Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

GameEkonom: Stop pro Playstation

  12:00
Sony prohrála soudní spor, odškodnění 90 milionů dolarů *** Gizmondo v prodeji - má šanci proti PSP a Nintentu DS? *** E3 vyprodalo výstavní plochy *** Boj o Eidos pokračuje, SCi nabízí 76 milionů liber

Sony má zaplatit 90 milionů dolarů a přerušit prodej svých konzol v USA
Společnost Sony oznámila, že dostala od amerického federálního soudu v Kalifornii příkaz, podle kterého má zaplatit 90 milionů dolarů společnosti Immersion a přerušit prodej Playstation One a Playstation 2, herních ovladačů a 47 herních titulů ve Spojených státech. Pochybení, které může Sony stát více než 90 milionů dolarů a další ztráty způsobené negativní publicitou, spočívalo ve využití funkce zpětné vazby u ovladačů pro konzole Sony Playstation. Sony měla bez patřičné licence použít duševní vlastnictví společnosti Immersion, která tuto technologii vyvíjí.
Mluvčí společnosti Sony oznámila, že k přerušení prodeje nedojde, protože soudní rozhodnutí vstoupí v platnost až poté, co dojde k odvolání, které vymahatelnost soudního rozhodnutí oddálí do doby, než případ přezkoumá soud vyšší instance. Sony ale začne s okamžitou platností platit soudem stanovené licenční poplatky. Soud potvrdil původní rozhodnutí z loňského roku, tehdy přiřknutou náhradu 83 milionů dolarů zvýšil o úroky na 90,7 milionu dolarů. Společnosti Sony se informace o soudním rozhodnutí dotkla i na ceně akcií, které klesly, ale jen mírně, o pouhého půl procenta.
Zdroj: CNN

Gizmondo v prodeji - má šanci proti PSP a Nintentu DS?
Hned 800 až 1000 kousků herní kapesní konzoly Gizmondo se prodalo ve značkovém obchodě v Londýně, kde byl prodej této hračky britské provenience zahájen. Vstup Gizmonda na trh se odehrál právě týden poté, co se v Evropě začalo prodávat Nintendo DS - více než silná konkurence.
Společnost Tiger Telematics přístroj postavila na platformě Windows CE.NET, díky tomu je v přístroji integrován Windows Media Player, což mu dává velice slušné multimediální schopnosti a vývojářům usnadňuje práci na software pro toto zařízení. Srdcem konzoly je procesor Samsung ARM9 s taktem 400 MHz, přístroj má k dispozici 64 MB paměti a o grafiku se stará nVidia GoForce 3D 4500. Přístroj poskytuje kromě hraní her možnost odesílání SMS a emailů prostřednictvím sítě GSM a možnost orientace díky systému GPS.
Přístroj stojí 229 GPL, v přepočtu asi 10 000 korun, k dispozici jsou zatím pouze dvě hry - Fathammer Classics a Traiblazer, žádné velké, dlouho očekávané hity to nejsou. Uvedení produktu na trh se navíc neobešlo bez problémů, někteří uživatelé už Gizmondo reklamovali kvůli různým problémům od "mrtvého přístroje" přes vadné pixely až po problémy s padáním operačního systému.
I přes tyto problémy to vypadá, že se prodej Gizmonda rozšíří i mimo firemní obchod v Londýně. Do několika týdnů by se měly přístroje objevit v dalších obchodech. Mezinárodní expanze má začít 19. dubna vstupem na irský trh, kde se distributor Sigma Wireless rozhodl objednat pro příštích 12 měsíců 30 000 jednotek. Do Evropy a USA by se Gizmondo mělo dostat ještě letos.
Zdroj: BBC

E3 vyprodalo výstavní plochy, chystají se velká oznámení
Organizátoři Electronic Entertainment Expo (E3) oznámili nejrychlejší vyprodání výstavní plochy za posledních pět let. Na návštěvníky se chystá přibližně 50 000 metrů čtverečních v pěti výstavních halách, o které se podělí 400 vystavovatelů z 87 zemí.
Od E3 se očekává řada oznámeních o nové generaci herních konzol, snad už by měl být konečně představen Xbox 2, který chce český Microsoft začít oficiálně dovážet do ČR namísto tolerovaného šedého dovozu klasického Xboxu. Herní a zábavní výstava začne v Los Angeles 18. května potrvá do 20. května. Vrah už má pravděpodobně nedočkavě sbalené kufry stejně jako další herní žurnalisté.
Zdroj: Gamasutra

Boj o Eidos pokračuje, SCi nabízí 76 milionů liber
Společnosti Elevation Partners a SCi bojují o získání kontroly nad britskou herní společností Eidos. Elevation Partners nabízejí za odkoupení kontrolního podílu akcií 71 milionů liber. Drobnou perličkou ze zákulisí je skutečnost, že ve správní radě EP sedí kromě jiných manažerů leader skupiny U2 Bono Vox. Lara Croft se objevovala na promítacím plátně za kapelou během turné Pop a klip písničky Elevation byl také založený na hře Thomb Raider. Proti Elevation stojí herní společnost SCi Entertainment, která zvýšila svou nabídku na 76,1 milionu liber.
Posledním krokem ve snaze získat kontrolu nad Eidosem byl nákup balíku téměř 20 % akcií Eidosu od společnosti Schroder Investment Management. Prodej Eidosu tak bude podle všeho ještě nějakou chvíli trvat.
Zdroj: Financial Times

Autor:
  • Nejčtenější

Generuje obrázky do hry pomocí AI, za 10 hodin práce vydělá 350 tisíc

Tvůrci virtuálních kartiček Champions of Otherworldly Magic přiznávají, že vizuální podobu jejich...

Nejlepší česká hra dekády se vrací. Kingdom Come 2 vyjde ještě letos

Dlouhých šest let museli fanoušci ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čekat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Je Fallout nejlepší videoherní seriál? Recenzenti mají jasno

Sci-fi seriál natočený podle populární série her Fallout sbírá v zahraničí skvělá hodnocení. Vypadá...

Nezneužíváme děti, ale těm chudým dáváme možnost výdělku, tvrdí šéf Robloxu

Ředitel společnosti Roblox Stefano Corazza se v nedávném rozhovoru pro magazín Eurogamer pustil na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Čeští Warhorse slibují brzké oznámení nové hry. Co by to tak asi mohlo být?

Více než šest let od vydání nejvýznamnější české hry posledních let Kingdom Come: Deliverance...

Druhá sezona Falloutu potvrzena, seriál masivně zvýšil zájem o hry

Seriál Fallout od Amazonu, který vznikl na motivy známé herní postapokalyptické série, se dočká...

Pátá sezona seriálového Zaklínače bude tou poslední slíbil Netflix

Kvalitou upadající seriál Zaklínač od Netflixu dostane už jen dvě další sezony. Filmaři přislíbili,...

Nejlepší česká hra dekády se vrací. Kingdom Come 2 vyjde ještě letos

Dlouhých šest let museli fanoušci ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čekat na...

Nezneužíváme děti, ale těm chudým dáváme možnost výdělku, tvrdí šéf Robloxu

Ředitel společnosti Roblox Stefano Corazza se v nedávném rozhovoru pro magazín Eurogamer pustil na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...