Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tipy: Nášup hratelných demoverzí!

  12:06aktualizováno  12:26
Otestujte spoustu zbrusu nových her! *** Představení akčního RPG Kingdom Under Fire *** Hrdinové ze South Parku paří WoW *** Chystá se nový SW Battlefront? *** Je lepší PS3 nebo Xbox 360?

Flight Simulator X

Vývojáři a vydavatelé se konečně trochu polepšili a oproti předchozím týdnům hráče obdařili podstatně lákavější nadílkou hratelných demoverzí, které si nyní připomeneme. Jako první opět potěšíme sportovní fanoušky, kteří si mohou vyzkoušet fotbalové manažery Football Manager 2007 a Championship Manager 2007. Prvně zmiňovaná demoverze od Sports Interactive přináší brazilskou, dánskou, anglickou, finskou, francouzskou, italskou, norskou, portugalskou, skotskou, španělskou a švédskou ligu, zatímco druhé demo od Beautiful Game Studios nabízí po dobu šesti herních měsíců ligu anglickou, francouzskou a italskou. Dalším zajímavým kouskem je konečně finální demoverze microsoftího civilního leteckého simulátoru Flight Simulator X, v níž najdete karibský ostrov St. Maarten se dvěma letišti a stejným počtem misí. Podstatně více akce si užijete po stáhnutí dema budgetového arkádového simulátoru z prostředí druhé světové války Combat Wings: Battle of Britain v podání CITY Interactive. Hratelná ukázka obsahuje trénink a krátkou misi ze začátku bitvy.

Stratégové si naopak smlsnou na demoverzi originálního kousku od Introversion Software (tvůrci Darwinie) s názvem Defcon. Zde si vyzkouší tutoriál, zhlédnou rolling demo (tzn. nehratelnou ukázku ze hry) a zúčastní se multiplayerových bojů dvou hráčů. Svojí troškou do mlýna přispívá i známý vývojářský tým Ensemble Studios, jenž servíruje hratelnou demoverzi chystaného datadisku The WarChiefs pro oblíbenou realtimovou strategii Age of Empires III. Battlefield 2142Obsahuje jednu mapu z kampaně a jeden skirmishový level (Němci a Iroquois Confederation). Okénko do nové fantasy tahové strategie Dominions 3: The Awakening nabízí Illwinter Game Design ve spolupráci se Shrapnel Games. Obsahuje tutoriál, singleplayerovou mapu Silent Seas, multiplayerovou mapu Glory of the Gods a možnost vygenerování náhodné lokace. Pokud vám tato nabídka ještě nestačí, otestovat můžete i budgetovou vesmírnou střílečku Romanians in Space od 2 Bad Design, v jejímž demu proletíte třemi misemi z kampaně (Mezen Defence, Korovbor Shipyard a Universe Exploration), nebo vyzkoušíte budgetový vesmírný simulátor Arvoch Conflict.

A aby toho tento týden nebylo málo, ještě vás navnadíme na demoverzi očekávané multiplayerové akce Battlefield 2142 od Digital Illusions. Ta zaútočila již včera se 24hodinovou exkluzivitou pro všechny hráče, kteří si předobjednali plnou verzi hry. Během dneška se objeví exkluzivně na vybraných webových magazínech (např. GameSpot) a do soboty se postupně usadí na mnoha serverech po celém světě. Čím méně budou provozovatelé internetových stránek onu exkluzivitu respektovat, tím dříve se dostane i k vám. Dnes by se na internetu měla blýsknout i demoverze datadisku Forces of Corruption pro úspěšnou strategii Star Wars: Empire at War z prostředí Hvězdných válek, a tak zůstaňte naladěni!

Battlefield 2142 Battlefield 2142 Battlefield 2142

Kingdom Under Fire: Circle of Doom

Kingdom Under Fire jako akční RPG
Vývojáři z týmu Blueside už nějaký ten pátek připravují fantasy akční RPG Kingdom Under Fire: Circle of Doom. Tato novinka byla donedávna plánována pouze pro next-gen konzoli Xbox 360, jíž vydavatelská společnost Phantagram v případě Kingdom Under Fire zůstává věrná společně s její starší sestřičkou. Přestože tato série dosud patřila do škatulky akčních realtimových strategií, nový přírůstek směřuje trochu jiným směrem a kromě konzole Xbox 360 vyjde i pro PC. Většina akčních RPG zavrhuje originalitu, drží se zažitého a spolehlivého systému a Kingdom Under Fire: Circle of Doom v tomto ohledu nedopadne o moc lépe. To ovšem nic nemění na tom, že může mít velkou šanci na přežití. Vzpomeňte třeba na Titan Quest (recenze), který vesměs nestydatě kopíruje Diablo a přesto jde o velmi hratelnou záležitost.

Na začátku vás jako obvykle nemine tvorba postavy. V Kingdom Under Fire: Circle of Doom si vyberete ze šesti odlišných postav s různými bojovými styly a speciálními schopnostmi. Každý z hrdinů dostane do vínku spoustu ničivých bojových kombinací, s nimiž v nepřátelských řadách rozpoutá učiněné peklo. Autoři slibují zhruba 50 schopností a 60 kouzel, přičemž největší paseku naděláte s kombinací zbraně, schopnosti a kouzla. A takových krkolomných kousků jistě využijete, neboť tentokrát nebudete stát pouze proti desítkám protivníků, ale údajně mnohem většímu počtu různých monster všech tvarů a velikostí (celkem přibližně 70 druhů). Zaútočí na vás ze všech směrů, budou skákat z okolních stěn a padat ze stropů - zkrátka řežba jak má být. Během hry se samozřejmě postupně vystřídají různá prostředí, kdy se z těla gigantické bytosti dostanete třeba do točité věže plné lávy. Na samotářské hráče čeká singleplayerové dobrodružství a pro ostatní je pochopitelně připraven multiplayer, v němž se krvelačným bestiím postavíte až ve čtveřici.

Zajímavé je, že singleplayerová i multiplayerová část Kingdom Under Fire: Circle of Doom má být vzájemně propojena. Pokud tedy začnete jako vlci samotáři, můžete se stejnou postavou kdykoliv pokračovat v multiplayeru a v případě potřeby se časem opět vrátit k vlastní výpravě. Záleží, na co právě dostanete chuť! Je však nutné zdůraznit, že v multiplayeru budete mít šanci získat mocné artefakty, na které v singlu nenarazíte. Za zmínku dále stojí i grafické zpracování, které autorům rozhodně neudělá ostudu a akční souboje s množstvím nepřátel v takové kvalitě si nejspíše nenecháme ujít. Ostatně posuďte sami na okolních záběrech. Plná verze hry by měla být k dispozici ve druhém čtvrtletí příštího roku.

Kingdom Under Fire: Circle of Doom Kingdom Under Fire: Circle of Doom Kingdom Under Fire: Circle of Doom

World of Warcraft

World of Warcraft v South Parku
Není pochyb o tom, že MMORPG World of Warcraft od Blizzardu vládne herním světem. Někteří souhlasně pokyvují, jiní si rvou vlasy, ale miliony aktivních hráčů tomu jen nasvědčují a mánie z Azerothu proniká i do ostatních oblastí zábavy. Tuto středu se na televizní obrazovky (kanál Comedy Central) opět vrátili staří známí Stan, Kyle, Cartman a Kenny v osmé epizodě desáté řady neotřelého animovaného seriálu South Park. Díl nazvaný "Make Love not Warcraft" představil oblíbené hrdiny jako závisláky na World of Warcraft a neohrožené bojovníky, kteří čelí nebezpečnému hráči, jenž nemilosrdně terorizuje ostatní virtuální obyvatele Azerothu.

A když už jsme nakousli World of Warcraft, vedení Blizzardu se konečně rozhodlo zveřejnit obsah sběratelské edice očekávaného datadisku The Burning Crusade. Ta tedy nabídne plnou verzi hry na CD i DVD, bonusové DVD Behind-the-Scenes, herní soundtrack, knihu s artworky The Art of World of Warcraft: The Burning Crusade, dva startovní balíčky a exkluzivní karty speciální karetní hry, podložku pod myš s mapou nové lokace Outland a speciálního herního mazlíčka - Netherwhelp. Jistě uznáte, že toho rozhodně není málo a kdejaký hráč World of Warcraft nebude o koupi Collector's Edition váhat ani minutu.

WoW: The Burning Crusade WoW: The Burning Crusade WoW: The Burning Crusade

Assassin's Creed

Co se děje v trávě...
Oblíbené multiplayerové akce Star Wars: Battlefront a Star Wars: Battlefront II (Pandemic Studios / LucasArts) se možná dočkají dalšího pokračování. Internetem totiž kolují nepodložené informace o tom, že na třetím dílu pilně pracují vývojáři z týmu Free Radical Design (TimeSplitters, GoldenEye). Ani LucasArts, ani zmiňovaní vývojáři se k této zvěsti zatím nevyjádřili, ale vzhledem k tomu, že obě firmy spolu nedávno zahájily úzkou spolupráci, není tato informace až tak nereálná. Uvidíme, jak to nakonec dopadne, ale další Battlefront by nám rozhodně neuškodil.

Vydání Battlefield 2142 je na spadnutí a Electronic Arts konečně dokončili akvizici švédského týmu Digital Illusions. Ten se stává dalším přírůstkem do rodinky EA a bude mít na starosti nejen další vývoj oblíbené válečné série Battlefield, ale rovněž zbrusu nové tituly pro PC, next-gen konzole a jiné budoucí platformy. O konkrétních hrách zatím pochopitelně nepadla ani zmínka.

Stále vám vrtá hlavou, zda si pořídit konzoli Xbox 360 či počkat do příštího března na PlayStation 3? Nebo vás už konzolová válka mezi Microsoftem a Sony trochu nudí? Možná vám v rozhodování pomůže informace od vývojářů z montreálského studia Ubisoftu, kteří pilně tvoří očekávanou akci Assassin's Creed. Xbox 360 má podle nich lepší hardwarové vybavení a umělá inteligence davu bude tudíž v xboxové verzi hry podstatně lepší. Záleží tedy na vás, zda tyto a jim podobné řečičky budete brát vážně. My si raději počkáme na to, až se u nás PlayStation 3 zabydlí. Až poté bude ten správný čas na nemilosrdné srovnávání.

Dejte sbohem originálnímu nebojovému MMORPG Seed od Runestone Game Development. Hra bohužel nebyla tak ideální, jak jí všem autoři malovali, a tak si mezi námi pobyla jen pár měsíců. Na vině samozřejmě byl i nedostatek financí, s nímž se v poslední době vývojáři potýkali.

Autor:
  • Nejčtenější

Generuje obrázky do hry pomocí AI, za 10 hodin práce vydělá 350 tisíc

Tvůrci virtuálních kartiček Champions of Otherworldly Magic přiznávají, že vizuální podobu jejich...

Nejlepší česká hra dekády se vrací. Kingdom Come 2 vyjde ještě letos

Dlouhých šest let museli fanoušci ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čekat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Je Fallout nejlepší videoherní seriál? Recenzenti mají jasno

Sci-fi seriál natočený podle populární série her Fallout sbírá v zahraničí skvělá hodnocení. Vypadá...

Nezneužíváme děti, ale těm chudým dáváme možnost výdělku, tvrdí šéf Robloxu

Ředitel společnosti Roblox Stefano Corazza se v nedávném rozhovoru pro magazín Eurogamer pustil na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nová zbraň do Call of Duty stojí více než samotná hra

V rámci propagace posledního filmu o obřím opičíkovi King Kongovi přibyla do populární hry Call of...

Druhá sezona Falloutu potvrzena, seriál masivně zvýšil zájem o hry

Seriál Fallout od Amazonu, který vznikl na motivy známé herní postapokalyptické série, se dočká...

Pátá sezona seriálového Zaklínače bude tou poslední, slíbil Netflix

Kvalitou upadající seriál Zaklínač od Netflixu dostane už jen dvě další sezony. Filmaři přislíbili,...

Nejlepší česká hra dekády se vrací. Kingdom Come 2 vyjde ještě letos

Dlouhých šest let museli fanoušci ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čekat na...

Nezneužíváme děti, ale těm chudým dáváme možnost výdělku, tvrdí šéf Robloxu

Ředitel společnosti Roblox Stefano Corazza se v nedávném rozhovoru pro magazín Eurogamer pustil na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...