Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hry za pár korun z měsíce listopadu

  12:00
Opět po měsíci vám přinášíme náš tradiční přehled her, které můžete koupit doslova a do písměne za hubičku. Jestli se tedy chcete dozvědět, kde sehnat Rally Championship za 180,- Kč, Wetrix za 170,- Kč, Mortyr za 150,- Kč, Settlers 2 za 199,- Kč nebo Falcon 3.0 za 39,- Kč, je na čase otevřít si celý článek.

The Blair Witch Project Volume 3 Vážení milovníci počítačových her, kteří třeba ani nemáte tak hluboko do kapsy, ale prostě a jednoduše se vám nechce utrácet své chechtáky zbytečně: skončil nám listopad a začal prosinec, měsíc Vánoc, přílivu nových a zajímavých her a samozřejmě také patřičných slev v obchodech. A nebyli bychom to my, abychom vás nechali na holičkách a neprovedli vás zajímavými nabídkami, které poslední podzimní měsíc nabídl, a to v kategorii her od 1,- Kč do 599,- Kč, na kolik si ceníme pomyslné hubičky.

Tip měsíce – Rally Championship na SCORE CD
Už minule Score prohrálo se svou Battle of Britain bitvu o titul „tip měsíce“ jen o prsa, tentokrát veškerou konkurenci hladce převálcovalo. Pokud si zakoupíte Score číslo 93, které vyšlo hned na začátku listopadu, získáte nejen legendární a stále velmi kvalitní závodní rally hru Rally Championship od Magnetic Fields, ale i další dva navýsost zajímavé tituly: postarší 3D variaci na Tetris – BlockOut – a známou arkádu Golden Axe, kde se můžete stát barbarem, bojovnicí nebo trpaslíkem s proklatě ostrou sekerou. To vše vás bude stát 180,- Kč.

Colonization Herní časopisy – ticho před bouří?
Tak by se po pravdě dala nazvat situace na CD herních časopisů (s výjimkou Score, které jsme si ale už probrali o odstavec výše). Level, který změnil způsob prodávání a k sehnání je tedy již výhradně s CD, nám za 170,- Kč nabízí tři roky starou a vcelku průměrnou variaci na Tetris – logický rychlík Wetrix. Pravda, nápad tohoto logického rychlíku je poměrně originální a neotřelý, avšak přeci jen jde o béčkový a postarší produkt.

Co se GameStaru týče, těsně před koncem měsíce nám vyšlo nové číslo, které ale značně zklamalo většinu čtenářů – jak můžeme brát vážně plnou hru Mortyr, 3D akční polskou střílečku, která vyšla již v říjnu na Game4U! Byť je gamestarová verze o 49,- Kč levnější (stojí tedy 150,- Kč), nic to nemění na faktu, že kdo Mortyr chtěl, už ho dávno má – a čtenáři, kteří se rozhodují podle plných her, se nejspíš GameStaru velkým obloukem vyhnou. Je navíc dost s podivem, že se jak GameStaru, tak i Ceneze podařilo sehnat na Mortyr práva.

Game4U a Nejlepší hry
V edici Cenegy vyšly hned dva tituly, z nichž jeden obzvláště potěšil: byla to adventura Atlantis v češtině, kterou můžete sehnat za 299,- Kč, což je při jejích kvalitách více Deadly Dozen než příjemná cena. Druhou hrou pak byla sice starší, ale neméně zajímavá strategie od německých Blue Byte, druhý díl legendární ságy Settlers. Ten stojí tradičních 199,- Kč.

Martin Ludvík se zdá se před Vánoci trochu probudil a přinesl nám tuším patnácté číslo Nejlepších her, které za 150,- Kč obsahuje jediné pořádné závody motokár, které znám: Super 1 Karting. Na druhou stranu: až zas takový zázrak to není a na trhu jsou rozhodně mnohem výhodnější nabídky.

Cenega
Na stránkách Cenegy se mi dostalo pouze ceníku ze 7.11., budeme se tedy řídit jím. Není divu, že oproti tomu minulému mnoho slev nepřinesl, i tak jich tu ale pár bylo. Například takový Earthsiege II za 199,- Kč by jistě potěšil, nebýt toho, že již dávno vyšel v Nejlepších hrách, které si můžete objednat na www.excal.cz za pouhých 150,- Kč. Zajímavými se zdají být na první pohled i nabídky Chessmasterů - Chessmaster 6000 za 299,- Kč a Chessmaster 8000 za 599,- Kč, ovšem podmínkou je, že máte nainstalovány anglické Windows (bůh ví, proč…). Dobrou nabídku tak představují Hot Wheels Mechanix pouze datadisky k Ultimě OnlineRenaissance a Second Age, oba shodně za 599,- Kč, a pro PlayStation potom čtvrtý díl série Need for Speed taktéž za 599,- Kč.

GameStore
Na GameStore jsem za ceny pod 600,- Kč našel nově Rally Championship, a to za 499,- Kč, když se ale podíváte na tip tohoto měsíce, zjistíte, že to není až zas tak výhodná nabídka. Dále mě zaujal The Blair Witch Project Volume 3 za 599,- Kč, Motocross Mania za 599,- Kč a na PlayStationu dvě realtimové strategie Warzone 2100 a Dune 2000, obě shodně za 599,- Kč. Ovšem faktem je, že na nedostatek slev na GameStore si lze stěžovat jen velmi obtížně, neboť jde o obchod specializující se na áčkové či velmi kvalitní hry.

Levné knihy
Tentokrát jen hry, které stojí za koupi, dávejte si ovšem pozor: v Levných knihách můžete narazit na spoustu mnohem slavnějších a lepších her, ovšem v natolik šíleném jazyce, jako je třeba italština, tedy něco, co rozhodně není určeno obyčejným smrtelníkům. Navíc jsou tyto Pursuit of Justice hry prodávány jako samostatná CD, na kterých je jen malý, téměř neviditelný nápis Italian, o kterém často nevědí ani sami prodavači. A teď už k novým hrám: Indoor Sports (jakýsi postarší budget) za 39,- Kč, Falcon 3.0 (snad nemusím představovat) také 39,- Kč, střílečka Tempest 2000 za 39,- Kč, německá kolekce Super Games za 69,- Kč a francouzská jazyková mutace Private Castle za 69,- Kč. A samozřejmě italská Civilization, Civilization 2, Colonization nebo Magic: The Gathering, všechno v rozmezí 20 – 60 korun… :o(

Zahraniční budget
Hra Deadly Dozen byla námi netrpělivě očekávána jako budgetový konkurent Medal of Honor, bohužel, výsledek byl jen lehce nadprůměrný… Z recenze na BonusWebu (pavel Mondshein): Do poslední chvíle jsme doufali, že Deadly Dozen bude výrazně nadprůměrnou hrou a mile nás tak překvapí. Bohužel, pár zásadních chyb tomu zabránilo. Naděje umřela poslední.
Hodnocení: 59%

Ski Resort Tycoon II Hot Wheels Mechanix jsou naprosto obyčejné, ničím zvlášť zajímavé, ale na druhou stranu ani ne výrazně nepovedené závody. Co chcete vědět víc? Z recenze na BonusWebu (Ondřej Zach): Rychlé a svižné závody v průměrné grafice s minimem možností navíc.
Hodnocení: 50%

Pursuit of Justice vypadá na první pohled docela zajímavě: staňte se byť jen na chvíli americkým právníkem, řešte složité případy, ovšem celkově je hra zpracována naprosto příšerně a nejlépe ji vystihuje slovo nehratelná. Z recenze na BonusWebu (Petr Ticháček): Nezábavný a technicky mizerný pokus přiblížit hráčům práci amerických právníků.
Hodnocení: 25%

Ski Resort Tycoon 2 už netrpí tolika chybami, jako jeho předchůdce, avšak do špičkových tycoonů typu Zoo Tycoon nebo slavný Rollercoaster mu stále ještě kousek chybí. Z recenze na BonusWebu (Ondřej Zach): Hratelný simulátor lyžařského centra, který ovšem může brzy omrzet.
Hodnocení: 70%

Autor:
  • Nejčtenější

Generuje obrázky do hry pomocí AI, za 10 hodin práce vydělá 350 tisíc

Tvůrci virtuálních kartiček Champions of Otherworldly Magic přiznávají, že vizuální podobu jejich...

Je Fallout nejlepší videoherní seriál? Recenzenti mají jasno

Sci-fi seriál natočený podle populární série her Fallout sbírá v zahraničí skvělá hodnocení. Vypadá...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Zavzpomínejte si na magická devadesátá léta ve hrách

Devadesátá léta patří v oblasti počítačových her mezi zlatou éru. V době rychlého rozmachu...

Čeští Warhorse slibují brzké oznámení nové hry. Co by to tak asi mohlo být?

Více než šest let od vydání nejvýznamnější české hry posledních let Kingdom Come: Deliverance...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nová zbraň do Call of Duty stojí více než samotná hra

V rámci propagace posledního filmu o obřím opičíkovi King Kongovi přibyla do populární hry Call of...

Nezneužíváme děti, ale těm chudým dáváme možnost výdělku, tvrdí šéf Robloxu

Ředitel společnosti Roblox Stefano Corazza se v nedávném rozhovoru pro magazín Eurogamer pustil na...

Digitální láska. Kdo jsou nejzajímavější videoherní milenci

Premium Láska je prý něco, po čem touží spousta z nás. A očividně není řeč jen o reálných osobách, ale...

Vrací se Rayman, ale zase ne tak, jak bychom si přáli

Série Rayman patří k těm nejlepším hopsačkám vůbec, nový díl je ovšem v nedohlednu. Letos se chystá...

Take-Two v únoru řekli, že nebudou propouštět. Teď propouští 5 % zaměstnanců

Společnost Take-Two je dalším gigantem videoherního průmyslu, který se odhodlal k masivnímu...

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...

Ve StarDance zatančí Vondráčková, Paulová, hvězda Kukaček i mistryně světa

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné soutěže StarDance britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na...