Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Postup

  1. Rozpůlené brambory v hrnci zalijeme vodou. Přivedeme k varu, vaříme asi 12 minut doměkka a scedíme.
  2. Maso osolíme a opepříme a na rozpálené lžičce oleje cca 5 minut opékáme se snítkou tymiánu. Maso přendáme do vyhřáté trouby a pečeme ještě 10 minut při 220 °C.
  3. Na zbývajícím oleji orestujeme brambory řezem dolů dohněda, doplníme houby shimeji a nasekaný tymián. Mléko a mouku smícháme v misce.
  4. Do pánve přidáme sůl, pepř, mléko s moukou, vývar, plátky citronu, pokrájený chřest zbavený tuhých spodních konců, hrášek a vše asi minutu podusíme. Vložíme kuře, přikryjeme a vaříme další 3 minuty.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    273 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1142 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    26,7 g

    30 %

    27 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    27,0 g

    43 %

    40 %

  • Tuky

    5,2 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    1,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.