Události: Nový Wolfenstein se blíží!

  12:05
Chystá Square Enix další Kingdom Hearts? *** Představení Rogue Warrior a Harker *** Nové informace o Clive Barker's Jericho a Tomb Raider: Anniversary *** IDG hodlá nahradit výstavu E3!

Need for Speed: Carbon

V uplynulých sedmi dnech se s hratelnými demoverzemi doslova roztrhl pytel a každý si jistě vybere titul, v jehož společnosti bude během nadcházejícího víkendu příjemně relaxovat. Nebudeme tedy chodit kolem horké kaše a vrhneme se rovnou na početný výčet aktuálních demoverzí. Jedním z mnoha očekávaných titulů letošního podzimu je další pokračování oblíbené závodní série Need for Speed od Electronic Arts. Need for Speed: Carbon si můžete vyzkoušet po stažení dema, jež obsahuje úvodní animaci, jednu Circuit a jednu Drift trať a speciální Canyon Duel proti Kenjimu, který se zpřístupní až poté, co vyhrajete oba zmiňované závody. K dispozici budete mít tři různé závodní vozy, které si můžete modifikovat pomocí nové funkce "Autosculpt". Neméně zajímavým závodním titulem je RACE: The Official WTCC Game od zkušeného týmu SimBin, jehož demoverze nabízí anglický okruh Brands Hatch, který zajedete s vozy Seat Leon a BMW 320i v módu Time Attack. A pokud toho ježdění ještě nebudete mít dost, nasednete na koníky v demoverzi Melbourne Cup Challenge a otestujete Jockey Mode (Flemington) nebo Betting Mode (Royal Randwick).

Medieval II: Total War

Od závodních her můžete přejít ke sportu - konkrétně k fotbálku. Společnost Konami totiž s velkou parádou vypustila do světa demoverzi Pro Evolution Soccer 6, nabízející exhibiční zápasy s národními týmy České republiky, Itálie, Španělska a Švédska. Dalším sportovním titulem, který si můžete nově vyzkoušet, je fotbalový manažer FIFA Manager 07 (Total Club Manager 07) od EA Sports. Fanoušci adventurního žánru jistě ocení trial verzi Sam & Max Episode 1: Culture Shock od Telltale Games, začínající v kanceláři slavné dvojky Sama a Maxe. Pokud vás nová dobrodružství těchto hrdinů osloví, zakoupením licenčního klíče si odemknete celkový obsah hry. Vyzkoušet můžete i chystanou budgetovou first person akci Terrorist Takedown: Covert Operations od vývojářského týmu CITY Interactive, kde zhlédnete úvodní animaci a otestujete dvě mise z kampaně v plné verzi hry. A na závěr máme bonbónek pro stratégy v podobě aktualizovaného dema očekávané historické strategie Medieval II: Total War. Stejně jako předchozí verze nabízí tutoriál (Battle of Hastings) a dvě mapy (Battle of Pavia, Battle of Agincourt), doplněné jedním novým přírůstkem (Battle of Otumba). Za zmínku stojí i demoverze středověké strategie/simulace The Guild 2. Přestože tato hra je bohužel velkým zklamáním, zkuste si jednu mapu po dobu čtyř herních let v Dynasty módu. A jestli vám tato nabídka nestačí, během dneška se na internetu objeví singleplayerová demoverze očekávané fantasy realtimové strategie Warhammer: Mark of Chaos od Black Hole Entertainment. Stáhnout si jí pochopitelně budete moci i z BonusWebu!

Warhammer: Mark of Chaos Warhammer: Mark of Chaos Warhammer: Mark of Chaos

Rogue Warrior

Rogue Warrior, Jericho a Harker
Přesně před týdnem došlo k oficiálnímu oznámení taktické first person akce Rogue Warrior, jež vzniká ve spolupráci Zombie Studios a Bethesda Softworks pro PC i konzole Xbox 360 a PlayStation 3. O příběh, točící se kolem hrozby v Severní Koreji, se postará profesionál a slavný spisovatel militantních románů Richard Marcinko. Vývojáři slibují rozsáhlé levely, v nichž vás čeká naprostá svoboda pohybu a řešení spousty situací. Záleží tedy na vás, jaký postup ve hře zvolíte. Nutno podotknout, že v roli velitele čtyřčlenné jednotky SEAL stane právě Richard Marcinko a na kooperaci s ostatními vojáky v týmu bude údajně kladen velký důraz. Rogue Warrior poběží na Unreal Enginu 3, a pokud se o hře chcete dozvědět více, přečtěte si naše podrobné preview.

Hororovou first perosn akci Clive Barker's Jericho jsme vám poprvé představili již letos v červenci, ale až nyní se Codemasters a vývojáři ze španělského týmu Mercury Steam Entertainment více rozpovídali, zveřejnili další screenshoty a první hrůzostrašné teaseer video. Ve hře se ujmete speciální jednotky Jericho Team, složené ze sedmi profesionálů, trénovaných pro boj s nadpřirozenými silami. Clive Barker's Jericho Každý člen týmu disponuje různými způsoby tradičního boje i speciálními magickými schopnostmi jako např. exorcismus, alchymie, krvavá magie nebo jasnozřivost. Zasahovat budete ve městě Al-Khali na místě archeologických vykopávek, kde došlo k trhlině mezi dimenzemi a všem obyvatelům Země teď hrozí záhuba. Vydání Clive Barker's Jericho je plánováno na druhou polovinu příštího roku pro PC a konzole PlayStation 3 i Xbox 360. Více informací najdete v našem včerejším článku.

Neméně zajímavou novinkou je i survival horror Harker, jež je vyvíjen ve studiu The Collective pro next-gen konzole PlayStation 3 a Xbox 360. Jeho největším nedostatkem je v současné době vydání chystané až na rok 2008 a za tak dlouhou dobu se může ještě ledacos změnit. Hra je inspirována klasickým románem Drákula a je tedy nad slunce jasné, že se bude točit kolem krvelačných upírů. Ani hlavní hrdina ale nebude tak docela normální - Jonathan Harker disponuje nadpřirozenými silami a hodlá poslat do horoucích pekel všechny upíry, aby tak pomstil jeho milovanou Minu, jež propadla hraběti Drákulovi. Harker nabídne průzkum rozličných temných a hororových lokací, stopování upírů a jejich efektivní likvidaci s využitím okolního prostředí a mnoha různých zbraní. Souboje s těmito bestiemi přitom rozhodně nebudou procházkou růžovou zahradou, každý upír se pochlubí jinými schopnostmi a odlišným způsobem boje, na což budete muset pohotově reagovat. Harker zatím nevypadá vůbec špatně, ale do plánovaného vydání se může ještě cokoliv změnit.

Harker Harker Harker

Kingdom Hearts II

Co se děje v trávě...
O kvalitách a oblibě PS2 RPG Kingdom Hearts a Kingdom Hearts II nelze pochybovat. Proto není divu, že Disney žadoní o nové pokračování. Square Enix však o dalším dílu zatím nechtějí ani slyšet. Vývojáři mají plné ruce práce s novými tituly v sérii Final Fantasy, o tvorbě Kingdom Hearts III nejsou zcela přesvědčeni a vzhledem k velkému množství práce prý vývoj v současné době nepřipadá v úvahu. Škoda, další Kingdom Hearts bychom si jistě nechali líbit.

Očekávaná PC verze stealth akce Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent od Ubisoftu je konečně GOLD. Sam Fisher se na našich harddiscích usadí již za necelý týden - přesně 9. listopadu. Dalším GOLD titulem je již v úvodu zmiňovaná fantasy realtimová strategie Warhammer: Mark of Chaos od tvůrců Armies of Exigo, jejíž vydání je plánováno na 14. listopadu 2006. A pokud se už nemůžete dočkat úžasně vypadající hry Viva Piňata, máme pro vás rovněž dobrou zprávu. Její vývoj dospěl ke konci, je GOLD a na pultech obchodů se objeví 9. listopadu 2006. Díky společnosti CD Projekt si v závěru listopadu budete moci pořídit s českou lokalizací datadisk The WarChiefs pro úspěšnou RTS Age of Empires III. Češtinou se také pochlubí středověká realtimová strategie Medieval II: Total War, jež bude v obyčejné a sběratelské verzi k dostání na přelomu listopadu a prosince.

Medieval II: Total War Medieval II: Total War Medieval II: Total War

Splinter Cell: Double Agent Společnost Eidos Interactive zveřejnila nové informace a první screenshot z dalšího připravovaného dobrodružství sličné archeoložky Lary Croft. Vývoj Tomb Raider: Anniversary má na starosti tým Crystal Dynamics, který se postará o verze pro PC, PlayStation 2 a PSP. Novinka, jež se v obchodech objeví na jaře příštího roku, poběží na vylepšeném enginu předchozího dílu Tomb Raider: Legend a Lara bude tentokrát pátrat po mystickém artefaktu, známém pouze jako Scion. Princip hry zůstane opět zachován a Lara tedy nijak neztratí svoji tvář. Jen puzzle a hádanky budou údajně propracovanější a mají přinést větší interakci s prostředím. Nu, uvidíme, jak to se slečnou Croftovou nakonec dopadne. Třeba se nám vdá a budeme mít po srandě. :)

Vývojářský tým Raven Software hledá posily na tvorbu nového Wolfensteinu a dalšího, zcela nového titulu. Bohužel zatím nejsou známy žádné podrobnosti - fanoušci starého dobrého Wolfa mohou jásat, ostatní se možná těší na utajovanou novinku. Přestože jde o zajímavou zprávu, je třeba brát jí trochu s rezervou. Nový Wolfenstein je ve vývoji, ale vzhledem k tomu, že ještě nedošlo k žádnému oficiálnímu oznámení, jistě si na něj minimálně rok počkáme.

Vydavatelství IDG plánuje nahradit pohřbenou výstavu E3 novou akcí s názvem GamePro Expo. Její premiéra proběhne od 18. do 20. října 2007 v losangeleském Convention Center. Popravdě trochu postrádáme smysl tohoto kroku a ani reakce hráčské veřejnosti nejsou nijak pozitivní. Uvidíme...

Tomb Raider: Legend Tomb Raider: Legend Tomb Raider: Legend

Autor:
  • Nejčtenější

Nebýt seriálu o Buffy, jsem bezdomovec, přiznala hvězda The Last of Us

Osmačtyřicetiletý herec Pedro Pascal dnes díky seriálům jako The Last of Us, Mandalorian nebo...

Nový trend na Twitchi: Streamerky promítají hry na svá prsa a pozadí

Streamerka Morgpie objevila nový způsob, jak zaujmout své převážně mužské fanoušky na Twitchi, když...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pozapomenutá hra od mistrů žánru RPG už se dá zase pořídit legálně

Špionážní klasika Alpha Protocol od legendárního studia Obsidian se vrátila do oficiální...

Už hrajeme šestý díl, provokují vývojáři The Elder Scrolls fanoušky

Do vydání dalšího dílu legendární RPG série The Elder Scrolls zbývají ještě dlouhé roky, vývojáři...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Úspěšní vývojáři zepsuli velká vydavatelství. Padla i velmi vulgární slova

V posledním roce obchází herním průmyslem strašidlo masivního propouštění, svou pozicí si nemohou...

Vypadají zajímavě, datum je nejasné. Stihne těchto 20 her letošní vydání?

Máme za sebou teprve první čtvrtletí letošního roku, takže u spousty her pořád není jasné přesné...

Předplatitelé PS Plus dostanou v dubnu nedoceněný herní propadák

Největším tahákem dubnové nabídky pro předplatitele služby PS Plus je loňská fantasy střílečka...

Vývojáři mobilní hříčky utratili za marketing více, než stojí vývoj velké hry

Aktuální mobilní hit Monopoly GO! vydělal během pouhých deseti měsíců od uvedení již dvě miliardy...

Judas nechce být novým Bioshockem, sází na znovuhratelnost

Legendární herní vývojář Ken Levine konečně poodhalil detaily o své dlouhé roky připravované hře...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...