Události: Nová tvář E3 odhalena!

  12:06
Vyzkoušejte demo Splinter Cell: Double Agent *** Bully požehnáno a vpuštěno mezi divokou zvěř *** Nový datadisk pro Oblivion odhalen *** Gothic 3 trhá rekordy *** Exkluzivní obsah pro GTA IV

Scarface

Tentokrát jsme pravidelný týdenní souhrn pojali pouze formou krátkých zpráv, v nichž jistě každý najde nějakou zajímavost. A pokud patříte mezi pravidelné čtenáře BonusWebu, o všem víte a nic vás nepřekvapí, můžete vyzkoušet některou z aktuálních hratelných demoverzí. Co třeba mafiánskou third person akci Made Man, jejíž demo obsahuje intro a jeden level odehrávající se na Calvary Cemetery v New Yorku? Odreagovat se můžete také u arkádové závodní hry Sonic Riders, v níž otestujete trať Metal City ve Free Race módu. Další arkádovou zábavu nabízí Legendo Entertainment v podobě Dracula Twins. V demoverzi se seznámíte se dvěma hratelnými postavami a projdete sedm levelů na hřbitově před Drákulovým hradem v Transylvánii. Pokud jste ještě nevyzkoušeli starší demo vesmírné strategie Sword of the Stars, Lighthouse Interactive vydali v pondělí aktualizovanou verzi. V pořadí již druhé demoverze se dočkaly i arkádové závody Earache Extreme Metal Racing a všem fanouškům first person akce Vietcong 2 přináší Pterodon Software a indiGLOW add-on Fist Bravo, který je zdarma k dispozici ke stažení.

Co se děje v trávě...
Lokalizační tým společnosti CD Projekt dokončil testování české verze akční hry Scarface: The World is Yours od vývojářského týmu Radical Entertainment. Ta bude k dostání od konce listopadu 2006 v necenzurované české lokalizaci (od 18 let). Dalším kouskem, který do našich luhů a hájů přinese v češtině CD Projekt, je historická strategie Medieval II: Total War od Creative Assembly. Její překlad byl před několika dny dokončen a svým rozsahem patří mezi největší lokalizační projekty letošního roku. Vzhledem k tomu, že se teprve začíná betatestovat (překlad čítal 1200 stránek), přesný termín vydání profesionální české verze dosud nebyl stanoven. Předběžně tak můžete počítat s přelomem listopadu a prosince. Od listopadu tohoto roku bude v češtině k dostání rovněž datadisk Dark Crusade pro oblíbenou sci-fi realtimovou strategii Warhammer 40,000: Dawn of War od Relic Entertainment. Nutno podotknout, že se jedná o samostatný datadisk, k jehož spuštění není třeba původní verze hry.

Medieval II: Total War Medieval II: Total War Medieval II: Total War

WoW: Burning Crusade

Blizzardi jsou s World of Warcraft za vodou a nadšeně bojují s virtuálními podvodníky z celého světa. Kdyby neměli několik milionů aktivních hráčů, jistě by si tak nevyskakovali. Nedávno se totiž pochlubili zrušením dalších 76 tisíc účtů (Evropa, USA, Korea), čímž ze hry odstranili zhruba 11 milionů goldů. Podvádět v ostře sledované onlinovce se tedy stále nevyplácí.

Entertainment Software Association (ESA) konečně zveřejnila podrobnější informace, týkající se světoznámé herní výstavy Electronic Entertainment Expo (E3). Akce s novým názvem E3 Media and Business Summit proběhne od 11. do 13. července 2007 v kalifornské Santa Monice. V prostorách Barker Hangar si účastníci z řad tisku budou moci vyzkoušet nové herní tituly a v několika různých hotelech v Santa Monice přijde řada na meetingy, předváděčky, konference a rozhovory s přítomnými zástupci mnoha vývojářských týmů i vydavatelských společností. Doug Lowenstein z ESA se tentokrát nezmínil o svaté trojici firem, jejíchž dýchánky se před samotnou výstavou staly pravidlem. V předchozím prohlášení však stálo, že Nintendo, Microsoft a Sony budou ve svých akcích nadále pokračovat.

Společnost Activision konečně oznámila data vydání očekávané first person akce Call of Duty 3, která na rozdíl od předchozích verzí již nepotěší počítačové hráče. Verze pro konzoli Xbox 360 se v evropských obchodech objeví 10. listopadu tohoto roku, o 14 dní později bude následovat verze pro PlayStation 2 a majitelé Wii se dočkají již 1. prosince 2006, přestože samotná konzole vyjde na našem území až o týden později. A jak to vypadá s Call of Duty 3 pro PlayStation 3? Na tu si pochopitelně budete muset počkat až do příštího března, kdy by mělo dojít k evropskému launchi PS3.

Očekávaná stealth akce Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent je ve verzi pro Xbox 360 v prodeji, a pokud si hru chcete předem raději vyzkoušet, nic vám v tom nebrání. Společnost Ubisoft totiž vydala multiplayerovou demoverzi (702 MB), kterou si můžete stáhnout z Xbox Live Marketplace. Tvrďák Sam Fisher se dále objeví na PC a konzolích PlayStation 2, Xbox i GameCube, a to přesně za týden (27. října 2006).

Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent

Bully

Rockstar Games v úterý konečně vypustili kontroverzní akční hru Bully (v Evropě Canis Canem Edit) pro PlayStation 2, proti níž do poslední chvíle zbrojil pomatený právník Jack Thompson. Soudce Ronald Friedman, který má pár Thompsonových "excesů" na starosti, se rozhodl vyzkoušet Bully na vlastní oči. Nechal si hru poctivě předvést a nakonec rozhodl, že floridským hráčům rozhodně není nebezpečná. Víte snad o něčem, co mohlo Thomspona více rozzuřit? Několik britských online shopů (PC World, Currys a Dixons) stále trvá na svém a odmítá Canis Canem Edit nabízet, jelikož prý není vhodná pro jejich zákazníky. Hra vyjde v Evropě přesně za týden (27. října 2006).

Electronic Arts ruší studio v britském Warringtonu. Všichni zaměstnanci údajně mají možnost pokračovat v Chertsey nebo Guildfordu, leč někteří se z rodinných důvodů odmítají za prací stěhovat. Tiffany Steckler z EA prohlašuje, že nejde o snahu ušetřit, ale spojit jednotlivé týmy dohromady.

Vývojáři z Bethesdy přeci jen přiznali barvu a po počátečním zatloukání odhalili vývoj prvního přídavku pro epické RPG The Elder Scrolls IV: Oblivion. Jmenuje se Knights of the Nine a bohužel nejde o klasický datadisk, na který jsme zvyklí z dob Tribunalu a Bloodmoonu pro Morrowind. Chystaná kompilace vyjde 21. listopadu 2006 a nabídne majitelům Xbox 360 a PC stejný obsah, jímž má být obohacena PS3 verze hry. Urození hrdinové se tak budou moci přidat ke zbrusu nové frakci Knights of the Nine, vydat se do boje proti mocnému čaroději a jeho démonickým pomocníkům a objevit legendární brnění a zbraně. Součástí přídavku budou i všechny dosud vydané pluginy jako Horse Armor, The Orrery, Wizard's Tower, Vile Lair, Thieves Den, Mehrunes' Razor a Spell Tomes. Přesto se nemůžeme ubránit pocitu, že Bethesda Softworks z hráčů nestydatě tahá těžce vydělané peníze.

Několik bývalých zaměstnanců vývojářského týmu Digital Illusions (konkrétně DICE Canada) dalo hlavy dohromady a založilo nové studio REDJADE. Hlavním cílem je tvorba 2D a 3D prvků pro interaktivní software a hry pro next-gen herní systémy a počítače.

Datadisk Dragon Storm pro povedený mix RTS a RPG SpellForce 2: Shadow Wars od týmu Phenomic se bohužel opozdí. Původně měl být k dostání již příští měsíc, ale autoři jej bez udání důvodů posunuli na první čtvrtletí příštího roku. Nezbývá tedy než čekat a doufat, že nedojde k dalšímu zpoždění. Podobného odkladu se dočkala i multiplayerová akce Savage 2: A Tortured Soul od S2 Games, jež měla být hotová letos na podzim a nakonec se objeví až v březnu příštího roku, přičemž betatest odstartuje zhruba v polovině letošního prosince.

SpellForce 2: Shadow Wars SpellForce 2: Shadow Wars SpellForce 2: Shadow Wars

Age of Conan: Hyborian Adventures

Pokud se už nemůžete dočkat singleplayer/online fantasy RPG Age of Conan od Funcomu a ještě jste se nepřihlásili k odběru pravidelných newsletterů, máme pro vás jeden zajímavý tip. Zhruba před týdnem totiž došlo ke spuštění speciálního fanklubu Clan of Conan, do něhož jsou zváni všichni hráči, kteří pečlivě sledují vývoj Age of Conan a chtějí být informováni o veškerých novinkách, jež se tohoto titulu týkají. Přihlášení do spolku nadšenců je samozřejmě bezplatné a všichni členové budou po vydání hry odměněni speciálním předmětem. K dalším výhodám patří i větší šance na účast v betatestu Age of Conan. Více se dozvíte na oficiálních stránkách.

Po problémech s Dead Rising (Capcom) v Německu se Microsoft rozhodl, že zde očekávanou akci Gears of War pro Xbox 360 nakonec raději nevydá. Nám to sice může být jedno, ale za zmínku to rozhodně stojí. Nebo se snad chcete vysmívat našim západním sousedům? Jen do toho, máte možnost! :) A ještě jedna smutná zpráva - Gears of War demo se rozhodně neobjeví před samotným vydáním plné verze hry.

Grand Theft Auto IV od Rockstar Games vyjde v příštím roce pro next-gen konzole Xbox 360 a PlayStation 3. Zatímco dosud vše nasvědčovalo tomu, že exkluzivního obsahu se dočkají pouze majitelé jmenované konzole od Microsoftu (nové epizody ke stažení na Xbox Live), nyní vyšlo najevo, že podobné doplňky neminou ani hráče PS3 verze GTA IV. Trochu nefér je, že bonusy budou exkluzivní pro každou konzoli a hardcore fanoušci si tak budou muset pořídit obě verze hry s oběma konzolemi. Byli byste ochotní investovat do nového GTA tolik peněz, abyste ze hry vytěžili maximum? My tedy rozhodně ne!

Fantasy RPG Gothic 3, jež na nedočkavé dobrodruhy zaútočilo přesně před týdnem, v Německu trhá rekordy. Základní a sběratelské verze hry se za první víkend prodalo skvělých 100 tisíc kusů, Gothic 3 a Gothic 3 Collector's Edition zaujaly místo na první i druhé příčce žebříčku prodejnosti a staly se nejúspěšnějším titulem letošního roku na německém území. Na britském žebříčku anglická verze zabrala čtvrtou pozici.

Gothic 3 Gothic 3 Gothic 3

Autor:
  • Nejčtenější

Nebýt seriálu o Buffy, jsem bezdomovec, přiznala hvězda The Last of Us

Osmačtyřicetiletý herec Pedro Pascal dnes díky seriálům jako The Last of Us, Mandalorian nebo...

Nový trend na Twitchi: Streamerky promítají hry na svá prsa a pozadí

Streamerka Morgpie objevila nový způsob, jak zaujmout své převážně mužské fanoušky na Twitchi, když...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pozapomenutá hra od mistrů žánru RPG už se dá zase pořídit legálně

Špionážní klasika Alpha Protocol od legendárního studia Obsidian se vrátila do oficiální...

Už hrajeme šestý díl, provokují vývojáři The Elder Scrolls fanoušky

Do vydání dalšího dílu legendární RPG série The Elder Scrolls zbývají ještě dlouhé roky, vývojáři...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Úspěšní vývojáři zepsuli velká vydavatelství. Padla i velmi vulgární slova

V posledním roce obchází herním průmyslem strašidlo masivního propouštění, svou pozicí si nemohou...

Předplatitelé PS Plus dostanou v dubnu nedoceněný herní propadák

Největším tahákem dubnové nabídky pro předplatitele služby PS Plus je loňská fantasy střílečka...

Vývojáři mobilní hříčky utratili za marketing více, než stojí vývoj velké hry

Aktuální mobilní hit Monopoly GO! vydělal během pouhých deseti měsíců od uvedení již dvě miliardy...

Judas nechce být novým Bioshockem, sází na znovuhratelnost

Legendární herní vývojář Ken Levine konečně poodhalil detaily o své dlouhé roky připravované hře...

PRVNÍ DOJMY: Stellar Blade nabízí daleko víc než jen sexy zadek hlavní hrdinky

Po první hodině strávené v nelítostném světě akční hry Stellar Blade můžeme být zatím spokojení....

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...