Události: Upíři z Bratislavy

  12:05
Další akce od id Software *** Otestujte Neverwinter Nights 2 *** Valve zazáří na Games Convention *** Mayhem Studios odhalují nové RPG *** Alone in the Dark a Spore až příští rok

Dark Messiah of Might and Magic

Přesně před týdnem jsme si stěžovali na nedostatek nových demoverzí a naše prosby byly vyslyšeny! Nu, dobrá, nebudeme si nalhávat, že všechna dema vyšla jen kvůli nám, ale důležité přeci je, že se povalují na BonusWebu a můžete si je všechny do jednoho vyzkoušet. Než se však vrhneme na jejich klasický výčet, připomeneme si několik článků, které byste si rozhodě neměli nechat ujít. Minulý týden v pátek došlo k oficiálnímu oznámení dalšího pokračování slavné fotbalové série od Electronic Arts. FIFA 07 se nezadržitelně blíží a my jsme si nenechali ujít prezentaci ve Varšavě, kde jsme vyzkoušeli českou verzi chystaného fotbálku. Bude se Pro Evolution Soccer třást strachem nebo má další výhru v kapse? To se dozvíte v našich prvních dojmech z hraní!

Ve včerejším článku Legendo v Leipzigu jsme se podívali na zoubek nově oznámeným hrám z dílny švédské firmy Legendo Entertainment, která již za pár dní na výstavě Games Convention v Lipsku předvede mimo jiné leteckou arkádu Attack on Pearl Harbor z prostředí druhé světové války a závodní hru Monster Truck Maniax s přerostlými bigfooty v hlavních rolích. LEGO Star Wars 2 A pokud si z nějakého důvodu nemůžete sami vyzkoušet nejžhavější aktuální demoverze, máme pro vás první dojmy z fantasy first person akce Dark Messiah of Might and Magic (demo) od Arkane Studios a akční arkády LEGO Star Wars II: The Original Trilogy (demo) v podání Traveller's Tales.

A když už jsme ta dema nakousli, připomeneme vám i několik dalších kousků, jež se nemůžou dočkat, až je na vlastní kůži otestujete. Vášnivé hráče slavné série Flight Simulator od Microsoftu jistě zvedne ze židle hratelná demoverze připravovaného leteckého simulátoru Flight Simulator X, nabízející tři mise a dvě letiště na karibském ostrově St. Maarten. Další demo vás zavede do prostředí vesmírného RPG Star Wolves 2 od vývojářů z Xbow Software. Vyzkoušíte tutoriál a blíže nespecifikovanou část příběhové kampaně, tak vzhůru ke hvězdám! Opomenout nemůžeme ani hratelnou demoverzi čtvrtého dílu Quaka pro Macintoshe, aktualizované demo budgetové first person akce TerraWars: New York Invasion, demoverzi adventury King's Quest IX: The Silver Lining od nezávislého týmu Phoenix Online Studios a ukázku simulátoru života The Sims 2 od Maxisu, ve které se vyřádíte při tvoření vlastních Simů.

Star Wolves 2 Star Wolves 2 Star Wolves 2

Vampire Story

Vampire Story
Bratislavský vývojářský tým Mayhem Studios konečně blíže představil upíří RPG s prvky adventury, jež se v obchodech objeví na konci letošního roku nebo v prvním čtvrtletí roku příštího (což je mnohem pravděpodobnější termín). Hlavním hrdinou Vampire Story je jakýsi Bernard, který musí odhalit vraždu známého lovce upírů Ivana. Žádný z upírů se ke krutému činu nepřiznal a ve městě vládne napjatá atmosféra. Co skrývají a koho se obávají mocná stvoření z klanů Nosferatu? Temný příběh plný tajemství se odehraje ve čtyřech různých lokacích: opuštěné doky, okolí majáku, stará továrna a obchodní loď. Vampire Story poběží na vlastním enginu, vyvíjeném zhruba pět dlouhých let. První zveřejněné screenshoty trpí celkovou ponurostí, na kterou si však v případě upířího RPG lehce zvykneme. Na postavu budete nahlížet ze third person pohledu, čeká vás tradiční sběr zkušeností, zlepšování vlastností postavy, získávání nových schopností a vytváření vlastních kouzel prostřednictvím speciálního runového systému. Za zmínku rozhodně stojí i ATBS (active time battle system) - dynamický soubojový systém s využitím spousty různých útoků, zbraní i speciálních bojových komb. Autoři přirovnávají způsob boje v jejich novém RPG k systému použitém v legendární konzolové sérii Final Fantasy. Vzhledem ke zmiňovaným adventurním prvkům se můžete těšit na větvené dialogy a spoustu předmětů, jež vám přijdou vhod při řešení mnoha hádanek.

Vampire Story Vampire Story Vampire Story

Vanguard: Saga of Heroes

Okénko do nových online světů
Jednou z nejočekávanějších onlinovek tohoto roku je MMORPG čerpající z Tolkienova Pána prstenů. Známý vývojářský tým Turbine Entertainment vytváří virtuální Středozem a již nějaký ten pátek láká hráče do betatestu. Pokud jste se i přes naše neustálé výzvy ještě nestihli přihlásit, můžete tak učinit právě teď. The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar se konečně přesouvá do alfa stádia svého dlouhého vývoje a slibovaný rozsáhlý betatest na sebe jistě nenechá dlouho čekat. Aby autoři nenasytné hráče náležitě nalákali, vydali téměř pětiminutové hi-res video, plné ukázek z mnoha bojů s různými nepřáteli v několika odlišných herních prostředích. S touto ukázkou nám však vrazili kudlu do zad - takovou vizuální podobu s Dungeons & Dragons Online: Stormreach jsme rozhodně nečekali. Zatím je samozřejmě ještě poměrně brzy na nějaké soudy, ale po zhlédnutí avizovaného traileru se na nové MMORPG z prostředí Pána prstenů těšíme podstatně méně. A pokud jej chcete vidět na živo, zaleťte si v úterý 22. srpna do Edinburghu na festival EIEF (Edinburgh Interactive Entertainment Festival), kde nezůstane pouze u Pána prstenů, ale mrknete například na Reservoir Dogs.

Široký úsměv na tváři nám vykouzlilo hardcore MMORPG Vanguard: Saga of Heroes od Sigil Games Online, jež si pod svá křídla před pár měsíci vzala známá společnost Sony Online Entertainment. Pokud vám nestačí prostinký World of Warcraft a máte chuť na mnohem propracovanější dobrodružství, než které najdete v neustále zjednodušovaném druhém dílu EverQuestu, pak jste na správné adrese. ArchLordVanguard přinese rozsáhlý fantasy svět, obrovskou svobodu pohybu i rozhodování a několik oblastí vývoje hlavní postavy. V této hře budete plnit rozsáhlé úkoly, stavět vlastní domy a užívat si propracovaného dobrodružství, ve kterém vás nikdo za ručičku nepovede. I grafické zpracování nám přijde mnohem pestřejší a zajímavější než v případě zmiňovaného The Lord of the Rings Online. Vlastní názor si ostatně můžete udělat při sledování zhruba minutového traileru a poté se o něj podělit s ostatními v diskuzi pod článkem.

Vděčným tématem mnoha diskuzí se tento týden stalo i akční MMORPG ArchLord (s důrazem na PvP) od korejských NHN Games, jehož evropskou a americkou verzi vydá společnost Codemasters. Příjemnou novinkou bylo představení mountů s vlastními schopnostmi a speciálními zbraněmi pro použití v sedle, které budete moci sami vylepšovat. Lidé osedlají ušlechtilé koně, orkové ochočí brutální válečné nosorožce a měsíční elfové se projedou na mystických, lvům podobných stvořeních. Popravdě řečeno, posledně zmiňovaní mounti (trailer) nám doslova učarovali a o výběru rasy tedy máme konečně jasno. Mnohem hůře to však vypadá s nově představeným systémem plateb, který hráče ArchLord rozhodně nemine. Nazývá se PlayPLUS a staví na třech cenově odlišných balíčcích (Squire, Knight a Lord), zajišťujících měsíční přístup do hry a různý počet bonusových kreditů. Ty bude možné měnit za různé užitečné prvky, jako např. zkušenostní bonusy, teleportační kouzla a další lákavá vylepšení. Zatím tedy vše nasvědčuje tomu, že úspěch ve hře bude záviset na počtu bonusových kreditů a směněných speciálních kouzel, předmětů a dalších specialit, což je poměrně nešťastné řešení. Nebo snad máte jiný názor?

The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar

Gothic 3

Co se děje v trávě...
I tentokrát se budeme věnovat několika nejočekávanějším herním titulům, jejichž vydání bylo v uplynulých sedmi dnech upřesněno nebo posunuto. Jak jsme již dříve předpokládali, multiplayerová akce Enemy Territory: Quake Wars vyjde skutečně až v příštím roce. Počítat můžete s únorem nebo březnem 2007. Odkladu se dočkal i očekávaný akční Stranglehold, který se s virtuálním Chow Yun Fatem v hlavní roli nakonec objeví až v prvním čtvrtletí 2007. Strategie ANNO 1701, jež Sunflowers dosud vyšla na deset milionů eur, potěší všechny fanoušky již 26. října 2006. Pozitivní zpráva čeká rovněž příznivce fanatsy RPG, neboť Gothic 3 od Piranha Bytes je s konečnou platností slíben na 13. října tohoto roku. Zato se survival horrorem Alone in the Dark: The New Nightmare a revolučním Spore to nevypadá vůbec dobře. Prvně zmiňovaný titul s největší pravděpodobností vyjde v období mezi dubnem 2007 a březnem 2008 a nové virtuální dítko Willa Wrighta na vlastní kůži otestujete až ve druhé polovině příštího roku.

Stále trpělivě čekáte na kontroverzní PS2 akci Bully od Rockstar Games? Nevěšte hlavu! S patnáctiletým hochem Jimmy Hopkinsem se konečně setkáte letos v říjnu. Zajímavou zprávu zveřejnila i společnost GMX Media - strategická first person akce Specnaz: Project Wolf je konečně GOLD a v Evropě vyjde co nevidět.

Strávili jste stovky hodin hraním Neverwinter Nights, zkoušením přídavných modulů a vytvářením vlastních dobrodružství? Nyní své znalosti můžete zúročit při betatestování chystaného pokračování. Přihlásit se můžete do multiplayerového betatestu Neverwinter Nights 2 nebo do betatestu nového toolsetu. Třeba se zrovna na vás usměje štěstí a nahlédnete do lákavého D&D světa s malým předstihem.

Neverwinter Nights 2 Neverwinter Nights 2 Neverwinter Nights 2

Team Fortress 2

John Carmack na letošním QuakeConu odhalil první informace o nové 3D akci v podání id Software. Ta bude stejně jako Enemy Territory: Quake Wars využívat technologii MegaTexture a nabídne prý trochu jinší zaměření než dosavadní tituly od id Software. Že by se Carmack dobrovolně rozloučil se všemi Doomy a Quaky? Brzy se jistě dozvíme více!

Výstava Games Convention se blíží mílovými kroky (24. až 27. srpna 2006) a vývojářské i vydavatelské firmy začínají vesele zveřejňovat lineupy. Pokud se letos do Lipska pojedete podívat, na stánku Valve zhlédnete svatou trojici Half-Life 2: Episode Two, Team Fortress 2 a Portal. My tam rozhodně opět nebudeme chybět a o všem vás budeme informovat!

Pokud se stále nemůžete vzpamatovat z dalšího posunutí stealth akce Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent, která je nyní plánována na letošní říjen, těšte se na nově oznámené hratelné demoverze. Verze pro Xbox 360 nabídne pouze mutliplayer, ale počítačoví hráči se údajně dočkají singleplayerového i multiplayerového dema. Žádné z nich se však neobjeví dříve než měsíc před samotným vydáním hry. Hratelná demoverze očekávané strategie Caesar IV vyjde naopak již příští středu (16. srpna 2006) a plná verze hry bude následovat 26. září 2006.

Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent

Autor:
  • Nejčtenější

Nebýt seriálu o Buffy, jsem bezdomovec, přiznala hvězda The Last of Us

Osmačtyřicetiletý herec Pedro Pascal dnes díky seriálům jako The Last of Us, Mandalorian nebo...

Nový trend na Twitchi: Streamerky promítají hry na svá prsa a pozadí

Streamerka Morgpie objevila nový způsob, jak zaujmout své převážně mužské fanoušky na Twitchi, když...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pozapomenutá hra od mistrů žánru RPG už se dá zase pořídit legálně

Špionážní klasika Alpha Protocol od legendárního studia Obsidian se vrátila do oficiální...

Už hrajeme šestý díl, provokují vývojáři The Elder Scrolls fanoušky

Do vydání dalšího dílu legendární RPG série The Elder Scrolls zbývají ještě dlouhé roky, vývojáři...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Úspěšní vývojáři zepsuli velká vydavatelství. Padla i velmi vulgární slova

V posledním roce obchází herním průmyslem strašidlo masivního propouštění, svou pozicí si nemohou...

Vypadají zajímavě, datum je nejasné. Stihne těchto 20 her letošní vydání?

Máme za sebou teprve první čtvrtletí letošního roku, takže u spousty her pořád není jasné přesné...

Předplatitelé PS Plus dostanou v dubnu nedoceněný herní propadák

Největším tahákem dubnové nabídky pro předplatitele služby PS Plus je loňská fantasy střílečka...

Vývojáři mobilní hříčky utratili za marketing více, než stojí vývoj velké hry

Aktuální mobilní hit Monopoly GO! vydělal během pouhých deseti měsíců od uvedení již dvě miliardy...

Judas nechce být novým Bioshockem, sází na znovuhratelnost

Legendární herní vývojář Ken Levine konečně poodhalil detaily o své dlouhé roky připravované hře...

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...