Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Události: Jacksonův nový druh zábavy!

  12:05
Rockstar a L.A. Noire *** Splinter Cell 5 pro Xbox 360 a PC *** Nový tým Petera Jacksona *** RTS Halo Wars pro Xbox 360 *** Beta WoW datadisku *** Oblivion pro PS3 a PSP *** Stargate-SG 1 přežívá?

Civilization IV

Týden se sešel s týdnem a na programu je další přehled nejzajímavějších událostí uplynulých sedmi dnů. Než se však vrhneme na samotné novinky, máme pro vás několik hratelných demoverzí, které nedávno spatřily světlo světa. Jejich nabídka je ale bohužel ještě chudší než před týdnem a potěší hlavně sportovní maniaky, neboť se na internetu objevila demoverze hokejového manažeru NHL Eastside Hockey Manager 2007. Pokud si stáhnete 115MB soubor, vyzkoušíte nabídku totožnou s plnou verzí, ale omezenou pouze na období šesti měsíců ve hře. U nás bude nové pokračování slavné série hokejových manažerů od Sports Interactive k dostání díky společnosti CD Projekt v profesionální české verzi, a to zhruba v první polovině listopadu tohoto roku. Další kousek osloví pouze uživatele Macintoshů, neboť právě pro tuto platformu vydala společnost Aspyr Media demoverzi vynikající strategie Civilization IV. Poslední dvě dema si vychutnají především hráči, kterým nedělá problémy německý jazyk. Jedná se o budgetovou first person střílečku Gunship Apocalypse (základna a lokace Canyon) od FAKT Software a arkádovou závodní simulaci Adrenalin (dvě tratě a dva závodní vozy) v podání Gaijin Entertainment.

Adrenalin Adrenalin Adrenalin

Crossfire

Horké novinky
V průběhu předchozích dnů jsme se dočkali odhalení několika zajímavých herních titulů, a tak si je nyní postupně připomeneme. Jako první si představíme akční thriller L.A. Noire, který pro Rockstar Games připravují vývojáři z Team Bondi. Není to tak dlouho, co tento australský tým založil Brendan McNamara (The Getaway) a na světlo světa prosakují první informace. Již ze samotného titulu je jasné, že nová akce se bude odehrávat ve městě andělů, kam se s hlavním hrdinou podíváte ve čtyřicátých letech minulého století. Virtuální Los Angeles bude věrnou kopií LA té doby a nabídne hráčům velkou volnost při prozkoumávání herního světa. L.A. Noire spojuje akci, vyšetřování brutálních vražd a poutavou prezentaci příběhu. O tom všem hovoří tisková zpráva, jež bude příští týden ve čtvrtek (5. října 2006) doplněna prvním trailerem. Hra vyjde pro next-gen konzole PlayStation 3 a Xbox 360, ale zatím bohužel není známo kdy.

O další novinku se postaral známý vývojářský tým Pivotal Games, který společně s Eidosem pracuje na vývoji kooperativní first person střílečky Crossfire pro Xbox 360 a Windows Vista. Obvyklé místo jednoho hlavního hrdiny v tomto případě zaujmou dva elitní agenti, kteří jsou nasazováni na místa, kde selhávají všechny ostatní prostředky. Když vláda nechce zanechat žádné stopy, povolá dva specialisty, kteří se postarají o špinavou práci a zmizí dříve, než mohou být identifikováni. Ovládání dvou postav v akcích začíná být v kurzu a už se nemůžeme dočkat, až bude některý z ohlášených titulů konečně k dispozici (např. Voodoo Nights nebo Kane & Lynch). V případě Crossfire budete hlavní hrdiny komandovat sami nebo ve spolupráci s jiným hráčem. Na programu tak budou prvky, které se v tomto herním stylu přímo nabízí - křížová palba, rozptylování a matení nepřátelských vojáků nebo volba různých postupů hrou. Autoři slibují plně zničitelné prostředí a nabízí i první screenshot a trailer. Plná verze by měla být k dispozici v průběhu příštího roku.

Pamatujete si ještě na legendární herní kousky Speedball 2 (futuristický sport) a The Chaos Engine (arkdádová střílečka)? Světlo světa spatřily před více jak deseti lety a popletly hlavy hráčům z celého světa. Společnost Frogster Interactive podepsala smlouvu s britským týmem The Bitmap Brothers, který má tyto klenoty na svědomí, a s požehnáním slavných vývojářů pracuje na modernějších verzích. Remaky Speedball 2 a The Chaos Engine vyjdou pro PC příští rok a autoři původních titulů budou na jejich vývoji spolupracovat. Pokud se jim podaří zachytit stejnou atmosféru jako v případě oceňovaných originálů, máme se rozhodně na co těšit. S remaky to ale není jednoduché a Frogster Interactive budou potřebovat více než jen pomoc od Bitmap Brothers.

Voodoo Nights Voodoo Nights Voodoo Nights

World of Warcraft

Okénko do online světů
Nových přírůstků se dočkala i rodinka onlinových titulů. Kyjevský tým Vogster Entertainment ohlásil zbrusu nové MMORPG Crimecraft, jehož vydání je předběžně plánováno na rok 2008. Vývojáři toho o novém projektu bohužel moc neprozradili, opomineme-li chvástání s tím, jak otřese celým herním průmyslem a nabídne spoustu inovačních prvků. Zajímavé však je, že Crimecraft poběží na Unreal Enginu 3 od Epic Games, který Vogster Entertainment před pár dny licencovali.

Na barcelonské akci X06 společnosti Microsoft došlo k několika zajímavým ohlášení, o nichž se ještě budeme zmiňovat. Mezi nimi najdete i novou onlinovku Marvel Universe Online pro Windows Vista a Xbox 360, jež vychází ze spolupráce Microsoftu a Marvel Entertainment. O vývoj se postarají zkušení úderníci z Cryptic Studios (City of Heroes, City of Villains), kteří zapomněli na neshody s Marvelem a konečně se rozhodli spolupracovat. Ve hře se tak objeví známí komiksoví superhrdinové jako Spider Man, Hulk a další, kteří se pustí do lítého boje s padouchy na opačné straně zákona.

ArchLord

Blizzard Entertainment se konečně rozpovídal o uzavřeném betatestu očekávaného prvního datadisku pro MMORPG World of Warcraft. K tomu podle všeho dojde již brzy, vývojáři sami vyberou vhodné kandidáty a informují je e-mailem. Po nikom nebudou žádat přihlašovací údaje (login ani heslo) a varují hráče, aby na podobné pochybné zprávy, které se určitě objeví, v zájmu zachování svých účtů a vypiplaných postav nereagovali. Betatest The Burning Crusade proběhne v několika fázích, a pokud nebudete vybráni zrovna do těch prvních, máte velkou šanci účasti v následujících. Přesné datum zahájení uzavřeného betatestu datadisku pro World of Warcraft zatím bohužel není známo.

Na začátku týdne jsme vám nabídli první dojmy z nového MMORPG ArchLord, které na západní trh přináší společnost Codemasters. Pokud vás naše představení dalšího virtuálního světa zaujalo, můžete si jej nyní vyzkoušet na vlastní kůži. Tuto neděli (1. října 2006) totiž dojde ke spuštění betaverze přístupné všem zájemcům, jež poběží až do pátku 6. října 2006. Tento den již konečně odstartuje plná verze hry, do níž zavítají pouze ti hráči, kteří si pořídí originální kopii MMORPG ArchLord a budou poctivě platit pravidelné měsíční poplatky. Pozitivní je fakt, že Codemasters na základě ohlasů hráčů z uzavřeného betatestu upustili od kritizovaného platebního systému PLAYplus a zvolili tradiční přístup. Všichni tak budou platit stejnou sumu 12,99 euro měsíčně. Informace nejen o "Open betě" najdete na oficiálních stránkách hry.

ArchLord ArchLord ArchLord

TES IV: Oblivion

Co se děje v trávě...
Vynikající fantasy RPG The Elder Scrolls IV: Oblivion vyjde pro PlayStation 3 i handheld PSP. Informace, o níž se dosud pouze spekulovalo, se konečně potvrdila. PS3 Oblivion bude oficiálním launch titulem této konzole, podle toho se rovněž objeví na trhu (v Severní Americe 17. listopadu 2006 a v Evropě v březnu 2007) a nabídne novou frakci Knights of the Nine nebo další postavy, lokace, brnění a zbraně. PSP verze ponese název The Elder Scrolls Travels: Oblivion a nebude přímým portem hry, jak jí známe z PC a Xbox 360.

Na barcelonské akci X06 představila společnost Microsoft několik zajímavých herních novinek a více se rozpovídala o již oznámených titulech. V předchozím textu jsme vás již seznámili s MMO Marvel Universe Online a můžeme se tedy mrknout na další tituly. Neméně lákavá je realtimová strategie Halo Wars, vyvíjená slavným týmem Ensemble Studios exkluzivně pro Xbox 360, nebo informace o doplňujícím epizodickém obsahu (dostupný přes Xbox Live) pro Grand Theft Auto IV, jehož vydání je plánováno na říjen 2007. Za zmínku stojí i exkluzivita očekávaného RPG BioShock pro PC a Xbox 360 nebo další díl série Tom Clancy's Splinter Cell, který vyjde rovněž pouze pro Xbox 360 a PC. Součástí prezentace v rámci X06 bylo rovněž představení nového týmu Wingnut Interactive, zrozeného z partnerství spisovatele, režiséra a producenta Petera Jacksona, scénáristky Fran Walsh a Microsoftu. Studio se bude zabývat tvorbou "nového druhu špičkové interaktivní zábavy". Nikdo bohužel nespecifikoval, o co přesně půjde, ale klasické hry ani filmy to rozhodně nebudou. První vlaštovka se rodí ve spolupráci s Bungie a týká se prostředí Halo. Další na řadě má být zbrusu nový, dosud neoznámený projekt.

Pokud stále oplakáváte zrušenou akci Stargate-SG1: The Alliance, která se odporoučela do věčných lovišť po sporech mezi Perception Games a JoWooDem, v dáli vám vzplála jiskra naděje. Na internetu se totiž objevila zpráva (zatím nepodložená), že společnost MMG připravuje další oznámení, týkající se vývoje Stargate-SG1: The Alliance na listopad tohoto roku. Brzy se snad dozvíme více.

Stargate SG-1: The Alliance Stargate SG-1: The Alliance Stargate SG-1: The Alliance

Autor:
  • Nejčtenější

Odešla z Twitche, přesto je Amouranth stále nejsledovanější streamerkou světa

Kaitlyn Michelle Siragusa, vystupující na internetu pod přezdívkou Amouranth, se stále sluní na...

Nejlepší česká hra dekády se vrací. Kingdom Come 2 vyjde ještě letos

Dlouhých šest let museli fanoušci ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čekat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Populární stránka pro sdílení modifikací nevydržela nápor fanoušků Falloutu

Stránka Nexus Mods, která je hlavním uzlem pro sdílení modifikací počítačových her, zaznamenala...

KVÍZ: Jak dobře znáte českou historickou hru Kingdom Come: Deliverance?

Čerstvě oznámené pokračování české hry na hrdiny Kingdom Come: Deliverance bude přímo navazovat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nezneužíváme děti, ale těm chudým dáváme možnost výdělku, tvrdí šéf Robloxu

Ředitel společnosti Roblox Stefano Corazza se v nedávném rozhovoru pro magazín Eurogamer pustil na...

Hry ze známých sérií najdete i v mobilech. Co si zahrát?

Zlatá éra mobilních her je sice dávno pryč, ale i tak se dá najít celá řada mobilních variant her...

Škoda představila závodní elektroauto, objeví se ve hře Gran Turismo

Poprvé ve víc než čtvrt století dlouhé historii závodní série Gran Turismo dostanou její hráči...

Autoři prvních The Elder Scrolls chystají novou hru. Má být zase obrovská

Dvojice herních vývojářů, která stála u zrodu dodnes oblíbené série The Elder Scrolls, představila...

85 %

RECENZE: Stellar Blade je poctivá řežba, která se nebojí násilí ani erotiky

Měla to být jen klasická výplňovka vydavatelského plánu ve slabším období roku, nakonec se však...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...