Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Události: Barkerovo temné Jericho

  12:01
Otestujte druhý datadisk pro Guild Wars! *** Episode Two = Team Fortress 2 + Portal *** Nadějná FPS od mistra hororu *** Neverwinter Nights 2 se opozdí *** Kooperativní akce od tvůrců Hitmana

Dream Pinball 3D

V předchozích sedmi dnech nás zavalila lavina hratelných dem. Přestože se v těchto neuvěřitelných vedrech většina hráčů líně válí někde u vody a na přehřátý počítač si ani nevzpomene, zbývající hardcore pařani byli odměněni slušnou dávkou demoverzí, které si nyní připomeneme. Peckou pro všechny stratégy je demo akční realtimové strategie Faces of War od vývojářského týmu Best Way, jež vás zavede do prostředí druhé světové války. Vydání plné verze je plánováno na letošní září a v demu si můžete vyzkoušet dvojici misí (Radar a Falaise) ze singleplayerové kampaně. Válečnou atmosféru servíruje i akční tankový simulátor Panzer Elite Action: Dunes of War (samostatný datadisk), jehož demoverze nabízí jednu misi odehrávající se v Tunisku. A aby toho válčení nebylo málo, přináší maďarští vývojáři z Hussar Games demo strategie For Liberty!, která je však určena pouze hardcore stratégům.

Hráči adventur mohou otestovat epizodu The Vengeful Heart z adventury Law & Order: Criminal Intent a fanouškům série simulátorů Universal Combat se nabízí demo Special Edition verze (obsahuje osm Instant Action scénářů). Všem bez rozdílu věku doporučujeme neotřelou logickou hru Every Extend Extra, jejíž plná verze vyjde na konci října pouze pro handheld PSP, ale autoři ze studia Q Entertainment nyní nabízí PC demo. A pokud toužíte pouze po relaxu, nechte se unášet na vlnách nového pinballu Dream Pinball 3D. V demoverzi najdete stůl Two Worlds (na motivy chystaného RPG od Zuxxez Entertainment), a když si jej stáhnete z oficiálních stránek, můžete se zúčastnit soutěže o 10.000 dolarů. Stačí do 31. srpna nahrát největší skóre a hlavní cenu máte v kapse! Porazit ale německé borce, kteří vedou žebříček na oficiálních stránkách, nebude žádná sranda. :)

Faces of War Faces of War Faces of War

Team Fortress 2

Episode Two, Team Fortress 2 a Portal
Na akci EA Summer Showcase odhalil Gabe Newell z Valve nové informace, týkající se obsahu Half-Life 2: Episode Two (trailery), které vyvolaly vlnu nadšení mezi hráči z celého světa. Druhá epizoda totiž nenaváže pouze na Gordonův útěk ze City 17, ale přinese další dvě hry - vzkříšenou multiplayerovou akci Team Fortress 2 a zbrusu novou first person akci Portal. Pokračování legendární Team Fortress nabídne fanouškům akčních multiplayerových klání komiksové prostředí ve stylu No One Lives Forever nebo Spy vs. Spy. Rozhodně mu nechybí pořádná dávka šílenosti, o čemž svědčí postavy jako Medic (s obrovskou injekční stříkačkou), Spy, Engineer nebo Scout.

Při tvorbě novinky s pracovním názvem Portal se vývojáři nejspíš nechali inspirovat vynikající first person akcí Prey (recenze). Portály zde však nebudete pouze procházet, ale rovněž je budete vytvářet s pomocí speciální zbraně. Potřebujete se dostat přes hlubokou propast? Vytvoříte si portál na obou stranách a jednoduše jím projdete. Pomocí portálů můžete navíc přemisťovat i okolní předměty a vše nasvědčuje tomu, že Portal bude hlavně o řešení různých zapeklitých hádanek (konečně!). Gabe Newell se dále zmínil o tom, že Half-Life 2: Episode Two nepotěší pouze počítačové hráče, ale vyjde rovněž pro PlayStation 3 a Xbox 360. Nové konzolové verze budou kromě nové epizody obsahovat i původní Half-Life 2 a Half-Life 2: Episode One. Vydání bylo potvrzeno na konec letošního roku, ale nic bychom za to nedali, kdyby se hra přeci jen objevila až na začátku roku příštího.

Half-Life 2: Episode One Half-Life 2: Episode One Half-Life 2: Episode One

Clive Barker's Jericho

Clive Barker's Jericho a GW: Nightfall
Mistr hororu Clive Barker připravuje společně s Codemasters nadějnou hororovou akci. Jmenuje se Clive Barker's Jericho a pro PC a next-gen konzole by se měla objevit na konci příštího roku. V ní převezmete roli člena zásahové jednotky vojáků speciálně vycvičených v tradičním i magickém boji. Kdesi v severní Africe totiž došlo k objevení podivného obezděného města Jericho, které stojí na stejném principu jako ruské matrjošky. Jde v podstatě o město ve městě města ve městě atd. A v obezděné části každého z měst prohrávají síly dobra boj se silami zla, ovládanými ze samotného středu tohoto ďábelského místa. Hráč se tedy musí prodrat co nejdál a změřit síly s inkarnací temnoty. V různých "městech" Jericha narazíte na spoustu ďábelských stvoření a čím budete hlouběji, tím postoupíte dále do historie. Zatímco na začátku se utkáte s přetvořenými novodobými vojáky, poté narazíte na pěchotu z první světové války, křižáky a další válečníky. Jak známe Barkera, jistě nebudou chybět různí démoni a znetvořené bestie roztodivných tvarů a velikostí. Svědčí o tom i první tři vydané screenshoty, které si můžete prohlédnout v naší galerii.

ArenaNet a NCsoft v úterý konečně oficiálně ohlásili další datadisk pro úspěšné akční MMORPG Guild Wars. Jmenuje se Nightfall a stejně jako předchozí Factions (recenze) přinese dvě nové profese, příběhovou kampaň se spoustou questů, nový PvP obsah a další zajímavosti pro začínající hráče i bojem ošlehané veterány. Pokud vlastníte původní hru nebo první datadisk, chystané postavy - Dervish a Paragon - si můžete sami otestovat během speciálního PvP Preview Eventu, který proběhne příští týden od pátku 28. do neděle 30. července. Kampaň bohužel zatím zůstane utajena, ale stejně jako v případě Factions se časem jistě dočkáte dalšího betatestu, jež připravovaný Nightfall mnohem více přiblíží. Jste zvědaví, co skrývají dvě nové profese? Paragon je strážným andělem elonianského lidu a vyslancem bohů mezi obyčejné smrtelníky. V jedné ruce třímá štít, ve druhé kopí, které vrhá po troufalých nepřátelích. Pěje chvalozpěvy a dává rozkazy, jimiž dočasně zvyšuje vlastnosti spolubojovníků. Dervish je svatý válečník, který se ohání nabroušenou kosou a dokáže zaútočit na několik nepřátel najednou. Kromě toho ovládá základní ochranná a léčivá kouzla. Už víte, jakou profesi si vyberete, až Guild Wars: Nightfall vyjde? My si brousíme zuby na smrťáčka Dervishe!

Guild Wars: Nightfall Guild Wars: Nightfall

Colin McRae: DIRT

Colin McRae: DIRT a Kane & Lynch: Dead Men
Společnost Codemasters si s oblíbenou závodní sérií Colin McRae Rally dala menší pauzičku a nyní má plné ruce práce s novým dílem Colin McRae: DIRT (DIRT: Colin McRae Off-Road v USA), který byl do středy znám pouze pod pracovním názvem Colin McRae Rally 2007. Chystané pokračování vyjde pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360 v příštím roce a posune rallye závody zase o stupínek výše. Ve hře samozřejmě nebudou chybět klasické závody z místa A do místa B, ale přibudou rovněž různé offroadové záležitosti jako např. Hill Climb, Rally Cross a Rally Raid. Čeká vás tedy spousta různých druhů závodních vozů, vybavených novým "damage enginem", díky němuž moc dobře ucítíte jakýkoliv náraz. Vzhledem k tomu, že mnohé z oficiálních tratí jsou jako stvořené pro kolize, připravte se na vskutku zajímavé závody. Nakonec je třeba zmínit, že Colin McRae: DIRT nebude určen pouze zkušeným virtuálním závodníkům. Ve hře totiž najdete i odlehčený arkádový mód, s nímž do této hardcore závodní série proniknou i začínající hráči.

V aktuálním čísle prestižního časopisu GameInformer najdete první informace o zbrusu nové third person akci Kane & Lynch: Dead Men od vývojářů z týmu IO Interactive. Autoři Freedom Fighters a úspěšné série Hitman se pustili do dalšího trháku, který potěší počítačové hráče i majitele next-gen konzole Xbox 360. V Kane & Lynch se dokonale sžijete se dvěmi hlavními postavami, kterými jsou drsný žoldák a zabijácký psychopat. Důraz je kladen na skutečnou kooperativní hru, různé týmové taktiky a netradiční multiplayer. Jakmile skončí GameInformeru exkluzivita, autoři se jistě mile rádi pochlubí a dozvíme se více. Do té doby si můžete prohlédnout skutečně povedenou titulní stránku srpnového čísla časopisu, v němž se nyní o Kane & Lynch: Dead Men dočtete více.

Colin McRae: DIRT Colin McRae: DIRT

GTR 2

Co se děje v trávě...
Pokud vám nestačí aktuální nabídka hratelných demoverzí a stále lačníte po dalších kouscích, nebudete muset čekat dlouho. Již dnes se na stránkách GameSpotu objeví demo očekávaného závodního simulátoru GTR 2, ve kterém si v jednom ze dvou vozů třídy FIA-GT změříte síly s patnáctkou počítačem ovládaných závodníků na okruhu Barcelona GP. A jestliže vám nedá spát chystaná westernová first person akce Call of Juarez, vydržte do 4. srpna, kdy polský Techland vypustí hratelnou demoverzi se dvěma levely. Už aby to bylo!

Společnost Atari prodává licenci na Drivera francouzskému Ubisoftu za 19 milionů euro. Zatímco Atari hází kdysi úspěšnou závodní sérii přes palubu a hodlá se soustředit výhradně na Test Drive Unlimited, Ubisoft pevně věří, že Drivera dokáže oprášit a opět vyhoupnout na přední příčky herních žebříčků. Snad to nakonec vyjde!

Pátý díl legendární adventurní série Atlantis byl přejmenován. Krátký, pracovní název Atlantis V vyměnil za podstatně delší The Secret of Atlantis: Sacred Heritage. Hlavní roli ztvární mladý letecký inženýr Howard Brooks, který s vaší pomocí vyřeší spoustu tajemných hádanek. Hra se objeví letos v říjnu.

Německá společnost JoWooD představila datadisk Dragon Storm pro skvělou RPS SpellForce 2: Shadow Wars (recenze), jehož vydání je plánováno na letošní zimu. Nová kampaň se odehraje na ostrovech Eo, kde budou hráči pátrat po starých runách a vydají se po stopách mocných draků. Podrobnosti o obsahu datadisku bohužel nejsou známy. Zatím je jisté, že do hry přibude singleplayerová kampaň. S největší pravděpodobností můžete očekávat nové multiplayerové mapy a singleplayerové scénáře. Doufejme, že vývojáři přidají rovněž další hratelnou rasu.

Zhruba před týdnem došlo k odložení vydání Enemy Territory: Quake Wars a SunAge a nyní máme špatnou zprávu pro fanoušky RPG žánru, kteří čekají na Neverwinter Nights 2 a Loki. Oba očekávané tituly se opozdí - akční RPG od Cyanide Studio se ze září 2006 posunulo na čtvrté čtvrtletí tohoto roku a pokračování úspěšného D&D RPG vyjde v říjnu 2006. V tu dobu by se mělo rovněž objevit lákavé akční RPG SilverFall, jehož vydání upřesnila společnost Koch Media na začátku týdne.

Chcete se dozvědět vše o očekávané závodní hře Need for Speed: Carbon? Hru jsme vyzkoušeli na vlastní kůži - čtěte naše podrobné PREVIEW!

Need for Speed Carbon Need for Speed Carbon Need for Speed Carbon

Autor:
  • Nejčtenější

Odešla z Twitche, přesto je Amouranth stále nejsledovanější streamerkou světa

Kaitlyn Michelle Siragusa, vystupující na internetu pod přezdívkou Amouranth, se stále sluní na...

Nejlepší česká hra dekády se vrací. Kingdom Come 2 vyjde ještě letos

Dlouhých šest let museli fanoušci ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čekat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Populární stránka pro sdílení modifikací nevydržela nápor fanoušků Falloutu

Stránka Nexus Mods, která je hlavním uzlem pro sdílení modifikací počítačových her, zaznamenala...

KVÍZ: Jak dobře znáte českou historickou hru Kingdom Come: Deliverance?

Čerstvě oznámené pokračování české hry na hrdiny Kingdom Come: Deliverance bude přímo navazovat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nezneužíváme děti, ale těm chudým dáváme možnost výdělku, tvrdí šéf Robloxu

Ředitel společnosti Roblox Stefano Corazza se v nedávném rozhovoru pro magazín Eurogamer pustil na...

Fortnite umožňuje vypínat oslavné animace, aby se poražení hráči neurazili

Provozovatelé hry Fortnite nyní umožňují všem hráčům vypnout zobrazování oslavných animací, jež prý...

World of Warcraft: Dragonflight se rozloučí remixem Mists of Pandaria

Zatímco separátní battle royale režim Plunderstorm se pomalu blíží ke konci, tvůrci během května...

V nové hře podle Pána prstenů se nebude bojovat, ale stavět Hobitín

Chystaná hra Tales of the Shire nás zavede do světa Pána prstenů, tentokrát však nebudeme bojovat...

Udělali nám z postaviček ošklivce, stěžují si hráči mobilních Pokémonů

Nová aktualizace populární mobilní hry Pokémon GO je podle hráčů naprostá katastrofa. Ve hře se...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...