Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tipy: Otestujte Warhammer a Gothic!

  12:05
Přesné vydání WoW datadisku *** Dojmy z fantasy RTS Warhammer: Mark of Chaos *** Gears of War sklízí zlaté medaile a Epic Games chystají Gears of War 2 *** Datadisk pro Titan Quest již v březnu!

Splinter Cell: Double Agent

Další týden se blíží ke konci a s ním přichází na řadu pravidelný souhrn událostí. Abychom vám téma trochu zpestřili, velkou část tentokrát věnujeme dojmům z fantasy realtimové strategie Warhammer: Mark of Chaos od Black Hole Entertainment. Pokud vás tato novinka osloví stejně jako nás, můžete si sami otestovat hratelnou demoverzi. V ní projdete tutoriálem a vyzkoušíte první kapitolu hry za hordy chaosu. Neméně lákavým titulem je i očekávaná stealth akce Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent z dílen montreálského studia Ubisoftu. V singleplayerovém demu si vyzkoušíte část Okhotsk mise a multiplayerová demoverze nabízí jednu mapu ve Free a Rankings módech. Pakliže vás zajímá, jak váš hardware zvládá nový Unreal Engine, stáhněte si trial verzi nově vydané akce RoboBlitz, jež nabízí tři levely z plné verze hry a po zakoupení licenčního klíče si odemknete celičký obsah. Za zmínku stojí i aktualizovaná demoverze akční RTS Left Behind: Eternal Forces, přinášející tutoriál, čtyři singleplayerové mise a multiplayerový mód. Hráči akčních adventur ocení demoverzi Arthur and the Minimoys se třemi levely (Attack of the Henchmen, Betameche in Danger a End) a maniaci do koní si mohou zkrátit volnou chvíli nad sportovním manažerem Horse Racing Manager 2. A pozor, během dneška se na internetu s velkou parádou objeví i hratelná demoverze vynikajícího epického RPG Gothic 3 od Piranha Bytes, v níž mrknete na začátek hry a nahlédnete do několika lokací. Demo bude pochopitelně ke stažení i na BonusWebu, a tak zůstaňte naladěni!

Gothic 3 Gothic 3 Gothic 3

Warhammer: Mark of Chaos

První dojmy z Warhammer: Mark of Chaos
Vývojáři z týmu Black Hole Entertainment s realtimovou strategií Armiex of Exigo díru do světa rozhodně neudělali a s novou fantasy RTS Warhammer: Mark of Chaos si naložili skutečně velké břemeno. Dokáží jej dotáhnout až do herního nebe nebo skončí v bahně podprůměru? Uspokojit náročné hráče deskového Warhammeru není nic jednoduchého a ani zmlsaní pařani taktických strategií si servítky rovněž brát nebudou. Plná verze hry by se měla objevit již příští týden v úterý, a tak jsme vyzkoušeli nedávno vydanou demoverzi, která nás na další dobrodružství patřičně nalákala.

Zatímco úspěšný Warhammer 40,000: Dawn of War se odehrává ve sci-fi prostředí, v případě Warhammer: Mark of Chaos nahlédnete do známého fantastického světa. Ve hře se setkáte se spoustou ras, ale jen čtyři z nich povedete přímo do boje. Zvolíte si vznešené elfy, imperiální vojáky, krysí skaveny nebo síly chaosu? Ať už si vyberete kohokoliv, v singleplayerové kampani se můžete těšit na nefalšovaný souboj dobra a zla, okořeněný několika nečekanými zvraty. V demoverzi nahlédnete do první kapitoly hry za hordy chaosu. Představí se udatný válečník, jenž má pod vaším vedením nastoupit na místo poraženého hrdiny a srazit na kolena elfí a imperiální ponravy. Začíná tedy na vlastní pěst, dvěma drzým pěšákům půlí kebule zrezivělou dvoubřitou sekerou a vrhá se na pomoc rozprášeným oddílům zvrhlých bratří ve zbrani. V prvním levelu dává dohromady základní armádu a potkává čaroděje, který se s radostí staví po jeho zkrvaveném boku. Nedivte se, že mágovi vyrůstají z trupu chapadla - síly chaosu a mutace jdou zkrátka ruku v ruce.

Warhammer: Mark of Chaos

Počáteční souboje nejsou nijak složité a zvládnou je i začínající hráči. Pokud však v dalších misích nechcete skončit s hlavou na špalku, měli byste projít nabízeným tutoriálem. Výuková část hry se skládá ze tří misí (Basics, Fight, Heroes), ve kterých se postupně naučíte ovládat kameru, komandovat jednotky, přecházet do různých formací, válčit a používat speciální schopnosti hrdinů. Již na začátku tak zjistíte, že Warhammer: Mark of Chaos se od většiny realtimových strategií značně liší a místo tradiční těžby surovin a zběsilého klikání přináší slušnou dávku taktiky a v mnohém tak připomíná dnes již stařičký, ale velmi kvalitní Warhammer: Dark Omen. Před začátkem samotných bojů máte možnost rozestavit skupiny vojáků ve startovním poli podle libosti a pak se vrhnete na lítou řež. Ať už jde o střety na rozlehlých pláních či dobývání nebo obranu nějakého opevnění, všechny vaše kroky budete muset patřičně promýšlet. Ztráta byť jedné skupiny vojáků může znamenat potíže nejen v dalších střetech v rámci aktuální mise, ale rovněž při dalším postupu hrou.

Příběhová kampaň je totiž rozdělena do dvou základních částí a zatímco v samotných misích jde hlavně o taktické boje, během pohybu vašeho vojska po předem stanovených trasách (nechybí naštěstí různé křižovatky a hra tedy nepůsobí tak nechutně lineárně) se můžete zastavovat ve městech a vylepšovat armádu. Chrám poslouží například k posilování morálky, jež je v bojích velmi důležitá. Ve zbrojnici vylepšíte zbraně a brnění vašich jednotek, pořídíte různé bonusy a na řadu přichází i nákup obléhacích žebříků nebo sudů se střelným prachem. V kasárnách doplníte stavy vaší armády a u alchymisty získáte různé lektvary, zbraně, brnění a předměty, jimiž potěšíte vaše hrdiny. Warhammer: Mark of ChaosTi jsou vybaveni vlastním inventářem, postupují na úrovních a získávají speciální bodíky, které pak investujete při vylepšování různých kouzel a schopností, rozdělených do tří oblastí. Jedny posilují hrdiny v obyčejném hromadném boji, druhé se týkají vylepšování vlastních jednotek a třetí využijete ve speciálním duelu.

Pokud se totiž v boji setkají dva znepřátelení hrdinové, vrhnou se na sebe, automaticky se kolem nich vytvoří bojový kruh (jako například v Black & White u božských zvířat) a do tohoto konfliktu zbytek armády nezasahuje. Úspěch spočívá ve správném odhadu situace, použití ofenzivní či defenzivní taktiky a střídání několika speciálních útoků. Jestli má váš mazlíček na kahánku, může z duelu pláchnout a pokusit se zachránit, ale morálka okolních vojáků klesne na bod mrazu, což pro ně může být osudné. A jak se vůbec Warhammer: Mark of Chaos hraje? Vzhledem k tomu, že obyčejných realtimových strategií stále přibývá a většinou kopírují schéma stařičké Duny 2, je tato novinka značným zpestřením jinak poměrně stereotypního strategického žánru. Zatím jsme vyzkoušeli jen velmi malou část hry, a tak nechceme pronášet předčasné závěry. Postěžovat si však musíme na občasný zmatek na bitevním poli, spojený s poměrně zbrklou kamerou. Majitele starších herních mašin rovněž nepotěší dosti vysoká hardwarová náročnost, jež narůstá s přibývajícím počtem jednotek na bitevním poli. A naprosto příšerná je délka nahrávání globální mapy i jednotlivých misí, což platí i v případě počítače s 2 GB operační paměti. Doufejme tedy, že tento nedostatek se týká pouze hratelného dema a finální verze bude podstatně svižnější.

Warhammer: Mark of Chaos Warhammer: Mark of Chaos Warhammer: Mark of Chaos
Warhammer: Mark of Chaos Warhammer: Mark of Chaos Warhammer: Mark of Chaos

WoW: Burning Crusade

Co se děje v trávě...
Třikrát hurá! Očekávaný datadisk The Burning Crusade pro MMORPG World of Warcraft od Blizzardu má konečně oficiální datum vydání. Američtí i evropští hráči se jej dočkají přesně 16. ledna příštího roku. Jen pro zajímavost uvádíme, že do Koreje, Austrálie, Singapuru a na Nový Zéland se přídavek dostane krátce po tomto datu a virtuální hrdinové z ostatních oblastí si ještě budou muset počkat na další oznámení.

Očekávaná akce Gears of War pro konzoli Xbox 360 sklízí špičková, téměř stoprocentní hodnocení a Cliff Bleszinski a Mike Capps z Epic Games se zmiňují o možném pokračování. Aby také ne, bylo by škoda hráče připravit o druhý díl, který ještě prohloubí povedený příběh, vyprávěný v aktuální hře. Zajímavé rovněž je, že americká verze tohoto titulu údajně funguje i na PALových konzolích Xbox 360. Pokud se vám tedy nechce čekat do příštího pátku na vydání evropského Gears of War, můžete to risknout. Otázkou však zůstává, zda vám originálka z USA do té doby stačí dorazit.

Společnost THQ plánuje tvorbu pokračování závodů Juiced i MX a příští rok v březnu se objeví datadisk pro akční RPG Titan Quest. V něm se můžete těšit na pokračování kampaně z původní hry (další akt o velikost celého starověkého Řecka vám vydrží zhruba 10 až 15 hodin), 30 nových questů, 20 různých druhů monster, jeden nový okruh schopností (Dream Mastery) a zvýšení levelového stropu na úroveň 75.

Česká betaverze datadisku Hammers of Fate pro Heroes of Might and Magic V se v současné době intenzivně testuje v CD Projektu a v první polovině prosince bude k dostání s profesionální českou lokalizací. Přídavek má být samozřejmě kompatibilní s obyčejnou i sběratelskou edicí původní hry.

Heroes of Might and Magic V: Hammers of Fate Heroes of Might and Magic V: Hammers of Fate Heroes of Might and Magic V: Hammers of Fate

Autor:
  • Nejčtenější

Generuje obrázky do hry pomocí AI, za 10 hodin práce vydělá 350 tisíc

Tvůrci virtuálních kartiček Champions of Otherworldly Magic přiznávají, že vizuální podobu jejich...

Je Fallout nejlepší videoherní seriál? Recenzenti mají jasno

Sci-fi seriál natočený podle populární série her Fallout sbírá v zahraničí skvělá hodnocení. Vypadá...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Zavzpomínejte si na magická devadesátá léta ve hrách

Devadesátá léta patří v oblasti počítačových her mezi zlatou éru. V době rychlého rozmachu...

Nezneužíváme děti, ale těm chudým dáváme možnost výdělku, tvrdí šéf Robloxu

Ředitel společnosti Roblox Stefano Corazza se v nedávném rozhovoru pro magazín Eurogamer pustil na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Čeští Warhorse slibují brzké oznámení nové hry. Co by to tak asi mohlo být?

Více než šest let od vydání nejvýznamnější české hry posledních let Kingdom Come: Deliverance...

Nezneužíváme děti, ale těm chudým dáváme možnost výdělku, tvrdí šéf Robloxu

Ředitel společnosti Roblox Stefano Corazza se v nedávném rozhovoru pro magazín Eurogamer pustil na...

Digitální láska. Kdo jsou nejzajímavější videoherní milenci

Premium Láska je prý něco, po čem touží spousta z nás. A očividně není řeč jen o reálných osobách, ale...

Vrací se Rayman, ale zase ne tak, jak bychom si přáli

Série Rayman patří k těm nejlepším hopsačkám vůbec, nový díl je ovšem v nedohlednu. Letos se chystá...

Take-Two v únoru řekli, že nebudou propouštět. Teď propouští 5 % zaměstnanců

Společnost Take-Two je dalším gigantem videoherního průmyslu, který se odhodlal k masivnímu...

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...

Ve StarDance zatančí Vondráčková, Paulová, hvězda Kukaček i mistryně světa

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné soutěže StarDance britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na...