GameEkonom - někteří již hrají Half-life 2!

  12:00
Zločinci se soustředí na krádeže dodávek s PC hrami *** Half Life 2 bude v listopadu, vybraní novináři už hrají *** Podivná praktika – odkup zkrachovalé firmy za účasti bývalého šéfa *** Hry budou mít vlastní chodník slávy *** Autoři Sama & Maxe se vracejí

Zločinci se soustředí na krádeže dodávek s PC hrami
Britská herní asociace ELSPA (Entertainment & Leisure Software Publishers Association) vydala varování, ve kterém britské vydavatele videoher varuje před kriminální skupinou, která se soustředí na krádeže počítačových her při jejich distribuci. Během několika posledních týdnů bylo ukradeno několik automobilů rozvážejících hry do obchodů. Podle ELSPA může jít o organizovanou kampaň.
Po získání vozidla je obsah korby přeložen do nového automobilu a zloději zmizí. Podle ELSPA jde o první případ, kdy se cílem organizovaných krádeží nákladních vozidel staly zásilky počítačových her. Samotný princip krádeží dodávek v okolí Londýna ale není žádnou novinkou, spíše naopak. Mezi známější případy patří například krádež procesorů Intel. Kvůli podobným případům byla londýnskou policií zřízena speciální jednotka TruckPol.
Žádný z případů odcizených vozidel se nepodařilo zatím objasnit, ELSPA doporučuje britským distributorům zvýšenou opatrnost při zavážení obchodů během předvánočního období.
Zdroj: ELSPA

Half Life 2 bude v listopadu, vybraní novináři už hrají
Tedy bude... oficiální datum uvedení hry na trh ještě neproběhlo, ale na internetu si už šuškají všichni vrabci, že konec listopadu se ponese ve znamení náhlých ochoření, dovolených a pozdních příchodů do školy či na pracoviště, protože po letech čekání mezi hráče zamíří pokračování legendárního Half Life. Přesné datum dostupnosti má být 26. listopadu pro Evropu, Američané by měli svou dávku dostat o tři dny dříve.
Vývojářské studio Valve muselo vydavateli Vivendi Universal odevzdat zdrojové kódy ke hře 15. září jako výsledek soudních sporů mezi oběma společnostmi na základě předběžného rozhodnutí soudu. Hra se nacházela ve stádiu Release Candidate, tedy před dokončením. Finalizace produktu zatím oficiálně oznámena nebyla, do předpokládaného data vydání navíc zbývají téměř dva měsíce, nicméně nyní už to vypadá, že HL2 přijde na trh před vánoci.
Během příštího týdne už by se měly objevit první recenze Half Life 2 v časopisech PC Gamer a PC Zone. V PC Gameru hra dostala podle dostupných informací 96 % ze sta možných bodů. Čtenáři online médií mají ale smůlu, z rozhodnutí vydavatele bude review code distribuován lidem z online médií až po uvedení hry na trh. Pravděpodobně ze strachu z dalšího úniku hry do prostředí výměnných sítí.
Zdroj: Eurogamer

Podivná praktika – odkup zkrachovalé firmy za účasti bývalého šéfa
Během posledních dní se podobný scénář odehrál ve dvou případech. Nejprve se objevilo oznámení o chystaném převzetí společnosti Artifact Entertainment, provozovatele online hry Horizons, naprosto neznámou společností Tulga Games. Zároveň se ukázalo, že za touto společností s utajeným soukromým investorem stojí současný šéf Artifactu David Bowman. Artifact je v tuto chvíli chráněn soudem před věřiteli, případnou transakci tak musí soudce povolit. Pokud ale Tulga nabídne dostatečně vysoké finanční plnění, které uspokojí věřitele, získá Bowman neomezenou vládu nad Horizons a zbaví se vlivu Atari, se kterým měl Artifact vážné potíže.
Druhý vstup šéfa společnosti do nového majitele se týká Acclaimu. Taky jméno na A, zajímavá souhra náhod. V případě Acclaimu jde ale o "čistší" provedení, nikde se nepohybují utajení investoři ani firmy s narychlo spíchnutým webem. Naopak, celkem věrohodný investor Europlay Capital Advisers se rozhodl pro správu Acclaimu najmout bývalého šéfa Roda Cousense. Celá transakce se týká britských vývojářských studií Acclaimu, osud americké části firmy je nejistý, texaská studia by měla být zachráněna obdobným způsobem, ale o budoucnosti poboček v Glen Cove, New Yorku a Austinu se nic neví. Společnost dostane nové, zatím nezveřejněné, jméno a v jejím vedení se objeví ještě bývalý šéf vydavatelské sekce Acclaimu Barry Jafrato.
Prvním krokem vedení staronové společnosti bude pokus o získání vydavatelských práv k akčním automobilovým závodům Juiced. O práva na tuto hru už projevila zájem britská společnost Take-Two, která za práva k vydání hry nabídla 10 milionů dolarů.
Zdroj: Gamasutra

Hry budou mít vlastní chodník slávy
O chodníku slávy, do kterého otiskují končetiny slavní i méně slavní herci, jste už určitě slyšeli mnohé. O chodníku herní slávy ale nejspíše slyšíte poprvé, že? Nejspíše to bude tím, že jde o absolutně nový projekt, který má ozvláštnit zábavní komplex Sony Metreon v San Franciscu.
Sami hráči rozhodnou hlasováním přes internet, které čtyři hry a postavy a kteří dva tvůrci her dostanou na chodníku vlastní hvězdu z broušené oceli o rozměrech 61 x 61 cm. Mezi nominovanými tvůrci her nechybí Sid Meier, Will Wright. Nominace her a postav zahrnují Doom, Maria, Zeldu, Pong, Myst, Pac-Mana, Mortal Combat nebo Tetris a samozřejmě Laru Croft. Hlasování bude uzavřeno 31. října, samotná ceremonie má proběhnout začátkem příštího roku.
Zdroj: Eurogamer

Autoři Sama & Maxe se vracejí
Skupina veteránů, kteří pro Lucasart kdysi pracovali na klasických kreslených adventurách, se rozhodla založit vlastní firmu a upadající žánr oživit. Nové vývojářské studio nese název Telltale Games a slibuje, že bude vyprávět příběhy – tak nějak se dá přeložit jeho jméno. Hlavou Telltale je Dan Connors, vývojářský tým tvoří lidé, kteří pracovali na hře Sam & Max: Freelance Police, než se ji minulý rok rozhodl Lucasarts zrušit.
V tuto chvíli toho v oblasti informací nemá Telltale moc co nabídnout. Slibují skutečnou renesanci žánru klasické kreslené adventury. Zájem o téměř mrtvý žánr chtějí vyvolat v širokém obecenstvu spojením se známými licencemi. A to je vše, tádadýdadádá.

Autor:
  • Nejčtenější

Nebýt seriálu o Buffy, jsem bezdomovec, přiznala hvězda The Last of Us

Osmačtyřicetiletý herec Pedro Pascal dnes díky seriálům jako The Last of Us, Mandalorian nebo...

Nový trend na Twitchi: Streamerky promítají hry na svá prsa a pozadí

Streamerka Morgpie objevila nový způsob, jak zaujmout své převážně mužské fanoušky na Twitchi, když...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pozapomenutá hra od mistrů žánru RPG už se dá zase pořídit legálně

Špionážní klasika Alpha Protocol od legendárního studia Obsidian se vrátila do oficiální...

Už hrajeme šestý díl, provokují vývojáři The Elder Scrolls fanoušky

Do vydání dalšího dílu legendární RPG série The Elder Scrolls zbývají ještě dlouhé roky, vývojáři...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Úspěšní vývojáři zepsuli velká vydavatelství. Padla i velmi vulgární slova

V posledním roce obchází herním průmyslem strašidlo masivního propouštění, svou pozicí si nemohou...

Vypadají zajímavě, datum je nejasné. Stihne těchto 20 her letošní vydání?

Máme za sebou teprve první čtvrtletí letošního roku, takže u spousty her pořád není jasné přesné...

Předplatitelé PS Plus dostanou v dubnu nedoceněný herní propadák

Největším tahákem dubnové nabídky pro předplatitele služby PS Plus je loňská fantasy střílečka...

Vývojáři mobilní hříčky utratili za marketing více, než stojí vývoj velké hry

Aktuální mobilní hit Monopoly GO! vydělal během pouhých deseti měsíců od uvedení již dvě miliardy...

Judas nechce být novým Bioshockem, sází na znovuhratelnost

Legendární herní vývojář Ken Levine konečně poodhalil detaily o své dlouhé roky připravované hře...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...