Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Události: Předvánoční pelmel

  12:01aktualizováno  12:17
Vyzkoušejte Armed Assault *** Kingdom Hearts III skutečně bude *** Bonusový balíček pro Gears of War až příští rok *** SiN Episodes končí *** Peněžní výhry v Dungeons & Dragons Online

Arma

Vánoce máme na krku a s nimi přicházejí příjemné dny volna. Přestože většina z vás je zaručeně nebude trávit u počítače (na to ostatně máte zbytek roku), přinášíme vám pro jistotu opět několik hratelných demoverzí. Co kdyby na vás náhodou přišla nečekaná a neodolatelná touha vyzkoušet nějakou novou hru? Ale pozor, stejně jako v uplynulých týdnech nečekejte žádné zázraky, i neúnavní herní vývojáři si musí někdy oddechnout, a tak se na další pořádnou nadílku můžete těšit až v příštím roce.

Nyní si tedy vyzkoušíte třeba taktickou first person akci Armed Assault v podání Bohemia Interactive (jižní část ostrova Sahrani, tři multiplayerové módy a základní výběr zbraní i bojových vozů) nebo futuristickou 3D tahovou strategii Massive Assault Network 2 od Wargaming.net (jedna planeta s kompletní nabídkou pozemních a vzdušných jednotek). Hráči adventur naopak ocení demoverzi point&click adventury Murder on the Orient Express od AWE Games, v níž zhlédnete úvodní animaci a vyzkoušíte začátek plné verze hry. A zajímavou nadílku mají vývojáři z Bongfish Interactive Entertainment pro všechny virtuální snowboarďáky, kteří mohou otestovat Stoked Rider: Alaska Alien. Na dvě tréninkové zkoušky se vrhnete v roli lidského závodníka na třech různých prknech.

Settlers 2: Next Generation

Finální singleplayerové i multiplayerové demo sci-fi 3D akce DropTeam (Windows, Linux, Mac OSX) přináší Battlefront.com a nabízí již známý scénář Raid. Chcete-li se postarat o vlastní věznici, stáhněte si trial verzi budovatelské strategie Prison Tycoon 2: Maximum Security v podání týmu Virtual Playground. Kompletní obsah hry vyzkoušíte po dobu jedné hodiny, poté si můžete pořídit aktivační klíč. Před pár dny vývojáři z Blue Byte Software vydali aktualizované demo strategie The Settlers II: The Next Generation (10th Anniversary) - nabízí tutoriál i jednu mapu a prodloužili herní čas na 90 minut. Oddechovou záležitostí je nenáročná sci-fi střílečka Alien Shooter: Vengeance od Sigma Team a CDV, jejíž demoverze přináší čtyři levely (dva skirmishové a dva z kampaně). Posledním naším tipem je pro tento týden aktualizovaná plná verze futuristické multiplayerové 3D akce Alien Arena 2007 od COR Entertainment. Určitě jí vyzkoušejte, nebudete litovat, zvláště když je zcela zdarma!

Agatha Christie: Murder on the Orient Express Agatha Christie: Murder on the Orient Express Agatha Christie: Murder on the Orient Express

The Legend of Zelda: Twilight Princess

Co se děje v trávě...
V minulém tématu jsme vás informovali o nových Alien hrách od Segy. O chystané RPG se postarají vývojáři z Obsidian Entertainment, což bylo známo již více než před týdnem, diskutovaná first person akce v podání Gearbox Software se však potvrdila až nyní. V oficiální tiskové zprávě zatím bohužel nedošlo k předběžnému oznámení vydání nebo ke specifikaci platforem, na kterých se nové FPS objeví. Rovněž si budete muset počkat na další podrobnosti ohledně samotného obsahu hry.

Fanoušci vynikající RPG série Kingdom Hearts se mohou již s jistotou radovat, že jejich oblíbení hrdinové se s dokončením Kingdom Hearts II pro PlayStation 2 neodeberou na věčnost. Kingdom Hearts III se skutečně stane dalším plnohodnotným přírůstkem a Tetsuya Nomura ze Square Enix v několika rozhovorech pro různé japonské herní magazíny potvrdil, že oficiálního oznámení se dočkáme zhruba v polovině příštího roku. Zatím bohužel není jisté, na jakých platformách se Kingdom Hearts III objeví, ale nikdo z nás nepochybuje o next-gen konzoli PlayStation 3.

První vlaštovka ze SiN Episodes zdaleka nesplnila naše očekávání, ale přesto si získala své fanoušky, kteří se těšili na druhou epizodu. Z rozhovoru s některými zaměstnanci Ritual Entertainment ale bohužel vyplývá, že pokračování se nejspíše nikdy nedočkáme. Z týmu totiž odešlo několik klíčových zaměstnanců včetně jednoho z hlavních programátorů, a tak příběh SiN Episodes bohužel končí dříve, než se stačil pořádně rozjet.

Zbrusu nové RPG Blue Dragon pro konzoli Xbox 360 sklízí zasloužený úspěch a nám nezbývá než čekat, až se na světlo světa vyklube i anglická verze hry a zavítá k nám do Evropy. Japoncům zatím můžeme jen tiše závidět, neboť Blue Dragon v počtu prodaných kusů předčil na začátku prosince i rovněž vynikající The Legend of Zelda: Twilight Princess, a to už rozhodně o něčem svědčí.

Blue Dragon Blue Dragon Blue Dragon

Two Worlds

Vydání epického RPG Two Worlds už pomalu klepe na dveře a RPG pozitivní hráči nedočkavě vyhlíží datum 7. března 2007, kdy se tento fantasy poklad od vývojářů z Reality Pump objeví na pultech evropských obchodů. Proto není divu, že autoři konečně zveřejnili minimální systémové požadavky, jež jsou velmi slušné - procesor 2 GHz, 512 MB RAM a grafická karta s podporou shaderů 2.0. Je pochopitelné, že ke spuštění Two Worlds s plnými detaily budete potřebovat podstatně lepší stroj, ale to si otestujete na vlastní kůži až v březnu.

Gears of War je bezpochyby vynikající akční záležitostí, i když si dle mého názoru nezaslouží tak vysoká hodnocení, jakými jej obdarovávají recenzenti z celého světa. To ovšem nic nemění na tom, že vývojáři z Epic Games pilně pracují na bonusovém balíčku, který bude k dispozici přes Xbox Live. Nedávno se na internetu objevily zvěsti, že Gears of War Bonus Pack si budeme moci stáhnout ještě před letošními Vánocemi. Mark Rein z Epic Games se však nakonec nechal slyšet, že předvánoční vydání je prachobyčejným hoaxem. O bonusový balíček nepřijdeme, ale datum vydání zatím stále není známo. A když už jsme u těch přídavků, tak speciální nadílky se nevyhne ani válečná first person akce Call of Duty 3 od Activisionu. Jako první bude k dispozici jedna multiplayerová mapa (Champs), kterou si v případě zájmu stáhnete zcela zdarma. Poté bude následovat samotný Valor Map Pack s pěti multiplayerovými lokacemi.

Smutnou zprávu máme i pro všechny hráče, kteří netrpělivě čekají na vydání nadějné MMORPG Gods & Heroes: Rome Rising. Vývojáři z Perpetual hru totiž odložili z jara na léto 2007, což je vskutku nepříjemný posun. Chris McKibbin, spoluzakladatel a prezident Perpetual Entertainment, každopádně slibuje, že hra i přes nemalé personální změny ve firmě skutečně vyjde. Dalším, neméně lákavým a očekávaným titulem z dílny těchto vývojářů je i Star Trek Online. Doufejme, že autoři v tomto případě skutečně nezklamou.

Gears of War Gears of War Gears of War

Dungeons & Dragons Online: Stormreach

Opravdu nevíme, zda se máme radovat nebo plakat, když se o přízeň hráčů z celého světa zase chtějí poprat želví ninjové. Zatímco chystaný animovaný film Teenage Mutant Ninja Turtles vypadá poměrně nadějně a americké premiéry se dočká 23. března příštího roku, kvalitám nově oznámené akce se nám nechce moc věřit. Je však třeba brát v úvahu, že připravovaný multiplatformový titul (PC, Xbox 360, Wii, PlayStation 2, PSP, Nintendo DS, GameCube a Game Boy Advance) si vzali na starosti vývojáři z Ubisoft Montreal a Quebec, a tak je zde jistá naděje, že noví Teenage Mutant Ninja Turtles přeci jen nakonec překvapí. Ve hře se pochopitelně setkáte se čtyřmi neohroženými želvami, kteří si to tentokrát rozdají s nebezpečnými vetřelci, přičemž každý z hrdinů nabídne odlišný styl boje. Datum vydání je plánováno na 13. března 2007.

Turbine Entertainment se v boji o svojí pomyslnou část koláče onlinových hráčů skutečně činí a rozhodně nezle říci, že by osud fantasy MMORPG Dungeons & Dragons Online: Stormreach nechávali náhodě. Nyní nabízí již sedmý modul, který si automaticky a zdarma stáhnou všichni aktivní hráči. Update nese název The Evil Resurgent a přináší šest nových dungeonů pro všechny pokročilé dobrodruhy: Parthilcar Tower Crypt, From Beyond the Grave, Spire of Validus, Whisperdoom, Haywire’s Grotto a Gate of Nightmares. Za zmínku stojí i speciální event, během něhož bude rozdáno 10 tisíc euro. Crystal Hunt Event je rozdělen na deset částí, kdy vždy jeden z hrdinů získá 1000 euro jako odměnu za nalezený poklad. Ten autoři ukryjí na jednom z evropských serverů a na oficiálních stránkách umístí nápovědu. První z krystalů byl objeven hrdinou jménem Densewood na serveru Lyrandar. První hádanka nebyla nijak zvlášť složitá, a tak byste si neměli nechat ujít další. Třeba se právě na vás usměje štěstí!

Dungeons & Dragons Online: Stormreach Dungeons & Dragons Online: Stormreach Dungeons & Dragons Online: Stormreach

Autor:
  • Nejčtenější

Odešla z Twitche, přesto je Amouranth stále nejsledovanější streamerkou světa

Kaitlyn Michelle Siragusa, vystupující na internetu pod přezdívkou Amouranth, se stále sluní na...

Nejlepší česká hra dekády se vrací. Kingdom Come 2 vyjde ještě letos

Dlouhých šest let museli fanoušci ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čekat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Populární stránka pro sdílení modifikací nevydržela nápor fanoušků Falloutu

Stránka Nexus Mods, která je hlavním uzlem pro sdílení modifikací počítačových her, zaznamenala...

KVÍZ: Jak dobře znáte českou historickou hru Kingdom Come: Deliverance?

Čerstvě oznámené pokračování české hry na hrdiny Kingdom Come: Deliverance bude přímo navazovat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nezneužíváme děti, ale těm chudým dáváme možnost výdělku, tvrdí šéf Robloxu

Ředitel společnosti Roblox Stefano Corazza se v nedávném rozhovoru pro magazín Eurogamer pustil na...

Škoda představila závodní elektroauto, objeví se ve hře Gran Turismo

Poprvé ve víc než čtvrt století dlouhé historii závodní série Gran Turismo dostanou její hráči...

Autoři prvních The Elder Scrolls chystají novou hru. Má být zase obrovská

Dvojice herních vývojářů, která stála u zrodu dodnes oblíbené série The Elder Scrolls, představila...

85 %

RECENZE: Stellar Blade je poctivá řežba, která se nebojí násilí ani erotiky

Měla to být jen klasická výplňovka vydavatelského plánu ve slabším období roku, nakonec se však...

Fallout 76 přivítal během jediného dne milion hráčů, vděčí za to seriálu

O tom, jak velký vliv může mít úspěšný seriál na již vydané hry, se přesvědčilo studio Bethesda,...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...