Diskuse k článku

RECENZE: Český Project Hospital je simulátor nemocnice pro náročné

Virtuální správa nemocnice nemusí být jen v humorném duchu. Project Hospital sice evokuje kultovní Theme Hospital, ale zde se hraje na mnohem vážnější notu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H56o18n25z60a 44P38o37s88t 4239539499485

Je to super hra. Přináší hodně nového, není to v žádném případě kopie Theme hospitalu. Úroveň relalismu je tak akorád, přes míru je to možná pro recenzenta. Oproti two point hospitalu, který mi přišel dementně jednoduchý s hnusnou grafikou, byla tahle hra velké zadostiučinění.

Líbí se mi hlavně:

- Diagnózy a léčení pomocí karty pacienta.

- Velké množství diagnóz a nemocí

- Záleží jak a čím místnosti v nemocnici vybavíte, vybavení je mračno.

- Záleží na layoutu nemocnice.

- Přiměřený realismus

- Vkusná grafika

Nelíbí se mi

- Kampaň neexistuje, je to jen trojice navazujících scénářů kde máte postavou nemocnici. Pro mě nehratelné, takže jsem hrál jen velmi dobře udělaný sandbox.

- Personál expuje, což je blbé protože někde stačí i horší zaměstnanec a zbytečně mu roste plat. Zároveň je zlepšování automatické, takže z toho máte prakticky jen prodražování. Odborná oddělení jsou praktický stejná, mají skoro totožné místnosti. - Bugy. Podle mě by hra zasloužila tak aspoň 8/10, škoda pár nedotažených detailů.

0/0
15.11.2018 12:06

M15i41l47o97š 96K97r32u13m37p 2644857514

Tato recenze me spolehlive odradila, diky:)

+5/−1
8.11.2018 10:35

J59a60k92u79b 38Z25a87c34h 3735956553980

Hra je super. Jen není určena pro hráče, kteří si myslí, že kliknou na jednu položku a skoro všechno se Vám vyřeší. Samozřejmě jako každá jiná hra má stále pár nevychytaných věcí, např. jak bylo zmíněno to, že některé položky bez umístění jiných nefungují (jako již zmíněná postel s nočním stolkem a monitorem živ. funkcí). Jinak je to ale parádní hra... a to i při stavění. Můžete si vytvořit vl. místnost a tu uložit jako prefab a pak už jí potom vkládat jako celek.

0/0
8.11.2018 14:18

J40a48k39u17b 57B16o48h45o69n33ě19k 8865396149687

Z těch v recenzi zmíněných problémů, které nejsou vyloženě bugy, mi asi nejhorší přijde ta nedomyšlenost při navrhování některých věcí.

Například že hra vyžaduje chirurga se specializací pro určité zákroky vidím jako jasné pozitivum. Že to hru dělá těžší, je OK. Prostě to není snadná hra pro rekreační hráče cílí víc na hardcore stratégy.

Co je ale vyložená pitomost je požadovat, abych si ručně ke každé posteli stavěl monitor a stolek, když to bez nich stejně nefunguje. To byla takový problém udělat prostě jednu postel pro pacienty, která už tyhle věci obsahuje? A počítám, že to není jediný případ, kde to je takhle nedotažené.

+2/0
8.11.2018 9:45

R28a13d11i24m 91V32e73n10g83l45a57ř 3602967651249

Muzes si to ulozit jako prefab.

+2/0
8.11.2018 10:05

J74a19k85u48b 67B57o68h24o55n30ě25k 8495806359507

To je dobré vědět, ale pořád to neodpovídá na otázku, proč to vůbec takhle implementovali.

0/0
8.11.2018 12:14

O16n50d33ř55e69j 31Č71a80p62k76a 6651471553714

Asi kvůli možnosti tyhle věci kombinovat, mám pocit že slibovali modding přes Steam Workshop... až tam každá věc bude existovat v deseti variantách místo jedné, začne tohle řešení dávat smysl. A vzhledem k tomu, že to stačí postavit jednou, uložit a pak už sekat jak Baťa cvičky, není to problém.

0/0
8.11.2018 13:22

M98a54r50t79i54n 58P10o11k90o46r20n58y 1871549925754

Treba kvuli tomu aby jsi si mohl dle tvaru mistnosti rozmistit postel a stolek dle toho jak potrebujes? Nekdo to da treba vedle postele, nekdo za postel. Treba diky tomu na luzkove oddeleni das vic posteli, kdyz si muzes libovolne stolek umistit, to zas neni tak nepochopitelne proc to delat oddelene.

0/0
9.11.2018 7:59

J82a92k74u42b 39B17o37h50o95n92ě12k 8385326709117

V recenzi to vyznívá právě tak, že v umístění člověk stejně volbu nemá a obě věci musí stát vzhledem k posteli na fixním místě. Jestli to tak není, tak by to samozřejmě dávalo větší smysl, ale stejně si myslím, že udělat jednu nemocniční postel s monitorem u hlavy a stolkem po jedné straně by dávalo větší smysl a hře by to na komplexnosti nijak neubralo.

0/0
9.11.2018 8:22

K20a22r51o55l 74S74e69f36c76i50k 2146590855458

Hru vlastnim 4 den, zatim jsem odehral 3h.. Recenze nespomina snad najvacsi fail cele hry: nemoznost otacet mapu!!! Zoomovani funguje, ale otaceni ne. Nevim jestli to takhle zustane nebo to zmeni, ale malovat steny nebo prispusobovat si mistnosti bez moznosti otaceni je fakt bida. Dale tu mame bugy pri ulozeni a nahrani hry. Ulozena hra se nenacte nebo hra prestane fungovat po ulozeni. Pri velkem poctu mistnosti, personalu nebo pacientu zacina byt hra hrozne neprehladna. Pozitiva: Super optimalizace, jedu pres laptop s intel HD rozliseni fullHD bez problemu, grafika i ozvuceni na jednicku. Libi se mi detaily jako info obrazovka ktera urcuje poradi pacientu, sanitka nebo autentickost zdrav.pristroju (CT, RTG, angiograf atd.). Cestina jako pridany bonus potesi :-) Chybi mi zubar a pridal bych i helikopteru na prevoz pacientu, strelne nebo bodne rany. Napady super, ale nektere veci musi opravit narazim hl. na problemy s ulozenim/nahranim hry. Otacani kamery bych taky privital. Za mne aktualne 70% kdyz opravi chybi tak 85% kdyz pridaji moznost otacet kameru tak bych dal 90%. Musite si uvedomit, ze tato hra je spis simulace, kdyz vas nezajima zdravotnictvi nebo cekate zabavu jako v 2point Hospital tak ste na spatne adrese ;-)

+7/0
8.11.2018 0:49

J20a42n 26P86r85o92k72o72p 8232422919278

Mě nejvíc iritoval bug, kdy nešel vymazat nábytek a šlo to vyřešit akorát nahráním starší pozice.

0/0
8.11.2018 9:04

R98a82d61i55m 71V77e29n44g10l46a45ř 3982287111229

Otaceni ne nevadi. V tomto enginu by to asi byl problem (treba staveni zdi, kdy muzete pouzit jen jednu vrstvu barvy zdi, hra nerozlisuje, ze mate jinou barvu uvnitr a jinou venku). Jen by mohli pro prehlednost pridat nejaky prepinac na zvyrazneni vsech doktoru a dale po vzoru Theme hospital pridat funkci, ze kdyz najedu na dvere ordinace, ukaze se kolik lidi zrovna ceka.

0/0
8.11.2018 9:36

O65n97d91ř34e57j 50Č15a85p59k84a 6501461773384

Otáčení mapy AFAIK bude, engine jinou texturu pro každou stranu zdi umí, jen to není pořádně podporované v UI. A všechny objekty jde otáčet, jsou tam ze všech stran.

0/0
8.11.2018 11:57

R47a98d19i63m 57V74e86n73g30l78a36ř 3392517441729

Aha, dik za info.

0/0
8.11.2018 13:17

Najdete na iDNES.cz