bonuswebu je lina... i kdyz aspon reaguji na moje vyzvy v komentarech :-):-)

+1/0
28.3.2018 15:57

P36e70t30r 15H66o23c60h76m80a82n 2790376245731

450 za takovou nudnou starou plečku?

Za to se dal v té době koupit třeba třetí Zaklínač, a to je úplně jiná liga.

0/−5
28.3.2018 19:51

P68a46v49e64l 71P28o64s40p65í85š82i46l 3671334333465

Fc3 si takovyhle podcenovani fakt nezaslouzi, nemluve o tom, ze Witcher je trosku jinej zanr. Kam ti mam poslat klicenku?

+2/0
28.3.2018 22:55

J52i44ř43í 62J22u65ř57i71c54a 2928963201

Jo jo, toho jsem si koupil včera. A zjistil jsem, že ho nerozjedu v takové kvalitě abych si to užil. Tož počkám dalších pár let.

0/0
30.3.2018 21:54
Foto

L30u98k46á35š 65N14o24v92o64t27n32ý 6296347958148

Hry, které každý rok vyjdou v novém kabátu se vyplatí koupit s tak ročním zpožděním - člověk o žádný zážitek nepřijde (protože tam se nic překvapivého neděje) a naopak ušetří spoustu peněz.

Takhle jsem si koupil Wildlands za pár peněz a podobně to bude i u Far Cry 5. Koupit to za plnou cenu by mohl opravdu jenom skalní fanda nebo někdo, kdo nehrál žádný předchozí díl.

+12/0
28.3.2018 11:19

P44e31t29r 54T36y53č44k40a 6455922619602

A nebo někdo kdo to za půl roku prodá v bazaru a hra ho vyjde na stejné peníze jako když rok čeká.

+2/0
28.3.2018 11:47

M13i88l77a19n 77H31a54v19í66ř 4499574795

jak jde v bazaru prodat hru která je svázaná s Uplay účtem?

+3/−3
28.3.2018 13:16

P63e19t39r 80T34y22č24k38a 6265602239492

Na PS4 to jde.

+2/0
28.3.2018 15:07

M35i48l70a66n 85H68a11v42í14ř 4529214145

že to jde na nějaký minoritní platformě neberu, PC master race:-P;-)

+8/−4
28.3.2018 15:25

R86a18d53e97k 78J86a47h94o73d48a 3903272234623

Spousta lidí si pro takový případy prostě dělá novej účet.

0/0
28.3.2018 15:26

M15i33l77a33n 44H52a75v37í83ř 4399594865

to bych si nikdy nekoupil celý účet, původní majitel si přes support může kdykoliv vyžádat jeho vrácení. Kdysi mi takhle nějaký rusák ukradl Origin, dlouho jsem ho nepoužíval, koupil mi tam nějaký battlefied s datadiskem, když jsem to zjistil tak byl účet během pár minut zpátky můj (znalost bezpečnostních otázek), změnil jsem heslo a rusák měl smůlu.

U konzolových krabicovek to beru že to jde. V tomhle je PC trochu v nevýhodě, mám mraky dohraných her, který už pravděpodobně nikdy nezapnu a nedá se s nima dělat nic.

+1/0
28.3.2018 15:39

K32a96r48o25l 75S20e96f35c93i26k 2676260585398

no, ale proc nenapisete za kolik jste si ten ucet poridili? :-) takove ucty kde dostanete jenom meno + heslo predavaji za 3USD a nekteri vam daji nove jmeno a heslo v pripade problemu ;-D

0/0
28.3.2018 16:00

M22i28l75a85n 56H53a52v33í62ř 4779634805

nenapíšu, protože nevím, nikdy jsem se o to nezajímal. To už si tu hru můžu rovnou upirátit. Už jsem velkej kluk, vydělávám, tak mi nedělá problém vyvojářů přispět, pokud je to hra, která mě baví, tím že si jí koupím. U většiny her je poměr herní doba/cena hodně příznivý v poměru k tradiční zábavě jako třeba kino a hospoda.

+5/0
28.3.2018 16:05

K18a68r38o58l 34S23e47f90c63i50k 2556580725808

ne celkem :-) hrat multak pres legalne servery nemuzete s cracknutou verzi, ze tak? Prave v takovych pripadech si muzete poridit "lacne" nebo cracknute ucty od Cinanu/Rusu nebo z Indie za par kacek. Dostanete meno + heslo a hrate. Samozrejme se muze stat, ze "vas" ucet dostane ban nebo puvodny majitel si ho ziska spat....ale s tym musite ratat pri takovych cenach a puvodu :-P

+1/0
28.3.2018 16:48

P29e87t68r 88H64o60c73h15m39a56n 2610966815151

A proč bych to dělal? Kupuju si hru o kterou mám zájem a normálně za ní zaplatím a podpořím vývojáře.

+2/0
28.3.2018 19:55

P44e98t43r 70T60y94č12k38a 6965442909532

75 mil. prodaných konzolí a 650mil. prodaných her. No pěkně minoritní.

0/0
28.3.2018 20:32

M78i66l74a71n 71H27a22v75í34ř 4649634725

postnul bych obrázek Leonarda z BBT s cedulí co rád ukazuje Sheldonovi, ale nejde to :-)

0/0
28.3.2018 21:57
Foto

M22i13l16a12n 38M80i96c36h41á41l56e64k 1163846966771

pokud víš,že ji po dohrání budeš prodávat,vytvoříš si nový účet a potom přidáš i údaje k přihlášení,dělá se to tak i u jiných herních platformách.

0/0
29.3.2018 19:59
Foto

L77u90k90á33š 96N20o81v17o40t67n84ý 6446837168808

A no jo, já zapomněl, že někdo ještě kupuje fyzické nosiče ;)

+2/−1
28.3.2018 14:34

P78e44t70r 57T57y88č98k98a 6255472649222

Když jsou levnější tak proč ne.

+5/0
28.3.2018 15:06

P46e19t19r 64H85o29r44á96č42e73k 2407744117305

Já ty řeči o pořád stejné hře fakt nechápu? To si chce někdo koupit Far Cry co se bude hrát jako třeba The Last of US (skvělá hra). To ať si teda rovnou koupí něco jiného.. Jesně, že je fajn, pokud se hra zlepšuje, ale měla by se vyvýjet a vylepšovat ne páchat nějakou revoluci, jinak to přece nebude Far Cry.

Další věc je repetetivnost misí. To mi taky přijde jako celkem logická věc, pokud hra nabízí obsah na 40-50 hodin, tak je to v celku logické. Jde o to, aby obsah byl zábavný a aspoň trošku motivoval k postupu (ideální systém perků). Já naopak třeba nesnáším do střílečky montovat nějaký závod s autama, který je vždy mizerný, jen pro to, aby hra měla variabilnější mise.

+11/−5
28.3.2018 11:11

I97v71o 70D94i61v51i34l60a 2764298459

Z Fra Cry se stalo Call of Dutty. Každý rok stejná hra. Pokud si to ale fanoušci přejí proč ne. Pětka je ale podle mě zatím asi nejslabší díl. Příběh je neskutečně špatný, tak nějak pasující do dnešní bezpohlavní doby. A osobně jsem neměl po nějakých třech hodinách vůli pokračovat. Na půlhodinově střílení fajn, ale nic víc nic míň.

+4/−4
28.3.2018 10:43

I37v49a88n78k91a 74P84o42s97p45í96š30i12l98o24v49á 8184478152147

Každý rok? Od vydání čtyřky uplynuly čtyři roky a Primal je spin off.

+3/−1
28.3.2018 13:54

J94i55ř36í 89D37u37š30e84k 8222861851423

Doufám že to nebude nuda jako Far cry 3.

0/−9
28.3.2018 9:42

D89a29n58i78e55l 28S50o97b54o42t13a 9849104516670

Bude to stejná nuda jako všechny předchozí díly. Proto si to raději nekupujte. Já se na hru těším, stejně jako na minulé díly.

+11/0
28.3.2018 10:25

M95a47t12t25e22o 70K25o49u80n22o97v51s63k54y 1980291208593

Já se prostě pořád nemůžu zbavit dojmu, že je to pořád dokola, jen se mění prostředí a hlavní zaporák. Jak jsem psal včera, sleduju gameplaye na YT, takže doufám, že se to někde nějak zlomí. Pokud ne, vystačím si s 3, která se ke mně dostala, ani nevím jak :))

+5/−4
28.3.2018 8:35

P64a40v82e50l 44Š92e89n96í17t58k62o 5528510888844

Mně to vůbec nevadí a těším až mi hra přijde. Far Cry se mi moc líbil, tak doufám, že to Far Cry 5 bude taky.

+6/0
28.3.2018 9:22

T68i33b47o20r 71V72i70z73v78a76r66y 9564764853525

Trojku jsem hrál, nemůžu říct že to nebyla zábava, ale nebyl jsem schopný to dohrát...pořád to samé dokola, už to nudilo. Další díly už moc nelákají.

0/0
28.3.2018 9:22

R54o22m92a35n 44P21a84s54t12y18r35i24k 6637669865388

za co davat peníze za porad stejnou hru - to si radeji zahraju historickou obyčejnou zeldu na supernintednu a zabava je to 1000x vetsi nez tyhle paskvily

+2/−13
28.3.2018 8:25

M69a18r65t93i30n 60P18o48c85h93m65a13n 6728779462

Hrej si co chces, stejne to nikoho nezajima...

+5/0
28.3.2018 17:15

J23a20n 63N13á49d59v26o54r73n83í78k 7453128455587

Kyselé hrozny?

+1/0
28.3.2018 22:56







Najdete na iDNES.cz