Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Události: Knights of the Old Republic 3!

  12:02
Adventura Runaway 3 ve vývoji *** Crytek hrozí odchodem z Německa *** Scarface slaví úspěch *** Ubisoft chystá nový Red Steel *** Sam & Max: Episode 2 ještě letos *** Mark of Chaos s českými titulky

Warfront: Turning Point

Další týden se blíží ke konci, většina předvánočních herních pecek už zdobí pulty obchodů a na BonusWebu se poctivě prokousáváme recenzemi. Jako pokaždé odstartujeme i dnes pravidelný tématický souhrn připomenutím aktuálních hratelných demoverzí. Tentokrát však nabídka není tak lákavá jako v uplynulých týdnech. Vývojáři z Digital Reality vypustili multiplayerové demo realtimové strategie War Front: Turning Point z prostředí druhé světové války. Na rozdíl od většiny herních titulů čerpajících z druhého světového konfliktu zde nahlédnete do alternativní historie, spustíte tutoriál a vrhnete se do křížku s ostatními hráči přes LAN a internet. Mapy Close Quarters (1 vs. 1) a Fissure (3 vs. 3) si navíc můžete zahrát i ve skirmishovém módu. Zbylé dvě demoverze, které se v posledních sedmi dnech objevily, ocení pouze hráči s dostatečnou znalostí německého jazyka. Demo Black-out Saigon, druhého datadisku sci-fi first person akce Bet On Soldier od Kylotonn Entertainment, nabízí jednu misi nazvanou Schlacht um Saigon. Druhou německou ukázkou je demoverze adventury Runaway: The Dream of the Turtle. Jen pro zajímavost uvádíme, že plná anglická verze hry se objeví 9. března 2007, a přestože chystaný druhý díl je zatím k dostání pouze u našich západních sousedů, vývojáři z Pendulo Studios už pracují na dalším pokračování. Autoři tuto informaci odhalili v průběhu Adventure Developers Online Conference, bohužel nezveřejnili žádné podrobnosti ani plánované datum vydání, nicméně slíbili, že čekání na třetí díl nebude tak dlouhé jako v případě dvojky.

Runaway 2: The Dream of the Turtle Runaway 2: The Dream of the Turtle Runaway 2: The Dream of the Turtle

Prey

Co se děje v trávě...
Před týdnem jsme informovali o tom, že Němcům hrozí zákaz first person akcí, paintballu i laser games. Na tento razantní krok reagovali též němečtí vývojáři z týmu Crytek Studios, kteří vdechli život vynikající FPS Far Cry a v současné době připravují očekávaný klenot Crysis. Pokud skutečně dojde k diskutovanému zákazu, Crytek Studios se údajně z Německa odstěhují!

Už jste vyzkoušeli third person akci Scarface: The World Is Yours od Radical Entertainment? V recenzích si moc chvály nevysloužila, ale vše nasvědčuje tomu, že hráči mají zcela jiný názor. Společnost Sierra Entertainment s velkou slávou oznámila, že počet prodaných kusů překročil hranici jednoho miliónu. Scarface: The World Is Yours je k dostání pro PC, PlayStation 2 a Xbox. Verze pro handheld Sony PSP nese název Scarface: Money. Power. Respect.

Vynikající sci-fi first person akce Prey od Human Head Studios a 3D Realms sklidila mezi kritiky i hráči veliký úspěch a krátce po vydání hry jí znesnadnil život kolaps digitální distribuce Triton. Pokud máte účet na Steamu a Prey jste z nějakého nepochopitelného důvodu ještě nehráli, můžete si hru nově stáhnout třeba odtud (za cenu 49,95 dolarů). Ale pozor, do boje s vetřelci se v roli indiána Tommyho nově pustí i majitelé Macintoshů. Prey pro Mac má dle informací na produktové stránce hry vyjít v průběhu ledna příštího roku.

Crysis Crysis Crysis

Company of Heroes

Slavný tým Relic Entertainment, který hráče potěšil inovativní vesmírnou RTS Homeworld, strategickou sérií Warhammer 40,000: Dawn of War nebo nejnovější realtimovou strategií Company of Heroes z prostředí druhé světové války, chystá další novinky. Vývojáři totiž hledají posily - jednu dobrou duši pro práci na novém RPG projektu a druhou do nového MMO týmu. Vzhledem k dosavadním výsledkům Relic Entertainment se tedy nejspíše máme opět na co těšit. Dalším podobně prozrazeným titulem je pokračování 3D akce Red Steel pro konzoli Nintendo Wii. Společnost Ubisoft totiž údajně hledá pracanta na pomoc při vývoji dalšího dílu. Je každopádně zvláštní, že podmínkou pro přijetí jsou zkušenosti s multiplayerem a RPG. Vzhledem k tomu, že zmínka o pokračování Red Steel ze stránek Ubisoftu velice rychle zmizela, zatím to vypadá tak, že ve vývoji není pouze další akce, ale rovněž nový RPG titul. Nebo snad Red Steel obohatí nové prvky? A co třeba obyčejný port na jiné platformy? Necháme se překvapit!

Fanoušci adventur jistě uvítají nový patch pro Secret Files: Tunguska od The Adventure Company. Tato tajemná detektivní adventura se po jeho instalaci dočká kromě dalších úprav i mnohem dramatičtějšího alternativního závěru. Pokud tedy ze hry chcete vytěžit maximum, vesele stahujte.

Secret Files: Tunguska Secret Files: Tunguska Secret Files: Tunguska

Infernal

Zajímá vás, jaké hry se zase opozdí? Tentokrát toho sice není mnoho, ale i přesto můžeme některé hráče nepříjemně překvapit. Third person akce Infernal od Metropolis Software nevyjde do konce letošního roku, jak nám autoři donedávna slibovali. Místo toho se objeví až v prvním čtvrtletí 2007 a kdo ví, jestli jí poté nepotká další odklad. Stratégové se budou muset obrnit trpělivostí při čekání na chystanou RTS Ancient Wars: Sparta od týmu World Forge, neboť i tento titul byl posunutý na první čtvrtletí příštího roku. Předvánočního shonu se ostatně zalekli i autoři tankové akce Panzer Elite Action (ZootFly/JoWooD), kteří chystaný datadisk Dunes of War odložili rovněž na začátek roku 2007.

Jestliže vás zaujalo aktuální vzkříšení legendární detektivní adventury Sam & Max, můžete se začít těšit na 21. prosince 2006, kdy se na serveru GameTap objeví další epizoda. Sam & Max: Episode 2 - Situation: Comedy naváže na nedávno vydaný Sam & Max: Season 1- Culture Shock a 5. ledna 2007 bude k dispozici ke stažení i na stránkách Telltale Games.

Společnost Cenega Czech zveřejnila plánovaná vydání dvou očekávaných herních titulů. Taktická realtimová strategie Warhammer: Mark of Chaos od Black Hole Entertainment se v našich luzích a hájích objeví v průběhu prosince v anglickém jazyce s českým manuálem a krabicí. České titulky mají být dodatečně k dispozici až v lednu nebo v únoru příštího roku a zatím není jisté, zda budou ke stažení na internetu nebo distribuovány na CD. Na českou verzi UFO: Afterlight od ALTAR games si nakonec budete muset počkat až na začátek února příštího roku, kdy rovněž dojde k celosvětovému vydání.

Warhammer: Mark of Chaos Warhammer: Mark of Chaos Warhammer: Mark of Chaos

WoW: Burning Crusade

Ve vzduchu visí další hry z prostředí Hvězdných válek! Nancy MacIntyre (VP of Global Sales and Marketing) z LucasArts prozradila, že akční sérii Star Wars: Battlefront a RPG sérii Star Wars: Knights of the Old Republic rozhodně nehodlají hodit za hlavu a vývoj dalších pokračování je pro ně velmi důležitý. Jen doufejme, že LucasArts upustí od riskantních pokusů a vývoje se opět ujmou zkušení vývojáři z BioWare a Obsidian Entertainment.

Blizzard Entertainment mají plné ruce práce s dolaďováním chystaného datadisku The Burning Crusade pro MMORPG World of Warcraft, zavedli stránku se zajímavými herními statistikami a již brzy se objeví patch nazvaný Before the Storm. Ten přinese (mimo jiné) zbrusu nový PvP Honor System a další prvky, jež hráče pomalu připraví na příchod očekávaného přídavku. Vzhledem k tomu, že se Azeroth může pochlubit 7,5 milióny návštěvníků, čekají Vivendi skutečné žně. S počtem dvou milionů aktivních hráčů se chlubí i akční MMORPG Guild Wars (včetně datadisků Factions a Nightfall), což je rovněž nemalý úspěch. A s takovými ciframi jsou pak skutečně zarážející výsledky výzkumu, jenž proběhl pod záštitou univerzity v britském Nottinghamu. Podle něj je totiž dvanáct procent hráčů (tedy zhruba jeden z devíti, dotazováno bylo 7000 online hráčů) na radovánkách ve virtuálním světě závislých, neboť vykazují minimálně tři znaky nekontrolovatelného návykového chování (např. negativní přístup k ostatním aktivitám nebo neovladatelná touha po hře). Profesor Mark Griffiths, který má celý výzkum na starosti, však rovněž poukazuje na pozitivní aspekty hraní her - třeba rychlejší reakce. Zkrátka, všeho s mírou...

Guild Wars: Factions Guild Wars: Factions Guild Wars: Factions

Autor:
  • Nejčtenější

Odešla z Twitche, přesto je Amouranth stále nejsledovanější streamerkou světa

Kaitlyn Michelle Siragusa, vystupující na internetu pod přezdívkou Amouranth, se stále sluní na...

Nejlepší česká hra dekády se vrací. Kingdom Come 2 vyjde ještě letos

Dlouhých šest let museli fanoušci ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čekat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Populární stránka pro sdílení modifikací nevydržela nápor fanoušků Falloutu

Stránka Nexus Mods, která je hlavním uzlem pro sdílení modifikací počítačových her, zaznamenala...

KVÍZ: Jak dobře znáte českou historickou hru Kingdom Come: Deliverance?

Čerstvě oznámené pokračování české hry na hrdiny Kingdom Come: Deliverance bude přímo navazovat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nezneužíváme děti, ale těm chudým dáváme možnost výdělku, tvrdí šéf Robloxu

Ředitel společnosti Roblox Stefano Corazza se v nedávném rozhovoru pro magazín Eurogamer pustil na...

Simulátor offroadového ježdění MudRunner vyjde i pro virtuální realitu

V MudRunnerovi se sice jezdí daleko pomaleji, než ve většině ostatních automobilových simulátorů,...

OBRAZEM: Paper Mario: The Thousand-Year Door je další příkladný remake

Paper Mario: The Thousand-Year Door je remake akčního RPG s tahovými souboji, které původně vyšlo v...

Hry ze známých sérií najdete i v mobilech. Co si zahrát?

Zlatá éra mobilních her je sice dávno pryč, ale i tak se dá najít celá řada mobilních variant her...

Škoda představila závodní elektroauto, objeví se ve hře Gran Turismo

Poprvé ve víc než čtvrt století dlouhé historii závodní série Gran Turismo dostanou její hráči...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...