Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

T60o70m78á62š 97D55u62š24e16j14o38v84s58k58ý 3177343127920

"Nejednou se mi stalo, že jsem si po náročné misi zajel pročistit hlavu do hor nebo si jen tak sedl uprostřed noci na molo u rybníka, poslouchal žáby a zíral na hvězdy. Můžete strávit týdny lovením zvěře a prodáváním kožešin do obchodů ve městech."

Rockstar Games ukazují, že i dnes mohou vzniknout skvělé hry. Nemusí se podřizovat Mai-Streamu ve stylu všechno pro všechny micro-transakce a co nejjednodušší, aby to mohl každý do pár hodin dohrát s prstem v nose a pak pařil "mulťák" a sypal další prašule v honbě za nevím čím (nic ve zlém). Je mi jasné, že spousta lidí dnes na hraní "nemá čas". Rozumím tomu. Taky jsem otec, mám rodinu a dům v rekonstrukci. Ale právě u takové hry si já osobně nejvíce odpočinu. Třeba jako v KCD. Nepoužívám rychlé cestování, lovím zvěř, trénuji svoji postavu (na tom je dobré RPG postaveno) a v příběhu se posunuji zvolna bez frustrace, že má postava něco nezvládá a já musím věci opakovat. Hraji beze spěchu, kterého mám za celý den dost.

Prostě tato hra mi zní jako hudba z nebes a já doufám, že vyjde na PC a budu si ji moci "poslechnout". ;-)

+41/0
doporučit
4.11.2018 7:01

V55á45c45l13a82v 92Z33e18l79e53n32k51a 5225468403

Mam PC za 50k a i PS4 PRO. I tak bych si moc pral tuto hru na PC... ne kvuli FPS popr. grafice, ale kvuli ovladani. Na PS4 hraju vse, krome strilecek. Analogove packy jsou ve strileckach v porovnani s mysi tragedie a ohromny handicap, naopak u simulatoru a her typu God of War popr. AC uprednostnuji ovladac. Aim help pro analogove packy mi prijde jako cheatovani a tak budu cekat a doufat. Takove porovnani v CS GO packy vs. mys by to vsem zcela jasne vysvetlilo...ale bohuzel, cross Sony nechce a vi proc... Kazde ma sve, ale kdyby neexistovaly exklusivky, musim uznat, ze PC je universalnejsi (jak na hry tak praci) a gamepad a TV k nemu pripojit jde taky. Ale bohuzel Sony ma prachy a tak vzdy budu muset mit oboje. Hry jako GoW, HZD, LAST OF US, Detroit BH atd. za to proste stoji...

+38/−4
doporučit
4.11.2018 17:18

T24o82m70á25š 78K20r65á64l 3678578927329

Uz se nemuzu dockat PC verze:-)

Rockstar by se mohl chytnout jeste treba piratu a udelat neco podobneho z teto doby

+32/−5
doporučit
4.11.2018 0:49

P13e15t55r 81Š31t75ě43p37n72i52č25k67a 1958694733

Hned na úvod recenze působí hrůzostrašně maximální hodnocení vs. těžkopádné ovládání uvedené v záporech hry. To mi přijde jako celkem brutální mínus, který by mělo být zohledněné nějakým tím odečtem. Pokud jsou naopak klady tak dominantní, že zmíněný nedostatek spolehlivě přebijí, možná by to tam ani nemělo být uvedeno. Na první pohled jde zkrátka o protimluv jako prase.

+18/−3
doporučit
4.11.2018 9:49

D46u82š69a83n 61K26o47l27e43s34á62r 6863232440780

Jako PCčkář mám strach pod touto gamesou diskutovat;-D

+12/−1
doporučit
4.11.2018 16:13

R80a44d34e98k 11Č15e73r97n50ý 8308453130124

Marian Benčat k tomu tvému "PS4 vyhrávají jednu cenu za druhou o nejlepší graficky zpracovanou hru". To ale možná v nějakém nativním rozlišení pro běžné hraní. Ale z PC dokážeš vytáhnout jasně více. Asi největší extrém se týká textur v exteriérech při pohledu z blízka. Je znát, že PC má více paměti, kdežto PS4 Pro musí sdílet 8 GB pro potřeby grafiky i procesoru...

Jasně high-end PC je několikanásobně dražší, ale bavíme se tu o absolutním rozdílu grafiky u her... Pak plno PC hráčů už léta oceňuje možnost hrát na 21:9 monitorech - PS4 myslím tu možnost nastavení nemá (ale nejsem si jist).

A na závěr zde třeba máš od hráčů přehlídku screenů z PC her. A to z konzolí prostě nedostaneš: https://1url.cz/2MQI3

+10/−1
doporučit
4.11.2018 17:15

V51o40j55t56ě82c50h 91T27i84c86h19ý 6700862668377

Hru jsem nehral a jako okud nebude PC verze nezahraju. Ale ať se na mě autor nezlobí, pokud napíše do hodnocení těžkopádné ovládání, tak ta hra 100% mít nemá. Ovládaní je jeden ze zásadních prvků hry a hra obdržící 100% musí mít i na 100% vychytané ovládání. Neřkuli když u jiných her dříve recenzovaných to byl důvod k odečtu bodíků. Chápu autorovo nadšení ze hry, ale trochu nadhledu a objektivy, prosím...

+15/−5
doporučit
5.11.2018 7:07

J48o96s23e55f 23Č37i73h44á33k 7701699720416

Fotečka pro konzoláře. Opravdu všichni nesedíme u 24” monitoru. Na porovnání 100” plátno a 42” TV. https://jpeg.cz/obrazek/jphZv

+7/−1
doporučit
4.11.2018 16:16
Foto

V18l71a42s41t79i44m25i91l 92V17á39g40n93e86r 2620590475888

hraju, hraju a hraju, a bojím se konce... asi ho nechci ;-D

+5/0
doporučit
5.11.2018 13:29
Foto

J39i27n17d70ř11i33c32h 57L87n23ě66n20i33č22k79a 5283851759

Jedničku jsem kdysi hrál ještě na X360 a dodnes ji považuju za jednu z vůbec nejlepších her, co jsem vůbec kdy hrál (při vší úctě ke GTAčku - RDR je ještě o ligu výš), přičemž teď už jsem tímhle dost nalomenej na Xbox One. Sice nedám dopustit na PC, ale RDR2 zatím podle všeho vypadá na snad nejlepší přesvědčovací prostředek.

+6/−1
doporučit
4.11.2018 20:32

J25a75k38u16b 32B22u55r13d15y25c82h 7431851812727

Ohledne diskuze PC vs. konzole - opravdu to neni jenom o srovnavani vykonnostnich parametru. Lide, co rikaji, ze PC je lepsi, protoze bude vzdy vykonnejsi, tak ocividne hrani na konzoli nezkusili.

Pokud pominu argumenty ohledne pohodli, jednoduchosti, ergonomie, atd... tak spousta lidi se neuvedomuje, ze konzole se vetsinou pripojuje k televizi a pokud ma nekdo aspon trochu slusnou TV, tak kvalita obrazu predci monitory k PC. TV vetsinou maji vetsi dynamiku barev, dnes jiz obohacene o HDR a zaroven spoustu dalsich technologickych vychytavek (napr. prepocitavani 30 FPS na vyssi), ktere u PC monitoru proste nejsou, nebo kdyz uz tak u hoodne drahych. Navic na TV se diva z vetsi dalky, takze neni nutne mit super ultra HD textury ve 4K (pokud tedy nemam 4K televizi a PS4 Pro / Xbox One X).

Sam mam celkem solidny PC sestavu - gtx 1070, i5-6500K, 16GB RAM, pripojeno na 27'' monitor s IPS panelem, 165 Hz a G-sync. Co jde, tak hraju na PC a ty vyssi frekvence spolu s g-syncem jsou urcite velka vyhoda.

U RDR2 (hraji na PS4 standard v 1080p) jsem ale mel misty u nekterych scen poprve mrazivy pocit, ze je ta grafika fotorealisticka a ze je to jako film. To se mi na PC nikdy nestalo. Ta hra je proste graficky o generaci napred a kdo rika, ze ne, tak to nevidel na dobre televizi v pohybu. Ani tech 30 FPS tolik nevadi, protoze hra je pomala a jak jsem psal, televize to dokazi prepocitat na vyssi hodnoty. Ti recenzenti o tom nepisi jen tak, ze si to vymysleli. Na screenshotech to tak poznat neni.

Proste nejlepsi na hrani je mit nabusene PC + PS4 na exkluzivity (xbox zadne exkluzivity, co by za to staly, nema) a k obojimu dobre zobrazovaci zarizeni.

+3/0
doporučit
5.11.2018 19:19

J33o79z42e23f 11T11o41p18i57č 3865363782366

Vynikající hra. Určitě se jedná o jednu z nejlepších za poslední roky.

+3/0
doporučit
5.11.2018 13:45

J95a16n 27F23r67i75d82r31i23c11h 6215838579553

Nutno podotknout, že autor měl cca týden proběhnutí příbehem a sepásní recenze, takže je tam pár nepřesností.

Z mně pak - simulátorové prvky jsou naopak pozitivní věc.

+2/0
doporučit
4.11.2018 4:19

M29a26r41i15a79n 79B38e60n88č98a85t 4728741245444

Jak se dalo čekat, debata je jen plná PCčkařů, která plive na to (asi jako u každé 10/10 her posledních X let - jelikož jsou to většinou PS4 exkluzivity), že si to nezahrají, protože si kvůli tomu nebudou kupovat slabou konzoli a že jsou hry škaredé kvůli "nevýkonným" konzolím :D

Jako někdo kdo vlastní všechny platformy (a né zrovná nevýkonnou sestavu), si o PC master race myslím svý ;-€

+6/−10
doporučit
4.11.2018 15:50

M30i57l45o84š 76K75r19u19m64p 2294277154

Dobrá recenze, díky.

A jak je vidět, lidí, co to ještě nehráli, je dost;-D

Trochu mě ale děsí informace, že kůň přiběhne, jen když je v doslechu :-(

+2/−1
doporučit
4.11.2018 14:47

D88a11v66i41d 11R27y52c84h87e41t54s31k97ý 9566661550380

Exkluzivní konzolovka. Tedy chtěli jste říct, že vyrobili dobrou hru a pak ji zmrzačili na úroveň konzolí. Pokud je toto hra roku tak u PC verze asi na sem sestoupí Ježíš, aby si zahrál.

+8/−20
doporučit
4.11.2018 1:06

R23o81m12a18n 16M77u79d62r47o72c77h 6535160315498

Hra roku, ale jen na konzole. Snad to vyjde i na PC, nebudu kupovat kvůli jedné hře konzoly.

+3/−5
doporučit
4.11.2018 15:21

V59á61c32l70a86v 42H54u70c57l 1715586418268

Jen pro konzole, nezájem. A nejsem si jistý jestli chci aby to předělávaly pro PC, to většinou dopadne dost podivně. Kvůli konzolím to mívá osekané možnosti a těžkopádné ovládání na myši a klávesnici.

+3/−7
doporučit
4.11.2018 14:30

M89i63l77o28š 52K63r36u15m45p 2124807934

Podle ocekavani diskuse samy plac, ze to neni na PC.

Kupte si konzoli, socky.

+10/−48
doporučit
4.11.2018 9:21

Z88b60y47n78ě79k 17P44r34o33c81h48á93z43k83a 8515803373416

Hra vypadá skvěle, opravdu pecka. Bohužel jsem ji ještě nehrál, nicméně z gameplays mám pocit, že je vcelku jenoduchá, nějaké krytí není až tolik třeba, stojím uprostřed přestřelky, borci kolem mě, létají kulky, ale stále žiji. Zajdu za bednu, pár metrů odemne, kde je nešťastník co na mě celou dobu pálil z pušky a ustřelím mu palici. Tak nevím, tady by to chtělo větší realističnost, člověk z toho necítí potřebu se nějak snažit, vymýšlet jak danou misi splnit, hledat kryty, bát se zásahu.

+1/−1
doporučit
5.11.2018 9:07
Foto

R59a44d29e47k 46V56o18j10á34č63e67k 5233549253294

Na PC to nevyjde. R* si tuto znacku drzi jako exkluzivitu na konzole a Sony s MS odvadeji nemaly desatek, aby to tak bylo. To dřív na PC vyjde RDR 1.

+1/−1
doporučit
4.11.2018 16:36

J89i91ř53í 92D32u78š91e51k 8962911661813

I kdybych měl PS4 já prostě neumím mířit na gamepadu prostě ne. Já potřebuju mířit myší. Takže hezké ale pro mě bohužel ne.

+1/−2
doporučit
6.11.2018 9:52

J39o33s18e78f 84K33o18l70a30r59i68k 4224113316705

Po cca čtyřech hodinách jsem to vzdal. Přišlo mi to hodně utahané a na mě málo akce, jediné plus pro mě bylo grafika. Hru jsem vyměnil za GOW a zatím nelituji ...

+1/−2
doporučit
5.11.2018 9:34

M17a19r69t64i68n 92P78o24c93h58m37a43n 6188809522

Hra vypada skvele, skoda jen ze neni na vsechny herni platformy.

+1/−2
doporučit
4.11.2018 8:26

P77e49t53r 88J36a69r10o55š 8877385309

Ať si každý hraje na čem chce. Ale označit konzolovku hrou roku je fakt vrchol.

+1/−21
doporučit
4.11.2018 23:17

Najdete na iDNES.cz